Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
5,000 tahun dulu Confusius berkata, "Belajar!"; 1,500 tahun dahulu ayat Quran pertama ialah, "Baca!"
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 5 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
eme86: 16 hari yang lalu
sunan-faqih: 21 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Bekas munsyid/qari dalam AF3


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Bekas munsyid/qari dalam AF3

Please Mendaftar To Post


Oleh Bekas munsyid/qari dalam AF3

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 27-05-05 03:04


hmm...saya tak tau nak kata apa selain terkejut bila terbaca blog seorang peminat setia AF....sesiapa yg ikuti perkembangan AF boleh perbetul kalau sy silap fakta....
Quote:
i know ramai yang tak puas hati bila Mawi tak terpilih dalam top 12 students untuk AF3, tapi ada sebab (mungkin) yang menyebabkan dia tak terpilih. Satu (mungkin!!!) cara nyanyiannya yang terlalu terarah pada nasyid. Kata kawan mak Sherita…(I quote ok) “Mawi ni Islamic sangat kot, sebab kalau dia masuk AF nanti takut cara pemikiran dia tak selari dengan cara AF kot, yelah AF ni kan ala2 bercampur-campur (lelaki dan perempuan) gitu” - kata sherita…. Tapi itulah yer…Satu lagi, mungkin Mawi salah pilih lagu kot. I think he shouldn’t choose lagu Intifada-Rabbani, kalau dia pilih lagu pop mungkin peluang dia untuk dapat tempat di dalam AF cerah . Tapi itulah kelemahannya pada peringkat awal ni sebab peserta diberikan kebebasan untuk memilih lagu yang mungkin pada mereka sesuai untuk dinyanyikan, tetapi tidak pada orang lain. I think markah diberikan on the spot… bila semua markah dah di top up, at the end of the show, his mark is below than others. Satu lagi.. Mawi macam selamba ajer (kan?), tak nampak kesungguhan dia dari segi showmanship (I know, I shouldn’t judge him sampai macam ni sebab ini baru peringkat awal, kan?) Cuba korang bayangkan seorang bekas qari dan juara nasyid akan menari-nari dan melompat-lompat ketika menyanyikan lagu tema (sesuai tak?), juga kalau dia diberi lagu dance atau rock? ( Do you think he can do it??). Tapi takperlah, Mawi oiii!! Cuba lagi tahun depan, ok. Actually, he reminds me of someone who once appear in my life before…cara nyanyiannya, perawakkannya, suka bernasyidnya, qarinya…(mak teringatkan seseorang!!). Tapi yang terkeluar tak terus balik kampung masing2 sebab they are still around cause today they will appear in Chnl 15 Astro untuk chatting dengan chatters…see, Astro tak lepas senang2, kan? There will be more kejutan….so, AF3 fans…get ready!!!


p/s:yg tulis blog ni seorang maknyah yg lerlibat dalam makeup artist

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 27-05-05 03:06


AF mmg salah...tapi salahke kalau kita nak ikuti?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 03:19


define 'ikuti' mcm mana tuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

nema_todes
Warga Rasmi
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12003
Posting: 11
Dari: kuala berang

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 03:21


mawi..ooo mawi..baik x yah masok af tu...x de faedah pon...p kursus bilal lg bagus...dpt gk pahala..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nema_todesProfil   Hantar PM kepada nema_todes   Pergi ke nema_todes's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 27-05-05 11:06



tak minat langsung ngan Akademik Fantasia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 15:23



Itulah salah satu jalan syaitan menghancurkan anak2 adam dan orang islam.....

Semoga Allah membukakan pintu hati mereka..Ameen



Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-05-05 15:57


tak suka AF toksah tengok.....takyah sub astro....

p/s
aku pun tak suka AF walaupun kawan kerja production AF..

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 27-05-05 15:59


AF..?
tuuiihh! dari dulu aku tak minat..
dari nengok AF baik aku gi naik Gunung..

kasut getah

-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 16:11


kalau sub Astro pun just prefer utk tgk Discovery channel aje...

p/s: enggak ada duitnyaa dong...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

qais_amirii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.02.2004
Ahli No: 7048
Posting: 165
Dari: Republic of Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 16:11


"Hanya yang memakmurkan masjid-masjid Allah ialah orang-orang yang beriman kepada Allah dan hari kemudian, serta tetap mendirikan solat, dan menunaikan zakat dan tidak takut pada siapa pun selain pada Allah maka merekalah orang-orang yang diharapkan termasuk golongan orang yang mendapat petunjuk." (At-Taubah: 18 )


lagi baik memakmurkan rumah ALlah...
dari terjebak kekancah maksiat dan dosa...

p/s : bila tengok tv...secara sengaja kita melihat aurat.

[ Posting ini telah di edit oleh: qais_amirii pada 2005-05-27 16:13 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For qais_amiriiProfil   Hantar PM kepada qais_amirii   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-05 18:41


kalau nak tgk jer...sebagai salah satu hiburan...leh tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

la
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15596
Posting: 173
Dari: di bumi yang nyata

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-05 19:19


nabi pun pernah behibo gak. tp jgn melekakan. lg pun sekarang nih byk hiburan melalaikan & melekakan

[ Posting ini telah di edit oleh: la pada 2005-05-27 19:20 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For laProfil   Hantar PM kepada la   Quote dan BalasQuote

uhud147
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15907
Posting: 143
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 27-05-05 21:08


ooooo...kisah si mawi ni pulak dah!!! ok die nyanyi...tapi, lagi okey kalo die MENGAJI... tak sesuai la die kat AF tu....dok terkinja2 macam ape je...biorla die tak masuk...syukur Alhamdulillah sgt2..byk bende lain yg lebih berfaedah die boleh buat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For uhud147Profil   Hantar PM kepada uhud147   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 22:39


MAWI???? klu tukar I dgn A pun OK jugak tu..... mmm.... macam2 ada!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-05-05 01:43


BEnci AF...

melalak macam kambing kena simbah minyak petrol....

yg heranya perempuan minat gila2...kalu masa konsert tu...berlonggok kat depan tv...

pastu pulak hantar sms undi...

simpankredit tu tanya khabar mak kat kg lg bagus..

baik tengok bola sepak.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

qais_amirii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.02.2004
Ahli No: 7048
Posting: 165
Dari: Republic of Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-05-05 08:14


Quote:

On 2005-05-27 18:41, srikandisutera wrote:
kalau nak tgk jer...sebagai salah satu hiburan...leh tak?



dok tepi pantai...
berkelah..
hiburan juga kann,

Bookmark and Share

    


  Member Information For qais_amiriiProfil   Hantar PM kepada qais_amirii   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-05 09:36


tgk jer...



Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-05 14:00


mmg ade hikmat yg tjadi......
anyway,kalo di ikutkan die buleh pk mane yg baik daan buruk...
atopon die mpunyai taktik tsendiri utk mnebarkan dakwah.....
Allah maha mngetahui....

-----------------
2 love some 1 is NOTHING,2 be love by some 1 is something,2 be love by same 1 U love is EXCITING,but 2 be loved by ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-05-05 14:01


mawi...?sape tu ek? tak kenal la..hehehe...lama tak tengok tv..

anyway...alhamdulillah klu dia tak dpt masuk AF tue...kurang banyak dosa...betul tak?baik masuk pertandingan tilawah...lg bagus n berkat..insyaALLAH..ader hikmah nyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 28-05-05 15:12




kita selalu mengikuti perkara yang sia2...

mengapa manusia sekarang suka snagat mengejar glamour?

maaf kalau ada yang terasa...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 28-05-05 19:12


nak tau knapa manusia nak glamer...dgn glamer macam2 kita dapat....huhu...alah kalau nak glamer tak pyh msk AF...kat ukhwah.com pn buleh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 28-05-05 19:16


Quote:

On 2005-05-28 14:00, srikandi_islam wrote:
mmg ade hikmat yg tjadi......
anyway,kalo di ikutkan die buleh pk mane yg baik daan buruk...
atopon die mpunyai taktik tsendiri utk mnebarkan dakwah.....
Allah maha mngetahui....

-----------------
Visit My Site 4 unlimitied free downloads http://fiztanax.multiply.com



ye betul...kalau mawi masuk mungkin AF akan mencipta sejarah melahirkan seorang penasyid...hehehe...dan mungkin penasyid pertama yg ada peminat guls yg fanatik....huhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 30-05-05 20:42




hati orang kita tak tahu... mungkin dia nak sedarkan orang kat AF tu supaya kurangklan prekara maksiat kat AF.

apa yang pasti kita tak bleh sangka buruk kat orang sebab pandangan kita jer...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 31-05-05 00:34




begitu la manusia... ada minat masing2...

ada juga makhluk allah tu sanggup berjaga samapai subuh semata nak tahu siapa dapat masuk final piala dunia bola sepak...

silap hari bulan subuh pun terlepas...

tak tahu lka....

naper la kiota ada minat yang sia2...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-05 15:25


Assalamualaikum...hepinyer dah ok portal ini..

pasal mawi ini kan...dia dah masuk AF kan..saya ini ikut juga perkembangan dia..memang ramai betul peminat dia...sekarang ini kat tangga pertama...em..tapi sedih la bila tengok dia...dah bersentuh2 tangan dengan perempuan semua..menari..em..
wallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

qais_amirii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.02.2004
Ahli No: 7048
Posting: 165
Dari: Republic of Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-06-05 15:58


ujian untuk si mawi ...
semoga ALlah jauh kan kita dari perkara yang tidak disukai ALlah...
amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For qais_amiriiProfil   Hantar PM kepada qais_amirii   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 24-06-05 17:53


ujian untuk mawi???
ceh..sendiri cari penyakit!

kasihan tengok orang baik camtu...
sayang seribu kali sayang bila mawi terpaksa membiasakan diri untuk berpegangan dengan perempuan,ye la nampak macam kalut saja.. :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

fawawzaiya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2819
Posting: 67
Dari: johor ke UM

Johor  


posticon Posting pada: 25-06-05 02:02


lain orang lain pendapat...

penadapat peribadi ni...
cara nak dakwah banyak...luas terbentang...
cuba fikir2kan...
kita da seorang anak...
kita didik betul2...asuh dengan didikan agama...
jar membaca..ajar mengaji al-quran...biar al quran sentiasa di ingati....
ajar adab sopan tatsusila...halal haram...
mane yang boleh mane yang tak boleh...
ajar dan didik adab pergaulan antara lelaki dan perempuan...
elok jadinya...

tapi bagus ke...
kalau kita dah tau bende2 ni....
kita jebakkan diri dalam perkara2 yang lagha...bukan saja lagha tapi jatuh hukum haram....
apa jadi ilmu tu..???.hanya sekadar ilmu yang di hafal
praktiknye haprak!!

wali songo juga berdakwah dengan cara yang unik...
salah satu dengan cara wayang kulit....
tapi personaliti sebagai mukmin dan pendakwah masih dijaga...

dalam hal si mawi ni...pikir la....
kadang-kadang naik GELI mikirkan...
nak bernasyid...tapi tengok personaliti dan pergaulan macam tu....
sampai ke mesej dakwah???
berpegang2 dengan yang bukan mahram....itu ke peribadi munsyid?
ada yang kata terpaksa....
tapi Kenapa sengaja campakkan diri pd perkara macam tu...
yang mengaji agama memang tahu...
haram kita mencampakkan diri dalam kebinasaan

sahabat2 tolong fikir.....
tak terdetik ke perasaan sedih saudara seagama buat macam tu...
tak benci ke saudara kita buat mungkar dpn mate...
tak benci ke hukum tuhan di main2kan....
kalau tiada...mane pergi iman kita...

fikir..fikir dan fikir...
tuhan bagi akal unt berfikir...
tapi berfikir tanpa panduan wahyu tuhan...itu menyesatkan...

maaf kalau ada terasa...
sekadar luahan hati....
[ Telah diedit oleh: fawawzaiya pada 27-06-05 01:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fawawzaiyaProfil   Hantar PM kepada fawawzaiya   Pergi ke fawawzaiya's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 25-06-05 03:18


entahlah, guess i have no problem with that.
lame2 die sedar la. hah ha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

qais_amirii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.02.2004
Ahli No: 7048
Posting: 165
Dari: Republic of Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-06-05 09:07


jangan sangka kamu beriman, sebelum kamu diuji...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qais_amiriiProfil   Hantar PM kepada qais_amirii   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 25-06-05 11:29


Assalamualaikum

Tak kemana walaupun baik mana si mawi tu tapi kejar populariti dan mengejar nama di dunia...dah bersentuhan dengan bukan mahram....apa nakjadi tah...memalukan panggilan QARI tu sahaja!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-06-05 16:35


Selalu Prof terperasan kalau yang hebat nyanyi dan suara merdu bak buluh bentong tu...kebanyakkan champion of tadarus atau tilawah. Takpun juara pertandingan mengaji peringkat kampung.....

Glamour ???? atas sebab itu..
Nak bantu keluarga ???? macam takda peluang lain nak cari duit...buat bisnes sendiri laaa ....
Pulak tu ramai suara tak sedap macam tak cukup garam pun nak nyanyi.... Ramai yang dah gila...kan ?


Mawi ??? Sapa ??? Langsung tak kenal ...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-06-05 16:52


~Berhibur tiada salahnya kerna hiburan itu indah.Hanya pabila salah memilinya membuat kita jadi bersalah~

***Iman tidak dapat diwarisi dari seorang ayah yang bertaqwa.Ia tak dapat dijual beli.Ia tiada ditepian pantai***

..............................
Brgitulah ianya diibaratkan ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

sahabat_jr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2005
Ahli No: 16855
Posting: 40
Dari: Kg. Bandar DiRaja

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-06-05 17:56


Assalamualaikum,

mungkin dia ada perancangannya tersendiri. mungkin juga dia menggunakan platform ini sebagai permulaan untuk dirinya diperkenalkan dikhalayak, sesudah bergelar bintang AF nanti, dia akan membuat album nasyid, siapa tahu? wallahu a'alam

Berbaik sangka selalu....



maaf, ana masih baru disini.


-----------------

KELAB BELIA MERDEKA : http://www.anakmorib.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_jrProfil   Hantar PM kepada sahabat_jr   Pergi ke sahabat_jr's Website   Quote dan BalasQuote

fiafarha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1209
Posting: 79
Dari: t`ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-06-05 18:34


begitulah gerakan yahudi laknatullah ingin menghancurkan umat islam..melalui 3 S-scene,sex,sport..
moga kita tidak tergolong dalam glgn yang di murkai olehNya..Amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiafarhaProfil   Hantar PM kepada fiafarha   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-06-05 00:20


AF??
pelajar2 nii laa yang jadi pewaris ke jalan maksiat..Ya Allah tuhan saja yang tahu..pakaian tuuu lebih drp jolok mata........memang kalu boleh nak dedah saja..tapi nasib baik ada lagi perasaan malu...MAWI...MAWI.....kasihan di awak........ingat pilih jalan yang benar......jangan sampai kita sesat baru kita menyesal tak kesudahan...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 26-06-05 12:35


tak payah sibuk pasal Qari, tapi kita lihat semua program realiti siapa yang serta?? dan siapa yang bodoh menghabiskan duit mengundi mereka, kalau tak bangsa kita sendiri.. mereka menang ada meraka bagi apa-apa di kita??? jual album dan buat konsert pun kena bayar?????......

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

ibnu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2004
Ahli No: 11490
Posting: 21
Dari: Land Below The Wind

Sabah  


posticon Posting pada: 26-06-05 14:24


sokong! sokong! ...ni la rapuhnya umat pada masa kini....kini benda yang batil dan yang hak depa nak campurkan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuProfil   Hantar PM kepada ibnu   Pergi ke ibnu's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-06-05 14:56


Assalamualaikum

berbaik sangka walaupun realiti dihadapan mata.. kerna apa yang kita lihat mungkin tidak seperti hakikat.. mana tau kan dia dalam itu macam mana.. orang suka nilai sesuatu dr persepsi luaran sedangkan kebaikkan yang ada langsung tak dkira.. adil? tepuk dada tanyalah iman.. kita kata di orang.. kita jugak yang akan jwb nanti 'disana' bukan orang lain yang akan jawab.. kita jugak..

p/s: semoga 'dia' menjadi tunggak harapn demi kegemilangan islam.. insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 26-06-05 15:46


yeke?


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu
[ Telah diedit oleh: alifmimyanun pada 26-06-05 15:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

fawawzaiya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2819
Posting: 67
Dari: johor ke UM

Johor  


posticon Posting pada: 26-06-05 15:49


berbaik sangka?
in that condition...i don't think so...
sengaja campakkan diri dalam keadaan macam tu...
apa kebaikan yang ada...dari program seperti itu..
orang memang menilai dari luaran dahulu...
kalau dalamannya baik kebiasaannya luaran juga baik...
apa guna ilmu fardu ain yang dipelajari selama ni?
sekadar ingatan di fikiran?

ada yang masuk realiti tv unt ubah nasib keluarga...
tapi sedangkan banyak lagi cara lain....yang lebih elok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fawawzaiyaProfil   Hantar PM kepada fawawzaiya   Pergi ke fawawzaiya's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-06-05 18:41


ana sedih ngan situasi ini.
berjaya juga dakyah yahudi dalam melekakan umat islam.
doakanlah moga2 dia dapat petunjuk dr Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-06-05 19:09


assalamualaikum...
tak sangke juga af ni mampu menarim minat seorg bekas qari untuk menyertainye...saya memang tekejut sebab tak sangke orang macam ni
blh minat bende2 yang lagha ni...
saya harap mawi ni cepat2 keluar dr af...
terime kasih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 26-06-05 20:37


assalamualaikum...
memang menyedihkan bila melihat seorg qari masuk af3 ni..nak dikeluarkan tak boleh sebab banyak sangat peminatnya yang mengundi dia.apa-apa pun diharapkan dia tak lupa diri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

SystemOfAdown
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.04.2004
Ahli No: 8466
Posting: 160
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-05 20:42


World,ehehe. Macam Edward Said cakap, 'kita mesti ada worldpower'. :-D Den pun tak tahu la nak cerito.


-----------------
The more you know the less you need
(Australian Aboriginal Proverb)




Bookmark and Share

    


  Member Information For SystemOfAdownProfil   Hantar PM kepada SystemOfAdown   Pergi ke SystemOfAdown's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-06-05 21:47


sesungguhnya yang halal itu jika berada dalam yang haram, tetap akan menjadi haram..

jadi, ana rasa lebih baik tak perlu masuk dalam majlis yang dah haram tu..macam2 maksiat dalam tu.
walaupun kita tak ikut, tapi kita juga dikira bersubahat/bersekongkol dengan perkara itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-06-05 21:53


Pada 25-06-05 02:02 , fawawzaiya posting:

!!! QUOTE !!!

lain orang lain pendapat...

penadapat peribadi ni...
cara nak dakwah banyak...luas terbentang...
cuba fikir2kan...
kita da seorang anak...
kita didik betul2...asuh dengan didikan agama...
jar membaca..ajar mengaji al-quran...biar al quran sentiasa di ingati....
ajar adab sopan tatsusila...halal haram...
mane yang boleh mane yang tak boleh...
ajar dan didik adab pergaulan antara lelaki dan perempuan...
elok jadinya...

tapi bagus ke...
kalau kita dah tau bende2 ni....
kita jebakkan diri dalam perkara2 yang lagha...bukan saja lagha tapi jatuh hukum haram....
apa jadi ilmu tu..???.hanya sekadar ilmu yang di hafal
praktiknye haprak!!

wali songo juga berdakwah dengan cara yang unik...
salah satu dengan cara wayang kulit....
tapi personaliti sebagai mukmin dan pendakwah masih dijaga...

dalam hal si mawi ni...pikir la....
kadang-kadang naik GELI mikirkan...
nak bernasyid...tapi tengok personaliti dan pergaulan macam tu....
sampai ke mesej dakwah???
berpegang2 dengan yang bukan mahram....itu ke peribadi munsyid?
ada yang kata terpaksa....
tapi Kenapa sengaja campakkan diri pd perkara macam tu...
yang mengaji agama memang tahu...
haram kita mencampakkan diri dalam kebinasaan

sahabat2 tolong fikir.....
tak terdetik ke perasaan sedih saudara seagama buat macam tu...
tak benci ke saudara kita buat mungkar dpn mate...
tak benci ke hukum tuhan tak di main2kan....
kalau tiada...mane pergi iman kita...

fikir..fikir dan fikir...
tuhan bagi akal unt berfikir...
tapi berfikir tanpa panduan wahyu tuhan...itu menyesatkan...

maaf kalau ada terasa...
sekadar luahan hati....



ana pun sokong pada pendapat ini..
Kenapa kita perlu mencampakkan diri kedalam lagha dan kebinasaan..semata2 nak berdakwah..
itu tak perlu.....
berdakwah kan banyak cara..
fikir2kanlah..
tepuk dada,tanya iman saudara/ri sendiri, adakah sesuai cara ini untuk berdakwah?wallahua'lam :-)


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

n_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9856
Posting: 332
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 27-06-05 01:40


da'wah? from what i've read, i don't think he entered AF for da'wah purpose.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For n_farhanahProfil   Hantar PM kepada n_farhanah   Quote dan BalasQuote

mawardah_ilmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 589
Posting: 79
Dari: bumi Tun Fatimah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-06-05 02:43


ANUGERAH ARTIS POPULAR TAHUN 2005.... JENG..JENG..JENG..
MAAAAWIIII....

betul TAK?

MEMANG KONTROVERSI NI... HEHEHE

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah_ilmiProfil   Hantar PM kepada mawardah_ilmi   Pergi ke mawardah_ilmi's Website   Quote dan BalasQuote

annur83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16501
Posting: 126
Dari: BuMi Allah, Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 27-06-05 11:26


assalamualaikum...

aiseh...lagu tu ka cita dia...
erm..mcm2 la mawi ni..
erm..mawi yang mana satu hah??hehe

tak penah tengok pun AF3..HEhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For annur83Profil   Hantar PM kepada annur83   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-06-05 12:17


pk dulu..
adakah kita ni dah cukup BAGUS.. sebelum kita kata orang lain TAK BAGUS..

kita dok kata orang... cara dia berdakwah tu salah... tak betol..
tapi... adakah cara kita betul? kita ada buat aktiviti dakwah ke tak?

kita jwb... ada.. sekali sekali... tapi di dalam ukhwah.com saja..

kita dok kata orang.. dpd hang dok menyanyi melalak.. baik hang balik ngaji quran... tapi.. adakah kita ngaji quran di umah?

kita jawab... ada... seminggu sekali... tu pun kalau ingat mlm ni mlm jumaat... kalau tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-05 13:07


erm.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 28-06-05 14:18


tak minat langsung nak amik tahu pasal af!!! mawi 2? eeee.....elok-elok anak soleh sekang di dpn kamera jadi tontonan.lbh baik dia mengaji saja......apa2pun ianya depend pd individu 2.dia la yang mencorakkan langkah hdp di bumi ALLAH ni.


    "kita yang corak hdp sndr,fhm2 sndrla"

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 28-06-05 14:20


teruskan apa yang difikirkan elok. kerana orang boleh bercakap. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 14:25


topik basi la. Mawi dah diterima masuk AF balik pun. Pasal dia masuk AF tu, ana no komen. Mak bapak dia pun kasi, inikan pulak ana.

tapi, sejak dia masuk, nampak orang dah mula bercakap pasal tak boleh bersentuhan laki perempuan. ada jugak unsur dakwah yang mawi bawak di AF tu.

apa pun, mawi cuba melawan arus dengan enter AF. so, teruskan ajerla. moga diampun dosa untuk yang menyanyi, yang tengok dan yang ngundi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 30-06-05 16:58


mawi hehhhe... tsumawi..hehehe macam2 ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 17:03


AFFUNDI mukasyaf...ekeke :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 18:06


betul cakap tumpang.. :-)

mawi.. tah tak kenal pun. penah nampak gambar saja, dalam paper.

ps: tak layan AF lah.. hanya apabila kekadang rasa nak click pada channel 15 tu saja. (erk...15 kan? huhu, nampak sangat tak layan)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 30-06-05 18:11


Assalamualaikum..

Mengikut buku teks Pendidkan Islam Tingkatan 5,dalam islam "Matlamat Tidak Menghalalkan Cara"....jadi tak tau lah kalau matlamat die nak berdakwah dalam AF tu halal atau tak sedangkan mufti Perak menyatakan rancangan AF adalah haram kerana unsur hiburan yang melampau..so terpulang lah nak ikut ulama atau pun nak ikut kata hati...em pening2..???

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 22:22


Buat apa nak layan AF, perkara haram..menjauhkan diri dari Allah saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 01-07-05 00:08


mawi pernah kata dia masuk AF nak berdakwah ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-07-05 00:19


soalan baik tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 09:16


hehe... rasanya mawi tak pernah pun kata nak berdakwah. tapi gaya2 dia macam berdakwah.

ps: dakwah ada pelbagai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 12:41


tapi dakwah juga mesti kena pada tempatnya..jangan sampai orang prasangka buruk kepada kita..
Pendakwah kena menggunakan cara yang terbaik untuk berdakwah..


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..
[ Telah diedit oleh: Faryzan_Islamic pada 01-07-05 12:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 13:21


nape lah sekarang ni orang berebut2 nak jadi penyanyi....lepas itu dapat sokongan mak ayah lagi..itu y tak tahan tu..sampai menangis-nangis Kalau kalah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 14:06


sekarang ramai remaja menangis apabila penyanyi idola mereka kalah, tapi berapa ramaikah menangis apabila maruah islam dihina, dicemuh?
itulah umat akhir zaman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 14:19


itu lah masalah nya...rs2 nya mereka tak pk agaknya benda2 camtu....
satu lagi pasal sms untuk undi peserta...tak faham nape lah diorg ni bazirkan wang untuk benda2 camtu....Kalau duit tu da berlebih sangat kan ke ramai lagi orang y memerlukan duit tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 14:29


Pada 01-07-05 12:41 , Faryzan_Islamic posting:

!!! QUOTE !!!

tapi dakwah juga mesti kena pada tempatnya..jangan sampai orang prasangka buruk kepada kita..
Pendakwah kena menggunakan cara yang terbaik untuk berdakwah..


Faryzan, boleh bagi contoh tempat2 yang boleh diberikan dakwah?

ps: dalam toilet pun ana berdakwah juga :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-07-05 14:37


dia tak pernah kata nak berdakwah, ramai yang buat cerita dia nak berdakwah. apa cerita?
[ Telah diedit oleh: Jackie_uniten7 pada 01-07-05 14:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 01-07-05 14:39


sekurang2nya dak mawi ini dah bawa satu arus perubahan yang ketara
siapa tahu dengan adanya mawi ada rakan2 lain dalam AF tergerak hati nak solat jemaah bersama di banglo mewah itu?
teringat kata-kata pensyarah saya, "bukan nak kata pelajar2 AF tak solat. Salah lah pulak itu. Tapi sekurang2nya ada mawi boleh mengingatkan yang leka dan alpa."

macam ne itu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 14:40


Jackie_uniten7 kata:

!!! QUOTE !!!

dia tak pernah kata nak berdakwah, ramai yang buat cerita dia nak berdakwah. apa cerita?

lantak dialah jackie. dia nak berdakwah ke atau tidak. yang penting orang luar nampak macam dia nak berdakwah. ok lah tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

zaiturqin
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2005
Ahli No: 13657
Posting: 14

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-07-05 14:45


assalamualaikum

ternyata AF3 kali ini menarik sekali dengan kehadihan mawi. ramai makcik2 yang sanggup vote untuk mawi ini. tapi....ana pernah adakan forum dengan sahabat-sahabat seusrah ana tentang mawi ini. dan..sebenarnya ISLAM TIDAK BOLEH DITEGAKKAN DI DALAM LUBANG NAJIS!! INQILABIYYAAAAAAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaiturqinProfil   Hantar PM kepada zaiturqin   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 14:56


Pada 01-07-05 14:45 , zaiturqin posting:

!!! QUOTE !!!

ISLAM TIDAK BOLEH DITEGAKKAN DI DALAM LUBANG NAJIS!! INQILABIYYAAAAAAH

Kenapa ana rasa macam ada yang tak lengkap ni ye.???

ps: please enlighten mukasyaf.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-07-05 14:58


kiranya macam semua ni tgh memfitnah mawi yang kononnya ingin berdakwah. macam tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 15:00


hehe..:-)
Jackie_uniten7, macam tak suka dengan mawi saja? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-07-05 15:03


ak memang tak suka laki camtu. tapi macam dah jadi medan untuk fitnah dia di sini.
[ Telah diedit oleh: Jackie_uniten7 pada 01-07-05 15:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 15:04


Jackie_uniten7 tu bukan tak suka ngn mawi...cuma dia sygkan mawi tu...betul tak??ooppss.....jangan mare

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-07-05 15:08


apsal pula sayang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 15:10


Jackie_uniten7 dah marah dah tu.:-)
Dia bukan sayang lah fizamil, dia fanatik pada mawi tu, sebab tu dia marah orang lain fitnah mawi.

ps: jangan marah Jackie_uniten7. Gurau saja. marah kena jual. :-D
[ Telah diedit oleh: mukasyaf pada 01-07-05 15:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-07-05 15:12


ak tak layan laki lembut. ak cuma mempersoalkan budak2 yang hanya tau memfitnah. lagi teruk dari mawi.
[ Telah diedit oleh: Jackie_uniten7 pada 01-07-05 15:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 15:14


alamak orang da mare....ha'ah Jackie_uniten7 jangan mare nnti kena jual....nnti mukasyaf pula y susah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

princess_diana
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16981
Posting: 1
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 15:14


mawi tak sesuai join af3....baik jadi tok imam lah..dari tak penah nak bersalam dengan perempuan...biler dah masuk af3...mawi dah pandai nak bersalam pula...ish...ish...sedih toi

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_dianaProfil   Hantar PM kepada princess_diana   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-07-05 15:15


ada auto correction ke dalam ni. apsal banyak word ak dah bertukar. jadi bahasa arab

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 15:19


entah lah Jackie. ana pun tak gemar juga ada auto-correct ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-07-05 15:21


tiba-tiba pula bahasa jadi sopan. ak tulis melalut saja. ada orang belakang tabir ubah ayat ak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 15:24


bukan orang yang tukar ni, ni dah kira main scripting ni. suruh Kang tukar balik lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-07-05 15:26


xpela, jadi sopan kejap.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

iwanidalilati
Warga Rasmi
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17166
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 11:53


erm...
kian ketara budaya hedonisme..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iwanidalilatiProfil   Hantar PM kepada iwanidalilati   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.203283 saat. Lajunya....