Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tonghuan
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43136

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
tonghuan: 11 jam, 31 minit yang lalu
khairoo84: 1 hari, 42 minit yang lalu
wyd1014: 3 hari yang lalu
lidah-penghunus: 6 hari yang lalu
muslimiman: 21 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
nur_tinta: 28 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Sapa suka budak kecik?? Angkat kening!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Sapa suka budak kecik?? Angkat kening!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Sapa suka budak kecik?? Angkat kening!

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-07-03 17:49


Assalamualaikum..

Ana saja jer nak tau.. Sapa di kalangan kalian suma yang suka kat bebudak kecik?? Ana suka sangat.. Kalau dulu memang anti gila ngan bebudak ni.. Nyampah sangat! Skarang ni.. tetibe jer hati dah berubah.. suka lak tengok bebudak kecik ni... Ente orang suma suka tak?? Sebab apa ???

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

adeq_shiFa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 410
Posting: 315
Dari: BuMi

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 06-07-03 20:27


ana suka budak² kecik bab mereka ni sume kiut² belaka..

ana mempunyai 7 anak sedare kesemuanya walhal,ana baru berusia 15 tahun..

5 lelaki dan 2 pompan..ana sgt cayang mereka bab saya tidak mempunyai adek..hehe

-----------------
« Allah knows what's the best for us » ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq_shiFaProfil   Hantar PM kepada adeq_shiFa   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 06-07-03 21:11


saya suka gak ngan budak2 kecik....cute dan very aktif.....tapi bila start nangis saya naik takut


Bookmark and Share

    


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

Liyana
Warga Rasmi
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1941
Posting: 4
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 06-07-03 23:27


yana suka sangat dengan budak kecik terutama sekali baby. yana suka bau mulut
baby, bau syurga. itulah yang mak yana cakap. betul ke?

[ Posting ini telah di edit oleh: Liyana pada 2003-07-06 23:30 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For LiyanaProfil   Hantar PM kepada Liyana   Quote dan BalasQuote

dzu_alhannan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1858
Posting: 63
Dari: Bangi VALLEY

Johor  


posticon Posting pada: 07-07-03 00:29


assalamualaikum

biasalah, sukakan kanak2 ni naluri fitrah semu;lajadi setiap insan. sama ada sukla skit2 tau suka banyak2.

hannan suke jugak kat budak2 kecik ni, tapi yang kiut2, dan tak selekeh je. lagi suka kalu budak kecik ni petah becakap dan pandai berdikari.

kalu bebudak anak2 jiran kat keliling umah hannan ni majoritinya kenal dan baik ngan hannan. depan umah lak playground, lps blk keje petang2 sokmo gak tengok group bebudak memain. skrang ni diorang tgh musim main galah panjang dan gasing. seronok beborak ngan diorang ni, selain merangsang pemikiran mereka, bleh suntik semangat dan mengeratkan ukhwah.

nak beborak dan main ngan anak sendiri tu ada, bukan tak ada.ada 3 lagi, anak mata 2 + anak tekak 1. tak campur lagi anak telinga..he he

wallahu a'lam



-----------------
Perjalanan dunia yang panjang ini ada Pengaturnya,
mengapa dipendekkan dengan angan yang membuang masa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dzu_alhannanProfil   Hantar PM kepada dzu_alhannan   Quote dan BalasQuote

ain_muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1938
Posting: 21
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-07-03 09:21


a`kum...ain pun suke jgk..tapi susah la nak cari org yg x suke bdk kechik..ain ade 5 org ank buah semuanye kechik2....tue yg geram tue..x tahan.

-----------------
Tanpa Agama Manusia Binasa,
Tanpa Ilmu Manusia Buta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_muslimahProfil   Hantar PM kepada ain_muslimah   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-07-03 13:14


assalamualaikum......

ana pon suka kat budak kecik @baby....espc..kat baby yg kiut-miut tu....geram jer tgk.... yg suka baby ni sebab xpenah ada adik kecik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

ummuhabibah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2064
Posting: 45

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-07-03 13:26


yes...suka sangat kat bebudak.sbb kulit dia lembut
sedap dibelai.semua sukalah..tp masa dia meraung..ee kecut perut bah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuhabibahProfil   Hantar PM kepada ummuhabibah   Pergi ke ummuhabibah's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-07-03 13:49


isa-vr4

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-07-03 16:01


ana suka budak2 kecil ni..coz diorang ni tak ada dosa jika nak dibandingkan dgn org dewasa sprt kita...kekadang bila dalam kemarahan pun boleh reda dgn tiba2 bila lihat dan amati wajah budak2 ni...klu tak percaya..cubalah..

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-07-03 16:29


sukalah jugak...boleh ajak wrestling...!!!!

-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

eisya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 948
Posting: 24
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-07-03 16:51


assalamualaikum...budak kecik?ermm...suka dan teramat suka...budak2 kecik ni cute...dan boleh menenangkan perasaan kita yg tengah berserabut...akhir kata sayangilah budak2 kecik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eisyaProfil   Hantar PM kepada eisya   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-07-03 17:04


salam alaik...

erm..budak kecik yer..dah habis terangkat kening nih..budak2 kecik..mmg cute..cam sayer lah..kuikui

semua org suka..meskipun dlm peratus yg kecil..keletah bebudak menghiburkan..meskipun kekadang memenatkan...

-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

aeisya_qiz
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1895
Posting: 13
Dari: Selangor,Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 07-07-03 22:51


assalamualaikum!!!
qiz suka sesgt ngat kids ni..
comey,terutamanye babies
qiz pun ade adik kecik,cutenye dia...
adik sendri la katakan

-----------------
kita semua tahu,
hidup ini sementara cuma,
namun adakah kita telah bersedia menghadapi hakikat sebenarnya???

Bookmark and Share

    


  Member Information For aeisya_qizProfil   Hantar PM kepada aeisya_qiz   Quote dan BalasQuote

imlapann
Warga Rasmi
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 357
Posting: 16
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-07-03 01:49


mmm....budak kecik atau baby???
sudah tentu best sakan ngan budak2 kecik...lagipun saya antara sekalian yg bertuah kerana mempunyai anak sedara pompuan...twin plak tu...yg comel lote...
tiap2 ari jenuh ngan telatah baby2 ni la....tapi ni 'paknjang' yg sporting...hehehhe...slalu dibuli oleh budak2 tu....hehehehe...duit abih slalu beli baju kat baby2 ni la....
budak2 kecik kalau happy....kita pun boleh ilang problem tengok telatah depa...kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For imlapannProfil   Hantar PM kepada imlapann   Quote dan BalasQuote

SiCantikManis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1472
Posting: 27
Dari: Ntah lah!!!

egypt  


posticon Posting pada: 08-07-03 07:42


uiks.hehe memang minat sangat ngan budak kecik nih.hehekalo gi bandar atau memaner jerla jumpe jerk budak tak kirelah melayu ke cina ke tetap nak cubit.hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiCantikManisProfil   Hantar PM kepada SiCantikManis   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 08-07-03 15:52


Budak kecik...semua comey-comey tak kira la bangsa apa pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-07-03 17:18


as'kum..yup..ana pun suka..suka buli diorang ni. hihihi . adik ana ramai yg kecik2 lagi, klau tak dengar diorang menangis rasa tak seronok pulak. skrg ni letih gak jaga anak,oppss... anak kucing jer..

p/s:erm.. klau ada anak sendiri macam mana ekk?
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 08-07-03 22:34


ahaks...sape tak suka dgn budak kecil.. tapi biasanya yang ada adik ramai cam kurang la sket nak tunjukkan sukenye die kat budak2. apa2 pun, mmg seronok melayan karenah kanak2. kalau yang banyak mulut tu, tak larat nak jawab soalan.. kadang2 bkn buat apa pun dgn derang, duduk berbual je..penat!!! kalau baby lagi best...ulik je tido..agah sket, gelak..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-07-03 23:12


hehehe, kalau akak... mmg suke ngan bebudak... tapi yg dalam lingkungan umo 1-5 thn la especially... sbb budak2 ni tgh keletah, byk cakap, nakal...
kalo yg baby tu x reti sgt la nak memain ke... maklumle, x tau pape lagik..
skang ni plak akak ngajo skolah rendah.. tu budak2 dah skolah lain aa skit caranye.. yg darjah 1, tu ok la... denga kate lagik... naik je darjah 3 sampai 6 sumenye nakal2... isk, sabo je le... kdg2 cam nak pengsan... rasa cam kena buli jek, maklumle, cikgunye kecik, lebih kurang same jek tinggi ngan dia... lagiiila dia buat memain... ape pon, budak2, kena lentur dr kecik ni la... dah jadik buluh esok2 lagi payah..

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 08-07-03 23:17


budak kecik??? mmmm... nak kata tak tahu nak kata suka atau tak tapi anak buah dah berbelas org

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

pondok_moden
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 260
Posting: 52
Dari: mantel bumi

Pahang  


posticon Posting pada: 09-07-03 09:06


Saya pun suka budak kecik. ni kening tengah terangkat nih, ade nampak? budak kecik ni kiut dan manja.

-----------------
oddisey


Bookmark and Share

    


  Member Information For pondok_modenProfil   Hantar PM kepada pondok_moden   Quote dan BalasQuote

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-07-03 12:46


ana pun suker

-----------------
[img]http://smilies.networkessence.net/s/kao/otn/pbubbles.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

ucu
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2003
Ahli No: 1816
Posting: 10

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-07-03 16:12


Ucu pun suka budak kecik...eiii geramnya nak cubit pipi diorang ni....
Comey-comey belaka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ucuProfil   Hantar PM kepada ucu   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-07-03 16:31


Assalamualaikum..wbt

sinar pun suka..teramat (100x ulang) heheh lagi geram rase nak cium² bila dia cakap..alahaii..comeynyer...

mama..nak cucuuuu...orkid laaa..pandainyerr...

hehehe ..itu keje olang dewacelah..heheeh...alahai comeynyerr...rase nak ada babylah plaks..ihiihihhihi

Wsalam


-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

iemahanim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1962
Posting: 89
Dari: Taman Ilmu dan Budi

Kedah  


posticon Posting pada: 09-07-03 22:37


cek suka sgt budak2 ni tambah2 yg baru nak blajaq jalan..dalam 1-2thn..best la.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iemahanimProfil   Hantar PM kepada iemahanim   Pergi ke iemahanim's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-07-03 23:32


best nye main ngan budak kecik ni..nak kerat2 je kepala dia kadang2 macam nak picit je pipi je...eee geramnya

-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-07-03 13:21


Hai isa-VR4...jgn la sampai kerat kepale pulak..itu dah masuk kes lain tu.. belai sudah le...

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 10-07-03 22:37


suka bebudak kecik? entahlaa.. akuzakie nie .. biler bebudak kecik tgk dia x menangis.. cepat mesra.. anak sedara akuzakie comel.. balik kg mesti nak tgk dia.. dan anak sedara sepupu pun mcm tue gakk.. punye laa manja.. kat sini lakk.. ader anak senior akuzakie kat sini.. mmg cute+cun mudah mesra lak tue.. ikut muka mak dia.. iras2 Nisdawati.. hehehe.. i-Allah.. kalau akuzakie kawin nanti nak anak mcm tue.. comel+cun+cun.. manja dan x kuat menangis.. hehehe.. impian jer tue.. tp.. xnak ler memanja kan sangat.. nanti naik kepala..

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 11-07-03 16:27


BUDAK KECIK!!
hafiz suka budak kecik
tapi suka lagi kalau baru lepas lahir ..
kalau dah 5 tahun tu ...
boleh naik geram jugak ehhe..
wasalam..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 11-07-03 18:28


Budak kecik yer? Ana suka sangat ngan budak kecik ni. Ntahlah Ana pun tak tahu sebab aper, mungkin mereka ni dapat hiburkan hati Ana dan leh jadi peneman kalau nak ke mana-mana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-03 23:39


assalamualaikum.

suke suke. kebetulan adik saya bongsu kat umah ni umur 4 thn. memang lasak, nakal, kadang2 geram kita dibuatnya, tapi memang terhibur la dibuatnya. apa yg bestnya adik saya ni tak suka dicium, didukung2, itu yg saya lagi suka buat tu

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 00:17


Assalamualaikum..

Wah Wah Wah, ramai betul yang suka bebudak eh. Tapi, most of them, muslimah.. ehhehe.. Nakal2 gak ee.. ente orang suma suka bebudak sebab suka buli eh, sama laa... kenkadang, adik2 pun leh jd takut bila nampak kita.. pasal dah tau.. kita nak buli dia..hehee.. tu yg suka sangat tu..

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 00:45


ana pun suke gak kat budak2..lagi2 kalau yg cute2 tu..rasa cam nak cubit jer pipi dia org tu..

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

jc11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1052
Posting: 121
Dari: tErEnGGaNu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-07-03 00:16


kalau tak minat nak angkat aper lak ... jangan mara jc11 gurau jerk

Bookmark and Share

    


  Member Information For jc11Profil   Hantar PM kepada jc11   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-07-03 12:02


Salam alaik
Ana juga suka dengan budak kecil.. sebab ana ada banyak adik. Yang paling kecil sekarang 1 tahun 4 bulan.Kalau kita tengah hot pun boleh ketawa kalau tengok gelagat budak kecil. Sebenarnya budak kecil ini ada daya penarik yang kita semua telah hilang. Sebabnya apa meningkat dewasa kita mudah untuk menipu atau berbohong. Dengan itu, sedikit demi sedikit daya tarikan waktu kita budak kecil dulu hilang.Bagi yang belajar ilmu agama peringkat tinggi,perkara ini disebut terbukanya cakra atau dengan kata lain terbuka hijab. itu saja daripada ana. Wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 17-07-03 12:46


wah...budak-budak..sukaaaaa sangatttttttttt....
comel je...bila menagis tu...wah.rasa macam nak peluk erat-erat je...macam anak abang halim(Fareast) tue...wahhh....comel sesangattttt..rasa nak bawak balik je..

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-07-03 17:15


Assalamualaikum..

Ana pun suka budak kecik..sbb diaorg ni cute-miut...comel sgt..masa adik ana kecik dulu pun...mmg tak boleh berenggang ngan adik...sbb tu lah adik tunggal ana dunia akhirat..

tapi.....bila nangis...ana naik geram la pulak..

~::Solehah women smile in trouble,
Gather strengh from doa,
and grow brave by istighfar and solat...Amiin... ::~



[ Posting ini telah di edit oleh: nawwal pada 2003-07-17 17:16 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

empayar72
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1379
Posting: 281
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-07-03 17:34


apasal plak nak angkat kening.
kalau yang tak bleh angkat kening tu lagu man plak.
lain kalau suruhlah angkat tangan faham.
pasal budak kecik,ana suka gak.
lagipun ana anak sulung.
adik2 ada lagi 8 orang.
so,mestilah suka kan.
k lah
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For empayar72Profil   Hantar PM kepada empayar72   Pergi ke empayar72's Website   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-05 16:54


uiii...bestnya budak kecik2 ni...comeinya....gerammm...cubit sikit....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 26-12-05 16:59


suka sangat budak kecik...... wajah mereka menarik hati kita.... menenangkan hati.... ye lah... budak kecik dosa tak ada lagi.... Allahuakbar..... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 14:17


suka baby..budak kecik tu tengokla.kalau yang ngada2 sangat tu bagi cubit saja..hehe..tapi kalau yang baik cium2 pipi dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 14:45


saya suka sangat budak kecik sebab mak saya baby sitter... so saya membesar dengan budak2 yang mak saya jaga... sekarang kami semua pulak yang bantu mak juga budak2 tu kalau free... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 15:20


ana amat suka budak kecik...akan ana cium pipi dia!!! hihihiih

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 28-12-05 15:47


assalamualaikum...

alhamdulillah, ana pun cukup suka tengok budak kecik.
Bagi ana, memandang mereka sama seperti memandang ahli syurga, sebab mereka masih dalam keadaan fitrah, suci dari sebarang dosa. Tempat mereka juga adalah di dalam syurga, sekiranya mereka meninggal dunia.

Tu yang rasa insyaAllah nak kahwin cepat tu...eheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

qamarie
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12873
Posting: 12
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-12-05 15:49


Ya Allah...budak kecik..em,tak payah kata apa lah..pantang jumpa..mesti nak pegang..hei..geram rasa tengok budak kecik.tambah2 yang baby tu..eiii..geram betul..bla tengok telatah dia..hai,penat pun hilang..rasa seronok saja bila dukung dia..sebab budak kecik ni mereka manje sikit..so.kita pun dah manje..mesti lah nak kasi mereka manje2 sikit...tu lah yang menyebabkan ana jadi rapat dengan budak2 ni......ei,teringat kat anak buah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qamarieProfil   Hantar PM kepada qamarie   Pergi ke qamarie's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 28-12-05 16:55


eee....saya pun sangat kat bdak kecik..kalau dapat pegang lunyai saya kejekn...lagi-lagi kalau dapat budak yang tomei2....suka sangat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

aisyah_kasihmuslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13450
Posting: 35
Dari: taiping,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 17:01


hehehe...suka sangat2. tak tau nak cakap macam mana...
Hmmm, budak budak kecik ni boleh tenangkan hati yang tengah tak tenteram,tengah sedih ke dan macam-macam perasaan yang tak best.

Biasa kalau cuti semester, better cari kerja kat tadika atau kindergarten ke. Ok juga. Walaupun penat tetapi dapat pengalaman. hehehe dan jugak ceriakan diri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_kasihmuslimahProfil   Hantar PM kepada aisyah_kasihmuslimah   Pergi ke aisyah_kasihmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 17:36


betul tu...bila dengan pegang budak kecik ni....penat kerja pun boleh ilang. tambh2 pula kalau budak kecik tu 'chubby'..dengan pp tembam....eeee,geram nya....habis pp kena cubit :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

ainulnaim2402
Warga Rasmi
Menyertai: 19.10.2005
Ahli No: 19962
Posting: 9
Dari: South City Lake, Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 17:51


budak kecik yang gemuk dan montel..ish! gerammm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainulnaim2402Profil   Hantar PM kepada ainulnaim2402   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 28-12-05 18:13


tapi ada juga yang tak suka
macam seorang kawan saya tu..
kalau jmpk budak kecil saja
suka cubit sampai nangis
taktaula dia tak suka bagaimana
kalau kanak2 besar sikit
suka sergah sampai naik takut budak tu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 28-12-05 18:14


tapi saya suka sessangat
tambah lagi kalau muka macam anak patung
rasa macam nak cium2 sampai puas....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

nurazyyati_83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17466
Posting: 125
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 18:18


ana ada 16 orang anak sedara yang montel-montel...kalau tak suka juga kat budak2 kecik,tak tahu la nak kata apa

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurazyyati_83Profil   Hantar PM kepada nurazyyati_83   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 19:20


erk ana dah angkat kening dah tapi anda tak nampakla..hahaha

ana suka sangat, sampaikan lepas spm dulu ana kerja kat taska, ana kena jaga bahagian baby pulak tu 20 orang semuanya..
cute cute belaka, geram saja...
la ni baru ada seorang anak sedara...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 19:26


huhuhu...ana suka sangat dengan budak...they are very clean...suci bersih. ana baru habis subject pediatric nursing...best gila. budak2 tu comel2 dan paling best masa makan and mandi mereka. macam2 gelagat. ana tak suka budak yang tengah tidur...tak ada rspon. tak best nak kacau.

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 16:10


saya ni memang suka sangat dengan budak kecik ni :lol: :lol:
best betul main dengan dieorg..geram betul..rasa nak cubit2..
saya memang tak ada ada kecik..so bila saudare2 yang kecik datang..apelg..terus berebut nak main..sampai bergaduh tak nak bagi..
ada kale..kami jadi penyambut tetamu kat pintu rumah..yeleh nak jadi orang pertama nak sambut baby..boleh dapat dukung..apa lagi ramailah kat belakang yang jadi bodyguard.. :lol: :-di :lol:
saya pun tahu Kenapa suka sangat main dengan budak kecik..maybe telatah dah sifat mereka yang nampak baik menerik hati saya agaknya..
[ Telah diedit oleh: Nadiahsolehah pada 06-01-06 16:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-01-06 16:18


:-) :-) :-)


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 16:19


Ya Allah, ana pun sama..suka dengan budak2 kecik especially baby2..
tak tau macamna nak gambarkan perasaan tapi bila tengok wajah dan telatah meraka, rasa tenang saja. adik ana yang bongsu, namanya ifah, umur 2 tahun..memang best layan dia..kalau ana buka notebook, mesti dia akan cakap 'mother2' ..apalagi mesti ifah akan minta buka lagu my mother.. ifah akan turut sama menasyidkan lagu tu, ana yang dengar ni bolehlah faham sikit2..tak cukup dengan lagu my mother, sambil dengar lagu my mother mesti kena pasang slaid show gambar2 dia..gambar2 ifah dalam noteboook ana banyak juga..ee, memang best tengok gelagat ifah.. ada suatu hari, ifah koyak pelapik notebook ana. pada mulanya dia cakap nak pinjam buat main saja.. ana pun bagilah. tup2 dia datang cakap "oyak" ,maksudnya koyak..rasa nak marahtapi tak jadi bila tengok muka ifah..em, rindu sangat kat adik ana ni..
ana pun ada sepupu seorang ni, baby lagi, nama dia ridhuan hakimi ..pipi dia, chubby sangat..memang best kalau main dengan dia..baby2 dan budak2 ni memang best:-)

ilal liqa'
wassalam.
[ Telah diedit oleh: houri pada 06-01-06 16:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

rifhan_irfan
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19826
Posting: 19
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 06-01-06 16:24


assalamualaikum..
budak kecik?memang rr saya tak boleh jumpa..pantang terjumpa,habis kena cubit pipinya dengan saya..geram..heii..lumrah manusia,sukakan sesuatu yang menarik..bagi yang tak suka budak kecik tu,saya no komen..maybe stu hari nanti mereka akan berubah..maybe lebih sayangkan budak kecik dari orang lain..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifhan_irfanProfil   Hantar PM kepada rifhan_irfan   Pergi ke rifhan_irfan's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 16:25


nak angkat kening memang tak boleh tengok....
okla ana pun sukakan budak kecik...
ana saudara ana memang ramai...
kalau ada anak sendiri lagi best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 16:30


Sapa suka budak kecik?? Angkat kening!


angkat kening? setengah orang tak ada kebolehan angkat kening... hehehehe
:-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-01-06 16:31


saya...saya... :-)
haa....kalau nak tau dah lama saya buat primier pic kat frenster guna gambar baby... :-)

suka layan mereka...em... :-) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 16:47


assalammualaikum...
hmm cerita pasal babby...seronoknya...
dulu sayapun tak suka babby,saya rimas lepas itu tak tau macam mana nak fahami mereka...
tapi bila dah ada anak buah...naluri tu tiba2 ada...lawak betul...
rasa tenang pula bila tengok mereka rasa hilang semua masalah yug ditanggung...betul lah anak kecil ni cahaya hati...
kerana tiadanya dosa membuatkan mereka mampu beri ketengana pada hati yang resah gelisah...

rindunya kat anak buah...
harap masih ada pertemuan dengan mereka yang tersayang...
wa Allah hu a'lam...

hidup ini jihad menuju ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 16:49


ana suka sangat dengan baby @ budak2 kecik, tambah2 yang tembam dan montel rasa nak picit2 saja muka dia, sebab cute sangat... kalau ana keluar jalan2 terjumpak anak sesiapa sure ana [email protected] cuit sekejap pipi dia..kalau dapat dukung lagi best, tambah mak/ ayah dia sporting.

anak sedara sepupu ada la 11 orang.. nak sedara sdr tak ada lagi..
suka tengok iklan pampers baby tu comel, aktif, cerdik


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 16:52


:-)
pastinya sayang..
kerana mereka ni suci dan bersih
dari sebarang palitan dosa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 16:59


saya memang suka budakkecik..kening pun dah terabis angkat..heheh..especally,babylah...ishh..geramnyer..kiut miut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

4_AllAh
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2005
Ahli No: 20107
Posting: 18
Dari: rumah

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 19:59


assalammualaikum...

eeeeeeiiii..geramnya..nak geget tangan dia..kasi ada jam..cubit pipi dia sampai nangis..lepas itu cium sampai puas..bila dia nangis..lari..kekeke

Bookmark and Share

    


  Member Information For 4_AllAhProfil   Hantar PM kepada 4_AllAh   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 21:39


ana suka budak kecik..ni tengah angkat kening la ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 21:42


saya pun suka budak kck

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 21:50


Pada 06-01-06 21:42 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun suka budak kck


ye ke?ana tengok enti suka buli budak2 saja..hehe :-di

jangan marah..gurau saja :lol:


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 23:32


hmm..budak kecik??memang saya ni suka sangat dengan budak-budak kecik ni,lagi-lagi yang msih baby...kalau ada orang yang nak bagi saya baby surh jaga pun,saya sanggup!!!
kadang-kadang,rasa macam nak pegang saja anak orang lain mse jumpa di kompleks,tapi, tak kenal pun,macam mana nak pegang budak kecik tu...heheh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-01-06 00:13


Pada 06-01-06 21:50 , Faryzan_Islamic posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-06 21:42 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun suka budak kck


ye ke?ana tengok enti suka buli budak2 saja..hehe :-di

jangan marah..gurau saja :lol:



ooo...qudwah suka buli budak2 ye... :lol: :lol: aish...mana tahu ni?


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

amaryllis
Warga Rasmi
Menyertai: 04.01.2006
Ahli No: 21688
Posting: 14
Dari: bumi-Nya nan luas terbentang

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 00:43


assalamualaikum

ana suka bebudak esp yang baby yang gemuk2,rasa macam nak peluk2 dan cubit2 saja pipi dia. tambah comey lagi kalau baby tengah belajar meniarap atau dah pandai merangkak. geram tengok baby yang belajar bertatih.. terkedek2 jalan. suka dengar baby bercakap dalam bahasa dia sendiri, yang kita tak faham. cakap saja banyak tapi kita tak faham. apelah yang dia bebel2kan tu kan..?? ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amaryllisProfil   Hantar PM kepada amaryllis   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 01:01


assalamualaikum.

     sukee sukeee (seraya mengangkat kedua2 belah kening dan speknya
     :-P ) terutama sekali baby, sukee sangat. saya sekarang baru timang seorang anak sedara, sekarang ni umur dah nak satu tahun dah, seronok sangat, lebih2 lagi baby tu mak yang jaga bila adik dan adik ipar pergi kerja. baru ada anak sedara dah rasa seronok, cemana la agaknya kalau ada anak sendiri kan :-di


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar
[ Telah diedit oleh: lidah-penghunus pada 07-01-06 01:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 01:11


saya ni jenis yang suka angkat kening kat orang, kira maksudnya saya ni suka budak kecik la ek... :lol:

bebudak kecik semuanya cute....... ;-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 02:50


saya palk suka budak besar....bagaimana tu....hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 08:31


Pada 07-01-06 02:50 , nabilpoyo posting:

!!! QUOTE !!!

saya palk suka budak besar....bagaimana tu....hihihi


lawaknyer!!! :-di


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 10:42


Assalamualaikum
mestilah suka dengan budak kecik :-di

kadang-kadang kalau buat perangai,geram betul..tapi,mereka tetap sweet...
:lol:


-----------------
..bila takwa pakaian kita, urusan kita dimudahkan, kerana kita sudah menjadi ahlillah, begitu indah hidup bersama Tuhan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 07-01-06 10:55


Mesti lah suka. Melihat senyuman dan ketawa bayi ni adalah antara pengubat stress yang mujarab.

Budak kecik memang best la tapi kalau lama2 pun, boring juga.Haha :lol: Setakat main sejam dua tu OK la, kalau lebih dari tu....saya angkat bendera putih :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 13:36


ana suka kacau budak kecik saja tapi tak dela sampai mereka menangis... :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 13:42


Pada 07-01-06 13:36 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

ana suka kacau budak kecik saja tapi tak dela sampai mereka menangis... :-di :-di


ni dah kes dera ni..kena report kat polis :-di


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

ain_wardah
Warga Rasmi
Menyertai: 24.12.2005
Ahli No: 21405
Posting: 12

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 14:19


saya pun suka budak kecik...geram tengok diaorang tu...sebab tu pas habis study terus apply kerja kat tadika..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_wardahProfil   Hantar PM kepada ain_wardah   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 15:22


assalamualaikum...
baby/budak2 selalu buat saya tersenyum...
bila dia buat hal pun, kita senyum...
sebabnya comel sangat...
kirenya.. budak2ni penawar duke..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

ilhamfirdausi
Warga Rasmi
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7236
Posting: 18
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-01-06 15:35


saya pun suka sangat budak2 kecik ni...
Kalau terjumpa budak kecik kat tengah jalan ke mesti rasa nak cuit..
budak2 ni kan comel, bila dengar mereka ketawa kan rasa lapang saja..
maklum la, anak sedara pun ramai.. =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhamfirdausiProfil   Hantar PM kepada ilhamfirdausi   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 23:48


Assalamualaikum.

    oleh kerana saya suka budak2, saya juga minat wanita yang bekerja sebagai cikgu tadika untuk dijadikan isteri. sebab wanita yang jadi cikgu tadika ni mestilah mempunyai ciri2 wanita yang penyayang, suka budak2 ;-) :-di


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-01-06 00:01


Pada 07-01-06 13:42 , Faryzan_Islamic posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-01-06 13:36 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

ana suka kacau budak kecik saja tapi tak dela sampai mereka menangis... :-di :-di


ni dah kes dera ni..kena report kat polis :-di


:lol:

suka ...suka didik mereka :-)


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-01-06 06:45


Pada 10-01-06 00:01 , fizah_862000 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-01-06 13:42 , Faryzan_Islamic posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-01-06 13:36 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

ana suka kacau budak kecik saja tapi tak dela sampai mereka menangis... :-di :-di


ni dah kes dera ni..kena report kat polis :-di


:lol:

suka ...suka didik mereka :-)



oo..begitu :-di


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

naqiyyah_al-sarirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19666
Posting: 130
Dari: subang jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 12-01-06 20:18


suka...sebab mereka ni fragile and cute..

Bookmark and Share

    


  Member Information For naqiyyah_al-sarirahProfil   Hantar PM kepada naqiyyah_al-sarirah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 18:44


salam...

;-) ;-) ;-) ;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 19:15


salam...

salam...

ana dah angkat kening.. :-)

topik ni dah 3 bulan kena tinggal..

Kenapa ana suka budak kecik..
sebab dia kecik.. senang nak dukung..
hemm...

bebudak kecik ni tak tanggung dosa, sebab tu ramai orang suka..
ana suka dengar budak-budak kecik ketawa.. terasa jujur sangat mereka ketawa..
bukan ketawa yang dibuat2 tuk jaga hati orang lain..

p/s: suka tengok bebudak dan baby tidur...

wallahu'alam..
salam..


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 19-04-06 19:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-06 19:27


;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 20:04


Ana suka sangat.. lagi2 budak perempuan bawah 10 tahun yang cute mute, comelote, bila senyum saja... Aduh, cair. Itulah kesucian wajah mulus seorang kanak2 yang tidak berdosa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-06 20:20


******************

budak kecik ek???
saya pun suka....!!!(dah angkt kening.. ;-) )
satu family suka budak2..
tapi sekarang dah tak ada budak kecik kat umh...
tak boleh dapat adik dah...
kena tunggu ada baby sendirilah nmpknyer....



**************************


-----------------
sahabatku..jika hari ini aku terlalu gembira,sedarkn aku dengan amaran2 allah..jika ku bersedih tanpa kata,pujuklah aku dengan tarbiyah pencipta..



Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 20:21


saya nak anak sendiri!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 20:28


saya suka budak kecik yang comei dan baik saja..
takmo nakal sangat..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-06 20:30


suka budak kecik...suka budak besar jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 20:30


saya suka budak lelaki yang nakal...
tapi nakal yang tak jahat...suka tengok gelagat mereka..
dah angkat kening ni, nampak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-06 20:31


nampak...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Az-Ziarah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.11.2005
Ahli No: 20244
Posting: 5
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-04-06 20:50


assalamualaikum.....saya suka sangat budak kecik.....keningku terangkat angkat....hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Az-ZiarahProfil   Hantar PM kepada Az-Ziarah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 20:59


salam...

teringat seorang sahabt yang nak jadi pakar pediatrik..
lepas itu bila ana tanya,"awak suka bebudak ke"
boleh pulak dia jawab "suka, tapi yang bebaik saja.."
huhuhu...

kalau begitu habis la budak-budak nakal, tak ada orang nak rawat...

salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Sapa suka budak kecik?? Angkat kening!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.219584 saat. Lajunya....