Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminat NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 25 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Malam pertama


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Malam pertama

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Malam pertama

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 19:11




Semasa pertama kali berjauhan dengan ibu bapa kerana bersekolah di sekolah berasrama, saat-saat awalnya amat sukar.

Pada malam pertama, mata ini langsung tidak boleh pejam. Memang malam pertama di asrama tu, tidak dapat tidur langsung.
Maklumlah, terkena virus 'homesick'.

Anda pula bagaimana?

Jom kongsi pengalaman....


Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 19:20




Honestly, malam 1st saya tidur di asrama, tak homesick. malah dalam minggu pertama, atau bulan pertama mula belajar.... tak rindu pun nak balik umah

agaknye saya dah lama sangat terperap kat umah dan tak pernah try hidup asrama, dan mmg dari dulu lagi bercita2 nak belajar kat situ.. so, lagi bersemangat ade la... takde pun istilah homesick...

cuma lepas 2 bulan, baru rase...

p/s : ni buktinya anak bongsu yg tak manje

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 19:27




huh!~ mlm pertama ke..ingatkan apa la tadi..hehe..

ooo..first time masuk asrama..mestila teringat mak ayah...time nak tido jer..meleleh air mata,...

sebelum tu..kakak dorm ada kata.."haa..mlm ni mesti dgr org menangis sendu2"....hehe mcm paham-paham plak kakak dorm sy tu..

sekarang dah habis sekolah dah...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 20:11


Quote:

On 2005-05-04 19:20, syahidatul wrote:

p/s : ni buktinya anak bongsu yg tak manje




lorr, dah terbuktilah anak bongsu mmg tak manja....

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

SuhailMdAsri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.03.2005
Ahli No: 15308
Posting: 51
Dari: Brunei Darussalam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 20:56


wbt
hmm... ana first2 duk asrama mase f1, apa lagi menangis ler.. tapi nasib baik ade abg f2 tu pujuk ana.. memang best bersama dia.. hingga pada raya cina, dia meninggalkan ana buat selama2nya... sedih sesangat... tapi dah 5 tahun jauh dari family.. so dah biase..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuhailMdAsriProfil   Hantar PM kepada SuhailMdAsri   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 21:28



Wah saye malam pertama kat asrama mmg nangis. siap tido dgn gambar family lagi. Hehehe. Malunya coz anak sulung plak tu wat perangai camni Tapi bayangkan umur 18 tahun la first time dok hostel n first time kuar drp k'tan. Mesti la sedey kan? Btol x?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

muawwiz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2005
Ahli No: 14931
Posting: 114
Dari: ardhullah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 21:37


assalamualaikum

memang ader la rasa rindu mula2 berasingan dgn keluarga terutama selalu teringat kat mak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muawwizProfil   Hantar PM kepada muawwiz   Quote dan BalasQuote

rutab
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5486
Posting: 47
Dari: Tampin, dan.9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 21:47



ermmm aku ingat malam pertama apo tadi... mmg gitu la la.. aku dulu macam tu jugak... semangat yo jang..... wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For rutabProfil   Hantar PM kepada rutab   Pergi ke rutab's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-05-05 22:04


huhu.. malam pertama..
suspen molek topik die..huhu
kire semua kt sini anak manja la kan..hehe..
mmg tak bole nk nafikan lah yerk..kire pngalaman pertama berjauhan ngan makAyah ni,,
cam macam kepala otak ni duk berfikir masa tu kan..
ade yg meleh i mata.. kalo laki ni biasa nya takder lah mnja sgt..biasa nya pompuan lah sensetif sket kot huhu.. saya dulu pun dh berjauhan ngan fmly masa umur 9tahun lg.. mak dh hntar sekolah asrama penuh masa tu.. mmg masa tu tarik baju mak lah taknak bpisah tu..huhu.. biler dh lama tu ok lah sbb kwn pun ramai.. hehe.. bole pulak cinta monyet masa .. huhu
salam ukhwah semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 22:38


salaam..
malam pertama..
ana di asrama..ms tuh form 1..
happy jek sepanjang hari ..taklimat ibu bapa..
igt lg abah yg hanta..mmg happy sgt laa sbb kawan2 semua dpt sek situ gak..senyum and gelak jek..memanjang..happy laa..nnt dpt belajar bersama2 ngn kawan2...

but then,lepas dah hanta brg kat bilik..cium tangan abah..bleh tahan lg,tahan ego..muehe..rilex arr,duk asrama jek pun.. sekali bila tgk keta abah nk kuar dr perkarangan asrama tuh...a
aaaaa,tetiba mata berair..!!!

malam tuh mmg senyap jek..tgk telatah sorang2 ahli dorm..kebetulan,ada kawan yg sama gak masuk,pun homesick...dia lg teruk smpai demam terus!! huhu...kenangan2..

yg pastinya..ana smpai dah msuk uni nih pun homesick gila..kadang2 stp hari kena call mak.. mmg sgt parah sampai kadang2 2 minggu sekali nak balik umah...walhal jb-kl..ish3..sgt tabah nk ulang-alik..

ana bukan ana bongsu pun..anak sulong lagi!!..
seksa gila la homesick nih..
sapa tahu ada tak ubatnya???

kadang2 nk study pun....sam terganggu..rumate dah geram sgt..asik ckp nak balik..nak balik..nak balik...waaa!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

Shuhada_nha155
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16080
Posting: 121
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 04-05-05 22:44




Quote:
rutab
Posting: 2005-05-04 21:47
--------------------------------------------------------------------------------

ermmm aku ingat malam pertama apo tadi... mmg gitu la la.. aku dulu macam tu jugak... semangat yo jang..... wassalam




ingat malam pertama aper rutab ??
Memang tajuk gempaq ni. Pandai adik kita bubuh tajuk gempaq..

Nampak nya adik2 kat atas ni manja nyer... Nasib baiklah akak tak nangis cam korang. Akak malam pertama je buat cam duduk kat umah sbb akak dah terdidik jangan manja sangat ngan kluarga sehingga sukar utk berpisah. Sbb mak ayah slalu nasihat dalam kubur nanti sorang2. Tak berteman. Berjauhan dari kluarga. Cuma pastikan jalinan kasih antara famili tetap teguh. Sbb tu akak releks jer bila masuk asrama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shuhada_nha155Profil   Hantar PM kepada Shuhada_nha155   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-05-05 23:53




sy pn 1st time msk asrama ms F1..
mmg ngs la klu bole tiap2 mgu cr alsn nk blk kelentong la penyelia asrama tu janji dpt blk bkn nk wat jht pn jumpa family gak

2mggu dok asrama minta dok umah bbrp mggu hehe

sy pon anak sulung gak
anak sulung punyer manje lain macam sket

pnjgla klu nk citer mmg best la kenangan first time msk hostel

pastu ms dpt msk matrik pon ngs gak wpn dh biasa dok hostel 5 thn

dh msk U pon ngs gak tp sumer tuh awl2 jela pas dh stable knl sumer kwn2 orait la blk



Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

uhud147
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15907
Posting: 143
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 05-05-05 00:09



huh...tajuk gerun berabis nih... first time ana masuk hostel, mase form one..punyelah semangat...mane taknya..abang2 dgn kakak ana semua tinggal kat hostel...ditambah pulak, bila diorang sesekali balik mase cuti sekolah, ape yg diorang minta, semua arwah umi tunaikan...nak makan best, umi masak...nak itu, nak ini...pendek kate, semua dapat la.. so, bermula dari situlah ana bertekad, mesti dapat UPSR bagus utk masuk boarding school..Alhamdulillah...mungkin berkat doa arwah umi dan abah... tapi, ana hampir2 keluar dari hostel mase form one jugak...bulan mac.. sebab mase tu ana tak dapat terima kenyataan yg Arwah umi dah meninggalkan kami sekeluarga buat selama2nya... nasib baik la abah ana tu pandai pujuk....ntah macam mana abah buat...akhirnya...sampai form five ana dok hostel... terima kasih abah..i'm very proud of you!! terima kasih Tuhan!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For uhud147Profil   Hantar PM kepada uhud147   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 00:10


Quote:

On 2005-05-04 22:04, aKujErr wrote:
huhu.. malam pertama..
suspen molek topik die..huhu .....



Mengapa lah yang fikir mcm biasa ttg malam pertama tidak berfikir secara lateral seperti ana?

Ana time pilih tajuk utk posting ni, tak terfikir pula ttg makna yang lain2 yg difikirkan oleh mereka yang kata.......... tajuk ni suspen je....maaf ye jika tajuknya itu mengundang salah faham anda mentafsirkannya.... saya tidak berniat pun nak buat suspen....

TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-05-05 09:47




sebut pasal malam pertama...ketika berpisah dengan mak+ayah...terus terang ana bagitahu..memang sedih..tidur langsung tak lena...
ana start tinggal kat asrama masa form 1..kebetulan ana ni kembar(seiras)...dari kecil memang tak pernah berpisah...masa sekolah rendah sampai tingkatan 5...memang kami satu kelas...tempat duduk pun sebelah menyebelah...bila kena berpisah..apalagi..memang teramat-amat sedih...tiap -tiap hari mesti telefon mak abah..dan kembar ana...masa tu jugak...adengan nangis menagis terjadi....bila terkenang kisah dulu2..terkadang senyum sendiri....tak matang lagi saat itu...

emmm...sekarang masing2 dah masuk u...sorang kat kelantan sorang kat trg...jaraknya taklah jauh sangat....2minggu sekali atau 1bln sekali dia akan balik umah(di terengganu)..kitorang bolehlah jumpa selalu...

tapi kalu jumpa u,ada jugak ssekali bergaduh,tak sependapat.....ala semua tu pengerat silaturahim kami adik beradik...ALong sayang anGah....


Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-05-05 09:49




sebut pasal malam pertama...ketika berpisah dengan mak+ayah...terus terang ana bagitahu..memang sedih..tidur langsung tak lena...rinduu........
ana start tinggal kat asrama masa form 1..kebetulan ana ni kembar(seiras)...dari kecil memang tak pernah berpisah...masa sekolah rendah sampai tingkatan 5...memang kami satu kelas...tempat duduk pun sebelah menyebelah...bila kena berpisah..apalagi..memang teramat-amat sedih...tiap -tiap hari mesti telefon mak abah..dan kembar ana...masa tu jugak...adengan nangis menagis terjadi....bila terkenang kisah dulu2..terkadang senyum sendiri....tak matang lagi saat itu...

emmm...sekarang masing2 dah masuk u...sorang kat kelantan sorang kat trg...jaraknya taklah jauh sangat....2minggu sekali atau 1bln sekali dia akan balik umah(di terengganu)..kitorang bolehlah jumpa selalu...

tapi kalu jumpa tu,ada jugak ssekali bergaduh,tak sependapat.....ala semua tu pengerat silaturahim kami adik beradik...ALong sayang anGah....


Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-05-05 10:55


sedih sgt 1st night..pisah dgn mak,ayah dan adik2...masa lower 6..dok umah sewa..tapi berkat PERPISAHAN...akhirnya dpt masuk U...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 05-05-05 11:11


malam pertama lahir kat dunia... sempat pengsan berjam-jam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 13:05


malam pertama duk asrama masa form 3:takdelah takut sgt..sbb dah terbiasa dgn prog zmn kanak2..Gembira ada laa..sbb satu dorm semua student form3..huru-hara ada laa..cuma ingat lagi time tu..adik pertama masuk wad sbb sakit saraf tulang..nak hmpr sethn tak dpt attend sek..belajar 2 bulan terakhir..tp..alhamdulillah..boleh naik tahun..(sbb adik sek.swasta)..mmg risau la seminggu duk asrama tu..sbb dia adik paling rapat..skrg ni pun jauh di bumi ambiya'..rindu sgt2..

masa masuk UIA ni..tak tau knp..mlm pertama duk hostel boleh menangis..mak je yg antar masuk sini..abah tak dpt attend..sbb keje..masa tu fikiran bercelaru kot..marah2 kat abg..knp bagi masuk uia..sbb konon nak p study kat azhar..tp..lps pujuk demi pujuk..study jugakla kat sini..best jugak..alazhar lambai dr jauh je..just kwn2 je yg antar berita..gambar dan sbgnya..hajat nak sampai jugak..sbb passport dah siap semata-mata nak ke sana..tp..tak kesampaian..

[ Posting ini telah di edit oleh: RuMaishaaa pada 2005-05-05 13:08 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

cboy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.04.2005
Ahli No: 15786
Posting: 28
Dari: Kudat

Sabah  


posticon Posting pada: 05-05-05 15:35


suspen jg tajuk nie....hehehhe...
malam pertama.. time kat asrama dulu kira ok lagi coz kawan2 dah ada yang kenal..
tapi bila dah stuay kat u, time malam pertam amemang menyeksakan... ye ler dah ler kat negeri orang pas tue kawan pun enda ada lagi...
macam nak balik rumah je time tue.. tapi rumah jauh oh....naik belon baru sampai....
*anak bongsu ni manja ke....
kamek anak bongsu jua bah...

"hoga-hoga..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For cboyProfil   Hantar PM kepada cboy   Quote dan BalasQuote

cboy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.04.2005
Ahli No: 15786
Posting: 28
Dari: Kudat

Sabah  


posticon Posting pada: 05-05-05 15:39


suspen jg tajuk nie....hehehhe...
malam pertama.. time kat asrama dulu kira ok lagi coz kawan2 dah ada yang kenal..
tapi bila dah stuay kat u, time malam pertam amemang menyeksakan... ye ler dah ler kat negeri orang pas tue kawan pun enda ada lagi...
macam nak balik rumah je time tue.. tapi rumah jauh oh....naik belon baru sampai....
*anak bongsu ni manja ke....
kamek anak bongsu jua bah...

"hoga-hoga..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For cboyProfil   Hantar PM kepada cboy   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 15:49


tak pernah berpisah ngn mak ayah hinggalah dpt tawaran belajar kat uitm kedah..dahlah kita sorang2 je kat situ tak ade kwn coz yg lain sume dah ditendang ke sarawak..
first kat situ,tak terasa sgt homesicknye..tapi bila dah masuk seminggu...sy demam rindu kat mak..siap nangis lg...yg tak tahan,ayah terus amik cuti dan pegi ke uitm hari tu jugak..dari kelantan ke kedah...hehehe...



Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sue_uya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1698
Posting: 30
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-05-05 15:56


x leh tdo gk...ingat umah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sue_uyaProfil   Hantar PM kepada sue_uya   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-05-05 16:02


...
1st time duk kat hostel rasa nak balik jer...malam duk igt kat umah..nangis juga lah

-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

murnirah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8450
Posting: 20
Dari: bumi ALLAH yang indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 16:05


malam pertama??? lerrr...kat hostel ke...biasela...virus tu memang menyerang sume org mase 1st time berjauhan....yeke?? wALLAHua'lam.....melainkan org2 yang tahap immunity beliau tinggi je x nangis....

Bookmark and Share

    


  Member Information For murnirahProfil   Hantar PM kepada murnirah   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 21:53


kino masa mula-mula masuk asrama masa f4. dah beso sket. takde ar nangih2 pun... tapi tensen giler kalu mak ayah tak datang lawat kat asrama.
balik kampung sebulan sekali. mak ayah datang dua minggu sekali. paling lama tahan tak jumpa mak: 2 bulan. paling lama tahan tak tepon mak : 1 minggu.ehhehe.
asrama kat Subang Jaya, umah kat P. Jaya.hehe. 15 minit je. Tapi sebab asrama penuh, wajib dok asrama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

mawarddah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13753
Posting: 18
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 22:36




masa 1st time msk hostel waktu f1, mmg kenangan yg takleh lupe..dah la msk skolah yg tak kenal sesape pon...mggu 1st skolah setiap hari call umah ckp nak kuar hostel..hehe

tapi yg plg takleh lupe bile 1st night kat hostel..sayer jatuh katil..mmg lawak giler kalo ingat blk..nasib baik katil bwh...my friend, baru 1st week kat hostel dah berbalut kepala.......jatuh katil..dia duk katil atas..kesian die..

'kenangan di smatkem dan shams takkan ku lupakan'

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarddahProfil   Hantar PM kepada mawarddah   Pergi ke mawarddah's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 22:42




fisrt time masuk asrama mase matrix.. dah beso... kuranglah skit sedihnye... nasib baik sekolah menengah dulu dekat je ngan umah... kalau kena dok asrama mase tuh... ntah le... ehehehe

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 00:18


ish..ish..terkenang masa dulu..1st time msuk asrama form4..dah kira besor dah tu.tp sedey gak sbb 1st time jauh ngan mak ayah..tido tak kenyang ,mandi tak lena,makan tak basah la jadinya..mlm pertama tu tdo tutup mata ngan bantal..konon2 tdo la tu tp menangis..he..he..he..yelah semalam tdo kat umah lg..ari ni tdo kat tmpat lain plak..pastu tak lena..tak serasi lg ngan tmpat tdo baru..ni dh msuk u pun camtu la jgak..payah nak tdo mula2..tp tak de la nangis bwh bantal dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 06-05-05 01:19


tak rasa apa2....sbb kawan2 ramai..sedih mmg ada...nak makan pun tak lalu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 01:50


Quote:

On 2005-05-05 21:53, kinobaik wrote:
kino masa mula-mula masuk asrama masa f4. dah beso sket. takde ar nangih2 pun... tapi tensen giler kalu mak ayah tak datang lawat kat asrama.
balik kampung sebulan sekali. mak ayah datang dua minggu sekali. paling lama tahan tak jumpa mak: 2 bulan. paling lama tahan tak tepon mak : 1 minggu.ehhehe.



Janganlah tension gila....tension sikit2 sudahlah.... ..

dan klu bab menelefon tu, itulah yg terbaik, dapat juga hantar report mingguan pada mak dan ayah.

Ana dulu time duduk asrama, telefon belum dipasang...(tiang telefon pun tak pernah nampak di tepi jalan ke kg)....so guna surat shjlah...

tapi kalau ada emergency case, telefon pak uncle yg duduk dekat sikit dgn pekan KB utk sampaikan pesanan tu pd mak dan ayah di kampung.



TQ

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 12:13




malam pertama kat hostel, tidur berendamkan air mata..1st time duk berjauhan ngan family masa form 4..ist hari pendaftaran, rasa macam kuat je semangat nak tinggal kat hostel..bila time nak tido, teringat sangat kat family..kalau telipon mesti nangis2..sampaikan parents ana pernah tanya sama ada ana nie demam selsema ke..sbb suara lain..ana rasa homesick sesangat..
skarang pengalaman tue dah jadi suatu kenangan yang sangat berharga..paling best, mama akan kira hari bila ana akan balik bercuti..kepulangan kita akan ditunggu2..hubungan antara family pun lebih erat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 12:13




malam pertama kat hostel, tidur berendamkan air mata..1st time duk berjauhan ngan family masa form 4..ist hari pendaftaran, rasa macam kuat je semangat nak tinggal kat hostel..bila time nak tido, teringat sangat kat family..kalau telipon mesti nangis2..sampaikan parents ana pernah tanya sama ada ana nie demam selsema ke..sbb suara lain..ana rasa homesick sesangat..
skarang pengalaman tue dah jadi suatu kenangan yang sangat berharga..paling best, mama akan kira hari bila ana akan balik bercuti..kepulangan kita akan ditunggu2..hubungan antara family pun lebih erat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 14:32


Quote:

On 2005-05-06 12:13, houri wrote:


.....suatu kenangan yang sangat berharga..paling best, mama akan kira hari bila ana akan balik bercuti..kepulangan kita akan ditunggu2..hubungan antara family pun lebih erat..




Dan inilah antara peluang yang mesti dimanfaatkan. Semasa duduk cuti di rumah, bantu2lah emak di dapur. Klu ana yg lelaki ni, balik rumah, bawa adik2 jalan2....keliling kampung shj...dan emak boleh 'lepas tangan' skjp utk tengok2kan adik2 yg masih kecil tu.

TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

nUrIllaHi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.10.2004
Ahli No: 12050
Posting: 89
Dari: bumi ALLAH

blank  


posticon Posting pada: 06-05-05 14:42


akak masuk asrama start f1 kat kuantan. memang sedih sebab parent kat bangi..jauh tu. tapi yg best bila cuti je mak mesti masak sedap-sedap .

Bookmark and Share

    


  Member Information For nUrIllaHiProfil   Hantar PM kepada nUrIllaHi   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 15:19


tekejut gua siot..
ingat pe bend tah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 11-05-05 12:00


malam pertama...di hostel...tak rasa apa2..sebab sebelum ni memang umi hantar ke kem motivasi dari kecil..lagipun dari kecil suka je balik kampung ikut atuk (naik basikal tua yang ade pelantar besar tu, pastu atuk ikat takut cucu jatuh) tanpa mak ayah. dan sememangnya well-trained berjauhan dengan umi ayah...darjah 5 + 6 memang banyak tidur kat sekolah. form 1 - 3, nak sangat duk asrama sebab seronok sangat tiap2 hari habiskan masa dengan kawan-kawan (7 pg-7ptg!)...

jadinya, ditakdirkan untuk kutip pengalaman duk hostel selama tiga bulan...malam pertama tak de ape2..tapi dalam minggu pertama, mata kedua patah dipijak senior...masa patah tu geram je la... bila tepon umi nak bgtau cermin mata patah, laju je manik2 jernih tu meluncur...pindah sekolah sbb tak dpt kejar pelajaran (ada lah jadi wakil sekolah sesikit..)

masuk UIA pun ok je. takde lah insiden homesick..awal2 masa pakcik blum bg handset, berhubung dengan ayah guna emel..tiap2 hari. umi je perlu call...tu pun bila banyak koin...sesikit wat pe, tak puas hati la...kesian kat adik, x dpt cakap dengan kak long dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 12:10


...
ana tiap minggu balik umah...klu x blik...rs lain je....maklumlah x biase duk jauh dr femli...tmpt blaja pun dekat je....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 16:18


Malam pertama...hmmm...sejak darjah 4 lagi masuk asrama...pastu sampai sekolah menengah...skrg pun masih gak duduk jauh ngan keluarga...sedih..rindu tu memanglah...nak buat macam mana....kena lah berjauhan...cuti baliklah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 16:19


Malam pertama...hmmm...sejak darjah 4 lagi masuk asrama...pastu sampai sekolah menengah...skrg pun masih gak duduk jauh ngan keluarga...sedih..rindu tu memanglah...nak buat macam mana....kena lah berjauhan...cuti baliklah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 16:20


Malam pertama...hmmm...sejak darjah 4 lagi masuk asrama...pastu sampai sekolah menengah...skrg pun masih gak duduk jauh ngan keluarga...sedih..rindu tu memanglah...nak buat macam mana....kena lah berjauhan...cuti baliklah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 16:20


Malam pertama...hmmm...sejak darjah 4 lagi masuk asrama...pastu sampai sekolah menengah...skrg pun masih gak duduk jauh ngan keluarga...sedih..rindu tu memanglah...nak buat macam mana....kena lah berjauhan...cuti baliklah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 17:46


Quote:

On 2005-05-12 16:20, GHAIZAH_8485 wrote:
Malam pertama...hmmm...sejak darjah 4 lagi masuk asrama...pastu sampai sekolah menengah...skrg pun masih gak duduk jauh ngan keluarga...sedih..rindu tu memanglah...nak buat macam mana....kena lah berjauhan...cuti baliklah...



wah hebat ni...sama macam kakak ana juga....

TQ

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 12-12-05 11:49


malam pertama saya sungguh ceria terlepas dari undang undang rumah saya...tapi ..minggu berikutnya sungguh derita terlepas mulut rimau masuk mulut boyaa..pukul 1 pagi kena bangun lari-lari..

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 12-12-05 11:59


ana malam pertama dok asrama memang sedih glerr....homesick...sebab nilah first time...bjauhan dengan famili...tu pun dah besar panjang...dah 18 tahun pun...hehehehehheee..tapi alhamdulillah...sekarang semua dah ok... huhuhuhuhuu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 28-01-06 17:17


tiap2 hari call mama

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::....:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 18:58


hurmm...tajuk macam best saja...

ana pula malam pertama masuk masuk hostel time form4 dulu memang banyak kenangan...

time itu memang sedih la nak tinggal parents..yerla tak pernah duduk hostel..ana ingat 1minggu demam...tapi ana tak ada la meracau tau mengigau..tapi demam itu pun pasal time itu musim demam..heehh...effect gk la kat minda sebab baru duduk tempat baru...jumpa kawan baru..hehe..lucu juga kekdg duduk ingat kysah silam...

bila dah masuk hostel kat u...biasa dah rasanya...cuma environment saja berubah,,,fikiran pun dah matured...heh...

macam itu la malam pertama ana duduk kat hostel...banyak kenangan manis yang memang tak boleh nak ana lupekan...

:lol: :-di :-)


-----------------
Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

and_nod
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.11.2003
Ahli No: 4885
Posting: 121
Dari: Perhentian, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 19:49


hmm... masa masuk asrama tu rasa biasa lah.. pasal sebelum ini sekolah kat sekolah asrama harian walaupun tak dok asrama tapi biasa lah masuk2 asrama jumpa geng.. bila masuk asrama penuh.. kena dok sensorang (orang ramai tapi tak ada kawan, so sensorang lah) terasa juga. tapi alah bisa tegal biasa.. kena pandai cari kawan supaya tak terasa sangat berjauhan dengan keluarga

Bookmark and Share

    


  Member Information For and_nodProfil   Hantar PM kepada and_nod   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 23:13


malam pertama dok hostel...fuh memang kisah sadis...huhu...
mestila nangish..sedih woo..masa form1 pulakk tu...hehe..
tapi lepas bangun tidur dah xrase apa-apa...
tapi best jugak dok hostel ye..banyak experience..macam-macam perangai manusia ada... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 23:23


malam pertama xbley tidur woo..
tapi pasal dah dapat member baru..alhamdulillah boleh seswaikan duduk kat hostel ni..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

amirez
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21578
Posting: 54
Dari: Universiti Selatan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-06 01:43


hmm..1st time duduk asrama masa darjah 6 tapi 3 hari saja sebab ada program kecemerlangan pelajar. tak pernah duduk jauh dengan family masa tu. dah la pergi sorg2 wakil sekolah huhu. mula2 rasa takut pun ada tapi cepat-cepat biasakan diri. malam pertama..dengar bunyi pelik belakang dorm huhu. tapi buat derk saja.

pengalaman duduk asrama yang sebetulnya bila masuk matrikulasi dulu. saya seorang saja dr sekolah saya. 2nd intake pula tu. rasa sedih pula bila family balik lepas hantar saya. dah la jauh. rumet 1st intake 2 orang duduk usik2 kata mesti ada orang nangis malam tu eheh. tapi saya xlah nangis. rasa best pun ada sebab dapat kawan baru, dapat belajar berdikari


-----------------
My Life Span @ www.amirez.com/mystory
Panduan Reka Blog @ Bookmark and Share

    


  Member Information For amirezProfil   Hantar PM kepada amirez   Pergi ke amirez's Website   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 29-01-06 02:57


saya 1st time duduk asrama, rasa juga nak balik rumah malam pertama tu jugak..tapi anak sulung punya pasal, kena berlakon sebagai 'hero'.takut adik2 kata abang manja...hehehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

Asyiqqin
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2006
Ahli No: 21936
Posting: 13
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-06 03:51


ana masa kali pertama duduk di asrama, ana nangis seminggu. teringat ummi dengan abi. dalam tandas nangis, dalam dorm nangis. dah lama-lama, biasalah. yang tak tahun, ana sayang nak tinggalkan asrama tu bila ana dapat tawaran pergi sekolah asrama penuh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsyiqqinProfil   Hantar PM kepada Asyiqqin   Pergi ke Asyiqqin's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 21:10


assalamualaikum

malam pertama dikolej...memang homesick, nak tidur mesti nangis ingat mak..lepas 2 minggu baru kurang..dan akhirnya macam biasa saja..lepas dah sedar kita berjauhan kerana ilmu..alhamdulilah sekarang dah ok dah..

wassalam


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-02-06 21:27


erm..saya lagi teruk..1st 2nd week masuk sekolah asrama tak ada apa-apa,tapi masuk 3rd week dah mula telefon mak....menangis2 nak balik..nasib baik kuat smgt,sebab mak kata kalau nak berenti sekolah mrsm..pergi belajar pondok kat narathiwat

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-02-06 21:29


terpaksala sambung juga belajar...alhmdllh dah tingk 4 dah

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

balqiszie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11822
Posting: 100
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 01-02-06 21:35


MALAM pertama tinggal kart asrama dan malam pertama berpisah dengan family ..nangis sorang2 la masa tidur tu..tapi bila dah lama2 dan kawan2 pun dah mula rapat semuanya jadi biasa dan banyak belajar hidup berdikari

perpisahan tu kadang-kadang membuat kita lebih rapat dengan keluarga

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqiszieProfil   Hantar PM kepada balqiszie   Quote dan BalasQuote

zura04
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5325
Posting: 56

Kedah  


posticon Posting pada: 01-02-06 21:46


Assalammualaikum...wah!! macam goreng pisang bila smbang bab ini kan..hehehe..saya stay kat hostel masa f1 lagi..mula2 ok la..pastue masa masuk f2 nak keluar hostel..ttb saja nak keluar.lastly mak abah pujuk..kena mkan pujuk rayu mereka.dah ok dah .alhamdulilah sampai f5..:) sekarang pun still stay kat hostel..bila tm nak balik kolej..mak siap peluk sayang lagi..sedih nak tinggal anak..abah pun sama..hehehe..apa-apa pun memang best sebab dapat ramai kawan dan pengalaman yang penting..tidur malam tak sedih sangat sebab ada bantal disisi..hehehehe.ok:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zura04Profil   Hantar PM kepada zura04   Quote dan BalasQuote

mirwana_87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.06.2005
Ahli No: 16829
Posting: 55
Dari: kuantan..pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 03-02-06 15:29


saya malam pertama cuma takut hantu saja!!!


-----------------
pengertian hidup ini akan lebih indah seandainya diiringi dengan keikhlasan hati dan keindahan budi.. ....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mirwana_87Profil   Hantar PM kepada mirwana_87   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-02-06 15:33


Assalamualaikum sahabat semua,

Pertama kali tidur di hostel, saya tak lah terasa asing sangat sebab dalam satu bilik tu ramai kawan2. Apa pun seronok dapat pengalaman tinggal kat hostel.

Terima kasih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 12:26


malam pertama bila kat sek saja.....nak tidur malam tu...teringat kat mak ayah di rumah......terus nangis, sampai basah bantal...tak penh berpisah dari keluarga.

sekarang ni pun kalau berpisah dari keluarga pun...still nangis juga....
:) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 15:01


Assalamualaikum...
erm...memang suspen tajuk ni...
malam pertama.......erm...ana jarang berpisah dr keluarga..tapi malam pertama tu tetap ana lalui...malam pertama ana bermalam di KL dengan berjauhan dari keluarga...memang sedih..tapi tak ingat sangat..tapi ana..akan sebak atau menitiskan air mata kalau dapat bercakap dengan "ma" ana..rindu paday dan yang lain..tapi maybe ana tergolong dalam golongan yang juga diri...erm..boleh berdikari..
tapi tulah..berjauhan dr keluarga sememangy menyedihkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 16:29


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 16:52


assalamualaikum...
malam pertama, bila dengar tajuk ni semua orang boleh tafsif macam2. bagi ana pulak, sejak mula masuk sekolah menengah ana telah melalui malam pertama yang memilukan semasa di hostel. tak pernah berpisah dengan mak ayah, terpaksa hidup berdikari. apapun yang pasti, malam pertama itulah yang membawa ana sampai ke tahap ini. Alhamdulillah... ana dapat hidup berdikari sekarang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 10:21


malam pertama saya kat asrama maktab..
memang sedih..yelah dah lama tak berjauhan dengan keluarga..
tapi..boleh fikirkan saya dah besar..kena tabahkan hati..
susahlah nak berjaye kalau tak boleh adapt kat tempat orang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 12:27


biasa la tu..saya pun macam nak nangis...tapi tahun la..memang rindu pun tapi bila dah seminggu dah tak ingat rumah...seronok sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 21-02-06 13:28


saya pula..first time jauh dengan family bila masuk matrix...kat hujung Malaysia pula tu...saya dapat matrix kat Perlis......KOLEJ MATRIKULASI PERLIS..............................................

peh, NANGIS TU......................... masa tu tak ada hp.........boleh beratur panjang nak call mak.......................lepas tu mak belikan hp...........nangis lagi........................Kalau tak salah, hampir 4 bulan saya asyik nangis......dan sepanjang hampir setahun setengah mak and famaly akan datang setiap 2 minggu sekali dARI MELAKA. heheheheheheheh
[ Telah diedit oleh: budak_melaka pada 21-02-06 13:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 13:40


Assalamu`alaikum wbt....
Erm...ana dulu dok hostel dr form1 sampai form 5...after SPM masuk uitm sarawak...
malam pertama berjauhan dari family...erm...xdek pula rasa sedih...tak tahu la Kenapa...mungkin sebab ana biasa berdikari agaknya...
huhu...tak tahu la...biasa saja...
dalam family, ana seorang saja yang yang jarang dok rumah...dah tu ana seorang saja yang dok hostel...ana seorang saja yang pernah tak beraya dengan family....tak ada la sedih sangat...phone kan ada.... ;-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

I-Dei
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22558
Posting: 34
Dari: di.trnung

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-02-06 13:56


malam pertama ana ditinggalkan oleh mak/ayah sebab mereka tunai haji.pada malam tu ana nangis sepuas-puasnye macam mak/ayah dah tiada(mntak jauh)basah habis kain slimut. :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For I-DeiProfil   Hantar PM kepada I-Dei   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 13:35


haha...mdlm maksud 2..
4 me,start malam 1 kat hostel...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

aripuddin
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2006
Ahli No: 26958
Posting: 4
Dari: kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 13:07


topik yang cukup menyentuh naluri, tidak pernah ada malam pertama dalam kehidupan, sentiasa sabar menanti malam terakhir untuk menemuiNYA. malam pertama tidak pernah indah kerana ia akan berakhir dengan hari yang seterusnya.nantikan malam terakhir rasa lagi sesuai

Bookmark and Share

    


  Member Information For aripuddinProfil   Hantar PM kepada aripuddin   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 14:56


tak payah tungu malam pertama....kat rumah sebelum nak masuk asrama pun dah rasa sedih.....takut.....bila dah sampai tu tak payah cakapla....memang sedih....tambah pula keesokan harinya birthday saya...lagilah sedih...walaupun dah 2 tahun masuk asrama....still tetap sedih...homesick...bila sampai satu tahap nangis lah...hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 14-10-06 16:05


betul cakap insyirah_hr

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 16:46


Pada 21-02-06 13:56 , I-Dei posting:

!!! QUOTE !!!

malam pertama ana ditinggalkan oleh mak/ayah sebab mereka tunai haji.pada malam tu ana nangis sepuas-puasnye macam mak/ayah dah tiada(mntak jauh)basah habis kain slimut. :-(

lawak baca I-Dei nya cerita mlm pertama ditinggalkan family...
saya dr form1 duduk asrama..dulu masa kat sek yelah sedih terasa,tapi lah ini dah hmpir 11thn saya stay kat asrama atau pendek kata study kat tempat yang memang jauh dr family..now dah rasa biasa saja..rindu memang rindu tapi demi sebuah perjuangan semuanya kena diteruskan.pernah juga lah menangis..tapi bukan sebab ditinggal sendiri tapi kerana mehnah atau tribulasi yang melanda..tambah bila seorang-seorang kat negara org Allah sajalah tempat mengadu nasib..terasa sangat sepi hidup tanpa keluarga tapi..Allah maha mengetahui segalanya..buat yang bakal duduk asrama..semangat memang kena kuat..perjuangan mesti diteruskan jangan asyik ingat rumah saja..


-----------------
hidup ini jihad menuju ilahi


Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 20:19


malam pertama saya dilahirkan di dunia saya tak ingat apa-apa..:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

islamicteen
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2006
Ahli No: 26317
Posting: 10
Dari: PENDANG

Kedah  


posticon Posting pada: 14-10-06 22:27


BEST juga TAJUK NI

MALAM PERTAMA MMMMMM.................
ana budak sek ...so malam pertama masuk asrama tu sedih lah juga
ye lah baru 1 satu time pisah dengan mak ayah
tapi pas tu dapat ramai kawan terus hilang he he he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicteenProfil   Hantar PM kepada islamicteen   Quote dan BalasQuote

sejadah_usang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26842
Posting: 97

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 12:08


Pada 04-05-05 19:11 , MohdHanafi posting:

!!! QUOTE !!!




ingat malam pertama apa :-P

fisrt time pisah dengan famili masa form 4 pergi sek teknik kuantan. haru memang haru, tapi idak lah sampai menangis cuma muka monyok saja lah. tapi lah ni dah tua dah, dia biasa dah :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sejadah_usangProfil   Hantar PM kepada sejadah_usang   Quote dan BalasQuote

nick_sieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24044
Posting: 94

Kedah  


posticon Posting pada: 18-10-06 02:32


first time dok asrama... tak boleh dok asrama... lari... tukar sekolah... hehehe ... pas tu, form 4 baru boleh dok asarama... then , masuk saja u, dah jrg ingat kat rumah dah... kadang-kadang, sampai 6 bulan tak balik rumah... hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nick_sieqProfil   Hantar PM kepada nick_sieq   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-10-06 07:16


malam pertama tidur kat asrama, waktu form 1, tak sedih pun...
excited ada lah..hehe...

tapi lepas seminggu memang susah sangat tidur...lepas baca al-mulk baru mata boleh pejam....

sebabnya bukan sebab homesick tapi sebab ana di'ganggu'..
huhu...

sepanjang form 1 trauma..maklumlah 1st time rasa benda-benda begini...
tapi masuk saja form 2, alhamdulillah dah berani sikit..

apapun homesick tetap ada, sampai form 3 still homesick...
bila ingat2 smule kelakar sebab macam-macam ana buat untuk keluar dr sekolah...
tak nak citela...malu...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

Syafiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4132
Posting: 50
Dari: Bangi

Perak  


posticon Posting pada: 18-10-06 09:11


Assalamualaikum,

Malam pertama kat asrama masa tu saya form 1. Saya tak boleh tidur lena mlm tu.Memang sedih tak terkata sebab first time duduk jauh dari family. Tapi sekarang dah biasa jauh dari family.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyafiyahProfil   Hantar PM kepada Syafiyah   Quote dan BalasQuote

shahfaz
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2006
Ahli No: 26664
Posting: 17
Dari: besut

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 05:27


mlm petama...emm.mnrk juga 2..
ana xth lah bagaimana nak cakap...sedih 2 memang sedih..tapi trigt kat kewajipan kat,terpaksela....lagipun 2 baru mlm pertama...kalau dah xblk selama beberapa tahun bagaimana?org raya dengan keluarga...kat dengan kawan-kawan saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahfazProfil   Hantar PM kepada shahfaz   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 20-10-06 05:44


ASSALAMMUALAIKUM....
Hmmmmmmmm...gempar sungguh tajuk ni...saya ingatkan MALAM PERTAMA apa....rupanya..........


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-06 18:45


Assalamualaikum..
malam pertama tidur kat hostel waktu saya umur 18 tahun..tula pertama kali berjauhan dari keluarga, malam tu tak boleh tidur, asik teringat kat rumah, kat bantal busuk..hehe... teringat kat mak abah..rasanya macam nak balik rumah saja malam tu..tapi nak buat bagaimana..duduk jauh..Kalau dekat time tu juga saya balik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-06 11:51


Pada 04-05-05 19:20 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!




eh, samala...ana pun tak homesick langsung..hehe..dahlah bulan puasa pula..tak ada rasa papapun..senyum saja waktu nak tidor...tapi bila tengok kawan-kawan nangis2 rasa kasihan saja..tapi nak tergelak pun ada...hik hik!
ish, tak baik betul...


p/s: erm, ana pun anak bongsu juga..hehe...another 1 proof that a last children is not pampered.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 12-11-06 12:03


saya tak...
dulu-dulu saya memang suka duduk asrama...

tapi bila dah masuk universiti..
asal free saja mesti nak balik kampung :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-11-06 13:03


saya masa sek tak pernah duduk asrama tapi bila dah masuk ipt ni...first time duduk asrama.....tapi rasa macam dah biasa duduk asrama....biasa saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-06 13:15


Pada 12-11-06 13:03 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

saya masa sek tak pernah duduk asrama tapi bila dah masuk ipt ni...first time duduk asrama.....tapi rasa macam dah biasa duduk asrama....biasa saja....


sama macam saya juga....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

UIHR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.04.2005
Ahli No: 15700
Posting: 89

Selangor  


posticon Posting pada: 12-11-06 13:27


malam 1st di asrama rasa seronok sangat dapat kenalan baru...
dapat pengalaman dalam berdikari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UIHRProfil   Hantar PM kepada UIHR   Quote dan BalasQuote

nurcinta
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25829
Posting: 84
Dari: australia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-06 13:29


Kalau tak ada yang pertama bagaimana nak yang seterusnya betul tak? hehe

ok pengalaman malam pertama banyak ye lah al maklumla sekolah asrama kejap masa form 1 lepas itu masuk mrsm, masuk kolej and now kat oversea semua nya malam pertama dalam keadaan yang berbeza2

malam pertama masa form 1 tak ingat lah lupa dah...jus ingat tidur kat katil 2 tingkat dan dalam dorm...tak suka lah dok dorm
sekejap saja 1 month lepas itu minta keluar asrama duduk rumah...

mlm pertama kat mrsm ingat....sebab masa tu excited...mrsm kan...huhu duduk 1 bilik 4 orang katil single. ingat lagi masa tu saya saja junior yang 2 senior seorang junior dah datang awal lagi...so katil saya saja lah tak bercadar lagi. excited betul sampai tak boleh tidur...rasa macam xcaya saja dapat masuk mrsm masatu...tak ada homesick

kendian malam pertama di apartment kat kolej kat KL duduk apartment besar 5bilik 6bilik air...bilik saya share dengan 2 org roomates so ni pun best jugak sebab bilik ni lagi besar dari bilik saya kat rumah...so i have a lovely time lah...

ok next mlm pertama kat australia...

malam tu tak boleh tidur hehe bukan sebab homesick... tak boleh tidur sebab asyik duduk dekat tingkap dan tengok pemandangan kat luar sebab macam tak percaya dah kat oversea lepas itu lebih xcaya lagi dapat duduk seorang dalam 1 apartment ...hehe walaupun studio single saja dan tak sebesar apartment kat KL dulu tapi suka sangat...kat rumah kena share bilik dengan adik...so mlm tu tidur dengan keadaan tersenyum tapi pelik lah juga sebab fikir ye ke aku kat australia ni? hehe....waaa saya sayang brisbane tak mahu balik pula rasa =p

ok next malam pertama kat bilik pengantin...opsss belum lagi lah hahaha

ok tu saja pengalamaan saya...wasalam


-----------------
::bukan balasan nikmat yang dicari, tetapi redha Allah yang kudambakan dalam hidup ku kini dan selamanya.Insyaallah::


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurcintaProfil   Hantar PM kepada nurcinta   Quote dan BalasQuote

selangor
Warga Rasmi
Menyertai: 24.08.2006
Ahli No: 26039
Posting: 17
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-06 17:31


ingat malam pertama apa :-P

fisrt time pisah dengan famili masa form 4 pergi sek teknik sg.buloh. haru memang haru, tapi tidak lah sampai menangis cuma muka monyok saja lah. tapi lah ni dah tua dah, dia biasa dah :-P


-----------------
MEMBANGUN BERSAMA ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For selangorProfil   Hantar PM kepada selangor   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-11-06 19:25


Ish2... ingatkan malam pertama apa tadi..ish2...
Ni tektik tarik peminat ke..?? hehheee....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-02-07 21:29


masa mlm pertama xnangis lagi sebab mak still ada kat kwsan yang sama. petang hari ke2 baru mak balik...mlm ke2 tu jangan cerita r...xsemena2 air mata merembes2 keluar dengan laju nya...segan dengan roomate..so tepakse lah nangis xberlagu...cerita kat kawan rasa hati yang sayup.. ;-) sampai kawan kol, dia riso sangat...hehe..maklum lah 18thn hidup baru 1st time xsebumbung dengan mak... hehe :D tapi sekarang da ok agaknya... ;-)

p/s: pernah 1 hari tu masa ngaji, tetiba saja air mata mngalir, ht teringat kat mak...
sebab baik roomate xdek masa tu...fuhhhh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-02-07 21:36


ish...mimpi ke apa ni??? macam tak percaya saja... eh betul ke LELAKI MENANGIS sebab HOMESICK?????? ai....1st time tau ni...sebab tu kut xpecaya. tapi dah beberapa org mgaku. Ai???????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

rasasayang
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2007
Ahli No: 28031
Posting: 16
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-02-07 22:03


seminggu saya tidur tak lena..lepas itu masa solat jemaah, masa wirid..aduhai..meleleh air mata..teringat baba, mama & adik2

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasasayangProfil   Hantar PM kepada rasasayang   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 25-02-07 22:07


mlm pertama masuk asrama...

susah tidur
nangis
xsenang duduk

tapi... akhirnya berjaya jugak untuk tidur kerana dah letih sangat...

just nak bagitahu yang sayang ni masuk asrama start darjah 5

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

ainulmardiyah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28913
Posting: 1

Johor  


posticon Posting pada: 26-02-07 15:52


salam....
malam pertama saya kat hostel dengan airmata,sedih sangat sebab memang tak pernah b`jauhan dengan mak ayah..

tapi k`sdhan saya b`akhir masa form 3 sebab keluar hostel sebab pelajaran merosot..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainulmardiyahProfil   Hantar PM kepada ainulmardiyah   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 26-02-07 16:07


alhamdulillah....bagi saya...tak ada masalaah...
masalah kat asrama start timbul di pertengahan tahun pertama...
alhamdulillah sempat tenggelam sebelum masuk tahun ke dua...
sekarang semua dah berjaya...moga kejayaan sentiasa menjadi teman sejati
kita bersama....ukhwah fillah...

hmmmm......teringat kenangan lama time duduk asrama dulu-dulu...
to all penghuni ASPUFAZA...
moga kalian sentiasa bahagia dan ceria2 slalooooooo.....
mizz u all....:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-02-07 16:10


mak aih tajuk... bikin surprise saja....

tak ingat lah, tapi rasa macam tak boleh tidur sebab rindu kat mak...

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 26-02-07 19:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-02-07 16:20


ni lah 1st time jauh dr family.umur ana 22 tahun dan anak sulong.bila sampe saja sini,UK,2 mlm asyik menangis.mana xnye,pertama kali dalam sejarah berjauhan beribu2 batu dr rumah.tiap-tiap hari asyik fikir nak balik saja sampe lah sekarang ni.memang lawak bila d fikir balik tapi 2 lah kenyataannya.walaupun tiap-tiap mggu on skype cakap dengan family siap ada webcam lagi tapi rindu tu still lagi menebal.paling rindu sekali adik2 ana:( rindu adik adam!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-02-07 16:34


hahah .. saya pun kena homesick juga dulu masa f1 ..
ye lah ... first time kan duduk asrama ...
tiap-tiap malam, asyik menangis saja seorang-seorang kat asrama ...
telepon mak tiap-tiap hari ...
walaupun abang saya pun satu asrama, satu dorm pula tu .... hahahah
tapi cuma seminggu saja ...
lepas tu saya dah tak rasa apa-apa dah ...
sekarang dah jadi senior ...
bila tengok junior2 menangis teringat kisah lama ....
sekarang pun dah tak payah risau nak pergi study jauh2 dari keluarga ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Malam pertama

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.27436 saat. Lajunya....