Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 11 hari yang lalu
wyd1014: 19 hari yang lalu
haykal77: 27 hari yang lalu
Kakngah: 27 hari yang lalu
lidah-penghunus: 29 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Kawan, Sahabat & Kekasih


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Kawan, Sahabat & Kekasih

Please Mendaftar To Post


Oleh Kawan, Sahabat & Kekasih

Mumtazulajlaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.05.2005
Ahli No: 16423
Posting: 28
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 11:08




Berikan pandangan & perbezaan...

Mana satu nak dipilih

Bookmark and Share

    


  Member Information For MumtazulajlaaProfil   Hantar PM kepada Mumtazulajlaa   Pergi ke Mumtazulajlaa's Website   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 11:12


semuanya sama penting...
smg xtersalah pilihan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

nurjaj
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15651
Posting: 48
Dari: Utara Perak

Perak  


posticon Posting pada: 12-05-05 11:21


Kawan...?
Banyak yang makan kawan.

Sahabat...?
Persahabatannya kekal selamanya.
Susah dan senang dikongsi bersama.

Kekasih...?
Boleh pecaye ke?!
Susah nak ckp sbb takde kekasih.
Hehe...


-----------------
Kerana ilmu kita bertemu...
Ukhwah terbina kerana perkenalan...
Kerana cita-cita perpisahan berlaku...
Kerana persahabatan ia akan berkekalan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurjajProfil   Hantar PM kepada nurjaj   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 13:26


Quote:

On 2005-05-12 11:08, Mumtazulajlaa wrote:
Mana satu nak dipilih




kalau pilih semua....tamak x??

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 13:31


Quote:
kalau pilih semua....tamak x??

janji bahagia...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 13:43


kawan ngan sahabat tu lebih kurang maksudnya..kekasih pula...seseorang yang bertakhta di hati...hmmmmm...tapi kekasih nie boleh juga jadi sahabat kepada diri kita...sekadar pandangan....tak tahu yang lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 10:34




kawan :
kenalan ; kenal rupa dan nama..tak tahu hati budi..


sahabat / kawan baik / bestfriends :
kenal rupa nama...dan pengarainya..kita tahu baik buruknya...boleh kongsi susah senang..tak kira sejantina atau lain jantina.


kekasih :
orang yang kita kenal hati budinya,mesti lain jantina..kalau same 'something wrong'la..ader perasaan kasih sayang yang mutual...


definisi kawan, sahabat dan kekasih bagi ana...


kalau ana, ana pilih sahabat....

'ukhwah itu indah'


[ Posting ini telah di edit oleh: aquarius_nur pada 2005-05-13 13:15 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

puteri_hudda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15749
Posting: 79
Dari: selama perak

Perak  


posticon Posting pada: 13-05-05 12:09



kalau ana la kan..
ana pilih sahabat...
dalam mksd sahabat tu...
susah gak nak cari...
tapi bila kt punya sahabat segalanya blh kita kongsi....
kawan plak tak blh caye...
kekasih????
Ntahla berlainan jantina....


Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_huddaProfil   Hantar PM kepada puteri_hudda   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 10:42


Walaikumsalam Bengong2,buat pa nak bengongkan diri sendiri. Utamakan perkara utama cari perkara utama utk menjadi org yg diUtAmA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

inas_syamimi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15728
Posting: 29
Dari: kota tinggi

Johor  


posticon Posting pada: 14-05-05 13:59


oklah....camni....
tak semua kawan tur sahabat.....
tak semua sahabat tu kekasih...
tapi dah tentunya kekasih tu.... kawan dan sahabat....
tapi sebenarnya inas tak der pengalaman dalam hal yang ke3 tur...hehei....
tapi sepatutnya begitulah kan....
cuma yang bezanya....
kawan dan sahabat tur selalunya adalah kaum sejenis dan tidak bagi kekasih.....
mungkin keadaan dan perasaan tu ade bezanya....
terutamanya dalam hal-hal pergaulan.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For inas_syamimiProfil   Hantar PM kepada inas_syamimi   Pergi ke inas_syamimi's Website   Quote dan BalasQuote

nurnajihatul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16058
Posting: 28
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-05 12:12


....
ketiga-tiga penting kan...
buat penilaian dari segala aspek nak pilih yg mana

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurnajihatulProfil   Hantar PM kepada nurnajihatul   Pergi ke nurnajihatul's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 16-05-05 12:19


3 perkara yang sangat sukar untuk ana bezakan...

Cuma ana berharap agar ana tiada yang ketiga sehingga tiba masanya...

-----------------
Image hosted by Photobucket.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-05-05 17:20



pening nak pilih kan..
tp pilihlah orang yg sll bersama kita tika suka dan duka..
sbb tak semua orang mampu memahami kita..hatta kekasih sekalipun..
kerana kasih sayang sejati datng dari Allah jadi Allah lah yg menyatukan hati2 kita..
di marah kita namun masih ada kasih sayangnya pada kita..


Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-05 17:39


sahabat

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

uhud147
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15907
Posting: 143
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 16-05-05 20:28


sahabat.. sebab sahabat ni susah nak cari

Bookmark and Share

    


  Member Information For uhud147Profil   Hantar PM kepada uhud147   Quote dan BalasQuote

puteri_hudda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15749
Posting: 79
Dari: selama perak

Perak  


posticon Posting pada: 17-05-05 12:22



ermmm..
tul tu..
sahabat skrg mmg susah nak carik...


-----------------
lelaki yg bijak menjaga diri terhindar dari kemungkaran-Nya.tetapi sikap lalai memesongkan aqidah.tabahkan hati,kuatkan iman,teguhkan pendirian,terus berada di jalan-Nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_huddaProfil   Hantar PM kepada puteri_hudda   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 12:44


em...ntahlah....semue kot

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099891 saat. Lajunya....