Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada yang perlu kita takuti, kecuali ketakutan itu sendiri.
-- Franklin di. Roosevelt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 94
Ahli: 0
Jumlah: 94




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 12 hari yang lalu
abid_19: 12 hari yang lalu
JonathanBaker: 14 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: cinta yang kita tidak suka.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» cinta yang kita tidak suka.....

Please Mendaftar To Post


Oleh cinta yang kita tidak suka.....

suklia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14740
Posting: 28
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 12:07


ape yang harus kita buat kalau kita tak suka kat org tu tapi dia suka kat kita...kita nak tolak dia cara baik...tapi tak sampai masuk meminang ok....(dia nak ajak couple)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukliaProfil   Hantar PM kepada suklia   Quote dan BalasQuote

nurintannajihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12959
Posting: 83
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 12:51


a'kum..
mf mnyibuk...
skadar nk kongsi pndpt n pngalaman je..
emm..kalau ana,ana ckp terus trang ngan dia yg ana xbleh trima dia serta bg alasan yg munasabah la np kita xtrima dia n ckp kt dia if ada jdoh kita i'Allah kita akn bersatu gak..lg pun cinta x bleh dipaksa kn....kna ckap elok2 la,jgn ksar lak..i'ALLAH,if dia btul suka kt kita,dia bleh trima...kalu ana..ana bt camni la...
mf if xmenepati ape yg nt nk...
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurintannajihahProfil   Hantar PM kepada nurintannajihah   Pergi ke nurintannajihah's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 13:26


tak tahu nak kata

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 29-03-05 13:34


tolak cara baik, biar takde sesape yg menyimpan dendam. Mintak petunjuk ngan yg maha berkuasa kot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Nurhidayah83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.03.2005
Ahli No: 15147
Posting: 29

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 14:48


kawan saya ada mengalami benda yang sama... dia da tolak baik2 tapi lelaki tu tak puas hati.... macam2 dia ugut sampai kami semua naik takut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurhidayah83Profil   Hantar PM kepada Nurhidayah83   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 16:27



kalau kene cara tolak tu raseney tak timbul soal dendam. cuma yang menolak tu kene tau la cara yang paling sesuai. cuma kalau dah tolak pun ikatan persahabatan tu kekalkan lah...mungkin bukan jodoh tapi tali silaturrahim yang trejalin tu di harap dapat berkekalan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

izam87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.04.2004
Ahli No: 8320
Posting: 21

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-03-05 18:54


senang citer berserah kpd allah je.cuba la solat istikharah utk meminta Allah meringankan masalah.mungkin dah ditetapkan Allah tu la jodoh yg dicari.
Tp kalau ajak couple tu mmg la dh melebih.kalau dia tak serius,baik ckp terus terang jer...jgn lah disebabkn ingin menjaga hati org sampai maruah tergadai...(tgk jenis org la kalau nak terus-terang)
tp ni lah cara terbaik.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For izam87Profil   Hantar PM kepada izam87   Pergi ke izam87's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 19:13


-seelok-eloknya cuba cara baik yakni bersikap terbuka kepada dia...jelaskan yang sebenarnya keadaan anda masa tu...jangan sembunyikan sesuatu soal cinta sedangkan dia tahu jg..jadi bincang elok2...pasti hati dia cair juga mndengar penjelasan anda dan keadaan anda yg sebenar........TAPI kalau dia tak faham2 jg yakni marah ke apa ke.....TAK TAHULAH NK KATA APA LG...yg penting jaga diri dari dia tu.....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ummu_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14791
Posting: 80

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 19:31


ana setuju...terus terang je ngan der...
terpulanglah pada der nak wat ape..

-----------------
indahnya muslimah ...
seindah budinya..
seindah akhlaknya..
seindah tutur katanya..
insyaAllah..muslimah harapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_muslimahProfil   Hantar PM kepada ummu_muslimah   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-03-05 19:31




kalau ana la..
terus terang je cakap tak nak..
tapi kalau yang suka pun jangan diterima jadi couple lak... harga diri sbg seorg muslimah kna jaga..
wallahu a'lam.

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 21:09


tolak lah dengan cara yg terhormat, menghormatinya sebab perasaan itu adalah anugerahNya.
kemudian bersolat hajatlah mohon padaNya agar dilembutkan hati insan itu untuk menerima keputusan yg kita buat.

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 29-03-05 21:35




adakah seseorang itu ikhlas menyintai kita? jika ya maka dia pasti akan terima apa jua jawapan dari kita kerana yang dia inginkan hanyalah sebuah keikhlasan.
tak guna kita berpura jika dia ikhlas terhadap kita kerana ini akan menyebabkan dia mengaggap kita mempermainkan perasaanya sepanjang perhubungan itu berlaku.

ingatlah, setiap perkara itu pasti ada hikmatnya.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 29-03-05 21:35




adakah seseorang itu ikhlas menyintai kita? jika ya maka dia pasti akan terima apa jua jawapan dari kita kerana yang dia inginkan hanyalah sebuah keikhlasan.
tak guna kita berpura jika dia ikhlas terhadap kita kerana ini akan menyebabkan dia mengaggap kita mempermainkan perasaanya sepanjang perhubungan itu berlaku.

ingatlah, setiap perkara itu pasti ada hikmatnya.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

islia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 10058
Posting: 109
Dari: kedah aman selalu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 12:38




~jgn layan lebih2(over caring)
~buat xtau jer
~jgn marah,kutuk n hina dia
~wujudkan hubungan persahabatan yg baik
~mohon petunjuk dr yg Esa..(siapa dia utk kita)

Bookmark and Share

    


  Member Information For isliaProfil   Hantar PM kepada islia   Quote dan BalasQuote

ecyberzam
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12121
Posting: 12
Dari: Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 12:55



berdasarkan ape yg telah saya alami... ni sms yg sy bagi kat dia
"...saya memang suka berkawan, tapi lebih dari tu xbleh la. harap awk paham..."

cuba layan dia hanya sebagai kawan je... jangan layan lebih2. lama2 dia paham la... selain dari tu doa la byk2... mgkin ini adalah ujian dariNYA...

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu
amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk" -Surah Al-Baqarah ayat 45

Bookmark and Share

    


  Member Information For ecyberzamProfil   Hantar PM kepada ecyberzam   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 20:53


saya kata ignore je. lama-lama dia tak kacau dah la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 23:18




setuju ngn ismi_safiza...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

Niya_Shahana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12349
Posting: 65
Dari: Kelate

venezuela  


posticon Posting pada: 01-04-05 00:08




Better cite btol2 kat die..and actually kalo kite suke atau x pada die, couple is not the problem..cause mmg xleh cople dlm ISLAM..kalo kite tgk couple yg dizahirkan skang ni laaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Niya_ShahanaProfil   Hantar PM kepada Niya_Shahana   Pergi ke Niya_Shahana's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 07:09




jgn bagi muka....

lama-lama dia kan berputus asa lah.

TQ.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

addeena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5977
Posting: 43

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-05 08:50



benda ni jd pd ana,,mslhnya parent ana ikut msuk cmpur.. mcm org dulu2 la... dia nak calon menantu dia yg cari.. mslahnya ana tak cinta pun kat org tu...sbb ana dh ada orng lain...mcmn nk bgtau dgn cara tak melukakan hati org tua kita??

Bookmark and Share

    


  Member Information For addeenaProfil   Hantar PM kepada addeena   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 18:10


salam
kalu nak tolak atau nak tunjuk kita tidak berminat utk ada hubungan yang special dengan dia, better berterus terang... walaupun ia pahit utk ditelan tapi ia mesti ditelan juga... jangan mesra dalam sms... jangan kita sendiri yang ajak sms.. hm..berterus terang sajelah ye? lagi lambat, lagi dia sayang kat kite.. lagi dia terluka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 01-04-05 18:21


jodoh dan pertemuan di tangan tuhan.....

solat sunat istikharah dan tawakal atas apa yang berlaku....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

zujlah_mj
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14517
Posting: 69
Dari: ^PermatA JohoR^

Johor  


posticon Posting pada: 01-04-05 23:07


la.ape nak susah.kalau ana,ana mmg tolak kalau tak suke...lain lah kalau belum berpunyer dan suke kat dia...masih boleh dipertimbang...kalau tak suke buat ape nak pak se diri...

wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For zujlah_mjProfil   Hantar PM kepada zujlah_mj   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 05-04-05 14:55




[pompuan ni dia kana anggap kita ni tak suka miankan pompuan kalau kita buat derk... jer. sebaiknya bagi ;la penjelasan. guna ayat tu biar betul, siap pakai ayat menitis air mata dia.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

aleyasyafira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13015
Posting: 100
Dari: melaka

canada   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 15:14



-saling menghormati
-tegas dan tetap pendirian
-manja tp jgn keterlaluan
-berbincang klu ade prasaan xpuas ati

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyasyafiraProfil   Hantar PM kepada aleyasyafira   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 13-04-05 19:20








-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 13-04-05 19:24


hati hati~~~

-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-04-05 19:27




kita cakap dgn dia elok2...tp nyatakan kalau hati kita terbuka untuk dia...ape salahnya....

jadi kita tak rejek buta2 dan kita mmg tak terimalah dia....skdr sbg pemanis bibir sahaja...

jadi dia pun takkan tersinggung....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 16:25


kalau dapat sms dari dia jangan lah gatal tangan nak balas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

ieda85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14486
Posting: 45
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 10:05


assalamualikum.. lebih kurang saja dengan saya..saya pun cakap elok2 tapi kalau dah tak reti bahase sangat susah lah, yang mana boleh timer tu? kitorang just kawan lagi best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ieda85Profil   Hantar PM kepada ieda85   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 11-08-05 22:18


buat dono saja....
tak pun slow talk lah kat dia ...
biar dia faham...
bertepuk sebelah tangan memang tak bunyi...
tak kalau singgah kat pipi baru di faham kut....
bunyi pun sedap...
rasa jangan cakap lah...
kepala pun boleh pening...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 11-08-05 22:40


Assalamualaikum

Kalau betul caranya insyaAllah dia akan faham.Bykkan doa kepada Allah semoga mempermudahkan jalan kepimpinan dan kebaikan yang kita lakukan..Ameen!..Kalau jodoh anti dengan dia,insyaAllah sampai masanya nanti.Tapi jangan sampai membenci dia kerana masalah ini sahaja..Tegas itu perlu tapi bukan bermakna kena Marah dia.Ok.,,itu sahaja pada pndgn ana yang tak seberapa ni..Segala kebaikan datang dari Allah dan segala keburukan datang dari kelemahan diri ana sendiri.Wallahua'lam


-----------------



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.145584 saat. Lajunya....