Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 23 hari yang lalu
izdham: 32 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 41 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Cinta yang tak terbalas


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Cinta yang tak terbalas

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Cinta yang tak terbalas

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 15:09


Adakah saudara/ri pernah merasa perkara ni?ana first time merasa macam ni..memang terasa...betul-betul terasa menderita..sesungguhnya jodoh itu takdir..segala yang dirancang oleh manusia, yang memastikan ia berlaku atau tak adalah Allah jua..tapi nak buat camne, hidup mesti kena ceria kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 15:16


ya rabbi, tension giler bila teringat balik...
bila kita nak buat kawan biasa, orang lain mintak jadi kekasih. bila kita dah jumpa orang yg boleh dibuat teman hidup, dia tak nak pulak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 15:25


memang betul kata kuahdurian tu..yang masalanya ana baru pertama kali merasa..memang menderita..dahla tengah2 exam camni

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

anakmak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11979
Posting: 27
Dari: iium

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-03-05 15:26


assalamualaikum..mmg rasa frust je kan kalo mende ni jadi kat kita, tp life's must go on kan..jodoh pertemuan tu kan kat tangan Allah, kadang2 bila kita rasa syok sgt kt somebody tu, dia lak tak suka, dah ada org punya la, tak berkenan la, mcm2 lg la.But remember dis my frens; kadang2 apa yg kita rasa baik utk kita tu sbenarnya xbaik, so dat's y la kita tak dpt. begitula jugak kalo sbaliknya, kita rasa tak baik, tp sbenarnya baikokeh.sebaiknya kejar cinta allah dulu sbb ianya sentiasa berbalas(*_*) null

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakmakProfil   Hantar PM kepada anakmak   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 15:30


betul apa kata anakmak..cinta Allah itu tak ternilai harganya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

jejaka_sabar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.10.2004
Ahli No: 12091
Posting: 50
Dari: sG pETANi,Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-03-05 15:45


Jodoh dan pertemuan di tangan Allah SWT
Kita merancang Allah menentukan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejaka_sabarProfil   Hantar PM kepada jejaka_sabar   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 16:00


syukran sebab bagi nasihat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

mat
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 14998
Posting: 12
Dari: kelater

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-05 16:16




Alhamdulillah, sekurang-kurangnye anti dah ada pengalaman cinta, seronok tak masa cinta?

Bagi saya itu adalah suatu penglaman yang penting untuk masa depan kita nanti, kan kalau kita tak alami sesuatu itu kita mungkit tak dapat merasainya betapa susahnya lagi perit.

ini adalah satu iktibar bagi kita semua, supaya kita semua tak jadi macam ni juga (macam laki tu).

tapi kita semua mesti bersangka baik, tak semua lelaki macam tu, nanti tak kawin la.......!

mungkin ini ada hikmat sebalik pepisahan, ini nasib baik belum kawin kalau dah kawin, lagi susah kan? Percayalah lelaki yang soleh dijadikan untuk wanita solehah dan wanita solehah untuk lelaki yang soleh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For matProfil   Hantar PM kepada mat   Pergi ke mat's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 16:18


ana lelaki la...nama sebenar ahmad fairuz hafizan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

azareenzulaikha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.07.2004
Ahli No: 10383
Posting: 122
Dari: kangar

Perlis  


posticon Posting pada: 24-03-05 16:26



alahai sedihnya...mm sabarla...yang penting tumpu pada study...lelaki yang baik untuk perempuan yang baik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azareenzulaikhaProfil   Hantar PM kepada azareenzulaikha   Pergi ke azareenzulaikha's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 16:27


maaf saya nak menyampuk lagi. orang selalu cakap kalau orang tak nak kat kita, cari la lain. cakap senang... tapi serius saya bagitau, kalau selalu sangat kene reject, kalau ramai yg taknak kat kita, lama2 kita rasa low self-esteem tau. tak dapat lari dr perasaan putus asa woo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 16:28


mmg frust kalau cinta x berbalas.sebab tu,jgn menyatakan cinta dengan terlalu mudah.satu lagi kalau menyinta, berpada-padalah kerana ia mungkin akan berbalik kepada kita nanti. so nasihat saya cintailah seadanya....kerana ALLAH lebih berhak untuk dicintai sepenuhnya....
erm..kalau orang dah tak sudi, cari je yang lain.mungkin kita dipertemukan dengan seseorang yang lain sebelum kita dipertemukan dengan jodoh sebenar kita.
so berdoalah dan serahkan segala pada Allah..sesungguhnya Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita:hambaNYA.

[ Posting ini telah di edit oleh: khairi pada 2005-03-24 16:58 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

zujlah_mj
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14517
Posting: 69
Dari: ^PermatA JohoR^

Johor  


posticon Posting pada: 24-03-05 16:43




kesiannye kt korang ye..sbb cinta tak berbalas..saya tak penahlah merasa,tp mmg bnyak kali tolak cinta org....apa nak herankan?bunga bukan sekuntum...Tp jgn lupa wahai kaum adam..bila org perempuan tolak perasaan kita buat pertama kali..jgnlah putus asa,sbb klu kalian mmg sungguh2 sukakan nya..berusahalah hingga dapat..samaada melalui doa ,usaha,ikhtiar dan tawakkal...JGN TERLALU MURAH UTK BERIKAN CINTA ANDA PADA ORG LAIN PULA..ttpkanlah pendirian.

Wallahu a'lam.....

-----------------
kurangkan gurau senda kerana umat yg berjuang itu akan berjuang dgn brsungguh2:hasan al-bana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zujlah_mjProfil   Hantar PM kepada zujlah_mj   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 18:12


relaxla...
mende ni semua ade hikmahnyerkan??
so be cool guy!!
jika mahukan cinta,fahamila dulu ertinya..
bila dah bercinta fahami pula syariatNYA!ok..


Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 22:33


kita hanya mampu merancang tapi dia yg menentukan.ada hikmah di sebalik apa yg berlaku.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

hairose
Warga Rasmi
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12643
Posting: 6
Dari: dungun

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-03-05 22:52


cinta itu indah.banyak kerenah.memerlukan banyak kesabaran.alamilah cinta sejati.cinta yang menuju keredhaan-Nya.cinta yang sukar difahami.demi cinta rela korbankan segalanya.cinta yang lahir dari dua hati,bersatu menjadi satu.kerana keserasian...kerana pengorbanan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hairoseProfil   Hantar PM kepada hairose   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-03-05 02:53



Be a coOl guy...relax la k? ramai lagi...


Bila rindu,terkenang mu siang
terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam,makin
kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu,sentuhan mu ku rasa sayu
inginkan jiwamu selubungi,jiwa ini,
bawa ku dlm pelangi
melepasi segala hati ini

jauh angan ku lena,ku rasa kita
bersama,kau bawaku ke sana
ke alam kisah yg lama,kenangan di
dlm jiwa..
bila tersedar semula,disisiku kau
tiada
sukarnya ku pendam rasa,ingin ku
luahkan semua ooooouuu

bila rindu,terkenang mu siang
terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam,makin
kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu,sentuhan mu ku terasa
sayu
inginkan jiwamu selubungi,jiwa ini,
bawa ku dlm pelangi
melepasi segala hati ini

sesunguhnya kita mestilah
wujudkan sefahaman dan
hormatmu
hormati,ikhlas,kasih,
-------------------
makin tak ada,bertemu semula


Lirik lagu utk ruangan forum nie....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-03-05 09:59


jgn espect bila kita suka seseorang, orang tu gak akan suka kat kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-05 10:20




seperti yg ana saran dalam banyak discussion , buat semakan dulu, baca situasi, baca respon, buat research sama ada org tu berpunya atau tak , respon negatif atau tak ?pada ana cinta tu kalau ada tindakbalas dari pada empunya diri , kalau tak tu cuma peringkat suka/atau minat sahaja.sebab cinta datang dari hati , kalau kita tak dibenarkan masuk dalam dunia hati si empunya diri masakan ada cinta...suka atau minat tu mungkin ada laa fuhh macam brother luv pulak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-05 11:02


terima kasih semua kerana bagu nasihat berguna

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-05 11:18




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-05 11:28


dgn sape la tu yer.... sabarla... minta petunjuk dr allah byk2... kan allah itu sebaik2 tempat merujuk... ye tak...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-05 11:35


ada la tu.adik nuraiman_khairunnisa nak tahu ke..tak payah ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

farina
Warga Rasmi
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8741
Posting: 15
Dari: kelantan

japan  


posticon Posting pada: 25-03-05 13:33


ehem.. kalau dah jodoh tak kemana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farinaProfil   Hantar PM kepada farina   Pergi ke farina's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 25-03-05 13:56




Sedikit nasihat.... kalau berkawan tu..janganlah letak harapan yang tinggi.... bersedia terima risiko untuk ditinggalkan.. kerana manusia boleh berubah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

elyss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12570
Posting: 90
Dari: pekan baru,riau

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 25-03-05 14:33


cinta tak terbalas..???

anta ada jatuh hati pada seseorang ke? sape agaknyer gadis bertuah tu..ooo...patut la anta diam jer..exam rupenyer...tau tak hari ini ana ada forum.. presentation..tapi memandangkan masa tak sempat..jadi postpone lagi sampai selasa depan...tulah selagi tak present slagi tule neves tak hilang...

bagila tau ana saper gadis bertuah tu...rasa macam nak tau jer...

ntah2 ana tauy kot saper orangnyer....kekekeke...

-----------------
...diri ini tercari-cari identiti seorang wanita yang solehah... YA ALLAH berilah daku petunjuk dan hidayahMu..sesungguhnya hanya pada Mu ku meminta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For elyssProfil   Hantar PM kepada elyss   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-05 14:45




untuk renungan bersama

KENAPA AKU DIUJI?
"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka
dibiarkan saja mengatakan; "Kami
telah beriman," sedangkan mereka tidak diuji?
Dan
sesungguhnya kami telah menguji org2 yg sebelum
mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui
org2 yg
benar dan sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg
dusta."
-Surah Al-Ankabut ayat 2-3

KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-
IDAMKAN?
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia
amat
baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai
sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah
mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
-Surah Al-Baqarah ayat 216

KENAPA UJIAN SEBERAT INI?
"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan
sesuai dengan kesanggupannya."
-Surah Al-Baqarah ayat 286

RASA FRUST?
"Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula
kamu
bersedih hati,padahal kamulah org2 yg paling
tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman."
- Surah Al-Imran ayat 139

BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?
"Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah
kamu
(menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan
perkara-perkara yang berkebajikan), dan
kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada
kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan
bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di
daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu
kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai
kemenangan)."
-Surah Al-Imran ayat 200

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah)
dengan
jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan
sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat
kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"
-Surah Al-Baqarah ayat 45

APA YANG AKU DAPAT DRPD SEMUA INI?
"Sesungguhnya Allah telah membeli dr org2
mu'min,
diri, harta mereka dengan memberikan syurga
utk
mereka... ..
-Surah At-Taubah ayat 111

KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?
"Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain
drNya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal."
-Surah At-Taubah ayat 129

AKU DAH TAK DAPAT BERTAHAN LAGI!!!!!
"... ..dan jgnlah kamu berputus asa dr rahmat
Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dr
rahmat
Allah melainkan kaum yg kafir."
-Surah Yusuf ayat 12



Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-05 16:10


ramainye yang bagi nasihat..terharu plak ana...syukran jazilan kepada semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-05 21:15




hmmmp rasa putus asa tu lumrah tp jgn terlalu sedih dan x mahu teruskan usaha. asalkan niat yg baik dan cara yang baik.. InsyaAllah.

tahu tak?... semakin kerap kita gagal semakin dekat kita dengan kejayaan dan sesungguhnya hasilnya akan lebih manis dan bermakna di kemudian hari berbanding berjaya dengan sekali usaha.



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-03-05 11:53


Quote:
hidup mesti kena ceria kan..






a'aa hidup mesti ceria tapi ceria biar sesuai dgn keadaan...Pray N doa kepada Allah... don't give up..
erm.. tak taula, kena tanye yg lebih pakar


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

zati_bayani
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12586
Posting: 13
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-05 14:20


ada hikmahnye.....dari cinta tk berbalas,compare ngan kite terpaksa terima cinta org lain, sy rasa better kene cinta tk berbalas.... sekurang2 kite tahu tu mungkin bukan jodoh kite.....
tp...kalu org duk tergila2kan kite,tp kite tknk...masyaAllah..teruk rasenye...dalam dilemma di buatnye....setiap masa menghantui...kalau kene ngan yang pendendam, ya Allah...susah nnt...dat's y lah ade kes kene bunuh,simbah asid,langgar lari...hanya semata2 sebab kite tolak cinta.....subhanallah...mintak2 dijauhkan...amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zati_bayaniProfil   Hantar PM kepada zati_bayani   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-05 16:28


Quote:
ada la tu.adik nuraiman_khairunnisa nak tahu ke..tak payah



aiks... mcm tu plak die...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

Ismah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14527
Posting: 39
Dari: Tanah Merah

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-03-05 18:15


Assalmualaikum..
Saya pun nak nyampuk skalilah..Kalau terkena dengan benda cam nie..kita kenalah bebanyak bersabar..Betul tak..Biasalah tu..kalau kita nak jadi kawan..dia dah anggap lebih..mana boleh cam tu..Mungkin pilihan kita tak sama macam pilihan dia kat kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For IsmahProfil   Hantar PM kepada Ismah   Quote dan BalasQuote

umairoh
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9413
Posting: 12
Dari: jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-05 18:57


selalunya bila criter bab cinta bet, tapi kali ni ana baca suma luahan dan keluhan org2 yg tak berjaya bcinta, nasihat ana....belum sampai masa lagi tu, mak ayah hampa suruh hampa study dulu....so study la.....if nak sronok bercinta tggu bila dah mampu segalanya....sebab bila ada kemampuan semua benda boleh jadi tu pun dengan izin allah.......ana risaukan hampa yg blajar ni bila bcinta nak kawin, tapi x mampu lagi cthnya tak de duit, cinta tu kalau tak pandai jaga simpan lama lama dalam hati kut22 nanti jadi dosa....so hati2....start bila dah betul2 ready..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairohProfil   Hantar PM kepada umairoh   Pergi ke umairoh's Website   Quote dan BalasQuote

salsyafiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4174
Posting: 53
Dari: temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 10:33


assalamualaikum.....
sabarlah hafiz.......percayalah dengan janji tuhan kalau dah jodoh tak kemana ..........pastinya allah dah janjikan yang terbaik bwat jita.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsyafiqahProfil   Hantar PM kepada salsyafiqah   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 12:16



terima kasih semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

elyss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12570
Posting: 90
Dari: pekan baru,riau

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 17:20


betul tu ahmad fairuz hafizan ..kalau ada jodoh anta dgn gadis tu..takkan kemana nyer... hidup mestilagh ceria2 selalu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For elyssProfil   Hantar PM kepada elyss   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 13:34




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 13:40


betul tuh..mungkin gadis tu bukan milik farizan...ajal maut jodoh dan pertemuan di tangan tuhan...ikan di laut asam di darat, bertemu pula dalam kuali..andia pertemuan punca perpisahan biarlah mati menemukan semula...

mungkin Allah pertemukan kita dgn orang yg salah dulu, sebelum kita bejumpa dgn orag yg betul2 baik & sesuai dgn kita.

pasti ada hikmat di sebalik kejadian tuh....
kalao perempuan senang ana nak bg nasihat..ada tips nak atasinya...


usaha, doa, tawakal..insyaAllah berjaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-03-05 13:46


wbt

sabar yer...mmg perit, nak lupa lagi susah..macam seksa diri sendiri..tapi hidup kena ceria untuk family..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 13:52


syukran kat azzahrah..ana dah ok..
sehari je, rasa ko..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 14:01


sabar jelah.tak semua yg kita impikan kita akan dapat

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 14:23


syukran sbb amik berat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 16:28


mgkn saya blh kongsi cerita dgn faryzan_Islamic. saya tolak cinta org, dan tak pernah couple lg.

saya bknlah org yg ada rupa, bkn semua lelaki tgk rupa kan? saya tau kalau saya dah pandai bcouple, saya pandailah mempermudahkan agama, naik motor bdua, pg mkn2....so saya cuba stay single dan kuatkan azam.

susah mmg susah.. bila berjuang bersendirian dlm komuniti yg ikut pendirian mainstream..sume carik couple.

saya tolak hati seorg rakan ni...tp tuhan saja yg tau btapa saya menyimpan perasaan kpdnya.saya pun separuh gila dibuatnya. tp kuatkan semangat ...sabar je la tgk dia couple dgn org lain.
setakat ni saya belum nak berpaling tadah dari jln yg saya pilih. manusia akan belajar jd kuat bila berpaksikan diri sendiri.saya cuma hrp dia tak tbabit dgn perempuan merosakkan imannya.saya hrp awak begitu juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 22:15


Faryzan_Islamic tak abis-abis asyik terima kasih, terima kasih... banyak dapat nasihat yg berguna ye??? naper, cinta Faryzan_Islamic tak berbalas ek??? jgn mare...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 09:20


biasalah lelaki macam ana, bukannya handsome dan baik...so takdelah yang suka

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 09:51


kecantikan tu subjektif.setiap ada kelebihan dan keistimewaan msg2.ciri2 yg diingini oleh seseorg juga tak sama.so,x perlu la merendah diri.

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

elyss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12570
Posting: 90
Dari: pekan baru,riau

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 11:52


faryzan tak baik awak cakap gitu...manalah tau..kan...

-----------------
...diri ini tercari-cari identiti seorang wanita yang solehah... YA ALLAH berilah daku petunjuk dan hidayahMu..sesungguhnya hanya pada Mu ku meminta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For elyssProfil   Hantar PM kepada elyss   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 13:17


Quote:

On 2005-03-29 09:20, Faryzan_Islamic wrote:
biasalah lelaki macam ana, bukannya handsome dan baik...so takdelah yang suka



isy isy isy tak elok ckp camtu... pasangan kita kan dah ditentukan sejak azali lagi... kalau tak jadi cinta tu maknanya dia bukan pasangan kita yang dipilih oleh Allah.... jgn kecewa.... ramai lagi yang sedang menanti...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 13:22


ye tak ye jugak...Ya Allah, ampunkanlah dosa hambamu ini!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 29-03-05 13:50


Bagi ana, kalau cinta ana tak berbalas ana akan diam & akur aje. Mungkin dia bukan pasangan terbaik untuk ana.Mungkin jugak ana bukan wanita yg terbentuk dr tulang rusuk kirinya. Sbb pada ana, setiap manusia diciptakan berpasang2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 15:01


setiap orang mempunyai kelebihan dan kekurangan diri masing2, setiap yg Allah jadikan semuanya cantik, serta cukup sifat2nya.

Jagan CINTA seseorang rupanya, Jangan SAYANG kerana kata2nya, Jangan SUKA kerana janji2 manisnya, tapi8 CINTAlah ia kerana Allah, SAYANGLAH ia keran Akhlaknya dan Sukalah ia kerana kejujurannya.

Ajal, maut jodoh pertemuan di tangan Tuhan..

Ikan di laut , asam di darat bertemu juga dalam kuali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 29-03-05 16:19


Betul ker....... Org teraniaya doanyer makbul?



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 16:51


farhanna, doa orang teraniaya sentiasa dimakbulkan Allah, tapi depend pada masa la..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

rahaf
Warga Rasmi
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15432
Posting: 1

Pahang  


posticon Posting pada: 29-03-05 17:22



lumrah alam...kdg2 ape kita nak tak dapat.. tapi yaqin lah..Allah itu adil..
setiap yg berlaku da hikmah..
bertemu tak jemu berpisah tak gelisah.. ok salam ukhwah 4all


Bookmark and Share

    


  Member Information For rahafProfil   Hantar PM kepada rahaf   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 13:11




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

wahyuni
Warga Rasmi
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12944
Posting: 2
Dari: timur

Pahang  


posticon Posting pada: 30-03-05 17:21


..
cinta tak berbalas tidak mengapa lagi..masing2 belum memberikan apa2 harapan...bagaimana jika cinta sudah berbalas..harapan sudah dihulurkan..janji ditabur?....alih2 kasih beralih arah...siapa yang menderita..orang yang dikhianati kesetiaan yang akan menderita....jika sudah dapat cinta...peliharalah..bajalah ia....jangan khianatinya...

-----------------
wahyuni pelengkap peribadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahyuniProfil   Hantar PM kepada wahyuni   Quote dan BalasQuote

wahyuni
Warga Rasmi
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12944
Posting: 2
Dari: timur

Pahang  


posticon Posting pada: 30-03-05 17:23


..
cinta tak berbalas tidak mengapa lagi..masing2 belum memberikan apa2 harapan...bagaimana jika cinta sudah berbalas..harapan sudah dihulurkan..janji ditabur?....alih2 kasih beralih arah...siapa yang menderita..orang yang dikhianati kesetiaan yang akan menderita....jika sudah dapat cinta...peliharalah..bajalah ia....jangan khianatinya...

-----------------
wahyuni pelengkap peribadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahyuniProfil   Hantar PM kepada wahyuni   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 09:41


betul apa yang dikatakan oleh wahyuni tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

elyss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12570
Posting: 90
Dari: pekan baru,riau

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 12:15


to the person who start this topic..
mmm...i wonder why you seems like....????
do u have any problem..??....
why suddenly u dissappears..???
i wonder why...

-----------------
...diri ini tercari-cari identiti seorang wanita yang solehah... YA ALLAH berilah daku petunjuk dan hidayahMu..sesungguhnya hanya pada Mu ku meminta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For elyssProfil   Hantar PM kepada elyss   Quote dan BalasQuote

_husna_
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14875
Posting: 62
Dari: balai berita

Johor  


posticon Posting pada: 31-03-05 14:41



banyakkan sabar..bile banyak dugaan pasti ade hikmah disebaliknya...

senang cakapkan?sebab modalnya adalah air liur..cube buat tengok..

seandainya si dia tercipta dan terbaik utk faryzan_islamic..hati si dia akan kembali terbuka..
banyak2 berdoa k.

Bookmark and Share

    


  Member Information For _husna_Profil   Hantar PM kepada _husna_   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 31-03-05 15:50


ana dah dua kali rase bende ni. Memule memang rasa macam tak nak nak hidup lagi. Tapi bila dah dapat yang baru, haaa...dah lupe bende2 yang lepas tu.Tak kisah lah...Jodoh Allah dah tentukan.Kalu nak jadi, Alahamdulillah, dia memang jodoh kita.kalau bukan nak buat macam mana...Takdir Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 31-03-05 16:51


selalulah berfikir ...kita bersedih hanyalah krn satu sebab...dan ada bnyk sbb utk kita gembira..kita kena gembirakan mak&ayah,adik beradik,kawan dan mereka yg mengelilingi kita...krn baru kita sedari yg ramai lagi yang menyayangi diri kita..ana pun dulu macam tu jugak..cpt2 buat post moterm.. skrg ni alhamdulillah...mungkin ini lebih baik utk kita..dan hanya Allah yang maha mengetahui apa yg terbaik utk kita,....

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 10:57


songkok_aji02, betul kata anta tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

elyss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12570
Posting: 90
Dari: pekan baru,riau

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 02-04-05 14:38


tak mengapalah kalau anta tak nak jwb mungkin ana tau jawapan nye...terima kasih...thank you for everything...thank you for being my friend for a few months..thank you very much..thank you so much....thanksssssss........ .

mungkin ana tak sesuai jadi kawan anta...orang yang sebaik anta...THANK YOU SO MUCH....... .

-----------------
...diri ini tercari-cari identiti seorang wanita yang solehah... YA ALLAH berilah daku petunjuk dan hidayahMu..sesungguhnya hanya pada Mu ku meminta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For elyssProfil   Hantar PM kepada elyss   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-04-05 15:04




Wahai sahabat seIslam ku...

Mengapa didambakan cinta manusia yg tak dibalas,
lebih afdhal jika diri mu mendambakan cinta yg hakiki dri ILAHI yg maha Esa... yg semestinya abadi lagi suci.... dan sesungguhnya Allah lebih mengetahui segala yg tersurat pd dirimu....

Saya teringat salah satu message simpanan saya.....
Renungilah..., "Kiranya tiada cinta insani untukmu, cukuplah cinta dari yg PENCIPTA untukmu kerna kelak pasti ada cinta dr insan yg mencintaimu keranaNya...."

Wallua'lam....
Senyum sokmo ok....
Banyak2kan berdoa pd Allah & beribadatlah kepadaNya utk ketenangan jiwa.....

.....

-----------------
Sesungguhnya tanggungjawab melebihi masa yang ada....maka berjuanglah untuknya!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-05 15:06


hmmm...tak palah.orang da tak sudi nak buat camna kan... .

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-05 15:33


byknyer en. faryzan posting kt sinie...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-04-05 18:04


kalu dah jodoh tak kemane...tul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-05 21:46


Quote:

On 2005-03-29 09:20, Faryzan_Islamic wrote:
biasalah lelaki macam ana, bukannya handsome dan baik...so takdelah yang suka


jangan risau, samalah kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

nursumayyah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12106
Posting: 5
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 05-04-05 10:57


ASSALAMUALAIKUM......
BOLEH ANA JOIN?ANA DOAKAN SEMOGA ENTA BERJAYA DALAM FINAL EXAM...

"KALAU BESAR YANG DITUNTUT DAN MULIA YANG DICARI,NESCAYA BANYAKLAH KEPAYAHAN DAN KESUSAHAN MELALUINYA,PANJANG JALANNYA DAN BANYAK RINTANGANNYA"
........IMAM AL-GHAZALI........

SALAM UKHWAH FILLAH.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nursumayyahProfil   Hantar PM kepada nursumayyah   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 05-04-05 11:23



terimalah hakikat wahai semua sahabat..
tak semua yang kita inginkan akan kita dapat
terimalah semua itu sebagai suratan
Untuk pedoman dimasa hadapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 16:17


betul kata maisarahlisa tu..terimalah yang seadanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 09:38




kiranya tiada cinta insani untukmu,
cukuplah cinta ALLAH penyuluh hidupmu,
kelak akan ada cinta untukmu dari insan yang cintakan ALLAH seperti mana cintamu kepadaNYA..

semoga sentiasa tabah menghadapi hari2 yang mendatang..

wasalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-04-05 10:38


setiap yg berlaku ada hikmat di sebaliknya..kita hanya merancang, Allah jua yg menentukan.

mngkin kita akan bertemu dgn yg lebih baik lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-05 13:56




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 13:41




biasa la tu.... setiap pertemuan ada perpisahan... masa bercinta tu jangan la buat cam dah kahwin lak... kalau tak jadi.... cam ner?
lelaki ok la sebab rasa seronok tapi pompuan....
tanya la pompuan....



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 14:00


saper tau tetiba jodoh faryzan dalam ukhwah ni..sama mcm shah..shah jgn marah yek..akak bg contoh jer..tgk shah cool jer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 14:16




saper tau tetiba jodoh faryzan dalam ukhwah ni..sama mcm shah..shah jgn marah yek..akak bg contoh jer..tgk shah cool jer..

mana boleh marah... nanti cepat tua, belum sempat dapat anak orang dah panggil atuk...

siapa dia faryzan... jangan orang yang posting sebelumnya.... jangan marah.. nanti lekas....



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 15:32


cool guy..
apa salahnye kite beri laluan dulu pada yang tedesak..ia nampak lebih matang!jenis kite makin kurang,jangan jelojoh tau,banyak lagi yg menunggu..
p/s: utk kaum adam shj!

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 16:22


ok semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

anis_wizana
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13795
Posting: 9
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-04-05 12:43



tula Faryzan, atuk cakap xnak dengar. atuk cakap kecik2 jangan nak bercinta...kan baru 5 tahun...masih kecik lagi tu...hehehe
ops!sori...gurau jer...
walauapapun...bersabarlah..mmg itulah adat dunia.namun jadikanlah sabar itu pegangan hidup, InsyaAllah ia akan menjadi pedang dan senjata kita daalm apa jua keadaan...semoga berjaya....
ingatlah!!!jodoh pertemuan ajal maut,itu semuanya ditangan Allah..
wish u best of luck!

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_wizanaProfil   Hantar PM kepada anis_wizana   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 13:04


ye tak ye gak..baru umur 5thn, dah nak bercinta...atuk shah kena nasihat faryzan awal2

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 13-04-05 18:05




jangan bimbang faryzan.... mungkin yang jauh dirindui tapi rupanyer yag dekat itu jodoh kiter...




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 10:30


maybe betul kata shah tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:30




eh..eh.... cam dah ketemu lak..
dah jumpa yang ada didepan mata ker...
ker yang kat skreen komputer..
lagi dekat..




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 16:47


yelah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 16:52




ceh...

nampakgaya dapat la kita makan nasi minyak faryzan...

bila tu faryzan...




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 16:57


tunggu hingga umur faryzan 30thn la

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 17:02




mak oiiii... tua dah tu....





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 17:05


tua???kenalah turun..masa 25-30thn kot..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 17:09




25 tu ngam la tu..





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-04-05 17:13




ana lagi tua hari nie dah masuk 32thn pun...kalau pemain bola nie menunggu hari nak pencen jer nie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 17:16




shah paling takut kalau kahwin tua...





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 23:21


takutnyee....kalau cinta tak terbalas nie parah ckit kot kalu kiter dah suke gler pd dia...
sedih gak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 15-04-05 01:10




-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-04-05 17:43




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

putera_durranie
Warga Rasmi
Menyertai: 27.05.2005
Ahli No: 16732
Posting: 9
Dari: bumi limpahan rahmat

syria  


posticon Posting pada: 30-05-05 18:39




jika kita tak dapat cinta manusia, itu lumrah!!!!
tetapi awah jika kita tidak mendapat cinta ALLAH.


Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_durranieProfil   Hantar PM kepada putera_durranie   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-05-05 19:10


al-hamdu li'Llah, x pernah terjadi macam tu kat sy. syukur sb cinta pertama sy berkekalan sampai sekarang. kepada yg pernah alami tu, jgn marah ye...... :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 14:43


Assalamualaikum...

perkara biasa lah.....nama pun cinta; tak semuanya dapat responts yang baik.. sebab 2 cinta ngn manusia..
tapi.. cinta Allah xpernah sesekali dia kecewakan kita.. DIA akan balas bila mana kita semakin tinggi rasa cinta dan beriman kepada-NYA..

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Cinta yang tak terbalas

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.232629 saat. Lajunya....