Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Raja yang setia pada dayang2 yang hanya inginkan kerusi empuk di singgahsana bukan sahaja akan meruntuhkan seluruh istana bahkan seluruh takluk jajahannya...
-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tonghuan
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43136

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 44
Ahli: 0
Jumlah: 44




  Yang Masuk Ke Sini
tonghuan: 10 jam, 50 minit yang lalu
khairoo84: 1 hari, 2 minit yang lalu
wyd1014: 3 hari yang lalu
lidah-penghunus: 6 hari yang lalu
muslimiman: 21 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
nur_tinta: 28 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: ciri - ciri lelaki & perempuan idaman anda??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» ciri - ciri lelaki & perempuan idaman anda??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 5

Go To Page: 1 · 2 ... 4 · 5  
Jump To Page:

Oleh ciri - ciri lelaki & perempuan idaman anda??

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 15:20


akum.
lepas topik "kenapa cantik dan hensem menjadi pilihan" kali ni mari sama - sama kita berkongsi pendapat mengenai ciri2 lelaki atau perempuan idaman anda.......
"manalaa tau ada yang terkena nanti kan.... semoga berjaya!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 16:38


bagi saya cukuplah dia elok pada pandangan saya sendiri, yg penting dapat membimbing saya dan anak-anak, bertanggungjawab,yg dapat membahagiakan saya dll

kalau pada perspektif rupa, ia terlalu subjektif, setiap orang ada pandangan yg tersendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

dhuha
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6741
Posting: 28
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 16:55


Assalammualaikum...
agama paling penting...rupa, yg penting sedap mata memandang,sejuk hati melihat..
memetik kata2 Umar al Khattab pada isterinya,"...aku mencintaimu kerana agama yang ada pada dirimu,jika kau hilangkan agamamu, maka hilanglah cintaku padamu.."

-----------------
di mana bumi dipijak,di situ iman dan islam dijunjung.islam tu indah,kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhuhaProfil   Hantar PM kepada dhuha   Pergi ke dhuha's Website   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 17:12


erm ciri - ciri keluarga bahagia ni kan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-04-05 17:20




Yang soleh semestinya supaya dia dapat membimbing kita ke jalan yg diredhai Allah...pastu takyahla hensem sangat asal sedap mata memandang(kekadang org tgk dia tak hensem tapi kita tgk dia kita kata hensem...hebatnya kuasa Allah)...mestilah keturunan yg baik...pastu takmola kaya sangat...sederhana ja dah mencukupi..Nabi Muhammad S.A.W pun suruh kita bersifat kesederhanaan...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 17:34


Lelaki yg soleh...yg baik keturunanya...yang tak ego...yang pandai mengambil hati...dan yg penting berpegang pada janji.... jgn yg dimulut kata lain tapi di hati lain...





-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 17:36


asal sedap mata memandang,sedap lagi bahu memikul...
takde la. asal sedap mata memandang dia, asal sedap hati sembang ngan dia, asal sedap jiwa tengok akhlak dia, asal sedap telinga dengar mak ayah puji dia, dah kira ok sesangat la tu...he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 17:43


bagi ana pulak...
ikut hadis nabi....ada: agama, kecantikan, keturunan, hartanya....so apa lagi nak bahagia pilih laa yang ada agamaa kan!!
ana nak k mesir bln 10 ni...mungkin kalau ketentuan ilahi perempuan mesir yang solehah laa wanita idaman ana......

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-04-05 01:27




wanita solehah untuk lelaki soleh... sebelum nak dapat yang elok agamanya... perelokkan agama kita dulu... insyaAllah... dia akan datang bila sampai masa dan ketikanya...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-05 06:21




hensem tak hensem perkara ke-2..yg penting tgk dulu agamanye..krn kalau agama kukuh insyaallah akan kekal bahagia...



Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-04-05 11:11


ciri2 perempuan idaman.

dari segi agama

perempuan yg rosak akhlak, supaya aku boleh ubah dia
tak pun perempuan yg agama lain, boleh tarik masuk islam

dari segi kecantikan

boleh tarik perhatian lelaki, perut kena ada six pack. cutting mesti cutting model. warna kulit putih atau hitam.

dari segi keturunan

dapat lahirkan anak yg bergenetik kuat. anak yg otak pintar n so on.

dari segi harta

kalau byk duit pun ok gak. kena ada kereta sendiri. tak payah susah2 nak beli baru. n takde hutang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-04-05 12:04




macam best jer topic nie, an bagi pendapat an plak ek...

pade an, first tu, mesti nak yang sedap mate memandang. tipulah pasangan tu klu dia kate tak kesah pasal wajah pasangan dia... sebab dah naluri manusia, memang lebih tertarik kecantikan dan keindahan. dan islam tu sendiri memang indah.

second, keturunan pasangan tersebut. sape bapa dia, ape pulak keje abg dia, diri dia pulak ade mase depan ke tak... sape la nak pasangan dia dari keturunan penyamun kan. memang mesti cek lah indentiti seseorang tu sebelum memeiliki dia.

than dia nyer kewangan, harta bende la tue. semua pasang punyai hasrat yang same, nak hidup senang dan bahgia besame suami tercinta. saper yang taknak duitkan. memang tak dinafikan le, duit tu mampu mengubah segala-galanya. tapi, kiter yg mempunyai akal yang waras nie, pandai2 le dalam menanganinya.

and the last, iman dia. dan inilah yang paling penting sekali sebenarnye. bukan senang nak cari pasangan yang benar2 beriman dgn Allah. nak pulak zaman skrg ni, dunia yang penuh onak duri dan cabaran...
dan imanlah yang perlu kita fokus kan dalam hal mencari pasangan nie... insyaallah, beruntunglah kite disana nnt....

sabda rasulullah s.a.w

dinikahi wanita itu dengan 4 perkara:
1 kecantikannya
2keturunannya
3hartanya
4keimanannya. maka pilihlah dari hal agamanya. maka beruntunglah kamu selamanya...

wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

mutara
Warga Rasmi
Menyertai: 27.03.2005
Ahli No: 15351
Posting: 16
Dari: Bumi syam

Selangor  


posticon Posting pada: 07-04-05 12:05


lelaki idaman..
kalau boleh nak yang kuat agama, hapal quran, hensem no 2, suka kucing, suara sedap....
he...he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mutaraProfil   Hantar PM kepada mutara   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-04-05 12:13


Quote:

On 2005-04-07 01:27, Meow wrote:


wanita solehah untuk lelaki soleh... sebelum nak dapat yang elok agamanya... perelokkan agama kita dulu... insyaAllah...



setuju ngan meow becoz lelaki yg soleh adalah utk perempuan yg solehah


Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

dea_almuntaza
Warga Rasmi
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15281
Posting: 5
Dari: kuala lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 07-04-05 14:58


+semestinya agama no satu,dr rupa plk biarlah manis senyumannya,lembut tutur katanya,b'sifat keibuan krn penyayangnya...
+hidup b'sederhana,bijak m'jaga auratnya,pandai m'jaga maruah pasangannya...cukuplah pasti hidupkan bahagia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dea_almuntazaProfil   Hantar PM kepada dea_almuntaza   Pergi ke dea_almuntaza's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-05 17:07


1. beragama
2. penyayang
3. ambil berat
4. memahami
5. dan sifat2 yang baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 07-04-05 18:24




mungkin kita asyik fikir ciripasagan kita tapi sudahkahkita berubah seperti ynag pasnagan kita inginkan?



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

assakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12662
Posting: 53
Dari: universiti malaya kl

Perak  


posticon Posting pada: 07-04-05 21:18



ishhhh...ishhhhhh....
ape nak jadi nih dengan jakieuniten7
saye tak paham ngan pilihan wanita awak....
bagi saye 1001 sebab kenape awak pilih pompuan camtu..................????????????????????!!!!!!!!!!!!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For assakinahProfil   Hantar PM kepada assakinah   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-04-05 21:52


Quote:

On 2005-04-07 21:18, assakinah wrote:

ishhhh...ishhhhhh....
ape nak jadi nih dengan jakieuniten7
saye tak paham ngan pilihan wanita awak....
bagi saye 1001 sebab kenape awak pilih pompuan camtu..................????????????????????!!!!!!!!!!!!!!




apa yg salah ngan pilihan saya tu? rasanya ok je.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 08-04-05 18:56




cukupla bagi ana lelaki yang mementingkan dunia dan akhirat...
rupa kalo hensome tu kira bonusla...apa2 pun rupa tak jamin kebahagian rumahtangga...yang penting hati yang ikhlas kerana ALLAH SWT.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 21:30


mestilah agame no 1...tp saye dah pnah bkawan dgn org yg tinggi ilmu agame nyer......n sebsb bkawan dgn diorang lah saye pnah ckp,kalo gini gaye nyer baik aku kwn ngan mat rempit......ta saye x pnah kesah,org yg bleh bimbing saye,bukan berbangge dgn ketinggian ilmu yg ade kat die tapi ketinggian akhlak yg ade kat die....

-----------------
2 love some 1 is NOTHING,2 be love by some 1 is something,2 be love by same 1 U love is EXCITING,but 2 be loved by ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-04-05 04:40




errmm.. seorang yg tegas mempertahankan maruah Islam & tak tunduk pd tekanan mana2 pihak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-04-05 08:47


nak pilih yang kuat beragama..
coz sy tak pandai sangat bab2 agama nih..
supaya bleh bimbing anak2 dimasa depan..

tp takut lak..
bimbang amalan dier kurang disebabkan saya...
masuk neraka dier disebabkan saya

nak pilih yang kurang beragama
supaya saya boleh bimbing dier menjadi insan yang solehah..

tp takut gak
bleh ker sya bimbing dier..
diri saya sendiripun tak mampu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 12:55




Lelaki yg soleh...yg baik keturunanya...yang tak ego...yang pandai mengambil hati...dan yg penting berpegang pada janji.... jgn yg dimulut kata lain tapi di hati lain...

ni yang takut ni, tak kahwin lelaki yang ego dan tak pandai ambil hati pompuan.....

jangan la cam ni kasih kekasih....

bagi shah la kan... kalau dia jadi gf kita, banyak tanya kita pasal agama... nak testing la katakan.. ta[pi janga tanya pasal MC kita sebagai pompuan lak... bertambah gatal jadinyer...

olok2 tanya pasal hukum hakam ker, tajwid ker, solat ker, pasal kahwin ker....

bila dah nak kahwin tu, dia langsung tak call kita.. baru la best, banyak la topik nak dibicarakan lepas kahwin nanti...

masa bercinta lak... kalau kita ajk dia keluar, dia mesti tanya kita balik,
" kalau awak kuar nagn saya awak nak pandang kat mana?"
"apa niat awak nak kuar nagn saya?"
"awak tak takut ker kalau mata awak tu jadi nakal dan otak mula la beroperasi nak fikir tentang ....."
"iman awak dah cukup kuat ker nak kuar nagn saya ni, mana la tahu kot2 awak akan...."

kan best cam tu.. tapi shah dah jumpa.. korang pun kena la cari.. buka senang nak cari tu... solat hajat tiap2 malam beb, baru jumpa satu..... lagi tiga kena hard sikit solat hajat tu...

dia pun pernah cakap kat shah, kalau nak empat boleh tapi kena jadikan dia nombor satu, baru boleh cari yang lain. green light tu.. tapi tanya la hati kita, mampu kre kita bersikap adil seperti yang dinyatakan didalam surah an-nisa' ayat 3.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 10-04-05 19:28


penyejuk di mata penawar di hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 20:49




cam pernah dengar jer ayat tu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

me
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2005
Ahli No: 15254
Posting: 54

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 23:31


.......
Bg ana pulak yg pertama ana nak cari,seorang yg beriman.Ana harap dia dpt bimbing ana dlm bab2 agama.kedua,ana nak seorg yg baik budi pekerti and last,sedap mate memandang..sejuk ati....

........

Bookmark and Share

    


  Member Information For meProfil   Hantar PM kepada me   Quote dan BalasQuote

me
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2005
Ahli No: 15254
Posting: 54

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 23:32


.......
Bg ana pulak yg pertama ana nak cari,seorang yg beriman.Ana harap dia dpt bimbing ana dlm bab2 agama.kedua,ana nak seorg yg baik budi pekerti and last,sedap mate memandang..sejuk ati....

........

Bookmark and Share

    


  Member Information For meProfil   Hantar PM kepada me   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 11-04-05 00:14




bagus kalau itu [ilihan me....



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

suhaidah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5183
Posting: 20
Dari: perak

Johor  


posticon Posting pada: 11-04-05 02:21




Semua orang mengingini pasangan yang boleh membawa kita kebahagiaan....saya berdoa semoga ditemukan dengan seseorang yang dapat memberi bimbingan dan didikan agama kepada saya, keluarga, anak2,cucu2 sekaligus keturunan saya nanti...seorang yang baik dan penting seorang yang sabar.....Amin....seorang yang baik akan dikurniakan Allah dengan seseorang yang baik....byk yang perlu saya usaha untuk tergolong dikalangan orang yang baik....say berpegang pada kata2 ini.....
"Jangan impikan wanita sebaik Saidatina Fatimah jika diri tidak seperti Saidina Ali" InsyaAllah...Allahhu'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaidahProfil   Hantar PM kepada suhaidah   Pergi ke suhaidah's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 11-04-05 10:01




Quote:
--------------------------------------------------------------------------------


On 2005-04-07 21:18, assakinah wrote:

ishhhh...ishhhhhh....
ape nak jadi nih dengan jakieuniten7
saye tak paham ngan pilihan wanita awak....
bagi saye 1001 sebab kenape awak pilih pompuan camtu..................????????????????????!!!!!!!!!!!!!!



--------------------------------------------------------------------------------



apa yg salah ngan pilihan saya tu? rasanya ok je.

mungkin itu adalah ikhlas dari hati beliau..... jangan sampai terselam dah la...



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 14:45


ciri - ciri keluarga bahagia

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 14:58




nak tanya, siapa pilih kak rahayu?


siapa nak pilih faryzan....


sebenarnya mereka ni romantik dan baik sebab tu suka begurau..




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 12-04-05 15:44


Oooiiittttt ko ni Shah mmg nak kenalaa...eeeee geramnyaaa...ingat akak ni masuk Akademi Fantasia atau Malaysian idol ke nak vote2 camtu lak...Ya Allah Ya Tuhanku...sabarkanlah diriku ini...Ameen...

p/s:anyway...akak ni mmg romantik...tapi tetap garang dan tegas...jgn berani kaco akak yek...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 15:57




a;amk, kalau komuniti kita adakan undi SMS, mesti kami takut nak undi kka rahayu...

garang tuuuuuuuuuuu.... tak nak la....




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 16:07


erk... kat maner nak undi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 16:14




kalau ada la, sekarang ni takada lagi...

tapi kalau ada untuk siapa yang paling tua tu...mesti ramai yang akan undi untuk.......




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 16:18


saper yang paling tua kt sini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 17:23




angkat tangan cepat la, nanti tak dapat hadiah....


dai adalah.......;....


jangan marah....
gurau ajer.....

gurau itu tanda sayang tau....



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

la
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15596
Posting: 173
Dari: di bumi yang nyata

malaysia  


posticon Posting pada: 12-04-05 17:27




Pastinya pasangan hidup yg diingini mempunyai cukup sifat fizikalnya dan cukup sifat untuk menjadi pasangan hidup yang setia dan sanggup membantu.


Bookmark and Share

    


  Member Information For laProfil   Hantar PM kepada la   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 12-04-05 17:27




Nak tau sapa yg paling tua kat sini...dia adalahhh...shah_sobriyanie...yeahh dia lah orgnya...vote for Shah everybody!

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 12-04-05 17:30


Eh lupa lak...ada dua org yg paling tua...mereka adalahhh...shah_sobriyanie dan Faryzan_Islamic...please vote for both of them!

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 17:39




tak apa la....
oarang kata kita tua

baik kiita membawa diri ke utara selatan...

kalau kita tak de
mesti dia suka..

selamat tinggal makcik rahayu..



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 17:59


i'm still young,k..
20 years old.
kak rahayu, plak?
atuk shah plak?nak kata kat kita yer...
vote for nek rindu n atuk shah..haha..
sape vote kat diorang, faryzan bagi upah
upah coklat dah la.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 18:12




baikklah..
shah lak 15 tahun..
biar shah vote untuk kak rahayu...
boleh dapat chocolate..





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

wasatiah3
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15741
Posting: 117
Dari: Bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 16:47




Perbaiki diri dulu.. pasrah

Bookmark and Share

    


  Member Information For wasatiah3Profil   Hantar PM kepada wasatiah3   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 16:49


maksud tersirat idaman......???
sama - samalaa fikirkan ek.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 13-04-05 16:50




dengar nasihat wasatiah tu faryzan..
malu lak rasanyer shah ni..



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 13-04-05 16:52




-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 13-04-05 17:02




tersenyumlakhairol ni..




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 17:05


ada maksud tu senyuman khairul tu,shah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 13-04-05 17:11




senyuman buli yang penuh keikhlasan..




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 16:36


kini sudah kembali

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 23:37


ciri2 idaman.. rasa cam dah penah ade je posting ni.

idaman saya,
- yg penyabar..
- yg berlemah lembut dalam bicara
- lebih tinggi dari saya
- praktikkan solat jemaah di rumah

dan lagi satu, rasanya yg ni tak pernah ada lagi sape2 sebut.. idaman saya yg pandai cakap english.. bley tak?

nama pun idaman... dapat ke tak dapat ke.. redha aje.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 10:24


....
jejaka idaman ku

>> x lyn pempuan lain kecuali ana ( klo ade urusan penting ngan bebdk lain tu x pe rr )
>> romantik ( kat ana sorg je )
>> baik
>> beriman
>> bertanggungjawap
>> alim skit
>> setia pd ana sorg
>> pemurah
>> jaga hati ana
>> amik berat psl ana
>> pandai
>> mesra
>> ade rupa ( ana x kisah ngan muke ensem ke x ana x kisah asaikan dpt memaut hati ini blehlaa... )
>> ada harta ( ye rr x kan nak hidup merempat lpas kawin )
>> x sombong ngan org
>> hmm... ape agi rr..

p/s.. ku x kisah sgt sebenarnye asaikan die x sakitkan hati ana ckup rr..

-----------------
semua manusia membuat kesalahan ... x de seorg pon manusia di atas bumi ini yg perfect..


Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 10:26


..
senang kate ana dah ade sorg.. hehe





-----------------
semua manusia membuat kesalahan ... x de seorg pon manusia di atas bumi ini yg perfect..


Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 16:12


kembali menemui anda ..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 16:39


soleh dan solehah idaman semua org kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 00:42


.. eh..eh..helmiidham nak permpuan mesir yeh...sahabat2 semua..mehla kita doakan helmiidham.AMIN... kalo ummi...cukuplah kalo mempunyai pegangan agama yang kukuh dan beramal dengan apa yang dikurniai ALLAH kepadanya..memimpin ummi ke arah irdat ALLAH S.W.T..mardhatillah.. pastu..kenelah bertanggungjawab..and antara yang penting...orang tu kenelah low profail...biar tak masyhur di dunia..tapi terkenal di kalangan penduduk langit...seperti uwaisqurani...beliau amat terkenal di langit...dan malaikat2 amat memujinya....hehe..berangan tol la ummi ni... sanggup hadapi kesusahan hidup bersama2.. ...


ruhban fillail wa fursan finnahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 01:01




1) Berpegang pada agama... tak sekolah agama pun takpe... tapi rajin amal agama atau selalu berusaha mencari ilmu agama
2) Pandai memasak dan buat keje rumah tangga...
3) Rajin tolong mak ayah saya
4) Lemah lembut dan sopan santun budi bahasa
5) Tak kaya sangat dan tak miskin sangat... sederhana
6) Rendah sikit dari saya...
7) Cantik di mata saya...
Kalau nak bekerja... bukan jadik doktor... yang lain-lain tak kisah... asalkan bukan doktor...
9) Bukan dari negeri Kedah Darul Aman... pasal mak saya tak suka berbesan ngan org senegeri... tak berkembang keluarga katanya...
10) Suka buat lawak n manja sesikit...
11) Suka makan macam saya jugak
12) Suka dan ikhlas menyayangi saya seadanya...

p/s: banyak giler... ehehehehe

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 09:08


saya rase 'dia' pun dah menepati ciri yang sya idamkan....berharap agar hubungan berkekalan....Amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 10:34




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

iimpiaan
Warga Rasmi
Menyertai: 18.04.2005
Ahli No: 15892
Posting: 4
Dari: desa kosmopolitan

pakistan  


posticon Posting pada: 13-05-05 16:53


waAaAhh!!HEbaK tOpiC nIh.....hEhEHE

-----------------
mEmburU IntErpRetaSi waRna-waRna R E A L I T Y . . . . .;D

Bookmark and Share

    


  Member Information For iimpiaanProfil   Hantar PM kepada iimpiaan   Pergi ke iimpiaan's Website   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 00:30


kembali menemui anda.................:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 23:50


hari ni kembali lagi........

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 00:20


seorang bakal isteri yang cerdik solehah, penyejuk di mata..penawar di hati..dialah sahabat..dialah teman..dialah ibu..
tongkat ketika sesat dalam persimpangan..

[ Telah diedit oleh: Ghufranallah pada 06-07-05 00:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 00:32


Akhlak budi pekerti yang baik...jujur dan penuh sopan santun :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

blueberryluvchoc
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16507
Posting: 10
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 06-07-05 00:41


"si dia" dah memenuhi ciri² lelaki idaman:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberryluvchocProfil   Hantar PM kepada blueberryluvchoc   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 00:56


Pada 06-07-05 00:41 , blueberryluvchoc posting:

!!! QUOTE !!!

"si dia" dah memenuhi ciri² lelaki idaman:)


Siapa si dia tu? ye? :)
Bertuahnya si dia tu? :)


-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™


Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

blueberryluvchoc
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16507
Posting: 10
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 06-07-05 00:59


hmm...nak tau ke?adala seorang insan yang bertakhta di hati:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberryluvchocProfil   Hantar PM kepada blueberryluvchoc   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 01:01


Pada 06-07-05 00:59 , blueberryluvchoc posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...nak tau ke?adala seorang insan yang bertakhta di hati:)


Betapa indahnya hidup ye...rasa dicintai...hehe...siapalah gerangannya ye...hmm...blueberryluvchoc ni nama coklat ke? :)
mesti nickname semanis orangnya :)


-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™


Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 02:19


ai...riyadhfannil. blueberryluvchoc dah berpunya...huhu :-P
[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 06-07-05 02:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

n_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9856
Posting: 332
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 02:50


salam,

pelik member di ukhwah ni. adakah ber'couple' satu perkara yang nak dibanggakan, sampai nak hebah pada orang lain? lainlah kalau dah kahwin
[ Telah diedit oleh: n_farhanah pada 06-07-05 02:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For n_farhanahProfil   Hantar PM kepada n_farhanah   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 15:06


:-D

Sifat macam Saidatina Fatimah...dan perwatakan macam Saidatina Aisyah...boleh ke????

:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 10:33


assalamualaikum...
ciri2 lelaki idaman saya...saya pun tak pasti...
tdk dinafikan setiap orang mahukan pasangan yang paling lengkap untuk menemani hidup mereke...saya pun macam tu?...
pasangan yang saya harapkan mestilah benar-benar bertanggungjawab...islamik,mempunyai akhlak yang melambangkan muslim sejati dan mampu mendidik saya ke arah kebaikan....
dia juga mestilah sanggup menerima diri dan keluarge saya...
day yang paling penting...tdk berpura2 dalam persahabatan ini...
saya harap Allah akan mengurniakan saya pasangan yang saya impikan... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

Norra
Warga Rasmi
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17099
Posting: 6
Dari: Brunei

brunei  


posticon Posting pada: 07-07-05 15:48


Assalamualaikum....

Bagi Nor, Nor inginkan seorg lelaki yang bijak dalam menguruskan hal keluarga, bertanggungjawab. yang utama, agamanya, pandai membimbing Nor dan keluarga ke jalan yang diredhai oleh Allah. Dia seorg yang penyayang dan bertolak ansur. Pandai ambil hati Nor dan hati ibubapa Nor. Tentang handsome tak handsome tu?, tak kisah, asalkan sejuk mata memandang sebab dihati kita dia lah paling sempurna untuk kita. Kalau kaya tak kaya tu?, Nor rasa sederhana lebih baik tapi jangan lah yang tak ada pekerjaan langsung. Mungkin yang dapat menjamin keluarga. Kalau tak ada duit susah juga kan....yang best nya dia memahami kita dan menyayangi kita serta menerima kita seadanya....

Semoga Nor dapat lah lelaki idaman Nor ni....Tapi kan tak ada yang sempurna dalam dunia ni...yang penting tu? lah agama, selamatlah masjid yang dibina tu?....betul tak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorraProfil   Hantar PM kepada Norra   Quote dan BalasQuote

Nana248
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2004
Ahli No: 9351
Posting: 46
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 07-07-05 15:52


Bagi saya..

1. Rupa tak penting asal hati tulus ikhlas
2. Kukuh dari segi kewangan (penting tu?..)
3. Understanding dan tak menguasai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nana248Profil   Hantar PM kepada Nana248   Quote dan BalasQuote

nUrIllaHi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.10.2004
Ahli No: 12050
Posting: 89
Dari: bumi ALLAH

blank  


posticon Posting pada: 07-07-05 16:22


Ikhlas dalam segala aspek....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nUrIllaHiProfil   Hantar PM kepada nUrIllaHi   Quote dan BalasQuote

HaNanI
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2003
Ahli No: 4956
Posting: 7
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-07-05 17:16


cukuplah yang dapat membimbing diri ana dan menerima ana seadanya..tidak berniat mengubah ana semata2 untuk melihat ana menjadi orang lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaNanIProfil   Hantar PM kepada HaNanI   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 00:06


alhamdulillah..topik ni mendapat sambutan yang menggalakkan dari warga ukwah semua.....semoga yang d impikan akan mnjadi kenyataan ...AMIN...{mohd helmi idham}

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 00:08


betul kata awak hanani

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 15:41


kembali lagi.....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 21:32


kembali lagi..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-07-05 11:51


kembali lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-07-05 12:15


sya `cayang` dia,dia `cayang` sya....cukup !

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

umie81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10978
Posting: 86
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-07-05 10:54


nak juga tumpang berciter pasal lelaki idaman..

1) yang beriman (kalau solat pun zero, minta mahap jerla..reject. macam mana nak jadi ketua keluarga)
2) yang ada sense of humour (sebab kita akan sentiasa gembira dengan si dia..takmo yang serius)
3) yang hormat pada orang tua (no matter orang tua mana..janji orang yang lebih tua mesti dihormati)
4) rupa tak payah handsome, janji cute/comel :p
5) yang setia (tak kira apa jua keadaan kita, dia akan setia sampai lah ke hujung nyawa)
6) yang selalu call/sms...hehe

sekian buat masa ini..akan di update dari masa ke semasa.. :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For umie81Profil   Hantar PM kepada umie81   Quote dan BalasQuote

Qalam_Akhdar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17109
Posting: 159
Dari: Petaling Jaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-07-05 19:01


Emmmm emmmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qalam_AkhdarProfil   Hantar PM kepada Qalam_Akhdar   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-05 19:17


kwang..kwang..kwang...tak pernah terpikir lah pulak!..asal baik..hormat mama dengan abah..hehe..muda lagi nak pikir pasal mende2 ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

azahimmad
Warga Rasmi
Menyertai: 28.04.2005
Ahli No: 16159
Posting: 9
Dari: dari rumah putih

peru  


posticon Posting pada: 11-07-05 22:21


assalamualaikum..
semoga anda semua memperolehi pasangan idaman anda.
jangan lupa memohon pada Allah...
Aminnnnnnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For azahimmadProfil   Hantar PM kepada azahimmad   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 11-07-05 23:04


1) yang bertudung kepala...bukan tudung kepala bahu...
2) yang sedap mata memandang...kalau boleh yang comei2 lah...
3) tahu menghormati orang tua
4) tahu urus rumahtangga dan bersifat keibuan
5) budi pekerti tu? biarla elok...lemah lembut sikit...

sekian dulu buat masa ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

aleyasyafira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13015
Posting: 100
Dari: melaka

canada   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 09:41


sesungguhnya pilihlah lelaki yang beriman dan beramal soleh..
barulah boleh membimbing kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyasyafiraProfil   Hantar PM kepada aleyasyafira   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 10:16


lelaki yang baik diciptakan untuk wanita yang baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 10:24


winna tidak layak untuk dapat yang terbaik..
kerana diri ini tidak sempurna
bagi winna..
cukuplah dengan..
agamanya.. yang membawa winna bahagia dunia dan akhirat
dan tanggungjawab pada diri nya..yang tahu ketetapan diri..
untuk agama..keluarga..bangsa dan negara..insya'allah
dan yang penting memahami hati winna...winna suka pada kesederhanaan



-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

alhafiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3038
Posting: 48
Dari: pondok usang

columbia  


posticon Posting pada: 12-07-05 11:22


sekadar agama...tak sempurna dan tak cukup tapi mestilah dengan kefahaman,penghayatan....ketakwaan yang disemadi dijiwa dan diluahkan dengan amalan...sebab berapa ramai yang lulusan agama yang kecundang disebabkan nafsu...Wallahua'lammm

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhafizProfil   Hantar PM kepada alhafiz   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 12:06


Diriwayatkan bahawa abdullah b. jaafar abi talib berpesan kepada anak perempuannya d waktu hendak berkahwin dengan 3 pesanan :
1) Anakku, berhati - hatilah engkau!jangan bersifat cemburu,kerana cemburu itu adalah kunci penceraian...
2)Berhati-hatilah engkau! jangan banyak menegur (kritik)terhadap suami kerana banyak menegur itu menimbulkan kebencian..
3)pakailah celak sentiasa (pnghitam alis mata) kerana celak itu sebaik2 perhiasan..

sekadar berkongsi ilmu....{helmi idhamss..}

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 12:26


agama itu yang penting..

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 12:53


agamanye...
keiklasannye....
dan yang paling penting sekali insan itu boleh membimbing iman ke jalan yang di RedhaiNYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

hudmj
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2005
Ahli No: 14847
Posting: 22
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 13-07-05 14:06


Cakap memang senang tapi bila dah ada kat depan mata banyak yang difikirkan.jangan LUPA buat SOLAT HAJAT & ISTIHAR' , ingat juga Sabda Rasulullah s.a.w

Wanita dinikahi dengan 4 perkara:
1. kecantikannya
2.keturunannya
3.hartanya
4.keimanannya.

buatlah pilihan yang terbaik,alam rumah tangga ada pasang surut nya jugak.setiap yang terjadi ada hikmah disebaliknye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudmjProfil   Hantar PM kepada hudmj   Quote dan BalasQuote

chiku
Warga Rasmi
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15606
Posting: 15
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 13-07-05 16:12


si dia tu mestilah tenang hati ntuk dipandang..lembut tutur bahasa..peramah..sopan santun..aurat terjaga..dan yang terpenting sekali,ada ciri2 wanita solehah dalam diri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For chikuProfil   Hantar PM kepada chiku   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 01:23


Wanita yang ada keberkatan itu ialah:
1)Cepat perkahwinanya.
2)Cepat kehamilannya.
3)Ringan mahar{mas kahwinnya}.

                            al-hadis.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» ciri - ciri lelaki & perempuan idaman anda??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 5

Go To Page: 1 · 2 ... 4 · 5  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.196095 saat. Lajunya....