Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Apa cita-cita semua sahabat


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Apa cita-cita semua sahabat

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa cita-cita semua sahabat

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 02-07-03 19:54


Assalamualaikum semua.........

semua ahli komuniti mesti ada cita-cita sendiri.
Bolehlah kiter tahu cita-cita semua ahli komuniti.

cita-cita ana ingin menjadi seorang
1)Doktor
2)Pemain bola sepak
3)Saintis

Terkezut tak semua ngan citer-citer ana

Ana harap sahabat semua boleh bagitau cita-cita anda

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-07-03 21:51


assalamualaikum,
wah! tingginye cita2 anta ye prince_muslim. mudah2an dimakbulkan Allah hajat anta. yang penting jangan lupa berusaha....
cita2 ana, kalau di dunia nak jadi anak yang soleh, berguna kpd umat Islam, jadi hambaNya yang bersyukur.....
kalau di akhirat kelak, of course nak jumpa dgn Allah dan jumpa Rasulullah dan para sahabat...InsyaAllah...
dunia bukan tujuan, ianya hanya perantaraan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-07-03 13:39


cita2 ana apa yek...
-pensyarah kot..
-guru....
-cikgu....
-xpun sifu...
yg atas tue gurau jer...ana rasa nak jadik pensyarah,pastu jadi guru silat...haip..!!jgn dekat..!!
yg utama skali...masuk syurga...

Wahai Tuhan KU tak LayaK ke SyuRGaMu
Namun Tak Pula Aku Sanggup Ke NerakaMu
--syahdu jer bila dgr lagu nie...bila mengenang dosa2 yg dilakukan kat atas bumi nie,timbul rasa takut akan laknat ALLAH...

-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

SaLaFy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 341
Posting: 99
Dari: Taman Melawati, KuaLa LumpUR, BuMi A||aH SwT...

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-07-03 13:45


assalamualaiKUm~...

erm...
sayer bercita cita nak jadi seorg Engineer dlm bidang AutomobIl...doa doakan lah sayer sehingga berjaya..ehehhe..



-----------------
[IMG]http://www.openmysite.com/firmanallah/ifirmanallah/Allah/pict30.jpg[/IMG]
IlmU ALlAH Amat Besar drpd IlmU maNusia..
jaNGaN lah kiter selalU takbur terhdp aper aper perkara....


Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFyProfil   Hantar PM kepada SaLaFy   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 05-07-03 14:01


cita cita hafiz ..ape yer..
oh yer....
-guru sukan
-pegawai sukan
-pesyarah sukan..
semua serba sukan..
dah minat dari kecik eheh..
wasalam..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

bisikan_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1173
Posting: 121
Dari: Balik Pulau

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-07-03 22:51


Assalamualaikum w.b.t.
Cita2 saya pulak nak jadi jurutera komputer.. insyaalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bisikan_nuraniProfil   Hantar PM kepada bisikan_nurani   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-07-03 23:06


cita-cita akak pulak dari dulu sampailah sekarang ni nak jadi cikgu...nak ngajar budak2...tapi sekarang ni bidang yang akak ambil dah jauh melencong dari yang asal...tapi insyaallah cita2 itu akan akak capai juga nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 06-07-03 01:53


Assalamualaikum.....
hmm.... cite² kite nak jadi seorang sainstis yang berjasa kepada agama dan bangsa.....
doakanlah agar cite² kite tu termakbul....
semoga cite² sahabiah yang lain pon termakbul jugak....
Wassalam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-07-03 02:50


insyaAllah akan jadi ..engineer / saintis

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-07-03 11:42


Ana Insya Allah.... sedang dalam usaha memburu cita2 sebagai seorg Pakar Psikologi. Sekarang nie masih dimatrix lagi, kiranya... jauh lagilah perjalanan ana. Sahabat sahabiah semua tolong doakan yer.

Ada satu lagi cita2 ana yang ana tak pernah inform sesiapa... just pendam dalam hati jer. Malu nak beritahu sebab impian tue tinggi sangat.... takut tak kesampaian. Insya Allah... Moga Allah permudahkan jalan utk an adan sahabat sahbaiah semua dalam mengejar cita2 masing2. Amien....

WaLlahu Ta'ala A'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 06-07-03 12:15


mmm.. cita-citaku ingin menggapai bintang di langit dan mencapai rumput di tanah...

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

adeq_shiFa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 410
Posting: 315
Dari: BuMi

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 06-07-03 12:43


saya pula..nak jadi..
1.jururawat
2.guru
3.ustazah
mane satu yek?

-----------------
« Allah knows what's the best for us » ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq_shiFaProfil   Hantar PM kepada adeq_shiFa   Quote dan BalasQuote

nur_arrisy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1776
Posting: 41
Dari: Bumi Allah

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-07-03 14:11


Assalamualaikum...
cita-cita ana pulak nak jadiseorang akauntan(insya-Allah)Doa-doakan kejayaan ana nanti....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_arrisyProfil   Hantar PM kepada nur_arrisy   Pergi ke nur_arrisy's Website   Quote dan BalasQuote

ucop
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1457
Posting: 56

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-07-03 10:22


Assalamualaikum.........

Cite2 Ana sentiasa Berubah2.Yela kite hanye merancang, tuhan yang menentukan . Tapi yang terbaru, ana ingin jadi engineer elektrik....

-----------------
BUAT SELAGI BOLEH ,USAHA SELAGI MAMPU
AGI IDUP AGI NGELABAN.
ONLY THE STRONG WILL SURVIVE

Bookmark and Share

    


  Member Information For ucopProfil   Hantar PM kepada ucop   Quote dan BalasQuote

widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 647
Posting: 199
Dari: bumi allah

malaysia  


posticon Posting pada: 08-07-03 16:14


assalamualaikum...


cakap ttg cita2 nih....saya masa kecik2 dlu...bercita2 nak jadi gabenor malaysia..

glamour skit ader muka saya kat duit tuh...pastu ble tanda tgn duit..satu malaysia knal...tp tuh masa zaman kecik2 saya lah...


dah besar2 nih...dah tukar dah...saya bercita2 nak buka syarikat guaman sdri...tp wallahua'lam...



-----------------
"haza fadlhu min rabbina"

Bookmark and Share

    


  Member Information For widadProfil   Hantar PM kepada widad   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 463
Posting: 136
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-07-03 16:34


sudah semesti nyer doctor...insyaAllah

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-03 15:21


Assalammualaikum..
Insya Allah ana bercita-cita nak jadi seorang daei merangkaop seorang ahli hufaz dans eorang guru sekolah atau pensyarah..


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

syahiran
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1314
Posting: 4
Dari: Kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-03 17:16


assalamualikum.....

semua orang ade matlamat sendiri..bagi ana lak,insyALLAH..kalau dipanjangkan umur,dapat lagi teruskan perjuangan ni..dimurahkan rezeki,ana akan terus belajar,belajar dan belajar....coz ana rasa,masih belum cukup ilmu untuk ana ceburi bidang pekerjaan..and after that..kalau diberi peluang,insyALLH ana akan teruskan cita2 ana..kalau diizinkan Tuhan,ana bercita2 m'jadi seorang lecturer yang berwibawa dan berdedikasi,disamping menjadi seorang pendakwah bebas yang mampu membawa diri ana sendiri ke arah kebenaran agama ALLAH...insyALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahiranProfil   Hantar PM kepada syahiran   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-07-03 17:28


Hmm...cita-cita ana...

Pensyarah (sebab minat mendidik...suka mengajar...)

atau pun...

Peguam Syariah (kalau dah ngaji Undang-Undang, inilah bidang pilihan...)

InsyaAllah...doakan ana...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-07-03 17:50


uiks...
dah keje ni..
tak terpikirlak..
ttg cita2 nih....
tapi bila terkenang zaman sek ren...
mak oi...nak jadi askar,polis..ngan bomba..
masuk sek men lain lak...
nak jadi bisnesman...arkitek..dan belajar agama ngan tok guru nik aziz...
alhamdulillah...
bisnes dah ada(kecik2)
cuma belum sempat je nak belaja ngan tok guru ..
INSYA ALLAH...kalo ada rezeki..
sampai gak seru...

p/s..nyesal tolak tawaran masuk izzudin dulu..



-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-07-03 22:46


ass

kalau ikut saya byk cita cita saya ni...saya boleh main muzik..leh jadi concert musicians bagi ochestra,ada the same time leh jadi jurutera muzik,..komposer....
but now ni sebab dah nampak bidang lain..saya rasa saya ni jadi adverticist tak pun jurutera kreatif dlm multimedia design atau periklanan..apapun...yg penting halal....boleh sponsor mama saya gi haji...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 09-07-03 23:08


cita2 nak berjaya di dunia dan akhirat itu jerr.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-07-03 23:24


insyaallah, saya nak jadi pakar dlm bidang multimedia..

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-07-03 09:23


Dulu masa sekolah rendah, nak sangat jadi cikgu sebab hidup dlm komuniti guru..ayah, kakak, abang ipar,bapa saudara, sepupu2 ramai yang jadi guru..pastu bila naik sekolah menengah nak jadi pensyarah pulak..
tup..tup..anis perasan yang anis sebenarnya tak sesuai dengan kerjaya guru atau pensyarah..sekarang insyaAllah, anis ingin bergelar jurutera komputer..doakan anis..



-----------------

Tertawalah pada segala cubaan, kerana dunia ini hanya kosong belaka, terimalah sepuluh kekalahan sebelum menerima satu kemenangan


[ Posting ini telah di edit oleh: AnisAqilah pada 2003-07-10 09:24 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

nurill_ain
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1357
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-07-03 13:00



hyeee..
salam..

cita cita keci kecik dulu nak jadi pramugari....
hishhh...bukan main..

lepas tu nak jadi doktor lepas two three.....nak jadi apa ha??...
pakar mata...laa..
ustazah laa.
..pakar kaunseling laa.....
fourth....nak jadi guru.......BERSAMA KITA MENDIDIK...

N THE LASTEST ONE....N WILL BE THE LATEST ONE...

nAk BerJayA Di DUniA DAn DI aKhirAt...

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurill_ainProfil   Hantar PM kepada nurill_ain   Pergi ke nurill_ain's Website   Quote dan BalasQuote

drnina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1444
Posting: 51
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-07-03 13:45


bagus dik...cita2 adik tu mesti diteruskan ...kuatkan semangat... now akak belajar kat medical school dan insyaAllah akan jadi doctor muslimah insyaAllah.... kalo takde arang melintang akak graduate tahun depan... now in final year, early posting and i have to go for another 4 postings....

Bookmark and Share

    


  Member Information For drninaProfil   Hantar PM kepada drnina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.146477 saat. Lajunya....