Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: kenapa ek hensem dan cantik jadi pilihan....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kenapa ek hensem dan cantik jadi pilihan....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh kenapa ek hensem dan cantik jadi pilihan....

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 15:20


akum,
boleh sahabat ukhwah bgtau apa sebab seorang lelaki inginkan perempuan yang cantik dan seorang perempuan inginkan lelaki yang hensem..????

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 15:33




ntah ler... tak tau nak cakap...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 05-04-05 15:36




semua orang nak yang perfect. mungkin yang tu percfect kot, just untuk dirinya la. jangan hanya menilai pada wajah jer, ingat tu.


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

wan_hana
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13780
Posting: 17
Dari: pineng

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-04-05 15:42


ask....
biasa le sudah jadi lumrah manusia.Mesti semua mahu cantik and beautiful.yang tak cantik tak dipandang langsug....tapi kita harus ingat yang cantik tak semestinya perfet or baik dan yang buruk dan yang tak cantik itu tidak baik...think about that...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_hanaProfil   Hantar PM kepada wan_hana   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 15:45


pandangan yang bernas ..terima kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 15:48




-Human Is Not Prefect-

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 05-04-05 15:50




Orang yang hensem selalu mengecewakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

solehah_umi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.01.2004
Ahli No: 6804
Posting: 38

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-04-05 15:53


betul la,semua orang sukakan benda yang cantik dan menarik..dlm bab laki pompuan ni,x tau nak cakap cam mane..mesti kita nak yang terbaik kan..x kisah la cantik ke x asalkan sedap mata memandang..lagipun kita perlu ingat setiap apa yang Allah takdirkan untuk kita adalah yang terbaik untk kita sekalipun kita menganggap ia terlalu buruk atau x sesuai buat kita..kepda sape2 yang masih mencari2 (termasuk saya) berdoalah memohon dikurniakan pasangan yang dapat membahagiakan kita dunia dan akhirat..amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah_umiProfil   Hantar PM kepada solehah_umi   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 16:00


bukan semua lelaki hensem mengecewakan perempuan .itu terpulanglaa pada hati individu masing2..ek!! sebab tu laa nikmat iman dan islam ni harus dipelihara....

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 16:01


semua org mahukan yg cantik n perfect..tp kita mesti ingt setiap org ada kelebihan n kekurangan diri masing..setiap org menilai kecantikan dari perspektf masing..

bagi yg belum ada saya ada tips dari ustazah nor bahyah untuk perempuan je

amalkan membaca ayat 4 surah yusuf..tiup pd air gelas minumam(air kosong) then selebihnya basuh kat muka, insyallah

satu lg bg yg dah ada calon n minta allah dekatkan jodoh kita dgn dia
ayat 4 surah yusuf n ayat 31 surah ar radh
dibaca selepas setap solat waktu

betul jodoh pertemuan di tangan tuhan, tapi kita harus berusaha..

semoga menjadi panduan bg solehah_umi n sahabat2 yg lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 16:12


sesungguhnya kecantikan dan ke'handsome'an itu tidak akan kekal lama..tetapi kasih sayang yang lahir dari hati yang ikhlas itu bakal kekal buat selama-lamanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

wan_hana
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13780
Posting: 17
Dari: pineng

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-04-05 16:21


betul gak kata-kata maisarahlisa...tapi tak semuanye kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_hanaProfil   Hantar PM kepada wan_hana   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 16:43




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-04-05 16:45


wbt

tak cantik tak hensem tak apa..yang biasa2 lagi beruntung sapa dapat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 16:51




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 16:53




Ana yg sedap mata memandang cukuplah
sebab sedar siapa diri ini .....

-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

nurintannajihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12959
Posting: 83
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 17:11



no body perfect....
cntik fizikl x kekl lama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurintannajihahProfil   Hantar PM kepada nurintannajihah   Pergi ke nurintannajihah's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14791
Posting: 80

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 19:24


kecantikan wajah..belum tentu bereti..
kecantikan akhlak..insyaAllah..
tp..sedar..diri kite bkn perfect..kan

-----------------
indahnya muslimah ...
seindah budinya..
seindah akhlaknya..
seindah tutur katanya..
insyaAllah..muslimah harapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_muslimahProfil   Hantar PM kepada ummu_muslimah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 19:51




Nobody is perfect
And....
I am nobody......

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 05-04-05 23:11




bagi yg belum ada saya ada tips dari ustazah nor bahyah untuk perempuan je

amalkan membaca ayat 4 surah yusuf..tiup pd air gelas minumam(air kosong) then selebihnya basuh kat muka, insyallah

satu lg bg yg dah ada calon n minta allah dekatkan jodoh kita dgn dia
ayat 4 surah yusuf n ayat 31 surah ar radh
dibaca selepas setap solat waktu

betul jodoh pertemuan di tangan tuhan, tapi kita harus berusaha..

semoga menjadi panduan bg solehah_umi n sahabat2 yg lain

tak der ker untuk lelaki/


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 23:13


Quote:

On 2005-04-05 16:53, zulman wrote:


Ana yg sedap mata memandang cukuplah
sebab sedar siapa diri ini .....






a'aa lebih kurang la...

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-04-05 00:35




dah ramai yg menjawab.....jwpan pun lebey kurang same.....



[ Posting ini telah di edit oleh: eiza86 pada 2005-04-06 00:36 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

uwaisalqarni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2005
Ahli No: 15513
Posting: 147
Dari: Ardhul Kinanah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 03:11




.."Dijadikan indah pada (pandangan) manusia kecintaan kepada apa-apa yang diingini, yaitu: wanita-wanita, anak-anak, harta yang banyak dari jenis emas, perak, kuda pilihan, binatang-binatang ternak dan sawah ladang. Itulah kesenangan hidup di dunia dan di sisi Allah-lah tempat kembali yang baik (surga)".(al-Imran-14)..fitrah manusia sukakan kepada kecantikan dan keindahan..persoalan yg pelik..kenapakah manusia hanya mahukan yg cantik di alam yg binasa dan tidak kekal ini?tidakkah mereka mahukan satu keindahan,kecantikan dan berkekalan semuanya si syurga kelak..“Dan sampaikanlah berita gembira kepada mereka yang beriman dan berbuat baik, bahwa bagi mereka disediakan surga-surga yang mengalir sungai-sungai di dalamnya. Setiap mereka diberi rezki buah-buahan dalam surga-surga itu, mereka mengatakan: "Inilah yang pernah diberikan kepada kami dahulu." Mereka diberi buah-buahan yang serupa dan untuk mereka di dalamnya ada isteri-isteri yang suci dan mereka kekal di dalamnya”…al-baqarah-25 ..ada baik juga mencari wanita atau lelaki yg hensem..dimanakah baiknya?ana rasa semuanya tahukan!!tapi jadikan kecantikan dan kehenseman itu syarat yg utama utk kita mencari pendamping hidup kita...“ daripada Abu Hurairah r.a katanya: Nabi s.a.w telah bersabda: Kahwinilah perempuan itu kerana empat perkara: Kerana harta benda, keturunan, kecantikan, dan agama. Tetapi utamakanlah wanita yang taat kepada agama, pasti kamu akan bahagia"..."perempuan yg baik utk lelaki yg baik..dan perempuan yg fasik utk lelaki yg fasik"!!.bukan lelaki yg hensem cantik atau perempuan yg cantik utk lelaki yg hensem..bagi yg tidak mempunyai [email protected](pendapat dirinya saja) masih ada ruang untuk bertemu jodoh dgn yg cantik atau hensem tapi pra syaratnya mestilah beragama yg baik utk kebahagian dunia dan Akhirat..wallahua'lam......

-----------------
PeRjuAnGaN iTu GeRuN dAn MeNgEriKaN
HeBaT dAn DaHsYaT mEnGgErUnKaN hAtI
BaGi MuKmIn Di SiNi HaRgA dAn NilaInYa

Bookmark and Share

    


  Member Information For uwaisalqarniProfil   Hantar PM kepada uwaisalqarni   Quote dan BalasQuote

uwaisalqarni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2005
Ahli No: 15513
Posting: 147
Dari: Ardhul Kinanah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 03:15


p/s:pembetulan kesilapan tatabahasa (tapi jangan jadikan kecantikan dan kehenseman itu syarat yg utama utk kita mencari pendamping hidup kita)

-----------------
PeRjuAnGaN iTu GeRuN dAn MeNgEriKaN
HeBaT dAn DaHsYaT mEnGgErUnKaN hAtI
BaGi MuKmIn Di SiNi HaRgA dAn NilaInYa

Bookmark and Share

    


  Member Information For uwaisalqarniProfil   Hantar PM kepada uwaisalqarni   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 06-04-05 05:07


Quote:

On 2005-04-05 15:50, maisarahlisa wrote:

Orang yang hensem selalu mengecewakan



Boleh tahan, tajuk berkenaan paras rupa!

Tertarik dengan pandangan saudari maisarahlisa.
Ada jugak benarnya. Kalau kita kaji balik, biasanya yang banyak menjadi kaki putar alam ialah golongan yang mempunyai perwatakan menarik.
Sudah tentu, kalau tak menarik, mana ada orang akan tertarik!

Tapi, jangan kita lupa, inilah juga antara sifat para Utusan ALLAH swt...

Walauapapun, anda ada hak untuk menyuarakan pendapat masing². Tapi, soalan pertama yang perlu kita jawab ialah,"Golongan manakah yang paling mulia di sisi ALLAH?"
Ketepikan isu paras rupa, kerana ia hanya bersifat sementara...

Kalaulah pada pandangan undang² ciptaan manusia pun tiada klausa membenarkan paras rupa menjadi ukuran, kenapa kita yang punyai rujukan yg sgt jelas masih mencari arah tuju?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 08:54


x delah la plak tips utl lelaki shah..
aik kan dah ada org perak, x kan nak pancing yg lain kot..

tp kalau kita dah mmg betul2 dgn someone, x kira lelaki or perempuan.

boleh jg amalkan surah yusuf ayat 4 dan surah ar-rad ayat 31, amalkan setiap kali lepas solat, tips ni dari ustaz kat kursus perkahwinan

dan amalkan doa "Rab'bana hab lana min azwajina wazur'riy yatina quratu 'ayunin wajaalna lil mutaqqi na imama"


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 08:54


Quote:

On 2005-04-05 15:50, maisarahlisa wrote:


Orang yang hensem selalu mengecewakan



TAK SEMESTINYA

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

AzLiNQuRaiSaH
Warga Rasmi
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11396
Posting: 13
Dari: kuala terengganu,bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 10:44



betul cakap faryzan.cantik dan hensem ni tak kekal lama.yang penting hati yang suci,baik budi pekerti dan iman yang teguh.rupa paras janganla berkira sangat.skarang susah nak cari lelaki or pompuan yang baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzLiNQuRaiSaHProfil   Hantar PM kepada AzLiNQuRaiSaH   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 10:50


ye ke?..tak semestinya la..sekarang pun ada juga pasangan yang tak sama padan dari segi rupa..tapi itulah..kalau da jodoh tak kemana..dengan sesiapa pun...redha la....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

misra
Warga Rasmi
Menyertai: 03.04.2005
Ahli No: 15577
Posting: 9
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-04-05 10:53


assalammualaikum.....
setiap insan mahukan yang terbaik bagi dirinya, namun begitu cantik tak semestinya pada paras rupa, mungkin cantik pada akhlak seseorang itu dll, orang akan melihatnya cantik. apa2 pun usah dirisau tentang jodoh kerana lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik dan begitulah sebaliknya.

yang penting biarlah luaran kita seperti doremon, asalkan dalaman kita semuanya lengkap dengan ilmu, iman dan takwa serta rajin beramal mencari redha-Nya.

-wassalam-

Bookmark and Share

    


  Member Information For misraProfil   Hantar PM kepada misra   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 06-04-05 12:35


PERSEPSI TENTANG SUKAKAN KECANTIKAN PERLULAH DIUBAH..........KITA SEPATUTNYA MELIHAT KECANTIKAN DALAMAN SESEORANG ITU!

-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 06-04-05 12:50


Kecantikan sebenar bukan terletak pada rupa dan bentuk fizikal.Kecantikan sejati terletak pada akhlak dan peribadi.Tak guna cantik di luar,tapi di dalam kosong.Tiada guna wajah yang indah jika hati tidak kepada Allah swt.Segalanya terletak kepada hati dan budi pekerti seseorang,bukan pada luaran.Kerana sesungguhnya kecantikan lahiriah itu tidak kekal,tetapi keindahan rohaniah itu insyaAllah kekal.
p.s. kalaula orang pilih pasangan dengan melihat rupa,tak berteman la ana jawabnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 14:55


cantik hensem......
perempuan lelaki......
erm mungkin sekadar nikmat hidup kan!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 14:58


sesungguhnya itu tidak akan kekal lama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 15:00




Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 07-04-05 12:30



bg ana paras rupa tak begitu penting.yg penting penting akhlak dan agamanya.tak semestinya org yg cantik dan hensem ni hati dia baik. begitu juga dgn org yg x cantik dan x hensem ni hati dia buruk.jadi sepatutnya kita melihat seseorg itu dr segi akhlaknya.sesungguhnya akhlak yg baik itu la yg melambangkan cantik dan hensemnya seseorg itu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-04-05 12:58


selalu kita katakan rupa paras tak penting...yg paling dikehendaki ialah..budi bahasa..
tp kita nk hidup bersamanya lama..nk mengadap muka dia hari2..tak mustahilah kalau kita cenderung untuk memilih yg lawa dan hemsem..kalau dapat pakej yg lengkap.
rezeki namanya..

____________________________________

ya Allah kurniakanlah aku CINTA insan yg menyintaiMU..
AMiN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-04-05 13:57




"daripada Abu Hurairah r.a berkata; Rasulullah S.A.W bersabda; ' Bahawasanya Allah tidak melihat kepada tubuh badan kamu dan tidak kepada rupa kamu, tetapi Allah melihat kepada hati kamu" ( Riwayat Muslim )




Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-04-05 16:03




Apa ada pada cantik dan hensem?? bila dah tua kedut gak...buatla berapa byk pembedahan plastik pun tetap takleh ubah kejadian Allah...menghancurkan lagi ada la...contoh terdekat Michael Jackson(jgn marah yek sapa peminat dia)so apa ada pada rupa??yang penting amalan seseorg tu yg nak dijadikan bekalan utk ke syurga...Allah tak pandang pada rupa...Allah pandang berapa byk amalan yg kita buat...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-05 16:40


betul kata kak rahayu tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-04-05 16:42




Aikk Faryzan...betul ja semua apa akak cakap...dah insaf buli akak ke?ke takut?ke dah kalah?bagusla kalau dah insaf...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-05 16:47


belum lagi la....tadi ada kuliah..baru abis..so nak seranglah plak

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 13:37




masa bercinta ok la... boleh berlakon lagi tapi bila dah kahwin.. kalah israel dan palertin....
terpelanting semua pinggang mangkuk....



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 19:18




setiap orang mempunyai pandangan yang berbeza tentang cantik dan hensem..semuanya bergantung kepada si penilai..cantik dan hensem nie universal..mungkin dah jadi kebiasaan manusia nie nak yg sempurna..kalau dapat dalam pakej yg lengkap, itu adalah satu bonus..yang paling utama ialah kecantikan akhlak, budi pekerti dan keikhlasan di hati..

'if you judge people, you have no time to love them'
(Mother Teresa)

wassalam.



Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 19:23




setiap orang mempunyai pandangan yang berbeza tentang cantik dan hensem..semuanya bergantung kepada si penilai..cantik dan hensem nie universal..mungkin dah jadi kebiasaan manusia nie nak yg sempurna..kalau dapat dalam pakej yg lengkap, itu adalah satu bonus..yang paling utama ialah kecantikan akhlak, budi pekerti dan keikhlasan di hati..

'if you judge people, you have no time to love them'
(Mother Teresa)

wassalam.



Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 10-04-05 19:24


Sesungguhnya Allah suka kepada benda yg cantik

-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 15:49


semua manusia inginkan kecantikan kan...
tapi kecantikan tu pun kena ada batasannya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 15:57


betui ar tue...

dh memang fitrah, manusia cenderung kepada keindahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 16:05


terima kasih diatas pandangan antum semua... ..
tapi pointnya lebih kurang same jer kan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 13-04-05 16:06


tak tau laaa, heheheh

-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 16:09


agaknye... sebab check point dia kt tmpt yg same kot...

-----------------
ku harap hanya keikhlasan...
dan ku rindukan keramahan...
aku inginkan kemesraan...
berkekalan berpanjangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 16:13


mungkin setiap orang ada pandangan masing2 kan...
erm.sama2 laa kita nilaikannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 13-04-05 16:18




orang yang cantikcam kak rahayu mesti menjadi rebutan..



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-05 21:50




kalau sy, sy tak pilih yg hensem pun. tapi kalau dpt, kire bonus lah tu yer...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 16:53




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14791
Posting: 80

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-04-05 15:10


ensem ke x...yg penting akhlak dan peribadi..cantik..

-----------------
indahnya muslimah ...
seindah budinya..
seindah akhlaknya..
seindah tutur katanya..
insyaAllah..muslimah harapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_muslimahProfil   Hantar PM kepada ummu_muslimah   Quote dan BalasQuote

hannah_mirwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15560
Posting: 97
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 21-04-05 19:07




toksah berhujah banyak2.. cuba check diri sendri..
mesti cari yang segak bergaya..
paling kurangpun sedap mata memandang..

kalu tak caya, contohnya bila kawan kita dapt gf atau bf baru... mesti solan first, budak tu lawa dak?? baru tanya baik ke tak??

yang indah itu sementara....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hannah_mirwanaProfil   Hantar PM kepada hannah_mirwana   Quote dan BalasQuote

atok_jaddun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2004
Ahli No: 9027
Posting: 43
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 21-04-05 19:16


cantik bukan terletak pada paras rupa sahaja....igt kaum hawa cantiknye kaum hawa tu terletak pada sifat malunya yg tinggi dan kuatnye kaum adam tu terletak pada ketahanannye pd sifat amarahnye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atok_jaddunProfil   Hantar PM kepada atok_jaddun   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-04-05 10:21


ensem n cantik je buat pe kalau takde sifat terpuji...
sebenarnya sedap mata kiter memandang pun jadi ar...
kalau dah suke yg senget pun leh jadi betul...tul tak???? hehhee

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

Ly84
Warga Rasmi
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16066
Posting: 2

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-04-05 14:03


askm,
berkaitan dengan topik ini,rasa2 saya adalh kerana sememangnya lumrah setiap manusia sukakan kepada yang cantik2..tetapi kalau untuk pilih memilih ni satu je pilihlah yang berkenan dihati kerana cantik mata memandang adalah sementara,cantik hati pula adalah berkekalan...k

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ly84Profil   Hantar PM kepada Ly84   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-04-05 14:07


askum

cantik dan ensem tu sgt kompleks... susah nak dinilai oleh manusia.. yang penting, cantik di mata dan di hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 25-04-05 15:18


ermmm,cantik&hensem tu terletak kat mana ye? mungkin hati..mungkin sbb gigi dia jongang skt je dah dikatakan hensem/cantik.. or mungkin sbb tahi lalat kat bibir kot..or mungkin sbb senyuman lesung pipitnya..sebenarnya cantik/hensem tu terlalu luas..mungkin cantik/hensem dimata kita tp bukan dimata org lain..tu kena fikir2kanla...k..

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 15:58



bab ni sudah kembali lagi............

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

Azri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 11001
Posting: 75
Dari: Tupak Kelate(Tumpat Kelantan)

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-04-05 22:00


Entah la......kenape yeee??



Bookmark and Share

    


  Member Information For AzriProfil   Hantar PM kepada Azri   Pergi ke Azri's Website   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 17:31


buka balik untuk warga ukhwah............

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 18:09




sebab yang kurang hensem dan kurang cantik tak menjadi pilihan....

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

anak_mancis
Warga Rasmi
Menyertai: 09.05.2004
Ahli No: 8884
Posting: 12
Dari: butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-05-05 20:28


..

don't judge a book by it cover..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anak_mancisProfil   Hantar PM kepada anak_mancis   Quote dan BalasQuote

nurulhaq
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16984
Posting: 25

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 11:50


sudah lumrah......nak pilih baju seluar pun nak kena cantik....apatah lagi manusia.......sebab benda tu? boleh nmpak dengan mata kasar...kalau hati boleh nmpk dengan mata kasar..gerenti semua akan tengok hati...xderlah nak tengok handsome atau cantik

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulhaqProfil   Hantar PM kepada nurulhaq   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-07-05 12:13


..memang fitrah bagi setiap insan sukakan kecantikan..xhairanlah kalau lelaki impikan prmpuan yang cantik dan perempuan idamkn lelaki yang kacak tuk pasangan hidup msg2..

bagi saya..kacak dan cantik tu? bukan sahaja dinilai dan diukur dari sudut luaran saja..tap,pada sluruh aspek..cara pemakaian..akhlak..ilmu...dan lain2..

insyaallah..allah akan mengurniakn ke atas sesorang itu pasangan yang layak dan sesuai utknya..tlah tertulis bagi msg2 pasangan tuk dirinye...sabar menanti...sesungguhnya..setiap kejadian itu ada hikmah dsebaliknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 12:26


cantik dan hemsen tu? subjektif...lain orang, lain caranya.cantik ke, xcantik ke..kalau dah jodoh i'allah..xdak mata pun di bilang comel..heheeeee :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 12:38


cantik wajah tapi perangai tak cantik tak guna juga...betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-07-05 13:19


:-D :-D :-D :-D
celah sikit no.....actually,kita semua ni perempuan-cantik-and laki2-handsome-nak tau Kenapa????tok wan saya kata cantik dan ensem tu? luas...fleksibel..payah nak dinilai...ada orang yang suka hitam manis..putih melepak...sawo matang...masing2 punya suka lah kan??tambah tok wan lagi...hehhehe...kalau tak, baju di kedai tak laku lah...yerla..seorang kenan yang tu?...seorang lagi kenan fesyen lain...salah ke???
;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

jangan terlalu memilih....apa ada pada rupa....nanti hati luka...
kita tak ke mana....paras rupa bukannya kekal pun.....

;-) ;-) ;-) ;-)
_______________
Jangan impikan pertemuan jika takutkan perpisahan...
8-) 8-) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

abu_nawas80
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2004
Ahli No: 6314
Posting: 103
Dari: Pantai Dalam,KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 13:33


taat pada perintah-NYA dan jauhi larangan-NYA akan menyerlahkan kecantikan seseorang...

apa guna paras rupa cantik tapi tak boleh mengamalkan ajaran2 ISLAM...;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_nawas80Profil   Hantar PM kepada abu_nawas80   Pergi ke abu_nawas80's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 13:42


tidak ada seorang pun didunia ini yang diciptakan tidak cantik dan tidak handsome. semuanya Allah dah jadikan secantiknya. bukankah manusia itu dijadikan sebaik2 kejadian.

cuma persepsi manusia saja berbeza.

ps:ana suka yang tembam, tapi ada juga kata yang tembam tak cantik. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 15:38


Assalamualaikum...

Alah senang saja jawapannyer...Allah dah cipta umat manusia ni dengan sifat yang inginkan sesuatu yang indah dan cantik yang sempurna...dah elok...dah sifat semulajadi....

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 15:43


sifat semulajadi manusia yang buta mata dan perasaan. semua ciptaan Allah adalah indah belaka...manusia saja ikut nafsu......

dah tua nanti..buruk jugak...he..he

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 15:45


fitrah manusia...
handsome dan cantik ni tak penting dalam mencari pasangan hidup...
yang penting hatinya...sebab apa-apa pun bermula dari hati...
keikhlasan tu? yang penting..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 16:02


kembali lagi...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 22:10


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-07-05 11:50


kembali lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 17-07-05 05:14


:) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

anamusliemah85
Warga Rasmi
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5713
Posting: 18
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 08-01-06 13:02


Lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik...dan perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik...Allah tak sebut pun lelaki handsome untuk perempuan yang cantik atau sebaliknya....Jadi...sama2lah kita bermuhasabah kembali...adakah kita berusaha untuk jadi handsome atau cantik???bukan berusaha untuk menjadi hampaNya yang bertaqwa????? "Rabbana hablana min azwajina wa zurriyyatina qurrataa'yun waj a'lna lilmuttaqina imama"

Bookmark and Share

    


  Member Information For anamusliemah85Profil   Hantar PM kepada anamusliemah85   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 13:54


fitrah manusia...kalau anda di beri pilihan mana anda sendiri pilih?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 14:09


semua benda kita nak cantik dan lawa kan?
ana nak semua yang baik!
~amin~

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 14:22


iyela itu... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

xqtif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6460
Posting: 104
Dari: UniUtama

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 14:29


yang penting hati budi menjadi pilihan perlu dinilai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For xqtifProfil   Hantar PM kepada xqtif   Pergi ke xqtif's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 15:48


waallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 15:53


hati budi menjadi ukuran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 16:04


erm biasala,untuk menyedapkan mata memandang agaknya.
tapi cantik dan handsome tu bukanlah ukuran utama yang perlu kita kejar...yang utamanya adalah dari segi agamanya..

cantik agama,cantiklah semuanya..
INSYAALLAH:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 16:09


Pada 09-01-06 16:04 , Norhaslina posting:

!!! QUOTE !!!


cantik agama,cantiklah semuanya..
INSYAALLAH:)
ermmm betul...cantik agama...cantikla orangnyer.... ;-) :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 16:12


Pada 09-01-06 16:09 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-01-06 16:04 , Norhaslina posting:

!!! QUOTE !!!


cantik agama,cantiklah semuanya..
INSYAALLAH:)
ermmm betul...cantik agama...cantikla orangnyer.... ;-) :-di


lagi betul!
heheheh :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

taufiq111
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11035
Posting: 270
Dari: UKM

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 16:39


Mungkin... sedap mata memandang agaknya...

tapi, kecantikan tu, hanyalah bersifat sementara.. ia hanya ada di dunia... tapi, kalau kita titik beratkan aspek keagamaan, ianya bermanfaat untuk dunia dan akhirat....

apa-apa pun, saya memilih jugak aspek kecantikan. bagi saya, bila adanya kecantikan, bertambah sayanglah hati kita kepada dot dot dot...(HIHIHI)

Bookmark and Share

    


  Member Information For taufiq111Profil   Hantar PM kepada taufiq111   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 17:18


assalammualaikum...
buat sahabatku...
lumrah manusia dijadikan gemar kepada sesuatu yang indah...
dan terkadang mereka lupa semua ciptaan Allah itu cantik...
hanya diri yang menilai dengan mata hati...keindahan...dan kecantikkan yang Allah jadikan pastikan jumpa hikmahnya..namun yang buruk jangan dihina kerana mungkin didalamnya terkandung pelbagai hikmah yang baik...
jadi...ingatlah kecantikan tidak selamanya kekal kan luput di telan waktu...kan musnah dek zaman...


"yang Manis itu nasihai al-quran,yang indah itu agama,yang wangi itu haruman taqwa,dan yang cantik itu peribadi mulia.."

wa allah hu a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 18:22


kalau tak, tak wujud la pepatah "dari mata turun ke hati...".


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-01-06 10:35


adat manusia inginkan sesuatu yang cantik.tapi ia subjektif....terletak pada pandangan setiap orang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

zaid3246
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.01.2006
Ahli No: 21710
Posting: 45

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-01-06 10:38


sebab sesetengah orang penting kan penampilah diri..
semua nak yang ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaid3246Profil   Hantar PM kepada zaid3246   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-01-06 19:42


cantik dan handsome bukan menjadi ukuran dalam sebuah kebhagiaan,,,yang penting berakhlak dan beragama

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-01-06 22:54


Pada 09-01-06 16:12 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-01-06 16:09 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-01-06 16:04 , Norhaslina posting:

!!! QUOTE !!!


cantik agama,cantiklah semuanya..
INSYAALLAH:)
ermmm betul...cantik agama...cantikla orangnyer.... ;-) :-di


lagi betul!
heheheh :-di


betul tu....bagi saya memang dah fitrah manusia nak yang handsome & cantik...namun apa yang paling ptg ialah keperibadian itu paling utama...apa pun cantik dan handsome berbeza mengikut pandangan mata seseorang


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 13-01-06 23:22


sebabnya ialah...macam anda dah jawab..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

atok_jaddun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2004
Ahli No: 9027
Posting: 43
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 14-01-06 01:46


wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For atok_jaddunProfil   Hantar PM kepada atok_jaddun   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kenapa ek hensem dan cantik jadi pilihan....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.285457 saat. Lajunya....