Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Makin lama kita fikirkan sesuatu, makin malas kita nak buat sesuatu

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: PhoebeGordon
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43142

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 6 hari yang lalu
Kang: 6 hari yang lalu
sahabat_sejati: 12 hari yang lalu
sadiqah: 16 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 24 hari yang lalu
nice_pesan: 27 hari yang lalu
umy_1510: 32 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: kecewa dalam percintaan..apa tindakkan anda?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» kecewa dalam percintaan..apa tindakkan anda?

Please Mendaftar To Post


Oleh kecewa dalam percintaan..apa tindakkan anda?

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 11:02


[00:03.83]Kasih kaulah inspirasiku

[00:24.11]Bila sendirian fikiranku buntu
[00:31.22]Mengingati dirimu
[00:37.93]Dikau tiada lagi di sisiku
[00:44.88]Hatiku sayu bertambah pilu

[00:52.27]Kasih kau inspirasiku
[00:58.89]Kau mengajarku erti kehiduran ini
[01:05.95]Takkan ku lupakan nasihatmu
[01:12.94]Kerna ianya berguna untukku

[01:19.85]Seringkali aku berdoa pada-Nya
[01:26.48]Agar tabah menyusuri hidup ini
[01:33.83]Ya Allah berilah ku kekuatan
[01:40.33]Untuk tempuhi dugaan yang mencabar

[01:47.83]Sekiranya ku mendapat pengganti
[01:54.28]Ku harapkan insan sepertimu oh kasih
[02:00.58]Banyak membantu dan mendorongku
[02:08.43]Menjadi hamba yang taat kepada-Nya

[02:16.72](instrumentalia)

[02:33.58]Seringkali aku berdoa pada-Nya
[02:39.87]Agar tabah menyusuri hidup ini
[02:47.23]Ya Allah berilah ku kekuatan
[02:53.84]Untuk tempuhi dugaan yang mencabar

[03:01.29]Sekiranya ku mendapat pengganti
[03:07.88]Ku harapkan insan sepertimu oh kasih
[03:14.40]Banyak membantu dan mendorongku
[03:21.84]Menjadi hamba yang taat kepadaNya, o ho...

[03:29.47]Sekiranya ku mendapat pengganti
[03:36.24]Ku harapkan insan sepertimu oh kasih
[03:42.12]Banyak membantu dan mendorongku
[03:50.03]Menjadi hamba yang taat kepada-Nya

[03:57.80]Walau dirimu tiada lagi
[04:04.47]Tapi hatiku tetap kepadamu
[04:11.44]Kenangan bersamamu subur mewangi
[04:18.36]Takkan luput dari ingatanku
[04:25.53]Takkan luput dari ingatanku…

biasa dengar lagu nikan?cuba hayati lirik ni..ape tindakan anda jika gagal bercinta?kecewa?marah2?lepaskan geram kepada kawan yang xbersalah?jadi xikhlas dalam persahabatan?atau lain2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 11:32



adakah enta pernah putus cinta?
rasanya lirik ini adalah merupakan ujian kpd seseorang hamba-Nya.
x perlu kecewa,tentu ade hikmah,bagi orang yang bersabar.
kerana kita hanya merancang dan Allah yang lebih mengetahui.
so..senyumlah pada segala dugaan,kerana ketenangan meraih kebijaksanaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 12:16


ana penah putus cinte...
tp alhamdulillah ana boleh atasi.....
ana dah pun hepi skarang.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 12:21


senyum je... bukannya putus nyawa n tak sempat nak beramal...

-----------------
We are the youth
Let us Bring Islam Back
We did it in the past
So let us do it again



Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-05-05 12:24




ermmm....cam kecewa je...sabo ekk alkhattab...

kiter rasa kalo dah putus cinta nak wat camne...jodoh xde...kumbang bukan sekor bunga bukan sekuntum....

banyak2 berdoa ekkk...........


-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 11-05-05 13:20


cintakan manusia, ajnabi pula tu..memang bleh putus bila2 masa...

bawak2 la bercinta dengan ALlah..anda akan rasa tak sempat nak buat kerja lain termasuk nak jeling2 orang lain....cintakan juga Rasul serta ibu bapa...inSya ALlah anda tidak akan kecewa selama-lamanya.. bahkan bahagia dan ternanti-nanti nak jumpa ALlah dan Rasul....

rindu kerana nafsu tanpa ikatan perkahwinan, berdosa!
rindu ibu bapa, dapat pahala!
pilihan terletak di tangan anda...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 222
Posting: 45
Dari: sg besar

Selangor  


posticon Posting pada: 11-05-05 14:11


duduk diam2...
hayati hikmah di sebalik kejadian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_84Profil   Hantar PM kepada cahaya_84   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 11-05-05 14:15


betul tu,isilah kekosongan hati dgn zikrullah sbb apa yg terjadi mungkin yg terbaik utk kita..hanya Allah yang maha mengetahui apa yg terbaik utk kita... selain daripada kerohanian, main PlayStation ke,...atau tumpukan pada keluarga&rakan2

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 15:19


kecewa dalam percintaan????????...hmmm...cukuplah sekali dah pernah kecewa....Tapi jgnlah bile dah putus tu kita dah tak de semangat nak hidup....berdoa banyak2 pada Ilahi...Mungkin dah takdir tak dapat bersama.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

nurintannajihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12959
Posting: 83
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 15:34



putus cinta??
trima dengan redha...
n anggaplah bhawa kita dan dia memg x dijodohkn bersama..
n mungkin dai bukn yg terbaik untuk kita n kita bukan yg terbaik untk dia...
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurintannajihahProfil   Hantar PM kepada nurintannajihah   Pergi ke nurintannajihah's Website   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-05-05 17:00


alamak....suke giler ngan lagu ni... kalo trdengar kat radio,msti stop jap...dgr lagu tu smpai abis....


Sekiranya ku mendapat pengganti
Ku harapkan insan sepertimu oh kasih
Banyak membantu dan mendorongku
Menjadi hamba yang taat kepadaNya



Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 17:11


Bila sendirian fikiranku buntu
Mengingati dirimu
Dikau tiada lagi di sisiku
Hatiku sayu bertambah pilu......







Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-05-05 17:18


best tak rasa putus cinta?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 18:14




buat apa nak kecewa...... kan ramai lagi orang lain tu.....

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

ana_MUSLIMAH2606
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.03.2005
Ahli No: 15240
Posting: 215
Dari: i`m proud to be MALAYSIAN..

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 18:36


Quote:

On 2005-05-11 17:00, eiza86 wrote:
alamak....suke giler ngan lagu ni... kalo trdengar kat radio,msti stop jap...dgr lagu tu smpai abis....



ieza,samalah kita...cuma ana tak adalah suka sampai tahap gila

-----------------
ISLAM is the perfect way to live..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_MUSLIMAH2606Profil   Hantar PM kepada ana_MUSLIMAH2606   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-05-05 18:40


...
putus cinta?? kecewa??...kenapa mesti biarkan diri menderita? Jangan sesekali biarkan diri terus derita... Jika Allah telah kurniakan cinta pertama yang kita rasakan indah..tapi kecundang, tidak mustahil Dia akan kurniakan cinta lain yang lebih indah, bermakna...

-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 23:15


hmm... putus cinta..mesti perit bg org yg penah rasa..sy x penah rase lg..sbb x penah bercinta...tp klau yg putus cinta tu..jgn la frust sgt2..sama la kita suburkan cinta pada Maha Pencipta yg mencipta cinta di hati manusia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 10:48


sebenarnya ana bukan kecewa kerana putus cinta..tapi saje je nak tengok reaksi dan pendapat je...macammane best tak rasanya,manis ke masin ke...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 12:33




ana x pernah bercinta.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-05-05 14:55


wbt

OoO...just nak tau masin ke manis ke pahit ke masam ke...cubalah AlKhattab alami sendiri..rasanya lebih praktikal daripada tanya pendapat orang lain...



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 15:14


sabar je la..its not the end of ur life... dan Allah itu maha mengetahui segalanya...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 16:41


redha jelah..maybe tu bukan jodoh kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

nurbalqis83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12893
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 12-05-05 17:01


kecewa?itu salah satu tanda Allah nak uji kita sebenarnya.sejauh mana kekuatan iman kita,redha nya kita pd takdir Allah dan sejauh mana kita percaya pd qada dan qadar Allah.ubatnya ,kita dekatkan diri pd Allah.mngadulah pd Allah dengan pengharapan yg tinggi pd Allah.insya Allah,bg mereka yg kecewa itu,pasti akan menikmati kemanisan nikmat Allah bg mereka yang sabar.namun akan menderita bg mereka yang tidak sabar dengan ujian Allah.think positive......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurbalqis83Profil   Hantar PM kepada nurbalqis83   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 10:21


ana pun suka lagu nih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

abderrahman
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16518
Posting: 11
Dari: melaka

jordan  


posticon Posting pada: 15-05-05 11:44


assalamualaikum,
em... miss ngan ieza suke lagu tu yek... hehehe ana pun suke,tp kan asal hukum tu harus tp kalau sampi mengfillingkan atau melalaikan , ihzar ya ukhti ! ok,ana pun dengar gak,tp baiknye kita dengar al-quran lagi kan bagus,insyaallah kita sama2 beramal dengannya ok ya ikhwan sekalian.. assalamualaikum

Bookmark and Share

    


  Member Information For abderrahmanProfil   Hantar PM kepada abderrahman   Pergi ke abderrahman's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 12:25


mungkin allah.....
sengaja temukan kita dengan orang yang salah agar kita bersyukur apa bila kita diketemukan dengan pasangan yang sesuai...
insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 14:44


saya tak pernah b'cinta pun sebenarnya, so xtahu lah mcmana rasa kecewanya dalam b'cinta. Namun pada yang kecewa dalam b'cinta moga b'sabar dengan ujian dari Allah. Pasti ada hikmah di sebaliknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 15:44


bukan manusia kalau tidak rasa kecewa..
nak tau rasa putus cinta... susah nak di gambarkan..hanya yang tau..sahaja yang dapat merasainya..
bagi winna.. rasa putus cinta ini..dah tak rasa apa..
..hurmm..bila putus cinta..winna..lebih..berfikir..apa kesalahan winna..winna redha..mungkin setakat tu ajerr..ada hikmah..yang baik untuk winna..insya'allah...tapi mereka2 tetap kawan winna..dan tetap sahabat sampai bila2..insya'allah...



-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

amirul_mukminin12
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7491
Posting: 36
Dari: seberang...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 07:58


uiksss...best ke putus cinta ini?:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirul_mukminin12Profil   Hantar PM kepada amirul_mukminin12   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-07-05 18:20


assalamualaikum...
mungkin macam lagu tu agaknya..
tak tahu lah..
ada juga yang tak boleh nak cari pengganti..
wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

selembut_salju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2674
Posting: 121
Dari: damansara utama

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-07-05 04:17


putus cinta memang perit tapi bagi yang pandai handle tu tak apa lah...kena banyak-banyak sabar...kena selalu ngadu pada-Nya....insyaAllah mana tau suatu hr nanti dapat pengganti yang lebih baik siapa tau kan...tu semua dugaan hidup...masam manis kehidupan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For selembut_saljuProfil   Hantar PM kepada selembut_salju   Pergi ke selembut_salju's Website   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-07-05 06:52


assalamualaikum...

kecewa dalam percintaan???sebenarnya sakeenah tak p'nah bçinta sebab masih study lagi tapi kalaulah sakeenah kena(na'uzubillah)sakeenah redha w/pun mungkin rasanya pahit macam hempedu,masin macam garam,masam macam asam,manis macam madu dan tawar macam air teh xcukup gula..sakeenah juga akan mengadu pada Allah sepuas-puasnya..lagi apa ye,xidealah sebab tak pernah bercinta..sakeenah bagi idea ini pun b'dasarkan pengalaman sakeenah gagal dapat 95 ke atas dalam pelajaran Fiqh Sirah..just dapat 92..
-saja tanya,perasaan bila putus cinta dengan gagal dalam pelajaran mana satu lagi terseksa...???

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 17-07-05 07:17


kecewa dalam percintaan?hmm..buat masa ni rasanya tak ada lagi.. :-D tapi rasanya macam ada :lol: :lol: hubungan yang tak bertahan lama sebab tak dirancang.nak kata bercinta macam tak bercinta.
duduk diam diam kat bilik,baca komik,jalan-jalan dengan kawan,tengok cerita lawak steven chow.saya ni bukan jenis yang jiwang jiwang..

p/s:kita ditakdirkan bertemu dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang sesuai/betul..

!!! QUOTE !!!

-saja tanya,perasaan bila putus cinta dengan gagal dalam pelajaran mana satu lagi terseksa...???


lagi terseksa bila gagal dalam pelajaran sebab tu masa depan kita.


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-07-05 07:47


bercinta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jangan terlalu menaruh harapan pada cinta...........sebelum bercinta kena bersedia untuk berpisah.........!!!!!!!!!!!!!!!! always be prepared!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-07-05 16:27


putus cinta??...sabar ajeralh. tak semua percintaan di akhiri dengan kebahagiaan..mungkin Allah sengaje menemukan kita dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang betul2 milik kita..anggapalah ini sebagai satu ujian untuk mematangkan diri kita..walau bagaimana pun life must go on....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-07-05 17:52


kecewa dalam bercinta...?memang pada mulanya kita akan rasa sedih dan kecewa..tapi,seandainya difikirkan balik,mungkin disebalik perpisahan yang berlaku itu ada hikmahnya..insyaallah,mungkin sekarang bukan jodoh kita dengan dia dan mungkin juga kitan akan bertemu dengan orang yang lebih baik dari dirinya..dan mungkin juga satu hari nanti kita akan bertemu kembali dengan dirinya.kalau dah jodoh takkan kemana..cuma,ingatilah Allah swt selalu kerna DIA mengetahui segalanya..
[ Telah diedit oleh: nur_anis pada 18-07-05 17:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-07-05 18:04


mgkin teruk kalau putus kan.saya first time bercinta tak pernah putus lagi..takut lah jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-07-05 05:42


> assalamualaikum..

> kecewa dalam p`cintaan??
> bagi saya sebenarnya tiada istilah kecewa, cuma apa yang b`laku itu semuanya hanyalah ujian dari-Nya..
> belajarlah terima hakikat kerana di dalam kehidupan ini tiada apa pun yang pasti kecuali satu saja iaitu... mati..
> wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 23-07-05 06:09


betullahtu, Al-Mustaqqim. saya sokong 101% hujah awak tu. :-D :-D :-D
:lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 19:50


ana ingat...ana kecewa dalam cinta, buat kali ke-3 berturut...
yang kali-3 ni jatuh cinta dengan budak UIA, tapi bukan dengan Wan Maryam lah huhu :P

apa tindakan ana lepas kecewa??? huh!?
-ana termakan banyak-banyak sangat.... sekarang ana dah bertambah berisi... dulu-dulu berat ana cuma 55kg, dan saiz pinggang cuma 27 saja...

tapi sekarang... berat ana dah naik 65kg, saiz pinggang pun dah jadi 34... huh!? entah bila lah pula nak bersenam kuruskan badan balik... huhu! :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

sara_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2006
Ahli No: 27322
Posting: 88
Dari: mesir

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 21:35


Assalamualaikum....
salam ukhwah fillah....
kecewa dalam percintaan....
ana pernah bercinta dulu dengan budak kuza...
tapi sekarang bila an sambung belajar ke MESIR....
kami sm2 minta putus.....sebab resiko,,bila dah berjauhan ni...
takut sm2 tak boleh nak jujur...mula-mula tu bagai nak gila an dibuatnya..
yelah cinta pertamakan...makan xlalu,tidur xlena,sampai turun 2kg..
asyik nangis saja....pagi,petang malm...yaAllah..bila teringat kembali...memang menyiksakan...alhamdulillah sekarang an dah boleh terima ....semua tu dah berlalu 3 bulan yang lalu...
sekarang an nak buka kamus hidup yang baru...
ye semua ni mengajar an erti ap itu CINTA HAKIKI...CITA ILLAHI
An sekarang lebih tenang ,bahagia, puas,bebas....
tapi.....an diuji sekali lagi...datang seorang ustaz mahu mencuri hati ini...
ya Allah apakah ini KHAYALAN..bantulah an..an pasrah sekarang..
an takkan biarkan pisang berbuah kali kedua....


-----------------
jadikan diri Anda seorang yang banyak BAIKnya...sanggup menghadapi KESUSAHAN,berlaku JUJUR...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sara_mujahidahProfil   Hantar PM kepada sara_mujahidah   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 01-03-07 21:39


Kalau tak bercinta tak kecewe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 21:54


KEMBALILAH PADA ALLAH...KERANA BETAPA NIKMATNYA BILA BERADA DALAM DAKAPAN ALLAH SWT...


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-07 22:30


Pada 01-03-07 19:50 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

ana ingat...ana kecewa dalam cinta, buat kali ke-3 berturut...
yang kali-3 ni jatuh cinta dengan budak UIA, tapi bukan dengan Wan Maryam lah huhu :P

apa tindakan ana lepas kecewa??? huh!?
-ana termakan banyak-banyak sangat.... sekarang ana dah bertambah berisi... dulu-dulu berat ana cuma 55kg, dan saiz pinggang cuma 27 saja...

tapi sekarang... berat ana dah naik 65kg, saiz pinggang pun dah jadi 34... huh!? entah bila lah pula nak bersenam kuruskan badan balik... huhu! :P


Kalau berat 65kg, tinggi anta berapa? saja nak tengok BMI dalam range apa?

Kalau malas bersenam, makan buah & syur banyak-banyak ye. sebab nanti akan rasa cepat kenyang tapi mknn tersebut tak disimpn dalam tubuh, amalkan makan bijirin oat pg2 sebab oat serat lemak terutama kolesterol, Kalau pemilihan aym pula ambil dada bhg kurang lemak. Jadual & kuantiti mknn kena betul. :-)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 01:53


Pada 01-03-07 22:30 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-03-07 19:50 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

ana ingat...ana kecewa dalam cinta, buat kali ke-3 berturut...
yang kali-3 ni jatuh cinta dengan budak UIA, tapi bukan dengan Wan Maryam lah huhu :P

apa tindakan ana lepas kecewa??? huh!?
-ana termakan banyak-banyak sangat.... sekarang ana dah bertambah berisi... dulu-dulu berat ana cuma 55kg, dan saiz pinggang cuma 27 saja...

tapi sekarang... berat ana dah naik 65kg, saiz pinggang pun dah jadi 34... huh!? entah bila lah pula nak bersenam kuruskan badan balik... huhu! :P


Kalau berat 65kg, tinggi anta berapa? saja nak tengok BMI dalam range apa?

Kalau malas bersenam, makan buah & syur banyak-banyak ye. sebab nanti akan rasa cepat kenyang tapi mknn tersebut tak disimpn dalam tubuh, amalkan makan bijirin oat pg2 sebab oat serat lemak terutama kolesterol, Kalau pemilihan aym pula ambil dada bhg kurang lemak. Jadual & kuantiti mknn kena betul. :-)



tu dia pakar dah bagi nasihat... :-) ;-) :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 02-03-07 02:53


Pada 01-03-07 19:50 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

ana ingat...ana kecewa dalam cinta, buat kali ke-3 berturut...
yang kali-3 ni jatuh cinta dengan budak UIA, tapi bukan dengan Wan Maryam lah huhu :P

apa tindakan ana lepas kecewa??? huh!?
-ana termakan banyak-banyak sangat.... sekarang ana dah bertambah berisi... dulu-dulu berat ana cuma 55kg, dan saiz pinggang cuma 27 saja...

tapi sekarang... berat ana dah naik 65kg, saiz pinggang pun dah jadi 34... huh!? entah bila lah pula nak bersenam kuruskan badan balik... huhu! :P


salam..

Kenapa kalau putus cinta..lebih cenderung untuk makan..bukan ke sepatutnya xlalu makan ke?? hehe..fikir-fikirkan..

-salam ukhwah penuh mahabbah-

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-03-07 10:02


tu dia pakar dah bagi nasihat... :-) ;-) :-D



adui... bukan pakar pun ismi_atikah. saja kosi apa yang ada. :-) :-D


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-03-07 11:24


senang saja pnyelesaian NYA..kembali pada ALLAH..jangan buat Apa yang sia-sia..bukan ke jodoh tentuan ALLAH?kita berjumpa seseorng 2 adalah kerana takdiran ALLAH..tapi bila kita kecewa,kita belakangkan NYA.Adil ke?sedangkan kita pernah melafazkan,pada rukun iman,percaya/beriman pada ALLAH.ALLAH jadikan manusia itu berpasangan..soalnya cuma masa...kalau kita memahami rukun ini,insya'ALLAH kita dapat lalui kesedihan dunia ni.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 11:27


ada hikmah nya setiap yang berlaku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

salmanfarees
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26728
Posting: 79
Dari: New Zealand

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 11:29


Penangan putus cinta sememangnya hebat. Mencabar emosi dan perasaan serta tak semudah yang disangka oleh kebanyakan yang tak pernah mengalaminya.

Kecewa memang kecewa, sedih pun ada. Sebagai manusia, kita dianugerahi dengan perasaan. Secara psikologinya menjadi fitrah manusia untuk menzahirkan reaksi seperti menangis, murung, hilang selera makan, atau terlebih makan, tak lena tidur dan sebagainya.

Believe it or not, reaksi2 tersebut kadangkala ' beyond our control' dan terjadi dengan sendirinya. Macho bagaimana lelaki kdgkala menangis jugak. rasa sendiri baru tau.

Kita ada pelbagai cara untuk menangani kesedihan ni. Bagi yang berpelajaran agama, dekatkan diri dengan tuhan, solat, baca Quran dan sebagainya.

Dr segi social relationship, jangan biar diri berseorangan, bergaul dengan keluarga dan kawan. Aktifkan diri dengan kegiatan sukan dan riadah. Kalau perlu berjumpalah dengan kaunselor. Kalau tak mahu, luahkan pada sesorang yang dipercayai.

Benda ni sekejap saja. As time passes by, the sadness will recede and you'll be able to start a whole new life again.
[ Telah diedit oleh: salmanfarees pada 02-03-07 12:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For salmanfareesProfil   Hantar PM kepada salmanfarees   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-03-07 11:42


Putus cintaaa????
buat bodoh dah lah..
nak buat apa lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

anti_alasan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2006
Ahli No: 26307
Posting: 300

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 12:14


ya allah....putus cinta???rahmat allah lah itu....
sebab dapat mengelakkan daripada terus bermaksiat kepada alllah...
bercouple itu kan maksiat.....
org tengah sibuk tentang 886 dari 887 mengaku pernah melakukan hubungan seks...dia sibuk2 nak fikir masalah cinta???tak takut ke nanti TERLANJUR?? takkan nak menambahkan lagi bilangan manusia yang dah terlanjur sebelum nikah????tak sedar2 lagi ke????

Bookmark and Share

    


  Member Information For anti_alasanProfil   Hantar PM kepada anti_alasan   Quote dan BalasQuote

salmanfarees
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26728
Posting: 79
Dari: New Zealand

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 12:45


sebenarnya...putus cinta tu tak semestinya bercouple-couple seperti apa yang selalu kita pikirkan. Putus tunang pun boleh juga dikategorikan putus cinta. dalam masa kita dah nak dekat2 nak disatukan...ibubapa dah setuju, persiapan dah dibuat...tapi sebab tak ada jodoh benda tu tak jadi. Itu pun putus cinta juga. yang pentingnya macamna kita nak menanganinya sekiranya perkara itu berlaku pada kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For salmanfareesProfil   Hantar PM kepada salmanfarees   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 13:12


sahabat....

Apabila 1 pintu kebahgiaan tertutup pintu kebahagian lain akan terbuka....sememang fitrah manusia sebgitu,dianugerahkn hti dan perasan,sedih dan kecewa....cuma...seandainya kita telah jatuh tersungkur,,ambillah masa untuk bangkitlah kembali ttapi usahlah kita terlalu lama dalam kejatuhan......bangkitlah bersama2 Tuhan disisi kita...kekecewaan adalah 1 permulaan menuju bahagia,
pohonlah kekuatan pada Ilahi...

seandainya...kita masih tidak dapat bangkit dr kekecewaan itu..
pohonlah HATI YANG BARU kepada ALLAH..hati yang brsih dan tenang dr rasa gelisah,kerana hati yang kita gunakan itu,,sudah tidak dapat digunakan lagi.

itulah pesanan dr kisah Rasullullah.....untuk umatnya yang di uji dengan kekecewaan dan kesedihan...walau dalam apa jua perkara.insyaAllah.
amien.

p/s-peringatan untuk diri ana jua...moga ada mnfaatnya.

http://cahayakuiman.blogdrive.com


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.
[ Telah diedit oleh: cahayakuiman pada 02-03-07 13:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-03-07 13:51


semoga kita tabah menjalani ujian allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 02-03-07 14:18


putus cinta....tak pernah..insya-ALLAH memang ana nak berusaha untuk cegah untuk bercinta.. sebab kawan ana tak pernah bercinta terus ada org masuk meming...sekarang dah kwen pun...kata org muker pasangan mesti lebih kurang same...heheh..tak tau lah fakta ni tepat @ tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 15:45


Pada 01-03-07 21:39 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau tak bercinta tak kecewe.


setuju2!!! ;-)


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 15:52


Pada 11-05-05 11:02 , alKhattab posting:

!!! QUOTE !!!

Kasih kaulah inspirasiku




perkara ni macam berperang, mesti ada kalah dan menang, kecewa= kalah
berjaya sehingga ijab qabul=kemenangan

kalau kalah "berundur sekejap,rawat luka...fikir Kenapa kalah, muhasabah..

bila dah okdan bersedia, atur strategi , buka sayap dan langkah ...cari kemenangan itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 22:36


Pada 02-03-07 15:45 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-03-07 21:39 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau tak bercinta tak kecewe.


setuju2!!! ;-)



cinta Allah? bukan erti cinta juga ke? :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 22:38


Pada 01-03-07 22:30 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-03-07 19:50 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

ana ingat...ana kecewa dalam cinta, buat kali ke-3 berturut...
yang kali-3 ni jatuh cinta dengan budak UIA, tapi bukan dengan Wan Maryam lah huhu :P

apa tindakan ana lepas kecewa??? huh!?
-ana termakan banyak-banyak sangat.... sekarang ana dah bertambah berisi... dulu-dulu berat ana cuma 55kg, dan saiz pinggang cuma 27 saja...

tapi sekarang... berat ana dah naik 65kg, saiz pinggang pun dah jadi 34... huh!? entah bila lah pula nak bersenam kuruskan badan balik... huhu! :P


Kalau berat 65kg, tinggi anta berapa? saja nak tengok BMI dalam range apa?

Kalau malas bersenam, makan buah & syur banyak-banyak ye. sebab nanti akan rasa cepat kenyang tapi mknn tersebut tak disimpn dalam tubuh, amalkan makan bijirin oat pg2 sebab oat serat lemak terutama kolesterol, Kalau pemilihan aym pula ambil dada bhg kurang lemak. Jadual & kuantiti mknn kena betul. :-)



tinggi ana sekarang 183cm dengan berat 65 kg, dulu-dulu tinggi ana 177.5cm dengan berat 55kg heh! :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 04:01


Pada 02-03-07 11:29 , salmanfarees posting:

!!! QUOTE !!!

Kecewa memang kecewa, sedih pun ada. Sebagai manusia, kita dianugerahi dengan perasaan. Secara psikologinya menjadi fitrah manusia untuk menzahirkan reaksi seperti menangis, murung, hilang selera makan, atau terlebih makan, tak lena tidur dan sebagainya.



baru putus cinta. belum putus slipar. eh :-?


muhasabah diri saja cukup.
agak agak perangai buruk boleh repair.
agak agak awek buruk cari lain.
agak agak slipar buruk beli baru. eh lagi :-?


-----------------
tiada signature


Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 11:46


kita sebagai umatnya kena lah bersabar.....jangan ikut sangat perasaan.......mungkin ada hikmah disebaliknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 06-03-07 13:50


sekurang-kuragnya dengan kekecewaan itu kita dapat menilai diri dengan sebenarnya....
ada hikmah tersembunyi yang kita tak ketahui...
pasrah....Hanya pada Allah tempat kita panjatkan Doa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 14:08


tak pernah ptus cinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 14:22


tak perlu rasanya nak kecewa sampai frust menonggeng...tabah lah dalam menghadapinya....dah tak ada jodoh.....nak buat macam mana...banyak lagi benda lain yang nak dibuat....dr terus memikirkan tentang ni.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 20:40


eleh...siapa yang xperasan cinta lagi boleh lah kata itu dan ini...tengok lah antum dah kena nanti, baru tau! ana pun dulu-dulu cakap macam ni juga lah, sebab masa tu baru zmn2 sekolah, bila dah masuk IPT, suasana berubah... tengok lah antum sendiri nanti, even org yang aktif berdakwah macam kawan ana seorang tu, ada juga pernah jatuh cinta... erm :) so baik2 lah dengan kata-kata...jangan sendiri terkene sudah lah...bahaya tu :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 14:11


Pada 06-03-07 20:40 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

eleh...siapa yang xperasan cinta lagi boleh lah kata itu dan ini...tengok lah antum dah kena nanti, baru tau! ana pun dulu-dulu cakap macam ni juga lah, sebab masa tu baru zmn2 sekolah, bila dah masuk IPT, suasana berubah... tengok lah antum sendiri nanti, even org yang aktif berdakwah macam kawan ana seorang tu, ada juga pernah jatuh cinta... erm :) so baik2 lah dengan kata-kata...jangan sendiri terkene sudah lah...bahaya tu :P



ehem...tapi ana cakap macam tu pun berdasarkan pengalaman ana....sebab ana dah pernah kena lah...
time tu ana tak ada lah kecewa habis....ana jdkn ianya sebagai pengajaran....mybe time dulu tu hanya lah satu kesilapan yang insyaAllah takkan berulang lagi.... :roll:


-----------------
layari www.stormreaders.net/kaseh88 untuk mendapatkan buku2 islam..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_solehah04
Warga Rasmi
Menyertai: 06.06.2007
Ahli No: 30176
Posting: 10
Dari: bilik rehat....

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-07 09:39


kecewa dalam bercinta....
jangan mudah melatah....bangun dr kekecewaan...
muhasabah diri,cuba renungkan Kenapa ia terputus di tengah jalan tidak kekal ke ikatan yang sah...
mungkin ada sebab dan mungkin Allah nak uji sjauh mana kesabaran kita menghadapi ujianNYA...
ingatlah Allah itu Maha Adil sifatnya...Dia tak akan turunkan ujian andai kita tak mmp m.hadapinya...
so..renung-renungkanlah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_solehah04Profil   Hantar PM kepada mujahidah_solehah04   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-07 09:58


Kadang-kadang kita lupa..
walaupun kita sedar sebenarnya..apa yang kita miliki
bukan hak kita..bukan milik kita
Namun kita masih mengatakan ia milik kita
walaupun kita bukan berhak
ke atas semua itu..mahupun sebesar zarah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 09:59


hadapi saja..
perasaan akan terubat oleh masa

terima lah ;-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 07-06-07 10:03


pernah kecewa tapi bukan dalam percintaan sebab tak pernah bercinta....erm..ntahler...tapi ada lah kaitannya dengan cinta...heeh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 10:41


"cintakn bunga2 kan layu..cinta kan manusia kan pergi....."cinta manusia sentiasa berubah2..tidak tetap..tidak kekal kecuali cinta oleh seseorang yang hanya menyintaiNYA kepada seseorang yang juga menyintaiNYA...apabila 2 insan bersatu dan sama2dlm berjuang menegakkn ISLAM dan mencapai cintai ILAHI hanya melalui ikatan sah..perkahwinan..cinta itu akan diredhai d diberkatiNYA..shingga ke syurga...carilah cinta hakiki..cinta RAB..insysALLAH kita dipertemukn dengan insan yang selayknya untuk kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 10:41


Pada 06-03-07 14:08 , syabab_mujahid posting:

!!! QUOTE !!!

tak pernah ptus cinta...


sebab tak pernah jalin cinta ke? huhu.

kecewa dalam percintaan.. apa tindakan anda? buat dek saja. sayangi mak ayah lagi best kan kan... :-P


p/s: be strong ok... doesn't mean life ends there.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-06-07 10:56


Letak ALLAH tempat paling utama dalam hati, jaga apa yang DIa nak & tak hendak insyaAllah apa-apa pasti kita boleh terima. jadikan Dia tmp mengadu & tmp luahan kerana tanpa berkata pun Dia maha tahu apa yang berlaku hatta kebenaran yang pasti tak tercapai oleh pancaindera kita, tapi Dia Maha MElihat & Maha Mengetahui. Begitulah juga jk kita dituduh, serahkan segala pada Allah. Biar apa org kata, kita yakin KEBENARAN itu ALLAH MAHA MEngathui. Lawan bisikan bisikan syaitan & nafsu yang cuba mempengaruhi kita dalam ujian. Kerana ujian itu tanda kasih Allah... Jaga kehendak Allah, pasti Allah jaga kita. Perhambakan diri padaNya.... Setulusnya...


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~
[ Telah diedit oleh: muslimah_jun pada 07-06-07 11:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-06-07 11:06


Cita-cita...bercinta selepas kawin...bimbang kemanisan hilang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 11:08


Pada 07-06-07 11:06 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Cita-cita...bercinta selepas kawin...bimbang kemanisan hilang..


ok. semoga tercapai. AMIN


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 15:56


Kecewa???pernah juga....tapi lepas tu...bila pk2 balik...buang masa saja semua itu...kembali kepada Allah yang satu...Dialah yang patut kita lampirkan perasaan cinta kita sebenarnya.
tapi kecewa sikit tak mengapa...asalkan tak jauh menyimpang...dan memang kita sebagai manusia sudah fitrah dengan perasaan suka, gembira,kecewa dan sebagainya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 18:34


pkara yang paling dtakuti...harap tak berulang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 22:31


Pada 07-06-07 11:08 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-06-07 11:06 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Cita-cita...bercinta selepas kawin...bimbang kemanisan hilang..


ok. semoga tercapai. AMIN



sama-samalah kita... :-D


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-07 22:35


tak pernah bercinta lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-07 22:39


jangan mudah melafaz kasih, kasih itu pada siapa
jangan mudah melafaz sayang, sayang itu u siapa
jangan mudah melafaz cinta, cinta itu pada yang esa
cinta kan bunga, bunga kan layu
cinta kan manusia, manusia kan pergi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-06-07 22:50


apa ana buat bila putus cinta...ana motivasi diri...balas dendam pada study..betul-betul pulun...buktikan pada dia kita ni lebih hebat dari dia...

banyak hikmahnya ana dapat...
khulasoh... jangan mudah2 bagi hati pada org lain... biar perhubungan dapat redha ibu bapa...

salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 09-06-07 07:25


Pada 07-06-07 18:34 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

pkara yang paling dtakuti...harap tak berulang..


bila dah kecewa tu mula-mula rasa macam dah kosong dada ni..hati hancur..harap tak berulang lagi..banyaknya dosa saya..


-----------------
"..::peliharalah mata, kata dan hati kerana semuanya kan ditanya::.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

naabihah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2007
Ahli No: 30194
Posting: 25
Dari: bangi

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 16:37


tak tahulah..sb tak pernah bercinta..kalau saya bila frust,nak marah..al-Quran kan ada penenang jiwa..insyallah kita berada dilandasan yang betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For naabihahProfil   Hantar PM kepada naabihah   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-06-07 17:09


salam,
kita pernah putus cinta...
rasa skt sngat boleh putus2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 14-06-07 17:14


kecewa?sandarkan harapan pada ALLAH...pasti anda takkan kecewa...radha saja lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 19:51


Kalau takut di lambung ombak jangan berumah di tepi pantai...(^^,)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 19:53


bila putus jangan putus asa ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-06-07 21:08


jangan dengar lagi lagu tu..banyak baca quran..setiap apa yang berlaku ada hikmahnya..tumpukan kasih sayang pada ibu bapa, keluarga..yang penting Allah..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 16:43


salam...
erm...tak pernah ada pengalaman lagi...tapi kalau kecewa dalam lain-lain hal..ambik wudhuk...baca Quran...selain itu,nak kurangkan tension tidur saja..he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

tulipsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2004
Ahli No: 10336
Posting: 223
Dari: Bumi Johore

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 16:46


pulang ke pangkal jalan..Allah pemudah jalan=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulipsolehahProfil   Hantar PM kepada tulipsolehah   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 16:57


tak payah bercinta...tak payah kecewa...senang...
bercinta pas kawin...insyaAllah bahagia selamanya dengan berkat keizinanNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-09-07 09:51


bcinta lepas kawin lagi bagus..tapi kalau da frust, muhasabah diri semula..cuba terima kenyataan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.187373 saat. Lajunya....