Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dengan siapa anda bergaul, itulah ganmbaran masa depan anda
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 18 jam, 6 minit yang lalu
Daeng_Jati: 7 hari yang lalu
skater: 9 hari yang lalu
HIKAL: 29 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: 'Gadis Solehah' hanya tinggal impian...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» 'Gadis Solehah' hanya tinggal impian...

Please Mendaftar To Post


Oleh 'Gadis Solehah' hanya tinggal impian...

faislamy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11229
Posting: 93

saudiarabia  


posticon Posting pada: 07-04-05 23:43



sekdr luahan hati..

Hati ini seringkali terpaut apb terpandang gadis solehah.
Anggun budi pekertinya bisa menyejukkan pndgn mata.
Ingin sekali diri ini utk memilikinya..
Namun segalanya itu hanya tinggal impian
semata2 apb dibandingkan dgn diri sdiri yg
tidak setanding dgn gelaran pemuda soleh..
begitu rendahnya diri ini.
umpama langit dgn bumi..
Adakah jalan utkku memiliki gadis solehah miskipun diri ini byk kekurangannya..


-----------------
~Hidup dan Matiku hanyalah untuk ISLAM...~

American

Bookmark and Share

    


  Member Information For faislamyProfil   Hantar PM kepada faislamy   Pergi ke faislamy's Website   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-04-05 23:51


huh...jgn ar giv up cam2...coz x der ezeki lagi tue..tungu ar...kot klu berusaha lebeh...isnyaallah dapat ar tue..but...solehah..x semetinyer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 02:31


sokong2...lom ada rezki..selalu doa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 07:20




sekurangnya anda tahu apa 'kurangnya' added value dlm diri anda utk mendampingi seorang wanita solehah.

jika anda baik, maka anda akan mendapat wanita yang baik juga. Apa hujahnya? tengoklah ayat 26 surah An-Nur............ dan ayat ini menunjukkan keadilan Allah dlm menyatukan manusia yang berpasangan.

maka berusahalah anda untuk tergolong dlm kategori yang mana? (yg disebut dlm ayat itu)

TQ.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 08:30


kekurangan diri sndiri tu boleh mgajar kita untuk menambahkannya seterusnya setaraf ngan gadis solehah....pastu bila kekurangn dan kelebihan sama ngan gadis soleha pilihan...maka apa lagi...dapatlah dia menjadi PERMAISURI HATIMU.
apa pun good luck untuk atasi kekurangan tu demi padaNYA dan gadis solehah...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 09:12




fitrahla..lelaki nak carik isteri solehah..
yang perempuan dambakan suami yang soleh..
tapi persoalannya.. cukup soleh/solehah ke kita??

percayala perempuan baik untuk lelaki yang baik begitu jugak sebaliknya...
kalau kita baik mesti ble dapat pasangan yang baik..





-----------------
[IMG]http://photos.friendster.com/photos/92/17/15417129/9850787836953s.jpg[/IMG]

'ukhwah itu indah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 10:12




Kita hamba Allah ni memang kurang segalanya..
itulah antara hikmah perkahwinan ni...saling melengkapi satu sama lain..tolong menolong antara satu sama lain..

nak cari yang soleh/solehah ..berusahala sikit.. doa dan tawakal ...
kerana orang soleh/solehah ni akan menjadikan
kekurangan kita akan di tampung ..kelebhan kita akan melengkapinya....InsyaAllah..

(termasuklah org yg menulis ni)




-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-05 12:07


bertaubat selalu dan berdoalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

Adelin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.03.2005
Ahli No: 15025
Posting: 36
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-05 12:27



Perbaikilah diri kita dahulu... dan jangan lupa sentiasa berdoa kepadaNya supaya bertemu ngan wanita solehah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AdelinProfil   Hantar PM kepada Adelin   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 08-04-05 19:31


[quote]
On 2005-04-08 07:20, MohdHanafi wrote:


sekurangnya anda tahu apa 'kurangnya' added value dlm diri anda utk mendampingi seorang wanita solehah.

jika anda baik, maka anda akan mendapat wanita yang baik juga. Apa hujahnya? tengoklah ayat 26 surah An-Nur............ dan ayat ini menunjukkan keadilan Allah dlm menyatukan manusia yang berpasangan.

maka berusahalah anda untuk tergolong dlm kategori yang mana? (yg disebut dlm ayat itu)


berusahalah memperbaiki diri sendiri, berusaha untuk jadi yang terbaik supaya dapat memiliki yang terbaik...
gud luck

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-04-05 16:42




berubah lah agar dia dapat menerimadiri kita yang terbaik.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-05 17:16


inginkan yg terbaik, maka jadikan lah dirimu antara yg terbaik.
wanita yg baik adalah wanita yg memilih bukan atas dasar rupa, harta atau keturunan tapi kerana agamamu...

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

elyss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12570
Posting: 90
Dari: pekan baru,riau

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 09-04-05 19:16


jika kita inginkan gadis yang solehah...kita sendiri perlu berubah menjadi seorang pemuda yang soleh... begitu jugalah dengan sebaliknya... semoga niat di hati terlaksana...berusahalah... cayo...cayo...!!!!!



-----------------
...diri ini tercari-cari identiti seorang wanita yang solehah... YA ALLAH berilah daku petunjuk dan hidayahMu..sesungguhnya hanya pada Mu ku meminta....

[ Posting ini telah di edit oleh: elyss pada 2005-04-09 19:16 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For elyssProfil   Hantar PM kepada elyss   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 09:57


.........
insyaAllah ana yakin anta akan bertemu dengan gadis solehah yg menjadi impian anta....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 23:58


Humm...sudah menjadi kelaziman,lelaki yg soleh akan mencari wanita yang solehah dan begitulah yg sebaliknya! Wanita yang beragama lebih baik daripada wanita yang cantik laksana bulan..

-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-04-05 00:42




insya-Allah jumpe nanti tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Shah-iman
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2005
Ahli No: 15766
Posting: 2

Kedah  


posticon Posting pada: 13-04-05 07:53


...........

Jangan la risau sangat.......Kita sebagai umat Islam kena yakin dengan Allah S.W.T yang menjadikan kita. Rahsia dalam diri kita semuanya dalam genggaman-NYA. Tiba masanya nanti (sampai jodoh) akan d pertemukan jua. Pada masa itu, pilihan terletak pada diri sendiri untuk memilih yang terbaik..Tetapi kita kena ingat, jodoh bukannya datang bergolek, mesti dicari..berusaha, berdoa & bertawakkal...........baru kita dapat hasilnya..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shah-imanProfil   Hantar PM kepada Shah-iman   Quote dan BalasQuote

faislamy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11229
Posting: 93

saudiarabia  


posticon Posting pada: 13-04-05 09:56



terima kasih bebyk diatas nasihat yg diberi....


-----------------
~Hidup dan Matiku hanyalah untuk ISLAM...~

American

Bookmark and Share

    


  Member Information For faislamyProfil   Hantar PM kepada faislamy   Pergi ke faislamy's Website   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-05 15:40



Jangan risau bukankah Allah telah berjanji bahawa lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat.Setiap orang mempunyai kelebihan dan kelemahannya jadi kita kena sentiasa bersyukur dengan apa yang telah Allah kurniakan kepada kita.Oleh itu,kita haruslah sentiasa memperbaiki diri kita dari masa kesemasa agar kita tidak terpesong daripada ajaran Islam itu sendiri.Untuk memperolehi yang terbaik adalah sukar kerana manusia bukan makhluk yang sempurna,pilihan yang kita pilih tidak semestinya elok tapi kadang2 mesti ada cacat celanya.Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10978 saat. Lajunya....