Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kayu yang bengkok tak dapat hasilkan bayang-bayang lurus
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 2 hari yang lalu
wadud: 7 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu
muslimin23: 26 hari yang lalu
kasih_kekasih: 30 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: apa beza TEMAN,SAHABAT,KAWAN........?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» apa beza TEMAN,SAHABAT,KAWAN........?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa beza TEMAN,SAHABAT,KAWAN........?

NadziFah
Warga Rasmi
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14563
Posting: 13
Dari: Bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-05 21:43




BERI KOMEN ANDA.
amatlah di nanti-nantikan.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadziFahProfil   Hantar PM kepada NadziFah   Quote dan BalasQuote

puteri89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2004
Ahli No: 7852
Posting: 47
Dari: penang

Johor  


posticon Posting pada: 29-05-05 17:07


sy pun xtau..ader org nk kongsi ker..?
mungin maksudnyer sama..tp yg membezakan ialah teman atau sahabat atau kwan itu sejati atau tidak...
teman--cam dramatis sket
sahabat--dari bahasa arab
kwan--cam common
tmbh satu lagi...qarin

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri89Profil   Hantar PM kepada puteri89   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-05 10:35



sahabat-mereka yg sentiasa berada disisi kita bila kita memerlukan.
kawan-time senang,mereka ada,time susah...lari meninggalkan kita.
teman sama kot dgn sahabat

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

sweet_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 13007
Posting: 88
Dari: cheras

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-05-05 12:52


SAHABAT
TEMAN
KAWAN
????????
APA BEZANYA???
TULISANNYA...EJAANNYA...DAN SEBUTANNYA

MAAF SEKADAR MENGUSIK....


BAGI SAYA....PD ISTILAH TAK DE BEZANYA NAMUN YG MEMBERI ERTI ADALAH PABILA HUBUNGAN SBG SAHABAT,TEMAN DAN KAWAN ITU TERJALIN.......

CARILAH SAHABAT @ TEMAN @ KAWAN YG SENTIASA BERSAMA KITA KALA SUKA DAN DUKA

-----------------
sweet_srikandi

Bookmark and Share

    


  Member Information For sweet_srikandiProfil   Hantar PM kepada sweet_srikandi   Quote dan BalasQuote

cute_islamii
Warga Rasmi
Menyertai: 13.06.2004
Ahli No: 9449
Posting: 7

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-05 23:33


a'kum..
hmm..pada pandangan sy,ketige-tige tu ade bezanyer
kawan diumpamakan mcm semue kat dunie ni kawan kite
sahabat tu rakan karib kite..ade mase senang,ade mase susah
teman tu plak..mcm tmn L/P lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cute_islamiiProfil   Hantar PM kepada cute_islamii   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 30-05-05 23:43




tiada bezanyer...

tetapi isteri kita adalah segalanyer kepada kita... begitu jua suami...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

NadziFah
Warga Rasmi
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14563
Posting: 13
Dari: Bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 14:37


teman-insan yang sentiasa bersama kita mahupun dalam susah atau senang.ia juga adalah orang yang paling rapat dengan kita selain family.
sahabat-insan yang ada ketika senang dan ada yang muncul ketika susah.namun ramai yang lari ketika susah.
kawan- di mana sahaja kita boleh jmpe. kekadang tak prnh jumpa pun ada.

teman yang sejati adalah yang sentiasa mengimgatkan kita pada ALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadziFahProfil   Hantar PM kepada NadziFah   Quote dan BalasQuote

Pu3Dla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8977
Posting: 76
Dari: Johor ke N9

Johor  


posticon Posting pada: 05-07-05 15:19


Bagi ana...

Teman - seorg yang istimewa; yang sentiasa di sisi kala suka dan duka, tiada rahsia antara kita
Sahabat - mereka yang rapat; yang kekadang ada d sisi dan membantu sekadar mampu
Kawan    - mereka yang dikenali; yang sesekali jumpa tidak kira baru atau lama berkenalan

itulah perbezaan teman, sahabat dan kawan dari sudut pandangan ana... Salam ukhwah Fillah dari ana... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Pu3DlaProfil   Hantar PM kepada Pu3Dla   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 13:17


hemmm apa ekkk???

bagi pendapat sayalah...
TEMAN = orang yang akan hidup bersama dengan kita dunia dan akhirat (isteri/suami)
SAHABAT=hanya ada seorang sahaja or maybe 2org....Orang yang boleh kita percayai dan boleh menyimpan amanah kita. Yang banyak mengetahui rahsia tentang diri kita
KAWAN=emmmm kawan2 tak mahu lawan... :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 13:20


Pada 30-05-05 23:43 , shah_sobriyanie posting:

!!! QUOTE !!!


tiada bezanyer...

tetapi isteri kita adalah segalanyer kepada kita... begitu jua suami...

setuju sangatlah. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 13:24


entah.. tak tau apa bezanya.. tapi fungsinya tetap sama kan!

untuk mencari sahabat sejati.. jadilah seorang sahabat yang sejati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 13:29


Teman Sejati

sahabat - kawan dikala sennag & susah
kawan - tenggelam timbul

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 14:24


Kenapa para 'sahabat nabi' sering dipanggil sabahat? bukannya kawan nabi? atau teman nabi?

mungkin perkataan sahabat ini lebih tinggi martabatnya.

ps: sahabat2 ukhwah semua. :-)
[ Telah diedit oleh: mukasyaf pada 06-07-05 14:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 14:25


saya setuju dengan sukri96 dan mukasyaf...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 14:49


semuanya sama...tiada yang beza...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 13:43


1.Riyadhfannil adalah kawan mukasyaf.
2.Riyadhfannil adalah teman mukasyaf.
3.Riyadhfannil adalah sahabat mukasyaf.

ps: ana vote suka nombor 3. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117514 saat. Lajunya....