Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 12 jam, 25 minit yang lalu
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: MENCARI CINTA DI TV3


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» MENCARI CINTA DI TV3

Please Mendaftar To Post


Oleh MENCARI CINTA DI TV3

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 21:41


pernah tengok tak rancangan MENCARI CINTA kat TV3? apa komen anda semua? betul ke wanita yang ada kriteria macam ratu dalam mencari cinta tu yang menjadi idaman setiap lelaki? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 21:58


ya salam
bukan semua lelaki mencari cinta pada wanita yang cantik.. tapi bagi shah wanita yang solehah itu adalah wanita yang paling cantik di dalam dunia...

wanita perhiasan dunia, seindah perhiasan adalah wanita yang solehah.. he... he..

ca alip dulu ye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

yuiummi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16610
Posting: 58
Dari: Jay Bee

Johor  


posticon Posting pada: 21-07-05 22:26


memang lah rancangan tu nak tolong orang carikan jodoh..tapi carenye ada yang tak kena sikit..lah..terutama sekali wanita tu...yela..10 orang nakkan dia..isk sisk isk....tapi advantage kat wanita tu pula...dia ada 10 pilihan..hah sekarang tinggal 9 pilihan...nanti bila salah seorang telah dipilih oleh wanita tu, macam mana pula yang lain2 tu?...mereka masih mencari cinta kan?...kasihan ek....
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For yuiummiProfil   Hantar PM kepada yuiummi   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 22:34


Pada 21-07-05 22:26 , yuiummi posting:

!!! QUOTE !!!

memang lah rancangan tu nak tolong orang carikan jodoh..tapi carenye ada yang tak kena sikit..lah..terutama sekali wanita tu...yela..10 orang nakkan dia..isk sisk isk....tapi advantage kat wanita tu pula...dia ada 10 pilihan..hah sekarang tinggal 9 pilihan...nanti bila salah seorang telah dipilih oleh wanita tu, macam mana pula yang lain2 tu?...mereka masih mencari cinta kan?...kasihan ek....
:)



realiti tv..
ambil yang positif..
belajar tentang sesuatu
yang negatif tolak ke tepi...



-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 23:36


ai seh baru nak join ada yang dah paku, tak supporting lah anda ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 23:54


kalau ana diberi peluang jadi perempuan tu pun,ana tetap tak mahu..
sebab? tak suka r jadi rebutan.. malunya lah,kan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 00:06


kalau lisa kan, lisa tak nak jadi perempuan tu sebab kesepuluh2 lelaki tersebut tak handsome punnn....ditambah pula tak memenuhi kriteria lelaki muslim...

1) mestilah beragama
2) mestilah handsome
3) mestilah berkemampuan dari segala segi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 22-07-05 00:23


1) mestilah beragama
2) mestilah handsome
3) mestilah berkemampuan dari segala segi

amboi,mellisaleez nak yang handsome ye..... tapi biarlah berpadan.. pada saya apa yang tv buat tu bukanla menolong orang cari jodoh,tapi for business purposes... yela bila rating rancangan tu tinggi,ada iklan banyak, bnykla untung... apapun kalau betul nak tiru,tirula macam the apprentice... saya memang minat rancangan tu... tapi kat m'sia takdepun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 07-08-05 01:49


Pada 21-07-05 22:34 , winna_huwaida posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-07-05 22:26 , yuiummi posting:

!!! QUOTE !!!

memang lah rancangan tu nak tolong orang carikan jodoh..tapi carenye ada yang tak kena sikit..lah..terutama sekali wanita tu...yela..10 orang nakkan dia..isk sisk isk....tapi advantage kat wanita tu pula...dia ada 10 pilihan..hah sekarang tinggal 9 pilihan...nanti bila salah seorang telah dipilih oleh wanita tu, macam mana pula yang lain2 tu?...mereka masih mencari cinta kan?...kasihan ek....
:)



realiti tv..
ambil yang positif..
belajar tentang sesuatu
yang negatif tolak ke tepi...





Assalamualaikum...

apa yag positif tu???
tak nampak lagi...
mungkin akan ada agaknya...
shah pun tak layan sangat,,,

wassalam..


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-08-05 02:09


assalamualaikum...ana tak setuju mana dengan rancangan tu...kerana berebutkan seorang perempuann...kalaula yang bertudung bolehla tahan...betul tak?..Kalau ana,ana malula...cuba bayangkan kalau seseorang tu menang sedangkan tu bukan jodoh dia yang sebenar...tak ke naye..boleh bercerai berai...Satu lagi...kasihan kat lelaki2 tu kan..kena bersaing...Kalau ana,kasihan kat mereka tau...
Ermm..kena jumpa mak bapak,family..macam satu permainan saja kan semua ni...Mungkin ana mudah melatah,tapi hakikatnya....begitulah...

P/s: Perasan tak,semua calon2 tu mesti yang educated...ada lawyer,dj..cuba bayangkan Kalau yang seberapa masuk,tak ke naye,...awal2 kena reject...hehe...apa-apa jela
Wassalam..sekadar pendapat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-08-05 05:48


dari mana akan datangnya keikhlasan dalam percintaan kalau dalam rancangan realiti begini.
macam sandiwara.
lagipun rancangan ni menggalakkan maksiat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-08-05 07:07


salam ukhwah....

ana tidak bersetuju sama sekali program ini...
menggalakkn ke arah maksiat...
percampuran pergaulan antara lelaki dan perempuan...
mengapa perlu direbutkan seorang perempuan...sedangkan ramai lagi wanita yang jauh lebih baik di luar sana....misalnya wanita yang menutup aurat..memelihara batas2 agama dengan sebaiknya...mempamerkan personaliti seorang muslimah...

ini tidak, yang tidak berTUTUP juga yang 'lelaki' nak...ana hairan sungguhlah...
ana tak tahu mengapa perlu ditiru program orang barat yang sudah diketahui keburukan dan larangan dalam Islam yang telah ditetapkan...

bukankah jodoh pertemuan itu di tangan tuhan, ALLAH...ana marah sungguh dengan program realiti tv itu...
kalau itulah caranya nak kaut KEUNTUNGAN...baik tak payah....biar lah rezeki yang dicari baik di sisi ALLAH dan AGAMA ISLAM itu sendiri...

tepuk dada...tanyalah iman anda....
sejauh mana keikhlasan anda dalam menerima kelebihan dan kekurangan wanita atau lelaki yang ingin dikahwini...bukan mengharapkan ganjaran wang yang bakal diterima...HANYA SIA-SIA sahaja....

baik kita berlumba-lumba mencari keredhaan NYA yang MAHA Esa...dan membuat amal kebajikan dan kebaikan...dalam memperoleh ganjaran pahala daripada Allah s.w.t...
dan niatlah kerana ALLAH dalam setiap tindakan anda..

wallhua'lam...
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-08-05 08:37


assalamualaikum wbt

pada pendapat ana, semua itu tidaklah penting..
the first and the most is..depence to ourself..if u think buat u think..than that is buat u think..better think about future...


-----------------
Sesungguhnya Allah lebih mengetahui diri ini.


Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-08-05 20:01


No komen..atas masing2la..tapi ana tetap tak setuju..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-08-05 20:06


hakk tuih!tak best langsung cerita tu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 18:18


positifnya mungkin tolong orang carikan jodoh. macam baitul muslim....tapi ada pertemuan banyak kali dengan ramai lelaki...eh...lelaki2 tu tak rasa rugikah walaupun dia berjaya tapi perempuan tu dah banyak kali jumpa dengan ramai lelaki...bergaul mesra...perempuan tu tak takutkah dia terpaksa memilih seorang dari lelaki2 tu...mungkin yang berjaya tulah jodoh dia....tapi dia tak rasa ke dia sedang bermain dengan jodoh dia?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

aleyasyafira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13015
Posting: 100
Dari: melaka

canada   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 18:21


tak pernah tengok pun rancangan tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyasyafiraProfil   Hantar PM kepada aleyasyafira   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 18:23


ana doakan semoga semua tu menjanjikan yang terbaik untuk dia. ok.elly tu pena datang rumah.. dengan keluarga angkat keluarga ana dari semenanjung,tak taulah kalau dia ingat lagi tapi kami terkejut nampak dia dalam rancangan tu...ok.didi pun ada adik dia yang pakai tudung tu...ok.didi tambah comel .....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-08-05 05:41


Betull...semakin lama macam semakin bodoh...si lelaki asyik ceriat pasal diri mereka yang memerasankan diri...eii..geli btoll..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 10-08-05 06:48


baru kejap tadi 1st time TERtengok rancangan mencari cinta itu...masa tengok itu, saya yang jadi penonton ini pulak yang terasa malu...terpakse kekadang menutup tv dengan tangan (tonton tv melalui celah2 jari disbbkan malu).

lepas habis tengok rancangan itu, satu saja ayat yang saya nak cakap...."ohh please"

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

akh_fil_islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14604
Posting: 33
Dari: manir

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-08-05 07:09


hmmm sebenarnya apa motif cerita tu ana pun tak pasti..tapi yelah dah nak ikut sangat dengan barat macam cerita the bachelor cuma kita masih trikat lagi lah dengan adat2 ketimuran tapi bukan syariat islam tu yang tak ada lagi perkara yang truk2 lagi..tapi dah benda begini pun dah dijadikan sebagai hiburan mungkin juga perkara yang lebih truk akan berlaku dalam realiti tv ni...so pikir2 lah elok ke taknya benda2 gini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akh_fil_islamProfil   Hantar PM kepada akh_fil_islam   Quote dan BalasQuote

ieyjan
Warga Rasmi
Menyertai: 06.08.2005
Ahli No: 17887
Posting: 10
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-08-05 16:01


assalamualaikum...ana tak setuju mana dengan rancangan tu...kerana berebutkan seorang perempuann...kalaula yang bertudung bolehla tahan...betul tak?..Kalau ana,ana malula...cuba bayangkan kalau seseorang tu menang sedangkan tu bukan jodoh dia yang sebenar...tak ke naye..boleh bercerai berai...Satu lagi...kasihan kat lelaki2 tu kan..kena bersaing...Kalau ana,kasihan kat mereka tau...
Ermm..kena jumpa mak bapak,family..macam satu permainan saja kan semua ni...Mungkin ana mudah melatah,tapi hakikatnya....begitulah...

P/s: Perasan tak,semua calon2 tu mesti yang educated...ada lawyer,dj..cuba bayangkan Kalau yang seberapa masuk,tak ke naye,...awal2 kena reject...hehe...apa-apa jela
Wassalam..sekadar pendapat..
....................................................................................



emmmmmmmmmm
sama lah pendapat kita...



:-P :-P :-P


-----------------
ieyjan!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ieyjanProfil   Hantar PM kepada ieyjan   Quote dan BalasQuote

yuiummi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16610
Posting: 58
Dari: Jay Bee

Johor  


posticon Posting pada: 10-08-05 17:34


emm... saya nak komen sikit pasal mencari cinta ni....semalam saya tengok juga rancangan tu....terkejut dia tolak lelaki tu ..yela...apa ciri2 yang dia nak sebenarnye?.... rupa atau cara dia bawa dirinya? budi bahasanya?....tang mana dia nilai?......kononnya dia kata tak ada chemistry???? apa jenis chemistry dia nak???..masuk ni dah dua orang yang dikira ada ciri2 keislaman tu ditolak...maybe tak ada jodoh tapi tula...memang apa-apa pun rupa dulu yang dipilih kan?..emmm....tak ada maknenya ....saya tak setuju rancangan ni diadakan lagipun idea ni diambil dari rancangan barat....adeke itu yang diikutnya........harap2 rancangan ni yang terakhir untuk musim ni....*rase2 anda yang berjantina lelaki dalam ukhwah ni nak ke masuk rancangan macam tu?....isk isk...jangan lah.....*

Bookmark and Share

    


  Member Information For yuiummiProfil   Hantar PM kepada yuiummi   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 10-08-05 18:58


Bila harga barang naik, minyak naik, serba serbi naik..tapi banyak juga harga yang turun... harga diri dah turun terlalu teruk, harga akhlak ditutup bercampur campur, harga iman semakin merudum,perumahan neraka semakin galak dibina.... manakala perumahan syurga tak ramai yang sudi, kalau kita tak saling menasihati, akan tergadailah maruah diri, alangkah rugi bila mati, sebab diri tidak diredhai..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

Qalam_Akhdar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17109
Posting: 159
Dari: Petaling Jaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-08-05 20:17


rancangan yang tak relevan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qalam_AkhdarProfil   Hantar PM kepada Qalam_Akhdar   Quote dan BalasQuote

mannawassalwa
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2004
Ahli No: 7265
Posting: 18
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 10-08-05 20:24


baguslah si 'ustaz' tu dah kena reject. Tahniah buat dia. Alhamdulillah, besar sangat hikmahnya Allah tetapkan begitu insyaAllah. buat apa lah nak kejar sangat perempuan camtuh. at least carik lah yang pakai tudung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mannawassalwaProfil   Hantar PM kepada mannawassalwa   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-08-05 05:28


Yela

betul cakap enta..yang lain tu biarla dia...aderke nak jadi calon suami subuh pun tak terbangun..eii tak malu..ustaz tu jugak mereka respect sebab tak pernah tinggal semayang.maksudnya mereka penahla...last sekali ustaz tu jugak kena tendang..

p/s....Sebab alin tak suka orang alim sangt agaknya?hehe..sekadar pendapat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

Sweetie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14340
Posting: 121
Dari: Galaksi Bima Sakti

Perak  


posticon Posting pada: 12-08-05 10:28


hmm..
pernah tengok sekali pastuh tak tengok dah..ada juga baca dalam paper..macam kelakar aje..tiap² minggu si elly dengan keluarga dia akan reject seorang lelaki dengan alasan yang completely merapu..itu tak kena..ini tak kena..seloah² macam dia tak ada cacat celanya..setiap minggu jugaklah lelaki² yang tak berapa cukup akal ini akan di reject secara tak bermaruah..satu Malaysia tau..kasihan kan?? anak siapa laa itu agaknye.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For SweetieProfil   Hantar PM kepada Sweetie   Pergi ke Sweetie's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-08-05 17:52


mencari cinta???
cerita apa tu...
ta pernah tengok pun..
tapi ramai yang memperkatakannya...

ps: jangan menghalalkan sesuatu yang telah lama diharamkan...
     :-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-08-05 18:09


tak seswai..nampak sangat ikut barat..cerita apa ek..average joe ke..tak ingat sangat lah..tu pun ana tau masa baca paper..dah xder program lain ke nak buat???!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 13-08-05 22:12


!!! QUOTE !!!

harga diri dah turun terlalu teruk, harga akhlak ditutup bercampur campur, harga iman semakin merudum,perumahan neraka semakin galak dibina.... manakala perumahan syurga tak ramai yang sudi, kalau kita tak saling menasihati, akan tergadailah maruah diri, alangkah rugi bila mati, sebab diri tidak diredhai..........


hmm...carilah yang beriman,insya allah rumahtangga diberkati allah.paras rupa letak nombor dua,yang paling penting,iman di hati dan budi bahasa.

!!! QUOTE !!!

betul cakap enta..yang lain tu biarla dia...aderke nak jadi calon suami subuh pun tak terbangun..eii tak malu..ustaz tu jugak mereka respect sebab tak pernah tinggal semayang.maksudnya mereka penahla...last sekali ustaz tu jugak kena tendang..



kalau dah 'tak terbangun' subuh,apatah lagi solat fardhu yang lain...kalau sibuk dengan kerja tak mustahil solat 5 waktu diabaikan.macamana nak bimbing si isteri,tak cukup syarat jadi suami lagi tu.. :-D :-D


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

mawaddahkarimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18704
Posting: 60
Dari: bumi merdeka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 16:30


Memalukan kaum hawa saja....
Malunyeerr

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddahkarimahProfil   Hantar PM kepada mawaddahkarimah   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 26-09-05 20:03


Mencari dosa adala, karut tak habeh habeh........

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

ambe
Warga Rasmi
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18701
Posting: 8
Dari: Shah Alam

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-09-05 21:14


"kalau perempuan tu kahwin lah dengan mana-mana lelaki kan.. mesti lelaki tu jeles.. mana tak nya.. mesti perempuan tu masih berkahwan dengan 8 lelaki yang lain yang pernah cuba memenangi hati nya.. tak ke tergugat laki tu..?"

sekarang ni banyak rancangan dah pun jauh tersasar dari Islam sebenar.. mungkin orang akan kata ada yang baik yang boleh diambil dari rancangan tu.. tapi tiada niat boleh menghalalkan cara.. kita sendiri kena tingkatkan ilmu.. dan mesti bijak menilai mana yang halal, mana yang haram.. sebagai seorang yang tiada kuasa di sini.. kita hanya mampu menolak dengan hati.. siapa nak dengar nasihat orang biasa macam kita.. mungkin dah sampai tahap mufti baru boleh bersuara..

itu lah pendapat ana..

apa yang baik dari Allah,
yang salah tu dari diri ana sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ambeProfil   Hantar PM kepada ambe   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-09-05 21:17


huahuahua :lol: :-di :lol:
wallahua'lam...tak tahu lah...tapi saya tak pernah tengok pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 21:19


tah apa-apa punya ceritalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 26-09-05 22:06


tapi kan...lelaki yang kat dalam rancangan tu semua macam dah tangkap cintan kat perempuan tu....dah tak ada perempuan lain lagi ke agaknyakan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

angahieja
Warga Rasmi
Menyertai: 23.06.2004
Ahli No: 9624
Posting: 6
Dari: jhr

Johor  


posticon Posting pada: 26-09-05 22:13


ntahlaa...Saya pun tak tahu apa dah jadik...dengar juga cerita pasal MENCARI CINTA ni..lecturer pun bercerita..zmn sekarang,memang rancangan realiti tv macam ni laa yang menjadi tumpuan utama pihak media untuk kaut keuntungan..nak buat macam mana..lagi pun,orang ramai beri sambutan..tiap2 minggu tengok.mmgla lagi menggalakkan pihak media siarkan rancangan realiti tv pada masa2 akan datang.So,sendiri perlu ingatla..For me,there's nothing we can get from the programme...
'DEMI MASA SESUNGGUHNYA MANUSIA ITU DI DALAM KERUGIAN'

Bookmark and Share

    


  Member Information For angahiejaProfil   Hantar PM kepada angahieja   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-06 00:07


hmm tak pernah tengok pun cerita tu huhu.....sibok cari cinta kat luar agaknya ....heh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-06 00:35


ah....tak ada cara lain ke nak cari jodoh....
banyak cara lagi..apa la, cara tu juga yang dipilihnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 01:50


Kalau itu alternatif yang baik untuk cari jodoh apa slh nya...
kita hanya berusaha....Allah yang tentukan


Love will finding if u TRY..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 31-03-06 02:57


Sekadar bertanya sahabat2 yang kat Malaysia..apa dah jadi dengan wanita tersebut dan pemenang rancangan tu? TV3 ada buat follow up tak kisah seterusnya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 03:53


apa pekdahnye rancangan itu.....baik tayangkn national geographic....

p/s: boleh tengok gajah ke..ghimau ke..boye ke...bukan boyer darat     macam kat tv3 itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 04:23


nak cari cinta..
mana-mana pun boleh cari..
cinta yang sejati tu susah diperolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-06 05:56


tak suka tengok 'mencari cinta' kat tv3 tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 05:58


Pada 31-03-06 04:23 , akwa posting:

!!! QUOTE !!!

nak cari cinta..
mana-mana pun boleh cari..
cinta yang sejati tu susah diperolehi..


dah jumpa ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.163403 saat. Lajunya....