Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan seseorang untuk menyambut datangnya kesempatan.
-- Benjamin Disraeli

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Cikgu yang masih diingati


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Cikgu yang masih diingati

Please Mendaftar To Post


Oleh Cikgu yang masih diingati

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-04-05 11:55



kalo diikutkan mestilah kiter kena kenang semua cikgu..maklumlah sbb diorg kiter dpt ilmu..tp mesti ader cikgu yg korang plg ingat...
kalo kiter...cikgu yg plg ingat cikgu Hassin..sek rendh...still contact,,,drpd x kwn lg smpai dah berank pinak cikgu tu...BaIk Ah dIa...

-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 12:02




sy masih ingat Puan Roslinah Binti Alias... cikgu Biologi di Kolej Mara Seremban.... best giler la cikgu saya nie...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 16:48




ana da jugak... namanya Ustazah Zarina.... best sangat ustazah tu... syukran atas ilmu yang diberi... ni ustazah sekolah rendah....

-----------------
to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 17:04


sy suker cikgu rokiah...cikgu sek.men...cikgu yg mengajar subjek saina...klu sy dengar dia bercakap rasa khuyuk jer...

best...sayang cikgu...

lecture kat utm pong best gak...terima kasihs

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 30-04-05 18:10


Senarai nama guru kelas sekolah rendah:

Darjah 1: Cikgu Normawar Marzuki
Darjah 2: Cikgu Hashimah Hashim
Darjah 3: Cikgu Azimah
Darjah 4-6: Cikgu Sabariah Musa

Cikgu2 best sekolah rendah
Cikgu Che Yah
Sir Joey Kwan Chee Kong
Ustazah Thurayya

Sekolah menengah rapatnya lain la sikit tapi still best jugak la



Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-04-05 18:13


cikgu yg masih diingati tu kurang. tapi cikgu yg masih mengingati tu ada.

cikgu arjuna, cikgu tadika. camna dia ingat saya sampai skrang pun tak tau la. bila jumpa dia, langsung tak ingat sapa dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 18:21


cikgu paling sampoiii dan brutal..mmg satu kepala la.. cikgu baljit dan cikgu viya sarima.., cikgu paling baik n byk bg moitvasi cikgu nasir, guru BM, pakai serban.. (org kuat pas.. gmba tuan guru pun ada atas meja guru he... sempoiii he)

senyum selalu

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-04-05 18:33




-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

uhud147
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15907
Posting: 143
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 01-05-05 01:44



ana paling ingat pada cikgu nordin..zmn ana skolah rendah kat s'gor dulu garang time skolah menengah, ana sayang sangat dgn Puan Sabariah, ajar ana BM, puan Rohani Abd Rahman ajar ana maths mase form 2 Cikgu Saidi pun best tapi, pn Rohani ni sekarang dah uzur sangat.. dia mengidap serius bone cancer..ana sayang sgt dgn dia...tak tahulah kenapa..even sampai sekarang...walaupun ana dah tinggal jauh, kami still berhubung rindu betul ana kat dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For uhud147Profil   Hantar PM kepada uhud147   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 01-05-05 04:27



Teringat pada kata² Saidina Ali ra...
"MAN 'ALLAMANI HARFAN, SIRTU LAHU ABDAN"

Terkenang pada semua.

TERIMA KASIH CIKGU!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 02-05-05 11:25


saye paling suka cikgu razak. dia ajar saye masa darjah 5&6. walaupun cikgu tu suka menyakat saya. sekarang anak dia sekelas dengan saya, saya menyakat balik anak dia hahaha.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 16:13


cikgu yg paling disayangi dan dikenangi selalu...cikgu soriana yaacob!!!dia cikgu sejarah masa form 2 n form 5,cara dia mengajar,mmg best,masih berhubung lagi.

cikgu b.i sy,cikgu norbi abd rahman,mmg best giler dia ngajar b.i,walaupun dia garang,dia mmg take care kat student dia.s'kang dia ngajar adik sy laks

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 16:16




bagi ana semua cikgu yg penah ngajar ana..
memang masih dalam ingatan...
Syukran jazilan kathiran utk semua cikgu² ana



-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 22:05



sy mmg suka topic2 pasal cikgu nie..best..
antara ckgu yg sy still ingat are cikgu zakinah(bm n math) n madam chin(english).2-2 ni ajar sy wak2 sekolah rndah kat kuching..
pastu wak2 sek rendah kat kangar lak, sy still ingat antaranya teacher fairuz and ckgu math sy, kami semua panggil dier pak shariff
pastu, ckgu sejarah sy waktu form 2, sgt2 best..dan sy masih contact dgn dia smpi sekarang w'pun dia dh tukar sek.dialer salah sorang cikgu yg buat saya respect,sayang, hormat dan kagum dlm satu masa sekaligus.. lawakz pun ader..sporting habis..

-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~

Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 03-05-05 12:12




tak pernah lagi shah lupakan cikgu yang mengajar shah sejak darjah 3 hingga tamat spm....
sentiasa sambut hari guru walaupun hanya menghantar kad2 kepada mereka...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

srikandi_putih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13757
Posting: 27
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-05-05 15:53


semua cikgu y ajar kiter,kiter ingt lg.dr tadika smpai matrik.cikgu tadika dpn umah je.blk kg mesti sembang...

cikgu Zah.cikgu kimia form 4 & form 5,ckgu klas form 5.baik ngat.indu dia..
cikgu Salwati,cikgu biologi,pn Zuraina-bi
ngan cikgu Aziz BM pun slalu gak msg dia.
semualah pendek kata.ingat mereka slalu..

moga kalian semua sihat hendaknya...

TERIMA KASIH CIKGU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_putihProfil   Hantar PM kepada srikandi_putih   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 17:02




ana tak penah lupa pd ustazah kesayangan ana. dia umpama ibu kedua ana dlm dunia. huhu... rindunya kt die.. lg 1, cikgu mat. tambahan ana. walaupn dia garang, tapi disebabkn kegarangan dielah ana dpt result yg baik dlm spm.. alhamdulillah... terima kasih cikgu...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 17:38


erm..cikgu dr TADIKA..mmg baik sampai skrg..namanya Cikgu Ani..husband dia Ust.Din..juga cikgu tadika..

erm..cikgu paling suka..cikgu Nuriah..cikgu PBSM masa standard 5..dia suka ajak grup p camping..cooking..marching..bla..bla..

erm..cikgu paling takut.. ..cikgu YATI..time form 3..ngajar Math..tp..amat dikenali di SMAKH..sntiasa bawak rotan..pernah disuruh pakai purdah time dia mngajar sahaja..bahasa standard dia..KAMU BODOH!

erm..cikgu paling hormat..UST.MAT SIDI..ust.nahu time Thanawi 1-4..jalan tunduk..dan sntiasa murah snyuman..

erm..cikgu paling sayang...SEMUA CIKGU..sbb semua cikgu pun sayangkan saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 23:59




Al-Fatihah buat guruku Pn. Naimah, kami panggil dia UMMI di sekolah dulu..

beliau mengajar ADD Math dgn baik sekali...
(Ana dapat A2)...tiap-tiap bulan ada juga kek span yg dia buatkan kpd kami..hmm best...

semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

nisaRa
Warga Rasmi
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16052
Posting: 5
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-05-05 09:37


cikgu...oooo...cikgu...
mana ada cikgu jahatkan ..
sebab tuuu saya masuk u ambik cikguu...nak jadi cikgu yang disayangi oleh anak murid...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaRaProfil   Hantar PM kepada nisaRa   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-05-05 09:44


...pernah langkahku payah...menuju ke destinasi....kerana mlm gelap..dan bintang hilang kerdipnya..menjdkan arah ku keliru..ke timur atau ke barat...
bagai lilin membakar diri..menerangi kegelapan hati...kau curahkan bakti dan budi...jasamu tiada berganti.....OH GURU....

..........ku pohon restu kasihMU...ampunkanlah guru2ku......



-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-05-05 09:44


...pernah langkahku payah...menuju ke destinasi....kerana mlm gelap..dan bintang hilang kerdipnya..menjdkan arah ku keliru..ke timur atau ke barat...
bagai lilin membakar diri..menerangi kegelapan hati...kau curahkan bakti dan budi...jasamu tiada berganti.....OH GURU....

..........ku pohon restu kasihMU...ampunkanlah guru2ku......



-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 04-05-05 09:45


assalamualaikum,
cikgu yg baik dgn saya ialah arwah cikgu Pazilah Jusoh. masa tu saya belajar di KolEJ sULTAN abDUL hAMID aLOR sTar, arwah mmg seorg yg ramah,lucu,bertanggungjawab walaupun dirinya agak tegas..semoga rohnya dicucuri rahmat Allah S.W.T.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

kakyongju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8571
Posting: 120
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 10:15


cikgu faezah -----------> cikgu masa tadika, TIA
cikgu zahurain, cikgu zuraidah,cikgu ghazali,mrs ong, pn shima,cikgu an-------------> cikgu sekolah rendah SKKPP
cikgu zamri,cikgu rafeah,cikgu faridah,cikgu sofeah,ustaz shamsul -------> cikgu sekolah men SMJPP
cikgu zainil aziah,cikgu faezah,cikgu ismail,cikgu sariman,cikgu zaharuddin,ustaz talha, ustaz husni------------> cikgu sekolah men SMTI

selamat menyambut hari guru.jasa kalian tetap ku kenang.terima kasih guru.

al fatihah buat:
allahyarham cikgu nasaruddin, allahyarham cikgu abbas, allahyarham cikgu mazlan dan allahyarham cikgu zainuddin.

semoga roh2 kalian dicucuri rahmat ALLAH SWT dan ditempatkan di kalangan org2 yang beriman.
Amin.



Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongjuProfil   Hantar PM kepada kakyongju   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-05-05 11:24


sy ingat sumer cikgu2 sy hehe
plg ingat cikgu2 english math fizik sbb sume baik sgt ngan sy smpi minat sesangat sume matapelajaran tuh

kalau dr skola rndh cikgu2 math & english jela fizik xblaja lagi hehe

kesimpulannye kalau nk bagi mnt suatu mt pljrn kenala carik pape yg best kat cikgu tu

skrg dah kat U plg kamcing dgn lecturer nih Pn Sabarina best slalu bw kitorg jln2 mkn2 mkn angin hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

ummu_amarah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.04.2005
Ahli No: 15634
Posting: 1
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 04-05-05 11:32


hmm..ade sorang cikgu tu yang saya masih ingat,nama dia Pn Saputriwani.masa tue ngajar saya kat sek selayang baru...die aja agama...tapi berkat ilmu yang dia aja tu sampai sekarang saya ingat lagi...dan yang penting dia sumber inspirasi say untuk merubah diri kepada yang lebih baik sekarang...alhamdulillah,syukur dapat belajar dengan die dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_amarahProfil   Hantar PM kepada ummu_amarah   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-05-05 12:21


.....
ramai cikgu yang best2 waktu sekolah dulu...antaranya c.Arniza(sejarah),c.Alina(K.H),c.Zaiton(math),c.Awanis n mr. Kwan(kimia), dan ramai lagi..tapi dalam banyak2 ni sy paling suka ustaz Latiff. Dia dulu ajar saya ngaji dan bahasa arab waktu sekolah rendah..tp sampai sekarang ingat pada sy. Kalau jumpa mesti tegur...kalau jumpa mak dan ayah saya pun dia mesti tanya pasal saya....

-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 13:20


cikgu....

tadika islam- ustazah som....ustzh mariam..
sek rendh - byk sgt...cikgu teh..cikgu ting..
cikgu sulina..(form teacher)
cikgu maarof ( ajar chess)dll

sek men. - ustz ramli..ustzhh habibah..
cikgu marlina, cikgu salina, cikgu azzaha
cikgu anizah,ym raja iskandar,
miss mahani- best form teacher..

kampus.. - best + love lect. akaun- pn khairina
miss hardayanna, mr shamir,mr nik,
pak lah,miss azza, dlll....

byk sgt nk list down..hehehe..


tanpa kalian.. sapelaa ana...
buta huruf laa ana..huhu....

moge all ilmu yg ditaburkn.. disemai.. dititip...
dihalalkan.. i'allah.. diamalkn ke jln yg benar...
>>haPPy teAcherS dAy << 16 mei..

bangun semua..
*terima kasih cikgu....



-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Tawel-Sensei
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.04.2005
Ahli No: 16001
Posting: 88
Dari: Ireland

ireland  


posticon Posting pada: 04-05-05 17:24


Cikgu yang paling diingati ialah cikgu Pendidikan Muzik masa saya darjah 5 dan 6.

Sebab dia diingati sampai sekarang: Dia telah menempeleng saya di hadapan rakan sekelas kerana saya terlupa membaca recorder masa kelas dia..

Ish..garang sungguh cikgu itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Tawel-SenseiProfil   Hantar PM kepada Tawel-Sensei   Pergi ke Tawel-Sensei's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-05-05 06:08



Ingat2..

PN LIEW...-Cikgu paling worst dlm sejarah kelas sains..sebab?pertama kali dlm hidupnya,satu kelas taknak bagi dia apa2 masa hari guru..tulah mulut tu jaga sikit....tak baik rendahkan anak murid..sekarang yg direndahkan tulah bawa mercedes dua pintu...

PN TENG2...
Cikgu yg aku nak bantai sound bila tiba masanya...

Tujelah..yg lain aku suka

PN NORSEHA..Ajar Bio paling best!!
PN ONG-Ajar KIMIA..Agak gopoh but dia ikhlas..

the rest...oklah

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 10:55




Inilah nama-nama guru ana yang masih diingati...SELAMAT HARI GURU 2005 UNTUK SEMUA....Senarai nama Guru dari Laman PPD Kota Bharu

Terima kasih buat semua GURU yang mendidikku menjadi manusia yang berjaya.

Terima kasih.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

khausar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2004
Ahli No: 11904
Posting: 69
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-05-05 20:30


saya teringat kat cikgu masa nganjor darjh 6 dulu..
cikgu ni madam Ong..
walaupun dia non muslim..
tapi dia sangat tekun ngajor Bi sampai saya dapat A..
sekarang ni dah x jupe dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khausarProfil   Hantar PM kepada khausar   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 06-05-05 23:24



sume ckgu2 sy sayang..tp yg sy paling syg banget,cikgu kimia mase kat MRSM Bt Pahat,1st batch..Pn.Hjh Hawabi Hashim...even sy pnh kene marah ngn dia ms bru2 msk mrsm dulu..tp dia dgn kuasa Allah dia la yg paling rapat ngn sy...kitorg slalu share problm same2...skrg ni dia ader kat Auckland..cikgu2 lain ms kat sane pun sy syg..
ni list nye...

1.En.Adran(add math)
2.Pn.Zaimah(math)
3.Pn.Rohaya Sahat(BM)
4.Ustzh Hazwani(fellow blok)
5.Ustz Marwan(Agama)
6.En.Mohd Taib(bio)
7.En.Rahman(fizik)
8.Mrs.Aishah(BI)

dan sume guru2 d MRSM BT PAHAT...
jasa kalian tetap dikenang hingga hujung nyawa...
terima kasih banyak2.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

temah_pandai
Warga Rasmi
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16235
Posting: 18
Dari: bbsb

Selangor  


posticon Posting pada: 07-05-05 19:33




temah sangat menghormati sumer cikgu22 temah...dan cikgu yang memang temah ingat sekali cikgu22 yang garang bangat gitu....sebenarnya temah sedari cikgu itula yang paling ambik berat tentang kejayaan anak2 muridnya sebenarnya....sampai sekarang temah masih antar message kat PN ROSIMA...guru kimia...
JASAMU DIKENANG

Bookmark and Share

    


  Member Information For temah_pandaiProfil   Hantar PM kepada temah_pandai   Quote dan BalasQuote

jendela_hatiku
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15556
Posting: 56
Dari: Kuala Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 23:48


Cikgu yg PALING diingati ialah Cikgu Azhar...cikgu matematik masa darjah 4..

saya ni anak murid kesayangan dia sbb saya selalu dapat markah tinggi dlm matematik..

dia selalu bagi macam2 hadiah kt saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jendela_hatikuProfil   Hantar PM kepada jendela_hatiku   Pergi ke jendela_hatiku's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-05-05 16:56


cg jamal, walaupun tegas tapi dia selalu memberi semangat pd student nyer

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 13:38



selamat hari guru buat semua insan yg pernah mengajar ilmu dan menjadi Guru.....
saya tak pernah lupakan seorang guru ini yg bernama Ustaz Khair...
Dialah guru besar di sekolah rendah islam di jb..
Dialah juga guru yg mengajar di rumah sy....
Dialah guru yg byk sabar dgn kerenah anak ini di rumah dan sekolah....

terima kasih ayah...terima kasih cikgu....
jasamu takkan ku lupakan sampai bila2.....
ku menyayangimu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 14:38


semua guru yg pernah mengajar sy masih diingat...xkiralah dari tadika mahupun sampailah ke sekolah menengah...coz zaman sekolah dulu banyak tuka2 sekolah...jd kalu nak sebut n senaraikan takut xcukup page plak...

"Tp jauh disudut hati memohon agar tuhan memberi keiizinan utk bertemu dgn guru yg pernah mendidik dan mencurahkan ilmu kpd diriku"

*dapat memahami hati seorang guru coz pernah jg jd seorng pendidik(guru)*

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 14:40


paling tak lupa cikgu akaun sya masa spm dulu...orang pahang,skrang da mengajar kat terengganu....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 10:52


Quote:

On 2005-04-30 12:02, Meow wrote:


sy masih ingat Puan Roslinah Binti Alias... cikgu Biologi di Kolej Mara Seremban.... best giler la cikgu saya nie...



nie gambar cikgu kesayangan saya... selamat hari guru buat cikgu Rose dan semua cikgu2 kat Malaysia.......





[ Posting ini telah di edit oleh: Meow pada 2005-05-15 10:58 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-05 10:08


SELAMAT HARI GURU UNTUK SEMUA GURU2 DAN BAKAL BERGELAR GURU

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 16:14


assalamualaikum!!
emm....
cikgu yang masih iman ingati ialah cikgu azman dan cikgu zamawi..
diorg ini lah yang banyak tolong iman masa sekolah dulu...
terutama nya dalam mata pelajaran prinsip akaun dan ekonomi...
kalau difikirkan balik kasihan cikgu ini sebab kalau ada saja apa-apa yang iman tak paham mesti iman cari meraka ini!!
tak kira lah waktu balik ke waktu rehat ke iman tetap pergi cari cikgu....
apa-apa pun cikgu jasa mu tetap ku kenang....
kerana mu lah....
iman dapat keputusan cermerlang dalam subjek itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 16:23


cikgu yang diingati...

cikgu tadika saya(20 tahun tak berjumpa)
masih ingat saya...
saya pula ingat2 lupa...
tapi still ingat lah...

bagaimana ya cikgu dapat ingat anak2 murid diaorang..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

nanalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4591
Posting: 93
Dari: sungai besar

Selangor  


posticon Posting pada: 01-07-05 15:10


semua cikgu saya ingat...
paling ingat ..semua cikgu form 6
tak blh lupa kenangan lalu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanalahProfil   Hantar PM kepada nanalah   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 10:00


rindu pada
cikgu kimia f4&f5...
puan rohayah mahasan...

ustaz quran sunnah f4&f5...
ustaz wan adnan wan abdullah...

dan semua cikgu2 di SEK MEN KEB JALAN TIGA,BANDAR BARU BANGI..

tak lupa juga...cikgu puzi(kolej matrikulasi melaka)..
cikgu semua memang best...

ps:terima kasih CIKGU....:-)
[ Telah diedit oleh: lubaina pada 11-10-05 10:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 10:16


:-di :-di jangan lah kita melupakan jasa cikgu kita..kerana .org dah banyak menolong kitaa.... ;-)

:lol: selalu jalan rumah cikgu dengan kawan-kawan bila cuti semester...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 11-10-05 11:46


arwah cikgu Pazilah Jusoh...memang baik dengan saya dan agak kelakar orgnya...semoga rohnya dicucuri rahmat..



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 09:05


besarnya jasa guru kepada kita semua....

CIKGU....

Cemerlang Insan Kerana Guru Unggul...... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-10-05 10:00


cikgu yang paling rapat dengan ana masa sekolah menengah dulu that is Puan Rusnah..sampai sekarang still contact dengan dia..

ana: thanks..cher..:-di
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 12-10-05 10:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

azhani
Warga Rasmi
Menyertai: 06.07.2004
Ahli No: 9850
Posting: 6
Dari: kedah

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-10-05 10:34


assalamualaikum wbt..
kalau diikutkan..
semua ckgu2 yang banyak brjsa mncurahkn ilmu pada saya..
saya masih ingat sampai sekarang..
dan alhamdulillah sampai sekarang..
tiap2 kali menjelng aidilfitri..
saya mesti htr kad raye kat..
ckgu masa saya form 4 dan form 5 dulu..
ckgu2 yang lain nak htr juga..
tapi lost contact..
tak ada almt..
ingat dalam doa sajalah..
rsenya tak ada apapun bagi kad raye tu..
lagipun kalau dikutkn dengan jasa mereka..
sgtlh besar..
tak trbls..
tapi saya trharu sebab semua ckgu2 trsbut mghargai pmberian trsbut..
sampai ada seorang ckgu tu..
sggup datang raye rmh saya..
tapi masa tu saya tak ada kat rmah..
trharunya saya..
jadi..
thnni saya ingat nak pergi brjln rmh ckgu..
sebenarnya bukan saya tknak prgi slmni..
tapi saya rncng nak pergi lepas saya dah hbis bljar..
dah berjaya..
sebab sypun bakal guru juga..
jadi saya..
nak bagi mereka rasa gembira dengan anak didik mereka..
jadi sahabat-sahabat semua..
aidil fitri pun dah dekat..
htr2lah kad raye kat ckgu2 kita..
bkannye sshpun..
tu pun 1thn sekali saja..
semoga ckgu kita tak rasa dilupakan..
insya-Allah..
guru ibarat pelita yang menerangi alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azhaniProfil   Hantar PM kepada azhani   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 14-10-05 06:17


ramai la cikgu ana....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

nur_hani
Warga Rasmi
Menyertai: 15.08.2005
Ahli No: 18127
Posting: 14

blank  


posticon Posting pada: 14-10-05 11:17


Assalamualaikum......

CIKGU.....Jasa dan nilai seorang guru tidak dapat dibayar dengan wang ringgit...Guru umpama lilin yang membakar dirinya sendiri demi anak bangsa....membanting tulang empat kerat untuk memastikan kita berjaya....bukan balasan wang ringgit yang diminta tetapi hanya sebuah kejayaan yang dipinta.....

Terima Kasih CIKGU!!!!!!!.....
kerana cikgu......
hidup saya berjaya......
kerana cikgu hidup saya berharta.....
kerana cikgu hidup saya bermakna.....
Dan kerana cikgu jugalah saya setia.....

C=Celik
I=Insan
ok=Kerana
pergi=Guru
U=Unggul

Terima kasih CIKGU.......:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_haniProfil   Hantar PM kepada nur_hani   Quote dan BalasQuote

nur_wahida
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19216
Posting: 6
Dari: UiTM Shah Alam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 11:34


salam...
tidak kira sama ada cikgu itu baik/rapat dengan kita @ tidak, yang penting menghormati cikgu adalah paling utama dalam menutut ilmu... barulah ilmu tuu berkat... boleh dibawa sampai mati... ana sayang cikgu ana... hanya Allah SWT sahaja yang dapat membalas jasa mereka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_wahidaProfil   Hantar PM kepada nur_wahida   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 11:34


ana sayang sangat kat ustazah Suhaiza masa kat Maahad Al-Khairi Lilbanat... & cikgu Hasnah masa kat SMK Bukit Merchu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 14-10-05 11:44


Pada 30-04-05 18:21 , kaze posting:

!!! QUOTE !!!

cikgu paling sampoiii dan brutal..memang satu kepala la.. cikgu baljit dan cikgu viya sarima.., cikgu paling baik dan banyak bagi moitvasi cikgu nasir, guru BM, pakai serban.. (orang kuat pas.. gmba tuan guru pun ada atas meja guru he... sempoiii he)


ex-smk tawau ya.......
bah!samala kita.....

tapi 2 taun jak di sna form4-5.....
ckgu anisa.......(guru kelas yang pling suka mbebel tapi memang banyak memotivasi)
ckgu zalina...(ckgu akaun yang memang suka bagi markah tinngi dengan saya.)
pun cheah poh gaik...(biologi......memang seronok dia ajar.huhu)
banyak betul...
apapun thanks 4 evry ting..hanya ALLAH yang dapat mbalas......
nanti dah grad nak tunjuk kat ckgu2 semua...insyaALLAH(bukan nak riak)..
[ Telah diedit oleh: ummusafiah pada 14-10-05 11:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 13:54


ha, best topik ni.
tak dinafikan saya sayang semua guru saya.
tapi biasalah mesti ada guru favourite.
masa sekolah menengah, saya suka
teacher Hasnah, ajar subjek BI. cikgu Fazilah pun best juga, ajar
matematik moden. sebagai bukti kasih sayang saya kat cikgu2 ni,
saya dapat A1 dalam kedua-dua subjek mereka.
bila dah masuk universiti, saya suka
1. En. Faeiz bin Alwee, lecturer Foundations of Edu.
2. ustaz. Baterah bt Alias, lecturer TITAS
3. pun. Hamimah bt Hashim, lecturer Edu. in Malaysia.
lepas habis raya, saya nak bawak kuih raya kat depa,
bagi depa rasa, insya-Allah...
:roll:


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 14:15


> masih ingat lagi...
>
> cikgu roziah ( business study)
> dengan pengetua smk mahmud Hajjah Siti Zainab...
> saat tu, merekalah perangsang semangat bagi kekuatan diri ini...
> kerana restu & doa dari mereka, saya berada di sini...
> terima kasih cikgu...
> .........................

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 17:16


Tak cukuplah nak tulis semua nama guru.Tulis nama guru kelas sajalah..
Darjah 1; Puan Latifah
Darjah 2: Puan Narimah
Darjah 3: Miss Sharon
Darjah 4: En. Rozi
Darjah 5:En.Nazri
Darjah 6:Puan Hasliza
F1:Puan Arniyati
F2:Puan Shazrah
f3:Puan Aslina
F4:Puan Afzan
F5:Cik NOR Hazilah

dan ramai lagi... saya uacapkan ber INFINITI TERIMA KASIH KEPADA SEMUA GURU SAYA ,SAMAADA yang MENGAJAR @tidak!TANPA MEREKA SAYA BAGAI ORANG yang TAK BERGUNA!TERIMA KASIH CIKGU!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.177602 saat. Lajunya....