Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Nothing Last Forever
-- Sidney Sheldon

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 16 jam, 25 minit yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
nur_tinta: 22 hari yang lalu


Klinik Ukhwah
Topik: cara nak bagi wajah cerah bersih??


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow, dramian219
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Klinik Ukhwah
    »» cara nak bagi wajah cerah bersih??

Please Mendaftar To Post


Oleh cara nak bagi wajah cerah bersih??

huda_yusof
Warga Rasmi
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14902
Posting: 15
Dari: kuala kangsar bandar diraja

Perak  


posticon Posting pada: 18-03-05 17:20


...
ada sapa sapa tau macam mana nak bg wajah yang kena "SUNBURN" ni cerah balik??
ana nak mintak rawatan tradisional..
kulit ana dah jadi merah macam ni dah..
maklumla..belajar kat utara,kena terima seadanya..huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For huda_yusofProfil   Hantar PM kepada huda_yusof   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-03-05 17:26




Ambik segenggam kacang hijau. Kisar hingga hancur. Kemudian campurkan putih telur. Gaul rata2 dan lumurkan di wajah. Tunggu setengah jam & cuci dgn air. Ws.


-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 18-03-05 21:32


biarkan je. lame2 nanti hilang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

al_abbas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14978
Posting: 23
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 19-03-05 09:29


Saya setuju dgn pendapat alifmimyanun. Kalau setakat kena sunburn tu tak perlu pakai apa-apa ubat. Biarkan saja...Lama-lama cerahla kembali wajah adik tu..


Bookmark and Share

    


  Member Information For al_abbasProfil   Hantar PM kepada al_abbas   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-03-05 10:07




erm....yang bagi pndapat suma laki ya...nampaknya sal pnjagaan muka ni laki lg xpert

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-03-05 10:12




betula la tu ummusafiah.... laki pun pandai jaga kecantikkan tau....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

umm_syuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12460
Posting: 61
Dari: bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-05 15:49


ana rasa majoriti alami masalah yg sama. ana pun sama gak . tapi ana biarkan je...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umm_syuhadaProfil   Hantar PM kepada umm_syuhada   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-03-05 20:23




pakai jer serbuk jamu asli....mcm Puteri Emas, keluaran Mustika Ratu.

atau tak pun sentiasalah berwudhuk dan pancaran sinar wudhuk menyerlahkan lagi seri wajah anda.

TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-03-05 20:40


wbt


kalau nak elakkan sunburn..sapu ubat sunburn ..2 jam seblum keluar dari umah. pastu..bila kuar dari umah, lepas 3 jam..sapu ubat tu pada muka.

kawan ana buat mcm tu. selain tu..seperti biasa...orang dulu2 pakai payung bila keluar rumah. bahaya tau kalau kena sinaran cahaya matahari ni..kalau kulit yang sensitif ni kena..kalau selalu sgt..sometimes ia akan menyebabkan kanser kulit. ana tahu pun sebab kakak ana doktor.

banyak cara nya..kalau diikutkan..tapi kalau nak lagi berkesan..gunalah..air wudhu'

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

huda_yusof
Warga Rasmi
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14902
Posting: 15
Dari: kuala kangsar bandar diraja

Perak  


posticon Posting pada: 20-03-05 21:29


...hmm..terime kasih yee..ana akan buat apa yang disuruh..insyaAllah..
lepas2 habis matrx ni baru boleh mula..Xde masa nak praktik kat sini..huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For huda_yusofProfil   Hantar PM kepada huda_yusof   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 03:02


alhamdulillah stakat nih sun x burn muka hamba lagi @[email protected]

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

ainun_nazihah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14739
Posting: 15
Dari: sg buaya

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-05 09:41


...
klu nak cerahkn muke rendam muke dgn klorox... gerenti cerah
klu tak cerah gak berserah pd Allah SWT...
p/s:jgn wat plak.sj je sbnrnye ainun pun tak tau.agaknye dgn slalu amik wudhuk pn bleh cerahkn muke.insyallah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainun_nazihahProfil   Hantar PM kepada ainun_nazihah   Quote dan BalasQuote

umm_syuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12460
Posting: 61
Dari: bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 15:42


isk...isk...isk...rendam dlm clorox??? nk lunturkan warna baju leh la

Bookmark and Share

    


  Member Information For umm_syuhadaProfil   Hantar PM kepada umm_syuhada   Quote dan BalasQuote

yoma
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14789
Posting: 60
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 15:22


adik cuci muka tak? mesti cuci kan lepas cuci muka, gunakn toner atau penyegar sebab bila dah cuci muka, liang2 terbuka.pastu gunakn pelembap. bedak? adik guna bedak kompek ke?atau bedak botol jer,.tak kisahlah bedak ape pun.pakailah alas bedak.sebaik2nya gunakan alas bedak yang boleh kurangkan uv ke muka adik yg lawa tu......sebaik2nya dari penbersih muka hingglah yang ke bedak gunakan yg ada perlindungan dr uv. lama2 tu Insyaallah.hilanglah kesan sunburn tu.hah jgn lupa bc bismillah sebelum cuci muka ok?

Bookmark and Share

    


  Member Information For yomaProfil   Hantar PM kepada yoma   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 29-03-05 14:30


saye sunburn bile mandi laut. besh.
pastu kulit pun kaler suntan.
alahai, takpayah pakai sunblock pun.



Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-05-05 12:57


Quote:

On 2005-03-28 15:22, yoma wrote:
adik cuci muka tak? mesti cuci kan lepas cuci muka, gunakn toner atau penyegar sebab bila dah cuci muka, liang2 terbuka.pastu gunakn pelembap. bedak? adik guna bedak kompek ke?atau bedak botol jer,.tak kisahlah bedak ape pun.pakailah alas bedak.sebaik2nya gunakan alas bedak yang boleh kurangkan uv ke muka adik yg lawa tu......sebaik2nya dari penbersih muka hingglah yang ke bedak gunakan yg ada perlindungan dr uv. lama2 tu Insyaallah.hilanglah kesan sunburn tu.hah jgn lupa bc bismillah sebelum cuci muka ok?



berkesan ke???

-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

addeena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5977
Posting: 43

Selangor  


posticon Posting pada: 14-05-05 13:01


cuci muka guna tepung [email protected] pulut. ana dpt petua ni pun dari salah seorang dokte kecantikan yg buat kajian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For addeenaProfil   Hantar PM kepada addeena   Quote dan BalasQuote

puteri_hudda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15749
Posting: 79
Dari: selama perak

Perak  


posticon Posting pada: 14-05-05 16:56




ana pun terjadi perkara yang sama...
tiap2 hari duk kat padang...


Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_huddaProfil   Hantar PM kepada puteri_hudda   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 09:34


buh tepung manyak2........then putih la dia.hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 09-07-06 02:19


setau sunburn biar saja sebab saya pernah kena. pasrtu lama2 di a ok lah. insyaALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-07-06 08:04


ni petua ni....tak pernah try lagi..tapi cuba lah...

nak bagi wajah cerah dan bersih sebenarnya tak payah nak guna segala macam bahan pencerahan dan pembersihan.

cukuplah dengan mengambil wuduk dan qiamulail.Kalau dulu kita solat 5 waktu sahaja maka cuba-cubakanlah amalkan perkara solat sunat pula.Solat dhuha,tahajjud dan sebagainya.Banyak kelebihan qiamulail ni sebenarnya.

tak begitu..?

:roll:


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 09-07-06 08:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-07-06 09:51


ana rasa kalau pakai krim sunburn pun tak jadi apa,sebab dia hanya tahan untuk seketika saja...time mandi tu jangan guna sabun untuk cuci muka sebab nanti muka kita akan jadi kering dan merosakkan sel2 kulit.oleh itu pakai lah krim yang khas untuk muka saja...
tapi petua yang paling afdhalnyer ambilla wudhuk selalu...tak kira waktu solat ke ataupun sebaliknya...biasekan lepas mandi saja ambik wudhuk...mudah-mudahan diberkatinya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 09-07-06 15:04


Pada 09-07-06 08:04 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

ni petua ni....tak pernah try lagi..tapi cuba lah...

nak bagi wajah cerah dan bersih sebenarnya tak payah nak guna segala macam bahan pencerahan dan pembersihan.

cukuplah dengan mengambil wuduk dan qiamulail.Kalau dulu kita solat 5 waktu sahaja maka cuba-cubakanlah amalkan perkara solat sunat pula.Solat dhuha,tahajjud dan sebagainya.Banyak kelebihan qiamulail ni sebenarnya.

tak begitu..?

:roll:



betul tuu..sesamalah kita guna cara trouver_99.bukan saja wudhuk malah qiamullail pun dapat mencerahkan wajah di samping memberikan nur kepada wajah dan memberikan ketenangan hati.lepas itu masalah kita pun boleh selesai.lagipun produk pencerahan sekarang ni banyak yang tak menepati piawaian halalnya.so apa tunggu lagi..amalkanlah..insyaAllah


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-07-06 16:26


pakai bedak sejuk...ana dah cuba...beli saja kat kedai mamak tak payah nak kisar2...hehe...cubalah.. :lol:


-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 14:57


tak apa lah... biar lah hitam... hitam manis si tampuk manggis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-07-06 15:38


Pada 13-07-06 14:57 , imthiyaz posting:

!!! QUOTE !!!

tak apa lah... biar lah hitam... hitam manis si tampuk manggis...


biarlah hitam asalkan 'manis'...ALLAH menciptakan setiap makhluk dengan kecantikannya yang tersendiri...cuma 'kecantikannya' berbeza2...ciptaan ALLAH SWT cukup2,tersangat2 indah...BERSYUKUR dengan ANUGERAHNYA.. :-)


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 03:13


Pada 13-07-06 14:57 , imthiyaz posting:

!!! QUOTE !!!

tak apa lah... biar lah hitam... hitam manis si tampuk manggis...

emm sedap ayat ini, macam pantun pun ada :lol:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 08:10


Pada 13-07-06 14:57 , imthiyaz posting:

!!! QUOTE !!!

tak apa lah... biar lah hitam... hitam manis si tampuk manggis...


masyaAllah,penciptaan manusia dah memang cantik sifatnya,janganlah risau..nak muka berseri2,amalkan baca Al-Quran terutamanya ubtuk golongan hawa...Al-Quran adalah awet muda...dengan syarat yaqen pada Allah 100%


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

tulipsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2004
Ahli No: 10336
Posting: 223
Dari: Bumi Johore

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 09:06


wuduk cukup untuk penyeri muka...lebih baik tenang wajah..dari kulit putih tapi bila lihat wajah rasa berserabut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulipsolehahProfil   Hantar PM kepada tulipsolehah   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 09:15


dan tanda-tanda orang berakal itu tidak berubah wajahnya waktu menerima umpat dan keji... :-P


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-12-06 10:51


tomato dan timun diparut....pas tu ambil dia punya hampas tampal kat muka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 10:52


Pada 11-12-06 10:51 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

tomato dan timun diparut....pas tu ambil dia punya hampas tampal kat muka.

tampal macam mana tu nak pakai selotep ke? :lol:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

fifah
Warga Rasmi
Menyertai: 23.04.2006
Ahli No: 24372
Posting: 11
Dari: baling

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 12:47


EVERYONE IS BUSY THINKING ON HOW TO BE FAIR dan LOVELY......

it's not wrong to hve such desire but think on the intention..the niat.....
'innamal a'malubinniat'....
adakh bemasalh jika anda tidak berkulit cerah....
adakh anda dibuang kerja kerena tidak secerah american artist....
adaakh pensyarah anda memberi markah yang rendah jika anda tidak berwajah cerah..
dan yang apling penting...
adakah amalan anda tidak diterima ALLAH jika anda tidak berkulit cerah.....
fikir2 kanlah.......

nak bekulit cerah janganlah sampai terpesong niat...
janagn sampai tabarrush.......
bersyukurlah dengan apa yang ada........

Bookmark and Share

    


  Member Information For fifahProfil   Hantar PM kepada fifah   Quote dan BalasQuote

islamiah_girl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27684
Posting: 34

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 14:19


alaa senang saja...guna pencuci mukalah...kan banyak pencuci muka yang jual kat kedai tu....tinggal beli saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamiah_girlProfil   Hantar PM kepada islamiah_girl   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 15:34


orang nak gne tradisional lah islamiah girl....yang baru-baru ini banyak chemical....xbek 4 face jugak kan...tapi beli kat kdai agy senang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 15:38


Pada 11-12-06 14:19 , islamiah_girl posting:

!!! QUOTE !!!

alaa senang saja...guna pencuci mukalah...kan banyak pencuci muka yang jual kat kedai tu....tinggal beli saja....


salam..
huhuhu..sabar saja laaa...
Aha...nak beli pun poketnya kena ada lah isinya...
apa pun wudhuk lah seelok2nya..
insya Allah...


-----------------
kembara mencariNYA


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

NuhaAwatif
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27707
Posting: 28
Dari: Perak Darul Ridzuan.......

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 15:54


pakai bedak sejuk...tampal tebal2 sikit...
lagi tebal lagi mujarab!!!!.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaAwatifProfil   Hantar PM kepada NuhaAwatif   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 19:57


picit jerawat dan basuh dengan antirust!hehehe...gurau saja!

cucilah muka tu selalu seperti berwuduk...

dan pakailah pencuci muka yang halal..

janganlah selalu sentuh muka jika tangan xbersih...

akhirnya tawakal sajalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

islamiah_girl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27684
Posting: 34

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 10:11


Pada 11-12-06 15:34 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

orang nak gne tradisional lah islamiah girl....yang baru-baru ini banyak chemical....xbek 4 face jugak kan...tapi beli kat kdai agy senang...



suka hati orglah...nak guna cara tradisional...hmm...yang tu kena tanya nenek masing2lah...heheh...javascript: tak()
:-D


-----------------
senyum sokmo...be happy dan good luck to you!!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamiah_girlProfil   Hantar PM kepada islamiah_girl   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-12-06 10:33


salam
kalau nak yang traditional ni lambat sikit.senang saja belilah sunblock spf 25 jenama banana boat untuk face,saya belajar kat uia ini pun kadang-kadang kala burn kulit,sejak pakai sun block oklah tak lah teruk sangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 12-12-06 12:17


boleh jugak letak isi tomato tu kat muka... sapu ke seluruh muka.. biar sampai dia kering.. lepas itu cuci lah dengan air bersih...

nanti kulit muka rasa lembut dan bersih.. cuba lah!! ana selalu buat..

selamat mencuba :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 12-12-06 13:46


pernah try tomato tu dulu,kiranya nak haluskan kulit.tapi habis gatal satu muka..hehe.ikut kesesuaian org lah agaknya.tapi kan.muka burn atau tan ini sangat diminati di barat dan pak arab.maybe sebab mereka dah boring tengok muka putih2 keliling mereka.saya sendiri tak lah cerah sangat.selalu cari jalan nak cerahkan muka lah apelah tapi ada sekali masa konvensyen melibatkan mereka2 ni.tiba-tiba rasa malu standard nak sembunyi bawah meja pun ada bila mat2 saleh(yang perempuan)tak habis-habis dok kata "i wish i have your skin" "i spent hundreds just make my skin tan...bla bla.."
kelakar,yang kita tak sudah2 nak putihkan kulit,yang mereka cari jalan nak gelapkan kulit.sabar sajalah.

yang penting bagi saya,kulit yang bersih dan sihat..doesn't really matter about the color.tapi jangan muka jadi purple, biru hijau dah lah

p/s:manusia memang susah nak berpuas hati...

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 15:01


Pakai saja pencuci muka saja............
Takut dah cantik nanti lupa diri pula kan.......
Terima saja lah seadanya keadaan diri..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 12-12-06 18:13


ana bagi cadangan jangan pakai main panas..lepas itu pakai sunblock selalu.... :-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 00:12


tak payah susah2 nak fikir lah... mari sini dengar nak bagitahu petua turun temurun sejak 1400 tahun lampau lagi digunakan... dijamin berkesan... yang nak bersih, putih berseri semua boleh... tidak ada duit pun tak mengapa...

Langkah 1: bukak pili air @ pergi dekat tempat ada air yang lebih dr 2 kolah

Langkah 2: tadah air atas tangan, then sapu ke muka sambil niat dalam hati "Sahaja aku berwudhuk kerana Allah taala"

Langkah 3,4,5,6....: Buat macam anda ambil wudhuk seterusnya...

Langkah terakhir: Tunaikan solat sunat wudhu...

InsyaAllah... mujarab... dijamin oleh Nabi Muhammad dan juga Allah swt... al-Quran pun ada syorkan... :-)

InsyaAllah muka akan berseri-seri dengan cahaya iman... yang kulit putih nampak bersinar.. yang kulit gelap nampak berseri... tak payah nak beli Fair dan Lovely... tak payah beli timun...

p/s: beli timun untuk makan tak mengapa lah... :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_girl
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 27012
Posting: 53
Dari: depan pc

italy  


posticon Posting pada: 13-12-06 11:25


Pada 11-12-06 10:51 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

tomato dan timun diparut....pas tu ambil dia punya hampas tampal kat muka.


tomato tu kenalah cuci bersih-2 ............... bagi pendapat ana ia berkesan agaknya
:-P ;-) :-D


-----------------
~hidup biar berdakwah~
(",)student91


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_girlProfil   Hantar PM kepada muslimah_girl   Quote dan BalasQuote

muslimah_girl
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 27012
Posting: 53
Dari: depan pc

italy  


posticon Posting pada: 13-12-06 11:30


kalau nak hilangkan lingkaran bawah mata pula bagaimana ye????

ada ore cakap kena bubuh hampas teh kat bawah mater.... ye ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_girlProfil   Hantar PM kepada muslimah_girl   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 13-12-06 11:35


haa..bawah mata through my own xperience.tidur kena cukup.and mata tu tak boleh dipaksa2 untuk menatap pc or tv lama2.jangan baca buku dalam gelap.pendek kata apa saja yang org buat untuk mencegah rabun tu.sebenarnya,mencegah jugak lingkaran bawah mata.
wallahulam

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.12701 saat. Lajunya....