Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Saya tidak sanggup menghapuskan kegelapan tetapi saya sanggup meneranginya.
-- John Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 12 hari yang lalu
abid_19: 12 hari yang lalu
JonathanBaker: 14 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: BICARA HATI SEORANG WANITA.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» BICARA HATI SEORANG WANITA.....

Please Mendaftar To Post


Oleh BICARA HATI SEORANG WANITA.....

cunye
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13551
Posting: 287
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-03-05 18:53


: Bicara hati seorang wanita
Kiriman : ummu


Segala puji hanya bagimu TuhanLantaran telah menjadikan daku seorang wanitaDicipta dari tulang rusuk kiri AdamDengan seindah dan sebaik ciptaanDakuSitulang bengkokYang Kau gubah dengan kekuatan


perasaanMengatasi panjangnya akal fikiranSebagai fitrah dan anugerahHasil doa seorang lelakiNamun Ya AllahBiarkan kejadianku memberi gunaBengkok yang ada

menfaatnyaKiranya daku menjadi seorang isteriKurniakanlah padaku kekuatanMenjadi tulang belakang seorang suami.. seorang mujahidPengembang perjuangan disayap


kiriDiadun dengan kelembutanMenjadi teman sejati.. sahabat setia penyejuk mataPembina semangat dan penguat jiwaSeanggun peribadi Siti KhadijahKetenangan Baginda Rasulullah

utusan AllahBebas jiwa dari belenggu keperempuananYang memiliki sembilan nafsuMerdeka dari kepentingan peribadiSetulus Siti Fatimah yang sering

ditinggalkan suami Saidina AliDihantar pemergiannya tanpa ditanyaBilakan pulang?Disambut kepulangannya dengan penuh khidmat dan kemanisanBersulamkan
kemesraanRumahtangga adalah


syurgaWadah suburnya cinta ketuhanan UbudiyyahAkal yang tunggal tidak dibiarkanHanya berlegar dicelehan periuk


belangaDisebalik lipatan lampin anakMenjangkau kebangkitan Islam dialam sejagatMenjadi pentadbir disebalik tabir!!Namun Ya TuhanSiapalah daku untuk


memilikiWatak wanita solehah pendamping NabiDek berkaratnya mazmumah yang bersarang dihatiMaka kurniakanlah dakuSekeping hati yang sentiasa insafHak


seorang suamiTidak kan mungkin kupenuhiBiar telahku jilat nanahnya yang berlelehanBiar telahku tadahkan wajahkuBuat mengesat debu ditelapak kakinyaDan sememangnya daku mengimpikanWatak


seorang ibuYang bakal melahirkanPutera putera secekal Mus'ab bin UmarMenggadai dunia demi kasih TuhannyaSegigih Zubair Ibnu AwwaamYang diangkat Rasul sebagai


hawarijnyaHasil didikan seorang wanita bergelar ibuJua...Memiliki puteri setabah seteguh MasyitahRela direbus demi mempertahankan imanAtau sesuci Maryan


seluruh hidupnyaMengabdikan diri kepada TuhanMeskipun daku bukan ibunyaYang memiliki peribadi semurni Siti FatimahIbu Syeikh Abdul Kadir JailaniYang tiap titis darah mampu berzikir kehadrat IlahiNamun...Mudah


mudahan zuriatkuBakal menampilkanMujahid mujahid yang rindu memburu syahidSrikandi srikandi yang mampu memakmurkan mukabumi AllahDengan ketaqwaan..


kesolehah ramainya ummat RasulullahYang saling redha berkorban dan dikorbankanBuat menyemarakkan Islam diakhir zamanSebagaimana kesah seorang ibuYang telah kematian putera puteranya dimedan



jihad;"Mereka telah berbahagia sebagaimana aku bahagiaAduhai.. kiranya aku punya seorang anak lagiKurelakan dia turut gugur dijalan Ilahi".Dan seandainya daku ditaqdirkan kehilangan merekaSetenang



Ummu FaisalYang tidak menjadikan kematian suami dan anak anaknyaHalangan kecintaan padaMu Ya IlahiRedhalah daku yang dhaif ini


sebagai hambaMuInilah pengaduan harap dan munajatKiranya kekasihMu sendiri pernah menyatakan"Kulihat kebanyakkan dari isi neraka itu adalah wanita"


DARI PORTAL IKIM.FM.....BEST LA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cunyeProfil   Hantar PM kepada cunye   Pergi ke cunye's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 08:35


thank's for the info...

-----------------
Nurul AH

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 13:44




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 28-03-05 16:41



Wanita senang masuk neraka, senang pula masuk syurga... sesungguhnya banyak nikmat Allah pd wanita...syuqran...


wlpn dulu perna tak suka terlalu feminin ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 28-03-05 21:20



kebanyakan ahli neraka itu tergolong dari kalangan kaum hawa. fikirkanlah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ummu_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14791
Posting: 80

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 19:33


nauzubillah..mintak2 dijauhkan dr tegolong dikalangan ahli nerake...nauzubillah

-----------------
indahnya muslimah ...
seindah budinya..
seindah akhlaknya..
seindah tutur katanya..
insyaAllah..muslimah harapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_muslimahProfil   Hantar PM kepada ummu_muslimah   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 20:55


indahnya ciptaan Ilahi,
dijadikan daripada rusuk yg bengkok,
sebagai peneman dan pemberi ketenangan,
zahirnya penuh kelembutan,
tapi ketegasan dan malu itulah yg hakiki...

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 29-03-05 21:41




seorang wanita berusaha keras untuk menjaga badanya agar sentiasa nampak solid, jangan kita lupa menjaga iman itu adalah lebih penting kerana badan yang solid molid itu pasti akan hancur jua.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 29-03-05 21:41




seorang wanita berusaha keras untuk menjaga badanya agar sentiasa nampak solid, jangan kita lupa menjaga iman itu adalah lebih penting kerana badan yang solid molid itu pasti akan hancur jua.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 11:04


Sebaik2 perhiasan dunia adalah wanita solehah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

haslindacr_8318
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.03.2005
Ahli No: 15318
Posting: 26
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 12:25


assalamualaikum...

wanita, dijadikan Allah dengan pelbagai keistimewaan.... segala bentuk kejadian Allah yang menciptakan wanita sebagai pelengkap... sebagaimana Allah menciptakan Hawa yang menjadi pelengkap kepada Adam....
Allah maha mengetahui setiap kejadian di langit dan dibumi...
wanita, hiasan dunia...
wanita mampu menggoncang dunia...
wanitalah kaum yang istimewa...
segalanya adalah wanita...
yang mempunyai naluri berkasih sayang yang tidak ternilai....

semoga kita mensyukuri nikmat yang Allah kurniakan kepada wanita...

.............secanti cantik wanita adalah wanita yang solehah.....



-----------------
liendacr

Bookmark and Share

    


  Member Information For haslindacr_8318Profil   Hantar PM kepada haslindacr_8318   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 14:46


jadilah wanita solehah....yang taat kpd PENCIPTANYA..jua..ibu bapa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

Nurhidayah83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.03.2005
Ahli No: 15147
Posting: 29

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 18:03



wanita ni mudah sebenarnya masuk Syurga tapi juga cukup mudah untuk masuk neraka

............wanita............
panah Syaitan yang tak pernah gagal..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurhidayah83Profil   Hantar PM kepada Nurhidayah83   Quote dan BalasQuote

saljusakinah
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15109
Posting: 18
Dari: alor gajah

Melaka  


posticon Posting pada: 01-04-05 17:21



mengikut agama nasrani wanita tu ibarat senjata iblis dalam sesatkan manusia.Bagi yahudi pula wanita dipandang sbg sumber laknat sbb krn hawa adam dikeluarkan syurga.Tu hanyalah pandangan org yg cetek ilmu dan tiada pegangan agama.
golongan wanita ni sng sgt nak masuk neraka tp juga sng nak dpt ganjaran syurga.ALLAH tu maha adil dia jadikan byk kelebihan yg ada pd wanita tak pd lelaki.Kelebihan2 tu kire macam poin utk kite ke surga.Jd kenapa pilih neraka ????

BANNGA NYA AKU JADI WANITA.MOGA KITE SEMUA DAPAT JADI WANITA SOLEHAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For saljusakinahProfil   Hantar PM kepada saljusakinah   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 18:27


salam
alhamdulullah..sy suka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 05-04-05 13:34




lelaki lak jangan dok goyang kaki jer, tak tahu ker ramai lelaki masuk neraka kerana pompuan.
tak percaya? cuba pi mana2 market yang besar2 atau pesta, mana mata kita pandang kalau bukan .......... takkan tu pun tak tahu?


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

emi_84raimi
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15810
Posting: 7
Dari: skudai

Johor  


posticon Posting pada: 18-04-05 13:52


sebaik2 wanita ialah wanita solehah yang tahu menjaga diri dan paqndai mangawal hawa nafsunya yang banyak

Bookmark and Share

    


  Member Information For emi_84raimiProfil   Hantar PM kepada emi_84raimi   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-04-05 17:18


betul tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-05 17:36




betul kata emi tu...





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098747 saat. Lajunya....