Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 12 hari yang lalu
abid_19: 13 hari yang lalu
JonathanBaker: 15 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Pernah kah timbul dalam hati.....korang


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Pernah kah timbul dalam hati.....korang

Please Mendaftar To Post


Oleh Pernah kah timbul dalam hati.....korang

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-05 13:26


rasa jealous bila dengar orang meninggal?Saya pernah satu kali.......saya masi tertanya....napa perasaan tu timbul,sedangkan time abah meninggal dulu,pedihnya dihati,masa tu.....tedetik di hati ......bestnya orang tu,selesai sudah urusan dia di dunia........bila dfikir balik,amalan kita sampai dimana sudah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

nauwirQalbana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13556
Posting: 39
Dari: jelapang yang permai

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-03-05 00:48


ana pernah rasa camtu gak..tapi, seriaulaa. kot2 mati sebelum cukup amalan..bahaya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauwirQalbanaProfil   Hantar PM kepada nauwirQalbana   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 28-03-05 23:00



siapalah kita yang sebenarnya?


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ummu_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14791
Posting: 80

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 23:06


hmm..susah nak pk...tapi kite perlu memanfaatkan mase hidup kite nih..redha je lah ketentuan Allah..
jgn ragu2 dgn takdir Allah...mungkin org meninggal dihadapan kite...cukup ke amalan kite selama ini..
adakah sume amalan kite sempurna..mashaAllah..yg menentukan baik buruk bagi hambaNya...

-----------------
indahnya muslimah ...
seindah budinya..
seindah akhlaknya..
seindah tutur katanya..
insyaAllah..muslimah harapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_muslimahProfil   Hantar PM kepada ummu_muslimah   Quote dan BalasQuote

fhi88
Warga Rasmi
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15408
Posting: 4
Dari: Tampin

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-03-05 02:28




btol tuh..seriau r..cuak gila..kalau gi ziarah org meninggal tuh..dtg rasa keinsafan..skang ni ada earthquake baru plak..8.2 sk ..takutnye...




Bookmark and Share

    


  Member Information For fhi88Profil   Hantar PM kepada fhi88   Quote dan BalasQuote

Nurhidayah83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.03.2005
Ahli No: 15147
Posting: 29

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 16:24



amalan tak tau cukup atau tidak... tapi takut pula buat lebih banyak dosa


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurhidayah83Profil   Hantar PM kepada Nurhidayah83   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 30-03-05 14:22


takut pada dosa, mintak ler Allah beri petunjuk pada ana juga dan semua rakan2 seperjuangan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 15:12


pernah tu pernah selalu.....orang lain pun sya trasa sangat....apa lg kalau keadaannya meninggal tu menyayat hati..tu yg terasa sangat bila merasainya dan mengetahuinya....bergemuruh,berdebar dan entahlah..............

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

suz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2004
Ahli No: 13406
Posting: 122
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 15:15


...

amalan masih tak cukup....
kemanakah arah diri yang hina ini ...ke syurga atau ke neraka ? ? ? ? ?

hati ini milik Allah
diciptakan oleh Allah
hanya untuk menyintai Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For suzProfil   Hantar PM kepada suz   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 31-03-05 16:46


untuk ukhti wehdah...Apsal anti cakap bende2 macam tu. Anti jangan ingat lepas kite meninggal dunia, urusan kita dengan Allah selesai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-03-05 22:39


saya pernah mati sekali. mati tu tak seronok. kenapa nak jeles?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

jendela_hatiku
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15556
Posting: 56
Dari: Kuala Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-05 01:05




saya dah lalui kesedihan kehilangan org2 yg disayangi...

atuk---> 23 ogos 2003 (sbb 6 pg 22hb tu baru sampai dari KL...balik dr ambik ijazah kt UM..lgpun lg seminggu akak saya(cucu kesayangan atuk) nak bernikah..)

opah---> bln ogos 2004 (masa tu tgh dok mengajar anak murid..pak teh dtg jemput kat sekolah)

anak saudara--->bln jun 2004 (anak saudara yg pertama..anak akak saya yg kawin seminggu lps atuk meninggal...baby tu sempat 1 jam je berada kt dunia ni)

Bookmark and Share

    


  Member Information For jendela_hatikuProfil   Hantar PM kepada jendela_hatiku   Pergi ke jendela_hatiku's Website   Quote dan BalasQuote

jendela_hatiku
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15556
Posting: 56
Dari: Kuala Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-05 01:11


rasa jealous? entah..mungkin ada sikit tp rasa takut lebih mengatasi perasaan yg lain tu...mcm2 benda yg ditakutkan..bkn takut hantu...tp takut..
a) Allah ambik nyawa masa kita belum bersedia(tak cukup persiapan)

b) segala amalan selama ni tak diterima olehNya

c) ada lagi dosa tersirat yang belum ditebus..dan dosa tersurat yg belum diinsafi

Bookmark and Share

    


  Member Information For jendela_hatikuProfil   Hantar PM kepada jendela_hatiku   Pergi ke jendela_hatiku's Website   Quote dan BalasQuote

me
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2005
Ahli No: 15254
Posting: 54

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-05 01:44


....
rase jelous kadang2 ana pun ade terfikir beruntungnye mereka sbb meninggal sblm hari kiamat.tp apb memikirkan ttg kematian,rasa nak menangis...entah cukup ke tak amalan ana selama ini...kdg2 rase diri ana nie byk sgt buat dosa . macam mane lah kesakitan org yg meninggal bila roh mula meninggalkan jasad...
..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For meProfil   Hantar PM kepada me   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 03-04-05 05:24




Apa kata kita baca sajak ni;
PESANAN AKHIR DARIPADA SYED QUTB RAHIMAHULLAH...

Saudara,
Seandainya kau tangisi kematianku,
Dan kau siram pusaraku dengan air matamu,
Maka di atas tulang-tulangku
Yang hancur luluh,
Nyalakanlah obor buat umat ini
Dan...
Teruskan perjalanan ke gerbang jaya

Saudara,
Kematianku adalah suatu perjalanan
Mendapatkan KEKASIH yang sedang merindu
Taman-taman di Syurga TUHANku bangga menerimaku
Burung-burungnya berkicau riang menyambutku
Bahagialah hidupku di alam abadi

Saudara,
Puaka kegelapan pasti akan hancur
Dan alam ini akan disinari fajar lagi
Biarlah rohku terbang mendapatkan rindunya

Janganlah gentar berkelana di alam abadi
Nun di sana fajar sedang memancar...

(Ditulis beberapa ketika sebelum beliau menemui SYAHID)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.090358 saat. Lajunya....