Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan seseorang untuk menyambut datangnya kesempatan.
-- Benjamin Disraeli

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Mohr
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43145

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
Mohr: 1 hari, 51 minit yang lalu
BobbyLaforge: 11 hari yang lalu
sadiqah: 11 hari yang lalu
muslimin23: 24 hari yang lalu
PhoebeGordon: 25 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: kepada yang masih single,ragu2 dgn pernikahan,yang patah hati,yang mencintai,yang dicintai


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kepada yang masih single,ragu2 dgn pernikahan,yang patah hati,yang mencintai,yang dicintai

Please Mendaftar To Post


Oleh kepada yang masih single,ragu2 dgn pernikahan,yang patah hati,yang mencintai,yang dicintai

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 23-05-05 15:30


Kepada yg masih SINGLE...

Cinta ibarat kupu2. Makin kau kejar, makin ia menghindar. Tp, bila kau
biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu di saat kau tak menduga.
Cinta
mampu membahagiakanmu tapi sering pula ia menyakiti, tp cinta itu
hanya
istimewa apabila kau berikan pd seseorang yg layak menerima.


2)Kepada yg ragu2 dgn PERNIKAHAN...


Cinta bknnya mencari seseorang yg "SEMPURNA", tetapi menemukan
seseorang yg
mampu menjadikan dirimu sempurna.

3)Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL...


Jgn katakan "AKU CINTA PADAMU!" bila kau tdk benar2 peduli. Jgn
bicarakan
soal perasaan bila itu tdk benar2 ada. Jgn kau sentuh hidup seseorang
bila
kau hanya berniat main2 dgnnya. Jgn menatap ke dlm mata seseorang bila
apa
yg kau lakukan hanya pembohongan. Hal paling kejam yg dilakukan ialah
membuat seseorang jatuh cinta, sedangkan kau tdk berniat langsung
"UNTUK
MENERIMANYA" saat ia terjatuh.


4)Kepada yg PATAH HATI...


Sakit... patah hati... bertahan selama kau menginginkannya dan akan
menghiris luka sedalam kau membiarkannya. Persoalannya, bukan
bagaimana
> > kita mengatasi rasa sakit itu, tetapi adalah apa yg boleh diambil sbg
> > pengajaran dan hikmahnya.
> >
> >
> > 5)Kepada yg BELUM PERNAH JATUH CINTA...
> >
> >
> > Bagaimana kalau jatuh cinta? Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jgn sampai
> > terjerumus. Biar selamba tp stabil. Berkongsilah tetapi jgn tak adil.
> > Cubalah utk memahami tetapi bkn bermakna tdk boleh meminta apa2.
> > Bersedialah utk terluka dan menderita, tetapi jgn simpan semua rasa
> > sakit
> > jika itu yg benar2 dialami.
> >
> >
> > 6)Kepada yg ingin MENGUASAI...
> >
> >
> > Hatimu patah melihat org yg kau cintai berbahagia dgn org lain, tetapi
> > akan
> > lebih sakit lagi apabila mengetahui bahawa org yg kau cintai ternyata
> > tdk
> > bahagia dgn mu.
> >
> >
> > 7)Kepada yg takut MENGAKUI...
> >
> >
> > Cinta menyakitkan bila anda putuskan hubungan dgn seseorang. Tetapi,
> > lebih
> > sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan dgn mu. Tetapi, cinta
> > paling
> > menyakitkan apabila org yg kau cintai, langsung tdk mengetahui
> > perasaanmu
> > terhadapnya.
> >
> >
> > Kepada yg masih bertahan MENCINTAI SESEORANG YG TLH PERGI...
> >
> >
> > Hal menyedihkan dlm hidup ialah bila kau bertemu seseorang lalu jatuh
> > cinta. Kemudian akhirnya menyedari bahawa dia bukanlah jodohmu dan kau
> > tlh
> > mensia-siakan masa bertahun-tahun utk seseorang yg tdk layak. Kalau
> > sekarang dia sudah tdk layak, 10 thn dr sekarang pun dia tetap tak
> > akan
> > layak. Biarkan dia pergi dan lupakan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-05 15:33


menariknyeee...
syukran,srikandisutera.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-05 15:38


Quote:
3)Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL...


Jgn katakan "AKU CINTA PADAMU!" bila kau tdk benar2 peduli. Jgn
bicarakan
soal perasaan bila itu tdk benar2 ada. Jgn kau sentuh hidup seseorang
bila
kau hanya berniat main2 dgnnya. Jgn menatap ke dlm mata seseorang bila
apa
yg kau lakukan hanya pembohongan. Hal paling kejam yg dilakukan ialah
membuat seseorang jatuh cinta, sedangkan kau tdk berniat langsung
"UNTUK
MENERIMANYA" saat ia terjatuh.

biasalah remaja katakan..

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

dhiyaul_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16468
Posting: 96
Dari: sini

malaysia  


posticon Posting pada: 23-05-05 16:38


Quote:

On 2005-05-23 15:30, srikandisutera wrote:

Kepada yg masih bertahan MENCINTAI SESEORANG YG TLH PERGI...

Hal menyedihkan dlm hidup ialah bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta. Kemudian akhirnya menyedari bahawa dia bukanlah jodohmu dan kau
tlh mensia-siakan masa bertahun-tahun utk seseorang yg tdk layak. Kalau sekarang dia sudah tdk layak, 10 thn dr sekarang pun dia tetap tak akan layak. Biarkan dia pergi dan lupakan.



huhu terasa...
tp nak buat camner kalo pintu hati tertutup sudah..

papepn life have to go eh...

-----------------
ruhban fillail wa fursan finnahar

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhiyaul_islamProfil   Hantar PM kepada dhiyaul_islam   Pergi ke dhiyaul_islam's Website   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-05-05 16:48



terterik ngan citer nie..
tapi kadang2 ada gak yg memilukan itulah kehidupan..
nak atau tak nak kita kena berani menghadapinya sbb hidup ini satu perjuangan.

ya Allah,
temukanlah aku dan sahabat2ku dengan mereka yg jua mencintaimu dan berjuang kejalanMu..
amin..

wa Allah hu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

la
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15596
Posting: 173
Dari: di bumi yang nyata

malaysia  


posticon Posting pada: 24-05-05 00:36


fuhhhhh
best betul bende nih. kalau dicetak dlm majalah @ surat khabar mesti ramai yg baca.
memang bende nih sesuai giller utk para remaja spy diorg sedar.

yg pasti cinta pd Allah lebih agung drp segala cinta.


Bookmark and Share

    


  Member Information For laProfil   Hantar PM kepada la   Quote dan BalasQuote

Qistinamawar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.04.2005
Ahli No: 15826
Posting: 51
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-05-05 11:11




wah.......best nye posting srikandisutera........
terima kasih........salam ukhwah dari saya

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinamawarProfil   Hantar PM kepada Qistinamawar   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-05-05 11:16


Quote:

On 2005-05-23 15:30, srikandisutera wrote:

3)Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL...


Jgn katakan "AKU CINTA PADAMU!" bila kau tdk benar2 peduli. Jgn
bicarakan
soal perasaan bila itu tdk benar2 ada. Jgn kau sentuh hidup seseorang
bila
kau hanya berniat main2 dgnnya. Jgn menatap ke dlm mata seseorang bila
apa
yg kau lakukan hanya pembohongan. Hal paling kejam yg dilakukan ialah
membuat seseorang jatuh cinta, sedangkan kau tdk berniat langsung
"UNTUK
MENERIMANYA" saat ia terjatuh.




Hmm...kepada sesiapa yang rase²nya ada kriteria² seperti di atas...waspadalah...jalan yang lebih baik tak usahlah jadi playboy/playgirl...


::: Mendermalah demi memantapkan dan memajukan lagi Portal Ukhwah kesayangan kita :::




-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-05-05 12:46


Quote:

On 2005-05-23 15:30, srikandisutera wrote:
Kepada yg masih SINGLE...

Cinta ibarat kupu2. Makin kau kejar, makin ia menghindar. Tp, bila kau
biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu di saat kau tak menduga.
Cinta
mampu membahagiakanmu tapi sering pula ia menyakiti, tp cinta itu
hanya
istimewa apabila kau berikan pd seseorang yg layak menerima.


> > 7)Kepada yg takut MENGAKUI...
> > Cinta menyakitkan bila anda putuskan hubungan dgn seseorang. Tetapi,
> > lebih
> > sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan dgn mu. Tetapi, cinta
> > paling
> > menyakitkan apabila org yg kau cintai, langsung tdk mengetahui
> > perasaanmu
> > terhadapnya.


.....
macam mana kalau macam ni ek????
-nak cinta tapi kata biarkan ia hadir sendiri...
-x nak mengaku cinta akan menyakitkan....


-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

nurjaj
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15651
Posting: 48
Dari: Utara Perak

Perak  


posticon Posting pada: 24-05-05 12:53


Quote:

7)Kepada yg takut MENGAKUI...

Cinta menyakitkan bila anda putuskan hubungan dgn seseorang. Tetapi,lebih sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan dgn mu. Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila org yg kau cintai, langsung tdk mengetahui perasaanmu terhadapnya




wajarkah kite berterus-terang ngan org yg kite cintai...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurjajProfil   Hantar PM kepada nurjaj   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 24-05-05 13:33




Peh, cinta Umpama kupu2 ker orangnyer umpama kupu2 nampak ajer cantik... tapi, ... kalau bebetul cantik takpe, hampeh !!!!
sepadan ngan laki pon!!! :p gurau jek!!! kasihannyer......... isk, isk, isk........ lebih parah lagi kalau jadik Mat cabuk-dah berhabuk doh!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_aishah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15657
Posting: 54
Dari: Kelate - KL

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-05-05 14:07


Quote:

> > 7)Kepada yg takut MENGAKUI...
> >
> >
> > Cinta menyakitkan bila anda putuskan hubungan dgn seseorang. Tetapi,
> > lebih
> > sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan dgn mu. Tetapi, cinta
> > paling
> > menyakitkan apabila org yg kau cintai, langsung tdk mengetahui
> > perasaanmu
> > terhadapnya.



nak tambah sket bleh?..rasenye lagi sakit apabila org yang kau cintai, tidak mengetahui tentang perasaanmu dan dia mencintai orang lain, dan orang yang dicintainya mempermainkan cintanya...ceyy...jiwang karat..

sesungguhnya cinta Allah tidak pernah hilang, ya Allah kurniakanlah cinta dan rinduku hanya padaMu. amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_aishahProfil   Hantar PM kepada puteri_aishah   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-05-05 16:52




Amboi2...puteri_aishah,jiwang gak yer kamu nie? It's okey...erm,kpd srikandisutera thanks 4 that information...tersentuh jiwa ni bila bace lebih2 lagi ader d antara kenyataan tu adalah BENAR dlm diri nie....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

puteri_aishah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15657
Posting: 54
Dari: Kelate - KL

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-05-05 18:26


Quote:

On 2005-05-24 16:52, eiza86 wrote:


Amboi2...puteri_aishah,jiwang gak yer kamu nie? It's okey...erm,kpd srikandisutera thanks 4 that information...tersentuh jiwa ni bila bace lebih2 lagi ader d antara kenyataan tu adalah BENAR dlm diri nie....


itu la...saye dikelilingi orang2 yg bercinta..saye plak yg terjiwang jadinye huhuh..

cintailah seadanya...cintailah dia yang layak...sebenar benarnya cinta kepada Allah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_aishahProfil   Hantar PM kepada puteri_aishah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-05-05 23:00




-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 26-05-05 11:37


time kasih semue..bagi respon yang bagus tuk posting ni...nanti sy posting yg bes2 lagi...INSYAALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

syhiful
Warga Rasmi
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16703
Posting: 2
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 26-05-05 15:01


sejarah menggajar kita agar lebih matang,
1. ingin ku kembali kepada nyu.
2. Cinta sejati dulu.
3. Cinta kenangan silam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syhifulProfil   Hantar PM kepada syhiful   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-05-05 17:07


rupa-rupanya...
srikandisutera pernah putus cinta....
x pe la...


Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-05-05 18:11


emm.. mekasih...
sayapun pernah terasa mcm tu jg..
bila nak kejar cinta,cinta lariiii....
bila buat dek jeeeerrr.. mcm2 dok mai

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

Darth_Alakazam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16027
Posting: 95
Dari: kampar,perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-05-05 00:08


hmmm...
MENCINTAI SESEORANG YANG TELAH PERGI...

memang susah nak cari ganti... kalau allah sayangkan dia ..... kalau ada ganti pun takkan sama... .. dan susah nak diterima.

-----------------
nothing personal... just knowledge and work

MAY THE FORCE BE WITH U

Bookmark and Share

    


  Member Information For Darth_AlakazamProfil   Hantar PM kepada Darth_Alakazam   Pergi ke Darth_Alakazam's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 28-05-05 14:47




wow.... menarik tu... memang sah boleh bukakelab cinta kat ukhwah ni...




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-05 10:04


puteri_aishah pun sama macam pernah putus cinta je..
walau ape pun cinta itu bulat. apa2 ape pun boleh berlaku..
sebenarnya saya x pernah bercinta sebelum ni..saya baru merasainye..
entah la x th ape yang dikejar..
susah...nak jg yang dapat lagi susah daripda nak dapat yang belum dapat..


Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 12:17


Kepada yg masih SINGLE...

Cinta ibarat kupu2. Makin kau kejar, makin ia menghindar. Tp, bila kau
biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu di saat kau tak menduga.
Cinta
mampu membahagiakanmu tapi sering pula ia menyakiti, tp cinta itu
hanya
istimewa apabila kau berikan pd seseorang yg layak menerima.

thank....

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111039 saat. Lajunya....