Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dengan siapa anda bergaul, itulah ganmbaran masa depan anda
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: BIla korang terima PM dr seseorang


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» BIla korang terima PM dr seseorang

Please Mendaftar To Post


Oleh BIla korang terima PM dr seseorang

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 17:13



apa muslimah buat bila terima msg perkenalan dari ahli ukwah berlawanan gender ni ?

ana bagi senarai jawapan

1. balas baliksalam perkenalan, minta dia perkenalkan diri (apa salahnya)

2. buat siasatan awal (tgk posting dia,asal negeri tanya member muslimat ukwah lain pernah dpt msg dari dia ni tak cthnya

3. tak balas langsung (tak berminat...)

4. lain-lain sila nyatakan...............

Sila bagi jawapan dengan hati yg tulus ,telus ,lagi tembus...sekian terima kasih



Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 17:17


tambah ckitt...
apa lelaki wat lak bila trima pm dr lain gender

jgn marah pmku sekelian

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 17:18


respon saya no 1 & 2
balas balik & siasat

tambahan; jaga nawaitu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-04-05 17:32




Rindu pilih jawapan no. 1...2...3...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 17:38


buat yg no 2 dulu....siasat sapa dia...takut org 'merbahaya'...

pastu kalau nampak cara posting dia ok baru buat yg no 1...balas salam perkenalan tu...

tp kadang2 tu tersalah sangka pulak kat org...buat 'org tu' minta maaf yerr...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 17:39




no 1 dan no 4...

untuk no 4 sy akan bgtau yg sy nie mulimin bukan muslimat.... kalau dia ikhlas nak bersahabat... silakan perkenalkan diri... kalau tak nak... boleh blah....

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 18:03



rindu macam mana boleh buat 1..2..3 cuba citer sikit
(ni bukan part cit chat Azwan )

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 11-04-05 18:29


hahaha, macam2

-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 18:36




jika saya terima PM mcm tu, sedialah terima ujian psikologi daripada saya...

TQ.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 18:39


Quote:

On 2005-04-11 18:36, MohdHanafi wrote:


jika saya terima PM mcm tu, sedialah terima ujian psikologi daripada saya...

TQ.



org yg hntar PM tu kenalah byk2 'muhasabah' diri dia.....tapi jgn sampai ujian psikologi tu menyinggung hati org lain....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 19:44


Quote:

On 2005-04-11 17:39, Meow wrote:


no 1 dan no 4...

untuk no 4 sy akan bgtau yg sy nie mulimin bukan muslimat.... kalau dia ikhlas nak bersahabat... silakan perkenalkan diri... kalau tak nak... boleh blah....





Sama laa... selalu sgt org dok confuse bab gender ni... hehe siap ym lagi tu...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 20:04


Paling sakit jiwa.... posting: 0, pandai pulak berPM dengan tujuan nak berkenalan. Isk... ingat Ukhwah.com ni komuniti IRC ke?

Tak pernah balas PM yang nak berkenalan lebih-lebih lagi yang posting: 0 atau 1



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 08:30


Quote:

buat 'org tu' minta maaf yerr...


'org tu' tak teringin masuk ker..
apa2pun bg saya,saya kena perbetulkan niat saya
dan tak nak bersangka2 pada org lain..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 08:40


da memang hobi sya suka berkawan so,layan je janji buat yg terbaik untuk mereka.kalau mreka tak layan kita pula dgn baik,its up to you coz mereka yg mulakan dulu......sya lebih suka menunggu kawan daripada mencari kawan...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 09:22



kalau teman...
rasanya teman akan pilih yang tiada dalam senarai sbb InsyaAllah...seandainya niat kita Ikhlas nak berkawan apa salahnya...
kadang-kadang posting tak banyak tidak semestinya seorang yang meragukan mungkin dia tak berminat dalam hal-hal sebegini dan mungkin dalam mesej dia kita tak tahu...
Waallahu'alam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

khausar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2004
Ahli No: 11904
Posting: 69
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-04-05 10:13


msg perkenalan..

kalau saya tak layan dulu..
mana tau ada org nak pekena..
lainlah dia tu antar beberapa msg & menyerabutkan kepala..
baru saya balas...


Bookmark and Share

    


  Member Information For khausarProfil   Hantar PM kepada khausar   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 10:28




tak kisah, balas ajer...biasanya orang pm ana sebab jawab/komen posting ana..

kalau yang nak berkenalan tu tgk jugakla..kalau ader mood balas..kalau tak bia jerla...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 11:10


hm....1 dan 2....kekdg 3...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

khuwailid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5241
Posting: 139
Dari: marakka, mareisha

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 11:43




jgn layan sgt... layan lah sekadar yg perlu...jgn Over.

-----------------
Mirai e mukatte yukkuri to aruite yukou...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khuwailidProfil   Hantar PM kepada khuwailid   Pergi ke khuwailid's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-04-05 11:47


berkawan biar 1000, bermusuh pun biar 1000.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 12:29


Quote:
Isk... ingat Ukhwah.com ni komuniti IRC ke?



c.. mr kang dh angry..
ha.. ana pulak.. bile dpt pm..
asek2 nk b'kenalan..
ana pulak yg terang lg nyata by no h/p n bla..bla..

xsalah nk berukhwah.. biar kena caranye..
portal ukhwah ni pun.. main functionnye..
berdiskusi.. b'musyawarah.. ber JK

ewah.. ops.. no komen more..
mohon maaf..andai t'salah & t'kasar.. t'guris kata..kata ana... sapelaa ana...


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 12-04-05 12:33


Tidak sempurna iman di antara kamu, sehingga kamu mencintai saudaramu lebih dari dirimu sendiri (Al-Hadith)

-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 12:48




posting???????

posting?????

betul ker ni???

ni tempat nak cari jodoh ker???

releks la.......

boleh PM tapi biarla kita ni ada niat yang baik...

contohnya nak bagi idea kat kawan ker?
nak kongsi masalah ngan ummimq ker? mungkin malu ngan orang ramai.. so by personal la...

shah pun ada bagi PM kat orang lain gak tapi sekadar yang perlu la...

dengar nasihat yang ini lak..Quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Isk... ingat Ukhwah.com ni komuniti IRC ke?


--------------------------------------------------------------------------------



c.. mr kang dh angry..
ha.. ana pulak.. bile dpt pm..
asek2 nk b'kenalan..
ana pulak yg terang lg nyata by no h/p n bla..bla..

xsalah nk berukhwah.. biar kena caranye..
portal ukhwah ni pun.. main functionnye..
berdiskusi.. b'musyawarah.. ber JK

ewah.. ops.. no komen more..
mohon maaf..andai t'salah & t'kasar.. t'guris kata..kata ana... sapelaa ana...



relaks la, dengar nasihat tu...

PM pertama yang shah dapat dari kak sal..
kang, tanya sikit, naper lama tak dengar tentang Engku Salina?



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 12:51


Quote:
Tidak sempurna iman di antara kamu, sehingga kamu mencintai saudaramu lebih dari dirimu sendiri (Al-Hadith)



haa..btull tu.. setuju sgt...
sayangilah diri ANDA dahulu..... sebelum anda menyanyagi diri ORANg laiNN.....

kalu pd mak..ayah.. adik..kakak..abang kandung xpe la...

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

salamuNajah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14358
Posting: 98
Dari: darul ridwan

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 13:04


kalo ana ana jadikan PM ni agen ana nak dapat tazkirah...syukran buat kengkawan ana kat ukhwah ni...
kawanlah selagi ada yang mahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salamuNajahProfil   Hantar PM kepada salamuNajah   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 13:42




jangan tersalah makna cinta dah la....




Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 14:21



Kalau yang penting2 tuh ana balasla. Kalau berkenalan nih ikut mood dan kesempatan masa yang ada.

Ada bekas warga Ukhwah dahulu yang suka print atau foward PM dan emel2 berkenalannya. Terlalu excited agaknya.. Macam2 ada. Apapun gunakanlah fungsi PM dengan sebaiknya..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 14:33




ni org yg posting pula menjawab..
bila dpt PM
step 2...step ..1
sebab kalau ikhlas nothing to lose
mungkin ana org lelaki tu yg beza sikit kot..
apa -apa pun setiap org ada
AKTA KERAHSIAAN masing-masing
p/s mesra tidak semestnya menjadi cinta
mesra tidak semestinya menjadi kekasih....
mesra tidak semestinya ingin mengorat



- عَنْ أَنَسٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ عَنْ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ لَا يُؤْمِنُ أَحَدُكُمْ حَتَّى يُحِبَّ لِأَخِيهِ مَا يُحِبُّ لِنَفْسِهِ. (البخاري ومسلم


Dari Anas ra., dari Nabi s.a.w., sabdanya: "Tidak sempurna iman seseorang dari kamu sehingga ia suka saudaranya mendapat (kebaikan seperti) apa yang ia sendiri suka mendapatnya."

(Bukhari dan Muslim)




-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 15:02




oh ya, baru shah ingat....

ramai yang posting... dan ramai yang pm tapi bila komuniti ada masalah..

tak der lak yang nak bagi idea atau membantu....

shah masih tertanya mana perginyer kak sal?
kak hanann kan rapat ngan kak sal...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 15:44


Quote:

On 2005-04-12 15:02, shah_sobriyanie wrote:


oh ya, baru shah ingat....

ramai yang posting... dan ramai yang pm tapi bila komuniti ada masalah..

tak der lak yang nak bagi idea atau membantu....

shah masih tertanya mana perginyer kak sal?





Engku Salina telah lama diblacklist atas beberapa kesalahan besar termasuk pencerobohan admin Portal Muslimah dan provokasi.

Sekarang nih pun tak ramai yang nak membantu. Namun terima kasih kepada beberapa orang warga Ukhwah yang telah banyak memberikan sokongan, bantuan dari pelbagai segi.

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-04-05 16:41


wbt

klu dapat PM..insya Allah akan balas klu ada masa..



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 16:49


balas jer...

tak salah...

tapi kalau malas nak taip, angkat la tangan...

tak der la org nak marah...

bukan nyer kene baya pon kalau angkat tangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 18:16




cam pernah dengar jer ayat tu...





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-04-05 20:17




ikut pd masing2....

kalau kita lihat ada ahli ukhwah.com yg bertemu jodoh di sini...

so tak de masalah....

ikut pd masing2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

anggerik_desa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7794
Posting: 60

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-04-05 11:13


jawapan sy,1 dan 2



DIARI MUSLIMAH HIASI PERIBADI

Bookmark and Share

    


  Member Information For anggerik_desaProfil   Hantar PM kepada anggerik_desa   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 11:20


ayat maner shah...

buat-buat tk penah dngr jer ar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 11:21


Quote:

kalau kita lihat ada ahli ukhwah.com yg bertemu jodoh di sini...



emm.. sampai temu jodoh..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 13-04-05 11:28


moga jodoh berkekalan~~~

-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 12:02


elok la tue...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 08:28


Quote:

On 2005-04-13 11:28, khairol_khalid wrote:
moga jodoh berkekalan~~~



siapa ek..??
ada gambar x dlam galeri ahli????

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

insannulkamil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4978
Posting: 50
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-04-05 09:16


assalamualaikum.. kalau ana .. ana buat no.2 dulu pastu baru buat no.1 dan lain2lah..
ok..
wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For insannulkamilProfil   Hantar PM kepada insannulkamil   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 09:41


x slh sambut salm perkenalan kan..
pastu kiter selidik ar.. kawan dulu..jgn sampai tertipu

Bookmark and Share

    


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 09:43


lagipun kiter kan nak meriahkan ukhwah ....so kenal2 lah ngan ahli...tul tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 09:44


betui kot...

-----------------
ku harap hanya keikhlasan...
dan ku rindukan keramahan...
aku inginkan kemesraan...
berkekalan berpanjangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 09:50




jangan samapi tertipu
tertipu sebab apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 09:55


bagi saya pula kalau orang nak berkenalan apa salah nya kita balas ukhwah kerana Allah,niat kita baik......jgn buruk sangka,kalau permulaannya baik napa kita perlu persoalkan,berserah pada Allah,fitra manusia yang indah itu dicintai......tapi Indah yang sebenarnya hanya satu.wanita fitnah dunia,kecuali bagi mereka yang benar-benar beriman

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 13:04


Quote:

On 2005-04-14 09:43, melati_84 wrote:
lagipun kiter kan nak meriahkan ukhwah ....so kenal2 lah ngan ahli...tul tak???


saper2 nak berkenalan ngan saya,PM la saya

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-04-05 13:14


Quote:

On 2005-04-11 18:03, zulman wrote:

rindu macam mana boleh buat 1..2..3 cuba citer sikit
(ni bukan part cit chat Azwan )





1. balas baliksalam perkenalan, minta dia perkenalkan diri (yelah apa salahnya kan minta dia kenalkan diri dia...x salah jd kawan ja)
2. buat siasatan awal (tgk posting dia,asal negeri tanya member muslimat ukwah lain pernah dpt msg dari dia ni)ini semestinyalah...kena siasat cam Edisi Siasat NTV7...
3. tak balas langsung (tak berminat...)HeHe...yg ni lak ikut mood Rindu...kalu rasa xnk balas...Rindu x balas...kalau rasa nak balas...Rindu balasla...sesuka ati je kan...HuHuHu...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 13:54


oo... ikut mood ek...

kalau tak balas tu paham-paham ler...

kalau balas tu... rindu agak nyer...

-----------------
ku harap hanya keikhlasan...
dan ku rindukan keramahan...
aku inginkan kemesraan...
berkekalan berpanjangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 14:25




Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-04-05 14:45


Quote:

On 2005-04-14 13:54, sahabat_ikhwan wrote:
oo... ikut mood ek...

kalau tak balas tu paham-paham ler...

kalau balas tu... rindu agak nyer...

-----------------





Dah nama pun Rindu kan...nak wat camana...asyik merindu jelahh...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:13




kalau shah sent PM nak balas tak?

takkan la tak rindu kat shah kot?

kalua shah tak ader baru la nak rindu tak tertanya...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:30




Dia mai dahh...Atuk/Nenek Shah(status blm dikenalpasti)

kalau shah sent PM nak balas tak?(InsyaAllah Rindu balas)

takkan la tak rindu kat shah kot?(errkk...soalan bahaya ni...terus terang jawab jelah yek...memang tak rindu pun...no heart feeling k... )

kalua shah tak ader baru la nak rindu tak tertanya...(kena pikir 10 kali ni nak rindu ke tak )

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:33






tak der siapa yang nak rindu kat kiter





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-04-05 10:19


asssalamualaikum...

buat 1st ime .. jgn la ade buruk sangka terterlaluan ..atas niat seseorg .....tp klu rasa semacam je setelah lama br PM mgkin ade niat lain ...ke arah yg tidak sihat ... lahirkan la sifat waspada ....n hati hati .....klu perlu ....
jgn respond ...

terpulang la kpd nilai penerimaan seseorg tu terhadap ...gender yg berlawanan ..asal... nawaitu ikhlas... lillahhitaala......




Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 21-04-05 10:37




klu sy pili no 1 n 2...
apa salh nya kita bkenalan kan...
mgeratkan silaturrahim....
tp jan la mlebih2....
yang penting nawaitu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

wancheliau
Warga Rasmi
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15631
Posting: 4
Dari: Kota belud

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-05 15:26


, kalau wan pm tersebut mestilah lembut tapi tegas dimana sifat rasul tapi sekarang memang tiada yang bersifat sama dgnnya tapi, kita mesti usahakannya supaya menjadi serupa dgnnya.PM juga mesti pandai menguruskan dalam semua hal(seboleh-bolehnya), pas2 Pm mesti berfikiran terbuka dgn orang bawahannya terutama keluarganya.Ialah, tapi kita mestilah berusaha menjadikan mereka tak terasa kurang.Tapi ingat! Allah tetap yang utama walaupun PM tersebut baik mcm mana tapi Allah lagi hebat.Pm yang berjaya adalah mengamalkan 7 prinsip iaitu, power of belief,power of focus, power of yes/no, power purification, power of pairs, power of responsible,and lastly power of aware.dan bertawakkal kepada Allah.insya Allah baik semuannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For wancheliauProfil   Hantar PM kepada wancheliau   Quote dan BalasQuote

ummu_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14791
Posting: 80

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-04-05 15:35


ummu pilih 1 dan 2..hehe..
riso gak..

-----------------
indahnya muslimah ...
seindah budinya..
seindah akhlaknya..
seindah tutur katanya..
insyaAllah..muslimah harapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_muslimahProfil   Hantar PM kepada ummu_muslimah   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 08:30


berhati2 ekk..
baguslah mcm tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 09:22


Quote:

On 2005-04-21 15:26, wancheliau wrote:
, kalau wan pm tersebut mestilah lembut tapi tegas dimana sifat rasul tapi sekarang memang tiada yang bersifat sama dgnnya tapi, kita mesti usahakannya supaya menjadi serupa dgnnya.PM juga mesti pandai menguruskan dalam semua hal(seboleh-bolehnya), pas2 Pm mesti berfikiran terbuka dgn orang bawahannya terutama keluarganya.Ialah, tapi kita mestilah berusaha menjadikan mereka tak terasa kurang.Tapi ingat! Allah tetap yang utama walaupun PM tersebut baik mcm mana tapi Allah lagi hebat.Pm yang berjaya adalah mengamalkan 7 prinsip iaitu, power of belief,power of focus, power of yes/no, power purification, power of pairs, power of responsible,and lastly power of aware.dan bertawakkal kepada Allah.insya Allah baik semuannya



Ini kaes tak baca dari mula. Adik... PM tu singkatan Private Message. Mungkin adik tersilap sangka PM tu Perdana Menteri

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 09:27


perasan jg td...
tp tak terpikir lak pm tu perdana menteri..

a'way slamat datang wancheliau

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 10:12


adik tu salah alamat kot....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 22-04-05 10:29



respon saya selalunya no1 dan 2.
apa salahnya kalau dapat kenal dgn kawan baru kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

nurintannajihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12959
Posting: 83
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 11:54




ana plih yg no. 1 & 2...
ana rasa tak salah kita kn...
cuma niat tu kn btul la...
lg pun BERDAMPINGN TAK SEMESTINYA BERCINTA..
DIDAMPINGI TAK SEMESTINYA DICINTAI..
Btul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurintannajihahProfil   Hantar PM kepada nurintannajihah   Pergi ke nurintannajihah's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 13:13


sertai amalan kebaikan dengan niat,
mudahan mendapat berkat
InsyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

ummu_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14791
Posting: 80

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-05-05 18:15


kite husnu dzon jela...

-----------------
indahnya muslimah ...
seindah budinya..
seindah akhlaknya..
seindah tutur katanya..
insyaAllah..muslimah harapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_muslimahProfil   Hantar PM kepada ummu_muslimah   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 15:16


jawab salam n pertanyaan...jer...

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 15:17


yg penting niat biar betul...

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.194271 saat. Lajunya....