Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tonghuan
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43136

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
tonghuan: 11 jam, 42 minit yang lalu
khairoo84: 1 hari, 53 minit yang lalu
wyd1014: 3 hari yang lalu
lidah-penghunus: 6 hari yang lalu
muslimiman: 21 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
nur_tinta: 28 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: em, lebih suka??


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» em, lebih suka??

Please Mendaftar To Post


Oleh em, lebih suka??

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 27-04-05 11:03


Selalunya budak lelaki dier lebih prefer/ menghargai barang yang diberikan oleh kekasihnya atas hasil tangan couplenya or yang beli kat kedai???

Sekadar Bertanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 27-04-05 11:10


kalau org pumpuan,semua dia hargai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-04-05 11:14


xjugak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-04-05 12:25


tak tahu???maybe ye kot..maybe tak kot..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-04-05 13:17


hmm....ada tu ada jg...ada tu takdaq jg....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mariana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12405
Posting: 148

Johor  


posticon Posting pada: 29-04-05 20:22


sumer kot...
tp klau ana..lbh prefer dr hasil tgn kekasih sndri..
hai...blerla nk merase ye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For marianaProfil   Hantar PM kepada mariana   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 30-04-05 13:01


may be & may be not.... depend pada barang..tp kalau org dah bg..biasanya lelaki ni tak tolak..tak taula kalau yg jenis ego semacam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 13:50


ye ker?tanya pd kaum adam la...

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 10:28


suka yang dia buat sendiri la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-05-05 10:35


apa yg boleh buat sendiri? baju/ kalau reti menjahit,reti mengait. lagi apa?makanan/kek? kalau reti memasak. kalau setakat reti masak meggi, susah ar

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 10:47


maggi pun maggi la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 16:53


assalamualaikum!!
pada pendapat iman sama saja yang kita beli atau buat sendiri janji hati mesti ikhlas......

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 16:56


sama lah topik ni dengan topik yang satu lagi. tak ingat dah yang mana satu tapi lebih kurang lah pasal hadiah2 ni.

tak mengapa layan jugak.

bagi ana, ana suka saja apa yang diberi. jangan bagi bil kad kredit sudahlah. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 17:48


assalamualaikum wbt..saya tak kisah pun..yang penting pemberian tu ikhlas semata2 kerana Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 17:54


Pada 04-07-05 17:48 , Ghufranallah posting:

!!! QUOTE !!!

yang penting pemberian tu ikhlas semata2 kerana Allah..

ana musykil sikit lah Ghufranallah. macam ada yang tak kena saja. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 04:35


Jangan pandang pada apa yang diberi, tetapi pandanglah pada yang memberi itu sendiri..

Jika pasangan yang benar-benar ikhlas antara satu sama lain, apa-apa pemberian hadiah pun, depa tak pandang.

:-)
[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 05-07-05 04:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah_ilmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 589
Posting: 79
Dari: bumi Tun Fatimah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 04:41


bagi saja selipar jopun..confirm mereka ambil.. sll gie solat jumaat mereka suka pakai selipar jopun..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah_ilmiProfil   Hantar PM kepada mawardah_ilmi   Pergi ke mawardah_ilmi's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 18:04


"the thought that count".

sahabat ana yang beri ayat di atas tu?. suka lah ayat tu?. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 18:36


bagi saja apa²...yang penting ikhlas :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 18:52


apa yang tidak kena ni mukasyaf...awak berprasangka buruk ke pendapat saya tu?? tak elok my friend's. janganlah dok fikir negatif saja.tak elok untuk kesihatan mental...

berfikiran positiflah selalu...

[ Telah diedit oleh: Ghufranallah pada 05-07-05 18:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 11:21


soalannya berbunyi....jeng jeng jeng:

!!! QUOTE !!!


Selalunya budak lelaki dia lebih prefer/ menghargai barang yang diberikan oleh kekasihnya atas hasil tangan couplenya or yang beli di kedai???

maaflah Ghufranallah. betul lah ayat anta itu. cuma ana saja yang tak reti nak relate pemberian seorang kekasih dengan keikhlasan kepada Allah.

ps:ana kompius sebenarnya.:-)
[ Telah diedit oleh: mukasyaf pada 06-07-05 11:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 14:22


leih suka jika dia banyak membimbing dan menasihati...





cukup Allah bagiku. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 14:26


sama macam mukasyaf juga...musykil....ikhlas kerana Allah ke kerana nak ambik hati si kekasih?


-----------------
kasih sayang


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 08:38


Assalamu'alaikum...
Ya yang penting niat kita.....
sesungguhnya tak perlu mahal dan tak perlu cantik yang penting IKhlas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

adiena
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17120
Posting: 31
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 11:22


mmm...for me....lelaki akan lebih menghargai apa ygg kita buat sendiri..wateva pun ia...cantik ke tak elok ke...ygg penting dia tau kita ada kesungguhan nak buat dari hasil tangan sendiri...mayb ia lebih dihargai..
let say kalau beli...benda tu? macam senang saja kan nak dapat..so rasa nya tak sesusah nak dapat kan ygg kita buat kan.lagi 1 ia adalah lain dari ygg lain..mesti tiada di pasaran kan.....heheh..
just opinion..tapi sekarang dunia dah semakin maju...tak kisah apa pun...yggg paling pentingggg "INGATAN KITA" di dia..itu lebih dihargai!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For adienaProfil   Hantar PM kepada adiena   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-07-05 11:26


both...i think. kalau dah sayang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 13:41


Pada 07-07-05 11:22 , adiena posting:

!!! QUOTE !!!

mmm...for me....lelaki akan lebih menghargai apa ygg kita buat sendiri..wateva pun ia...cantik ke tak elok ke...ygg penting dia tau kita ada kesungguhan nak buat dari hasil tangan sendiri...mayb ia lebih dihargai..
let say kalau beli...benda tu?? macam senang saja kan nak dapat..so rasa nya tak sesusah nak dapat kan ygg kita buat kan.lagi 1 ia adalah lain dari ygg lain..mesti tiada di pasaran kan.....heheh..
just opinion..tapi sekarang dunia dah semakin maju...tak kisah apa pun...yggg paling pentingggg "INGATAN KITA" di dia..itu lebih dihargai!!

ye ke?

ps:apabila seorang lelaki berkata2. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 01:19


mukasyaf, there's no wrong or right answer..

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 09:22


:-). ana tak kata salah pun. :-)

ps: senyum lagi besar. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-07-05 17:26


Assalamualaikum...

bagi ana hadiah yang paling cukup bermakna adalah...benda-benda yang boleh diguna sampai ke hari akhirat....(anak yang soleh, ilmu pengetahun agama) dan senyumannya hehehhe ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

ummuhabibah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2064
Posting: 45

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-07-05 20:38


ikhlas semata2 kerana kekasih pun ada jugak

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuhabibahProfil   Hantar PM kepada ummuhabibah   Pergi ke ummuhabibah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126783 saat. Lajunya....