Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kadangkala kita boleh menang dengan mengurangkan kekalahan kita
-- Dari Drama"Phily"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 25 hari yang lalu
izdham: 34 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 44 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: KELAB SISWAZAH MENGANGGUR...


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» KELAB SISWAZAH MENGANGGUR...

Please Mendaftar To Post


Oleh KELAB SISWAZAH MENGANGGUR...

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 16:43


Assalamualaikum w.b.t

Tujuan Ana bukak ruangan ni untuk kita sama-sama tolong menolong mencari ruang pekerjaan untuk graduan-graduan kita termasuk saya sendiri...

Diharap sahabat dapat mengunakan ruangan ini untuk menghebahkan maklumat untuk sama-sama kita kongsi.

Disini Ana sertakan sikit website untuk sahabat-sahabat dapat sedikit maklumat:

Graduan
Jobstreet
TuitionPLAZA
PickandPost

Kalau sahabat ada sebarang maklumat tambahan bolehlah disiarkan di ruangan ini, terima kasih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_aishah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15657
Posting: 54
Dari: Kelate - KL

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-07-05 16:50


assalamualaikum,

di sini pun banyak jugak peluang kerja

www.jobsdb.com.my

takpon cuba lawat page page mana company, biasanya ada diiklankan jawatan kosong di ruangan career.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_aishahProfil   Hantar PM kepada puteri_aishah   Quote dan BalasQuote

PrePAID
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3876
Posting: 130
Dari: Bukit Beruntung, Rawang

Kedah  


posticon Posting pada: 08-07-05 09:45


Assalamualaiku...,

Di sini ada jawatan kosong jika sesiapa yang berminat untuk menjadi eksekutif pemasaran bagi program kelab ilham kritis boleh menghubungi prepaid di 019-3080169 dan juga boleh e-mail ke [email protected] dan prepaid nak offer kepada ahli ukhwah yang berminat nak jadi agen prepaid boleh jumpa terus

Bookmark and Share

    


  Member Information For PrePAIDProfil   Hantar PM kepada PrePAID   Pergi ke PrePAID's Website   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 00:02


ni yang tak sedap dengar ni .

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

PrePAID
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3876
Posting: 130
Dari: Bukit Beruntung, Rawang

Kedah  


posticon Posting pada: 15-08-05 20:13


Apa yang tak sedap nak didengar... saya bukannya mengajak melakukan perbuatan yang mungkar... nak ajak buat bisnes....

Bookmark and Share

    


  Member Information For PrePAIDProfil   Hantar PM kepada PrePAID   Pergi ke PrePAID's Website   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 00:52


alhamduliLLAH..hari ni genap 1 tahun StokinWangi berada di alam pekerjaan.
lepas grad tahun lepas,StokinWangi sempat menanam anggur selama lebih kurg 4purnama.

sedikit tips untuk kongsi bsm (dari pengalaman sendiri),

1) jangan mengharap sangat pada iklan kat paper.(berjuta2 yang StokinWangi apply,satu pun tak sangkut)

2)banyakkan write-in saja..tak payah tunggu iklan.jangan malu walaupun orang kata kita ni ala-ala 'menjual' resume (pedulik hapa!bukannya salah pun..!)
cari mana-mana company (StokinWangi banyak pilih anak syrkt kerajaan..
alhamduliLLAH,dari kaedah write-in ni,banyak yang StokinWangi dapat offer for interview;sirim,TNB,pharmaniaga...
4bulan lepas,StokinWangi masih dapat call 4 interview wlupn sebenarnya dah hampir 1 tahun StokinWangi hntr resume tu.dah lupa pun...means,mereka memang tak buang resume kita.depa simpan bila tengah tak ada kekosongan,then bila ada vacancies,mereka akan open semula...

all d BEST!!


-----------------
saya cinta Malaysia
tapi lebih cintakan ALLAH
jadi,jika berlaku pertembungan antara kepentingan manusia dengan kepentinganNYA
DAHULUKAN KEPENTINGANNYA


Bookmark and Share

    


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 00:25


betul tu... setuju dengan StokinWangi. saya pun buat macam tu juga. rezeki bulan ramadhan ni, saya dah pun bekerja selepas lebih 5 bulan menjadi penganggur, alhamdulillah ... tercapai juga impian nak kerja opis, ada meja sendiri, ada komputer & bilik sendiri... walaupun kontrak (3thn), lebih baik ada daripada tak bekerja.. sambil tu jangan berhenti mencari yang lebih baik!

kepada kawan-kawan yang lain, jangan putus asa... rezeki Allah ada di mana-mana, yang penting kita berusaha mencarinya....

semoga impian tercapai....

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 09:19


seronok juga dengar pengalaman sahabat semua. saya pun dah lama menganggur ni, dah hampir 2bulan duduk kat rumah. tapi tak nak kerja dulula, bulan disember ni further study balik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

khuwailid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5241
Posting: 139
Dari: marakka, mareisha

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 15:28


Pada 16-08-05 00:52 , StokinWangi posting:

!!! QUOTE !!!


sedikit tips untuk kongsi bsm (dari pengalaman sendiri),

1) jangan mengharap sangat pada iklan kat paper.(berjuta2 yang StokinWangi apply,satu pun tak sangkut)

2)banyakkan write-in saja..tak payah tunggu iklan.jangan malu walaupun orang kata kita ni ala-ala 'menjual' resume (pedulik hapa!bukannya salah pun..!)
cari mana-mana company (StokinWangi banyak pilih anak syrkt kerajaan..
alhamduliLLAH,dari kaedah write-in ni,banyak yang StokinWangi dapat offer for interview;sirim,TNB,pharmaniaga...
4bulan lepas,StokinWangi masih dapat call 4 interview wlupn sebenarnya dah hampir 1 tahun StokinWangi hantar resume tu.dah lupa pun...means,mereka memang tak buang resume kita.depa simpan bila tengah tak ada kekosongan,then bila ada vacancies,mereka akan open semula...

all di BEST!!



macam best saja... nak try juga ;-)


-----------------
Mirai e mukatte yukkuri to aruite yukou...


Bookmark and Share

    


  Member Information For khuwailidProfil   Hantar PM kepada khuwailid   Pergi ke khuwailid's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100507 saat. Lajunya....