Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
sarashanee: 4 hari yang lalu
CikIzzah1992: 6 hari yang lalu
Qiamulail: 22 hari yang lalu


Al-Quran dan Hadis
Topik: mana pilihan anda?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Al-Quran dan Hadis
    »» mana pilihan anda?

Please Mendaftar To Post


Oleh mana pilihan anda?

khaulah_al_azwar
Warga Rasmi
Menyertai: 12.02.2005
Ahli No: 14297
Posting: 13
Dari: bumiwaqafan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-05 16:35


zaman skrg ramai klu nak cari teman hidup mesti cari yg cantik,x kisahla apa citer tntg org tu,tp klu muka dah cun ,jln la..tp ingatlah ssuatu,apabila anda ingin mencari teman hidup,insyaAllah bahagia selama2nya,carilah yg beragama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_al_azwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_al_azwar   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-05 16:39


...

InsyaAllah....

-----------------
Perjuangan Ibarat Mata Rantai, Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-05 16:58


..suspen je tajuk tadi...insyaAllah..terima kasih....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 07:50


Mudah-mudahan..
Amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 07-07-05 10:23


harap2 begitulah hendaknya.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 07-07-05 10:26


Nak yang solehah, penyejuk mata, penawar hati, penajam fikiran..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 17:33


;-) ;-) ;-) :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 18:46


huh...tajuknya macam melatup saja.. :lol:

Ana sokong apa yang dikata oleh khaulah_al_azwar.

Ingat kata nabi, seorang wanita yang berkulit hitam,berbibir tebal dan buruk paras rupanya tetapi beragama adalah lebih baik daripada wanita cantik yang tiada pegangan dan tak beriman..

By the way, nak yang baik kena jadi baik dulu. Yakini janji Allah,wanita yang toyyibat itu untuk lelaki yang toyyibun..



Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

Fatim_Azza
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2004
Ahli No: 12902
Posting: 10
Dari: Planet Bumi

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-08-05 03:10


rasanya..kurang tepat pernyataan itu..agama ini banyak jenis..so..kena state terang2..kalau nak cari teman hidup,biarlah yang beragama islam..dan bukan islam pada nama sahaja..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fatim_AzzaProfil   Hantar PM kepada Fatim_Azza   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 15-08-05 07:22


assalamualaikum wbt..

agama pegangan untuk kebahagiaan dunia dan jambatan ke akhirat..
insyaAllah..saya berharap agar saya dipertemukan dengan seorang wanita yang solehah...yang boleh bersama2 saya membudayakan ilmu dalam pendidikan berkeluarga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-08-05 16:48


semoga dipertemukan dengan pasangan yang mampu membimbing
dalam mencari keredhaan Allah..amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-08-05 19:21


assalamualaikum wrwb...

khaulah ini student KISAS ke?.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

izreenaisya
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2007
Ahli No: 31071
Posting: 9
Dari: um

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 08:21


hmmm....salam,,,,hope he someone that can make me LOVE ALLAH..MORE dan MORE,,,,day by day...dapat didik diri ini kejln yang diredhoi...amin...

BERSAMA-SAMA MENGEJAR CINTA ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izreenaisyaProfil   Hantar PM kepada izreenaisya   Quote dan BalasQuote

izreenaisya
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2007
Ahli No: 31071
Posting: 9
Dari: um

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 08:21


hmmm....salam,,,,hope he someone that can make me LOVE ALLAH..MORE dan MORE,,,,day by day...dapat didik diri ini kejln yang diredhoi...amin...

BERSAMA-SAMA MENGEJAR CINTA ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izreenaisyaProfil   Hantar PM kepada izreenaisya   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-10-07 09:52


Pada 07-07-05 07:50 , cahayainsani posting:

!!! QUOTE !!!

Mudah-mudahan..
Amin...


:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

angur
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2007
Ahli No: 31326
Posting: 12
Dari: Manjung

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 09:20


tman hidup untuk selamanya,bukan untuk sehari..cinta tak semestinya sayang,crilah yang betul-betul sayang,cinta yang lahir dari hati yang suci nurani untuk hdup selamanya..

ana setuju pandapat kwan kita,,sblim cari yang baik..diri kita perlu baik dulu.amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For angurProfil   Hantar PM kepada angur   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 19-10-07 09:27


bismillahhirrahmanirrahim
assalamualaikum

yang beragama yang mampu mendidik diri ini ke jalanNya,insyaAllah.tapi suami yang soleh bukan maknanya dia mesti seorang ustaz.kadang-kadang,hidup bersuamikan seorang ustaz lagi susah bila ada something yang kita nak 'tegur' dia.iyalah..dia ustaz,tahu agama.kita ni siapa nak nasihat dia. kadang-kadang egonya lebih tinggi daripada lelaki biasa tapi berkehendak dan berminat mendalami ilmu agama.entah.terpulang pada individu itu sendiri dan pendapat masing-masing.

ana: dari pengalaman dan pemerhatian


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 19-10-07 09:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 09:29


Pada 19-10-07 09:20 , angur posting:

!!! QUOTE !!!

tman hidup untuk selamanya,bukan untuk sehari..cinta tak semestinya sayang,crilah yang betul-betul sayang,cinta yang lahir dari hati yang suci nurani untuk hdup selamanya..

ana setuju pandapat kwan kita,,sblim cari yang baik..diri kita perlu baik dulu.amin...


saya setuju sangat..tu..heehe :kelip: :kelip: :kelip: :-D


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:48


kalau ana nak pilih pasangan hidup biarla yang beragama tu penting sangat, rupa ana tak kisah sebab ana bukanlah cantik sangat, tak demand yang kacak, bagi ana hati budi sangat penting.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 07-11-07 13:58


Rasullulah bersabda: " barangsiapa yang menikahi seseorang wanita dengan kedudukannya, maka ALLAH tfk akan menambahkan bgnya kecuali kehinaan. baragsiapa yang menikahi wnaita kerana kakayaannya, maka ALLAH tidak akan menambahkan bgnya kecuali kefakiran."

Baginda meneruskan, " barangsiapa ygmenikahi seseorang wanita kerana kemuliaan nasabnya, maka ALLAH tidak akan menambah kecuali bgnya kerendahan.dan , barangsiapa yang menikahi seorang wanita dan ia tidak menginignkan kecuali supaya dapat menundukkan pandang dan menjaga kemaluannya atau menyambung tali silaaturahim, maka ALLAH akan mmberkati mereka berdua.' (hadith riwayat Thabrani).

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:13


pilihlah yang serasi bersama... kalau kedua-duanya cun & kacak, tapi asyik gaduh saja, tak mustahil, tak lama lah perkahwinan mereka 2..tepuk dada tanya iman.. kenapa pun, yang penting sekali ialah penekanan dan kepatuhan dalam hal-hal agama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119886 saat. Lajunya....