Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Elakkanlah dirimu dari berhutang kerana hutang itu akan menjadikan dirimu hina pada waktu siang dan gelisah pada waktu malam
-- Luqman Al-Hakim

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: how many siblings do u have??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» how many siblings do u have??

Please Mendaftar To Post


Oleh how many siblings do u have??

gadishijau
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 7002
Posting: 31
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-07-05 09:05


hmm..saya ada 9 adik beradik..saya anak yang kelapan..seronok berkeluarga ramaini..paling best time raya..banyak aktiviti boleh buat,

Bookmark and Share

    


  Member Information For gadishijauProfil   Hantar PM kepada gadishijau   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-05 16:30


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah keluarga umi kecil tetapi keluarga sebelah suami ramai. Seronok di pagi raya sebab mertua ada 12 orang anak 9 lelaki dan 3 perempuan dengan 13 menantu (ada yang bermadu) dengan lebih 60 orang cucu dan 20 orang cicit berderet bersalaman sehingga lebih sejam (rasa sakit lutut tapi seronok). Dan yang paling umi hormati ialah bapa mertua yang mampu mendidik 9 orang anak lelaki dimana tidak seorang pun yang merokok.

Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Tidak ada satu pemberian yang lebih afdhal (baik) dari ibu bapa kepada anaknya daripada didikan yang baik. (HR Tirmidzi)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

umie81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10978
Posting: 86
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-07-05 20:46


adik beradik sebenar ada 11 tapi meninggal seorang masa kecik, tinggai lah 10.
6 perempuan, 4 lelaki..ramai adik beradik bermacam ragam. tambahan pulak jadi yang paling kecik. selalu jadi mangsa buli..tapi kadang-kadang membuli pula..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umie81Profil   Hantar PM kepada umie81   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-07-05 21:45


saya ada 6 orang adik beradik tapi seorang dah tak ada so sekarang ni tinggal 5 orang.ada 3 pasang.saya anak kedua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-07-05 22:45


4 orang. Anak sulung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 20-07-05 22:54


sufti 3 beradik.seorang kakak yang bezanya 5 thun dan seorang adik lelaki yang beza 16 thun dari sufti :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 23:18


iman ada 5 orang adik beradik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 155
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-05 15:25


6 orang.....4 guys & 2 gals...
i'm the 2nd....

Bookmark and Share

    


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 24-08-05 15:33


ana ada 5 orang adik beradik..ana anak ke-4..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-08-05 15:52


sakeenah anak ke-3 daripada 6...4 heroin 2 hero..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

nurrul85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18245
Posting: 85
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 16:10


assalamualaikum.......

adik-bradik 5 termasukla ana.........anak keempat dari 5.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurrul85Profil   Hantar PM kepada nurrul85   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 24-08-05 21:30


saya ada 3 beradik..abang yang beza setahun, saya dan seorang adik pempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 24-08-05 22:07


Ada 4 beradik...
Ana anak ke-3
Kakak
Abang
Ana
Adik lelaki

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 22:15


asal 5 meninggal 1 jadi 4...

bila dah 4 ambil anak angkat jadi 5 balik...

1. fairuzah
2. muhammad hanafi
3. jasmine
4. soraya
5. muhammad
6. ajwa

begitulah adanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 22:20


adik beradik ana yang seibu sebapa ada 6
yang sebapa ada 2 agaknya
yang seibu ada seorang
wah..banyak juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 22:23


Pada 24-08-05 22:20 , futurama posting:

!!! QUOTE !!!

adik beradik ana yang seibu sebapa ada 6
yang sebapa ada 2 agaknya
yang seibu ada seorang
wah..banyak juga

anda bukan adik beradik aku ke?..
aku pun orang muo juga....
baik anda pergi check balik.... ;-)


-----------------
tidak akan kau berasa gundah walaupun sekali, andainya kau tahu apa yang kau cari...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 25-08-05 14:39


5 orang adik beradik seibu dan sebapa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

laila_qaisy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17496
Posting: 74
Dari: punck perdana,u10

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 15:06


ada 5 beradik..2 lelaki dan 3 perempuan..saya anak ke 3

Bookmark and Share

    


  Member Information For laila_qaisyProfil   Hantar PM kepada laila_qaisy   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 25-08-05 15:08


saya ada 9 0rg adik bradikkk...
tak campur yang lain ibu dan lain bapa ni...
lagi ramai....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

husna_493
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.07.2005
Ahli No: 17529
Posting: 32
Dari: dari sini

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 15:50


den ado 8 adik-beradik termasuk den lah tu.den anok sulung,dan yang bongsu 5 tahun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_493Profil   Hantar PM kepada husna_493   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 16:10


munkin cincai salah seorang daripada adik beradik ana
tapi...ana rasa tak lah
hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 16:19


i'm a forth from five....
only from a parent...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 25-08-05 17:15


Assalamualaikum wwt....

saya pula ada 2 abang, 2 kakak dan 2 adik ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

intan3103
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11388
Posting: 106
Dari: JoeHoe>>key ell>>S'gor

malaysia  


posticon Posting pada: 25-08-05 17:22


e'eee... cemburunya dengan sahabat sahabiah semua....
saya anak tunggal.. 0 abang, 0 kakak, 0 adik.. :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For intan3103Profil   Hantar PM kepada intan3103   Quote dan BalasQuote

fiafarha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1209
Posting: 79
Dari: t`ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-08-05 17:59


saya ada 4 beradik semuanyer..bila tengok kwn2 ada ramai adkbrdk rasa jelous juga ;-) tapi bila fikir ada lagi yang sdkt..syukur dengan yang ada :-) biar sikit tapi bahagia :-D
abang 1
abang 2
saya (mngsa buli+paling disayangi)
adik lelaki
rindulah kat keluarga.. :-? rasa nak balik malaysia hari ni jugak!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiafarhaProfil   Hantar PM kepada fiafarha   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 18:34


BISMILLAH WALHAMDULILLAH...

Ana 6 beradik saja
seorang saja hero (seorang pun nakal sangat)
lain2 heroin... ana yang sulung...

kecik2 kitaorang memang suka gaduh...tapi orang kata tak gaduh...tak best...

ana sentiasa mendoakan adik2 ana...semoga kami semua dalam redhaNya .amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 19:59


anak sulong dari 5...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 20:01


e'eee... cemburunya dengan sahabat sahabiah semua....
saya anak tunggal.. 0 abang, 0 kakak, 0 adik..


--->> sabarlah..mesti banyak hikmahnya..wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

mia_sara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15946
Posting: 65
Dari: BUMI ALLAH

syria  


posticon Posting pada: 25-08-05 20:21


mia pun anak tunggal

Bookmark and Share

    


  Member Information For mia_saraProfil   Hantar PM kepada mia_sara   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 20:54


Pada 25-08-05 16:10 , futurama posting:

!!! QUOTE !!!

munkin cincai salah seorang daripada adik beradik ana
tapi...ana rasa tak lah
hehe

seb baik bukan adik beradik....
kalau adik beradik tak boleh kahwin..... :lol:


-----------------
tidak akan kau berasa gundah walaupun sekali, andainya kau tahu apa yang kau cari...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

Sweetie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14340
Posting: 121
Dari: Galaksi Bima Sakti

Perak  


posticon Posting pada: 25-08-05 21:21


Assalamualaikum..
Saya anak yang ke-5 dari 6 orang adik beradik..
Yang pertama hingga no 3 abang..
No 4 kakak..
Yang bongsu Adik perempuan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SweetieProfil   Hantar PM kepada Sweetie   Pergi ke Sweetie's Website   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 25-08-05 21:52


second last daripada dua orang adek bradik

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

bintang_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17417
Posting: 77
Dari: uitm shah alam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 10:41


angah dari 4 orang adik bradik...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintang_cahayaProfil   Hantar PM kepada bintang_cahaya   Quote dan BalasQuote

nhafidzs
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2003
Ahli No: 879
Posting: 93
Dari: s'gor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-08-05 11:03


6..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nhafidzsProfil   Hantar PM kepada nhafidzs   Quote dan BalasQuote

ainjoe
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14719
Posting: 43
Dari: Utm Skudai

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-08-05 11:09


sulung dari 6 beradik..
3 laki2. 3 perempuan..;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainjoeProfil   Hantar PM kepada ainjoe   Quote dan BalasQuote

mastermind03
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17770
Posting: 58
Dari: Di bawah lembayung RAHMAT ILAHI

Selangor  


posticon Posting pada: 26-08-05 13:43


ada doblas orang adik beradik...
6 perempuan + 6 lelaki...
4 abang
4 kakak
1 adik perempuan
2 adik lelaki...
saya yang kesembilan...
dari sulung hingga bongsu...ikut aturan...perempuan no ganjil..lelaki no. genap..
pengaturan yang hebat...ALHAMDULILLAH...
sumanya kurniaan ILAHI...saham buat makabahku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mastermind03Profil   Hantar PM kepada mastermind03   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.153189 saat. Lajunya....