Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 1
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 26 minit yang lalu
muslimin23: 1 hari, 15 jam, 47 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 19 jam, 55 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: apa rasa anda bila dikhianati....


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» apa rasa anda bila dikhianati....

Please Mendaftar To Post


Oleh apa rasa anda bila dikhianati....

ilhamfirdausi
Warga Rasmi
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7236
Posting: 18
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-05-05 17:47


....
apa rasa anda bila dikhianati sahabat dan kekasih sendiri???
patut kah anda memaafkan mereka???


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhamfirdausiProfil   Hantar PM kepada ilhamfirdausi   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 17:49




Anda patut memaafkan mereka.

Berilah peluang kedua.

PS: Minta maaflah kerna sedikit 'kejam' jawapanku. Maklumlah ana ni agak WAJA sikit hatinya...

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 17:55


maafkanlah....insan yang memohon maaf adalah mulia, tetapi insan yang memaafkan adalah paling mulia....

-----------------
.:. sesungguhnya orang² yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah diantara dua saudara kamu yang bertelagah itu dan bertaqwalah kepada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 18:18


INGAT DUA..LUPA DUA..

INGAT JASA ORG KPD KITA..INGAT DOSA KITA PD ORG..
LUPA JASA KITA KPD ORG..LUPA DOSA ORG KPD KITA..

kullu syai'n bisababinnn..mungkin ada musabab kenapa ada yg khianati kita..mmg salah total pd dia?atau ada silap kita yg tidak kita sedari..selidikilah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 19:11




rasa nak gelak je.. actually nak lepaskan tension kena tipu.. dah tue suka duduk sorang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

xepiphyllumx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16294
Posting: 50
Dari: bumi mesia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 15-05-05 19:41


em mmg la.. ckp sng sape yg maafkan tu lebey mulia kan..
tp klu dia jns yg x mkn saman camner?.. mentang2 la kite ni jns yg x amek kesa sgt.. x pe silap2 skit x pe.. x kesa.. leh je maafkan.. tp klu dia naik lemak camner.. tipu yg besar2.. n dia repeats his/her mistake again n again.. em larat ker nak maafkan sume kesalahan dia.. haihhh

Quote:

On 2005-05-15 19:11, aniisa_tasnim wrote:


rasa nak gelak je.. actually nak lepaskan tension kena tipu.. dah tue suka duduk sorang..

-----------------
"Solehah women smile in times of trouble,
gather strength from doa,
and grow braver by istighfar and solat"



knape fieza?...

-----------------
"Solehah women smile in times of trouble,
gather strength from doa,
and grow braver by istighfar and solat"

Bookmark and Share

    


  Member Information For xepiphyllumxProfil   Hantar PM kepada xepiphyllumx   Pergi ke xepiphyllumx's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 19:47




Quote:
knape fieza?...



ntah.. sekadar dia tau, kita tetap mampu tersenyum walaupun dia wat ape2.. lg pun ana tak suka nak marah2.. kalau diam tue.. diorang tau la ada tak kena.. baik tak kacau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 21:42


Quote:

On 2005-05-15 19:47, aniisa_tasnim wrote:


[quote] knape fieza?...



ntah.. sekadar dia tau, kita tetap mampu tersenyum walaupun dia wat ape2.. lg pun ana tak suka nak marah2.. kalau diam tue.. diorang tau la ada tak kena.. baik tak kacau..

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/
[/quote]

very quite good conspiracy between both of you....

adakah aku mangasanya?

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 15-05-05 22:22


maafkan jelah... macam la kita tak pernah buat salah, ye tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

xepiphyllumx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16294
Posting: 50
Dari: bumi mesia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 15-05-05 23:47


Quote:

On 2005-05-15 21:42, MohdHanafi wrote:
[quote]
On 2005-05-15 19:47, aniisa_tasnim wrote:


[quote] knape fieza?...



ntah.. sekadar dia tau, kita tetap mampu tersenyum walaupun dia wat ape2.. lg pun ana tak suka nak marah2.. kalau diam tue.. diorang tau la ada tak kena.. baik tak kacau..

-----------------
"Solehah women smile in times of trouble,
gather strength from doa,
and grow braver by istighfar and solat"
[/quote]

very quite good conspiracy between both of you....

adakah aku mangasanya?

-----------------
"Solehah women smile in times of trouble,
gather strength from doa,
and grow braver by istighfar and solat"
[/quote]

x de ribut x de ujan, terasa lak ke akhi hanafi?..

-----------------
"Solehah women smile in times of trouble,
gather strength from doa,
and grow braver by istighfar and solat"

Bookmark and Share

    


  Member Information For xepiphyllumxProfil   Hantar PM kepada xepiphyllumx   Pergi ke xepiphyllumx's Website   Quote dan BalasQuote

kalbalqismunawwarah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.02.2004
Ahli No: 7624
Posting: 26
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-05 02:34


bagi saya kita kena maaf kan diaorg pasal tak siapa sempurna kat bumi Allah ni.ingat la
layukallifullah hunafsan illa wusaha


Bookmark and Share

    


  Member Information For kalbalqismunawwarahProfil   Hantar PM kepada kalbalqismunawwarah   Pergi ke kalbalqismunawwarah's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-05-05 05:19


terima balik..pastu balas dendam..baru dia rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-05-05 10:30


....

trima dia sebagai sahabat....beri dia pengajaran...jangan balas dendam x baik tau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-05 10:39




bagi ana, maafkan jela...
kalau rasa sakit ati sangat biakan dier seketika...

tapi ana tak suka orang pujuk2 kalau tengah bengang...biakan jer ana layan rajuk..pastu esok mesti ok..

amalkan memaafkan semua orang seblum tido...

-----------------
[IMG]http://photos.friendster.com/photos/92/17/15417129/9850787836953s.jpg[/IMG]

'ukhwah itu indah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

nurnajihatul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16058
Posting: 28
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-05 12:31


....
pujuk hati untuk maafkan dia..pikirkan kebaikan yang telah dilakukan ...mgkn dengan cara tu dia akan mendapat kesedaran dan lebih menghargai kita.
bumi mana yang tak ditimpa hujan...
no body perfect in the world

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurnajihatulProfil   Hantar PM kepada nurnajihatul   Pergi ke nurnajihatul's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-05-05 18:32




Quote:
very quite good conspiracy between both of you....

adakah aku mangasanya?



konspirasi? mangsa?

nk ckp ana tak maafkan tue takdela kan.. tapi ana tak leh lupa apa yg dia buat.. tp tak semestinya berdendam cuma beringat... at least sbg pengajaran..

bergembiralah selagi ada teman disisi
bacalah quran utk menenangkan hati
berilah kemaafan selagi dikau hamba Illahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

puteri_kelate
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2003
Ahli No: 3261
Posting: 14
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-05-05 00:02


MM,bila dikhianati tentulah rasa marah sgt2. mana tak marah kalu kebaikan yg dihulurkan disalah erti.ambik kesempatan atas dr kita.tp,siapa kita nak menghukum org lain.baik maafkan jer....lagipun x salah bermaafan antara satu sama lain.banyak faedahnya ke atas dr kita.tanpa dendam,hidup kita tenang...igt la, pasti ada hikmah disebaliknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_kelateProfil   Hantar PM kepada puteri_kelate   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 01:28


uuhuhuuuu...

memula tu rasa sakit...

lelama rasa bahagia...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 17-05-05 01:42


Nanti...nanti dulu!
Sebelum tengok silap orang lain, bagaimana dengan kita sendiri?
Siapa sebenarnya yang bersalah?
Kekasih anda, sahabat anda atau anda sendiri?

Agak pelik kalau seorang yang sudah jadi kekasih kita tiba² berubah kiblat...


p/s: maafkan ana. Sebenarnya ana sangat jahil bab hati dan perasaan. Dan, mungkin ini posting pertama ana untuk bab sebegini...
Masih belum masanya bagi ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 02:00


Quote:

On 2005-05-17 01:42, mohdnurhakimin wrote:

Agak pelik kalau seorang yang sudah jadi kekasih kita tiba² berubah kiblat...



ermm.. kalau benarlah kekasih kita (manusia) itu sudah naik taraf 'kiblat', sewajarnya kita ini dikhianati...

p/s: tak kira pihak yg meng'kiblat'kan ataupun pihak yg di'kiblat'kan..

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-05-05 05:14


nabi suh maaf kan..
lain kali jgn men cinta

-----------------

...:::saLam ukhwah dari peaCe™:::...


Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-05-05 05:19


[quote="aKujErr"]
On 2005-05-17 01:42, mohdnurhakimin wrote:
Nanti...nanti dulu!
Sebelum tengok silap orang lain, bagaimana dengan kita sendiri?
Siapa sebenarnya yang bersalah?
Kekasih anda, sahabat anda atau anda sendiri?

Agak pelik kalau seorang yang sudah jadi kekasih kita tiba² berubah kiblat...


p/s: maafkan ana. Sebenarnya ana sangat jahil bab hati dan perasaan. Dan, mungkin ini posting pertama ana untuk bab sebegini...
Masih belum masanya bagi ana...
[/quote]

mencelah

-----------------

...:::saLam ukhwah dari peaCe™:::...


Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 05:47


ermm...

memang la terasa pahit n sakit jantung bile di buat gitu...

tp..ambo ingat satu hadith nabi ni..buat baik kpd mereka yg buat jahat kat kamu...

bg ambo.....forgive them n give them the second chance..

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 17-05-05 09:39



nilai pada kesungguhan dier nak insaf.........


ALLAH itu adil, yang baik tetap ader kebaikan


[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-05-17 09:40 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

uhud147
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15907
Posting: 143
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 17-05-05 10:31


huh...biorkan aje...esok lusa, kene la diorang balik..Allah kan Maha Adil..bior dia buat macam tu kat ilhamfirdausi banyak lagi sahabat yg lain...dan banyak lagi lelaki lain yg boleh jadi kekasih...nak berkawan dgn orang macam tu buat apa? buat sakit paru2 je.. tapi...yelah..easier said than done, right? boleh je maafkan diorang..lepas tu, buatlah hal masing2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For uhud147Profil   Hantar PM kepada uhud147   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 10:49


bila dapat tau diri dikhianati, mmg rasa cam nak meletup kpala fikirkannya. geram siot... tapi kalau saya marah, saya lebih suka berdiam diri. pastu kuar naik motor ambik angin jap. jalan sengsorang sampai hati dah ok skit. tapi dendam tu masih ada. saya susah nak lupa apa yg orang buat kat saya. tapi tak lama. pastu kawan la balik ngan dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-05-05 13:19




x salah kalo kiter maafkan orang kan...
lain kali kalo dia buat lagi barulah kiter ambil tindakan yg sesuai....

berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul...kiter faham....

-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 13:23



pada mulanya mmg sukar nak maafkan,
tp lama2 Alhamdulillah...
rasa bersyukur lak..
kerana
setiap apa yang terjadi ada hikmah disebaliknya..
wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 22:32




Cuba untuk memaafkannya...berilah kemaafan sedangkan Nabi Muhammad pun memaafkan umat²nya...

Biasanya kalau ana sendiri hadapi...pada ana ana akan senyap...tak suka nak marah², bukan dapat ape² pun... Kalau asik marah² je lame² jadilah Drama Bersiri Anjing & Kucing...hehe...



::: Islam Hadhari Menjana Kemajuan Ummah ::: Go Muslim Power!! :::

"Berkawanlah selagi ada hati, dan bercintalah selagi adanya redha Ilahi"




-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™


Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 24-05-05 14:14




tak buat ape2, dok diam tunggu laknat & azab dunia menimpa kat ore tu... jadikan pengajaran untuk kehidupan masa akan datang!!! bayo insurans!!! jaminan



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-05-05 17:36


...
Memaafkan satu lafaz yang paling mudah...tapi ikhlaskah kita dalam melafazkannya???

-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

SautulJannah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15806
Posting: 153
Dari: ippm

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-05-05 12:05


memangla tak patut kalau menghianati kawan sendiri.....kenapa sanggup rampas hak orang lain...bukankah kawan itu lebih penting daripada segala-galanya.....? cuba fikir, berbaloikah kita bermusuh dengan orang yang rapat dengan kita semata-mata kerana seorang yang baru muncul dalam hidup kita dan belum pasti lagi akan menjadi pasangan kita....fikir-fikirkanla...sebagai kesimpulannya,berpada-padala dalam memilih kawan kerana rumput-rumput hijau begitu muda dan manja....

sahabat yang baik adalah penghibur di waktu senang dan perisai di waktu susah,pilihlah yang mana satu yang anda inginkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For SautulJannahProfil   Hantar PM kepada SautulJannah   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 09:15


mula2 tue..mmg sakit hati..tp biar dia sejuk skit..and then baru kita fikir...apa salah kita...yb buat dier khianat kat kiter..atau sebaliknya....

kamudian,kita maafkan.....
baru tenang hati kiter..nie asyik nak marah org je...nanti cepat tua tau....

kita muhasabah balik


Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 27-05-05 11:46


dikhianati oleh kawan?
Hah.. memang ada pun..
dah banyak kali dah.. tikam belakang.. depan-depan baik bila belakang mengata yang bukan-bukan.. budak 3 suku lah apa lah..
yang peliknya ada kawan tu umur dah lanjut.. bawak-bawak ler bertobat... bak kata Dr. Fadhilah kamsah..
Umur dah lanjut tapi Otak macam orang mude..
ishh.. ate tak baik bebenor ler tuu.. huduh perangai..
dah tua gayut still nak musnahkan orang lain.. apa nie.. otak takde ke?

jgn melenting bila dicucuk..
ekekek

-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 13:46



Betul tuh platipus jangan melenting kalau dicucuk..

Dah biasa sangat dikhianati oleh kawan, so dah kebal. haha. Kesian pada golongan yang bukan dikhianati tapi terpedaya dengan kawan sampai membuat anggapan sendiri terhadap kawan yang lain. Sedangkan kawan yang memperdaya tersebut hanya mahu menutup kesalahan dirinya dan mengalihkan perhatian kepada perkara2 rekaannya.

Dunia.. dunia..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 27-05-05 15:29


btol tu.. dan ada juga segelintir pihak yang memasuki ukhwah.com untuk
menjatuhkan pihak yg lama..
org begini elok tangkap pastu gilis ngan batu giling
ekekekek

sardin cap itik ek?

-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-05 21:13



kemaafan dendam yang terindah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-05-05 00:18


ape rase..bile dikhianati..?
huhuh.. musti laa sedisss...bengang..geram...
eeeeee...rase mcm nk ...cekik jer..huhuh...

tapi..rasenye...setakat ni.. xde lg kot..
kalu ade...buat do no je la..

byk org...byk ragam...
byk peel..

terlajak traktor boleh undo..
terlajak bicara... haa.. cmno nk buat..??

so.. sabo...maafkn je la..
xrugi pun memaafkn org tu..
>>bukan kena byr pun..<<

xbaik emosional...dendam...heheh...
be gud muslim + muslimah..

(>,,,<)
( . _ . )
(_v_v_)~
Ukhwah fillah Abadan Abada!!!

::walau sehebat manapun kita.. walau berjaya setinggi langit pun..
tetapi tanpa doa & restu ibu yg melahirkan kita tiadalah keberkatan hidup ::

[ Posting ini telah di edit oleh: simpLe_sHida pada 2005-05-28 00:23 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 28-05-05 00:41



sy prnh rase mcmane sakitnya pabila dikhianati...mmg sakit sgt2..smpi skrg pn lom pulih lg..sy dh ajar hati tuk lupakn smua,tp ble t'ingt..pasti sakit tu dtg blk..xtahan rasenya..mgkn lps sy luahkn segalanya kpd org tu bru ok agaknye...

kdg2 tu,ble xthn sgt..sy lepaskn dgn cara menangis sepuas2nya..kmuadin mnta Allah berikn ketenangn...tp sakit tu akn b'ulg lg...

ntahla...smoga sakit hati ni akn hlg sedikit demi sedikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-05 08:41


10 perangkap syaitan -- Sifat mazmumah penyebab utama

Oleh WAN MARZUKI WAN RAMLI

ALLAH berfirman yang bermaksud: "Syaitan memberikan janji yang membangkitkan angan-angan kosong kepada mereka. Walhal syaitan itu tidak menjanjikan kepada mereka kecuali tipu daya belaka. Tempat mereka itu ialah di neraka jahanam dan mereka tidak memperoleh tempat untuk lari daripadanya.'' ( An-Nisa': 120-121).

Keterbukaan manusia mengundang kehadiran syaitan ke dalam diri masing-masing, sebenarnya ada kaitannya dengan sifat mazmumah yang diamalkan dalam kehidupan seharian.

Melalui pelbagai jenis sifat mazmumah itulah sama ada kita sedar atau tidak, kita sebenarnya telah menyediakan ruang kepada syaitan untuk menapak dalam diri.

Apabila syaitan sudah meraja dalam diri, seseorang individu itu akan sanggup melakukan apa jua perbuatan keji dan mungkar kerana keinginan nafsu akan menjadi sebati dengan sifat jahat syaitan itu sendiri.

Hati, suatu organ istimewa kurniaan Allah kepada manusia, pada saat dan waktu itu juga akan mula goyah apabila sedikit demi sedikit syaitan durjana mula merayap untuk menguasai tunjang di dalam badan manusia tersebut.

Berlumba-lumbalah nanti para syaitan untuk memenangi dan menguasai hati manusia. Mereka akan sedaya upaya menawan hati tersebut dan memujuk nurani manusia untuk melanggar segala perintah Allah.

Beruntunglah golongan manusia yang berupaya menangkis godaan tersebut. Mengikut para ulama, syaitan akan menguasai tubuh badan manusia melalui sepuluh pintu:

1. Melalui sifat bohong dan angkuh
Dua sifat inilah yang amat mudah tersemai dan menyubur dalam diri manusia. Ia berpunca daripada keegoan manusia itu sendiri yang lazimnya akan mudah hanyut ketika dilimpahi kemewahan dan kesenangan.

2. Melalui sifat bakhil dan kedekut
Setiap harta benda dan kemewahan yang diperoleh adalah kurniaan ALlah yang seharusnya dibelanjakan ke jalan yang hak. Ia boleh digunakan untuk membantu kesempitan hidup orang yang memerlukan sama ada melalui kewajipan berzakat atau bersedekah.

3. Melalui sifat takbur dan bongkak
Sifat ini selalunya bertapak dalam diri seseorang manusia yang merasakan dia sudah memiliki segala-galanya dalam hidup ini. Mereka terlupa bahawa kesenangan dan kenikmatan yang dikurniakan itu boleh ditarik oleh Allah pada bila-bila masa saja.

ALlah Taala berfirman yang bermaksud: "Sesungguhnya Dia tidak menyukai orang-orang yang takbur.'' (An-Nahl:23)

4. Sifat khianat
Khianat yang dimaksudkan bukan sahaja melalui perbuatan merosakkan sesuatu yang menjadi milik orang lain, tetapi juga mengkhianati hidup orang lain dengan tidak mematuhi sebarang bentuk perjanjian, perkongsian dan sebagainya.

5. Sifat tidak suka menerima ilmu dan nasihat
Junjungan RasuluLlah s.a.w. selalu menasihati para sahabat baginda agar menjauhkan diri masing-masing daripada menjadi golongan manusia yang dibenci Allah, iaitu golongan yang tidak suka diri mereka dinasihati atau mendengar nasihat orang lain.

6. Melalui sifat hasad
Perasaan hasad dengki selalunya akan diikuti dengan rasa benci dan dendam yang berpanjangan. RasuluLlah s.a.w. pernah bersabda yang bermaksud: "Hindarilah kamu daripada sifat hasad kerana ia akan memakan amalan kamu sebagaimana api memakan kayu yang kering " (Riwayat Bukhari dan Muslim).

7. Melalui sifat suka meremehkan orang lain
Sifat ego manusia ini selalunya akan lahir apabila seseorang individu itu merasakan dirinya sudah sempurna jika dibandingkan dengan orang lain. Orang lain dilihat terlalu kecil dan kerdil jika dibandingkan dengan apa yang dia miliki. Abu Umamah pernah meriwayatkan bahawa
RasuluLlah s.a.w. pernah bersabda yang bermaksud:
"Tiga kelompok manusia yang tidak boleh dihina kecuali orang munafik iaitu orang tua Muslim, orang yang berilmu dan imam yang adil.'' (Riwayat Muslim).

8. Melalui sifat ujub atau bangga diri
Menurut Imam Ahmad, Rasulullah s.a.w. telah bersabda yang bermaksud:
"Jangan kamu bersenang lenang dalam kemewahan kerana sesungguhnya hamba Allah itu bukan orang yang bersenang-senang sahaja.'' (Riwayat Abu Naim daripada Muaz bin Jabal)

9. Melalui sifat suka berangan-angan
Islam adalah anti kemalasan. Orang yang berat tulang untuk berusaha bagi mencapai kecemerlangan dalam hidup akan dipandang hina oleh Allah dan manusia. Mereka lebih gemar berpeluk tubuh dan menyimpan impian yang tinggi tetapi amat malas berusaha untuk memperolehnya.

10. Melalui sifat buruk sangka
Seseorang yang suka menuduh orang lain melakukan sesuatu kejahatan tanpa diselidiki terlebih dulu amat dicela oleh Islam. RasuluLlah s.a.w. bersabda yang bermaksud: ``Nanti akan ada seseorang berkata kepada orang ramai bahawa mereka sudah rosak. Sesungguhnya orang yang berkata itulah sebenarnya yang telah rosak dirinya.'' (Riwayat Muslim)

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 31-05-05 17:51




shah lebih suka bagi dia peluang... mungkin dia ada reason naper dia baut cam tu...

kekadang manusia ni sanggup lakukan apa saja demi kita termasuk mengkhianati kita...

bagi la peluang...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-05 14:46


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah soleh anakanda shah ni ya :). Walau apapun pengkhianat itu biasanya daripada golongan yang berpenyakit hati. Penyakit hati ni pula adalah bermula dari jiwa yang penuh dengan titik-titik hitam (rujuk artikel copy paste umi sebelum ini). Titik-titik hitam itu pula disebabkan oleh dosa-dosa yang dilakukannya. Dan dosa-dosa itu hanya boleh terhapus dengan bertaubat kepada Allah Subhanahu wata'ala. Bertaubat pula memerlukan kesabaran dan ketabahan serta menyesal akan segala dosa yang dilakukan itu. Barulah titik-titik hitam itu menghilang sedikit demi sedikit. InsyaAllah bila taubat diampunkan Allah Subhanahu wata'ala maka orang yang pada mulanya jiwanya penuh dengan titik titik hitam akan pulih dan insyaAllah tidak akan jadi pengkhianat.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Buatlah kebajikan banyak-banyak ikhlas kerana Allah Subhanahu wata'ala kerana hanya kebaikan akan dapat menghapuskan dosa-dosa kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 09:07


Assalamu'alaikum...
dikhianati...entahlah...buat masa sekarang ni...
Alhamdulillah sahabat2 saya semuanya baik2 belaka...
syukur dikurniakan sahabat seperti mereka...
saling ingat mengingati ke jalan Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-07-05 17:40


senyum saja lah.. walau hati ini dilukai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 20-07-05 18:13


belajarlah memberi dan memohon kemaafan walaupun ianya perit

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 18:18


pendapat saya bila dapat tahu diri dikhianati....bagi diri saya..saya mesti dan Kalau boleh elak diri dari jumpa dengan dia...
orang macam tu tak boleh buat baik..
ibarat parang bermata dua.....pehhhh....parang pun bermata dua..

satu lagi...kena berhati2 dengan orang tu...tikam belakang tu memang kerap kali kena...tak berdarah..tapi dalam hati ni allah saja yang tahu......

kadang-kadang ia bagi kita motivasi diri untuk melatih kita supaya bersabar......
kan sabar itu sebahagian dari iman..betul tak kawan2...heee...heee

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 19:00


assalamualaikum..

bila kita dikhianati... memang rasa sakit hati pada seseorag itu terutamanya kekasih. kalau dia betul2 dah sedar dengan perbuatannya mengapa tidak kita maafkan dia. memang susah nak rapat seperti dulu kerana kepecayaan kita dah dikhinati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 25-07-05 05:24


Mungkin selepas 2 hari ana maafkan dia...tak elok kalau tak menegur slm 3 hari...

Mungkin selepas itu ana takkan rapat dengan dia seperti dulu...kawan biasa saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 28-07-05 18:54


marah sesangat.yelah,kita dah percaya dia.tapi dia khianati kepercayaan kita. ada ke patut tu??? tapi bila difikirkan maafkan sajalah dia.Allah Maha Adil..lagipun sepatutnya berterima kasih padanya sebab kalau bukan sebab dia,kita takkan hati2 dalam mempercayai orang.apa yang berlaku kita jadikan pengajaran dan peringatan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 19:59


Pada 28-07-05 18:54 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

marah sesangat.yelah,kita dah percaya dia.tapi dia khianati kepercayaan kita. ada ke patut tu??? tapi bila difikirkan maafkan sajalah dia.Allah Maha Adil..lagipun sepatutnya berterima kasih padanya sebab kalau bukan sebab dia,kita takkan hati2 dalam mempercayai orang.apa yang berlaku kita jadikan pengajaran dan peringatan.


memang btl itu ilham_sufi.. macam dah ada pengalaman saja. dalam bab macam ini.. yang penting dalam bersahahabat atau berkasih ialah bertolak ansur dan bertimbang rasa.. mungkin hari ini dia ada buat salah dengan kita besok siapa tau kita pula buat salah dengan dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 28-07-05 22:12


siapa yang tak marah bila dikhianati????
tapi cuba lah sedaya upaya untuk memaafkan dia....
sesungguhnya apbl kita maafkan orang kita akan rasa lega...
sedangkan nabi pun ampunkan umat..
ALLAH pun ampunkan hamba2nya...
siapa lah kita ni yang nak berkeras hati sangat tak mahu maafkan orang...
selepas kita maafkan, terpulang lah pada diri kita sama ada nak terus berkawan atau tak...
jangan benci dia, umpat dia and so on...
pada saya lebih baik jauhkan diri...
jangan biar diri dikhianati sekali lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

laila_qaisy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17496
Posting: 74
Dari: punck perdana,u10

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 23:21


bersabar adalah satu kemaafan

Bookmark and Share

    


  Member Information For laila_qaisyProfil   Hantar PM kepada laila_qaisy   Quote dan BalasQuote

widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 647
Posting: 199
Dari: bumi allah

malaysia  


posticon Posting pada: 30-07-05 21:27


bagi ana pula...ana akan memaafkan...

ba"din buat2 tak kenal jerla...hehehehe...

lagipun bnyak lagi orang lain akan mengkhianati kita...kl hilang seorang tak mustahil ada sepuluh orang lagi...yerla ada rezeki umur panjang nak hidup 40-50 tahun lagi,bnyak lagi jenis manusia macam ini kita bakal jumpa...jadi jalan mudah maafkan dan cari saja kawan lain...yang lama kawan juga tapi tak boleh lah baik sangat....berwaspada...

itu pendapat ana lah....

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For widadProfil   Hantar PM kepada widad   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 30-07-05 22:37


assalamualaikum....................

bila janji tak ditepati lagi lagi kalau janji tu sangat important things

kepanasan didalam badan mencecah 360 darjah celcius

sekian

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 01-08-05 18:39


Pada 30-07-05 22:37 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....................

bila janji tak ditepati lagi lagi kalau janji tu sangat important things

kepanasan didalam badan mencecah 360 darjah celcius

sekian


assalamulaikum...
jangan lah marah2...
tak baik..
mungkin shah pun akna marah juga..
tapi shah lebih suka berbincang dengan tenang..
dah biasa kena khianat ni..

wassalam..


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 01:06


Frankly speaking, I'm the type of person who easily forgive people but to forget, hurm.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 01:18


marah,sedih,semuanya ada sebab orang yang kita harapkan rupanya tak boleh diharapkan...tapi kalau saya,saya akan cuba untuk berhati-hati agar tidak berlaku pisang berbuah dua kali...dah tahu perangai dia macam tu janganlah dekati dia...biar masa yang bisa menentukan segalanya...saya akan maafkan dia kalau dia tidak mengulangi perangai dia lagi cukup dah bagi diri saya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 03-08-05 09:38


perasaan..mestilah geram sangat...kena khianat,ish kalau benda kecik tak apa lagi...kalau benda besar mahu rasa nak bunuh....nak buat camaner..sabar sajalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

Hazwani
Warga Rasmi
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8301
Posting: 11
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 06-08-05 00:21


HAI, SALAM UKHWAH!

Bagi ana, memang ana marah kalau dikhianati oleh sesiapa saja.
maafkan pula.... rasanya boleh dimaafkan tapi lambat sikit lah nak sejukkan hati yang tengah membara ini...
hihi--------------

Bookmark and Share

    


  Member Information For HazwaniProfil   Hantar PM kepada Hazwani   Pergi ke Hazwani's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-08-05 02:09


assalamualaikum...
terima saja lah dengan hati terbuka walaupun pedih...nak buat camana, dah Allah nak uji kita.mesti ada hikmah di sebalik semua tu..tak perlulah berdendam, sebaliknya kita layan dia dengan baik seolah-olah tak ada apa berlaku.insyAllah, lama2 dia akan sedar perbuatan dia...

islam itu indah...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

baieyah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14530
Posting: 3

Selangor  


posticon Posting pada: 06-08-05 05:12


lelaki selalu mengkhianati kepercayaan kat..tapi perempuan selalunya cepat cair dan senang dipujuk........bagaimana? lah nak atasi masalah macamni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For baieyahProfil   Hantar PM kepada baieyah   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 17:56


assalamualaikum...
rasa nak sepak saja dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 19:47


rasa biasa saja.. dalam otak fikir cemana nak kenakan dia balik saja.. hehe..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 19:49


sedih.... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

nagibphg
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.04.2007
Ahli No: 29753
Posting: 104
Dari: Pantai_Timur_Tengah

Pahang  


posticon Posting pada: 09-05-07 19:51


kalau saya sabar saja lah
nasihat kat dia jangan buat macam tu dah
kalau dia degil kena fikir care lain
kalau belasah dia memang kalah
hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For nagibphgProfil   Hantar PM kepada nagibphg   Pergi ke nagibphg's Website   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-05-07 22:19


tak boleh nak terima dia macam dulu lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 22:22


I want my mummy isk..isk... sedih

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 10-05-07 00:32


tengok keadaan....kalau boleh kenakan mereka balik......biar dia rasa apa yang kitorang rasa dalam situasi dikhianati ....zalim tak ana????...............:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-05-07 09:58


kekasih tu tak wujud. tapi jk bab ni,mungkin akan hilang kepercayaan selamanya...iye..mungkin akan jauhkan diri. Jk bkawan pun boleh tapi bukan seperti dulu. berkawan dengan hati tawar @ tak pernah ada kenangn manis. (teruk ke tapi hati ni milik Allah, penawar dia Allah saja tahu)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

zamarrudi_qidz
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2007
Ahli No: 30903
Posting: 4
Dari: Nilai,Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-09-07 12:17


salam...
saya pernah mengalaminya...tak tahu nak cakap macam mana tapi yang pastinyer sedih gila...bagi saya elokle maafkn org tu.. maybe masa dia buat tu dia tak sedar apa yang dia [email protected] mungkin juga kita ada buat salah tapi kita tak sedar...ssetgh org tu menganggap yang dirinye tu selalunya betul tapi sebernarnya salah..UKHWAH itu BERPANJANGAN...jangan kerana 1 masalah KITA BERMUSUHAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamarrudi_qidzProfil   Hantar PM kepada zamarrudi_qidz   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 12:21


memang akan rasa geraaaaaammm...:-o :-o :-o
marah......sedih........:-(:-(:-(
kalau boleh mintakla explanation kat dia why...

then maafkan sajalah........ :-) :-) :-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
[ Telah diedit oleh: searchforguidance pada 07-09-07 12:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 07-09-07 12:23


aduh!sakitnye hati dkhianati...emm..tak tahu lah nak buat macam mana kalau sahabat or kekasih yang khianati kita..dalam masa yang sama kita maafkn tapi tengok juga lah apa yang dia buat kat kita... :-) sedangkan Nabi pun ampunkan umatnya..inikan pula kita sesama manusia..betul tak?? :-?


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 12:27


saya dah pernah rasa macam ni...mula-mula memang susah sangat nak terima,apatah lagi nak maafkan dia...tapi,lme2 saya sdr juga...mybe ada sebab dia buat begitu kat saya...yela,kan kita semua ni tak pernah lepas melakukan kesilapan... :-)


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-09-07 14:10


Pada 09-05-07 22:22 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

I want my mummy isk..isk... sedih


Assalamualaikum...
Nak mummy juga....
Mama..ada orang buat kita... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 15:31


marah cuma seketika tapi tak perlu disimpan dan menjadi abu dendam..

mungkin ada natijah disebaliknya..

hikmah yang tersembunyi

waallahua'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:32


pastinya rasa sangat sedih.. lagi-lagi kalau orang itu sahabat kita sendiri.. tergamaknya orang yang mengkhianati sahabatnya sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 07-11-07 11:44


bismillahhirrahmanirrahim

memang pasti akan sakit sangat rasanya..nak nak pulak kalau yang khianat kita tu adalah orang yang kita percaya..memang sakitnya sangat Tuhan saja yang tau.. tapi disebaliknya tu positiflah yang pasti ada hikmah dibaliknya, insyaALlah..pandanglah hikmah itu dengan hati dan jiwa yang halus dan suci..itu ubatnya..insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:47


Assalamualaikum...

mesti rasa sakit hati sangat sampai boleh nangis tambahan pula kalau yang mengkhianati kita orang yang rapat dengan kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:08


Assalamualaikum

sukar untuk dihuraikan rasa dikhianati tu...sampai bila-bila pun ianya tetap akan diingati...namun hikmahnya lebih besar daripada rasa dikhianati itu sendiri...yang paling pedihnya, bila orang yang mengkhianati itu adalah orang yang kita percayai...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:16


isk3.. ana perli balik saja..kalau tak terasa, nampak sangat lah dia akan buat lagi, lepas itu, ana tak rapat lagi dah dengan dia.. nasihat saja kalau jumpa sekali-sekala...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:19


Ana rasa sedih sangat dengan seorang kawan ana.. mereka2 cerita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:46


saket,pedih,hancur luluh,menusuk kedlm hati,jiwa dan raga!!
tiada maaf bagi mu!!..

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-11-07 09:31


salam
senang saja maafkan dan then jauhkan diri sampai betul-betul recover

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.22085 saat. Lajunya....