Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Utara..USM..UUM..?


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Utara..USM..UUM..?

Please Mendaftar To Post


Oleh Utara..USM..UUM..?

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-06-03 16:08


Assalamualaikum...

Herm...drpd pemerhatian la kan...kbykan ahli blaja kat IPT di Sekitar KL n Selangor?...Ada tak ug blaja kat belah2 utara mcm USM ke?...UUM ke?...anyway..blaja kat belah utara ni kurang "sesak" dan "taraf hidup" pun rendah la skit daripada kat belah2 Selatan....

~Anyway....kakyong suka dok kat Utara..hihihi ..tenang dan aman...herm...~

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-06-03 18:43


Assalamualaikum....

kakyong, kalau UiTM Pulau Pinang tu kira kat utara tak??heheh....

tak berani nak bagi komen sbb tak tahu UiTM Pulau Pinang ni kat utara ke tak...hihi..

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-03 21:24


as'kum kak yong..usm kubang kerian kat pantai timur leh join tak? boleh lah yea..boleh yea.. plss...plss.. boleh yea...

tapi ana ni bukan std.. saja nak menyibuk kat situ ..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

Belalang_kampung
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 74
Posting: 255
Dari: Minden-Transkerian

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-06-03 21:50


Assalamualaikum..
Alhamdulillah..

Ni dia mai dah..hehehe..ana anak didik USM Kampus Minden (Induk) P.Pinang dan USM Kampus Kejuruteraan Nibong Tebal..juga dalam P.Pinang..Insya Allah..sekarang ni ana kat kampus Nibong Tebal nie..datang la sini..Subhanallah lawaa..

Kalau Kakyong nak tau..Albinanji 10 tupun sahabat sekampus ana juga..USM Minden sekelai dengan ana dulu..tapi sekarang ni kami dah berpisah..hehehe..



-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

syura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 200
Posting: 109
Dari: :~:jalan sabak:~:

egypt  


posticon Posting pada: 30-06-03 10:53


assalamuaalaikum wbt kak yong..

erm.. nampak nya x ramai yg blajar kat usm.kat induk pinang x de ke?
ok.. ana blajar kat usm penang(minden), tahun 3
..


wassalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

syura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 200
Posting: 109
Dari: :~:jalan sabak:~:

egypt  


posticon Posting pada: 30-06-03 10:53


assalamuaalaikum wbt kak yong..

erm.. nampak nya x ramai yg blajar kat usm.kat induk pinang x de ke?
ok.. ana blajar kat usm penang(minden), tahun 3
..


wassalam


-----------------
"Maka Allah lah Pelindung yang terbaik dan Dia jugalah yang paling Penyayang di ntara yang Penyayang" (Yusuf : 64)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

kHaLiFaH_aLaM_MaYa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 802
Posting: 106
Dari: Capri Island

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-06-03 11:16


Salamullahialaikum.
ana...bukennnye blajar kat usm kubang kerian!!..tettapi..jirannya sahaja!duk usm nampak ana punya rumah..duk rumah nampak ana punye jiran,usm!!boleh laa tu kan!!.

-----------------
http://www.cash-banker.com/promo.php?from=khalifah03 -Money Machine

Jika Hati Disinari HidaYah,Membujur Lalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kHaLiFaH_aLaM_MaYaProfil   Hantar PM kepada kHaLiFaH_aLaM_MaYa   Quote dan BalasQuote

ladyberz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1453
Posting: 52
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 30-06-03 11:28


betul kata kak lin tu..kalo bdk usm klantan
tak leh nak join ker...boleh ler...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladyberzProfil   Hantar PM kepada ladyberz   Quote dan BalasQuote

pacik-huzaifah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 103
Posting: 42
Dari: Labayan.com

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-03 17:52


assalamualaikum..


pacik x-uum



hai kay yong

-----------------
:: mendamai ombak resah ::
http://www.labayan.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For pacik-huzaifahProfil   Hantar PM kepada pacik-huzaifah   Pergi ke pacik-huzaifah's Website   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-03 21:52


Assalamualaikum....

Kak Yong, saya belajar kat USM induk.betullah kata mereka tak ramai mahasiswa dari USM yang nak join, tapi takpelah asalkan kita teruskan usaha dakwah kita. Insyaallah kejayaan akan menjadi milik kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

Hunaina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.06.2003
Ahli No: 1548
Posting: 33
Dari: Penang

Kedah  


posticon Posting pada: 11-07-03 00:41


ermmm.. sama la saya.. kat USM induk gakkksss...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HunainaProfil   Hantar PM kepada Hunaina   Quote dan BalasQuote

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-07-03 17:01


...
Assalamualaikum....herm..ada gak yg blajaq kat USM induk erk?...boleh kakyong tau thn bape?. kos apa? n dok kat desa mana..atau dok kat luar?.......manalah tau...kalau ada rezeki...boleh la bukak gerai Komuniti Ukhwah kat Foyer?....ok tak?...

okeh..Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 04:35


Salam alaik
Rasanya kalau kak yong belajar kat usm induk, kak yong mungkin mengenali ana. Ana pelajar tahun akhir dalam bidang biologi, major zoologi, minor pengurusan, tinggal di Desasiswa Gemilang.Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

Hunaina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.06.2003
Ahli No: 1548
Posting: 33
Dari: Penang

Kedah  


posticon Posting pada: 22-07-03 00:59


saye dak comp sc.. desa bakti..


Bookmark and Share

    


  Member Information For HunainaProfil   Hantar PM kepada Hunaina   Quote dan BalasQuote

Belalang_kampung
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 74
Posting: 255
Dari: Minden-Transkerian

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-08-03 06:30


Assalamualaikum..

Saya dulu dok kat Desasiswa yang paling best di kampus induk..hehe..tulah Desasiswa Indah Kembara..dan sekarang ni alhamdulillah menyambung pengajian lagi..stay kat Desa Jaya,Kampus Transkerian..

-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

Belalang_kampung
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 74
Posting: 255
Dari: Minden-Transkerian

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-08-03 06:32


Assalamualaikum..

Saya dulu dok kat Desasiswa yang paling best di kampus induk..hehe..tulah Desasiswa Indah Kembara..dan sekarang ni alhamdulillah menyambung pengajian lagi..stay kat Desa Jaya,Kampus Transkerian..

-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

Mawaddatul_Islam
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 181
Posting: 11
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-03 10:34


Assalamualaikum warahmatullah sahabat2 sumer..

Hermm.. nampaknyer belum keluaq lagi wakil UUM. Ke mana hilangnyer mereka nih?! Ape pun, salam ukhuwwah ana ucapkan pada sahabat2 sumer. Apa habaq? Ana kat UUM skrg & kini masih baru kat bumi UUM nie.. baru je baper bulan. Tapi, syok tau dok kat UUM.. jauh dr hiruk pikuk kotaraya. Ana sebenaqnya oghang KL. Tapi, tak de la sampai terkena kejutan budaya masa baru2 sampai kat dlm hutan Sintok. Rase mcm dlm Jurrasic Park pun ader.. But, tak de apelah! Ok je.. best je!! Ok la.. salam ukhuwwah dari ana di tepi sempadan.



Bookmark and Share

    


  Member Information For Mawaddatul_IslamProfil   Hantar PM kepada Mawaddatul_Islam   Quote dan BalasQuote

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-03 16:03


Assalamualaikum....

Herm...hunaina, syura, pejuang ummah aje yg ada kat kampus induk USM ni....manakala khalifah_alam_mayaberada di luar kampus... (jgn marah na...lawak je..)

belalang_kampung ada kat Transkerian....eh belalang_kampung...Desasiswa Indah Kembara tu best ke?...ih..ih..ih..kakyong 3 thn dok kat situ rasanya....ok la..eheh...bangunan paling baru kan....mmg la nampak cantik skit n selesa....tapi kalau dpt tingkat atas....ya Allah!!...rasa nak patah kaki gak mendaki tangga....lebih2 lagi kalau tertinggai barang...eheh...(kakyong mmg pelupa)

Kakyong sdg menjejak kasih sahabat2 yg dok ada kat Kampus Induk Minden ni..dan setakat ni kakyong berjaya call syura...
To syura: still keep in touch ya...Selamat meneruskan ukhwah yg ada..

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

wani_sopan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1338
Posting: 102
Dari: uum

Kedah  


posticon Posting pada: 27-08-03 21:38


opss..nih wakil uum dah sampai..
kat sini, kos hidup mmg murah..plak tu jauh dr bandar..nak outing malas..so duit dah byk leh save..

seblm masuk sini, saya study kat matrik seremban..skali blanjer makan dah 2.50-4.00 inggit..

tapi, masuk uum nih, sehari rm5 pun tak terabis..skali makan baru 1.80-2.30..kalau kena 2.50 pon, cam dah terkejut..

yuran pengajian pun murah..siap boleh nyimpan dlm rm500 lagi, tiap sem tau.. tu pon sbb jpa dpt sket jer..kalau ptptn tuh, mesti byk lg blh menabung tau..

adik2 yg berminat tuh, masuk laa uum yer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wani_sopanProfil   Hantar PM kepada wani_sopan   Pergi ke wani_sopan's Website   Quote dan BalasQuote

hani_arifin
Warga Rasmi
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 2992
Posting: 4
Dari: usm

Kedah  


posticon Posting pada: 28-08-03 23:16


Assalamualaikum wbt..

nampaknya ramai gak yang dari usm..
ana dari usm induk gak.. .. dari aman damai
rasanya ramai yang kenal..

ok..selamat berkenalan...salam ukhwah...

wasalam
..................
.::. "EpILoG SeOrANg HaMbA" .::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hani_arifinProfil   Hantar PM kepada hani_arifin   Quote dan BalasQuote

banduan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.08.2003
Ahli No: 2945
Posting: 79
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-08-03 01:39


Saya tak berpeluang melanjutkan pelajaran di mana2 ipta, tetapi alhamdulillah dapat jugak saya merasa duduk di ipta. Ipta yg dimaksudkan ialah UUM. Saya ada apartment kat sana di Apartment Kelamin Maybank.

Duduk kat sini seronok jugak. Udara segar. Tapi cuma jauh jer sampai kat penjuru utara tanahair.

Bookmark and Share

    


  Member Information For banduanProfil   Hantar PM kepada banduan   Pergi ke banduan's Website   Quote dan BalasQuote

syura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 200
Posting: 109
Dari: :~:jalan sabak:~:

egypt  


posticon Posting pada: 29-08-03 18:50


nampaknya ade gak yg same kursus ngn akak..

akak sc comp , thun 3, desasiswa aman damai
...Kak yong semoga ukhwah kita berkekalan ..

eheh..hani_arifin tu kawan saya..satu blok lagi ..

ok....

wassalam.

-----------------
"Maka Allah lah Pelindung yang terbaik dan Dia jugalah yang paling Penyayang di ntara yang Penyayang" (Yusuf : 64)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-08-03 19:04


Ya....promote Syura...jgn tak promote....
Semoga ukhwah ini diredhaiNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-08-03 21:49


Assalamualaikum warahmatullah..

kak yong...sahabat dan sahabiah dr INSANIAH pun ada jugak dalam ukhwah.com ni..boleh la jejak diorang.

INSANIAH pun UTARA...tak nak aajakka??

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-03 23:35


Asslamualaikum...hehehe... ramai juga sahabat USM ni ye di sini..baguslah.. ana pun min USM induk.. atas bukit Minden yang indah ni.. tapi sayang kehidupan di sini sekarang ni pelik sikit. mcm 2 perkara yang tak dijangka berlaku.. pening juga ana memikirkannya. Takpelah mungkin itulah yang telah ditentukan, tapi usaha terus dilakukan Insya-Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

fairudz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3322
Posting: 40
Dari: Timur Semenanjung Malaysia

iraq   avatar


posticon Posting pada: 12-10-03 07:38


Assalamualikum...

Ana budak Aman Damai......tahun dua
Uniscience Malaysia induk....
Ramai gak yek budak² usm dlm ni...
X nak buat perjumpaan ke...???
Buat la kak yong....
Ana sokong aje...

wassalam...



p/s : syura tu....cam kenai je....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairudzProfil   Hantar PM kepada fairudz   Quote dan BalasQuote

norayhunt
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.09.2003
Ahli No: 3272
Posting: 53
Dari: Pel.Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 02:03


Assalamualaikum...cerita pasal usm... hehehe...saya salah sorang la dr warga kampus kejut kat nibong tebal ni...baru je jadi ahli...first year..alhamdulillah...semua nya ok.. cuma kekadang ada la masalah..biasala kan...semoga sukses semua...dunia akhirat...
Assalamualaikum...

-----------------
~Kebaikan Hanya Bagi Mereka Yang Mahu Berfikir~

Bookmark and Share

    


  Member Information For norayhuntProfil   Hantar PM kepada norayhunt   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 02:28


hmmm.... bilalanh semua dak induk nak join ni... ramai yang join channel lain... tapio takpe jgn risau ramai jugak support utk islam ni...

ramai dah beli wireless ngan ana tapi ana tak ckp lak join channel ni... pasni anan kena promote depa join sekalilah...Insya-Allah... sem depan ramai kot... makin busylah network kat sini... hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

Belalang_kampung
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 74
Posting: 255
Dari: Minden-Transkerian

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 03:41


Assalamualaikum warohmatullah..

emm..ramai rupanya student USM..ade yang kat Induk Minden..ade yang kat Kesihatan Kubang Kerian..dan ade yang setempat dengan ana..Kejuruteraan Transkerian..emm..kalau buat gathering ni mau meriah ni kan..kan..
Kakyong leh ler jadi pengarah projek..

Emm..ana sebenarnya kat Induk dari 99-2001, pastu pindah ke kejuruteraan Nibong Tebal ni alhamdulillah sampai sekarang..tapi ingatan dan kenangan2 manis kat induk sampai sekarang masih segar..L12, Kafe Makteh Indah, Bilik Gerakan MPDIK, Padang Kawad, Kafe Damai, Aman, Bakti,..Sc.asal dulu..Teknologi Industri..Foyer DK, DKS,T,U,V,W..banyak lagi..kecuali DK X,Y dan Z jer taksempat sbb tu Farmasi punya..Masjid Al-Malik Khalid, Tasik Harapan, Tasik Aman..Tapak Konvo..ishh..Masya Allah..terlalu banyak kenangan di sana..sayu ler ingat balik..

dan sekarang ni..[b]Sc.EE
lak jadi sc baru ana..Desasiswa Jaya..Kafe Lembaran, Jaya, Staf..Kompleks DK..kampus yang di'hiasi' dengan pohon2 'kurma'..heheeh..pokok sawit ler tu..dari jauh mcm kurma jer..

Jadi..sape2 yang teringin nak datang sini..leh ler daftarkan diri di canselori..heheh...gurau2 jer..
ni norayhunt ni sc.maner?..mesti dah cuti dah kan..final dah abis..

Insya Allah..moga tautan ukhwah kita dibawah Anjung USM ni dilebarkan..juga ke U lain kat utara ni..UUM, UiTM..termasuklah INSANIAH..yang disebut oleh b]Khaulah[/b] tu..

Wallahualam..



-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 23:02


saya kat perak..utp..hahaha..tronoh perak..bandar seri iskandar..utagha pun utagha laa...janji leh std...

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 17-10-03 21:28


a'kum..w.b.t
em.. mmg x ramai dr utara join ni..
ni pun.. me kebetulan jumpe web ni..
syukur ditemukan...
me.. study uum..k.yong dr uum gak ke?
me baru sem 1.. amik bibm.. international business...okla.. nanti me syorkn pade kwn2 yg lain..join ww.ukhwah.com
ilalliqa'.wsslm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

felony_fizah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2003
Ahli No: 5629
Posting: 2
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 19-12-03 17:00


...

hai apa kabaq kak yong....
x ramai ye student uum kat sini... kebykkan nya student usm...
oklah ader x sesaper bebudak kachi kat sini... kalau ader meh lah sy pun bebudak kachi jugak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For felony_fizahProfil   Hantar PM kepada felony_fizah   Pergi ke felony_fizah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 17:30


A'kum.... mungkin betul la... tak ramai student uum, tahniah pd yg promot web ni (ada iklan kat surau fakulti perakaunan).... ni yg ana mendaftar hari ni setelah tinjau2 beberapa kali.... so... selamat menjalin ukhwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

putrakedah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 810
Posting: 68
Dari: kedah

syria  


posticon Posting pada: 06-02-04 20:33


,minta maaf lah.ana dari utm johor..saja posting kat sini sebab nak promote ipt kat bahagian selatan.ana ni baru foundation year...boleh pilih lagi nak masuk U mana .tapi kalu usm tu dekat sangat ngan kampung ana..jangan marah yer.


UTM...TOWARDS WORLD CLASS UNIVERSITY 2010.






[ Posting ini telah di edit oleh: putrakedah pada 2004-02-06 20:34 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For putrakedahProfil   Hantar PM kepada putrakedah   Quote dan BalasQuote

xqtif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6460
Posting: 104
Dari: UniUtama

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-02-04 15:55


asslamualaikum....sy dr UUM ni...
univ. kat uatara ni boleh katakan sumer nya murah2 belaka...dgr kata cafe sumer dpt beli barangan mentah sacara pukal dr anak syrikat uum sendiri..UMSB.. dkt siam lak tu.. so murah le...
uum jg terkenal sbg univ. berasrama penuh kat malaysia....klau kat univ. lain tak confirm lagi leh... dok sapai habih sem tau......kat uum tentu confirm je.....dpt duduk.... uum jg dpt pelbagai anugrah TQM ISO 9000:2000 dan mendpat status MSC tahun 2004 ni... ape2 pun best jg kat dlam utan ni....je.....k wslam

Bookmark and Share

    


  Member Information For xqtifProfil   Hantar PM kepada xqtif   Pergi ke xqtif's Website   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-02-04 18:29




Hmmm..dah laam tak join komuniti ini, asyik masuk USM je...hehehehe.....apapun selamat menempuh peperiksaan buat semua...............




Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-02-04 18:35




utan bukan sebarang utan...
utan berteknologi..setiap kolej ade internet...
bandar kampus dalam utan...
semoga uniutama akan menjadi utama dalam aspek pembangunan dan pendidikan dan pentarbiahan siswa-siswi...

insyaAllah...
*tertanya2 bila laa kat uniutama nie nak ade kos PENGAJIAN ISLAM...

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

matt_fairudz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4206
Posting: 106
Dari: ~~Universiti Sains Malaysia, Penang~~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-02-04 19:18




nampaknyer lagi ramai student USM join komuniti nie...
nak kena tambahkan posting kat sini la pulak..
kat posting "Buat Mahasiswa USM" dah banyak sangat dah...
hehehehhe

aper aper pun...
sayer dari USM Induk...satu desa cuma berlainan block ngan al-umari...



Bookmark and Share

    


  Member Information For matt_fairudzProfil   Hantar PM kepada matt_fairudz   Quote dan BalasQuote

faryd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 5968
Posting: 95
Dari: Proton RnD S. Alam

Johor  


posticon Posting pada: 13-04-04 23:28


assalamualaikum
mabruk alaih ana kat utara gak n univ 2 bukanlah uum mahupun usm tapi kukum kenal x?hehe kla salam ukhwah fillah abadan abada

Bookmark and Share

    


  Member Information For farydProfil   Hantar PM kepada faryd   Quote dan BalasQuote

mukmeen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.04.2004
Ahli No: 8263
Posting: 31
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 26-04-04 15:45


askum
ana pon bdk usm..tp dr kampus induk
kos sc.comp...nk masuk thn tiga..tinggal di desa harapan sejak thn 1 lg...k.yong stay mana?harapan gak ker....ermm syura dulu matrik kolej taj kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmeenProfil   Hantar PM kepada mukmeen   Pergi ke mukmeen's Website   Quote dan BalasQuote

buDaak_baik
Warga Rasmi
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7732
Posting: 6
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 15-10-05 20:12


saya kat USM seri ampangan.kira utara tak.?

Bookmark and Share

    


  Member Information For buDaak_baikProfil   Hantar PM kepada buDaak_baik   Pergi ke buDaak_baik's Website   Quote dan BalasQuote

Ikhwan23
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13474
Posting: 60
Dari: Dimana sahaja yang diizinkanNya

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-10-05 07:47


Azri...azri...
kita ni kira utara la no.tak pa2 orang tak kenaai kampus kita lagi.
mai jom ramai2 pergi kampus kejuruteraan,nibong tebal ni.
Walau tak ramai tapi ada pejuang2 islam yang sanggup berjuang di kampus ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ikhwan23Profil   Hantar PM kepada Ikhwan23   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-05 10:57


:roll: :roll: betul la rasa2 nyeee....hidup di IPTA macam kat selangor & KL ni perlu banyak duit....tak tau la pula macam mana dengan kat sebelah utara pula....mungkin jimat sikit agaknya....ana dok kat uitm shah alam,baru uitm...tapi harga barang dah tinggi melambung...belum lagi KL :lol: :lol: :lol: :roll:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-10-05 11:18


usm-penang

[ Telah diedit oleh: great_teacher pada 16-10-05 11:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-10-05 16:07


uniutama..

ILMU,BUDI BAKTI...

tak sedar dah nak habis..

seronok jadi student Uum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-10-05 16:08


uniutama..

ILMU,BUDI BAKTI...

tak sedar dah nak habis..

seronok jadi student Uum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

rizal_man
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19775
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-10-05 17:20


assalamualaikum senior

Bookmark and Share

    


  Member Information For rizal_manProfil   Hantar PM kepada rizal_man   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 16-10-05 17:31


kampus uum keliling hutan.. rasa tenang saja.. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

rizal_man
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19775
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-10-05 17:33


emmm keliling utan 2 la tempat paling tenang oksigen pun banyak tak payah nak rebut2 hehe... kan tenang kalau nak belajar

Bookmark and Share

    


  Member Information For rizal_manProfil   Hantar PM kepada rizal_man   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 16-10-05 22:03


assalamualaikum...
ermmm..kat sini semua budak u ke?..budak matrik kedah boleh join tak?..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-05 22:24


Utan pun utan lah :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

rizal_man
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19775
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 17-10-05 18:02


>

boleh saja janji niat baik hehee ni matrik mana ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For rizal_manProfil   Hantar PM kepada rizal_man   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 18-10-05 20:34


hehe..segan la pulak..semua lagi itu dari saya..saya kat matrik kedah,changloon..dekat juga dengan uum..selalu terserempak dengan budak-budak uum kat changloon ni..
[ Telah diedit oleh: kim pada 19-10-05 22:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

rizal_man
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19775
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 18-10-05 22:49


emmmm ni selalu keluar pergi PMC la ni kan saya pernah pergi matrik cangloon masa emmm apa tah ada hari terbuka erk, saya pergi jumpa kawan kat sana
dia marshall paintball masa tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For rizal_manProfil   Hantar PM kepada rizal_man   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 19-10-05 22:25


eh..tak ada la selalu..kalau slalo habis la duit..kadang-kadang saja..hari terbuke?..bila tu?..kirenye rizal_man pernah sampai la kat kmk ni ek..bengang saja duk kat sini..lagi la waktu nak ambil duit..dah la mesin ATM satu saja..kadang-kadang kena beratur sampai 2 jam..kalau uum ada mesin ATM sendiri kan..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

rizal_man
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19775
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 19-10-05 22:36


hahahaha banyak dah tapi time time loan penuh juga sampai semua mesin ATM tu kehabisan stok hehehehe
ni bila nak balik raya ini Kim orang mana
em... saya pernah la sampai kat kmk tu, tu pun sebab jumpa kawan saja
emm sian kat budak kmk kan dah la mesin ATm tu ada 1 saja kan..
tengok kena beratur panjangggggggggggggggg

Bookmark and Share

    


  Member Information For rizal_manProfil   Hantar PM kepada rizal_man   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 19-10-05 22:47


hmmm...memang pun..kalau nak buat mesin ATM kat dalam tu mahal..member kim ada yang balik kmk 7.30 semate-mate nak ambil duit..cian2..kim selalu keluar awal..kul 4..balik kul 6..memang letih no..kadang tu ada yang potong barisan..apa lagi kitorang pun sound la..sdp2 dia saja..kalau nak beratur la macam kitorang..baru mereka rasa keperitan menunggu tu..hehe..
kim duk klang,selangor..29 hari bulan ni dah boleh balik..tapi kim balik klang 30 sebab nak packing semua barang..next week exam final sem 1..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

rizal_man
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19775
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 19-10-05 22:52


ooooic sama la saya pun balik 30 juga ini tengah final exam ini 22hb ini ada paper last 29hb

Bookmark and Share

    


  Member Information For rizal_manProfil   Hantar PM kepada rizal_man   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 19-10-05 22:57


oooo...rizal_man duk kat mana?..tapi yang sedihnye..member2 semua dah balik 29 malam tu sebab mereka naik bas yang jpp kmk sediakan..tinggal sorang2 la kat hostel..gud luck la periksa ni ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

razman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.05.2004
Ahli No: 9196
Posting: 81
Dari: Universiti Utara Malaysia, Sintok

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-10-05 00:02


:lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For razmanProfil   Hantar PM kepada razman   Quote dan BalasQuote

tetikus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18733
Posting: 45
Dari: Muar

Johor  


posticon Posting pada: 20-10-05 16:49


assalamualaikum..
ni anta lagi betul2 kat utara...uum laa...
hehehee...memang aman pun..dok dalam utan..
makan pun murah..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For tetikusProfil   Hantar PM kepada tetikus   Quote dan BalasQuote

abi_9248
Warga Rasmi
Menyertai: 14.07.2005
Ahli No: 17304
Posting: 8
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 20-10-05 19:59


kukum tak ada ke. lagi utara semenanjung malaysia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For abi_9248Profil   Hantar PM kepada abi_9248   Pergi ke abi_9248's Website   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 20-10-05 20:33


oo..kukum pun boleh agaknya..hehe..sgn nya..semua kolej dan univ..tak ada ke budak matrik kat sini?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-10-05 22:40


eden pun utara juga......UUM maiii.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

rizal_man
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19775
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-10-05 14:32


assalamualaikum selamat manyambut bulan ramadan al-mubarak dan selamat hari raya kepada semua khasnya warga kampus uum

Bookmark and Share

    


  Member Information For rizal_manProfil   Hantar PM kepada rizal_man   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 14:41


wah..wah..ramai dah ye..kaum adam join ukhwah.com ni..
aiwah.. jemput..jemput.. boleh laa on projek nanti..heheh..
ups.. ana pun dah nak habis ngaji di uum..
so.. salam ukhwah..
moga boleh terus semarakkan UKHWAH.com di bumi sintok..
heheh.. :-di :-di :-di



salam aidil fitri..maaf zahir batin..
dari ana..simple-shida.. :lol: :lol: :lol:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-05 22:44


sokong kata shida
kami ni dah senja kat UUM ni, kalau boleh before grad ni, nak la jugak ada program UKHWAH.COM antara IPT di utara ni, simple-shida BERES saja kan kan kan :di :di :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-05 11:30


asslamualaikum
kakak2 dan abang-abang kat uum ni..kim nak minta tolong boleh tak?..kim dan mmbr2 rancang nak pusing2 uum..saja nak ronda2..hari 2 ada juga p uum kuarkan duit sebab kat changlun ramai sangat..so,sesiapa yang baik hati tu boleh jadi pemandu pelancong tak?hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.170376 saat. Lajunya....