Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Keep your friends close, and your enemies closer
-- Sun-Tzu

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 1 hari, 9 jam, 3 minit yang lalu
dentistinhouston: 1 hari, 10 jam, 59 minit yang lalu
ezequielvince: 1 hari, 12 jam, 20 minit yang lalu
shanejohnson: 5 hari yang lalu
wadud: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Study dan kerja mana lebih best??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Study dan kerja mana lebih best??

Please Mendaftar To Post


Oleh Study dan kerja mana lebih best??

Shoutul82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.05.2004
Ahli No: 8766
Posting: 103
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 01-07-05 02:32


Agak2nya antara study dengan kerja mana rasenya lebih seronok dan banyak perkara yang tak dapat dilupakan???

Salam.....


-----------------
"Jadikan Allah sebagai cinta agungmu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Shoutul82Profil   Hantar PM kepada Shoutul82   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 01-07-05 02:52


STUDY.
Fadilat belajar tiada tandingnya, hingga diumpamakan berjihad fi sabilillah.
Peluang untuk memperbaiki diri sentiasa ada semasa belajar.
Apabila bekerja, tanggungjawab yang digalas akan dipersoal suatu hari nanti.Tanggungjawab bukan perkara enteng...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 08:34


Kerja dan syudy : dua-dua best.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-07-05 14:42


dua2 ok. even dalam kerja kita studi benda baru.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

nanalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4591
Posting: 93
Dari: sungai besar

Selangor  


posticon Posting pada: 01-07-05 15:00


emmm...lebih suka study
tak suka kerja..kerja susah
banyak responsibility...berat
tinggal 5 bulan saja nak habis study
lepas itu kerja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanalahProfil   Hantar PM kepada nanalah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 16:30


study : best dan tak best

kerja : tak best.

:-pergi

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 03-07-05 01:36


tak tau tak penah rasa kerja.. tapi dok buat kerja di umah ada lah..study besttt..boleh buat keputusan sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-07-05 10:39


Study :) Study :) dan Study :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

Shoutul82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.05.2004
Ahli No: 8766
Posting: 103
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 20-11-08 20:09


mungkin kerja dan study 2 situasi yang berbeza..so bagi saya lebih seronok masa study sebab kita boleh kenal ramai kawan..bila dah kerja macam terhad sikit lah dalam berkawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shoutul82Profil   Hantar PM kepada Shoutul82   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 22:50


of course lah STUDY

takut nak masuk dunia kerja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 23:07


Pada 20-11-08 22:50 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

of course lah STUDY

takut nak masuk dunia kerja...


bekerja + study = best

:berfikir: wafa takut kerja,,so habis study nak buat apa?? nak dok rumah saja ke?? sebenarnya time kerja pun kita study juga tau..belajar benda-benda baru yang tak kita perolehi time study kat sekolah atau Universiti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

dR_Muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.06.2008
Ahli No: 33752
Posting: 40
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 23:31


study lah.. lagi best.. :)
duit masuk.. kerja rileks.. tanggungjawab xbesar mana lagi.. bes2.. nak study sepanjang hidup lah begini.. hehe
lagipun selalu dapat belajar benda baru.. dapat ilmu..
barangsiapa yang belajar suatu ilmu.. allah permudahkan utknya jalan ke syurga.. :) dan malaikat akan mendoakan nya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dR_MuslimahProfil   Hantar PM kepada dR_Muslimah   Pergi ke dR_Muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-11-08 23:35


Study best..kerja pun best jugak. kedua-duanya ada tekanan dan ada yang buat kita happy. sebagai pendidk, lagi berat tanggungjawab yang terpaksa digalas kerana akan dipersoalkan kelak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 23:51


Salam ukhwah..
bagi ana, STUDY adalah alam yang paling menyeronokkan, tak kirala di bangku sekolah, matrik atau universiti...
kerana menuntut ilmu itu suatu tuntutan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 00:46


study best..banyak kenangan..kawan-kawan
kerja pun best..dah dapat gaji lagi lah best..
senang cerita kedua-duanya best lah.. :-D :-D


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 01:01


salam...
study memang best..
tapi kadang-kadang tension sebab kerenah lecturer yang kadang-kadang xmemahami..huhu:-D
lagi best study masa sekolah dulu.. :welcome:
kalau kerja..tak tahu lah bagaimana..
best ke tak ye.. :berfikir:
huhu..macam best jeq..
bila agaknya nak kerja ye.. ;-)



----------------------
muslimah_aLfA sentiasa +ve :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 01:12


habis stpm, kerja 3 tempat lepas itu dapat masuk U, tinggal lah kerja....tiga2 tempat tu beri pengalaman yang banyak dan ilmu baru alam pekerjaan....masa study pula, tugas kita sentiasa nak belajar apa yang nak kita inginkan, selama mana nak tau sesuatu tu selama itu lah kena belajar,,,so, paling best mybe belajar lah.....kerja pun belajar benda baru,,,study pun hanya nampak full time pada belajar.....haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

alam_kubur24
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35967
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 01:18


duer ada kelebihan..kalau waktu study seronok nya dari segi berkawan...enjoy,banyak aktiviti...boleh kemana dengan senang...waktu bekerja pulak dapat duit banyak...boleh kumpul harta banyak..hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_kubur24Profil   Hantar PM kepada alam_kubur24   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 06:17


Hmm, satu pilihan saja ek..??

Tak boleh 2.. tak boleh tiga..??


Hmm.. :berfikir:

Antara 'STUDY','DAN','KERJA'..
Mestilah aku pilih 'DAN'..


Dua-dua best.. :-P
Kalau 'ATAU' tak best..


HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-11-08 07:49


hmm..apa ye..

study : best
kerja : best atau tak best ( tak pernah rasa bekerja lagi setakat ni)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

bcc_raihan85
Warga Rasmi
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35873
Posting: 2
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 08:11


study lagi best lah.....
kerja: Apa yang kita belajar itu dipraktikkan dalam kerja yang kita lakukan

Apapun yang dilakukan hendaklah dengan hati yang ikhlas......

Bookmark and Share

    


  Member Information For bcc_raihan85Profil   Hantar PM kepada bcc_raihan85   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 08:14


salam,
study lagi best walaupun kerja pun best juga. kedua-duanya ada pro dan kontranye. sekarang tengah praktikal, merasa lah juga suasana kerja. tak sabar nak sambung study semula tahun depan. mesti banyak assignment yang sedang menanti untuk dilaksanakan.hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

nuraliah
Warga Rasmi
Menyertai: 23.01.2008
Ahli No: 32420
Posting: 5

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 09:21


study lah... uwaaaa!! tak nak kerja dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraliahProfil   Hantar PM kepada nuraliah   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 09:34


kalau ana bekerja sambil belajar.....

yelah, kalau tak bekerja siapa nak tanggung makan minum dan keperluan lain-lain.... :-?
kalau bekerja dapat juga tampung yuran study.....

tapi kalau nak cakap mana lagi best... :berfikir:
mestilah study, tak payah keluarkan tenaga untuk dapat kan hasilnya...just usaha sungguh-sungguh....
kalau kerja pula, macam mana usaha pun kalau gaji dah macam tu, tetap macam tu lah...kenaikan tu memang lah ada tapi lambat...tak macam study, siapa yang rajin, banyak lah ilmu yang dia dapat.....

Wallahualam.... :bye:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 14:07


study lagi best... pengalaman belajar sama kawan-kawan sebaya...
:-D :-D :-D
kerja best juga... pengalaman dengan orang ramai...
:-D :-D :-D
dua-dua best... paling best masa belajar dulu...
:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 15:34


imni pun suka studi..
bez..rasanya tekanan kurang time studi ni..;-)
hehe tapi sekarang tengah prktkal..rasa sonot juga kerja ni..:-)
hehe..kerja pun bez tak payah fikir masa nak hantar assingmen..:-D:-D:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 21-11-08 15:48


dulu masa dok study rasa tak sabar sangat nak kerja...
bila dah kerja ni rasanya macam nak balik study semula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

ZuLLgp
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2008
Ahli No: 33592
Posting: 45
Dari: B.M

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 16:24


study lagi best...

kerja best time dapat gaji...saja ehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuLLgpProfil   Hantar PM kepada ZuLLgp   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 16:38


Kerja atau study, kedua-duanya merupakan taklifat & amanah, yang penting kita lakukan dengan terbaik semata-mata mengharap redhaNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-08 17:02


masa study adalah masa muda terindah bagiku

masa kerja adalah apa yang dibelajar masa study dulu...

anyway i like both

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

ainur_armaniz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26187
Posting: 24
Dari: [email protected]

Kedah  


posticon Posting pada: 10-12-08 02:15


study dan kerja... sama saja rasanya... sebab study tu bahasa kampung... kalau bhasa bndarnya, belajar... proses pembelajaran sentiasa berlaku dalam kehiudupan walaupun masa dah bekerjaya... begitu juga dengan kerja... masa zaman belajar, perlu bekerja untuk siapkan semua tugasan... Kenapa perlu dipisahkan kedua-duanya sedangkan tak lengkap study tanpa kerja, dan kerja tanpa study... hehe... wallahua'lam... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainur_armanizProfil   Hantar PM kepada ainur_armaniz   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 09:25


Assalamualaikum

Study dan kerja... :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Best lagi masa study dulu... sebab banyak kenangan... macam-macam ada

yang kerja ni.. baru lagi, bukan lah tak best... :-D :-D

best jugak :-D



-----------------------------------------------------------------
"Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya"

http://luqiem-muqaddimah.blogspot.com/

http://onlinejobhomebusines.blogspot.com/


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 09:29


kedua-duanya best..
kedua-duanya sama berat
dan kedua-duanya ada tanggungjawab yang berbeza..
8-) 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 10:16


bagi ana kerja lagi best time tu lah praktik apa yang kita dah belajar..selain tu dapat gaji pun best ,da pegang duit sendiri,tak macam masa study tak dinafikan ada yang best tapi yang tak best rasa macam menyusahkan orang tua dari segi kewangan (orang tu yang menanggung kita) Kalau study memain.


hehehe

:-D :-D :-D hanya pendapat ana sahaja


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 10:35


salam....

eerrmm... ana terkilan dan kira jeles jugala...
dengan sahabat-sahabat yang sedang mengaji...
bagi ana, study lagi best berbanding kerja ini...
:-) baru masuk alam pekerjaan, rasa banyak ilmu yang ana tinggal berbanding sahabat-sahabat yang masih di IPT

nak tambah ilmu time kerja ini, memang payah...
rindu zaman belajar

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadah_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35601
Posting: 49
Dari: UKM, Bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-12-08 11:03


salam'alaik

mestilah BELAJAR lagi best dari KERJA..
sekarang tengah buat partime kat company..
Bosan dan tak best sebab...tak boleh nak bercakap dengan sesiapa pun
asek tengok laptop...laptop tengok saya balik...hu2
nak cakap dengan laptop pun dia tak faham

kalau time belajar best...if ngantuk o bosan..boleh cakap dengan kawan-kawan
bergurau senda...boleh makan bila lapar...even makan dalam kuliah..hik2
tak ada lah jadi org bisu...huhuhu

hmm..
tapi, best buat partime ini..sebab banyak ilmu yang tak dapat dalam dewan kuliah..

apapun...setiap sesuatu itu pasti ada kebaikan dan keburukannya..kan3x???

~tak sabar nak tunggu buka sem~
k wassalam


-----------------
"ku akui..kelemahan diri, ku insafi kekurangan ini, ku kesali kejahilan ini, terimalah..terimalah...terimalah...taubatku ini.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah_solehahProfil   Hantar PM kepada mujahadah_solehah   Pergi ke mujahadah_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 11:07


eeerrmm...

part time ek?.
owh...
mungkin lain situasinya...
kalau full time pula, lain jadinya...

companya berbeza, confirm pengalaman berbeza....
seuasana berbeza...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 14:15


koje tak best ek???
kalau begitu, tak nak koje lah.....
:oops:


-----------------
senYum s0km0 =)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

mujahadah_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35601
Posting: 49
Dari: UKM, Bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-12-08 14:27


Pada 10-12-08 11:07 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

eeerrmm...

part time ek?.
owh...
mungkin lain situasinya...
kalau full time pula, lain jadinya...

companya berbeza, confirm pengalaman berbeza....
seuasana berbeza...



tapi,..xsame ke..part- time kerja??hik3
par-time saya buat sekarang ini full-time untuk bulan 12 sebab cuti sem
ehe2..paham ke saya cakap belit2 pula..

depands pada org lah...juga kan.
saya tak suka kerja office...bosan nya..

masuk pagi...kita kan tunggu waktu lunch...
bila masuk after lunch pulak...kita akan tunggu waktu nak balik..

hehehe


-----------------
"ku akui..kelemahan diri, ku insafi kekurangan ini, ku kesali kejahilan ini, terimalah..terimalah...terimalah...taubatku ini.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah_solehahProfil   Hantar PM kepada mujahadah_solehah   Pergi ke mujahadah_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 14:36


salam...
pada saya masa study lagi best..tak banyak benda nak fikir dah kerja mcm2kena fikir...tapi apapun seronok juga dah kerja baru rasai erti hidup yang penuh dengan dugaan yang sebenar...
wa Allah hu a'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 10-12-08 15:42


kerja-kerja tak habis-habis, ada kerja mahu buat ek.. dah namanya kerja ek..
study juga yang habis ek...

study-=kerja= kerja+ study= best bila dapat rezeki yang halal ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 15:47


study= boleh ponteng2 suka-suka hati. tak ada siapa nak larang. masuk l;ambat pun buat muka tak bersalah saja. elaun bulan2 tetap masuk. tak ada benda nak risau melainkan kerisauan pada keputusan peperiksaan.

kerja= nak cari pasal? ok saja..... gaji pun kena sedia lah untuk dipotong. lepas itu kena sedia juga untuk dibuang bila-bila masa kalau prestasi tak bagus. ramai lagi kat luar yang nak kerja bebetul.... tapi kalau kerja ok.. walau gaji kecil... berkatnya terasa..... :)

***kerja & study dedua best... jika kita jadikan keduanya best....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 08:20


rasanya time study adalah betul-betul best berbanding kerja. Tetapi nak study saja..tak boleh juga.hidup ini kan putaran.habis belajar kena kerja. bila kerja mungkin belajar juga tetapi lebih kepada timba pengalaman dan praktis. Seronok zaman belajar sebab mungkin tidak terikat dengan jadual. Kita decide sendiri. Dah kerja kena ikut jadual.

rindu nak kerja..nak capai apa yang di cita-citakan.

Sebelum ini cuma pernah buat praktikal 3 kali sejak diploma lagi hga degree. dan ada 1 kali pengalaman kerja.

sekarang belum habis belajar lagi. InsyaAllah ada 1 sem lagi nak habiskan degree. Bagi saya, bila dah kerja.., tumpuan cuma satu bidang saja..macam saya bahagian akaun ajela..tetapi belajar ni tumpu banyak subjek. time nak exam assingment tu pening kepala..tetapi itulah pengorbanan. kerja pun perlu pengorbanan dari segi lain pula..

kesimpulan, dua-dua best. tetapi kerja akan jadi best bila
1)environment kerja yang baik.
2)Rakan sekerja yang baik..
3)gaji yang baik..baru best kerja..
kata orang tekanan kerja itu tak dapat nak lari, tapi at least ada 3 benda ini dah best lah kerja kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 13:12


Assalamualaikum

study dan kerja ya... :berfikir:
em...bagi ana kedua-duanya best...huhu

macam ana studi kadang-kadang tekanan sangat lah banyak..dtmbh subjek2 yang memang berat...kalau dah datang kuiz dan test memang tak ksian...brturut2...

dan untuk mghilangkn tkanan dan stres belajar ana bekerja...alhmdulillah hilang stres bla kerja...
so bagi ana kedua-duanya sangatlah best... :welcome: ;-)


-----------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah.. Jangan undur.. Biar masa berganti aqidah jangan mati.. Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Juminah
Warga Rasmi
Menyertai: 15.12.2008
Ahli No: 36325
Posting: 11
Dari: SaBah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-12-08 08:11


saya memilih stUdy dan kerjaLah hehe sebab kdua2nYa penting dan waJib kita buat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For JuminahProfil   Hantar PM kepada Juminah   Quote dan BalasQuote

Violet-8
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 36178
Posting: 74

malaysia  


posticon Posting pada: 16-12-08 09:26


Kedua-duanya best tapi paling best study kerana ada hadis yang kata menuntut ilmu memudahkan kita masuk syurga...Saya ni pun kerja sambil belajar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Violet-8Profil   Hantar PM kepada Violet-8   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 02-02-09 14:52


kerja sambil study lagi best...memang best..saya dah alami dalam waktu yang cukup lama..alhmdulillah sejak sekolah menengah rendah saya dah cuba kerja sambil study...alhmdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 15:25


salam...
ana rasa kedua-duanya saling memerlukan...
kalau study saja...
lama2 boring juga..
kalau kerja saja... lama2pun boring jadinya..
kalau campur keduanya.. barulah seronok..

wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 15:30


study best...hidup study!!!
but stil have to work lah...nak pegang duit sendiri...
duit bukanlah segale2nye...tapi manusie taklah hidup tanpa duit

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.154008 saat. Lajunya....