Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 9 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 19 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 20 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
sunan-faqih: 25 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: .: GEMPAR!!! : Seks di kalangan pelajar menular di KUSZA :.


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» .: GEMPAR!!! : Seks di kalangan pelajar menular di KUSZA :.

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh .: GEMPAR!!! : Seks di kalangan pelajar menular di KUSZA :.

Ibnu_muaz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3883
Posting: 349

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-03-05 07:15


KUALA TERENGGANU: Sepasang pelajar Kolej Agama Sultan Zainal Abidin (KUSZA) di Gong Badak, dekat sini telah ditangkap melakukan hubungan seks di bilik air pusat pengajian berkenaan baru-baru ini.

Menurut sumber yang rapat dengan pihak pentadbiran kolej berkenaan, kedua-dua pelajar berkenaan telah dihadapkan ke mahkamah pelajar dan hanya didenda RM200. Difahamkan mereka turut membuat pengakuan telah melakukan perzinaan itu beberapa kali sebelum tertangkap.

Pelbagai kalangan yang diminta pandangan mereka melahirkan rasa terkejut dan kecewa dengan apa yang berlaku. Bagi mereka, peristiwa itu bukan sahaja mencemarkam imej KUSZA, malah negeri Terengganu keseluruhannya.

“KUSZA adalah kolej agama. Selama ini rakyat Terengganu anggap ia institusi pengajian yang ‘bebas maksiat’. Rupa-rupanya ia sama saja dengan sekolah lain, malah lebih teruk lagi!”, ujar Haji Mohamad Hassan, seorang usahawan di Batu Rakit.

Bagi Puan Masrina Alias, 35, pula, kejadian itu memang memeranjatkan. Beliau yang bertugas sebagai seorang guru di sebuah sekolah menengah dekat sini bagaimana mempersoalkan bentuk hukuman yang dikenakan ke atas pelajar berkenaan.

“Saya agak hairan, dengan kesalahan seberat itu, mereka (pasangan pelajar yang berzina itu) tidak pula disingkirkan. Sedangkan sebelum ini kecoh diperkatakan KUSZA bertindak menyingkir para pelajar yang masuk tanpa SPM. Jadi, seolah-olahnya tiada sijil SPM lebih besar dosa daripada berzina?”, soalnya sinis.

Difahamkan, suasana pergaulan bebas antara pelajar lelaki dan perempuan di institusi pengajian agama tersohor itu semakin ketara terutama sejak setahun lalu. Mereka dikatakan semakin bebas berpasangan ke sana ke mari. Malah beberapa penduduk berdekatan kolej berkenaan turut mendakwa ‘orang luar’ seakan bebas keluar-masuk membawa pelajar perempuan ke mana-mana yang mereka suka.

Beberapa pekerja dan kakitangan KUSZA yang ditemui bagaimana pun enggan mengulas lanjut mengenai peristiwa berkenaan. Kebanyakan mereka sekadar menyebut “tak berani lah!”, apabila diminta memberikan komen mengenainya. Bagaimana pun sebilangan mereka mengakui sering menemui kondom yang dibuang di merata tempat seperti di bilik air dan taman, termasuk juga dalam bilik kuliah di pusat pengajian itu.

Dalam perkembangan berasingan, arahan agar para pelajar lelaki KUSZA tidak memakai kopiah dikatakan telah dikeluarkan. Tidak dapat dipastikan apakah alasan atau motif pihak pentadbiran mengenakan peraturan tersebut.

“Di manakah lagi imej Islam nak diletakkan di KUSZA jika dari segi pakaian pun dikawal begitu rupa? Ini kira dah terbalik ni, makin dia (Kerajaan Negeri) kata nak laksana Islam, makin dia hakis imej Islam. Kot Islam Hadhari ni memang macam tu barangkali?”, soal pula Pengetua Maahad Tahfiz Tok Jiring, Ustaz Mohd Zahib Mat Zain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_muazProfil   Hantar PM kepada Ibnu_muaz   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 08:29



Terkejut sungguh.... mcm x percaya pulak. Dari dulu lagi ana mmg respect dgn Kusza ni..... Tapi bila dgr berita ni mmg tak sangka.
Nak buat mcm mana, bila kerajaan baru ambil alih, mcm2 dah terjadi..... Org yg x berilmu agama pulak yg ambil alih..... Sedih jugak....

Walau bagaimanapun, sama2lah kita berdoa, semoga Allah sentiasa memberi perlindungan kpd kita drp melakukan perkara yg dilaknat o Allah.....

-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 08:29


astaghfirullah...
makin lama benda ni diaanggap perkara 'biasa' ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

haziqah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15461
Posting: 24
Dari: malaysia

Johor  


posticon Posting pada: 31-03-05 09:39


,Ya Allah,agaknye,diorangnie dah tak tau ke,hukum-hakam islam?kalo camnielah makin rendahlah pandangan orang kafir terhadap islam



[ Posting ini telah di edit oleh: haziqah pada 2005-04-01 13:30 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For haziqahProfil   Hantar PM kepada haziqah   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 09:44


betul ker? sekarang mana2 pun perkara ni boleh terjadi..oleh itu kita sebagai pemuda/di islam wajib memikul tanggungjawab ini untuk mengatasi masalah ini..jangan biarkan kafir laknatullah menghancurkan generasi Islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14791
Posting: 80

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 09:54


betul ke..sukar nak percaye...
tu la org belajar tapi x amalkan ilmu yg diperolehi..
nauzubillahi min zalik..

-----------------
indahnya muslimah ...
seindah budinya..
seindah akhlaknya..
seindah tutur katanya..
insyaAllah..muslimah harapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_muslimahProfil   Hantar PM kepada ummu_muslimah   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 10:19



Takut mendengarnya, bimbang kalau-kalau esok kita yang terjerumus ke lembah yang sama.

Ya lah, rasa gerun pada hukum Allah sudah tidak ada pada jiwa manusia. Itu kira ok lagi sebab dilakukan dalam bilik air, tempat tertutup. Kalau dibaca dalam akhbar harakah baru-baru ini, air terjun Tupah di kedah juga menjadi tempat remaja berpesta seks. Dan sekarang ini juga, banyak kamera-kamera tersembunyi, dengan izin Allah, keaiban mereka terbuka, gambar-gambar mereka didedahkan kepada umum (rujuk majalah Mastika terbaru ).

Apa masalahnya kita untuk tidak melaksanakan HUDUD. Secara peribadi, saya minta mohon dilaksanakan supaya timbul rasa gerun dan takut itu wujud dalam jiwa kita. Hari ni kita baca kes orang lain, esok-esok kita terdorong ke arah itu macam mana, ya lah, kalau buat pun, bayar denda RM200 je, lepas tu bebas, dan kalau buat sekali lagi pun tak apa..... Nauzubillah

Kenapa begitu banyak alasan, kalaupun masih belum mampu seperti yang diwar-warkan kenapa tidak diberi penjelasan secara baik kepada masyarakat. Sebaliknya, hukum yang turun dari langit ini, hukum yang dicipta oleh Pencipta Yang Maha Adil ini diperlekeh oleh hambanya yang Zalim, yang fasik dan engkar dengan kata-kata yang jelas merosakkan aqidahnya sendiri.

Dan pengikut-pengikut mereka juga sudah merasakan hudud bukan penyelesaian, banyak lagi perkara untuk menghadharikan umat Islam, hudud-hudud ni bukan agenda negara...

Yang langsung tidak mahu berusaha mengkaji dan melaksanakan hudud pun mereka, yang menghidangkan hidangan maksiat lalu mendorong manusia hilang kawalan diri lalu berzina pun mereka, yang menghukum dengan hukum akal (bayar RM200) pun mereka. Jadi, sokonglah mereka, bantulah mereka, pangkahlah mereka......

Wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 31-03-05 10:57


tak yah cakap, studen kat ner... semua samer jek.

Mintak petunjuk cepat2

,

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 10:57



Erk, Arahan tidak boleh pakai kopiah dah keluar ?

Benda ni dah lama. Pengalaman belajar di Uitm, kopiah tak dibenarkan pakai, songkok boleh, Ustaz yang tak pernah buang kopiah, Ketua Pusat Islam sendiri kena cabut kopiah jugak.

Seterusnya pengalaman di politeknik, kopiah tak dibenarkan pakai. Seorang sahabat yang memasuki kantin dan memakai kopiah berkebetulan dengan pegawai displin, dipanggil dan dimarahi kerana pakai kopiah.

Sebaliknya yang berlaku kepada etika pemakaian, di politeknik, ada ramai chinese. Anak melayu yang berpakaian ketat walaupun tutup kepala dan chinese girl yang pakai skirt, pakai baju nampak pusat dibiarkan. Yang jadi mangsa, kita kaum lelaki ni lah, nasib baik kopiah tu diarahkan buang, kalau tak mahu nak tercabut kopiah melihat dressing diaorg...

Kopiah dimarahi, dressing maut dibiarkan.....BANGANG DAN BODOH ARAHAN MANGKUK AYUN MANA NI.....

P/S: maaf kalau ada mencarut sikit, had kesabaran memang tercabar masa tu bila diperlakukan sedemikian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 11:02


astaghfirullah...

moga diberikan hidayah dan petunjuk...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

jannahassyahid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13242
Posting: 108
Dari: bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 31-03-05 11:12


Ana terkejutzzzzzz bile tau pasal ni..tapi klu ikutkan di mane2 tmpt pun byk gak yg berlaku..perkara mcm ni spt dah dianngap "biasa".

Bila diri dikuasai nafsu..ape2 pun boleh berlaku tak kiralah walau siapa jua...Berdoalah mudah2an kita dipelihara Allah dari godaan syaitan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahassyahidProfil   Hantar PM kepada jannahassyahid   Pergi ke jannahassyahid's Website   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 31-03-05 11:12


ASTAGHFIRULLAH...
moga dijauhkan dr kita dr terjebak dgn kancah sebegini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 31-03-05 11:20


syuqran, alhamdulilla...... pe-pe hal pon, ana tak berani komen lebih sal ni. Sbb, pda ana iman kat hati yg layak nak judge Allah aje. Kiter ckp, biar selayak-layak nak bangkit isu tu. Biar, kiter role modelnyer.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

salamuNajah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14358
Posting: 98
Dari: darul ridwan

Perak  


posticon Posting pada: 31-03-05 11:32


ana sendiri pun tak percayer pada mula-mula ana di khabarkan dgn berita ni...masa kat kusza..kalo saper-saper tgk muka lelaki n prmpuan yg buat keje tu..msti korg pun x cayer...sbb muka diaorang byk baik...ana kenal sgt ngan diorang tu...

Nafsu lawwamah telah megatasi diri mrk...
Wana'uzubillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salamuNajahProfil   Hantar PM kepada salamuNajah   Quote dan BalasQuote

ainun_nazihah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14739
Posting: 15
Dari: sg buaya

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-05 11:50


....
btoi kate farhana tuuuu...
ana sokong! hanya iman yg menentukan kewarasan akal fikiran manusia.

kalu diikutkan byk lg ipta & ipts yg wat cam tu x amik berat sgt...
renungilah perkara sebegini jgn biarkan ianya berleluasa lg.....taaaaaakuuuuuuuuut seh!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainun_nazihahProfil   Hantar PM kepada ainun_nazihah   Quote dan BalasQuote

zinnirah_84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5026
Posting: 28
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 31-03-05 11:55


Astaghfirullahal'azim.....apabila pentadbiran bertukar tangan,mcm2 hal berlaku.salah siapa?????? muhasabahlah diri masing2. Apabila diri tergolong dlm ilmuan agama, jgnlah terlau bangga akn diri yg takkan diuji dgn benda2 maksiat. Tiap manusia diuji dgn tahap yg berbeza. makin dekat kita dgn ALLAH makin byk mehnahnya, makin tinggi darjat seseorang di sisi Allah, makin byk dugaannya.....Renungkanlah.....ALLAH ITU MAHA MENGETAHUI...semoga ALLAH mengampuni dosa kita semua,AMIN.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirah_84Profil   Hantar PM kepada zinnirah_84   Quote dan BalasQuote

anakmak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11979
Posting: 27
Dari: iium

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-03-05 12:11


Islam is our way of life! that's it!!!
al quran dan sunnah rasulullah adalah dua perkara yg ditinggalkan baginda. pegang 2 perkara ni, pegila mana-mana pn, kusza ke, utm ke, uia ke, uum ke, uganda ke, selamat aa kita...
so, why choose others??!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakmakProfil   Hantar PM kepada anakmak   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-05 12:22


masyaAllah bayar rm 200 jer, senang ler tu macam melanggan pelacur...
apasal tak kawinkan jer... tak pun kene hudud ker...

semoga Allah menjauhkan kita dari semua tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

syahidlover
Warga Rasmi
Menyertai: 19.03.2005
Ahli No: 15244
Posting: 5

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 12:49


knapa tak percaya???prkara ni mmg trjadi jika mnurut khndak nafsu tanpa batasan2 iman...masa tu dimanakah iman? cnfirm..mreka dh tahu yg perkaratu seteruk2klakuan&bdosa besar tapi........
masa tu, sya nak tujukn pd llaki> ms tu llaki lah mmainkn pranan mengawal segala batasan,,.mybe mgkin ms tu prmpuan dh diluar kwln krn khndak nfsunya mlbihi lelaki,sbgmana yg tlh mklum,,jgn mare,,..kullunnisa'..tapi mmg kdua2nya dipersalahkan!!jika kdua2 sama2 control nafsu masg2 , insyaAllah tkkn trjadi punya,.
kuatkn semngat prjuangkan diri sndiri(mlawan nafsu jaht) dgn mnmbahkn zat-zat iman dan sekukuh pegangan..rm 200 ..hnya plpasan ddunia..itupun bukan hukuman yg setimpall!...ttapi amiklah ngko dhari akhirat nnti,,bila mnghadap yg Maha Besar ,,Hakim yg Maha Agung!
ini msti dkaitkan dgn bcinta..
nextime,,will be continue...pasal ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidloverProfil   Hantar PM kepada syahidlover   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 12:53




masya Allah....

ana tak terkejut langsung dgn perkara ni.... apa nak dihairankan? sekarang ni mana2 tempat ada ruang yg membolehkan remaja Islam utk lakukan perkara2 seperti tu....

so, jagalah diri kita, jgn sampai kita terjebak ke lembah kemaksiatan tu.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 31-03-05 13:06



Jangan salahkan orang lain dalam hal ini, Kite juge menyumbang kepade masalah ni.Kalau imam dalam solat buat salah, kite perlu tegur.Kalau tegur pun dia buat tak tahu jer, kite kena mufaraqah.Begitu juge dalam hal pentadbiran negara.Kalau pemimpin buat salah kite kene tegur. Tegur dalam erti kata masa pilihan raya jangan sokong Barisan Nasional sebab keruntuhan akhlak dikalangan masyarakat teutamanya remaja disebabkan oleh kerajaan. Kerajaan tak pernah menghalang hiburan yang melalaikan.Die orang sediakan lagi tempat2 maksiat.Rancangan2 televisyen banyak memaparkan unsur2 seks. seks tepi longkang, dalam lori, dalam jamban.Jadi tak salah jika saya katakan, semenjak UMNO kuasai kembali Terengganu, maksiat semakin menjadi- jadi.Propaganda bodoh kerajaan melalui Islam hadhari dicanang- canangkan diseluruh kampung.Nak cakap fasal Islam, isteri Pak Lah sendiri pun tak pakai tudung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 31-03-05 13:07



Jangan salahkan orang lain dalam hal ini, Kite juge menyumbang kepade masalah ni.Kalau imam dalam solat buat salah, kite perlu tegur.Kalau tegur pun dia buat tak tahu jer, kite kena mufaraqah.Begitu juge dalam hal pentadbiran negara.Kalau pemimpin buat salah kite kene tegur. Tegur dalam erti kata masa pilihan raya jangan sokong Barisan Nasional sebab keruntuhan akhlak dikalangan masyarakat teutamanya remaja disebabkan oleh kerajaan. Kerajaan tak pernah menghalang hiburan yang melalaikan.Die orang sediakan lagi tempat2 maksiat.Rancangan2 televisyen banyak memaparkan unsur2 seks. seks tepi longkang, dalam lori, dalam jamban.Jadi tak salah jika saya katakan, semenjak UMNO kuasai kembali Terengganu, maksiat semakin menjadi- jadi.Propaganda bodoh kerajaan melalui Islam hadhari dicanang- canangkan diseluruh kampung.Nak cakap fasal Islam, isteri Pak Lah sendiri pun tak pakai tudung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

sofiahana
Warga Rasmi
Menyertai: 07.03.2005
Ahli No: 14948
Posting: 3
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 31-03-05 14:08




Semoga Allah tetapkn iman kita dari segala kemungkaran yg dpt menjauhkan diri kita dgn Allah SWT...sepatutnya orang yang mengambil bidang agama ini lebih arif tentang hukum-hakam islam,tahu halal dan tahu yg mana haram dan menjadi role model kepada yang lain...jgn kerana nila setitik rosak susu sebelanga...saya rasa bkn dkt KUSZA je tp di mana-manapun ada berlaku perkara seperti ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofiahanaProfil   Hantar PM kepada sofiahana   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 14:10


hi la mereka2 ni....memalukan je la....apa benda la......insaf2kanla diri kita semua..amin...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nohara_sinchan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1132
Posting: 56
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 14:12




sememangnye gejala mcn ni dh makin menjdi2.
dulu kat ip2 biasa jer sekarang dh jadi kt ipt yg konon2nyer berlandaskn Islam.. apa nk jd dengan org Islam sekrng nie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nohara_sinchanProfil   Hantar PM kepada nohara_sinchan   Quote dan BalasQuote

zinnieyrah5667
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9959
Posting: 37
Dari: AL-MUNAWWARAH

iran   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 14:26


ASTAGHFIRULLAH...

ana pun sendiri terkejut dengan keadaan yang berlaku tu, sekarang kat mana-mana pun ada terjadi perkara sebegini....depan mata pun ada berlaku. macam dalam mastika keluaran bulan ni, semuanya memang jijik jika diperkatakan, yg paling sedih, semuanya adalh org islam. nama je islam, tapi xlaksanakan apa yg islam mahukan.
tulah, tanda akhir zaman, org yg berlajar tapi xamalkan apa yg dipelajari.SEDIH SANGAT...
moga-moga kita tidak termasuk dalam golongan sedemikian.

******************************************
YA ALLAH,
HIDUPKANLAH AKU DALAM ISLAM, DAN MATIKANLAH AKU DI DALAM IMAN...AMIN.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnieyrah5667Profil   Hantar PM kepada zinnieyrah5667   Quote dan BalasQuote

_husna_
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14875
Posting: 62
Dari: balai berita

Johor  


posticon Posting pada: 31-03-05 15:44


Astaghfirullahal'azim..

bile nafsu merajai kewarasan akal dan keteguhan iman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For _husna_Profil   Hantar PM kepada _husna_   Quote dan BalasQuote

sharp_wave2
Warga Rasmi
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15402
Posting: 9
Dari: UsM_NT

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-03-05 16:11


......

Inilah Islam yang telah diputarbelitkan oleh orang-orang yang benci kepada Islam. ....maksiat bermula dengan berleluasanya mukaddimah zina seperti couple dan sbgnya....... sama-sama kita ambil iktibar dan cegahlah ia sekadar kemampuan yang kita ada.....jangan dibiarkan!!!

wallahualam...ALLAHUAKBAR!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharp_wave2Profil   Hantar PM kepada sharp_wave2   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 16:15




Astaghfirullahal'azim...

Ya Allah YA tuhan kami Jauhilah Diriku dan Sahabat²ku Daripada terjebak Kearah kemaksiatan dan kemungkaranMu ..Ya ALLAh Ya tuhan kami , Kami berlindungi dibawahMu Ya Allah ..Amenn Ya rabbal'amin ..istajibdua'aana Ya ALLAh.......

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nurintannajihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12959
Posting: 83
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 16:19



astaghfirullah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurintannajihahProfil   Hantar PM kepada nurintannajihah   Pergi ke nurintannajihah's Website   Quote dan BalasQuote

Ibnu_muaz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3883
Posting: 349

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-03-05 17:15


w.b.t
Moga2 kita dapat mengambil iktibar drp kisah ini bahawa orang yang mempunyai kefahaman ilmu agama juga tidak terlepas drp perkara ini. Dan tidak mustahil kita juga melakukannya.. nauzubillah.. jika nafsu telah menguasai diri. ISLAM telah menggariskan panduan yang terbaik utk menghindarkan perkara ini, JANGAN SESEKALI BERDUA-DUAAN antara bukan muhrim! kerana yang ketiganya ialah SYAITAN! Ingat! jangan sesekali.. Moga2 kita menjadi insan yang menegakkan agama kita, bukan peruntuh agama. Inilah sistem Islam Hadhari yang begitu rapuh dan terang2 menolak islam... mewar2kan islam tetapi dalam hati mereka penuh hasad kepada agama mereka sendiri. Tanggunglah mereka diakhirat, dan banyakkan doa moga dipertunjukkan hidayah kpd mereka... wallahua'alm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_muazProfil   Hantar PM kepada Ibnu_muaz   Quote dan BalasQuote

ummu_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14791
Posting: 80

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 19:16


sememangnye perkara nih x leh diamik remeh oleh masyarakat kite...nanti berleluaselah maksiat..kanke negara kite malaysia negara islam...tp maksiat seolah2 dibiarkan berterusan ..astaghfirullah....
pertemuan anak2 muda lelaki perempuan berdua2an pon semakin diamik remeh...kadang2 ajak org lain skali join pon x tentu lagi dpt elakkan maksiat..nikan pula berdua2an...mohon perlindungan Allah bebanyak..insyaAllah..cekalkan niat jauhi maksiat..

-----------------
indahnya muslimah ...
seindah budinya..
seindah akhlaknya..
seindah tutur katanya..
insyaAllah..muslimah harapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_muslimahProfil   Hantar PM kepada ummu_muslimah   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 22:21




biar benoorr......

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

anie_payrak
Warga Rasmi
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13303
Posting: 9
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 23:13


...
kita ni manusia biase jer...slalu buat salh..betul ckp sahabat2 kita yg lain tu..skarang nih da byk sgt kes..kt ipta or ipts...don't jugde a book by it's cover!!~jgn tgk luaran jer...
semoga ALLAH melindungi kita drpg segala kemungkaran..insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anie_payrakProfil   Hantar PM kepada anie_payrak   Quote dan BalasQuote

prince_ukhwah
Warga Rasmi
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15463
Posting: 3
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 01:07




astaghfirulllah...ana berasa cukup cukup marah dan benci biler ana baca berita ni.ana benci dengan pemerintah skarang...,ana rasa perkara ini dah menjadi terlampau berat....bkn sahaja di kusza malah di matrikulasi uia,tempat ana sendiri belajar juga berlaku kes kes sebegini,bukannya sedikit malah terlampau banyak kes kes macam ini , apertah biler ia melibatkan pelajar pelajar yang nampak islamic...,YA ALLAH SELAMATKAN UMAT ISLAM DI MALAYSIA DAN SELURUHNYA

Bookmark and Share

    


  Member Information For prince_ukhwahProfil   Hantar PM kepada prince_ukhwah   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 08:18




Ali Imran: 104: "Hendaklah ada di antara kalian segolongan umat yang menyeru kepada kebajikan, menyuruh kepada yang ma'ruf dan mencegah dari yang munkar. Mereka itulah orang-orang yang beruntung".

Apabila tiada 2 pekerjaan diatas....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

nor310
Warga Rasmi
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1077
Posting: 1
Dari: MCIIUM PJ

Perlis  


posticon Posting pada: 01-04-05 09:22



Surah HujuRAT : 6

'Wahai orang-orang yang beriman, jika datang orang fasik membawa berita, periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu.'


Bookmark and Share

    


  Member Information For nor310Profil   Hantar PM kepada nor310   Pergi ke nor310's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 15:23


mmmmm..

sumber drpd mana ni ye...

rasanya kita takleh salahkan(masih bersalah) kusza sepenuhnya.takkan nila setitik kita nak rosakkan susu yg penuh sebelanga.
yg salah itu tetap salah.
cuma kita pegang yg satu sahaja.
iman itu penentu hidup kita.
bertudung tak semestinya baik.
ada yg melakukan maksiat.
tapi jgn kita salahkan tudung pula.
manusia mana yg tdk silap.
kita beri mereka peluang dgn syarat mereka ini insaf dan taubat kepada ALLAH.
jgn kita bunuh dan blame teruk sangat.
mungkin dia skang ini lebih baik akidahnya drpd kita yg hanya bijak menghentam kesalahannya.

p/s...sosial makin berleluasa.
adakah ini ujian islam hadhari.


Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

karkunn
Warga Rasmi
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15413
Posting: 8
Dari: terengganu

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-05 16:07


doh guaner gamok? sesungguhnya allah memuliakan hambanya yg bertaqwa' dlm kehidupan kita dmana sajapong kite duk dok kira kuszaker mana ker setiap masa&keadaan ada perintah allah,setiap saat,tanpa iman kita takkan mampu melaksanakan perintah allah'maksiat akan dpt dicegah dgn keimanan&keyakinan yg ada dlm hati kita kpd allah,kalau laksanakan apa hukum sekalipun manusia yg imannya [email protected] imannya tetap akan melanggar hukum tersebut. [email protected] iman kita, umat akhir zaman ini imannya bukan lagi turunnaik'tapi keluarmasuk' jagalah iman kita ibarat allah jaga nyawa kita,selemah lemah iman ialah orgyang benci akan maksiat dlm hatinya' apekehalnya org yang melakukan maksiat? tentulah iman terkeluar darinya....bagaimana nak datangkan semula keimanan kedalam hati..? antum musykil? tanya ana di talian 0136445389/0123606877 @emel, [email protected]. nak jimat sms laaa.....wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For karkunnProfil   Hantar PM kepada karkunn   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 16:30




perkara tu memang banyak berlaku
Ana pernah mendengar PBM (pengakuan berani mati)
dari seorang sahabat yang insaf dengan perbuatannya ....
Dia ni semasa mudanya berduit.. anak orang kaya rupa paras Alhamdulilah
tuhan bagi agak hansome jugakla..
dia pernah mengaku pernah kawan dengan 2 orang budak(Pengajian agama )dari sebuah Institusi pengajian tinggi Agama di KL ni dan telah merosakkan keduanya tak sampai 3 minggu kawan
sorang minggu ni dan sorang minggu depan ..dia juga menyatakan dalam pengakuan PBM dia tu yang kedua-dua nya rela diperlakukan begitu
Ana bila dengar tu ana rase nak bunuh jer tp mengenangkan dia nak insafkan diri ana tahan sabar....dia jugak cuba cari balik kedua -dua budak perempuan tu tp tak berjaya...
ana nak buat apa ? susah nak cakap, telan air liur dan menahan sabar.. pa yang ana bagitau dia buat lah taubat nasuha sebanyak yg mungkin...moga Allah ampun dosa zina tu.... dia pada mulanya raser nak bunuh diri sebab kenangkan dosa nya itu...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 16:34


Quote:

On 2005-04-01 16:07, karkunn wrote:
apekehalnya org yang melakukan maksiat? tentulah iman terkeluar darinya....bagaimana nak datangkan semula keimanan kedalam hati..? antum musykil? tanya ana di talian 0136445389/0123606877 @emel, [email protected]. nak jimat sms laaa.....wassalam.



hehhee...
siap bg no tel lagi...
mak oi...cam nak promosi diri je..
gurau je bang...

p/s.. bukan bersangka buruk..hanya gurauan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 01-04-05 17:47


astagfirallah......

inilah dinamakan dunia akhir zaman....

yang ditangkap tu kitra tahu... tapi apa dah jadi ngan yang tidak ditangkap... konfirm lagi ramai yang melakukan perkara yang sama.... ana berharap semua pihak perlu mengembling tenaga untuk membanteras gejala ini... tak kira walau di mana..... HARAM TETAP HARAM...

ana menyarankan kepada semua majlis perwakilan pelajar(MPP) di semua institusi pengajian tinggi tak kira sama ada awak mahupun swasta perlu mengawasi gejala ini.... jangan hanya bermegah dengan pangkat dan jawatan....

ingatlah... setiap kamu adalah pemimpin dan pasti kamu akan ditanya tentang pimpinanmu.... jadi akhir kalam ana semua MPP patut menjadi duri dalam daging mereka yang melakukan maksiat... tak kira dari pihak student, pentadbir mahupun pihak yang anti kepada islam.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 17:59


salam
sama2lah kita jangan berputus asa daripada berdoa agr dijauhkan daripada menjadi golongan yang rugi di dunia dan akhirat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

apisklate
Warga Rasmi
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8448
Posting: 6
Dari: bachok

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-04-05 12:25


assslamlai9kum
meme terkejut bena ana dengar biter ni......tul ker...harap sahabat yang tahu pasal bter ni ambil la sbg iktibar,,,,,dalam hal ini siapakah yang sepatutmya dpersalahkan ,,,,,,,,samaada pihak kolej atau kerjaan negeri itu sendiri........pada pendapat ana bagi yang bersalah harus dikenakan tindakkan tatatertib kolej ....ini bagi menjamin kemaslahatan semua...kalulah dari kolej agama sebegini rupa sosial bena biah nya ..apatah lagi keadaan universiti yang sekular,,,jadi NAUUZUBILLAHIMIZALIK,,,,,,,,,ana beringat kan diri ana dan antum semo....bersama 2 menjaga nama baik kolej islam yang sedemikian ,,,
[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For apisklateProfil   Hantar PM kepada apisklate   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 05-04-05 16:07




biar betul,
tak tahu lak shah benda cam ni terjadi kat kusza.
bimbangnyer...


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 22:32


emmm.....

memang dunia ni betul-betul nak kiamat....kalau betul la ape yang diceritakan ini...saya tak tahu apa nak cakap lagi...cuma saya harap orang yang melakukan perbuatan itu akan insaf dan diharap pihak kusza akan mengambil pemerhatian tentang kes seumpama ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 22:32


emmm.....

memang dunia ni betul-betul nak kiamat....kalau betul la ape yang diceritakan ini...saya tak tahu apa nak cakap lagi...cuma saya harap orang yang melakukan perbuatan itu akan insaf dan diharap pihak kusza akan mengambil pemerhatian tentang kes seumpama ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 22:33


emmm.....

memang dunia ni betul-betul nak kiamat....kalau betul la ape yang diceritakan ini...saya tak tahu apa nak cakap lagi...cuma saya harap orang yang melakukan perbuatan itu akan insaf dan diharap pihak kusza akan mengambil pemerhatian tentang kes seumpama ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Ms_Nik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1455
Posting: 105
Dari: Malaysia Bumi Bertuah

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-04-05 08:21


.....

Hmm terkejut n mmg tak sgka...almaklumlah nk jd Universiti Darul Iman (klo tak silap laa)...tp takder yg mustahil kat dunia ni...sdgkan pasir kat pantai lg berubah inikan pula hati manusia...

Sbg ex-student Kusza, sy benar2 t'kejut n sedih sgt2 dgn artikel ni, tp kesahihannya tak taula, wallahua'alam...sbb masa sy dlu tak kedengaran pulak citer2 yg akal pon tak leh terima...tp krn nila setitik abis susu sebelanga....

kusza dulu dan kini mmg jauh bezanya...totally different...mcm langit ngn angkasa lps...nk slhkan saper???tp mmg ketara sgt...seolah2 ditutup mata n mulut, diikat kaki n tgn...dinafikan hak scr terhormat...umpama hidup segan mati tak mahu...itu dah biasa berlaku dlm setinggi2 pucuk pimpinan Kusza hinggalah serendah2 jwtn kat Kusza...

so, skg tgklah sendiri...here it is...maybe ader hikmah yg tersembunyi..wallahua'lam...semoga Allah buka pintu hati2 yg masih tertutup itu...jgn slhkan Kusza, maybe ader something wrong somewhere...klo dak2 Kusza yg pnh hidup dlm 2 'alam' yakni masa time PAS n BN memerintah...surely dpt distinguish cner...semoga syiar Islam terus bersinar...mohon dijauhkan musuh kita adalah terdiri dari org kita sendiri..sipa yg tepuk tgn?? aorg kafir laknatullah lahhhh!!! wallahua'alam....wassalam.


Bookmark and Share

    


  Member Information For Ms_NikProfil   Hantar PM kepada Ms_Nik   Quote dan BalasQuote

me
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2005
Ahli No: 15254
Posting: 54

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 08:43


......
Astghfirullah....Ape nak jadi zaman skrang nie....
Sungguh tak ku sangka......
...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For meProfil   Hantar PM kepada me   Quote dan BalasQuote

ibtisamiman
Warga Rasmi
Menyertai: 28.12.2003
Ahli No: 6034
Posting: 1
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 16:51


sememangnye sukar nk dipercayai..... ntahla....ape nak jd dgn remaja zaman skrang...buat sesuatu tanpa berfikir secara rasional.malu kat dunia usah la nk dikata.kt akhirat nanti.lagi teruk.sebagai org islam,kite sepatutnye tidak hanye menunding jari kepada org lain ats setiap yg berlaku.cuba renungkan...bkn setakat di KUSZA je perkara sebegini berlaku...malah di tempat2 lain juge.cume tahap kesahihannye yg kt x tau..itulah akibatnye apabila membuat sesuatu tanpa menimbang dahulu hukum agama.balasan Allah tidak diambil kira.hanya fikirkan keseronokan semata2astagfirullahalazim...
nauzubillah min zalik.

[ Posting ini telah di edit oleh: ibtisamiman pada 2005-04-11 16:53 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisamimanProfil   Hantar PM kepada ibtisamiman   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 11-04-05 17:34




kat mana2 boleh terjadi...

pernah kat sini remaja umur 14 tahun ditangkap berkhalwat ngan 4 orang lelaki di belakang mimbar masjid..



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

charger
Warga Rasmi
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6374
Posting: 19
Dari: Segamat

Johor  


posticon Posting pada: 12-04-05 11:22




tak sangka benda ni boleh berlaku... ye la kat kusza plak tu... anak bangsa semakin terhakis....

Bookmark and Share

    


  Member Information For chargerProfil   Hantar PM kepada charger   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 12-04-05 11:30


Kolej KUSZA kalau dibiarkan maksiat sebegini berlarutan boleh jadi kolej KUSTA.

Nauzubillah

-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

ana_MUSLIMAH2606
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.03.2005
Ahli No: 15240
Posting: 215
Dari: i`m proud to be MALAYSIAN..

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-04-05 01:13




Kita manusia dari keturunan Adam dan Hawa, sejak dari awal penciptaan manusia. Allah
takdirkan satu peristiwa untuk iktibar manusia.Allah tegah Adam dan Hawa supaya tidak memakan buah khuldi dalam syurga. Buah yang lain boleh makan. Allah tahu kelemahan
pada ciptaan manusia. Tidak tahan diuji. Oleh itu Allah berpesan kepada Adam dan Hawa, jangan menghampiri pokok khuldi itu. Firman Allah: Wahai Adam! Tinggallah engkau dan isterimu di dalam syurga serta makanlah dari makanannya sepuas-puasnya apa yang kamu sukai, dan janganlah kamu hampiri pokok ini. (jika kamu menghampirinya) maka kamu adalah orang-orang yang zalim (al-Araf:19) Tegahan yang sebenarnya adalah memakan buah khuldi. Jika menghampiri perkara tegahan, takut nanti mereka akan memakannya. Demikianlah dengan zina. Ditegah berzina. Maka jalan ke arah penzinaan juga dilarang. Takut apabila berhadapan dengan godaan zina, kedua-duanya akan kecundang.Cukuplah kita belajar daripada pengalaman nenek moyang kita Adam dan Hawa..

Ath-Thabarani meriwayatkan, Nabi saw. bersabda yang bermaksud, "Awaslah kamu dari bersendirian dengan wanita, demi Allah yang jiwaku di tangan-Nya, tiada seorang lelaki yang bersendirian (bersunyi-sunyian) dengan wanita malainkan dimasuki oleh syaitan antara keduanya. Dan seorang yang berdesakkan dengan najis yang berlumuran lumpur yang basi lebih baik daripada bersentuhan bahu dengan bahu wanita yang tidak halal baginya"

moga dipelihara ALLAH swt.. ws

-----------------
ISLAM is the perfect way to live..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_MUSLIMAH2606Profil   Hantar PM kepada ana_MUSLIMAH2606   Quote dan BalasQuote

emi_84raimi
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15810
Posting: 7
Dari: skudai

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-05 16:50


kita jangan pandang sesuatu pekara itu padasudut yang keseluruhan saje kita tak tahu certa itu betul ke tidak. inkita lihat manusia sekarang suka dengan cerita2 orang orang yang macam nie lah yang mudah terpengaruh dengan kata2 orang macam kita baca majalah hiburan la semuanya kita tahu entah betul ke tidak

Bookmark and Share

    


  Member Information For emi_84raimiProfil   Hantar PM kepada emi_84raimi   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 17:05






Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

aiman_tuah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.02.2005
Ahli No: 14293
Posting: 3
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 17:08



ya ALLAH......remaja islam kita semakin rosak....
to all muslims.....marilah kita sama2 berdoa agar gejala2 ini dapat dibanteras.....
kalau semakin ramai remaja yg berkelakuan begini....hancurlah negara kita....marilah kita sama2 tegakkan kebenaran....
...amar makruh nahi mungkar.....

AllahuAkbar...AllahuAkbar..!!!takbir...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiman_tuahProfil   Hantar PM kepada aiman_tuah   Quote dan BalasQuote

tantirana
Warga Rasmi
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15712
Posting: 15
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-04-05 10:07


Saya bukan nak memburukkan student KUSZA terutamanya lelaki,sebenarnya hostel student lelaki KUSZA berkongsi dengan student KUSTEM,banyak kes yang melibatkan student KUSZA ceroboh masuk bilik STUDENT PEREMPUAN KUSTEM....mulai bulan 7 ni student KUSZA dah tak duduk situ lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tantiranaProfil   Hantar PM kepada tantirana   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-05 01:30




Astagfirullahalazim..
is it our future muslimin and muslimat..hurm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

faislamy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11229
Posting: 93

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-04-05 16:27




btul kata tantirana tu..
ada kes yg berlaku di hostel llaki kusza yg menceroboh asrama perempuan kustem time cuti..
astaghfirullahalazim..


-----------------
~Hidup dan Matiku hanyalah untuk ISLAM...~

American

Bookmark and Share

    


  Member Information For faislamyProfil   Hantar PM kepada faislamy   Pergi ke faislamy's Website   Quote dan BalasQuote

amirhamzah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2806
Posting: 10

Johor  


posticon Posting pada: 23-04-05 01:29


BERDAKWAH ITU WAJIB

Pertama, dalil-dalil syara telah mewajibkan bagi kaum Muslim untuk mengurus urusannya berdasarkan hukum-hukum Islam. Sebagai melaksanakan realiti hukum syara, Allah SWT telah mewajibkan adanya ditengah-tengah kaum Muslim pemerintah Islam yang menjalankan urusan umat berdasarkan hukum syara.

Firman Allah SWT yang ertinya:
“Maka putuskanlah perkara mereka menurut apa yang diturunkan oleh Allah SWT dan janganlah kamu mengikuti hawa nafsu mereka dengan meninggalkan kebenaran yang telah datang kepadamu” (TQS. Al-Maidah [105]:4

Kedua, syara telah mewajibkan kaum Muslim untuk hirau terhadap urusan umat sehingga keberlangsungan hukum syara akan terjamin. kerananya dalam Islam ada kewajiban untuk melihat penguasa (muhasabah li al-hukkam).

Kewajiban ini didasarkan kepada Firman Allah SWT yang ertinya:
“Dan hendaklah ada diantara kamu segolongan umat yang menyeru kepada kebaikan, menyuruh kepada yang ma’ruf dan mencegah dari yang mungkar. Merekalah orang-orang yang beruntung” (TQS. Ali Imran [03]: 104).


Bookmark and Share

    


  Member Information For amirhamzahProfil   Hantar PM kepada amirhamzah   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-04-05 11:28


ya ALLAH....
pe agaknye nk jadi ngan muslimin dan muslimat kite skrg...
moga diberi per\tunjuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-04-05 11:28


ya ALLAH....
pe agaknye nk jadi ngan muslimin dan muslimat kite skrg...
moga diberi per\tunjuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-04-05 11:28


ya ALLAH....
pe agaknye nk jadi ngan muslimin dan muslimat kite skrg...
moga diberi per\tunjuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

sweet_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 13007
Posting: 88
Dari: cheras

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-04-05 11:47


ASTAGHFIRULLAH.....

APA DAH TERJADI DI BUMI KUSZA YG AMAT KU CINTAI....!!!!!

----------------------------------------------------------

ALLAH SENTIASA MENUNJUKKAN KEKUASAANNYA BG MENGINGATKAN KITA PD DOSA YG TELAH DILAKUKAN...

-----------------
sweet_srikandi

Bookmark and Share

    


  Member Information For sweet_srikandiProfil   Hantar PM kepada sweet_srikandi   Quote dan BalasQuote

azmy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.02.2005
Ahli No: 14431
Posting: 28

Selangor  


posticon Posting pada: 13-05-05 15:29




Bookmark and Share

    


  Member Information For azmyProfil   Hantar PM kepada azmy   Quote dan BalasQuote

mujahid_timur
Warga Rasmi
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16443
Posting: 18
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 10:27


ganassnye...inilah dunia hari ini apabila meletak agama di belakang.....mencemarakn nama baik KUZA..lebih-lebih lagi agama islammmmmm..
memaluke............


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid_timurProfil   Hantar PM kepada mujahid_timur   Quote dan BalasQuote

bidadari_putih
Warga Rasmi
Menyertai: 19.09.2003
Ahli No: 3648
Posting: 14
Dari: Selangor

singapore   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 10:41


astaqfirullah al azim..seks memang satu isu yg sangat sensitif dan terhangat diperkatakan.. bukan sahaja di kusza malahan di kolej islam yg lain..tak perlu ana katakan di kolej islam mana..tapi yang pasti memang sungguh memalukan..bagi pelajar yg beragama islam,belajar di kolej islam,ambil kos yg islamic katakan..tapi buat maksiat..sememangnya setiap manusia ada kelemahan masing2..perlu ada kemantapan dari segi keimanan yg takut pada kemurkaan Allah swt dan tahu natijah yg akan diperolehi jika sengaja mengundang kemarahan Allah..tak begitu?
renung2kan lah..
Nauzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bidadari_putihProfil   Hantar PM kepada bidadari_putih   Pergi ke bidadari_putih's Website   Quote dan BalasQuote

uhud147
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15907
Posting: 143
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 17-05-05 10:57


yg sebenornye...kat mane2 kampus pun same...cerita pasal salah laku seks ni memang dah makin menjadi2 sejak kebelakangan ni..bukan masalah islam hadhari atau tak...tapi yg bermasalah tu, tuan empunya diri..buat ape la buat perkara2 yg takde faedah tu?mak ayah hantar pi belajar biar pandai...dia belajar sampai pandai benda lain pulak...susahlah macam ni.. bila ade kes2 macam ni, kite takleh nak salahkan pihak [email protected] [email protected](dan sesape yg berkaitan)..kene tengok diri sendiri dulu.. nak membina masyarakat kena la dimulakan dgn diri sendiri, kemudian keluarga muslim, masyarakat muslim dan akhirnya barulah kerajaan Islam....tu pendapat ana yg serba kekurangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For uhud147Profil   Hantar PM kepada uhud147   Quote dan BalasQuote

putri_syiffa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16476
Posting: 67
Dari: Malaysia

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 13:19


susah....gak nak salahkan sesiaper x semestinyer orang yng ada prlajaran agama boleh kawal nafsu sekarang banyak...sangat benda2 maksiat yang senang dapat....saya takut gak dengar benda2 ...mcam nie...ialah sekarang nie...dunia nak akhir zaman....yang paling penting....kekuatan iman ..melalui zikrullah....syaitan ...dan nafsu tue musuh utama kita.....ini jugak mengingatkan diri sayer sebagai....seorang muslimah.... As[CODE] [

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_syiffaProfil   Hantar PM kepada putri_syiffa   Quote dan BalasQuote

nur_solyHAH1107
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16927
Posting: 27
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 28-06-05 17:27


:-? alhamdulillah...masih da lagi insan yang sudi mengketegahkan ISU BESAR yang sememangnya di janjikan NERAKA tempatnya... apakah yang menghantui mereka hingga dibutakan MATA HATI untuk menilai putih dan hitam....ya ALLAH!!!KAU tunjukkan jalan agar hambaMU "itu" tidak terus REBAH ke lembah yang ENGKAU murkai... MALUUUUUU untuk ana mengakui KUSZA adalah yang terbaik....namun hakikatnya kita adalah manusia.Tidak lari dr kslahan...tapi jgnlah mengambil kesempatan hanya kerana kita manusia dan bukanlah maksum spr NABI....selagi ada AKAL yang ALLAH pinjamkan sementara ini....blajarlah untuk menilai yang mana baik dan buruk. menilailah dengan MATA HATI......sandarkan segala2nya kepada ALLAH....


-----------------
BIAR REBAH,jangan BERUBAH..biar TERBUANG,terus BERJUANG..hati PEJUANG pastinya berSATU,kerana di situ nawaitu kita bersemai,bersama menuju REDHA ILLAHI..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_solyHAH1107Profil   Hantar PM kepada nur_solyHAH1107   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 10:22


semoga yang terlibat cepat2 bertaubat. pintu taubat masih terbuka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-06-05 10:28


:-D takut nak komen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 10:35


Pada 29-06-05 10:28 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

:-D takut nak komen...


takut yea... nanti kira subahat...hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 29-06-05 11:53


Banyak bercakap maka banyaklah dosanya..
Apabila banyak dosanya maka nerakalah layak baginya..
Jadi daripada komen tak tentu arah tanpa mengemukakan bukti yang soheh dan rajih..maka lebih baik diam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 12:18


Pada 29-06-05 11:53 , khairol_khalid posting:

!!! QUOTE !!!

Banyak bercakap maka banyaklah dosanya..
Apabila banyak dosanya maka nerakalah layak baginya..
Jadi daripada komen tak tentu arah tanpa mengemukakan bukti yang soheh dan rajih..maka lebih baik diam..


ok sahabat semua, sedara kita khairol_khalid dah marah dah tu. mari kita beristigfar banyak2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

fitrahnur
Warga Rasmi
Menyertai: 29.06.2005
Ahli No: 16953
Posting: 1
Dari: tganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-06-05 13:48


huhu..sedisnya.. :-(
sebagai bekas student kusza, saya sedis sgt2..
Kenapa lah jadi macam ni..
tak ada pula kerajaan negeri amik ape2 tindakan.
islam hadhari kunun! huh!


-----------------
..:: cinta dan harapan ::..
[ Telah diedit oleh: fitrahnur pada 30-06-05 13:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fitrahnurProfil   Hantar PM kepada fitrahnur   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 13:58


fitrahnur kata:

!!! QUOTE !!!

islam hadhari kunun! huh!

kalau diambil tindakan nanti, tiada lah namanya hadhari. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

dzukirah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17093
Posting: 3
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 13:42


kerana nila setitik, rosak susu sebelanga...
ish...ish...ish...
>sebenarnyer manusia telah diberi kebebasan untuk memilih cara hidup mereka sendiri, berbuat baik maka dapatlah pahala dan jugak berbuat kejahatan maka dapatlah ia dosa...
>tidak mustahil ia boleh berlaku dimana-mana sedangkan dalam dunia ini terdapat pelbagai jenis dan tingkah laku manusia yang tidak dapat kita duga tindakannya.
saya pun tak sangka sedangkan saya yang berada di dalamnya pun terkejut dengan berita ni,betul ke?
>kebiasaanya berita keburukan lebih cepat tersebar daripada berita kebaikan...
>Nauzubillahhiminzalib...
>Wallahualam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dzukirahProfil   Hantar PM kepada dzukirah   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 14:08


bila berdua dengan yang bukan mukrim..
pasti yang ketiga ada lah..syaitan..
nabi adam dan hawa pun terpengaruh dengan syaitan
apa entah lai manusia biasa...



-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 14-07-05 14:28


iye.?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 15:09


huh!power betui...tak abis2 dengan masalah zina d kalangan student kita..ginila jadinya kalau niat ke kolej,universiti,atau mana institusi pengajian tak difouskan betul2 untuk tujuan mencari keredhaan ALLAH dan mengejar ilmu dunia akhirat..Niat tu penting...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 15:09


huh!power betui...tak abis2 dengan masalah zina d kalangan student kita..ginila jadinya kalau niat ke kolej,universiti,atau mana institusi pengajian tak difouskan betul2 untuk tujuan mencari keredhaan ALLAH dan mengejar ilmu dunia akhirat..Niat tu penting...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

guest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2005
Ahli No: 17289
Posting: 72

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 15:51


How come when everytime you people hear about people making love around, you all go hudud here and maksiat there and then curse around using God's name, yet oblivious to the fact that there are like a kabajillion other real problems involving the future of islam such as corruption, misinformation, extremesism and other such hard-to-spell words?

Seriously, yeah, pre-marital sex is wrong. There's no denying it. It's as wrong as one plus one equals three. But for the love of St. Avril, this is probably the least of problems plaguing muslims, yet you people talk like it's going to be the end of the world or something.

Bookmark and Share

    


  Member Information For guestProfil   Hantar PM kepada guest   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 17:05


Pada 14-07-05 15:09 , srikandi_syahadah posting:

!!! QUOTE !!!

huh!power betui...tak abis2 dengan masalah zina d kalangan student kita..ginila jadinya kalau niat ke kolej,universiti,atau mana institusi pengajian tak difouskan betul2 untuk tujuan mencari keredhaan ALLAH dan mengejar ilmu dunia akhirat..Niat tu penting...
hmm... cerminan bahawa di mana kita belajar tak menggambarkan peribadi kita sebenar..



Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

khumaira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4331
Posting: 23
Dari: Sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 14-07-05 17:57


Tanpa sijil SPM pelajar KUSZA boleh disingkirkan, tetapi perbuatan zina tidak pula menyingkir pelajar tersebut. Adakah ini keadilan bagi orang yang ingin menegakkan agama ISLAM. Entahlah .....mungkin sudah akhir zaman...seks bebas berlaku dimana-mana. Tidak kira dimana, jangan ingat di tempat pengajian agama tidak berlaku maksiat.....huh...iblis yang menggoda bukan iblis pangkat bawahan...tetapi iblis yang berpangkat, malah ketua iblis mahupun jeneral atau kapten-kapten. Sudah diikrarkan oleh mereka untuk menyesatkan umat manusia hingga akhir zaman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khumairaProfil   Hantar PM kepada khumaira   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 18:43


terkejutnya ana...
astaghfirullahal a'zim.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

eireeniz
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2005
Ahli No: 16837
Posting: 18
Dari: johor bharu

Johor  


posticon Posting pada: 17-07-05 08:46


:-? hah....tu dia islam hadhari yang di agung agungkan....sampai lah ini boleh buat perkerjaan tak senonoh itu kat sekolah agama yang di pandang tinggi konon2 nya....sekolah saja tinggi , akal pendek dek nafsu tinggi...iman? masayaalah....ikut akal jugak ....salah siapa ini?..lepas itu buat arahan merepek meraban ...apa dosanya kopiah tu jika di bandingkan berzina kat bilik air....besar sangatnya dosanya ka....tengok dosa berzina boleh denda RM 200....ringankah dosa berzina di sisi Allah SWT ? sampai di denda begitu ruper....berbaloikah hukuman tersebut?....mana pergi kepribadian mereka2 yang kat kusza ini...termasuk pengetuanya...juga termasuk pemimpin yang mengagung agung islam hadhari....boleh kah denda hukum sebat kerana berzina boleh di tukaq kepada RM .....? kitab mana yang dia pakai? mana dia pemimpin 2 puak hadhari ini...yang konon nya ngaji sampai ke cairo....apa dah jadi ....kot2 terminum air kencing firaun kat sana...jadi otak jadi dungu ,bangang dan bahlol ....kalau boleh kita ini nak tegakkan islam...dia pula nak jatuh kan islam...macam ana cakap sebelum ini , pemimpin 2 nya kena tarbiah dulu dengan islam tulin yang Allah turunkan dan di bawa oleh rasulnya dan kemudiannya di amalkan 100%.....bukannya islam yang merepek meraban camnie ambil 1/2 dan buang 1/2 ikut selera perangai "bi"...tu yang jadi macam itu...dah tak kenal dosa pahala...dan dah tak tau memilih tempat untuk menjatuhkan mertabat agama kita....?


-----------------
sentiasa Allah di hati kita...kehidupan ini menjadi lebih bermakna....


Bookmark and Share

    


  Member Information For eireenizProfil   Hantar PM kepada eireeniz   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-07-05 18:53


Istigfarlah sikit.... tak kan masalah ni pun nak kaitkan dengan Islam Hadhari... haru sungguh! bangau oh bangau... knplah bangau???

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-07-05 23:14


Pada 14-07-05 15:51 , guest posting:

!!! QUOTE !!!


Seriously, yeah, pre-marital sex is wrong. There's no denying it. It's as wrong as one plus one equals three. But for the love of St. Avril, this is probably the least of problems plaguing muslims, yet you people talk like it's going to be the end of the world or something.



"But for the love of St. Avril!!"!!! siapa ni .........?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

aleyasyafira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13015
Posting: 100
Dari: melaka

canada   avatar


posticon Posting pada: 17-07-05 23:29


mencari keredhaan allah s.w.t

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyasyafiraProfil   Hantar PM kepada aleyasyafira   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-07-05 23:32


Pada 17-07-05 23:29 , aleyasyafira posting:

!!! QUOTE !!!

mencari keredhaan allah s.w.t


tak faham..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-07-05 20:03


Pada 17-07-05 23:32 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-07-05 23:29 , aleyasyafira posting:

!!! QUOTE !!!

mencari keredhaan allah s.w.t


tak faham..
sama lah jugak. tak paham jugak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 19-07-05 04:46


tak semua PELAJAR institusi pendidikan islam ni baik2 belaka..
dan tak semestinya kita yang bukan dari sekolah agama ni tak tahu pasal halal haram...
selagi ilmu dan amal tak seiring,selagi itulah perkara seperti ini berlaku..
nauzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

kilauansyifa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15817
Posting: 116
Dari: mesir

egypt  


posticon Posting pada: 19-07-05 06:47


apa nak jadi lah ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kilauansyifaProfil   Hantar PM kepada kilauansyifa   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 16:59


lock lah topik ni. memalukan pelajar KUSZA saja. kasihan mereka.

ps: tak pasal2 malu nak mengaku bekas pelajar KUSZA. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-07-05 17:44


oops... minta jauh,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

Huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1062
Posting: 138
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 22-07-05 07:53


teruk tu.minta di jauhkanlah.jadikanlah semua ini pengajaran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuwainaProfil   Hantar PM kepada Huwaina   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-08-05 14:14


mana-mana pun boleh, asalkan dapat lepas hajat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak kiralah, kalau tempat tu boleh dikatakan tempat yang bagus!!!!!!!!!!!!!!!!

seingat aku, tahun 1999 dalam paper UTUSAN, kondom yang masih basah dengan air mani ditemui di dalam SURAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak mustahil, FIKIR, FIKIR, FIKIR

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» .: GEMPAR!!! : Seks di kalangan pelajar menular di KUSZA :.

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.215117 saat. Lajunya....