Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Akan sentiasa ada yang memperbodohkan selagi masih ada yang rela diperbodohkan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 24 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: nak tanya


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» nak tanya

Please Mendaftar To Post


Oleh nak tanya

angah_best
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14742
Posting: 11
Dari: pantai di bumi permata

Perak  


posticon Posting pada: 03-04-05 11:06



nak tanya.apa hukumnya kita kawan ngan lelaki dlm internet ni.cth nya chat kat mirc ke Ym ke?tapi tak la sembang benda ngarut.


Bookmark and Share

    


  Member Information For angah_bestProfil   Hantar PM kepada angah_best   Quote dan BalasQuote

zati_bayani
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12586
Posting: 13
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-05 16:55


tepu dada tanya hati....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zati_bayaniProfil   Hantar PM kepada zati_bayani   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 03-04-05 18:19


Quote:
tepu dada tanya hati....



salah tu zati_bayani, tepuk dada tanya iman...

hakikat: lelaki dan perempuan tu saling bersaudara. awak sanggup ke tengok kawan awak (tak kira lelaki atau perempuan) berbuat kemungkaran? isk, takkan lah awak sanggup bolot syurga tu sorang-sorang? tak nak kongsi?

pada pandangan peribadi saya: chatting dengan lelaki tidak ada salahnya asalkan tidak menjurus kepada perkara sia-sia. saya paling tak suka orang chat dengan saya terus tanya "asl plz?". cuba lah berkenalan secara "MELAYU". tanya satu-satu. tanyakan juga preference dia. jadi, apa2 yang kita tahu bercanggah dengan syarak, kita boleh tegur.

pengalaman peribadi: seronok dapat bantu kawan yang dikenali melalui chatting berubah ke arah kebaikan. di samping dorongan, do'a khusus untuk melihat dia berubah juga tak lupa saya sertakan tanpa pengetahuan dia. do'a untuk sahabat lebih afdhal sekiranya dia tak tahu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 05-04-05 15:41




zina ni ada banyak jenis. so tentu faham kan. kalau dikatakan pompuan tu keluar denga memakai wangian maka dia berzina dengan lelaki yang terhidu baunya itu.


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 16:46


betul kata maryam tu..tepuk dada tanya iman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 18:13




1. tengok ape benda yang disembangkan
2. pastikan semuanya unsur kebaikan


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ummu_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14791
Posting: 80

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 22:55


hmm..bg saye..time chat tuh...cr topik yg leh dibincangkan spy x berbual kosong jer..

-----------------
indahnya muslimah ...
seindah budinya..
seindah akhlaknya..
seindah tutur katanya..
insyaAllah..muslimah harapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_muslimahProfil   Hantar PM kepada ummu_muslimah   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 08:58


biasanya saya chat sembang pasal kerja dan kehidupan seharian sebab saya chat dgn kawan2 lama, satu sek, kampus, cuma sometimes ada lah chat dgn cyber mate yg masih adik..cuba bg nasihat sekadar yg termampu..

sekrg ni saya pun x chat sgt..bussy skit sekarng nih..nak siapkan proposal utk apply fellowshiop..kena rush la skit, di samping kerja2 research yg sy buats sekrng

apa2 pun bergantung kepada niat..kalau niat kita baik, alhamdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 22:40




apa2 pun bergantung kepada niat..kalau niat kita baik, alhamdulillah

betul kata kak nurulain tu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.086867 saat. Lajunya....