Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 19 hari yang lalu
ronniefinancehome: 30 hari yang lalu
MTMKi: 41 hari yang lalu
usop79: 42 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: menangi hati seorang lelaki bernama


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» menangi hati seorang lelaki bernama

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh menangi hati seorang lelaki bernama

husnahaifa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6508
Posting: 23
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-05 21:15



Mmm..........
saya ni seorang gadis biasa,
cuba-cuba nak memikat hati seorang USTAZ.
Agak-agaknyalah apa yang dilihat dan apa yang dipandang oleh mata seorang lelaki yang bergelar USTAZ..............?

Bookmark and Share

    


  Member Information For husnahaifaProfil   Hantar PM kepada husnahaifa   Quote dan BalasQuote

ai_ainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8216
Posting: 81
Dari: bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-04-05 21:25




Tunjukkanlah diri kita yang sebenar agar dia tidak rasa tertipu. Jgn berubah kerana org lain, tp cuba berubah kerana nak perbaiki diri.

Hati manusia siapa yang tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ai_ainulProfil   Hantar PM kepada ai_ainul   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 23:23




ustaz pun manusia... apa yg manusia lain mahukan itu juga yang dia mahukan.. jadilah diri sendiri... jangan jadi apa yang org lain mahu kita menjadi... berubah untuk diri sendiri mcm kate ai_ainul...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 23:50


asssalamualaikum...

moga awak hasrat tercapai...barakallahufik ...
wslm ..



Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 23:54




faiz...enta budak mesir ker?....mcm biase je baca 'barakallhu fiki' tu...kwn2 grad mesir selalu sebut...ana grad IPTA jer sheikh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 00:16




IPTA pun ok ape... jd imam masjid lagi.. alhamdulillah.. berkat hidup ameen...

tp memang betul.. shabat2 sy dr mesir selalu sebut barakallahu fiik... jd cam trademark plak... el-azhar as-syarif...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-04-05 01:12




sbnrnya ana nampak begini....stgh ustaz nie tak kisah sgt bab memilih pasangan nie...diorang tak letak pun syarat mesti pakai tudung bulat,pakai jubah,purdah dan sbgnya...

yg penting akhlak dan budi bahasa....tp tang benda nie nasib2 lah...kalau dpt yg baik budi bahasa alhamdulillah....kalau dpt yg panas baran...telan jerlah...kan itu pilihan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-05 04:45


tgk atas kehendak ustaz tu lah kot..kalo dia rasa pasangan dia nak yg bidang dia tu..dia akan ambil pasangan dia ustazah jgk..uhuhu..camtu lah..
naper tu,,, husnahaifa nk yg pasangan husna akan dtg ustaz ke.. erm..insyaAllah lah..smg awk dpt.
gelaran ustaz ni mcm2 ade pasangan..dr arkitek pun ade..doktor,,peguam dan org yg tak bljr dr aliran agama pun jd pasangan ustaz..
asalkan bakal isteri dia besok2..baik akhlak nya,penyayang,bertnggujawab dan ok dlm alam umahtangga,, cam tu lah.,,hehe..
sbg pandangan jer tu..
ok..
salam ukhwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

husnahaifa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6508
Posting: 23
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-04-05 09:54


Saya ni bukannya apa...........

nak kata kekok, bila berdepan dengan USTAZ tu, tak jugak, tapi ...............
macam ada yang tak kena.....
maklumlah kita ni bukannya sebidang dengan dia.
susah jugak...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For husnahaifaProfil   Hantar PM kepada husnahaifa   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 20-04-05 12:17


bagi satu kenyit mata kat uztaz tuu

-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 12:22




org laki ni "instinct" dia cekap...
kekadang dia tau perempuan tu suka kat dia
tapi dia buat bodo jer..
tambah lagi kalau Ustaz ni..
dalam hati dia maybe dia tau
tap buat-buat tak tau...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

razman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.05.2004
Ahli No: 9196
Posting: 81
Dari: Universiti Utara Malaysia, Sintok

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-04-05 13:51




Bookmark and Share

    


  Member Information For razmanProfil   Hantar PM kepada razman   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 16:19




ooo cam tuh



-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 17:07


Quote:

zulman wrote:


org laki ni "instinct" dia cekap...
kekadang dia tau perempuan tu suka kat dia
tapi dia buat bodo jer..
tambah lagi kalau Ustaz ni..
dalam hati dia maybe dia tau
tap buat-buat tak tau...




memang ponnn...laki ske wat bodo n wat dek jerr..
lelaki nihh konon cam nk jual mahal....
die tau girl tu ske kt dier....
saje nk menguji gurl tu....
emmm...sussahhh arr...
nanti awk yg mlepass...


-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 17:32




wah, bijak betul Zulman, hmm ada kebenarannya juga.

sokong.......n

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 17:33




kadang2 bukan apa, takut nanti syok sendiri....bak kata orang lama-lama

"Hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong"

mana nak sorok muka?

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

ibnzayyat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11234
Posting: 64
Dari: Ateee Komee

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 17:56


hihih pelik jugak cerita sedari nih..ana cam ader pengalaman jerk..kdg2 tuh ada gak muslimat dok minat kat ana..che wah !..iihihi..tapi wat derk jerk..ala kalu ana kabor pun...entum org tatau saper ana..hihihih....ana bkn aper..ati mau bersih..nanti nak ngaji pun susah..blum masa jerk..tapi tau la..mslmt nih klu dia dah syok tuh..dia lain skit bila ngan kita..malu dia bak bidadari la plak..hihihi slmt mencuba !...

p:/s ana bkn ust yg saudari maksudkan ..hihihih

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnzayyatProfil   Hantar PM kepada ibnzayyat   Quote dan BalasQuote

sundus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9770
Posting: 70
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-04-05 18:07


semua manusia iengidamkan jodoh yg baik dan beriman serta bertanggungjawab...muslimah baik utk muslim yg baik..wanita jahat utk lelaki jahat,tapi bagaimana muslimah baik dapat suami jahat atau sebaliknye?sebagai orang islam janji Allah adalah benar,kita mesti yakin!tapi andai dapat jodoh tak baik itu adalah ujian dr Allah utk hambaNya,kita hanya mampu berdoa jadi berusahalah utk memiliki jiwa dan akhlak yg baik insyaAllah semua orang akan terkejar2 dan tercari2 kita..wallahu'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sundusProfil   Hantar PM kepada sundus   Quote dan BalasQuote

husnahaifa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6508
Posting: 23
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-04-05 20:21


Ye ke ibnzayyat...........?
itulah yang saya tak mahu tu,
'ustaz' ni dia fikir lain macam..........


Bookmark and Share

    


  Member Information For husnahaifaProfil   Hantar PM kepada husnahaifa   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-04-05 09:59


asssalamualaikum...

to abg iman n meow...

takder la saya ni org biasa je tiada pernah belaja agama tinggi pun ....mesir apatah lagi ..
cume ....selalu dgr "ustaz" kata gitu kpd setiap pelajar yg dibawah tjawabnya ..... tak salahkan kita praktik ucapan yg doakan ....org lain diberkati ....dlm bahasa arab ..saya tak berpeluang ke sana ... maaf salah silap...
illa liqa ...
syukran ...

teringin nak jadi ustaz (paling tidak... pun ustaz kdp diri sendiri) wp bkn aliran agama ...dahulu..
insya allah ...

asssalamualaikum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

salamuNajah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14358
Posting: 98
Dari: darul ridwan

Perak  


posticon Posting pada: 21-04-05 10:18


betul2..ustz2 ni byk ilmu kashaf..eee..kekadang tu nk gi jmpa ustz..takuttt..tapi apakan daya..kalo tak jumpa rugilah...kalo berdamping ngan org berilmu tp x tanyer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salamuNajahProfil   Hantar PM kepada salamuNajah   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-04-05 09:45


kiter pun rasa takut gak nak mulakan perkenalan ngan sorang ustaz...
selalu pk camne agaknye diorang b'fikir dan betapa bertuahnya kalau dpt sorang ustaz..
dapat bimbing kiter di kemudian hari...
bestnyee....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-04-05 09:45


kiter pun rasa takut gak nak mulakan perkenalan ngan sorang ustaz...
selalu pk camne agaknye diorang b'fikir dan betapa bertuahnya kalau dpt sorang ustaz..
dapat bimbing kiter di kemudian hari...
bestnyee....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 10:05


hhhmmm...pengalaman ana...ustaz ni kebanyakannya pemalu...
payah nak memulakan dulu...tp kalu dah mula..hah siap sedialah..terus je walimatulurus..hehehe..tak gitu..???

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-04-05 12:56


memang diakui payah nak memenangi hati lelaki bergelar ustaz..namun bila dah kenal, tahulah kesudahannya..:_)

apepun nmanusia ini sama..jangan rasa terlalu merendah diri...kan ustaz2??



Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-04-05 13:09




Quote:
memang diakui payah nak memenangi hati lelaki bergelar ustaz..namun bila dah kenal, tahulah kesudahannya..:_)

apepun nmanusia ini sama..jangan rasa terlalu merendah diri...kan ustaz2??




mungkin laaa...tp tak semua....teknik kene betul laa....

kalau jual murah....kami berat hati nak beli...

Quote:
hhhmmm...pengalaman ana...ustaz ni kebanyakannya pemalu...
payah nak memulakan dulu...tp kalu dah mula..hah siap sedialah..terus je walimatulurus..hehehe..tak gitu..???




naza nie dah ada bf dari kalangan ustaz laa tu?...sape...grad mesir ker?....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-04-05 13:11




Quote:
bagi satu kenyit mata kat uztaz tuu



bukan kenyit mata tp senyuman manis...

ustaz2 nie nama je cool....tp berdebar2 biler dah kene tenung dan diberi senyuman manis lagi menawan....

tips buat muslimah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 13:16




Ustaz sebenarnya secara umumnya dia tak pemalu...
tp mungkin menjaga hatinya,ilmunya, , agama ,adab pergaulan, imej yang dibawa...

sebab pada ana ade sesetengah perkara yg perlu malu...dalam hal ni para ustaz tak perlu malu...
kalau betul adabnya InsyaAllah ...dalam hal ni bukan para ustaz sahaja... golongan pemuda/pemudi marhaen yang lain pun sama jugak....

Ana : Bukan Ustaz......


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

husnahaifa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6508
Posting: 23
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-04-05 14:54


Ustaz sebenarnya secara umumnya dia tak pemalu...
tp mungkin menjaga hatinya,ilmunya, , agama ,adab pergaulan, imej yang dibawa...


sifat-sifat seperti inilah yang menarik hati wanita........... kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For husnahaifaProfil   Hantar PM kepada husnahaifa   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 23-04-05 15:25


Mengapa USTAZ pilihanmu?

kalau saya, pilihan seorang 'ustaz' tu letak tepi...saya pilih orang yang boleh bimbing saya ke syurga. sebab title ustaz tu pun dah berat. orang yang boleh bimbing ke syurga tu tak semestinya ustaz. guru biasa, businessman, engineer, doktor, dan sebagainya yang faham Islam ada masanya lebih baik dari seorang ustaz.

bukanlah ustaz tak bagus...cuma apabila apa yang disampaikan pada orang ramai bercanggah dengan apa yang ada pada dia (kes cakap tak serupa bikin la...), tentulah jatuh sikit saham ustaz tu. jadi isteri seorang ustaz, kena bersedia ikut acuan yang dia mahu. itu tak jadi masalah kot.

masuk bab..iyalah, kita ni bukannya perfect pun...ade masa buat silap jugak....yang faham berapa kerat? yang lebih kecoh, yang tak faham, kan? timbang2 lah. seorang ustaz belum tentu dapat bimbing isterinya jadi isteri solehah...jadi lebih baik impikan seorang suami yang boleh bimbing ke syurga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

beecological
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14621
Posting: 250

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 18:46


Quote:

On 2005-04-20 12:22, zulman wrote:


org laki ni "instinct" dia cekap...
kekadang dia tau perempuan tu suka kat dia
tapi dia buat bodo jer..
tambah lagi kalau Ustaz ni..
dalam hati dia maybe dia tau
tap buat-buat tak tau...




wakakaka.. seghiau nyer!

Bookmark and Share

    


  Member Information For beecologicalProfil   Hantar PM kepada beecological   Quote dan BalasQuote

jendela_hatiku
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15556
Posting: 56
Dari: Kuala Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 21:57




Saya rasa kehendak saudari bukanlah mahukan seorang ustaz tapi mungkin mahukan pendamping yg beragama (mengamalkn cara hidup Islam). Tak semestinya ustaz impian kita...tak dapat ustaz pun tak mengapa asalkan bakal pendamping kita tu boleh membimbing dari segala segi terutamanya dalam bab2 agama.


Walaupun...macam tu....impian saudari memang positif...memang baik sangat2...ye la...daripada nakkan bakal suami macam hitrik rosyan(betul ke ejaannya..entah le )

Pesan saya...sbg sorang kakak...
jgn disebabkan nak pikat hati seorang ustaz kita...

* bertukar memakai tudung labuh dgn niat nak s
semata2 nak ambil perhatian ustaz tu..
* berpura2 baik dan lembut sedangkan dibelakang
dia, sikap kita sebaliknya
* selalu memikirkannya sampaikan ibadat entah
ke mana.
* jadilah diri sendiri...sembunyikan kekurangan diri
(dari segi sikap) sambil tu perlahan2 cuba
perbaiki kekurangan tu..
* serlahkan kelebihan diri..


mudah2an berjaya mencapai apa yg diimpikan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For jendela_hatikuProfil   Hantar PM kepada jendela_hatiku   Pergi ke jendela_hatiku's Website   Quote dan BalasQuote

hasanan
Warga Rasmi
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15438
Posting: 5
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-04-05 22:14



anti lagho, anti dalam menuntut ilmu tak seharusnya ada perasaan sebegini ini dah kira mnggatal ni. anti perlu bertaubat. anti perlu pastikan bhw ustaz itu tak berkahwin lagi. anti jgn cuba menggoda suami org. pintu taubat masih terbuka

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasananProfil   Hantar PM kepada hasanan   Quote dan BalasQuote

ruhul_islami
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.12.2004
Ahli No: 13208
Posting: 124
Dari: Terengganu

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-05 11:29


Quote:

On 2005-04-23 22:14, hasanan wrote:

anti lagho, anti dalam menuntut ilmu tak seharusnya ada perasaan sebegini ini dah kira mnggatal ni. anti perlu bertaubat. anti perlu pastikan bhw ustaz itu tak berkahwin lagi. anti jgn cuba menggoda suami org. pintu taubat masih terbuka



Siapalah kita yang mampu menghukum seseorang sedangkan kita tidak tahu apa yang sebenarnya tersirat di hatinya. Sucikanlah hati kita terlebih dahulu..Hati kita terlalu banyak hijab yang menyebabkan kita jauh dariNYA. Moga Allah angkat segala hijab..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ruhul_islamiProfil   Hantar PM kepada ruhul_islami   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-04-05 11:56


Quote:

On 2005-04-23 22:14, hasanan wrote:

anti lagho, anti dalam menuntut ilmu tak seharusnya ada perasaan sebegini ini dah kira mnggatal ni. anti perlu bertaubat. anti perlu pastikan bhw ustaz itu tak berkahwin lagi. anti jgn cuba menggoda suami org. pintu taubat masih terbuka



"Serulah mereka ke jalan Tuhanmu dengan hikmah kebijaksanaan dan peringatan yang baik-baik..." al-Quran....

Jangan terlalu berkasar di dalam berbahasa.. kelak ada banyak hati yang terluka... bahasa yang lembut akan dapat bertakhta di dalam hati yang keras...

[ Posting ini telah di edit oleh: Meow pada 2005-04-24 11:58 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

husnahaifa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6508
Posting: 23
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-04-05 20:12




Terima kasih kepada Jendela_hatiku(akak)

InsyaAllah.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For husnahaifaProfil   Hantar PM kepada husnahaifa   Quote dan BalasQuote

husnahaifa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6508
Posting: 23
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-04-05 20:16


Quote:

On 2005-04-23 22:14, hasanan wrote:

anti lagho, anti dalam menuntut ilmu tak seharusnya ada perasaan sebegini ini dah kira mnggatal ni. anti perlu bertaubat. anti perlu pastikan bhw ustaz itu tak berkahwin lagi. anti jgn cuba menggoda suami org. pintu taubat masih terbuka



Mm.........
Buat pengetahuan, USTAZ tu bukanlah suami orang!
dan saya juga bukanlah peruntuh masjid sesiapa
Nauzubillah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For husnahaifaProfil   Hantar PM kepada husnahaifa   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 24-04-05 22:35


bleh saya celah sket...kalo husnahaifa btol2 minat kt ust tu...apa kata kalo husna solat istikharah beriringan dgn solat hajat..minta tlg pada Allah perkenankn hajat husna...disamping itu bnyknlah berdoa dan perbaiki diri..ingatlah selalu firman ini..
Attayyibuna lit tayyibat..insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

Nwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12845
Posting: 41
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 25-04-05 09:50



Kadangkala.... uztaz itu hanya satu gelaran.... jgn dilihat dari segi itu.... lihat la dari segi rohani atau dalaman seseorang itu...
Tak semestinya seorang uztaz itu lebih baik dari seorang Adam yg x diberi gelaran uztaz....
Sama juga dengan seorang uztazah, tak tentu dia lebih elok dari seorang Hawa yg xda gelaran uztazah...
Ia bergantung pada hati insan bernama lelaki itu....
Kan dah disebut dalam Hadis (mengenai hati)...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NwarProfil   Hantar PM kepada Nwar   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 29-04-05 22:11


Quote:
sbnrnya ana nampak begini....stgh ustaz nie tak kisah sgt bab memilih pasangan nie...diorang tak letak pun syarat mesti pakai tudung bulat,pakai jubah,purdah dan sbgnya...


ada can..ada cannn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sitiarifah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.03.2005
Ahli No: 14928
Posting: 4
Dari: johor darul ta\'zim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-05 22:28


assalamualaikum,
erm,,ape yg seorg ustaz pandang pade seorg wanita?pade pendapat saye..bukan sahaja seorg ustaz malah seorg yg tak bergelar ustaz pun inginkan yg terbaik dari seorg wanita..lebih2 lagi dari sudut agama..tak guna ade kecantikan,kekayaan,tapi tiada agama dalam dirinya.wallahua'lam,sekian dari ana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitiarifahProfil   Hantar PM kepada sitiarifah   Pergi ke sitiarifah's Website   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 18:24



husnahaifa...
jadikan cinta Allah cinta teragung dalam diri nescaya Allah temukan anti dengan siapa yg antie kehendaki...
sesungguhnya cinta Allah itu kekal sepanjang zaman kerana hakikatnya kita berteduh dibalik zatNya yg agung dan Dialah mencampakkan rasa kasih sayang dalam hati setiap insan...
waAllah hu a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 18:36




wah hebat juga falsafah dan prinsip ukht. Maryam ni ye? syabas, begitu seadanya yg perlu difahami oleh semua....

tak semesti yg baik2 tu hanya yg ada title ustaz shj....yg penting jadi apa pun (profesionnya), orang tu ada fikrah Islam.

TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 03-05-05 18:56




em itu sudah semestinya...mmg btol laki walau minat camne pon slalunye die buat xtau je..kalo x..xde la name ego..ehehhe..so elakkan la diri dr terhegeh2..ehehhehe..tp laki suka kaum wanita yg bersikap profesional..jdla seperti diri sendiri..tunjukkan la sifat2 diri anda yg solehah dan yg penting anda mempunyai sifat keibuan yg menyerlah....advantage la..insyaAllah awk leh memenangi hati USTAZ tue...

-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 08-05-05 11:40


akh MohdHanafi, perinsip dan falsafah yang saya kemukakan tu hasil pengalaman hidup di bawah naungan ibu dan ayah...mahal tuh!

so timbang2 lah ye kawan2...yang mana satu pilihan hatimu...pilihan saya adalah orang yang boleh bimbing saya ke syurga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

akmaliah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15753
Posting: 4
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-05-05 13:46


.........menangi hati seorang lelaki bernama ustaz..........susah gak........maklumlah siapalah kita dimata mereka.....

............ .............tapi x mustahil.....kita leh gak menangi mereka....seperti....berkelakuan seperti muslimah idaman setiap para ustaz.....hehehe...
boleh gitu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For akmaliahProfil   Hantar PM kepada akmaliah   Pergi ke akmaliah's Website   Quote dan BalasQuote

mardiah65
Warga Rasmi
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3004
Posting: 11
Dari: kl

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-05-05 02:07


Betul, ustaz atau tidak ustaz bukan soalnya. Yang penting dia seorang yang menjaga agama. Bukan yang hanya bertitle ustaz kerana dia pelajar agama tetapi berkelakuan macam orang yang bukan ustaz. Kadang2 tu yang bukan ustaz lebih baik dari yang bukan ustaz. Banyak contoh disekeliling. Wahai ustaz jagalah perilakumu sesuai dengan title mu. Tetapi hanya segelintir sahaja yang begini. tapi sebab nila setitik rosak susu sebelanga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardiah65Profil   Hantar PM kepada mardiah65   Quote dan BalasQuote

nema_todes
Warga Rasmi
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12003
Posting: 11
Dari: kuala berang

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 05:01


hhhmmm...pengalaman ana...ustaz ni kebanyakannya pemalu...
payah nak memulakan dulu...tp kalu dah mula..hah siap sedialah..terus je walimatulurus..hehehe..tak gitu..???

--------------------------------------------------------------------------------
erm..btul kata kak naza tu..ustaz2 ni mmg pemalu..tp,bila die dh mula..mmg siap la..hehehe..x semestinya ustaz ni nk org2 yg bertudung labuh ja..setiap org,pendiriannya berbeza2..just be ourselves..kdg2 mcm x percaya ja ustaz2 ni mcm ni..tp,mereka pun manusia biasa,hamba Allah di muka bumi ni...x semua manusia sempurna...jdh pertemuan di tgnNya..wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nema_todesProfil   Hantar PM kepada nema_todes   Pergi ke nema_todes's Website   Quote dan BalasQuote

annur83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16501
Posting: 126
Dari: BuMi Allah, Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 18-05-05 14:38




ermm..mcm2 pndgn ye..
tp..sllunya ustz msti ngn ustzh...sllunya gitu la kan..
ye la..org biasa mcm kita ni ssh skit..memg jodoh pertemuan di tgn tuhan..
erm..niat di hati..nak jugk dpt jodh ngan USTAZ..he2..harap2 team ukhwah doa2kan ye,..


Bookmark and Share

    


  Member Information For annur83Profil   Hantar PM kepada annur83   Quote dan BalasQuote

NazRie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15491
Posting: 53

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-05 11:07


yo Zulman!
Ana sokong, memang spnjng ana hidup sbgi lelaki nie, memang slallu gak instinct ana nie tepat. Wallahu'alam......

Bookmark and Share

    


  Member Information For NazRieProfil   Hantar PM kepada NazRie   Quote dan BalasQuote

nrlieda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.02.2005
Ahli No: 14273
Posting: 30
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 31-05-05 23:25


wat apa nak pikat ustaz,memangpd sayalahkan,akhlk lebih utama dari penampilan diri...tapi penampilan pon sama penting baru padan dgm akhlak yg ditonjolkan...
cam ni lagi senang.kan jodoh setiap orang dah ditentukan allah sejal azali lagi...
jadi x yah susah 2nak pikat2 cam ni.
.wat biasa jer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nrliedaProfil   Hantar PM kepada nrlieda   Pergi ke nrlieda's Website   Quote dan BalasQuote

ratna
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2004
Ahli No: 11050
Posting: 2
Dari: cambodia

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-05-05 23:48


!

Niat yg baik pasti mendapat rahmat. Namun Ubahlah diri kerana Nya, bukan untuk tonjolan pada ketokohan ustaz.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ratnaProfil   Hantar PM kepada ratna   Pergi ke ratna's Website   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-06-05 03:19


Apa ada pada ustaz?

Setiap orang akan dijodohkan dengan insan tersesuai dengan dirinya..
Banyakkanlah berdoa!!!!

all the best!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

ana_MUSLIMAH2606
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.03.2005
Ahli No: 15240
Posting: 215
Dari: i`m proud to be MALAYSIAN..

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-06-05 05:58


Fiqh Khitbah (siri 2): Cara meminang

Cara #6: Wanita menawarkan dirinya (offer) kepada lelaki Soleh

Imam alBukhari (alSahih # 4726) meriwayatkan dari Tsabit alBunnani bahawa ketika dia sedang bersama RasuluLlah saw yang turut ditemani oleh Anas dan anak perempuannya. Tiba-tiba muncul seorang perempuan dan dia menawarkan dirinya kepada RasuluLlah saw. Putri Anas mencela perempuan tu sebagai tidak ada sifat malu lantas ditegur oleh Anas bahawa perempuan itu lebih baik dari dirinya (anak Anas) kerana sifat telusnya ingin menawarkan diri kepada RasuluLlah SAW.

Berkata alHafiidz dalam alFath (11/79) maka dari hadith ini dibolehkan perempuan menawarkan dirinya kepada lelaki kerana menyukai kesolehannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_MUSLIMAH2606Profil   Hantar PM kepada ana_MUSLIMAH2606   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-06-05 10:45


ASSALAMUALAIKUM..
memang xdnafikn seseorang ustaz tu dikaitkn ngan seseatu yang ok saja..mksud saya,sbg contoh dr segi manner,appearance and so on..
disini,saya xnak sntuh banyak psl isu ni..sbab brgantung kepada individu tu nak menyukai sesiapa yang die mnat..yang kita prlu ingat ..kita akan mndapat pasangan yang 'baik' dan sprti yang diidamkn @ 'lbih baik' skirenyer kita adlh seorang yang 'baik'..sesungguhnyer,orang yang 'baik' tu adlh untuk mereka2 yang 'baik' juga..setuju tak ngan saya?????????
so, mrilah same2 kita mengubah diri untuk mnjadi seorang insan yang lbih 'baik'..
wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-06-05 13:10


assalamualaikum....

salam ukhwah buat semua shbt ukhwah.com

kata-kata dari ana, mudah saja...

"Jadilah wanita yang lebih lemah lembut daripada angin yang berhembus..., dan jadilah wanita yang lebih mulia daripd bintang2 di angkasa...
peliharalah pekertimu agar dilihat indah, keindahan yang terpancaritu menjadikan wanita ibarat mentari yang tak pernah terbenam...."

wallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-06-05 13:32


andainya tiada cinta insani untukmu,
cukuplah cinta Allah pesuluh hidupmu
kelak akan ada cinta untukmu
sebagaimana cintamu kepada Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-06-05 15:31


assalamualaikum..

wah,nampaknya rancak juga ye perbualan ini..sakeenah tak tahu nak komen apa-apa..tapi apa yang sakeenah tahu ...

-lelaki yang baik tak lihat paras rupa
-lelaki yang soleh tak memilih wanita melalui keseksiannya
-lelaki yang warak tak menilai wanita melalui keayuannya,kemanjaanya dan kemampuannya untuk menggoncangkan iman mereka......ttp
-lelaki yang beriman(yang baiklah kan..)akan memilih wanita melalui akhlaknya,peribadinya dan ad-dinnya...

so,pilihlah lelaki yang boleh membimbing kita ke arah kebaikan...gelaran "ustaz"itu tak berapa penting dalam menilai seorang lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

ibnu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2004
Ahli No: 11490
Posting: 21
Dari: Land Below The Wind

Sabah  


posticon Posting pada: 26-06-05 14:44


hati yang sakit kalau diberi olah manusia dia akan disakiti, tetapi jika hati yang sakit diberikan kepada Allah ia akan dibaiki....wslm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuProfil   Hantar PM kepada ibnu   Pergi ke ibnu's Website   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-07-05 12:07


assalamualaikum semua...
perbincangan yang amat best juga....saya tertarik dengan pandangan MARYAM....
erm memang betul..bukan title ust tu yang menjamin kita ke syurga...tapi apa yang menjd syahid dalam perbincangan kita ialah,kita menghukum seseorang yang bernama atau bertitle 'ustz' tu berdasarkan kebiasaan...dalam bahasa arab disebut...ala' babuttaghlib....

kalau kita sebut saja seseorang tu ustz...apa first impression kita???mesti kita akan ada juga paling kurang perasaan hormat...mmglah tak dinafikan tak semua ustaz yang akhlaknya sama dengan namanyer....ini kerana,kebiasaanyer orang yang bertitle ustaz ni orang yang dalam jgklah pengetahuannyer dalam bab agama....dan inilah yang diperlukan untuk membimbing isteri.....tak cukup hanya fikrah islam,tapi kena ada ilmu islam..lbh2 lagi dalam bab kekluargaan.....

erm apa yang seari maksudkan dengan dibwh bimbingan ayah dan ibu????
nak saya ingatkan,orang yang dapat membimbing kita ke syurga ialah orang yang betul2 faham tentang selok belok agama....dan kita kena ingat...mereka ni hanya 'membimbing' tak lebih dari tu.....yang selebihnyer semua bergantung pada amalan kita...walaupun kita dibawah jagaan ibubapa yang mutadayyin(kuat agama)..kerana iman tak dapat diwarisi....

brkata seorg penyair.....
'bknlh seseorang itu yang sejati jika dia berkata perkara berlaku ini adalah kerana ayah aku,tetapi seseorang yang sejati akan berkata,perkara yang berlaku ini adalah aku yang mengusahakanyer'

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 20-08-05 18:28


cuba anti berterus terang pada ustaz 2..yang anti berminat dengan dia...setengah leleki dia suka orang yang berterus terang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

junaidi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16182
Posting: 111
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 20-08-05 21:20


ASSALAMUALAIKUM.......

saya rasa anda perlu berterus terang dahulu yang mengatakan anda suka kepadanya. mungkin itu cara yang terbaik untuk dia mengetahui yang anda sukakannya.

ALLAH telah menetapkan orang yang baik akan bertemu dengan orang yang baik.

fikir-fikirkan lah...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For junaidiProfil   Hantar PM kepada junaidi   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 22-08-05 17:17


Ni topik setahun yang lepas punya .... apa dah jadi kat saudari yang bertanya tu pun tak tau lah .. entah-2 'USTAZ' tu pun dah kawin dengan 'USTAZAH' dia ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-05 18:31


um..no komen
tapi ana rasa xpayah lah pikat dia
Allah dah set seorang lelaki untuk nti
dan percayalah..lelaki itu adalah yang terbaik untuk nti
wAllahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

kpiah_hitam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15764
Posting: 54
Dari: Padang Pasir

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-08-05 20:55


yang mana-mana pun boleh laa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kpiah_hitamProfil   Hantar PM kepada kpiah_hitam   Pergi ke kpiah_hitam's Website   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-08-05 21:49


********************************
nak pikat ustaz ni..
bukan susah pun..
b urself..nanti terpikat lah dia..

suka tengok muka ustaz mazlan kat mrsmyt dulu..
comel!!!

*******************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 04-09-05 23:26


Pada 19-04-05 21:15 , husnahaifa posting:

!!! QUOTE !!!




saya pun ada juga minat seorg USTAZ ini...manis saja muka dia. :-)
ajar b.arab, jadi sumber INSPIRASI...semangat sikit nak study arab ini ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

annur83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16501
Posting: 126
Dari: BuMi Allah, Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 05-09-05 09:04


assalamualaikum...

memenangi hati seorg ustz?:-)
ana pernah posting dah topik ni...
alhamdulillah..ana dah jumpa "ustaz" yang ana dambakan selama ini..
doakan kami bahagia dunia kahirat ye...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For annur83Profil   Hantar PM kepada annur83   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 05-09-05 12:02


Experience ana...

ana pernah dulu-dulu...
Ana terlalu meninggikan orang itu, kerana terlalu rasa hormat padanya...
Akhirnya ana jugak yang malu... member2 yang tahu perangai sebenar dia... kata kat ana, INDAH KABAR DARI RUPA.... sedikit sebanyak, ana tumpang malu juga....

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

shaharatul_qibtiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.10.2003
Ahli No: 4002
Posting: 173

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-09-05 13:06


Assalamualaikum....

tumpg bertanya..bagaimana pulak..kalau dalam dilema antara seorang ustaz..seorang lagi sosial punya orang? yang mn patut kita pilih?...bila bercakap dengan ustaz...semua kena juga, rendah diri lahhh dengan mereka ni, tapi bila yang seorang ni....cakap saja apa pun..dia akan respect kita, dia akan hormat kita, sebab dia sedar dia seorg yang sosial-perlukan bimbingan...

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For shaharatul_qibtiahProfil   Hantar PM kepada shaharatul_qibtiah   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-09-05 14:45


Ustaz tu pun manusia biasa jugak jangan ingat dia terlampau istimewa..sebab hamba ALLAH tak ada yang perfect apa yang penting berdoa lah selalu agar dkurniakan jodoh yang baik...jadilah diri sendiri dan lakukan perubahan ikhlas kerana ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

alfateh
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2005
Ahli No: 18671
Posting: 2
Dari: KUALA KUBU BHARU

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-09-05 14:10


SENANG saja,KAN QURAN DAH SEBUT,PEREMPUAN yang BAIK TUK LELAKI yang BAIK dan PEREMPUAN PENZINA TUK LELAKI PENZINA,SO...BERUSAHALAH TUK MENJADI SEORANG INSAN yang BETUL2 SOLEH SEPERTI yang TELAH QURAN SEBUT TUU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfatehProfil   Hantar PM kepada alfateh   Quote dan BalasQuote

ezad_75
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15379
Posting: 96

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-09-05 14:19


non-ustaz macam saya ni tak layan ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezad_75Profil   Hantar PM kepada ezad_75   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 15:54


macam-macam..belajar ilmu agama lah dulu ek..JOM!

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 18:33


assalamualaikum...
untuk pikat hati seseorang...kita perlu pikat hati kita dulu untuk mengenali siapa dirinya..adakah ia sesuai dengan kita..
ustaz...memang pilihan yang bagus...apapun.. jodoh ditangan tuhan..
pada semua warga ukhwah yang dapat jodoh dengan ustaz..saya harap sentiasa bahagia dan dirahmati olehNya...
Saya harap suatu hari nanti..saya akan dapat jodoh yang boleh bimbing saya dan anak2 kelak kejalan yang diredhai...biarlah dia jadi yang terbaik buat kami...InsyaAllah...Amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-09-05 11:20


Pada 07-09-05 18:33 , yina posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
untuk pikat hati seseorang...kita perlu pikat hati kita dulu untuk mengenali siapa dirinya..adakah ia sesuai dengan kita..
ustaz...memang pilihan yang bagus...apapun.. jodoh ditangan tuhan..
pada semua warga ukhwah yang dapat jodoh dengan ustaz..saya harap sentiasa bahagia dan dirahmati olehNya...
Saya harap suatu hari nanti..saya akan dapat jodoh yang boleh bimbing saya dan anak2 kelak kejalan yang diredhai...biarlah dia jadi yang terbaik buat kami...InsyaAllah...Amin


setuju dengan yina..jadikanlah diri kita yang tbaik dulu..tapikn, 'ustaz' sekarang tak boleh nak percaya sangat sebab walaupun kita baik tapi HATI kita tetap dilukai..mungkin di abukan jodohku..semoga bertemu dengan ustaz yang benar-benar ustaz yang dapat bimbing dirku ke jalan yang benar.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 05:08


assalamualaikum

pada pendapa ana,dalam hal ni enti kena minta khidmat orang tengah yang betul-betul boleh dipercayai. cuba la selidiki status ustaz tu betul-betul. jangan sampai dia dah brpunya.. tapi kita masih mengharap pada dia. nanti enti juga yang susah. dan lagi satu banyakkanlah berdoa semoga Allah bantu enti mendapat jodoh yang baik sepertinya. tidak digalakkan untuk sebut nama dia kerana bila tak dapat nanti kecewa tak sudah. kalau bukan dia, mudah-mudahan dapat yang sama baik macam dia..atau pun lebih baik dari dia.. semoga hasrat tercapai :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

mawaddahkarimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18704
Posting: 60
Dari: bumi merdeka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 11:32


Jaga Diri Hiasi Peribadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddahkarimahProfil   Hantar PM kepada mawaddahkarimah   Quote dan BalasQuote

jannah_12
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18098
Posting: 52
Dari: Shah Alam

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 12:00


tak payah la nak buat ustaz tu sker kat kita....

Berusahalah supaya Allah suka kat kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannah_12Profil   Hantar PM kepada jannah_12   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 14:17


Pada 19-04-05 21:15 , husnahaifa posting:

!!! QUOTE !!!


ustaz ni sebenarnya lebih senderung untuk memilih seorang ustazah sebagai pasangan hidup, walaupun bukannya semua begitu, sebab tu saya guna perkataan "lebih cenderung"... mungkin melihat kepada persamaan antara mereka...

sebab tu kalau anti nakkan seorang ustaz, pendapat ana cubalah berakhlak dengan akhlak seorang ustazah... contohnya dari segi penampilan, sopan santun, perasaan malu, dan sebagainya... sebab malu seorang ustazah biasanya lebih tebal daripada seorang yang bukan ustazah... walaupun bukan semua...

bukannya ana suruh anti berlakon sebagai seorang ustazah, cuma perelokkanlah akhlak dan contohi akhlak seorang ustazah yang sejati... cubalah dalami bidang yang dia ceburi... wassalam :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

norhikmah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.04.2005
Ahli No: 15562
Posting: 22
Dari: Parit Buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-05 02:36


semua manusia inginkan pasangan yang baik, namun tiada seorang pun di dunia ini yang sempurna kecuali Allah taala...
Allah maha adil, wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik..
waalahualam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhikmahProfil   Hantar PM kepada norhikmah   Quote dan BalasQuote

Ikhwan23
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13474
Posting: 60
Dari: Dimana sahaja yang diizinkanNya

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-10-05 03:33


Pada 30-10-05 02:36 , norhikmah posting:

!!! QUOTE !!!

semua manusia inginkan pasangan yang baik, namun tiada seorang pun di dunia ini yang sempurna kecuali Allah taala...
Allah maha adil, wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik..
waalahualam....


Ana setuju.......jodoh kalau dah ditentukan Allah,pasti ia akan datang,cuma kita yang perlu perbaiki diri

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ikhwan23Profil   Hantar PM kepada Ikhwan23   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-05 16:52


assalamualaikum wbt...

alin juga punya pendpat yang sama dengan kebanyakan yang lain iaitu BE YOURSELF... jika benar seseorang itu menerima kita, dia akan terima kita seadanya... DON'T PRETEND TO BE SOMEONE ELSE sebab lambat laun diri kita yang sebenar akan terserlah juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 31-10-05 12:36


Pada 23-04-05 15:25 , Maryam posting:

!!! QUOTE !!!

Mengapa USTAZ pilihanmu?


Assalamualaikum...

ana setuju juga dengan pendapat Maryam ni... sesangat... BE YOURSELF LA KAN..... Kalau jodoh dengan orang biasa tak bergelar ustaz pun ana sentiasa redha dan bersyukur... sama-sama belajar lagi romantikkan maryam... tak begitu??? :roll: Nak ustaz ni Berat sikit... takut la...


Wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

huffaz_85
Warga Rasmi
Menyertai: 04.11.2005
Ahli No: 20219
Posting: 11
Dari: cairo, egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 05:05


nak memenangi hati seorang lelaki bernama 'ustaz'!! mmm fitrah manusia nakkan sesuatu yang sempurna.... tapi kesempurnaan itu sebenarnya mesti bermula dengan kesediaan kita untuk berubah.... nak 'tacle' ustaz sebenarnya tak susah... cuma kita kenalah merubah diri kita kepada yang lebih baik. jangan sekadar mengharap mereka merubah hidup kita... saya setuju yang ustaz ni lebih cenderung pada ustazah... sebab mereka mempunyai minat dan kecenderungan yang sama....... jika niat kita ikhlas dan murni supaya ustaz itu dapat membimbing kita... zahirkan.... keikhlasan dan perubahan yang kita zahirkan disamping NIAT YANG SUCI DAN IKHLAS SEMATA-MATA UNTUK MENDAPAT KEREDHAAN, RAHMAT, INAYAH & HIDAYAH ALLAH S.W.T.....insyaAllah Allah akan membantu kita..... tapi jangan terlalu berharap.... takut merana badan... dan pesan ana janganlah mengambil kesempatan atas kebaikan seseorang... semoga keredhaan-Nya mengiringi segalanya... Wallahu a'lam.. :-)

[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For huffaz_85Profil   Hantar PM kepada huffaz_85   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 12:54


bila ustaz mengorat kita nak buat macam mana pulak ya?...
kita pula rasa segan dengan dia.. maklumlah,,,dia orang yang tinggi ilmunya nak dibansingkan dengan kita.. segan sangat-sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 16:29


jadi macam ustaz juga.....hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 17:35


erm........
InsyaAllah............

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 30-06-06 17:40


ermmm sejuk sikit hati ana ....future engineer..insyaALLAh

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 30-06-06 17:46


lelaki yang baik untuk perempuan yang baik!salah ke kalau saya suka perempuan yang jauh lebih baik dari saya???????????kejernihanwajah mu sempurna pada pandangan ku,ketaqwaan dirimu,itu yang merantai jiwa ku..?????????amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

ese85
Warga Rasmi
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10525
Posting: 16
Dari: bandar baru bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 30-06-06 20:48


hmm..topik yang menarik..rasanya mungkin gelaran ustaz tu disebabkan karakter mungkin..ada juga pengalaman ni...tapi bila fikir2kan..apa kata kalau kita serahkan semua ini pada Allah...put your trust in Allah...Dia yang akan dapat menentukan segalanya...orang macam ustaz ni memang pemalu..dan entah-entah dah tau perasaan sedari...or mybe ada saja yang tak tau..itu ikut orgla,kan...hehe...tapi kalau macam nak legakan perasaan rasanya...bykkn doa pada Allah...Allah Maha Mendengar...jadikan Allah tempat curahkan perasaan...sebagai teman sejati..insya Allah baikla tu...kalau tak pun..boleh saja guna orang tengah...taye2kan..tapi pndaila cover2...itu saja agaknya nak share....wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ese85Profil   Hantar PM kepada ese85   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 30-06-06 21:23


Assalamualaikum....... hehehehe.... nak ustaz ke???? tak syoklaaa guna prkataan ustaz.... kita guna prkataan.... dak laki.... maksud saya dicni dak laki yang baik laaa.... tak kira laa dia tu ustaz ke..... engineer ke... dr kee.... bos ke.... pekerje biasa kee.... tak kisah... yang penting dia tu ada pegangan hidup dia... ada jalan... jelas namp

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

nick_sieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24044
Posting: 94

Kedah  


posticon Posting pada: 30-06-06 23:04


ustaz??ustaza zul nak tak??? hehehe.. gelaran ustaz sahaja tak cukup. kena cari yang berperangai seperti ustaz... tak lah gelaran saja ustaz... bayakkanlah doa... jangan bila nak kawin saja baru doa, time kat sekolah lagi dah perlu doa semoga diberi isteri/suami yang solehah/soleh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nick_sieqProfil   Hantar PM kepada nick_sieq   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 01:12


....bagi pendapat ana,si muslimat tu kena tunjuk teladan yang baik,akhlak yang baik....tapi KALAU USTAZ TOLAK CINTA SI MUSLIMAT TU..bermaksud Allah nak kasi si muslimat tu suami yang lebih baik daripada ustaz tu....sekadar pandangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 02:56


Ustaz.......... hm....macam mana ek,
                         mungkin ustaz ini jenis pemalu....... biaslah.
                         Hanya orang brgelar ustaz saja tahu......:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

mmka_islamic
Warga Rasmi
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24990
Posting: 20
Dari: ardhul kinanah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 03:19


assalamualaikum..
sebenarnya soal jodoh pertemuan semuanya dah ditentukan sejak azali lagi oleh Allah Taala..jangan risau Allah Taala dah aturkan semuanya dengan sebaiknya..tanpa sebarang kecacatan..erm dalam Al-quran sendiri telah menebut dalam surah hujurat..yang bermaksud..Allah telah jadikan sewtiap kamu pasangan supaya saling berkenalan antara satu sama lain..dah jelas setiap apa yang Allah ciptakan pasti ada pasangannya...sama juga manusia..
erm..dalam kes ini saudari tak perlu risau..banyakkan berdoa..erm,hakikatnya memang setiap pasangan pasti inginkan pasangannya yang terbaik yang mampu memberikan kebahagiaan seterusnya memimpin dirinya,isterinya anak-anak kearah kebaikan di dunia akhirat....erm,tidak ada manusia yang inginkan kesengsaraan dalam membina rumah tangga..sekiranya saudari inginkan pasangan yang bergelar"ustaz"taffadal..itu hak saudari..tak salah..tak semestinya ustaz kena berjodoh dengan ustazah..erm salah kalau orang beranggapan sedemikian...yang penting dalam sesebuah hubungan adalah penampilan kita..sejauh mana pemikiran,sikap,dan lain-lain lagi.erm..dalam Al-quran ada menyatakan bahawa.."lelaki yang baik untuk perempuan baik..perempuan yang baik untuk lelaki yang baik..begitulah sebaliknya..erm nampak jelas begitu indah ciptaan Allah Taala..
sakarang ini saudari perlu sentiasa mengislahkan diri dari semasa ke semasa..mempertingkatkan dr kearah yang lebih baik..
erm,dalam lirik nasyid pun ada menyebut..umat islam harus cemerlang harini lebih baik dari semalam"insyaAllah bila Allah Taala suka pada kita nescaya Allah akan perkenankan apa yang kita hajati..erm banyakkan berdoa..insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmka_islamicProfil   Hantar PM kepada mmka_islamic   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 01-07-06 07:07


soalan yang baik...
semoga saudari dapat memenangi hati seorang lelaki bergelar USTAZ yang ikhlas dalam perjuangan supaya menjadi ulamak yang rabbani..
AMIN...
jadilah perempuan yang cerdik lagi solehah,yang boleh membantu urusan suami(ustaz yang soleh) di dunia dan akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

nimble_one
Warga Rasmi
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15305
Posting: 14

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 08:36


senang saja,,....awak jadi lah ustazah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nimble_oneProfil   Hantar PM kepada nimble_one   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-07-06 10:33


Assalamualaikum..ini mengikut pendapat dan pemerhatian saya saja..kalau salah tolong betulkan ye..
Ikut formula yang saya nampak..ustaz2 kbyakan suka memilih ustazah sebab dah ustazah saja yang selalu berada dikeliling mereka ni(begitulah sebaliknya)..tambahan pula senang nak dijaga sebab dah faham soal2 agama...
nak membimbing yang bukan ustazah ni mungkin mncabar agaknya,jadi takut tak terbimbing..langkah paling selamat lagi tak berisiko pilih saja lah yang sama-sama ngaji..:-)
tapi bukan semua..ada juga yang pilih orang yang lembut hatinya untuk dibimbing,juga kerana akhlak dan personalitinya yang mlambangkn ciri2 muslimah,cuma perlu digilap saja lagi..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-07-06 10:43


Pada 23-04-05 21:57 , jendela_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!


Pesan saya...sebagai seorang kakak...
jangan disebabkan nak pikat hati seorang ustaz kita...

* bertukar memakai tudung labuh dengan niat nak s
semata2 nak ambil perhatian ustaz tu..
* berpura2 baik dan lembut sedangkan dibelakang
dia, sikap kita sebaliknya
* selalu memikirkannya sampaikan ibadat entah
ke mana.
* jadilah diri sendiri...sembunyikan kekurangan diri
(dari segi sikap) sambil tu perlahan2 cuba
perbaiki kekurangan tu..
* serlahkan kelebihan diri..


betul tu..sokong sangat.berubahlah kerana Allah..bukan kerana manusia..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/
[ Telah diedit oleh: setanggi_syurga83 pada 01-07-06 10:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» menangi hati seorang lelaki bernama

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.195434 saat. Lajunya....