Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Matinya anak muda itu bukan kerana tergelincir kakinya, tetapi kerana tergelincir lidahnya.
-- Ilham Pujangga

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 7 hari yang lalu
wyd1014: 15 hari yang lalu
haykal77: 23 hari yang lalu
Kakngah: 23 hari yang lalu
lidah-penghunus: 25 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Betapa aku kekosongan


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Betapa aku kekosongan

Please Mendaftar To Post


Oleh Betapa aku kekosongan

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 20:45


hari semakin deras berlari meninggalkan aku. Betapa memori tika aku bersamamu semakin kuat bermain dibenak ini. Segala kerinduan datang satu persatu dan menyingkap cintaku padamu satu persatu. Titisan air mata ini kian deras berlari.

Tatkala kenangan itu singgah menyapa hatiku yang kini kesunyian. Masih terkenang tika aku bersamamu, pastinya airmata ini tersekat dari gugur ke bumi olehmu. Namun masa menentukan segalanya. Kita terpaksa berpisah demi menjaga hati insan lain yang tak merestui akan ikatan ini. Kita korbankan hati dan perasaan demi hati insan lain. Mereka tak mengerti betapa aku dan kau menderita namun kita korbankan jua. Aku hargai mengorbananmu itu dan ku sajung tinggi keputusanmu.

Semalam ku lihat bintang di langit bersinar cerah. Betapa ditika itu wajahmu menghiasi setiap inci langit malam dengan bertemankan bintang dan bulan. Aku tersenyum sendiri mengingatkan betapa kau begitu menyukai bintang-bintang di langit.

Katamu hidup biar bercita-cita untuk mencapai bintang kerana insan yang tak bercita-cita adalah insan yang tewas dalam kehidupannya.
Ku cuba untuk menggapai bintang-bintang itu namun tak berupaya. Apa yang ku genggam hanya sekeping hati yang penuh kerinduan padamu.




-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 08:44


nie mesti budak jiwang nie...hehehehee....

Bookmark and Share

    


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 13-05-05 09:36


,

Waduh-waduh...syahdu bangat!
Jiwang peringkat tinggi ni...

Sya_ryn, ada apa-apa ka?
Habag mai sat..kalau tiada angin masakan pokok bergoyang?

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

nurjaj
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15651
Posting: 48
Dari: Utara Perak

Perak  


posticon Posting pada: 13-05-05 09:45


apasai ni...

-----------------
Kerana ilmu kita bertemu...
Ukhwah terbina kerana perkenalan...
Kerana cita-cita perpisahan berlaku...
Kerana persahabatan ia akan berkekalan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurjajProfil   Hantar PM kepada nurjaj   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 10:11





sya...oo...sya...
saba jerla....

-----------------
[IMG]http://photos.friendster.com/photos/92/17/15417129/9850787836953s.jpg[/IMG]

'ukhwah itu indah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-05-05 11:26



terima lah ketentuan yang telah ditetap kan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

Mumtazulajlaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.05.2005
Ahli No: 16423
Posting: 28
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 11:33


adoi....adoii..kenapa dengan kamu ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MumtazulajlaaProfil   Hantar PM kepada Mumtazulajlaa   Pergi ke Mumtazulajlaa's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 13-05-05 11:50




~semoga berbahagia~

[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-05-14 10:10 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_hudda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15749
Posting: 79
Dari: selama perak

Perak  


posticon Posting pada: 13-05-05 12:17



any something wrong with u????

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_huddaProfil   Hantar PM kepada puteri_hudda   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 12:20


Quote:
any something wrong with u????

u mean?...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 13:08


Doaku kepada yang bakal memiliki diriku...
Sudah lama ku tanam dan ku baja hati ini...
Dengan Doa sentiasa mengiringinya..
Sesungguhnya aku sudah lama jatuh cinta.. dengannyaKerana dialah...
ketentuanNya untukku..
I was made for him..
And he was made for me...






-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_hudda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15749
Posting: 79
Dari: selama perak

Perak  


posticon Posting pada: 17-05-05 12:19


Quote:

On 2005-05-13 12:20, sya_ryn wrote:
[quote] any something wrong with u????

u mean?...

-----------------
lelaki yg bijak menjaga diri terhindar dari kemungkaran-Nya.tetapi sikap lalai memesongkan aqidah.tabahkan hati,kuatkan iman,teguhkan pendirian,terus berada di jalan-Nya
[/quote]

lain jer bunyi dia...

teka je la...


Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_huddaProfil   Hantar PM kepada puteri_hudda   Quote dan BalasQuote

puteri_hudda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15749
Posting: 79
Dari: selama perak

Perak  


posticon Posting pada: 17-05-05 12:19


Quote:

On 2005-05-13 12:20, sya_ryn wrote:
[quote] any something wrong with u????

u mean?...

-----------------
lelaki yg bijak menjaga diri terhindar dari kemungkaran-Nya.tetapi sikap lalai memesongkan aqidah.tabahkan hati,kuatkan iman,teguhkan pendirian,terus berada di jalan-Nya
[/quote]

lain jer bunyi dia...

teka je la...


Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_huddaProfil   Hantar PM kepada puteri_hudda   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113434 saat. Lajunya....