Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
If we don't succeed, we run the risk of failure
-- Dan Quayle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: lizawati2302
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43141

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 1 hari, 5 jam, 28 minit yang lalu
Kang: 1 hari, 10 jam, 29 minit yang lalu
sahabat_sejati: 7 hari yang lalu
sadiqah: 11 hari yang lalu
eme86: 15 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 19 hari yang lalu
nice_pesan: 22 hari yang lalu
umy_1510: 27 hari yang lalu


Petua Warisan
Topik: kulit halus, wajah berseri


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» kulit halus, wajah berseri

Please Mendaftar To Post


Oleh kulit halus, wajah berseri

annur83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16501
Posting: 126
Dari: BuMi Allah, Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 31-05-05 15:28




erm..ramai yg tak tahu air didihan nasi amat berkhasiat terutama untuk menghaluskan kulit wajah..caranya, ambik semangkuk air kanji nasi,..kita ambik masa air nak mendidih...sejukkan selama 5 minit. pastu, bilas dengan air suam.lakukan seminggu 2x.insyaAllah, hasilnya pasti menakjubkan.. kena rajin wat la..try la ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annur83Profil   Hantar PM kepada annur83   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 31-05-05 16:04



btol ker?yg saya tau lar kan...air didihan nasi tue elk tuk org yg nak tambahkan berat bdn...so,byk lar khasiatnya air didihan nasi nie kan?

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

norhayati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6086
Posting: 34
Dari: rantau panjang

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-08-05 17:12


mungkin air didihan nasi adalah satu caranya.tapi bagi saya,cara yang terbaik ialah kita berwudhuk.setiap kali air wudhuk membasahi muka,cuba niatkan dalam hati kita agar ALLAH S.W.T serikan dan sucikan wajah kita sebagaimana orang-orang beriman.perkara ini ada dihuraikan oleh Imam Gahazali.setiap pagi,kita boleh juga berselawat ke atas Nabi S.A.W di atas telapak tangan dan kemudian sapukan ke muka berserta dengan niat agar ALLAH S.W.T serikan dan indahkan wajah kita seperti Nabi Yusuf a.s.Insya-Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhayatiProfil   Hantar PM kepada norhayati   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 00:05


assalamualaikum wbt...

alin ada dengar juga cara ini... p sempat cuba sekejap saja sebab bila dah masuk u, mana nak cari air didihan nasi =(

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

nur_adn
Warga Rasmi
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2854
Posting: 13
Dari: Bandar Baharu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 12:15


assalamualaikum,

saya pun ada petue jugak nak jadikan kulit muka halus dan gebu. first ambik sengkuang blend dia bagi hancur & then buat scrub..gosok dimuke, amalkan selalu untuk hasil yang terbaik...cube2lah ye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_adnProfil   Hantar PM kepada nur_adn   Pergi ke nur_adn's Website   Quote dan BalasQuote

putri_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17600
Posting: 42
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-12-05 16:34


Pada 31-05-05 15:28 , annur83 posting:

!!! QUOTE !!!


oo begitu..nanti ana cuba..


-----------------
bicara kita adalah bicara sufi..tanpa suara dan kata-kata..hanya dengan suara hati..bertemu berpisah kerana ALLAH...wasalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_sufiProfil   Hantar PM kepada putri_sufi   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 00:44


orang laki boleh cuba juga ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-12-05 00:49


...yeke???...hehehe...
ada cara lain lagi tak???
:roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 09:06


Pada 30-12-05 00:49 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

...yeke???...hehehe...
ada cara lain lagi tak???
:roll:



ada lagi caranya...kalau rajin lagi...kita ambik semangkok air yang mendidih,lepas itu kita wapkan muka kita pada air didihan dalam mangkok tu dengan bacaan selawat. Wapkanlah dalam beberapa minit. Selesai...kita ke proses kedua...bhnnya putih telur dan tisu muka. Ambil tisu muka lepas itu celup dalam putih telur ...lepas itu lekatkan kat muka... buat macam topeng (jangan lekat pada mata dan mulut saja)...lepas itu biar sampai masker tu kering...dan baru boleh ditanggalkan... Insyaallah...hasilnya memuaskan. :-) :-)


-----------------
Tidak ada yang bermakna dalam hidup... selain kita berbuat baik sesama insan.(",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-05 09:35


oooo begitu ye macam boleh try :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.085138 saat. Lajunya....