Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 6 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
eme86: 17 hari yang lalu
sunan-faqih: 22 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: 'Awas Bakal PenGantin Perempuan?'


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» 'Awas Bakal PenGantin Perempuan?'

Please Mendaftar To Post


Oleh 'Awas Bakal PenGantin Perempuan?'

Mumtazulajlaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.05.2005
Ahli No: 16423
Posting: 28
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 12:17


Menempoh alam perkahwinan tidaklah seindah semasa berada alam percintaan. Masa bercinta, apa yang dilakukan oleh pasangan semuanya baik-baik belaka. Bak kata pepatah ‘pijak semut pun tak mati’. Apabila masuk gerbang perkahwinan, barulah tahu perangai atau tingkahlaku pasangan masing-masing.

Sebagai Panduan
-------------------
CABAR
Lelaki mempunyai ego tersendiri. Mereka pantang dicabar terutamanya oleh wanita, apatah lagi oleh isterinya. Sebagai wanita dan isteri, anda perlu membataskan tindak tanduk agar suami tidak merasa tercabar. Sesetengah isteri apabila bergaduh dengan suami, kata-kata seperti ‘kalau awak berani, cubalah cari perempuan lain’. Ingat, kadang-kadang ayat ini boleh membuatkan suami tercabar. Jika suami anda betul-betul melakukan, siapa yang akan putih mata.


CABUL
Ini bermaksud keji dari segi perangai isteri yang langsung tiada perasaan malu. Contohnya, bergaul bebas dengan lelaki yang bukan muhrim tanpa menghiraukan batas-batas pergaulan. Apatah lagi, jika anda mengeluarkan kata-kata yang kurang sopan dan tidak baik kepada suami sendiri mahupun mertua.


CEMBURU
Sifat ini perlu ada dalam sesuatu hubungan. Tetapi, wanita atau isteri yang terlampau cemburu sehingga pasangannya merasa terkongkong akan membawa padah kepada perhubungan mereka. Jangan biarkan suami anda merasa mereka tidak dipercayai.


CEREWET
‘Kerana mulut, hati binasa’. Wanita atau isteri perlu bijak mengawal perasaan dalam percakapannya. Suami tidak suka apabila isteri cerewet tidak kena pada tempatnya. Contohnya, apabila keluar makan bersama suami, isteri mahukan tempat yang menarik dan makanan yang mahal. Mungkin tidak perlu semua itu, asalkan anda berdua menghabiskan suasana yang romantik dan menyelami perasaan masing-masing.


CELUPAR
Cantik hanya di luaran sahaja. Wanita atau isteri yang cantik akan kelihatan hodoh, jika mulutnya celupar. Adalah tidak patut dengan mengeluarkan kata-kata yang kurang manis atau terlepas cakap kepada suami. Jangan membuatkan suami berjauh hati dengan anda.


COMOT
Ada wanita atau isteri cantik tetapi sebenarnya comot. Comot bukan hanya melibatkan wajah seseorang itu tetapi juga dilihat dari segi penampilan yang selekeh, kerja yang telah dilakukan dan tindak tanduknya. Contohnya, hanya bersolek ketika hendak keluar rumah tetapi apabila berada di rumah, langsung tiada persiapan diri. Ingat, ada isteri beranggapan bersolek untuk suami tetapi di rumah tidak dipraktikkan.


CINCAI
Suami paling tidak suka apabila isteri membuat kerja rumah sambil lewa ataupun ‘cincai’. Jaga makan, minum adalah satu keutamaan untuk suami. Menurut Dr Fadillah Kamsah, suami paling benci apabila isteri sambil cincai menjaga anak. ‘Anak dah masuk longkang tapi isteri masih melepak di depan televisyen’.


CUAI
Kebiasaan, lelaki atau suami tidak suka jika pasangannya cuai terutamanya ia melibatkan masa. Contohnya, apabila ingin keluar bersama-sama, suami terpaksa menunggu masa yang lama kerana isteri masih lagi bersiap, bersolek dan mengemas. Situasi ini akan menimbulkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For MumtazulajlaaProfil   Hantar PM kepada Mumtazulajlaa   Pergi ke Mumtazulajlaa's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 13-05-05 12:44


Quote:
CEMBURU
Sifat ini perlu ada dalam sesuatu hubungan. Tetapi, wanita atau isteri yang terlampau cemburu sehingga pasangannya merasa terkongkong akan membawa padah kepada perhubungan mereka. Jangan biarkan suami anda merasa mereka tidak dipercayai.




eemm kalau ana rasa cemburu !!!!!!! ana, tinggalkan ajer, malas ler nak layan-tak kata sepatah haram pon


Quote:
CUAI
Kebiasaan, lelaki atau suami tidak suka jika pasangannya cuai terutamanya ia melibatkan masa. Contohnya, apabila ingin keluar bersama-sama, suami terpaksa menunggu masa yang lama kerana isteri masih lagi bersiap, bersolek dan mengemas. Situasi ini akan menimbulkan




sometimes, hal ni sangat remeh dalam hubungan suami-isteri. Kan benda tu leh "slow talk', so kedua-dua ambil la peranan masing2, tolak-ansur..... baru ler bahagia.........



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

mia_sara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15946
Posting: 65
Dari: BUMI ALLAH

syria  


posticon Posting pada: 14-05-05 20:33


persiapan utk menjadi isteri itu perlu..kenal tanggungjawab..kenal status diri..bukan utk menilai kejahatan suami..tp..sedaya upaya utk memahami dan berusaha menjad isteri kebanggaan suami.
yg sedarkan dia tatkala lalai dan leka..
kalau kita bagus..suami pun tak cari lain..
kalau kia bagus..tak salah juga kita berkongsi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mia_saraProfil   Hantar PM kepada mia_sara   Quote dan BalasQuote

allysha
Warga Rasmi
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16201
Posting: 9

Selangor  


posticon Posting pada: 16-05-05 11:59


Quote:
betul ally sokong kak farhana
On 2005-05-13 12:44, farhanna wrote:
[quote]CEMBURU
Sifat ini perlu ada dalam sesuatu hubungan. Tetapi, wanita atau isteri yang terlampau cemburu sehingga pasangannya merasa terkongkong akan membawa padah kepada perhubungan mereka. Jangan biarkan suami anda merasa mereka tidak dipercayai.




eemm kalau ana rasa cemburu !!!!!!! ana, tinggalkan ajer, malas ler nak layan-tak kata sepatah haram pon


Quote:
CUAI
Kebiasaan, lelaki atau suami tidak suka jika pasangannya cuai terutamanya ia melibatkan masa. Contohnya, apabila ingin keluar bersama-sama, suami terpaksa menunggu masa yang lama kerana isteri masih lagi bersiap, bersolek dan mengemas. Situasi ini akan menimbulkan




sometimes, hal ni sangat remeh dalam hubungan suami-isteri. Kan benda tu leh "slow talk', so kedua-dua ambil la peranan masing2, tolak-ansur..... baru ler bahagia.........


[/quote]

Bookmark and Share

    


  Member Information For allyshaProfil   Hantar PM kepada allysha   Quote dan BalasQuote

nora_balqis81
Warga Rasmi
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16081
Posting: 12
Dari: Selangor....

blank  


posticon Posting pada: 18-05-05 18:33


yang paling penting antara suami-isteri, comunication jangan breakdown ler....kena pandai dan saling berbincang membawa bahagia

Bookmark and Share

    


  Member Information For nora_balqis81Profil   Hantar PM kepada nora_balqis81   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 19:17


baguih artikel ni utk renungan para wanita..
ingat tau,jg diri baik2 depan suami..

wassalam...

membangun bersama islam

[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 31-05-05 16:26




itu la sebab sebelum kahwin tu bincang dulu apa yang bakal suami/isteri tak suka...

kalau ada silap tu tolong la bagi tunjuk ajar...

jangan ikut perasaan sangat...




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-06 09:40


good article untuk bakal2 isteri kat luar sana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

irhanan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24445
Posting: 34
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-05-06 09:50


tiada yang sempurna tetapi belajar untuk menuju kesempurnaan adalah yang terbaik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irhananProfil   Hantar PM kepada irhanan   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-05-06 10:24


apapun suami juga k perlu memainkan peranan dalam melahirkan isteri yang solehah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 24-05-06 12:36


emm..ada benarnya......

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

khuwailid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5241
Posting: 139
Dari: marakka, mareisha

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-05-06 13:00


memang betul pun.. ambil dalam majalah mingguan wanita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khuwailidProfil   Hantar PM kepada khuwailid   Pergi ke khuwailid's Website   Quote dan BalasQuote

kpiah_hitam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15764
Posting: 54
Dari: Padang Pasir

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-05-06 13:36


Assalamualaikum....

ermmm....rasanya semua apa yang diperkatakan betul....

saya nak ty wanita-wanita"betul ke tak?????"

hehehhe....jangan marah....

kalau nak suruh suami bertambah sayang dan sayang....cuba2 lah guna petua yang berkesan ubah apa yang perlu ..ekkk

sebagai nasihat saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kpiah_hitamProfil   Hantar PM kepada kpiah_hitam   Pergi ke kpiah_hitam's Website   Quote dan BalasQuote

kpiah_hitam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15764
Posting: 54
Dari: Padang Pasir

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-05-06 13:39


kalau saya suka yang pandai menguruskan keadaan diri dia sendiri dan pandai layan suami dia...jangan duduk muncung saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kpiah_hitamProfil   Hantar PM kepada kpiah_hitam   Pergi ke kpiah_hitam's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-05-06 15:26


emm..yela tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-05-06 15:38


memang betul sume2 dalam artikel tu.....
sebagai wanita, hanya perlu taat suami dan menyenangkan hati suami....cukup sebagai tiket ke syurga...dan keredhaan ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

accgurl
Warga Rasmi
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4256
Posting: 4
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-05-06 15:41


bagus untuk bkl2 pengntin:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For accgurlProfil   Hantar PM kepada accgurl   Quote dan BalasQuote

anaksolehah07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2006
Ahli No: 23171
Posting: 85
Dari: bumi Allah..

uk  


posticon Posting pada: 24-05-06 17:05


from 8Cs tu saya just nak komen on 2 C saja...

first one, COMOT..memang tu la gaya masyarakat kita..perempuan memang menarik diluar rumah..baju berlabuci2..mekap tebal seinci..kat rumah nauzubillah..hehe..sorry to say..tapi berbeza betul dengan masyarakat arab..kat luar hanya berjubah hitam + niqob..yang nampak hanya 2 biji mata..tapi pakaian kat dalam rumah memang mengalahkan artist..baju berlabuci,sulam sana sini,skirt pjg, pendek,baju pun seksi2 jugak,kain pun mahal2.siap eksesori mahal2..i tell u their dressing memang gempak betul..dan tu semua hanya nak dipakai di dalam rumah..very diff wit our culture rite?? dan one more sweet thing bout them..wife nak pagi mana-mana mesti dengan husband dia.kat malaysia macam mana :-di :-di

second thing, CINCAI...dis one kena train awal2 lagi..kalau masa sekolah..cikgu bagi kerja rumah tak pernah nak siap..kat university..assignment pun asal siap saja..tu pun tiru kawan...bila dah masuk alam pekerjaan..buat kerja last minute..memang cincai la..so what do u expect when it come to a marriage...

Be A Good Muslimah..Just a reminder for you dan me..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anaksolehah07Profil   Hantar PM kepada anaksolehah07   Quote dan BalasQuote

winder
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2006
Ahli No: 22417
Posting: 6
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 01:50


menakutkan juga pebila fikir balik kekadang dalam tak sedar kita buat semo benda itu.. dalam soal ni lelaki sebagai suami pom kena banyak beri bimbingan dan nasihat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For winderProfil   Hantar PM kepada winder   Quote dan BalasQuote

nimble_one
Warga Rasmi
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15305
Posting: 14

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 04:13


nice untuk golongan muslimat di luar sana....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nimble_oneProfil   Hantar PM kepada nimble_one   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-06-06 10:10


jadi suami kena jaga suami baik2.......kalau tak kena kebas kat perempuan lain...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-06 12:11


islam the way of life..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

Ketotoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23510
Posting: 90
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-06-06 12:27


alahai omak, kahwinkan aku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KetotoiProfil   Hantar PM kepada Ketotoi   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-06-06 13:27


bukan perempuan sahaja yang perlu buat persediaan
lelki juga harus juga berbuat demikian
kalau isteri tak cemburu tapi suami pula yang kuat cmburu pun tak jadi jugak
yang penting kdua2nya harus berusaha menjaga kharmonian rumah tangga
brulah aman
sesuatu perkara takkan jadi dari sebelah pihak sahaja

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 09-06-06 14:37


eh...bau pun main peranan penting ke dalam suami isteri niii

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-06-06 15:36


ehem.. belum masenye lagi untuk menjadi pengantin.. belajar sehabis mungkin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-06-06 16:57


hehe...minta dijauh 'perangai' kat atas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-06-06 12:24


saya nak kawin tapi tak ada calon la boleh kawan-kawan semua tolomg carikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 14:02


apo punya ceritala...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-06-06 16:23


AWAS YE BAKAL PENGANTIN PEREMPUAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 16:57


sokong sangat tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 17:01


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 24-06-06 20:13


Macam - macam ada..;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-06-06 20:32


hehehe AWAS itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

naini
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7235
Posting: 74
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-08-06 00:03


kena ada give and take lah...
baru boleh bahagia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nainiProfil   Hantar PM kepada naini   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-08-06 02:48


awas............

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-08-06 10:45


setuju dengan anaksolehah07....wanita-wanita kat malaysia ini kena ubah mindthinking....hanya tahu bergaya bila di luar rumah, tapi dalam rumah pakai pakaian halai balai saja.

kena tiru macam wanita-wanita arab....di luar aurat dijaga dengan rapi....tapi di rumah bergaya habis.

di rumah....wanita-wanita arab mengenakan pakaian2 yang seksi2 dan anggun....pakai baju ketat...seluar ketat...pakai skirt....pakai baju spegatti....pakai pakaian ala evening gown.....ala-ala hendak pergi ke majlis cocktails....rambut disikat rapi...diikat dengan pelbagai jenis ikatan rambut yang menawan....kekadang pakai topi ala-ala wanita-wanita british....semuanya dibuat bila di rumah...bila bersama-sama dengan suami....semua untuk suami tercinta.

kalau buat macam wanita-wanita arab....barulah suami tak cari wanita-wanita kat luar.

wallahua

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.115861 saat. Lajunya....