Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bahkan orang yang ada penawar racun tak berani hendak minum racun
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 12 hari yang lalu
abid_19: 12 hari yang lalu
JonathanBaker: 14 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: adekah patut kita..................


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» adekah patut kita..................

Please Mendaftar To Post


Oleh adekah patut kita..................

suklia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14740
Posting: 28
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 11:58


adekah kita patut senyum pade yang bukan mahram kita??????????/

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukliaProfil   Hantar PM kepada suklia   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 29-03-05 12:01


ntah yer?
tp senyum tu 1 sedekah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 29-03-05 13:38


senyum itu kan awet muda... . ader tak hukum tu 1 dosa? ana, pun nak tau jugak

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Nurhidayah83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.03.2005
Ahli No: 15147
Posting: 29

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 14:51


assalamualaikum...
tak tau lah tapi kalau boleh menimbulkan fitnah baik tak payahlah.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurhidayah83Profil   Hantar PM kepada Nurhidayah83   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 16:52



senyum itu satu sedekah, tetapi jangan sampai ia menjadi satu fitnah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 17:15


senyum rasenya x membawa masalah kecuali senyum dengan cara yang tak betul.kalau senyum macam biase je rasenye tak menjadi masalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 17:38


Quote:

On 2005-03-29 16:52, Faryzan_Islamic wrote:

senyum itu satu sedekah, tetapi jangan sampai ia menjadi satu fitnah


Yup, betul tu...
Ana setuju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 18:42




senyum seindah suria yang membawa cahaya
kau tersenyum kutersenyum duniamu ceria...

ehehehe... senyumlah kat sape pun... tp biar btempat dan jgn sampai fitnah udah la... sedeqah tu.... tp jgn senyum menggatal udah ler... tak baik...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 19:38


-kita senyum pun mungkin ada sebab kuat.....contohnya pompuan senyum kepada lelaki,tak semestinya pompuan ni suka kt lelaki tu...mungkin nak ceriakan suasana ka...untuk menjaga ketertiban ka...
-atau mungkin ka senyuman itu tandanya kita ingin mewujudkan suasana ukhwah yang ceria dan gembira.
-apa pun senyum lah dari hati duniamu akan berseri......



*senyum sorang2 da le...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 21:53




takutla.. ana suka senyum.. wat pe la nak masam masam... lagi pun kan jd sedekah yg paling mudah... kalau jadi fitnah mmg patut dielakkan la.. tapi kalau kita tak niat mcm tue pun.. mcm mana ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 29-03-05 22:25




mungkin sekarang ni tidak salah lagi kalau kita nak senyum pada sesiapapun. tap[i apa yang perlu diingati adalah orang pompuan, jangan senyum kepada lelaki yang anda tidak kenal kerana mungkin akan membawa padah. kekadang satu senyuman sudah memadai untuk menjadikan lelaki itu naik gila. lelaki tak kisah la nak senyum kat pompuan pun sebab sekurang2nya kita dikatakan miang walaupun niat kita adalah ikhlas. takkan la pompuan nak naik giler kerana senyuman kiter.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 29-03-05 22:25




mungkin sekarang ni tidak salah lagi kalau kita nak senyum pada sesiapapun. tap[i apa yang perlu diingati adalah orang pompuan, jangan senyum kepada lelaki yang anda tidak kenal kerana mungkin akan membawa padah. kekadang satu senyuman sudah memadai untuk menjadikan lelaki itu naik gila. lelaki tak kisah la nak senyum kat pompuan pun sebab sekurang2nya kita dikatakan miang walaupun niat kita adalah ikhlas. takkan la pompuan nak naik giler kerana senyuman kiter.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

m_aisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15383
Posting: 107
Dari: hoMe

mauritius  


posticon Posting pada: 29-03-05 22:52


senyum salah tak senyum pun salah..serba salah jadinya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_aisyaProfil   Hantar PM kepada m_aisya   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 23:56


senyuman darlie hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 14:36



senyum....ianya suatu sedekah...tetapi jgn sampai tersalah guna....
senyum umpama suria,
menerangi alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

saljusakinah
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15109
Posting: 18
Dari: alor gajah

Melaka  


posticon Posting pada: 01-04-05 17:09



mmg senyum tu sayu sedekah
tp bile dah senyum mestila menatap muka org kan
padahal dalam islam wanita tak seharusnya bertentang mata dgn laki ajnabi ek
sbb dari mata turun ke hati pas tu bermula lah satu episodddddddddddddd
ni pendapat saya aje


Bookmark and Share

    


  Member Information For saljusakinahProfil   Hantar PM kepada saljusakinah   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 18:17


salam
tak patut..
takde reason..jangan ngada2..
tapi saya pernah tersenyum.. sebenarnya saya teringat peristiwa lucu.. masa tengah tersenyum tu, saya terpandang kat mereka...
senyumku bukan untukmu ya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 18:25




better x perlu senyum, jika senyum ada 'makna'

tapi kalau kita sentiasa senyum dan menunjukkan wajah ceria sekurangnya orang yg tengok kita tidak 'serabut mata' tengok kita. Kalau dia sedang tension pun mungkin kurang sikit tahap ke'tension'annya tu.

TQ

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

hairose
Warga Rasmi
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12643
Posting: 6
Dari: dungun

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-04-05 20:28


tp kalau senyum boleh buat orang perasan,camne?padahal kiter ikhlas senyum.kaluau tak senyum dikatakan sombong...sebab boleh dikatakan bila ana tak senyum sume orang kt sombong

Bookmark and Share

    


  Member Information For hairoseProfil   Hantar PM kepada hairose   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 05-04-05 14:10




yang penting niat kita tu, tapi hati2 la ngan senyuman lelaki. lelaki pun elakkanlah dari mendapat senyumna menggoda pompuan, takut2 nanti.......



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-04-05 07:15


sini pun bab senyum lagi..huhu ..
takper lah kot sbb dia senyum boley pahala..
No Komen huhu
senyum sokmo deh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 10:33



senyum ader banyak makna
kalau senyum kat orang yang kiter kenal simbolik say hai aper salahnyer..
sekadar bagitau orang tu kita cam dier dan kita kenal. kalau senyum gedik2 tak boleyla..

lagipun kalau kita masam atau tak senyum nampak kita sombong...bley datangkan fitnah dan umpat orang...

-----------------
[IMG]http://photos.friendster.com/photos/92/17/15417129/9850787836953s.jpg[/IMG]

'ukhwah itu indah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 10:33



senyum ader banyak makna
kalau senyum kat orang yang kiter kenal simbolik say hai aper salahnyer..
sekadar bagitau orang tu kita cam dier dan kita kenal. kalau senyum gedik2 tak boleyla..

lagipun kalau kita masam atau tak senyum nampak kita sombong...bley datangkan fitnah dan umpat orang...

-----------------
[IMG]http://photos.friendster.com/photos/92/17/15417129/9850787836953s.jpg[/IMG]

'ukhwah itu indah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

salamuNajah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14358
Posting: 98
Dari: darul ridwan

Perak  


posticon Posting pada: 08-04-05 11:42


ana rasa bukan mslh patut ke x...yg mslhnya niat kita...kalo ngan kengkawan ana rasa tak jadi masalah...sec.x langsung dpt jgk eratkan silaturahim...


Bookmark and Share

    


  Member Information For salamuNajahProfil   Hantar PM kepada salamuNajah   Quote dan BalasQuote

aleyasyafira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13015
Posting: 100
Dari: melaka

canada   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 15:31



senyumanmu sering ku terbayang..
terlepas rinduku bla dgr suaramu..
(senyum sikit2 udahler.. jgn smpi ke telinga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyasyafiraProfil   Hantar PM kepada aleyasyafira   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 15:54




betul ker pompuan paling ramai senyum berbanding lelaki?



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103404 saat. Lajunya....