Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah don't give us what we want, instead He gives us what we need
-- Spaghetigoreng (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 3
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 20 jam, 25 minit yang lalu
dentistinhouston: 22 jam, 21 minit yang lalu
ezequielvince: 23 jam, 42 minit yang lalu
shanejohnson: 4 hari yang lalu
wadud: 9 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Buat Mahasiswa USM


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Buat Mahasiswa USM

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Buat Mahasiswa USM

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 00:39


Salam Alaik..
Ana lihat tak ramai mahasiswa yang ikuti komuniti ini. Harap kalian yang belajar di USM dapat promote agar ramai kengkawan kita join komuniti.Bolehlah kita buat aktiviti bersama kat USM..Wassalam

[ Posting ini telah di edit oleh: pejuangummah pada 2003-07-13 00:40 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

Hubb_qilaf
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1762
Posting: 39
Dari: USM Health Campus

turkey  


posticon Posting pada: 16-07-03 10:06


ooo...PEJUANGUMMAH PUN STUDENT USM YA...BARULAH SY JUMPA ,BETUL KATA PEJUANGUMMAH TU...MEMANG TAK RAMAI USM STUDENTS ESPECIALLY HEALTH CAMPUS YG TAK JOIN KOM. UKHWAH NIE...BUSY STUDY...HE,HE,HE..
CAMNER NAK AJAK DIAORG JOIN YEK..???

-----------------
Solehah woman smiles in trouble,
Gather strength from doa,
And grow brave by istighfar and solat,
Her great love is only for Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hubb_qilafProfil   Hantar PM kepada Hubb_qilaf   Quote dan BalasQuote

zalzalah82
Warga Rasmi
Menyertai: 30.05.2003
Ahli No: 888
Posting: 11
Dari: oman

oman   avatar


posticon Posting pada: 18-07-03 02:38


assalamualaikum wbt..
ana pelajar usm.. tapi bukan kat induk.. kat trankrian jer...

-----------------
Allah is our objective.
The messenger is our leader.
Quran is our law.
Jihad is our way.
Dying in the way of Allah is our highest hope.




Bookmark and Share

    


  Member Information For zalzalah82Profil   Hantar PM kepada zalzalah82   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 04:19


Salam alaik
ana tak kira pelajar usm induk.janji dia pelajar usm cukuplah.. berapa ramai ye pelajar usm kat komuniti ukhwah ini.kalau dapat tahu jumlahnya kan bagus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

syura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 200
Posting: 109
Dari: :~:jalan sabak:~:

egypt  


posticon Posting pada: 20-07-03 23:33


assalamualaikum wbt..
erm..alhamdulillah...adee gak dari usm.....tapi yg induk x de ke..??
ana dari usm induk.. i'Allah sedang dalam proses dok promot sebenornyerni tapi nampaknyer x de rezeki lagi ..diorang busy tu..x pe..same2lah kita promot..

ok..wassalam..

-----------------
"Maka Allah lah Pelindung yang terbaik dan Dia jugalah yang paling Penyayang di ntara yang Penyayang" (Yusuf : 64)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

kokokranc
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 209
Dari: johor baharu

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-07-03 19:47


ade sesape budak mrsmkp ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For kokokrancProfil   Hantar PM kepada kokokranc   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-03 20:28


as'kum...yg kerja kat usm tak boleh join ker? apa2pun ana dah promote kat student health sciences..alhamdulillah, nampaknya ada jugak yg aktif..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

syura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 200
Posting: 109
Dari: :~:jalan sabak:~:

egypt  


posticon Posting pada: 11-08-03 12:20


assalamualaikum wbt...
erm..alhamdulillah sekarang kat usm induk dah ramai yg pakai wireless internet..jadi..harap2 ramai la yg join komunitini..kalau sebelumni mungkin sebab susah nak masuk cc dsb..

kalau ade tu..perkenalkan lah diri ekk ..
wassalam..



-----------------
"Maka Allah lah Pelindung yang terbaik dan Dia jugalah yang paling Penyayang di ntara yang Penyayang" (Yusuf : 64)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

hani_arifin
Warga Rasmi
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 2992
Posting: 4
Dari: usm

Kedah  


posticon Posting pada: 20-08-03 00:44


assalamualaikum...salam ukhwah pada sahabat sekalian..saya baru je mendaftar...menarik komuniti ni.saya dari usm,kwn yang perkenalkan..harap lepas ni ader lagi sahabat dari usm melayari laman ni..



Bookmark and Share

    


  Member Information For hani_arifinProfil   Hantar PM kepada hani_arifin   Quote dan BalasQuote

insan_kerdil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1958
Posting: 64
Dari: Damansara

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-03 16:36


Assalamualaikum semua...
Ana dari USM induk. Ana tak tau plak ade jugak stud USM kat komuniti ni.
Ana student sains comp. so selalu la jugak jenguk2 kat komuniti ni. Ana stud first year. Kalo ader sesaper nampak budak pompuan pakai tudung labuh putih, jalan laju, beg hitam 'East India', berkemungkinan besar ana la tu.
Oklah, kalau ader sesaper yang terperasankan ana kat USM induk, tegur2 lah ye...
Sekadar untuk saling mengenali rakan2 yang same2 berjuang demi Islam...

-----------------
Sebening embun,
Seputih salju,
Seikhlas hamba-Mu.
Insan kerdil di bumi sementara.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_kerdilProfil   Hantar PM kepada insan_kerdil   Pergi ke insan_kerdil's Website   Quote dan BalasQuote

syura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 200
Posting: 109
Dari: :~:jalan sabak:~:

egypt  


posticon Posting pada: 26-08-03 20:38


assalamualaikum wbt..

ya ka insan_kerdil..junior lani
akak sc comp gak tapi final year.
slamat berkenalan.

ok...

wassalam.


-----------------
"Maka Allah lah Pelindung yang terbaik dan Dia jugalah yang paling Penyayang di ntara yang Penyayang" (Yusuf : 64)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

insan_kerdil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1958
Posting: 64
Dari: Damansara

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-03 16:15


Assalamualaikum...

Kepada kak Syura... Selamat berkenalan juga ana ucapkan... Hihihi....

Semoga kita boleh bekerjasama lagi....

-----------------
Sebening embun,
Seputih salju,
Seikhlas hamba-Mu.
Insan kerdil di bumi sementara.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_kerdilProfil   Hantar PM kepada insan_kerdil   Pergi ke insan_kerdil's Website   Quote dan BalasQuote

fairudz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3322
Posting: 40
Dari: Timur Semenanjung Malaysia

iraq   avatar


posticon Posting pada: 29-09-03 18:39


assalamualaikum........

Salam ukhuwah islamiyah buat semua warga uniscience MALAYSIA.........
Mudah²an ukhuwah yang terjalin akan dapat menzahirkan keindahan islam yang sejati buat renungan bersama...
.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairudzProfil   Hantar PM kepada fairudz   Quote dan BalasQuote

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-03 19:54


Assalamualaikum...

Setakat ni, yg dok kat USM induk ialah:


  1. pejuangummah
  2. hani_arifin
  3. insan_kerdil

    Promote la lagi adik2...taknak beli sweater ukhwah.com ke?....boleh dpt by hand je terus dari kakyong


    Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

matt_fairudz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4206
Posting: 106
Dari: ~~Universiti Sains Malaysia, Penang~~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-03 01:36


..........

assalamualaikummm
saya dari USM gak...
kalau nak tau... semua ahli yang nick dia ader _fairudz.. semuanya dari USM induk... termasuk la si fairudz tuh... kami dari kumpulan nasyid Fairudz USM... sesaper yang dari desa Aman Damai tuh kenal la insyaAllah...heheheh...promote sikit...
insyaAllah takde unsur riak...
wallahuaklam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For matt_fairudzProfil   Hantar PM kepada matt_fairudz   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-03 02:03


hebat dah tahniah buat semua yang belajar di USM bumi bertuah ini... tapi kan dah nak abis sem dah...

ada yang antara antum semua ni yang dah grade dah pun... tapi tak pe jangan risau selagi ade matahri terbit di timur maka selagi itu islam ada di bumi ini Insya-Allah.

Ingat jangan dok asyik surf je... exam masih ade lagi... so bagi yang dah abis.. Happy Holiday to u all

from me... Wakil Wireless Prolink Anda.. hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-10-03 12:55


Assalamualaikum adik2 USM semua...

Disini kakyong list kan adik2 USM induk yg ada dlm ukhwah.com ni:

Muslimin:

  1. pejuangummah
  2. fairudz
  3. al-umari


Muslimat:

  1. syura
  2. hani_arifin
  3. insan_kerdil

    Ada lagi tak??...rasa2 kakyong ini aje kan?...kalau ada yg kakyong terlupa tu, minta maaf la byk2 ye...atau kalau ada yg tersalah kategori ke?...

    Ok..skrg ada wyreless internet ye...patut la ramai antaranya dari Desasiswa Aman Damai...

    Oo..skrg ni ada kump. fairudz dr desa Aman Damai...kakyong tak perasan la pulak...zaman2 kakyong taunya kump Irfan dgn Wildan je...hermm...bagus la tu.

    p/s: Semoga ada tenaga2 dari USM yg sudi juga menjayakan MEGA JK Uhkwah.com. Datang ye ke meeting yg akan diadakan---->semak forum tajuk: MEGA JK....(lebih kurang gitu la tajuknya... )

    -kakyong tak dok desa mana2..heheheh... -

    wassalam

    Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 20:45


hmmmm. dah cuti ni.. dah kosong blok ni... tinggallah ana sorang kat sini...

didoakan selamat datang balik untuk sahabat sekalian dengan keadaan sihat walafiat... hendaknye..


[ Posting ini telah di edit oleh: Admin pada 2003-10-22 01:27 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

Belalang_kampung
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 74
Posting: 255
Dari: Minden-Transkerian

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-10-03 15:45


Assalamualaikum warohmatullah..

Alhamdulillah..Selawat dan Salam ke atas Baginda Nabi Muhammad Sollallahualaihiwassalam..sempena di Saiyyidul Aiyyam..Jumaat 21 Sya'aban ni..bersua ana di sini..di Anjung Mahasiswa Unisains..

Apa khabar sahabat2 semua..sejak dari Sahabahijjaz.com hinggalah Ukhwah.com..ni baru ana jumpa tajuk USM ni..ingat takde budak2 USM minat masuk komuniti camni..

Ana mahasiswa bagi kedua2 kampus..kampus Induk Minden..dan kini kampus Transkerian Kejuruteraan...hihi..bestt boleh berada kat kedua2 kampus..selama bertahun2 lamanya bernaung mencedok mutiara ilmu dan pengalaman di universiti bertuah ini..moga diberkati dan dirahmati Allah swt kita semua di bumi Universiti Sains Malaysia ini..Aminn..

Al-Umari, matt fairudz, pejuangummah, Kakyong, insan_kerdil, hani arifin.. dan sahabat USM lain..salam ukhuwah dan salam silaturrahim perkenalan dari ana dari kampus Kejuruteraan ni..moga ikatan ukhuwah kita nie dapat dilebarkan atas landasan iman dan taqwa pada Allah swt...Insya Allah..

Sekarang ni dah nak mula sem break kan..budak2 final year mungkin ramai yang stay tak balik..tadi ana tgk kat blok ramai lagi ada..kat ampaian pun banyak kain baju lagi..ehehe..Pasni leh ler kita lawan melawat kampus2 USM ni..kalau kat sini..'pohon kurma' ler banyak..heheh..pokok sawit ler..

Dan menghampir kita kepada gerbang Ramadhan Al-Mubarak ni..ana nak ucap Selamat Berpuasa..dan sama2lah kita mengimarahkan bulan yang penuh dengan rahmat, kemulian dan keampunan ini dengan ibadah2 wajib dan sunat sepenuh hati yang ikhlas pada Allah swt..moga Ramadhan kali ini dapat menjernihkan hati kita..diterima oleh Allah swt..Insya Allah..

Wallahualam..






[ Posting ini telah di edit oleh: Belalang_kampung pada 2003-10-17 16:07 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-10-03 18:27


Assalamualaikum sahabat2 USM semua...

Wah..wah..semangat betul belalang_kampung yer....sampai letak banner usm kat situ terus..ehehehhe...takpe..USM tetap di hati kan?...

Sekarang ni memang student tgh cuti...sunyi betul...tapi PJJ dah datang pulak...so, tak berapa sunyi la jadinya balik...nampaknya tahun ni kakyong berpuasa kat USM lagi la...tak penah merasa puasa penuh kat kampung......sedihnya..


#al_umari...hisyh...men'terkejut'kan betul la gambor kucin tu...isk..nasib baik akak x sakit jantung berlubang.....

#belalang_kampung ni kawan-kawan noni, zuraidah dan razfizah kan?? ...kalau betul...kakyong tau siapa anda...jeng..jeng..jeng...eheheheeh

"http://www.ukhwah.com/images/belakang.gif"> Marilah Membeli Sweater UKHWAH.COM Sambil Menyumbang

[ Posting ini telah di edit oleh: kakyong pada 2003-10-20 18:30 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

Belalang_kampung
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 74
Posting: 255
Dari: Minden-Transkerian

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-03 03:04


(Wa'alaikumussalam warohmatullah..)

..Astghfirullahh..Subhanallah..Kakyong..ish2..camne leh kenal Noni, Zuraidah dan Razfizah nie??..siapakah gerangan sebenar Kakyong ni..leh ana tau dak?Ambik kos apa kat USM induk nie..Farmasi ker?takpun kakyong ni postgrad student..???Ta'aruflah sket kakyong..

Emm..takpela kakyong..bersabarlah..puasa kat kampus ni sementara masih ada peluang dan rezeki..nanti bila dah keluar baru teringat kemanisan suasana tempat menimba ilmu nie..ana sampai skrg masih teringatkan suasana Ramadhan di main campus..kena turn Desa Indah masak..pegi ler Pusat Islam lepas abis kelas..bestt..Iftar, Tarrawih, Taddarus..dengan sahabat2..masya Allah..meriahnya..

Alhamdulillah kat sinipun lebih kurang sama la..Insya Allah anapun sambut Ramadhan Al-Mubarak kat kampus gak..dan Insya Allah hari Rabu ni ada Sambutan Hilal Ramadhan yang akan dihadiri oleh VC, Prof.Dzul dan tetamu Dato'Harussani di DK4 Kampus Kej..maila sini ramai2 sbb ade shuttle bas disediakan kann..



Bookmark and Share

    


  Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-10-03 15:45



Rilex...rilex...bawak bertenang belalang_kampung....kakyong bukan kenal awak secara langsung...eheh...sahabat2awak tu adalah juga sahabat2 kakyong masa di desa indah kembara....boleh dikatakan rapat la jugak dgn diorg....noni-->junior kakyong masa sekolah menengah, razfizah--->satu blok, Zu--->satu blok juga merangkap kawan noni....Diorang semua pun memang panggil kakyong.

Kakyong tau siapakah gerangan belalang_kampung ni pun mllnur_indah....cerita punya cerita..keluarlah nama sbnr belalang_kampung....gitu la ceritanya.

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

Belalang_kampung
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 74
Posting: 255
Dari: Minden-Transkerian

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-03 00:26



Emm..hehehe..saya tgh rilek ler nie..takpe2..walaupun saya tak kenal sape kakyong tapi saya kenal kawan2 kakyong..rezeki kakyong laa..

aikk..Nur indah ni student USM gak ka?..ish2..confuse ler ana..kakyong tak nak ker ta'aruf sket..??..dulu penah join MPDIK ker??


Bookmark and Share

    


  Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-03 01:02


hmmm....kakyong ke belalang kampung ke... hangat nampak bincang...

rilex-rilex juga... jgn lupa balik USM... rasenye kakyong ni aktif masa dok kampus je kot.. balik umah dah kurang online kot.. hehehe... jahat ana ni... kakyong ni tahun bape haaa...


and belalang tu tahun bape lak ye...

ana ni dah 3rd year tapi lum final 4 thn lah katakan... hmmm

moga ukhwah berkekalan ... salam ukhwah....



[ Posting ini telah di edit oleh: Admin pada 2003-10-22 01:26 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-03 08:35


laaa... takkan skit tu jaa??
kak yong, kawan2 ana pun dah 5 orang budak USM. tu yang ana kenal, yang tak.. lagi le banyak... kami kat induk lagi... hehe
tapi kbanyakannya dah 3rd year. ana ja yang ada lagi setahun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-03 17:11


Assalamualaikum sahabat USM sekalian...

Quote:
aikk..Nur indah ni student USM gak ka?..ish2..confuse ler ana..kakyong tak nak ker ta'aruf sket..??..dulu penah join MPDIK ker??



nur_indah kakyong kenal masa datang kl untuk aktiviti ukhwah.com.....selalu contact ngan dia....dia bukan student USM...

kakyong ada la jugak join aktiviti MPDIK....tapi tidak la seaktif noni...

Nak taaruf mcm mana erk? Ok...kakyong amik food tech...rasanya kalau kakyong bgtau pun, belalang_kampung tak akan tau siapa kakyong....it's ok

#al_umari: skrg ni kakyong tak ada tahun-tahun dah...eheh ...dah abih tahun dah..(bekerja sementara ngan lecturer kakyong)....

#syah_solehah: ha...apa lagi..bawak la kawan2 tu semua join ukhwah.com ni...meriah la skit kan?....jemput.jgn tak jemput....


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN semua!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

Belalang_kampung
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 74
Posting: 255
Dari: Minden-Transkerian

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 00:18


(wa'alaikumussalam warohmatullah..)

Assalamualaikum semua..

Alhamdulillah..tadi baru jer selesai satu aktiviti Kampus Kejuruteraan nie..Hilal Ramadhan, ramai gak tadi dtg..DK4 yang lawa tu..hihi..ramai dgn staf USM..pastu Prof.Dzulkifli pun dtg.ceria jer tgk Prof.dgn baju ala Raihan dia..Alhamdulillah..kuliah Dato'Harrusani, Mufti Kerajaan Perak yang cukup berkesan dan best..pastu dgn hidangan makanan2 berupa nasi tomato..Alhamdulillah..Syabas Pusat Islam KKj!!

Al-umari, ana kat kampus KKj nie mmg stay sini..emm anapun mcm kakyong juga takde year2 dah..sambilan keje Insya Allah dlm proses sambung study..tapi Alhamdulillah..dapat hostel ..emm anta ambik kos apa kat induk..stay kat Desa ker kat luar??

Kakyong..ana tau kakyong ni mesti tgh jadi R.O. ni kan..takpun R.A...kakyong grad konvo baru2 ni ker dgn Noni, Zue Fizah semua2 tu..?takmau sambung Msc. ker kakyong?..Ana memang berasal dari School yang sama dgn kakyong..itulah Teknologi Industri..dibawah Dekan Prof.Azmi dan Dr.Wan Rosli..

Dulu sekali dgn Food Tech ler..ambik paper IUK 191, IUK 106 sekali..kita dulu 5 bradik kan..kan..hehehe..QCi, Polimer, FoodTech, WPC dgn Environment....ana dok level atas sekali..kasta tertinggi ler dlm TI..hihihi..tapi skrg ni kami dah pisah..tinggal ler kat TI 3 bradik jer kan..tapi School baru saya nipun bestt..Alhamdulillah..datang ler KKj sini ziarah2..



Bookmark and Share

    


  Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

shafawi78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 282
Posting: 285
Dari: Bukit Mertajam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 00:55


assalamualaikum,

ramai lagi rasanya nama2 yg kak yong tak senaraikan tu.....

macam ni...boleh la anjurkan mini JK USM pulak.....(bila ye?)

-----------------
D-Max 4x4 serba baru !

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafawi78Profil   Hantar PM kepada shafawi78   Pergi ke shafawi78's Website   Quote dan BalasQuote

Belalang_kampung
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 74
Posting: 255
Dari: Minden-Transkerian

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 01:33


Emm..Syafawi78..Insya Allah kalau nak buat kat KKj Transkerian ni ana boleh uruskan..takde halangan rasanya..Insya Allah kalau lkita buat sempena sambutan Aidilfitri ker..just cadangan jer..

Wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 22:04


Assalamualaikum....

Ramai yg tak tersenarai...herm...ok..kakyong senaraikan semula di sini:

muslimin:
  • pejuangummah
  • fairudz
  • al_umari
  • belalang_kampung
  • matt_fairudz


    muslimat
  • syura
  • insan_kerdil
  • hani_arifin
  • zalzalah82


    Senarai ni untuk warga Induk dan Transkerian aje...warga usm Kubang Kerian-->Hubb_qilaf je termasuk staff i.e: darul_numan81

    Ada apa2 cadangan kalau nak buat aktiviti mini JK?....

    belalang_kampung...ramai tak ahli ukhwah.com kat Kkj?..Kalau nak buat aktiviti...buat kat kampus induk boleh tak?..eheh...takde transport la nak gi sana.. ..boleh erk?...

    Lagi satu...kalau boleh ada wakil muslimin yg tolong kumpulkan ahli muslimin....mudah sikit keje kan?

    #sabor ye shafawi78...kakyong tak larat gak nak pecut laju-laju sangat....

    "http://www.ukhwah.com/images/belakang.gif"> Marilah Membeli Sweater UKHWAH.COM Sambil Menyumbang

    [ Posting ini telah di edit oleh: kakyong pada 2003-10-23 22:05 ]

    Bookmark and Share

  •     


      Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

    AZIDA
    Warga Rasmi
    Menyertai: 15.09.2003
    Ahli No: 3578
    Posting: 5
    Dari: kuala lumpur

    KualaLumpur  


    posticon Posting pada: 23-10-03 23:04



    assalamualaikum.....
    sya student dr kampus kesihatan.da lma gak join tp jrg dpt member...hop after this student usm especially kampus kesihtan bley buat aktiviti kat sini.tima kacih.....marilah merapatkan ukhwah....mcm kenal je darul_numan81

    Bookmark and Share

        


      Member Information For AZIDAProfil   Hantar PM kepada AZIDA   Quote dan BalasQuote

    al-umari
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 11.10.2003
    Ahli No: 4229
    Posting: 381
    Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 27-10-03 21:07


    hmmmm... sekarang ni cuti dah nak abis... apa yang shabat semua buat kat umah ye?

    Bookmark and Share

        


      Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

    darul_numan81
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 16.05.2003
    Ahli No: 239
    Posting: 1548
    Dari: Batu Pahat,Johor

    Johor   avatar


    posticon Posting pada: 28-10-03 08:00


    Quote:

    On 2003-10-23 22:04, kakyong wrote:
    warga usm Kubang Kerian-->Hubb_qilaf je termasuk staff i.e: darul_numan81


    uikss.. kenapa tak ramai student usm kubang kerian yg masuk topik ni. erm.. kalau kat forum tu banyaklah pulak nick dari kampus ni yg ana jumpa. takpe.. bisa di atur..

    Quote:

    On 2003-10-23 23:04,AZIDA wrote:  
    sya student dr kampus kesihatan. hop after this student usm especially kampus kesihtan bley buat aktiviti kat sini..mcm kenal je darul_numan81


    ooo..nak buat aktiviti kat kampus kesihatan.. bisa di atur tapi ukhtie AZIDA kena jadi pengarah program lah yea.. .

    Kakyong, rerasanya kalau nak buat mini JK mungkin student dari kampus kesihatan kena buat asing dari kampus usm yg lain. oppss...itu cuma cadangan saja..
    wassalam

    -----------------
    Kehidupan adalah satu ujian...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

    kakyong
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 25.06.2003
    Ahli No: 1663
    Posting: 176
    Dari: Ipoh, Perak

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 28-10-03 11:27


    Assalamualaikum...


    Quote:
    Kakyong, rerasanya kalau nak buat mini JK mungkin student dari kampus kesihatan kena buat asing dari kampus usm yg lain. oppss...itu cuma cadangan saja..



    memang itu yg kakyong fikir2kan...lagipun..rasanya jauh nak pegi balik kan...

    #warga kampus usm utara....ada respon tak utk cadangan mini JK....kot2 la nak buka puasa sesama ke?..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

    nurnilam
    Warga 2 Bintang
    Menyertai: 28.07.2003
    Ahli No: 2668
    Posting: 49
    Dari: alor setar

    Kedah  


    posticon Posting pada: 28-10-03 11:50


    assalamualaikum..
    ana dari kampus kesihatan la...
    walaupun busy study..santapan rohani tak pernah ana dan kengkawan kat sini lupa...nanti ana promate kat kawan2.....dr hanya mampu berusaha.ALLAH yang menentukan..dok? ALLAH

    Bookmark and Share

        


      Member Information For nurnilamProfil   Hantar PM kepada nurnilam   Quote dan BalasQuote

    cahaya_syahidah
    Warga Rasmi
    Menyertai: 06.08.2003
    Ahli No: 2837
    Posting: 6

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 28-10-03 12:39


    assalamualaikum....

    sy pun dr USM gak...USM induk...amik kos food tech...dok kat aman damai.ala..kenal sapa fairudz tu...iwan kan...matt fairudz tu...mamat kot..teka je...kpd fairudz...mesti kenal kn sapa ni...ala..yg kita dik beradik masa MPDAD...kebajikan...hehehehe...harap leh kena lg ramai...student USM...salam ukhwah...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For cahaya_syahidahProfil   Hantar PM kepada cahaya_syahidah   Quote dan BalasQuote

    Hubb_qilaf
    Warga 1 Bintang
    Menyertai: 28.06.2003
    Ahli No: 1762
    Posting: 39
    Dari: USM Health Campus

    turkey  


    posticon Posting pada: 28-10-03 13:08


    emmm...nampaknya saya sorang je nih..tak bestnye,takpe,nanti sy promote kt org lain...actually dah pernah promote..tp fhmjela,busy memanjang,nipun br abis se exam..insan kerdil ape khabar?

    -----------------
    Solehah woman smiles in trouble,
    Gather strength from doa,
    And grow brave by istighfar and solat,
    Her great love is only for Allah....

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Hubb_qilafProfil   Hantar PM kepada Hubb_qilaf   Quote dan BalasQuote

    Hubb_qilaf
    Warga 1 Bintang
    Menyertai: 28.06.2003
    Ahli No: 1762
    Posting: 39
    Dari: USM Health Campus

    turkey  


    posticon Posting pada: 28-10-03 13:12


    haa,baru ada,siapa agaknye azida and nurnilam ye...

    -----------------
    Solehah woman smiles in trouble,
    Gather strength from doa,
    And grow brave by istighfar and solat,
    Her great love is only for Allah....

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Hubb_qilafProfil   Hantar PM kepada Hubb_qilaf   Quote dan BalasQuote

    cahaya_purnama
    Warga Rasmi
    Menyertai: 28.10.2003
    Ahli No: 4734
    Posting: 8
    Dari: kelantan

    Kelantan  


    posticon Posting pada: 28-10-03 14:56


    assalamualaikum....
    alhamdulillah...ana baru join komuniti ni.... ana student induk sc comp...third year..sape syura tu eh..leh kenal tak....oklah salam perkenalan buat semua warga usm

    Bookmark and Share

        


      Member Information For cahaya_purnamaProfil   Hantar PM kepada cahaya_purnama   Quote dan BalasQuote

    Belalang_kampung
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 14.05.2003
    Ahli No: 74
    Posting: 255
    Dari: Minden-Transkerian

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 30-10-03 01:45


    (Wa'alaikumussalam warohmatullah..)

    Assalamualaikum sahabat2 seUSM semua..Alhamdulillah sambutan dan ihya' Ramadhan di kampus Kejuruteraan Transkerian ni meriah..mcm biase la..macam kat Masjid Al-Malik Khalid induk gak..sinipun ade makan fre..iftar kat Pusat Islam..lauk Alhamdulillah bestt..ari ni bubur kanji/lambuk, nasi minyak dgn ayam kurma..dgn air oren..

    Sahabat di kampus Kesihatan lak camner??..amboi2 darul numan81..belum apa2 lagi dah nak asingkan dah JK yer..taknak join dah ker kampus2 USM lain..assobiah nie..hehehe..gurau jer..

    Ramai gak yer ana rasa sahabat2 dari kampus Kelantan..soheh tu nurnilam..makanan jiwa..iaitu ibadah..ni dok asetar ker?..em..dak2 Eng.usm.my takde ker??..pakat2 puasa kat kg lagi ekk..
    yang kat induk pun sama ramai gak..sc.comp, food tech,..geng2 kakyong ler nie kan..kan..kalau nak buat JK USM..Insya Allah ana setuju ajer kat mana2 kampus pun..

    -----------------




    Bookmark and Share

        


      Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

    ainul-mardiah
    Warga Rasmi
    Menyertai: 12.10.2003
    Ahli No: 4288
    Posting: 4
    Dari: Kelantan

    Kelantan  


    posticon Posting pada: 30-10-03 09:31


    Assalamualaikum....
    Ana alumni USM Pulau Pinang.Alhamdulillah baru je konvo bulan 8 ari tu. Mungkin ana mengenali sahabat-sahabat cos Sn Com...Tapi ana dulu Sains Math...
    Sama-samalah kita terus mengimarahkan ruangan Ukhwah.com..
    Wasalam....

    Bookmark and Share

        


      Member Information For ainul-mardiahProfil   Hantar PM kepada ainul-mardiah   Quote dan BalasQuote

    syura
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 15.05.2003
    Ahli No: 200
    Posting: 109
    Dari: :~:jalan sabak:~:

    egypt  


    posticon Posting pada: 30-10-03 12:05


    waalaikumussalam wbt
    assalamualaikum kembali..

    uik..tak sangka ramai gak warga usm induk kat sini.. .

    cahaya_purnama .. eheh.. kenai sangat lerr. dah siap blum yg nak kene present tu? .. ajak la lagi yg lain ye

    cahaya_syahidah .. macam ku kenal.. .
    adik beradik MPDAD . tak balik gak ye. tak pa.. kite senasib .

    kak yong.. erm..ana setuju cadangan kak yong tu.. cam kite bincang aritu .

    ainul-mardiah.. sape ekk.. leh kenalkan diri?.. rasanya kenal kot.

    al-umari, fairudzz, mat_fairudzz .. rasanya kenal.. . harap meramaikan lagi warga usm kat sini.

    Buat semua termasuk yg di transkrian dan kampus kesihatan..

    SELAMAT BERPUASA & SELAMAT KEMBALI KE KAMPUS ... tak lama dah nak abih cuti .

    wassalam..

    -----------------
    "Maka Allah lah Pelindung yang terbaik dan Dia jugalah yang paling Penyayang di ntara yang Penyayang" (Yusuf : 64)

    Bookmark and Share

        


      Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

    al-umari
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 11.10.2003
    Ahli No: 4229
    Posting: 381
    Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 30-10-03 16:55


    ILMU mencari jawapan daripada pertanyaan Apa atau Bagaimana. Ilmu tidak dapat menjawab dari mana ke mana.

    - HAMKA



    ..................................



    Bookmark and Share

        


      Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

    Belalang_kampung
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 14.05.2003
    Ahli No: 74
    Posting: 255
    Dari: Minden-Transkerian

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 31-10-03 00:30


    Assalamualaikum...
    ..Camne ibadah puasa di kampus2 uSm lain so far..ana rasa ramai yg masih puasa dgn mak ayah lagi nie.. ..

    Renungan Bulan Ramadhan :

    "Ramadhan Al-Mubarak didatangkan dengan pakej ibadah yang sangat berganda2 nilainya.. berbanding bulan2 lain..ibadah sunat digandakan pahalanya menjadi seperti pahala wajib..dan ibadah wajib digandakan pahalanya hingga 70xganda..

    Pada bulan ini puasa dan zakat fitrah diwajibkan, azab kubur ditangguhkan..pintu2 neraka ditutup rapat, syaitan dibelenggu..pada malamnya di'offer'kan Tarawih dan bertaddarus Al-Quran..dalam bulan ini juga Al-Quran diturunkan, bersamanya juga Lailatul Qadar..belum dihitung lagi rahmat dan keampunan Allah swt yang tidak ternampak oleh mata kita..terpulanglah pada kita untuk merebut peluang Pesta Ibadah ini selagi ia masih bersama kita..Ramadhan mendatang belum tentu ia milik kita..."

    wallahualam..



    Bookmark and Share

        


      Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

    al-umari
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 11.10.2003
    Ahli No: 4229
    Posting: 381
    Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 31-10-03 01:21


    hmmm buat masa ni memanglah lum buka lagi kampus kan... ramailah yang dok umah.. bersama mak ayah...

    tapi ana esok nak blaik usm jap saje je nak ubah angin... 2 hari je kot...hehehe

    Quote:
    Pengumuman ..... kepada semua pelajar sila lihat perubahan tempat online masing2... ade scholl yang berubah lokasi online nanti...



    ..............


    Bookmark and Share

        


      Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

    kakyong
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 25.06.2003
    Ahli No: 1663
    Posting: 176
    Dari: Ipoh, Perak

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 31-10-03 16:11



    Quote:
    sy pun dr USM gak...USM induk...amik kos food tech...dok kat aman damai



    Assalamualaikum cahaya_syahidah....amik food tech ke?...sapa ni erk?...ni mesti kawan2 syura kan ....

    #Syura...jom kita ajak sahabat2 awak bukak puasa sama2 nak?...rasa2nya kakyong dok kat usm ni sampai abis bulan puasa je herm...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

    Belalang_kampung
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 14.05.2003
    Ahli No: 74
    Posting: 255
    Dari: Minden-Transkerian

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 01-11-03 00:33


    Assalamualaikum warohmatullah..

    Emm..Al-umari..enta asal mana?..ni kami kat KKj ni ade ubah lokasi gak ker online??..fixed line..hostelline..heheh..

    Kakyong..nak tanye..kakyong ni batch mana ni foodtech??..kakyong tgh buat R.O/R.A/Msc..which one..atau bkn semuanya..

    -----------------




    Bookmark and Share

        


      Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

    al-umari
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 11.10.2003
    Ahli No: 4229
    Posting: 381
    Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 01-11-03 11:46


    Belalang_kampung

    Wa'alaikum salam....

    Aik... ni mesti kena pindah bilik kot....
    ni mesti pasal kat kampus ditutup ke line sampai kena guna fixed line....

    takpelah... anyway... alhamdulillah anta ni masih konsisten dan komited dengan perbincangan ukhwah.com ni... hope anta dapat buat yang terbaik dalam bulan ramdhan ni...

    Quote:
    Emm..Al-umari..enta asal mana?..ni kami kat KKj ni ade ubah lokasi gak ker online??..fixed line..hostelline..heheh..



    Quote:
    hmmm ana asal dari Alor Setar Kedah Darul Aman....dulu ngaji kat maahad...



    Bookmark and Share

        


      Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

    syura
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 15.05.2003
    Ahli No: 200
    Posting: 109
    Dari: :~:jalan sabak:~:

    egypt  


    posticon Posting pada: 01-11-03 12:31


    Quote:

    #Syura...jom kita ajak sahabat2 awak bukak puasa sama2 nak?...rasa2nya kakyong dok kat usm ni sampai abis bulan puasa je herm...



    ya ka kak yong dah nak abih dah ka?

    ttg cadangan tu bagus gak .
    kat mana? masjid boleh?
    insyaAllah .. diorangni saya selalu jumpa.

    yg lain camne?



    -----------------
    "Maka Allah lah Pelindung yang terbaik dan Dia jugalah yang paling Penyayang di ntara yang Penyayang" (Yusuf : 64)

    Bookmark and Share

        


      Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

    al-umari
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 11.10.2003
    Ahli No: 4229
    Posting: 381
    Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 03-11-03 23:22


    assalamualaikum...

    alahai sekarang ni semua b uka kat mesjid lah ... setiap petang ade kenduri...

    jangan lupa pada 21 hb nanti ade kenduri bukan puasa kat mesjid Anjuran Pusat Pengajian Ilmu Pendidikan dan Persatuan Ilmu Pendidikan...datanglah ye..




    Bookmark and Share

        


      Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

    Belalang_kampung
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 14.05.2003
    Ahli No: 74
    Posting: 255
    Dari: Minden-Transkerian

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 04-11-03 00:24


    (wa'alaikumussalam warohmatullah..)

    Assalamualaikum semua..
    Alhamdulillah..hari nie dah berjaya melalui ibadah puasa ke8 dikampus USM Kej.ni..siap ade kuih lagi..nasi daging rebus air asam, dalca dan jelatah..rezeki melimpah ruah di Masjid USM Transkerian nie

    Emm..Umari..fixed line tu maksudnye kat sini tak pakai wireless LAN mcm kat induk sana..kami kat sini terminal/port LAN kat dalam tiap2 bilik hostel dan school..so kos PCI LAN card tu murah sgt berbanding Wireless LAN..so far alhamdulillah internet go on mcm biasa..

    Enta Maahad Mahmud Jln Pegawai ka?..baguih2..pakat kembangkan ilmu Islam di Unisceince nie.. ..enta dok Alor Setaq..tang mana?..specific location with bearing..hihii
    kat sini..budak2 dah makin ramai dah balik sini..iftar tadipun ramai.. ..sahabat2 induk bila nak dtg ziarah berbuka sini..kan ada bas shuttle free dari induk ke Transkerian, kul 10.30pg dan kul 5ptg....



    [ Posting ini telah di edit oleh: Belalang_kampung pada 2003-11-04 00:24 ]

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

    al-umari
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 11.10.2003
    Ahli No: 4229
    Posting: 381
    Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 04-11-03 00:42


    hmmm....

    Belalang_kampung

    Ana rasa syukur sebab puasa kat USM ni murah rezeki bagi penghuninye... setiap petang ada iftar ala kenduri kat masjid malik khlid ni

    ooo fixed line tu maksudnye LAN lah ye... ana ingat fixed line tu guna direct coonect guna modem...

    ttg ziarah ke kjj tu Insya-Allah jika dilapangkan masa olehNYA... alhamdulillah ye sekrang ni USM buat bus shuttle free ke KKJ... alhamdulillah satu perkembangan yang cukup baik...

    wassalam

    Bookmark and Share

        


      Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

    kakyong
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 25.06.2003
    Ahli No: 1663
    Posting: 176
    Dari: Ipoh, Perak

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 04-11-03 15:24


    Assalamualaikum sahabat2 semua....

    Alhamdulillah....lega rasanya lepas buat keje tadik...gi school kajihayat tengok sampel kanji bawah SEM....

    Herm...alhamdulillah juga sebab tup-tap dah 9 hari berpuasa...kat USm pulak tu...eheh...ayat cover sedih...

    Gini...sbnrnya kakyong keje sbg staf projek...so, takde terikat dengan kontrak pun, tapi dibayar gaji bulanan selama 3 bulan....
    Kakyong batch sama ngan fizah.

    Wah-wah..belalang_kampung siap bagi menu buka puasa lagi tu....kakyong idak le ingat menu2nya...makan je... ...tengok2 nasik dah abis...

    #InsyaAllah Syura....seperti yang kita janjikan...bagitau pada adik2 yang lain tu bila diorang dah balik dari cuti ye....

    Quote:
    kan ada bas shuttle free dari induk ke Transkerian, kul 10.30pg dan kul 5ptg....

    ------>cuti2 ni ada bas jugak ke azwan?

    okeh...Selamat berpuasa semua...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

    Belalang_kampung
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 14.05.2003
    Ahli No: 74
    Posting: 255
    Dari: Minden-Transkerian

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 05-11-03 03:04


    (wa'alaikumussalam warohmatullah)..

    Assalamualaikum..isk2..kakyong..'azwan'...mana dapat nama tu???

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

    and_nod
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 04.11.2003
    Ahli No: 4885
    Posting: 121
    Dari: Perhentian, Johor

    Johor   avatar


    posticon Posting pada: 05-11-03 10:03


    Assalammualaikum....
    Apa khabar semua? harap sihat dan Selamat Menjalani Ibadah Puasa dengan tabah dan sabar...
    Hrmm... forum untuk student USM...
    Menarik.... Sebenarnyer saya pun salah seorang student USM... baru jer daftar...... lama dah dok perati.. kali ni baru mendekati.... Suasana puasa di USM alhamdulliah, walaupun cuaca tidak menentu tetapi tetap berjalan lancar.... Student PJJ pun sudah mula beransur pulang..... Student Penuh Masa mula kembali datang.... sekadar itu buat makluman.. saje jer... minta maaf kalo tersalah kata dan mungkin menyibuk kat sini.. Nampaknya warga Aman Damai banyak disini.... Kepada semua all the best in this Ramadhan... Semoga kita tabah dan sabar dalam menhadapinya....

    Bookmark and Share

        


      Member Information For and_nodProfil   Hantar PM kepada and_nod   Quote dan BalasQuote

    al-umari
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 11.10.2003
    Ahli No: 4229
    Posting: 381
    Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 05-11-03 20:37


    hmmm... and_nod baru join ye... ooo dah lama operate internet baru sekarang nak join selama ni buat ape?... hehehehehe

    Bookmark and Share

        


      Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

    and_nod
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 04.11.2003
    Ahli No: 4885
    Posting: 121
    Dari: Perhentian, Johor

    Johor   avatar


    posticon Posting pada: 06-11-03 07:01


    Assalammualaikum....

    Selama ni dok perati jerk dari jauh...
    X tau sama ada buleh join sekali atau tidak...
    maner tau kot-kot tak layak ker aper ker...

    org baru nih cam biasa ler penuh persoaalan yang bermain difikiran....

    Bookmark and Share

        


      Member Information For and_nodProfil   Hantar PM kepada and_nod   Quote dan BalasQuote

    kakyong
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 25.06.2003
    Ahli No: 1663
    Posting: 176
    Dari: Ipoh, Perak

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 06-11-03 11:02


    Quote:
    Selama ni dok perati jerk dari jauh...
    X tau sama ada buleh join sekali atau tidak...
    maner tau kot-kot tak layak ker aper ker



    Assalamualaikum semua...

    Alahai and_nod...kenapa dok perati jauh2...mai je dekat2...kami bukannya makan org pun...kami mesra alam lagi... .....kita semua sama je...tak perlu ada apa2 kelayakan untuk join....so, lepas ni boleh la merapat2kan ukhwah yang terjalin

    -Ups...mintak maaf le belalang_kampung... terkeluaq plak nama betul...jangan marah naa...betul kan itu nama awak?...tak jawab lagi soalan kakyong tu...ada ke shuttle bas waktu cuti2 malaysia ni?...tapi minggu depan students dah online balik kan...so...maybe la ada bas kan...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

    harakah
    Warga 2 Bintang
    Menyertai: 28.09.2003
    Ahli No: 3833
    Posting: 45

    Terengganu  


    posticon Posting pada: 06-11-03 12:01


    Assalamualaikum...
    ana rase cam kenai jah belalang_kampung. tu gamba mesti amik kat skol EE.

    SELAMAT KEPADA SEMUA WARGA KAMPUS USM

    Bookmark and Share

        


      Member Information For harakahProfil   Hantar PM kepada harakah   Quote dan BalasQuote

    Belalang_kampung
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 14.05.2003
    Ahli No: 74
    Posting: 255
    Dari: Minden-Transkerian

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 06-11-03 23:24


    (Wa'alaikumussalam warohmatullah..)

    Assalamualaikum..alhamdulillah diluankan kesempatan oleh Allah swt..bersua lagi di sini..

    Iftar di masjid engineering campus hari nie Alhamdulillah..School EE taja makan..punya mewah..lauk ayam dan udang..dengan nasi minyak brasmatil..bestnyer!!!

    Kakyong..ni mesti dapat rahsia dari Zue and the gang ker..kan..emm Insya Allah shuttle bas memang ada utk staf dan stundent yang nak berurusan antara main camp. dan [/b]Transkerian[/b]..cuma time dan tempat tunggu kena betul..dtgler ziarah2..iftar kat sini..


    Harakah..ni anta ni rakyat induk ker rakyat transkerian..ehehe..leh ta'aruf sket..budak EE ker ni??

    -----------------




    Bookmark and Share

        


      Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

    syah_solehah
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 07.08.2003
    Ahli No: 2858
    Posting: 350
    Dari: Johor

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 06-11-03 23:48


    isy... kak yong tak baik.... tak senarai pun syah_solehah kat dalam geng USM. sedey....

    Bookmark and Share

        


      Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

    al-umari
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 11.10.2003
    Ahli No: 4229
    Posting: 381
    Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 07-11-03 02:27


    hmmmm Belalang kampung sampai ke jenis beras pun dia ambik tahu.. baguslah nanti PPIP taja pula ana nak gi check jenis beras dia... hehehehe

    syah_solehah pula janganlah sedih sebab nama tak dipaparkan..mungkin kak yong tak perasan je tu bukan berniat tak masukkan...betul tak kak_yong... hehehehe... yang pastinya hidup komuniti USM di komuti ukhwah ini

    Bookmark and Share

        


      Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

    syah_solehah
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 07.08.2003
    Ahli No: 2858
    Posting: 350
    Dari: Johor

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 07-11-03 07:43


    thanks ya al-umari.......
    harap2 gitulah.... sedih niiii

    Bookmark and Share

        


      Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

    kakyong
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 25.06.2003
    Ahli No: 1663
    Posting: 176
    Dari: Ipoh, Perak

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 07-11-03 16:34


    Ala...syah_solehah...kakyong x sempat la nak list semula la yang......mahap ye....jgn la sedey....nanti kakyong belanja bukak puasa kat masjid Al-Malik Khalid ye.... ....

    sapa2 yg rajin....tolong list kan boleh?....

    Bookmark and Share

        


      Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

    Belalang_kampung
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 14.05.2003
    Ahli No: 74
    Posting: 255
    Dari: Minden-Transkerian

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 07-11-03 23:53


    Assalamualaikum..
    Hehe..Umari..ana kan QCi..kalau nak tau apa benda tu tanya la Kakyong..mesti dia tau punya kalau dia ex-senior PPTI.. enta Sc. Ilmu Pendidikan ka?..bakal cikgu la nie kan..

    Tudiaa..ada orang merajuk dah kakyong..shah solehah..nama dia tak di'keep-in'..hihii..ni shah ni orang Alor Setaq jugak yer..dok tang mana..?..umari..enta plak wilayah mana??..kira ni pelanggan tetap Transnasional 516..kan..kan..



    [ Posting ini telah di edit oleh: Belalang_kampung pada 2003-11-07 23:55 ]

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

    ummuhakim
    Warga Rasmi
    Menyertai: 27.09.2003
    Ahli No: 3782
    Posting: 15
    Dari: ipoh

    Perak  


    posticon Posting pada: 08-11-03 00:01


    Assalamualaikum & salam ukhwwah.
    Alhamdulillah, nampaknya ada jg beberapa student USM kt sini termasuk ana.Mungkin ramai lg sebenarnya.Cuma tak tau je.
    Ana br je berkenalan dgn Kakyong & kami dah pun bertemu dalam iftar Ramadhan baru-baru ni.Alhamdulillah..nampaknya semakin banyak ukhwah yang terjalin.
    InsyaAllah..semoga kita antara orang-orang yang mencintai & berjuang di jalan Allah.
    Wallahua'lam.

    Bookmark and Share

        


      Member Information For ummuhakimProfil   Hantar PM kepada ummuhakim   Quote dan BalasQuote

    Belalang_kampung
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 14.05.2003
    Ahli No: 74
    Posting: 255
    Dari: Minden-Transkerian

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 08-11-03 01:40


    (Wa'alaikumussalam warohmatullah..)

    Salam ukhuwah dan salam kampus..
    Ni enta dari induk ker atau kampus eng..atau kampus kesihatan??..tahun brape dah nie?..salam ta'aruf..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

    syah_solehah
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 07.08.2003
    Ahli No: 2858
    Posting: 350
    Dari: Johor

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 08-11-03 03:39


    Thanks ya kak yong..... ingat tak tau kewujudan ana..
    bagi belalang_kampung, ana orang aloq setar kat Sekolah Teknik Lebuhraya tu...


    Bookmark and Share

        


      Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

    syah_solehah
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 07.08.2003
    Ahli No: 2858
    Posting: 350
    Dari: Johor

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 08-11-03 03:41


    Thanks ya kak yong..... ingat tak tau kewujudan ana..
    bagi belalang_kampung, ana orang aloq setar kat Sekolah Teknik Lebuhraya tu...


    Bookmark and Share

        


      Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

    syah_solehah
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 07.08.2003
    Ahli No: 2858
    Posting: 350
    Dari: Johor

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 08-11-03 03:53


    belalang_kampung, ana ambik kos sc pendidikan. 3rd year...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

    syah_solehah
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 07.08.2003
    Ahli No: 2858
    Posting: 350
    Dari: Johor

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 08-11-03 03:54


    belalang_kampung, ana ambik kos sc pendidikan. 3rd year...

    Sorry... tertekan dua kali

    Bookmark and Share

        


      Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

    harakah
    Warga 2 Bintang
    Menyertai: 28.09.2003
    Ahli No: 3833
    Posting: 45

    Terengganu  


    posticon Posting pada: 08-11-03 08:10


    Assalamualaikum....
    ana tau nta sapa belalang_kampung
    tapi terpaksa rahsiakan identi, sbb kemaslahatan yg tak dapat dielakkan.

    tapi ana betul2 ingat kat P.I

    Bookmark and Share

        


      Member Information For harakahProfil   Hantar PM kepada harakah   Quote dan BalasQuote

    harakah
    Warga 2 Bintang
    Menyertai: 28.09.2003
    Ahli No: 3833
    Posting: 45

    Terengganu  


    posticon Posting pada: 08-11-03 08:15


    salah satu sbb nye... kalu ana habaq kat nta, mesti nta kenai nya.

    tak syok la gitu

    Bookmark and Share

        


      Member Information For harakahProfil   Hantar PM kepada harakah   Quote dan BalasQuote

    kakyong
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 25.06.2003
    Ahli No: 1663
    Posting: 176
    Dari: Ipoh, Perak

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 09-11-03 13:08


    muslimin:
  • pejuangummah
  • fairudz
  • al_umari
  • belalang_kampung
  • matt_fairudz
  • harakah
  • an_nod

    muslimat:
  • syura
  • insan_kerdil
  • hani_arifin
  • zalzalah82
  • syah_solehah
  • ummuhakim
  • ainul-mardhiah
  • cahaya_purnama
  • cahaya_syahidah


    Ok sahabat2 semua...ini kakyong senarai pendekkan untuk kampus induk/Kkj dulu ye....nanti kakyong senaraikan semua sekali...tak sempat ni....
    ..
    Ada sapa2 yang tertinggal gerabak keretapi lagi tak??

    Apa kata darul_numan81 senaraikan ahli kat Kampus kesihatan... na..

    Bookmark and Share

  •     


      Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

    syah_solehah
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 07.08.2003
    Ahli No: 2858
    Posting: 350
    Dari: Johor

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 09-11-03 16:39


    eee... bestnya.. baiknya kak yong


    Bookmark and Share

        


      Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

    Belalang_kampung
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 14.05.2003
    Ahli No: 74
    Posting: 255
    Dari: Minden-Transkerian

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 10-11-03 07:24


    Assalamualaikum..
    Alhamdulillah..solawatua'lannabii..

    Emm..ShahSolehah..enti dok kat Lebuhraya Sultan Abdul Halim kan.. kat Sek.Men Teknik Lebuhraya..memang besa pun kat situ..enti Sainspen yer..bakal2 cikgi la nie.. ..ni stay kat desa ker?selalu dak balik kampung..hehe..skrg ni mewah dah nak balik.. ada 516, 770 Transnasional, HBR Liner..n the latest Alwina..mcm nama org kan..hehe

    Jap2..Harakah..enta ni sape yang sebenarnya nie aar?tahun brape..kos ape..ana sapa..baik enta declare sebelum ana hantaq Sb2..ehehe.. ...P.I tu makna ape sheikh..?stand for 'Pusat Islam' ker?...enta kenal tak sahabat sini nick dia Jundullah??..

    Mekasih byk Kakyong sbb masukkan nama ana jugak..dlaam senarai tue..ni ada bakat jadi student affair representative nie..Biro Kebajikan MPP..



    [ Posting ini telah di edit oleh: Belalang_kampung pada 2003-11-10 07:28 ]

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

    syahrenger
    Warga Rasmi
    Menyertai: 15.10.2003
    Ahli No: 4395
    Posting: 4
    Dari: kotabharu.kelantan.malaysia

    Kelantan  


    posticon Posting pada: 11-11-03 06:46


    haiai...SYAHRENGER dari USM jugee... baguz ade ruangan niii.. dapat berkenalan dengan ramai penduduk USM yang tak mungkin SYAHRENGER kenali jika tidak adenye ruangan nii.. ok hope all member can accept as ur friend

    Bookmark and Share

        


      Member Information For syahrengerProfil   Hantar PM kepada syahrenger   Pergi ke syahrenger's Website   Quote dan BalasQuote

    Belalang_kampung
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 14.05.2003
    Ahli No: 74
    Posting: 255
    Dari: Minden-Transkerian

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 11-11-03 07:15


    Assalamualaikum warohmatullah..

    Camne sahabat2 semua..result exam sem lepas..puas hati takk..?cangred berjela2..tanda nak grad dah tue..ehehe..minggu ni semua pakat2 sibuk nak online..jumpa P.A...nak drop itu ini..kan..kan..apart of undergrad stud. life..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

    darul_numan81
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 16.05.2003
    Ahli No: 239
    Posting: 1548
    Dari: Batu Pahat,Johor

    Johor   avatar


    posticon Posting pada: 11-11-03 10:52


    uiks... cuma beberapa hari je tak masuk forum sini, dah berjela2 page kena bukak n baca. betul2 berukhwah lah penghuni2 USM ni terutamanya kakyong n Belalang-kampung

    semester baru dah start pada 8/11/2003..(utk student usm kubang kerianlah).. so, macam mana azam sem. baru ni? mesti ramai tak puashati dengan pointer sem.lepas kan? hah! tulah, lainkali study betul2.. jgn nak bercintan atau main2.. opss.. just bagi teguran pada adik2 je . kepada yg dpt score setiap sem. tu..tahniah diucapkan.

    mana sahabat yg guna nick AZIDA? semalam, 10/11/2003, ana ada terlibat dengan praktikal std.1 year.. kira2 mengajar tentang penggunaan instrument, ingat nak carilah sahabat yg sorang ni.. tp tak teringatlah pulak time tu.. apa2pun.. kalau jumpa ana kat USM kubang kerian ni, tegurlah yea.

    erm.. bila nak buat JK kat usm induk? insyaAllah, 17 & 18 januari 2004 nanti ana akan ke sana, join TOT(temasya olahraga tahunan) USM, salah seorang atlit dari USM kubang kerian. mungkin klau berkesempatan nnti, boleh berjumpa dengan sahabat ukhwah kat usm induk tu yea.. itu pun kalau ada yg sudi ler nak jumpa ana

    Quote:

    On 2003-11-09 13:08, kakyong wrote:
    Apa kata darul_numan81 senaraikan ahli kat Kampus kesihatan... na..


    uikss..okay2.. tapi bukan sekarang.. sat lagi na...
    wassalam


    -----------------
    Kehidupan adalah satu ujian...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

    al-umari
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 11.10.2003
    Ahli No: 4229
    Posting: 381
    Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 11-11-03 17:46


    hmmm.. lama tak buka dah mcm2 berlaku... apapun buat mahasiswa/mahasiswi USM...

    "Selamat Menempuh Semester Baru"

    Tazamkan azam baru, semoga semester baru ini lebih cemerlang yang yang lepas

    BUat Ukhwah sekalian ingatlah jangan lupa diri bagi yang cemerlang dan jangan terlalu merendah diri bagi yang tidak cemerlang... tingkatkan usaha semoga hari mendatang lebih baik dari kelmarin.

    Good Luck for all

    Bookmark and Share

        


      Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

    al-umari
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 11.10.2003
    Ahli No: 4229
    Posting: 381
    Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 11-11-03 17:52


    wah... esok cuti nuzul Quran lak...

    Rasenye ramai student USM yang baru mendaftar ari ni dan semalam belum pun abis penat beratur masa online....

    Apa yang menariknye sem ni... belum pun orang settle online ari isnin dan selasa kuliah dah pun bermula... dahsyat betulll.. belum pun tahu kursus yang diambil kelas dah bermula..

    Bagi mereka d=yang dah awal merancang baguslah boleh ikuti kelas... tapi bagi mereka yang baru merancang hmm... jawabnye ketinggalan lah kelas ari ni dan semlam...

    Apapu... sem ni amat pendek... jadi kenalah laju kelas... yang peningnye lecturerlah ye...hmmm

    Apapun berilah pandangan anda ttg lecturer dan guru dalam topik [email protected] mana yang lebih anda suka dalam forum kerjaya...hehehehe

    [ Posting ini telah di edit oleh: al-umari pada 2003-11-12 01:00 ]

    Bookmark and Share

        


      Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

    Belalang_kampung
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 14.05.2003
    Ahli No: 74
    Posting: 255
    Dari: Minden-Transkerian

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 12-11-03 11:43


    aikk..darul numan81..enti join TOT ker?..amboii rajin ekk..main game apa??..ni enti ni year brape ni..kos??..pasni leh la masa nak balik dari TOT singgah kampus indah permai Transkerian ni..eng.usm.my..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

    al-umari
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 11.10.2003
    Ahli No: 4229
    Posting: 381
    Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 12-11-03 14:28


    Assalamualaikum...

    Sahabat-sabahat komuniti ukhwah dari USM...

    Kumpulan Fairudz-USM telah pun berjaya menghasilkan link untuk download sebahagian dari lagi kami untuk sahabat semua dengar.... alhamdulillah berkat usaha E1 akhirnya berjaya juga FAirudz masukkan demo lagu dalam laman web kami... Ucapan Tahniah buat E1 dan Matt atas usaha mereka memajukan kumpulan Fairudz-USM.

    Kalau sahabat semua nak dengar demo tu bolehlah masuk ke laman web Fairudz

    Kumpulan Fairudz USM

    Bookmark and Share

        


      Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

    e1_fairudz
    Warga Rasmi
    Menyertai: 09.10.2003
    Ahli No: 4127
    Posting: 19
    Dari: .::: Bumi Allah yang Maha Kaya :::.

    Kelantan   avatar


    posticon Posting pada: 13-11-03 09:36


    Assalamualaikum.......

    Sahabat2 dari USM......
    Selingan untuk Anda Semua
    Untuk Semua Siswa-siswi anak Jati Kelantan..
    Tolong sampaikan kepada yang berkenaan

    Perjumpaan AidilFitri Bersama MB Kelantan
    Masa : 3 Syawal 1424H ( 9.00 Pagi)
    Tempat : Balai Islam Lundang
    Bayaran : RM 10(Siswazah)&RM5(Pelajar)
    Acara :-Amanat & Dialog bersama MB Kelantan
    - 5 cabutan bertuah
    - Persembahan Dikir Barat dan Nasyid
    Jamuan : Minum pagi dan Makan Tengahari

    Sape2 yang berminat , bolehlah daftarkan diri kepada Ana untuk dapatkan Kad Jemputan

    Anjuran : Markaz Siswazah Kelantan

    "Menjana Kekuatan,Menjamin Kemenangan"

    Wassalam..........Laman Web Fairudz USM

    [ Posting ini telah di edit oleh: e1_fairudz pada 2003-11-16 16:17 ]

    Bookmark and Share

        


      Member Information For e1_fairudzProfil   Hantar PM kepada e1_fairudz   Pergi ke e1_fairudz's Website   Quote dan BalasQuote

    kakyong
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 25.06.2003
    Ahli No: 1663
    Posting: 176
    Dari: Ipoh, Perak

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 13-11-03 17:47


    Assalamualaikum...

    Mula-mula sekali kakyong nak ucapkan tahniah kepada kumpulan Fairudz atas pencapaian adik2...kakyong dah tengok website kumpulan Fairudz....syabas atas usaha adik2 dan ini salah satu cara yang baik untuk promosi....

    Adik-adik yang lain... kakyong tengok semuanya dah kalut2 cai2 kelas...pastu...dah meriah kembali kampus yang sunyi selama 3 minggu ni....kafe pun dah banyak yang bukak...banyak la sikit pilihan juadah

    ps: kalau ternampak org yg pakai sweater ukhwah tengah merayau2 sekitar USM tu....kakyong le tu..tehehehh... ...tegur2 le...jangan sergah udah le.... ....

    Bookmark and Share

        


      Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

    darul_numan81
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 16.05.2003
    Ahli No: 239
    Posting: 1548
    Dari: Batu Pahat,Johor

    Johor   avatar


    posticon Posting pada: 16-11-03 11:45


    Quote:

    On 2003-11-12 11:43, Belalang_kampung wrote:
    aikk..darul numan81..enti join TOT ker?..amboii rajin ekk..main game apa??..ni enti ni year brape ni..kos??


    laa... akhie Belalang_kampung, takkan anta tak tahu yg ana ni dah bekerja, staff kat usm kubang kerian. 3/11 hari tu cukup setahun kerja kat sini sebagai juruteknologi makmal perubatan. game apa? ana masuk acara lari dlm guni, lari bawa anak.. ... opss.. gurau je.

    Senarai ahli ukhwah di USM kubang kerian:
    ************************************
    1. Hubb_qilaf
    2. AZIDA
    3. nurnilam
    p/s: alahai.. tak ramai rupanya. setahu ana dlm komuniti ni ramai student dari kampus kesihatan. tp kenapa tak ramai yg masuk forum ni yea.. musykil ler..
    wassalam

    -----------------
    Kehidupan adalah satu ujian...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

    kakyong
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 25.06.2003
    Ahli No: 1663
    Posting: 176
    Dari: Ipoh, Perak

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 16-11-03 13:09


    Darul_numan81.....diorang tak perasan kot ada topik ni....takpe...nnt yg ada tu promote le kan kawan diorg nnt...

    Dikesempatan ni kakyong nak mengucapkan Selamat menyambut hari raya aidilfitri kepada semua warga USM tak kira dimana anda berada...minta maaf salah dan silap...Semoga kita masih dipanjangkan umur untuk bertemu dengan Ramadhan akan datang, InsyaAllah...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

    al-umari
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 11.10.2003
    Ahli No: 4229
    Posting: 381
    Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 17-11-03 16:25


    Assalamu'alaikum komuniti sekalian...

    Tahu tak kenapa topik ini akhir2 ini kurang panas seperti sebelum 4, 5 hari lepas..

    Sebenarnya sahabat2 kita kat induk ni majoriti tak dapat akses internet sejak hari khamis lepas. tetatpi ade juga yang dok desa harapan tu dapat akses....tapi yang dok harapan tu takde pulak yang rajin join forum ni.

    Ramai ahli ukhwah yang dok aman damai, dan kami di sini tak dapat akses internet begitu juga dengan Indah kembara. Macam2 romuors timbul, ada yang kata internet sekarang nak guna kena registerlah, ade yang kata hub dah rosak dah kat Aman damai... hehehehe...semua orang jadi kelam kabut dan haru biru.... :-D :-D :-D ... Semuanye gelisha bila internet tak boleh guna... seolah2 internet dah jadi benda wajib pada diri mereka...

    Sebenarnya ana pegi check kat pusat komputer. Mereka kata beberapa desasiswa, perkhidamtan internetnya dihentikan sementara ... kenal blocklah tu...haaaa buat jahat sangat... hack sana hack sini.. :-D :-D ... takdelah ana saje je...

    Sebenarnya perkhidmatan dibeberapa desasiswa dihentikan sebab terlalu banyak sangat cacing kat desa tersebut.. haa.. erti kata pengghuninya ramai yang bela cacing... hehehehe :-D :-D :-D
    Abis tu berbetulan dengan Online registration pula, Pusat Komputer terpaksa tutup gateway untuk desa tersebut supaya komputer lian yang digunakan untuk online tak kena cacing peliharaan penghuni desa tersebut....

    Jadi Ana nak ingatkan disini... kepada sesiapa yang komputernye tu yang simpan Worm.... tak kirelah Blaster ke, welchia ke atau sbig ke... cepat2 lah hantar komputer kat Pusat Komputer untuk dicuci secara percuma...

    Sekali lagi ana ulang:::::::::::

    Quote:
    Kepada sahabat2 yang tinggal di desa yang banyak bela cacing(worms) terutamanya dari desa Aman Damai dan Indah Kembara Cepat2 lah hantar PC anda ke Pusat Komputer untuk dicleankan secara PERCUMA supaya sarang worms kat desa anda dapat dibersihkan....



    Wassalam :-) :-) :-)

    Bookmark and Share

        


      Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

    ana_ct
    Warga Rasmi
    Menyertai: 10.07.2003
    Ahli No: 2233
    Posting: 6
    Dari: kelantan

    Kelantan  


    posticon Posting pada: 18-11-03 10:26


    rupanya darul numan tu pompuan..
    ana rasa nak kenal je... ana pun student usm kk

    Bookmark and Share

        


      Member Information For ana_ctProfil   Hantar PM kepada ana_ct   Quote dan BalasQuote

    darul_numan81
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 16.05.2003
    Ahli No: 239
    Posting: 1548
    Dari: Batu Pahat,Johor

    Johor   avatar


    posticon Posting pada: 18-11-03 11:15




    ooo...ukhtie ana_ct ni student USM KK rupanya. ambil kos apa yea? ana bekerja di PPSK.. ermmm.. memang dulu ramai sangka nick ana ni macam nick "muslimin". tapi sekarang Alhamdulillah.. masalah tu dah settle.

    p/s: jom promote komuniti ni kat student USM KK
    wassalam

    -----------------
    Kehidupan adalah satu ujian...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

    kakyong
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 25.06.2003
    Ahli No: 1663
    Posting: 176
    Dari: Ipoh, Perak

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 18-11-03 16:24


    ...

    Ooo ...gitu ke ceritanya al-umari...
    Patut la kakyong masuk forum ni...senyap sunyi jerk...rupa2nya komputer korang demam ye... ..

    Kepada syura, cahaya_purnama, cahaya_syahidah, insan_kerdil...terima kasih sbb sudi berbuka puasa bersama2 hari Sabtu lepas.....semoga ukhwah yang telah terjalin ini berterusan..insyaAllah...

    ps:Syura...jaga diorg baik2 na...setelah ketiadaan kakyong...cewah.. ..jom kita aktifkan forum ni kat hanan.com plak erk..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

    al-umari
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 11.10.2003
    Ahli No: 4229
    Posting: 381
    Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 19-11-03 11:32




    Hmmm.. begitulah citenye kakyong..

    eh... ade majlis buka puasa ke? kat mana antunna semua buat? kat masjid malik khalid ke? hahahaha.... eratlah ukhwah antunna semua selepas ni... apa kata kalau ana cadangakn buat antunna semua tu buatlah satu usrah pulak, barulah bertambah akrab ukhwah kalian... hehehe...

    Oklah... ana doakan sahabat kat aman dan Ik tu bersabarlah ye.... kesiannye korang nak buat assignment bagi yang final sem tu terpaksa pi CC... dah lama tak pi CC... hehehehe.... Ana rasa mungkin after raye kot dia buka balik gateway Aman dan Indah. so harap lepas ni kampung ukhwah dot com ni meriah balik... hehehe

    Bookmark and Share

        


      Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

    masako
    Warga 2 Bintang
    Menyertai: 17.07.2003
    Ahli No: 2416
    Posting: 54
    Dari: kelantan

    Kelantan  


    posticon Posting pada: 19-11-03 13:10



    emm..rupanya saya ni antara yang terlast tau wujudnya jejak mahasiswa usm ni..maklumlah dah lama jugak tak buka ukhwah..saya dr usmkk..2nd year..Hubb_qilah pun usmkk jugak...em..adelah teman 'sekampung' jugak,ye...oklah..untuk semua warga usm..selamat hari raya aidilfitri..besok dah nak balik kampung...hepi balik kglah ye....

    Bookmark and Share

        


      Member Information For masakoProfil   Hantar PM kepada masako   Pergi ke masako's Website   Quote dan BalasQuote

    masako
    Warga 2 Bintang
    Menyertai: 17.07.2003
    Ahli No: 2416
    Posting: 54
    Dari: kelantan

    Kelantan  


    posticon Posting pada: 19-11-03 13:30


    darul_numan81;.....
    kak lin...nampaknya sahabat2 kita dari induk je yang ramai dalam kolum ni..segan lah pulak ..nak menyampuk pun tak reti..emm..kak, thankslah coz bagitau saya ttg kolum ni ..kalau tak memang tak tau pun sbb dah lama x buka ukhwah..almaklumlah bercuti lama tuh..oklah buat semua warga usmkk..mehlah join..kita lawan ngan sahabat dr induk & transkerian..jom..

    warga usm induk:
    Hubb_qilaf
    darul_numan
    nurnilam
    AZIDA
    ana_ct.....emm..cam kenal je..
    mintak lah bertambah lagi lepas ni..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For masakoProfil   Hantar PM kepada masako   Pergi ke masako's Website   Quote dan BalasQuote

    syura
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 15.05.2003
    Ahli No: 200
    Posting: 109
    Dari: :~:jalan sabak:~:

    egypt  


    posticon Posting pada: 19-11-03 14:22


    ..

    erk.. lor.. tak tau la pulak sampai jadi camtu skali kat desa aman damai..
    btul kata al-umari.. sesape yg ade something yg x kene kat pc dia tu cepat2 pi settlekan..

    patutla senyap je warga aman damai. .

    alhamdulillah.. ana pakai pc di lab. . cuma x sempat nak posting .

    harap cepat2 settle masalah tu.


    kak yong---> insyaAllah..akan ku jaga mereka cheahwah.. diorang tu sllu ana jumpa.

    wslm.


    [ Posting ini telah di edit oleh: syura pada 2003-11-19 14:29 ]

    Bookmark and Share

        


      Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

    kakyong
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 25.06.2003
    Ahli No: 1663
    Posting: 176
    Dari: Ipoh, Perak

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 19-11-03 15:28




    Esok insyaAllah akan bertolaklah kakyong ke desa halaman tercinta... ....yang lain2 tu bila balik kampungnya?....takpe...tiket mesti dah beli kan?...

    Darul_numan81: Bape lama kena duduk dalam bas dari KB ke Johor?....mesti lama kan?...kakyong dapat bayangkan betapa bosannya duduk dalam bas lama2....Tapi, entah2 Alin naik flight kot...kalau gitu kejap je la....

    al-umari: Nak tanya, kalau kat area kat Fajar Bakti ngan hilton + Rumah Antarabangsa boleh dapat coverage wireless internet tu tak?

    Bookmark and Share

        


      Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

    al-umari
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 11.10.2003
    Ahli No: 4229
    Posting: 381
    Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 21-11-03 00:57




    Kakyong tanya pasal wireless ye.. yag ni saya expertlah cikit, maklumlah ana ni suplier wireless...hehehehe....

    Area fajar bakti dapat tapi tengok kedudukan biliklah juga. tapi kalau blok bakti tu Insya_Allah clear kot at least very low. tapi kalau fajar tak semua sebab kedudukan bangunannya yang tak seragam.. wireless ni jaraknya di kawasan lapang 100 meter bulatan. tapi dalam bangunan lebih urang 50meter sahaja sebab ade sekatan

    Kat hilto pula Insya-Allah majoritinya boleh dapat clear tapi kalau rumah anatarabangsa tu ana dah try tak semua yang daat sebab access point bergantung kat hilton. so yang mengadap ke hilton tu boleh dapat kot..
    Rumah keluarga pulak hmm... memang tak dapat pun, kecuali rumah keluarga kat Aman tingkat 3 mengadap K04 memang dapat tapi very low....

    harap maklum

    Bookmark and Share

        


      Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

    harakah
    Warga 2 Bintang
    Menyertai: 28.09.2003
    Ahli No: 3833
    Posting: 45

    Terengganu  


    posticon Posting pada: 24-11-03 21:13


    SELAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR & BATIN
    pada sume student USM



    Bookmark and Share

        


      Member Information For harakahProfil   Hantar PM kepada harakah   Quote dan BalasQuote

    harakah
    Warga 2 Bintang
    Menyertai: 28.09.2003
    Ahli No: 3833
    Posting: 45

    Terengganu  


    posticon Posting pada: 24-11-03 21:18


    SELAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR & BATIN
    pada sume student USM



    Bookmark and Share

        


      Member Information For harakahProfil   Hantar PM kepada harakah   Quote dan BalasQuote

    kakyong
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 25.06.2003
    Ahli No: 1663
    Posting: 176
    Dari: Ipoh, Perak

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 24-11-03 22:18


    ....

    Ooo...macam tu ye al-umari...bukan apa..ada kawan kakyong tu dia tanya ttg wireless tenet tu la..dia dok kat rumah antarabangsa...dekat dgn hilton la kan....

    Terima kasih ye...nanti kakyong hebahkan kpd kawan kakyong tu...

    wassalam

    Bookmark and Share

        


      Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

    Moderator: Administrator, istisafa
    Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
      »» Jejak Mahasiswa
        »» Buat Mahasiswa USM

    Please Mendaftar To Post

    Mukasurat 1 Of 3

    Go To Page: 1 · 2 · 3  
    Jump To Page:


    Member Messages

    Forum Search & Navigation

     

    Log in to check your private messages

    Silakan Login atau Mendaftar





      


     

    [ Carian Advance ]

    Jum ke Forum 




    Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

    Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
    yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
    Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
    dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


    Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
    atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
    hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
    kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

    Portal Ukhwah
    Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
    Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
    Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
    Dibina oleh Team Walasri




    Loading: 0.228668 saat. Lajunya....