Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila seseorang itu sentiasa meninggi diri, dirinya saja yang lebih dari orang lain, dirinya saja yang hebat, pastilah dialah orang yang paling rendah nilai, maruah, akhlak dan kedudukannya
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 8 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 18 hari yang lalu
eme86: 19 hari yang lalu
sunan-faqih: 24 hari yang lalu


Dari Bilik Admin
Topik: Ukhwah.com dah sampai penghujung?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Dari Bilik Admin
    »» Ukhwah.com dah sampai penghujung?

Read Only Forum
No Posting Allowed

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Ukhwah.com dah sampai penghujung?

Administrator

Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 3
Posting: 267

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 10:40


Asssalamualaikum.
Apa yang berlaku selalunya di luar kehendak kita. Portal Ukhwah terlalu aktif terutama dari pukul 9 pagi hingga 5 petang menyebabkan penggunaan bandwith sebanyak 500Kbps (2 saat = 1 Meg), jadi berapa gigabyte agaknya untuk sehari? Sebulan?

Walaupun server sendiri tetapi ia dikenakan bayaran bulanan untuk co-location. Bayaran bulanan ini merangkumi jumlah bandwidth yang dibenarkan. Memang unlimited bandwitdh atau unmetered bandwidth memang benar tetapi kalau dah mengganggu server-server lain, bagaimana? (1 server ukhwah/hanan = penggunaan 20 server lain).



Di bawah ini ialah e-mel dari syarikat hosting dengan memberi 2 opsyen. Kedua-dua opsyen memang tak mampu. RM300 sebulan memang berat, tak mampu. Beli bandwidth apatah lagi... memang tak mampu!

Apa opsyen kita?

--- Wai-sing LOW wrote:

From: Wai-sing LOW
Date: Tue, 01 Mar 2005 16:39:23 +0800
To: [email protected]
Cc: Admin
Subject: Bandwidth usage of hanan server

Dear Sir,

I would like to highlight that hanan server used average 500Kbps in the
pass few months especially from 9am to 5pm. Since the number of servers
increasing gradually, we found out that we do not have enough outbound
traffic. Your bandwidth consumption is more than the total of other 20
servers. To get addition 1Mbps from our partner (MyKris) costs us RM2880
per month. We can not absorb this cost. Therefore, we need to assign
dedicated bandwidth to the server which is heavy loading. We have two
options here:

(Option 1) get the dedicated bandwidth from MyKris. 256Kbps costs you
RM1500 per month. Freenet also charges RM300 for dedicated 64Kbps. I
don't think 64Kbps is enough for your server.

(Option 2) We will help you to shift to Telekom data center. The rental
will be RM300 per month. It is also shared bandwidth. This shared
bandwidth is okay because Malaysiakini is using this package too.

Thank you

Regards,
wai sing LOW


--
No virus found in this outgoing message.
Checked by AVG Anti-Virus.
Version: 7.0.300 / Virus Database: 266.5.2 - Release Date: 2/28/2005


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For AdministratorProfil   Hantar PM kepada Administrator   Pergi ke Administrator's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-03-05 11:38




Takpa jgn risau...kita sama2 selesaikan masalah ni...sama2 kita bantu membantu...benda yg baik InsyaAllah...Allah akan bantu kita...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 11:41


Ye.... biar manja tapi tegas.. baru saja terima PM Cik Rindu (orang pertama yang respons pada masalah ini) -- katanya setiap bulan dia akan membeli buku Mutiara Hikmah sebanyak 20 naskhah (RM100) untuk disedekahkan satu Penang!

Alhamdulillah....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 12:11




erm.. ingatkan bila dah ada server sendiri.. dah tak ada masalah lagi.. so, Kang... rasa2nya cara terbaik yg macam mana ahli ukhwah boleh berikan bantuan?

kurangkan penggunaan bandwith ke?
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 02-03-05 12:20




hmm.. ana cdgkan buka akaun pay pal.. ataupun money transfer melalui kad kredit..

Allahu a'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 12:25


hmmm... berat gak masalah ni... RM300 sebulan... nasib baik ada rahayu... tp masih tak mencukupi...

cam mana yer..??


# kalo org penang sume dah dpt buku tu nnt... bg kat org perak pulak.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 12:25




insya allah, ana dan prof muslim akan cuba membantu sedaya yang boleh.. demi portal ukhwah..

[ Posting ini telah di edit oleh: istisafa pada 2005-03-02 12:28 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 12:41


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah ujian sikit dari Allah SWT. Dari pemerhatian umi ramai users di sini yang mampu untuk membantu. Jadi hulurkan seikhlas mungkin demi memberi laluan kepada remaja di Malaysia ini yang ingin mencari maklumat terkini di ukhwah.com dan hanan.com.my insyaAllah. Apa yang diberi adalah saham akhirat buat diri anak-anak juga. Jadilah insan yang pemurah sebelum terlambat ya .

Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Rasulullah s.a.w. bersabda: "Sesungguhnya dunia itu tercela, dan tercelalah apa-apa yang ada di dalamnya, kecuali berzikir kepada Allah, tolong menolong padanya orang yang berilmu dan orang-orang yang mempelajari ilmu."
(Hadis Riwayat An-Nasai dan Ibnu Majah)


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 12:44


hm... banyak kumbang yang datang hanya menghisap madu!


cadangan saya untuk memastikan kewangan Ukhwah terus maintain,

'hidupkan' supermarket Ukhwah.com

Jangan hanya terlalu tertumpu pada buku untuk projek dana, sebaliknya jual bookmark, paper bag dan sebagainya.

Pengasas kita mahir buat grafik, jadi apa kata design grafik baru, dan compile dalam cd lepas tu jual. ahli lain yang mahir boleh juga menyumbang.



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-03-05 12:47


Quote:

On 2005-03-02 12:25, tumpang wrote:
hmmm... berat gak masalah ni... RM300 sebulan... nasib baik ada rahayu... tp masih tak mencukupi...

cam mana yer..??


# kalo org penang sume dah dpt buku tu nnt... bg kat org perak pulak.. hehe







Saya hanya bantu takat yg termampu ja...itu pun dgn izin Allah...InsyaAllah kalau dah abis satu Penang...kita p sedekah kat Perak lak yee..hehe...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 02-03-05 12:48


camana ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 12:55




Terima kasih Rindu_Rahayu sebagai orang pertama yang menyahut seruan ini. Semoga murah rezeki dan ceria selalu. Terima kasih juga pada semua warga Ukhwah yang prihatin.


Quote:

hm... banyak kumbang yang datang hanya menghisap madu!

Jangan hanya terlalu tertumpu pada buku untuk projek dana, sebaliknya jual bookmark, paper bag dan sebagainya.



Memang banyak kumbang, sebab tuh boleh sampai 500Kbps. Harapnya selain menghisap madu, jangan biarkan bunganya layu!

Terima kasih atas cadangan tersebut, sebelum menghasilkan buku, banyak barangan lain telah dijual di dalam portal ukhwah termasuk yang disebutkan. Namun, kumbang lebih suka menghisap dari membeli madu2...

Terima kasih didahulukan atas kerjasama, bantuan dan keprihatinan semua. Kami hanya mampu untuk menyediakan sebuah portal dan telah berusaha dengan pelbagai cara agar Ukhwah.com terus bernyawa. Moga usaha ini dapat diteruskan dengan bantuan semua warga Ukhwah.com

Berat sama dipikul, ringan sama dijinjing
wassalam

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 13:04


wat ruangan iklaneka... setiap iklan akan di cas RM5.. untuk seminggu.... mcm harakahdaily.net.. bayaran melalui maybank2u or wangpos...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 02-03-05 13:04




Berat gak masalah ni, ana setuju ngan cadangan kairoo.

Buat promotion barangan ukhwah secara besar-besaran... Mohon semua ukhwah ni beli.

Semoga Allah, memudahkan segala kesulitan... Amin



[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-03-02 13:06 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

salamuNajah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14358
Posting: 98
Dari: darul ridwan

Perak  


posticon Posting pada: 02-03-05 13:05



'hidupkan' supermarket Ukhwah.com

Jangan hanya terlalu tertumpu pada buku untuk projek dana, sebaliknya jual bookmark, paper bag dan sebagainya.
-----------------------------------------------------------
yg ni ana paling setuju...ana tau nak jual kat mana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salamuNajahProfil   Hantar PM kepada salamuNajah   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 13:05


nk tolong gak.. tapi tak tau cam mana....
boleh bagi cadangan cam mana cara yang patut kami lakukan....
at least boleh ringankan bebanan tue....

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 14:02


Wah banyaknya cadangan.....
Tapi yelah semudah menyebutnya, tapi tak semudah mengusahakannya.

1. Nak buat sesuatu, perlu modal. Ukhwah.com selama ini bergantung kepada modal ehsan orang lain, pertubuhan lain.

2. Dari modal tersebut dilabur untuk buat buku sebab buku yang paling laris dan paling dikehendaki. Banyak dah masalah yang diatasi hasil jualan buku siri Mutiara. Ini termasuk menyelesaikan sebahagian hutang MEGA JK 2004. Ada seorang warga Ukhwah.com yang kaki kelentong telah membohongi peneraju MEGA JK 2004, konon dia boleh menyelesaikan hutang MEGA JK sebanyak RM5,000.00, walhal RM5 pun tak pernah dihulur... 50 sen pun tak pernah cuma memang dia kaki kelentong. Yang peliknya, orang sebegitu lebih dipercayai, berbanding Presiden yang bertungkus lumus membantu.

3. Kami pihak MT kalau nak kira, dah beratus-ratus helai surat yang diposkan kepada pertubuhan. Ingatkan boleh dapat respon kemudian Istisafa dan Hanan akan menemui... tapi pilunya hati.... responnya amat memilukan. Tanyalah Hanan dan Istisafa, Prof_Muslim sendiri, belanja buat profil dan pos ekspress lebih tinggi dari perolehan.

4. Berbuih dah, penat dah jari menaip menyeru warga Ukhwah meminta sumbangan (kalau berat nak keluarkan duit sendiri), namun... Tong kosong memang kuat bunyinya. Yang gempaq lebih ramai dari yang serius

5. Supermarket dah lama hidup, seruan untuk menghantar produk dah diseru sejak 2 tahun lepas... namun.... hanya ada 2 warga ukhwah yang menghantar produk (lepas tu lesap entah ke mana-mana -- orang order barang, nak bayar, produk tak dapat dibekalkan).

----
Sering bergaduh, bertekak dengan Presiden Hanan kerana Ukhwah.com. Saya dah seakan give-up sebab masalah-masalah begini. Tapi Presiden kekal mahu meneruskan. Bagi saya senang saja -- tutup!

Alasan saya senang saja -- kita buat betul, kita buat salah, kita buat baik tetap pihak kita disalahkan. Tak pasal-pasal ada pulak puak yang nak boikot Ukhwah.com. Seruan saya... nak boikot ke, nak apa ke... silakan...

----
Rundingan sedang dijalankan bersama Encik Fathullah dari Fivio.com. Mungkin dengan ehsan beliau, server Ukhwah.com boleh dipindahkan ke datacenter milik beliau di MYLOCA (Telekom), Cyberjaya atau Brickfield, dengan bayaran yang lebih rendah. Terus terang memang RM300.00 tak mampu!

Sekadar rundingan....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 14:45



Bagi warga Ukhwah yang benar2 berhajat hendak membantu bolehlah :

1. Membeli buku Mutiara hikmah sama ada untuk diri sendiri atau disedekahkan pada orang lain. (Macam yang Rindu Rahayu nak lakukan)

Sahabat yang mempunyai kenalan atau saudara mara yang agak berada atau menjalankan perniagaan boleh membantu :

1. Memohon sumbangan dana Ukhwah
2. Meminta sumbangan untuk ruang iklan di buku Mutiara Inspirasi, Muslimah dan Siswa

Bagi yang berhajat hendak membantu boleh PM ana untuk dapatkan Profil Portal.

Wassalam


-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

saiful_Islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.02.2005
Ahli No: 14418
Posting: 28
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 15:01




Insya'Allah sy nak tlg. Tumpang tanyer.. Setakat nih ada x pengedar kat area ipoh? Kalau ada members kat area ipoh tlg mention ye. Boleh sy ambik dan beli trus dr dia. Kalau takde pun maybe kena turun kl lah kot. Guna post takut lambat kan? Insya'Allah.. sy ramai kenalan pengedar buku n pekedai kat ipoh. Harap ukhtie hanan or sesape boleh guide mcmne nak ambik buku2 mutiara hikmah 2. N mcmner nak jadi pengedar kat Ipoh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For saiful_IslamProfil   Hantar PM kepada saiful_Islam   Quote dan BalasQuote

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 20:08


...
sepertimana yg lain..i juga ingin membantu..tlong bgthu bgaimanakah caranya?..sekian

Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 02-03-05 20:18


alamat lame yg dulu2 tu boleh gune lg ke.?
kalau boleh saye hantor 2 duit kat alamat tu, mungkin tak seberape sekedar 1 2 ringget tp sekurang2nye ade jugak.

kalau tak boleh, bg alamat lain la ye.
terime kaseh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

sundus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9770
Posting: 70
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-03-05 20:22


saya hanya mampu membantu dr doa..kerana saya masih belajar no income setiap bulan utk membantu dr segi material....insyaAllah Allah permudahkan urusan kalian...adat berjuang di dunia...kita akan diuji dgn byk perkara.tp ukhwah sudah membuktikan bahawa ia adalah contoh pemuda dan pemudi melayu islam yg berjaya dan kental...tahniah!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sundusProfil   Hantar PM kepada sundus   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 20:25





Sumbangan juga boleh dibuat melalui Maybank2U atau Mesin ATM Maybank ke akaun Hanan Network A/C No: 5123 1630 8046

rujukan link : SUMBANGAN

nak sumbangkan Rm1 boleh, RM5 boleh, RM100 boleh, RM1000 pun boleh.

[ Posting ini telah di edit oleh: ibnuyahya pada 2005-03-02 20:26 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

mohm3
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 784
Posting: 216
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-03-05 20:52




emm..saya jika ada ruang saya akan cuba bantu..maknanya jika ada org Msia yg datang touris Mesir, jika depa suh bawak, ada duit lebih saya bagi lah kat portal ukhwah.com ni..caranya boleh pikir kemudian...InsyaAllah doa sesama dan jangan lupa solat hajat..tu yg penting sebenarnya

-----------------
akal yang hidup itu sentiasa berfikir, hati yang hidup sentiasa berzikir, nafsu yang hidup sentiasa merangsang ke arah kebaikan dan badan yang hi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohm3Profil   Hantar PM kepada mohm3   Pergi ke mohm3's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 21:24




tajuk yg menyedihkan...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

nur_ila
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12660
Posting: 34
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 21:31


Quote:


cadangan saya untuk memastikan kewangan Ukhwah terus maintain,

'hidupkan' supermarket Ukhwah.com

Jangan hanya terlalu tertumpu pada buku untuk projek dana, sebaliknya jual bookmark, paper bag dan sebagainya.

Pengasas kita mahir buat grafik, jadi apa kata design grafik baru, dan compile dalam cd lepas tu jual. ahli lain yang mahir boleh juga menyumbang.






nur setuju dengan cadangan ni....boleh dilaksanakan ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ilaProfil   Hantar PM kepada nur_ila   Quote dan BalasQuote

abu_muaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9096
Posting: 224
Dari: Riau - Indonesia

indonesia  


posticon Posting pada: 02-03-05 21:31




Quote:
Sumbangan juga boleh dibuat melalui Maybank2U atau Mesin ATM Maybank ke akaun Hanan Network A/C No: 5123 1630 8046



Insya Allah ana akan cuba bantu ke no rekening tu. Sedih betul andai ukhwah tutup karena kurang dana. Dimana nak cari portal islami sebaik ukhwah?





Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_muazProfil   Hantar PM kepada abu_muaz   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 02-03-05 21:54



shah ada satu idea. shah rasa takmenjadi masalah bagi ahli keluarga ukhwah untuk menjamin kesejahteraan rumah kita ini. salah satu idea ialah, pandai tinggal kat umah ni pandai la kita bayar sewa rumahnya. apa kata kalau kita semua dermakan sebanyak seringgit seorang setiap bulan. shah rasa tak menjadi masalah kalau seringgit setiap bulan. ahli kita pun dah ada seramai 14872 dan yang terbaru ialah ikhwan sejati. kita bukan nak paksa tapi secar ikhl;as la. shah mint maaf kalau ada terkasar bahasa. tolonglah wahai abang2 dan kakak2 ku sekalaian...



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

azriey
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14059
Posting: 29
Dari: Kuching,Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 03-03-05 00:03


assalamualaikum... hurmm berat juga masalah ni ek...

saye cadangkan portal ukhwah sediakan ruangan untuk iklan-iklan dari web lain.. so.. nanti melalui iklan- iklan tersebut.. portal ukwah bolehla menampung sdikit sebanyak masalah kewangan..

lagipun bukannyer portal ukhwah ni kurang sambutan.. banyak sambutan tu!!.. xmungkin takde orang lain yg nak iklankan produk atau keluaran mereka dalam portal nie... ok tak idea saye nie???

smoga portal nie kekal sampai generasi anak cucu saye hendaknyer....

-----------------
)------- MenCarI ErTi KeHidUpAn & KeBeNaRaN ------(

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrieyProfil   Hantar PM kepada azriey   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 03-03-05 00:22


Quote:

On 2005-03-02 14:02, Kang wrote:
Wah banyaknya cadangan.....
Tapi yelah semudah menyebutnya, tapi tak semudah mengusahakannya.

1. Nak buat sesuatu, perlu modal. Ukhwah.com selama ini bergantung kepada modal ehsan orang lain, pertubuhan lain.

2. Dari modal tersebut dilabur untuk buat buku sebab buku yang paling laris dan paling dikehendaki. Banyak dah masalah yang diatasi hasil jualan buku siri Mutiara. Ini termasuk menyelesaikan sebahagian hutang MEGA JK 2004. Ada seorang warga Ukhwah.com yang kaki kelentong telah membohongi peneraju MEGA JK 2004, konon dia boleh menyelesaikan hutang MEGA JK sebanyak RM5,000.00, walhal RM5 pun tak pernah dihulur... 50 sen pun tak pernah cuma memang dia kaki kelentong. Yang peliknya, orang sebegitu lebih dipercayai, berbanding Presiden yang bertungkus lumus membantu.

3. Kami pihak MT kalau nak kira, dah beratus-ratus helai surat yang diposkan kepada pertubuhan. Ingatkan boleh dapat respon kemudian Istisafa dan Hanan akan menemui... tapi pilunya hati.... responnya amat memilukan. Tanyalah Hanan dan Istisafa, Prof_Muslim sendiri, belanja buat profil dan pos ekspress lebih tinggi dari perolehan.

4. Berbuih dah, penat dah jari menaip menyeru warga Ukhwah meminta sumbangan (kalau berat nak keluarkan duit sendiri), namun... Tong kosong memang kuat bunyinya. Yang gempaq lebih ramai dari yang serius

5. Supermarket dah lama hidup, seruan untuk menghantar produk dah diseru sejak 2 tahun lepas... namun.... hanya ada 2 warga ukhwah yang menghantar produk (lepas tu lesap entah ke mana-mana -- orang order barang, nak bayar, produk tak dapat dibekalkan).

----
Sering bergaduh, bertekak dengan Presiden Hanan kerana Ukhwah.com. Saya dah seakan give-up sebab masalah-masalah begini. Tapi Presiden kekal mahu meneruskan. Bagi saya senang saja -- tutup!

Alasan saya senang saja -- kita buat betul, kita buat salah, kita buat baik tetap pihak kita disalahkan. Tak pasal-pasal ada pulak puak yang nak boikot Ukhwah.com. Seruan saya... nak boikot ke, nak apa ke... silakan...

----
Rundingan sedang dijalankan bersama Encik Fathullah dari Fivio.com. Mungkin dengan ehsan beliau, server Ukhwah.com boleh dipindahkan ke datacenter milik beliau di MYLOCA (Telekom), Cyberjaya atau Brickfield, dengan bayaran yang lebih rendah. Terus terang memang RM300.00 tak mampu!

Sekadar rundingan....

-----------------
@[email protected]





ade gak org cam tu hidup lagi..kaki kelentong...
gi mati ar...

Insya-Allah..org akan tolong.

Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 03-03-05 00:23



saya pun turut berase sedih.. nak bantu tapi camne yer..?
ape kate buat jualan ape-ape aje untuk menampung dana ukhwah nie dgn cara mengadakan jualan di kanival2 dan jabatan2 kerajaan ...nie ade satu berita ,baru2 nie saya ade buat jualan di jakim di putrajaya ..saya di fahamkan setiap bulan akan dibuat satu kanival jualan di jambatan2 kerajaan di putrajaya dengan cara nie dapatlah menampung dan ukhwah nie...Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-03-05 02:03


....

...slalunye begitu lah hakikat hidup ini... setiap benda yang baik mesti byk menempuh HALANGAN & CABARAN....

tapi insyaAllah... selagi niat dan matlamat masih betul... insyaAllah Allah akan sentiasa bersama kita.... kerana itu tanda sayang-Nya, Dia kepada kite...

dan tugas kiter berusaha utk mencari jln penyelesaian tersebut...

insyaAllah sebagai ahli saye akan memberi 'support' dan bantuan yang termampu...

'senang sama senang, susah sama susah' yea dak?....


Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-03-05 10:20


Kita masih mencuba sedaya upaya untuk bertahan. Jangan tanya apa-apa jika Ukhwah.com tiba-tiba hilang. Maknanya dah tak boleh bertahan lagi la.

Berapa lama boleh bertahan di Wisma Merais? Mungkin seminggu lagi atau sebulan lagi.

Dalam masa yang singkat kita mesti mengumpulkan wang sebanyak RM3,600 untuk co-location di Netmyne, Brickfield (RM300 x 12 bulan). Tinggal 500 naskhah saja buku Mutiara Hikmah, kalau habis pun hanya dapat RM2,500....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-05 12:46


Quote:
Alasan saya senang saja -- kita buat betul, kita buat salah, kita buat baik tetap pihak kita disalahkan. Tak pasal-pasal ada pulak puak yang nak boikot Ukhwah.com. Seruan saya... nak boikot ke, nak apa ke... silakan...



Alhamdulillah, ana tetap bersyukur kerana saban hari makin ramai warga Ukhwah yang benar2 komited, ikhlas, dan gigih yang muncul untuk terus memajukan dan menghidupkan Ukhwah. Mereka bekerja dalam senyap dan tidak mengharapkan publisiti semata2. Terima kasih buat yang membantu sama ada yang berusaha mendapatkan sumbangan, mengiklankan jualan buku Mutiara di blog atau web mereka malah mengedarkan link Sumbangan Ukhwah di YM dan sebagainya. Moga jasa dan budi kalian akan mendapat ganjaran dari Allah SWT.

Boikot? Bagi sesiapa yang nak boikot tuh, bolehlah bagi nama pada ana. Boleh ana tukarkan password untuk membantu usaha boikot, taklah 'terlogin' pula nanti. Macam2 perangai manusia, bila ada warga Ukhwah dan team lain yang lebih berbakat dan menonjol, mulalah timbul gerakan 'boikot', tak puas hati, dan mula menyebar cerita2 karut yang menggelikan hati.

Portal Ukhwah akan terus bertahan dan maju InsyaAllah dengan sokongan semua ahli. Untuk menjimatkan badwidth, ana haramkan sama sekali PEMBOIKOT2 melayari ukhwah.com dan lain2 portal di bawah Hanan Network. Jangan mulut berapi kempen boikot tapi IP anda sentiasa ada sebagai Tetamu. Sudah cukup ana berlembut selama ini. Jangan bazirkan usaha, keringat dan masa warga Ukhwah yang telah berusaha menyambung hayat portal dengan menambahkan bandwidth portal. Nyawa Ukhwah bukan berharga seringgit malah perlu berpuluh ribu untuk menampung keahlian dan keaktifan ahli.

Terima kasih warga Ukhwah semua. Jasa kalian kekal dalam hati. Moga sama2 dapat kita teruskan hayat ukhwah.com dalam mencapai misi kita untuk mewujudkan Yayasan Ukhwah. Moga lebih ramai yang akan lebih prihatin untuk membantu.

wassalam

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

shayuki

Menyertai: 05.12.2003
Ahli No: 5507
Posting: 164
Dari: Hira Shayuki

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-03-05 22:45


insya Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shayukiProfil   Hantar PM kepada shayuki   Pergi ke shayuki's Website   Quote dan BalasQuote

zuezainol
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.01.2005
Ahli No: 13709
Posting: 27
Dari: SP

Kedah  


posticon Posting pada: 06-03-05 13:39


Quote:

On 2005-03-02 12:25, tumpang wrote:
hmmm... berat gak masalah ni... RM300 sebulan... nasib baik ada rahayu... tp masih tak mencukupi...

cam mana yer..??


# kalo org penang sume dah dpt buku tu nnt... bg kat org perak pulak.. hehe




mmg berat gak masalah ni, saya ada cadangan tapi tak tahu la bagus ke tak ek? saya cadangkan kita wujud satu sistem sumbangan ikhlas melalui sms, mesti leh dapat banyak punya coz ahli ukhwah kan beribu-ribu lemon so klu setakat rm300 sebulan mesti no big deal punye kan? so mcm maner lak dgn pendapat kengkawan yg lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuezainolProfil   Hantar PM kepada zuezainol   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-05 14:02


Sebagai platform untuk menyumbang kepada dana;

Sempena JK DeHearty yang akan dilangsungkan pada 1 Mei ini di UIA, PJ. Akan dilangsungkan aktiviti jualan, pameran, dan permainan seperti teka kacang.

Info;
1. Sewa tapak RM10 sehari,
2. Jualbeli menggunakan sistem kupon,
3. Komisen akan diambil oleh pihak penganjur mengikut peratusan berdasarkan jumlah untung bersih.

Bagi yang berminat menyertai jualan seperti pakaian, buku,minuman dan sebagainya. juga pameran atau permaian seperti treka kacang,
Sila PM kepada indah_hati84 untuk memohon.

Hasil dari aktiviti akan disalurkan terus ke dalam dana.

Harus Diingat,
Pihak oenganjur tidak akan mengambil walau sesen pun dari hasil kutipan.


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-03-05 14:02


Kajian sebenar:
Suatu hari seorang pakar psikologi mengikat dirinya pada tiang di tepi jalan. Ratusan manusia yang memandu kereta memperlahankan kenderaan semata-mata kerana INGIN TAHU bukan mahu MENOLONG.

Persamaannya?

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-03-05 21:08


Ini pula yang diceritakan oleh shayuki petang tadi di Restoran Mosin, Taman Tun. Siapa shayuki? Tunggu.....

Dua beradik membuat kajian di New York. Kenapa basikal senang sangat hilang di New York, itulah yang dikaji:

1. Si Abang meletakkan basikal dan dikunci, si adik datang mengompel kunci mangga basikal. Orang yang di sebelahnya selamba sahaja.

2. Di lain hari, diletakkan basikal dengan kunci yang lebih hebat. Adiknya memotong dengan alat yang lebih hebat. Orang disebelahnya buat tak tahu.

3. Kali ketiga, dengan rantai dan kunci yang lebih power dan si adik memotong dengan alat yang lebih hebat. Begitulah, sama saja -- orang di sebelah buat tak tahu.

4. Kali keempat, seperti tadi ada peningkatan. Seperti tadi juga tiada siapa yang peduli. Bahkan polis NYPD pun buat tak tahu.

5. Kali kelima, menggunakan rantai yang lebih besar dan si adik memotong dengan gergaji besi elektrik yang lebih power dan lebih bising. Orang ramai kekal buat tak tahu, cuma ada seorang bermotorsikal bertanya dan memberi panduan bagaimana cara yang lebih berkesan memotong dan mencuri basikal tersebut.

Persamaannya?

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

gigibiru
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13631
Posting: 47
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 06-03-05 22:24




besar problem ni.. setuju dgn kang. banyak benda yg senang cakap tapi mmg susah nak buat. dan saya pun pernah lalui benda2 ni

kalau nak kutip rm1 seorang pun, adakah setiap bulan org akan sumbangkan. ada yg tadek maybank2u dsb.

so kalau tak boleh cara manaikkan income (dgn jualan dsb) apa kata kalau turunkan penggunaan bandwidth?

rasanya problem yang sama berlaku jugak kat server2 yg lain contohnya macam malaysiakini, bincang.net dsb.

cara nak kurangkan bandwidth seperti

- kurangkan graphics - disable avatar, icons, images yg boleh. sbb sekarang rupa tu bukan lg matlamat utama, yg penting content. ukhwah.com pun dah ada peminat setia..
- hentikan sementara photo gallery
- hanya ahli aktif saja boleh masuk ke dalam forum
- delete akaun yg tak aktif
- kurangkan content utk front page (sbb page ni yg paling banyak loading). maybe boleh tinggalkan links and announcement shj. seperti yg dilakukan oleh sifoo.com
- ahli berdaftar (yang menyumbang) dapat faedah2 tambahan. seperti yg dilakukan oleh melayu.com utk galakkan sumbangan ahli.
- cek page paling byk dilawati atau paling tinggi jumlah bandwidth dan stop sementara atau kurangkan kandungan

saya rasa ni satu alternatif (selain mengumpul lbh banyak dana). dan ianya tidak memerlukan kos yg tinggi, cuma admin perlu tukar configuration dsb.

kalau perlukan pertolongan sila private msg.

terima kasih

-----------------
ADSTEC HOSTING | MONEY ONLINE | PROPERTY ONLINE

Bookmark and Share

    


  Member Information For gigibiruProfil   Hantar PM kepada gigibiru   Quote dan BalasQuote

pengembara_firdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14784
Posting: 185
Dari: dunia kemahasiswaan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-03-05 23:13


kena mantapkan ekonomi.....
jualan market?atau tukar adress portal..hehhe janji konsep ukhwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara_firdausiProfil   Hantar PM kepada pengembara_firdausi   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-03-05 00:28


Quote:

On 2005-03-06 23:13, pengembara_firdausi wrote:
kena mantapkan ekonomi.....
jualan market?atau tukar adress portal..hehhe janji konsep ukhwah..



?????
Boleh tunjukkan caranya? Tak tahu belajar, dah tahu mengajar. Pandai dengan memandai adalah 2 perkara berbeza.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-03-05 08:36


Quote:

On 2005-03-02 12:20, alea13 wrote:


hmm.. ana cdgkan buka akaun pay pal.. ataupun money transfer melalui kad kredit..

Allahu a'lam..



sy stuju gn pndapat ni....biar ahli ukhwah dpt mderma s'ikhlas hati..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-05 08:40




pandai dan memandai.. sedih bila diminta bantuan, ukhwah disuruh gadaikan.. sorry ya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 07-03-05 12:45


sedih juga bila dapat tau hal ni. dulu pernah juga ukhwah minta sumbangan Rm1 dari ahli tapi tgk macam tak memberansangkan... klu ahli dapat bg satu rm 1 saya rasa dah dapat cover utk 2-3 tahun berdasar dr jumlah ahli tu lah...tp.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 07-03-05 16:29




erm dulu dah jadi camni...teringat pesan nabi.."akan datang pada umatku di suatu zaman yg mana org2 yang ingin melakukan kebaikan amatlah berat skali..mereka dihina,diejek dan diperlekeh2 kan atas usaha mereka membuat kebaikan itu..kebaikan dilakukan secara tertutup atau menyorok2 dan kejahatan atau kemungkaran disambaut,dirayakan seolah2 perbuatan itu adalah benar...sahabat bertanya kepada nabi..zaman apakah itu??itulah akhir zaman....

p/s: sedih nyerr...xpela hanan kita cuba sedaya upaya selamatkan ukhwah.com nie..insyaAllah ana bantu apa yg termampu..

-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-05 16:41



Er, pertama sekali terima kasih tak terhingga buat Ukhwah.com kerana menyediakan satu wadah untuk kami semua berforum, bertukar-tukar pendapat, mencari ilmu. Rasanya ukhwah.com dah banyak berjasa dalam merungkaikan permasalahan umat islam, kekeliruan dan sebagainya bila wujudnya forum politik, bincang agama dan sebagainya.

Secara peribadi, saya turut merasakan bertanggungjawab dalam usaha nak mengekalkan ukhwah.com ni. Em, nak sumbangkan macam mana ya ?

Beginilah, mintak admin letak besar2 no.akaun di page depan. Sapa-sapa yang bermurah hati nak menghulurkan sumbangan bolehlah, lebih2 lagi bagi yang dah bekerjaya. Saya sendiri insyaAllah, setakat yang termampu tu, saya akan masukkan sumbangan peribadi tu.....sebab rasanya dah banyak pakai ruangan/space dalam ukhwah.com yang saya gunakan dalam menyuarakan pandangan dan sebagainya. Rasa macam tak bayar sewa rumah bila langsung tak menyumbang untuk menghidupkan portal ni.

Wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 07-03-05 16:55


rileks ar kang..propaganda anda hanya menimbulkan ketakutkan jer pada ahli ukhwah...mmg betoi cakap senang kan..yg buat adalah awk..yg kerja keras siang dan malam adalah awk..semoga Allah membalas membalas jasa-jasamu...tp jgn la terlalu cepat menyerah kalah..kalo kita buat sesuatu ikhlas kerana Allah...Allah akan membuka jalan kepada kita...itu hanyalah ujian darpiadaNya untuk test kita jer....takkan bila datang ujian mcm nie kita nak cepat melenting..selama nie ukhwah benarkan semua ahli-ahlinya memberikan semua pendapat...kalo kita sama2 sayangkan ukhwah...jgn ditanya mcm mane nak bantu...pasti jawapan tu ade dlm diri kita sendiri...top up rm10 pon boleh beli...alasan bukan menyelesaikan masalah...tepuk dada tanyalah iman,saya menyeru kepada ahli dan rakan2 yang lain yang mampu dari segi kewangan hulur2kan bantuan anda..yg tidak mampu dr segi kewangan doa anda adalah senjata mukmin...tambahlah dengan solat hajat...tp kalo xbuat apa2 jgn salah sapa2..salahkan saje diri sendiri.....

-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-03-05 17:16


Quote:

On 2005-03-07 16:55, hafeezzul wrote:
rileks ar kang..propaganda anda hanya menimbulkan ketakutkan jer pada ahli ukhwah...



Excuse me... boleh terangkan dengan terperinci apa maksud anda? Propaganda? Ketakutan? Server down ni propaganda ke? Memastikan ukhwah.com terus bernyawa pun propaganda?

Pelik...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-03-05 17:29


hafeezul ni nak menyindir ke nak apa ni..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-05 17:31



Makin banyak halangan dan dugaan, makin kita tahu siapa yang benar2 sahabat...

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-05 17:43


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah kembali lagi portal kesayangan ramai insan yang melayari siber ini. Semoga Allah berikan kelapangan dan kemudahan agar ia terus maju dalam semua aspek dengan redha Allah SWT. Umi sekedar mampu doa dan mengharap agar anak-anak terus berusaha ke arah mempereratkan silaturrahim di sini dan yang sememangnya mampu membantu teruskan membantu kerana Allah melihat segala amal ibadah kita dan menilainya. Syabas anakanda Kang dan Hanan yang bertungkus lumus berusaha kerana usaha antum dan juga admin lain adalah juga saham akhirat.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Our sins are our real enemy
Sincerity is our indestructible weapon
There is a vacuum inside each of us
it cannot be filled except by other sincere Muslims brothers.


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-03-05 17:51


Sejuk mendengar kata-kata Ummi.. begitulah irama dan kata-kata seorang Ummi. Kena tambah satu lagi nama Ummi iaitu: shayuki yang berjasa kepada Portal Ukhwah tapi berpuluh kali pesan supaya dirahsiakan.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-03-05 17:52


saber ajela pemimpin2 portal ukhwah dan semua ahli. semoga semua berjalan dgn lancar dan semakin maju

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

jaie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6570
Posting: 115
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 07-03-05 18:36




sukanya tgk mcm2 cadangan ade.. tp ye la laksana x semudah di kata.. anyway.. semoga ukhwah akan terus bernyawa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jaieProfil   Hantar PM kepada jaie   Quote dan BalasQuote

cunye
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13551
Posting: 287
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-03-05 20:56


harap harap ukhwah akan terus berada .....best la web nie

Bookmark and Share

    


  Member Information For cunyeProfil   Hantar PM kepada cunye   Pergi ke cunye's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-05 21:33


Ya Rabbul Izzati
Berikanlah ketenangan dan kekuatan kepada kami untuk menempuh ujianMu ini
Ya Rahman
Tabahkanlah hati kami
Ya Rahim
Teguhkanlah iman kami
Ya Allah
Janganlah Kau menduga kami dengan dugaan yang tak mampu kami tanggung.
Ya Allah
Tetapkanlah niat kami..jauhkan lah kami dari hasad dengki dan perkara-perkara yang tidak baik. Sesungguhnya kami hambaMu yang lemah...
Ya Allah
Pada Mu kami meminta, Pada Mu kami memohon...
Kau permudahkanlah segala urusan kami,
Kau lapangkanlah pintu rezeki kami agar Ukhwah.com terus bernyawa dalam mencapai misi mewujudkan Yayasan Ukhwah.

Kaulah Pengasih, Penyayang lagi Maha Berkuasa atas segalanya..



-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-03-05 21:50


assalamualaikum....
nampaknyer ada msl....tp setiap masalah pasti ada penyelasaian.dlm surat ckp coz of penggunaan yg byk right? so, apa kata klu artikel utk ruagan forum hanya dihadkan kpd ahli shj. rasenyer mungkin ringan skit beban kot.
wasalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 07-03-05 22:06




OOooo..yer ker kang..alamak jgnla marah kang...em kalo camtue maaf la yek..jom kita sambung misi kita balik untuk menyelamatkan ukhwah...

-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 08-03-05 00:27


Quote:

On 2005-03-07 17:29, tumpang wrote:
hafeezul ni nak menyindir ke nak apa ni..?





lek ar...
hafeezul cakap jer tu...
bkn menyindir..
cool man..It Hard To Keep Quiet If The Are Nothing To Do...


Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-03-05 00:46




semoga diambil peranan setiap ahli ukhwah....sesungguhnya disinilah..menyemai ukhwah..menyemi benih kasih sayang dan kecambahan ilmu agama di dada.....

sayang UKHWAH.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

AzeeArif
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7408
Posting: 59
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 09-03-05 10:02


assalamualaikum..
rasanya baru je menjengah ukhwah..tiba-tiba buka hari ni ada notis penting pulak...sedihnyer...perkara yang kita taknak selalu jadi..dugaan sungguh, mungkin azee kurang bersyukur agaknyer.... tapi macam mana ni.. boleh tak buat sumbangan melalui sms, nanti tolakla kredit 1 sms rm5 ke rm 10 ke boleh aje tapi azee pandai cakap je tapi tak tahu macammana nak uruskan..jadi semuanyer berharap pada yang lebih tahu tapi apa yang pasti azee akan terus menyokong kalian semua... terima kasih semua.. jangan sedih2 ye semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzeeArifProfil   Hantar PM kepada AzeeArif   Quote dan BalasQuote

Yob
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11600
Posting: 57
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 09:28




yob cadangkan yuran keahlian utk setiap ahli sebulan rm 1..boleh bayar setahun terus atau 2/3 tahun sekali bayar....insyallah this week yob bayar nak bagi 2/3 ratus tak de duit ..so yob ingat rm 1 sebulan tak de ler berat sangat..bayar jer guna ac maybank hanan network boleh tak???

ahli ada 14000..sorang singgit sebulan kan dah dapat banyak tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For YobProfil   Hantar PM kepada Yob   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 09:37




cadangan itu telah pun disuarakan pada ahli, tapi kurang sambutan.. walaupun hanan network telah membuka akaun maybank, pun masih kurang sambutan... kalau separuh ahli derma rm1 tak kan terjadi kisah sebegini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

lang_biru
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 272
Posting: 213
Dari: utara ke selatan

Selangor  


posticon Posting pada: 10-03-05 12:37




Pertamanya, tahniah kepada management Ukhwah.Com kerana kejayaan mendapatkan hits pengunjung terbaik sehingga kini.

Kedua, ttg penyelesaian maybe perlu digerakkan dana lebih agresif, kempen yang berterusan seterusnya dapatkan sokongan dari organisasi yang dah establish di Malaysia.. why not go for jv with corporate companies then make a great deals together ? Sbb banyak company cari marketing website scr online.. all we have to do is prepare for full proposal of ur website potential... bila org tahu kehebatan ukhwah.com then maybe ada offer yang menarik menanti...

Ketiga, cadangan saya agar diwujudkan sistem keahlian Premium Ukhwah.Com yang mana berdaftar rm5 atau lebih utk setahun dan dapat akses ruangan tertentu yang diwujudkan... Sure dapat dana yang banyak dari sini...

Keempat, Ukhwah.Com boleh didaftarkan scr rasmi dgn ROC utk dapatkan status sebuah kelab, yayasan atau sebuah entiti sdn bhd.. dgn ini boleh dapat loan Mara dan kene ada planning yang serious utk mau ke hadapan... Rasanya dah tiba masanya bergerak sebegitu...

okeh.. itu sahaja just pandangan saya...

Best regard,
LangBiru
Pixel Impact Design Studio 2005

Bookmark and Share

    


  Member Information For lang_biruProfil   Hantar PM kepada lang_biru   Pergi ke lang_biru's Website   Quote dan BalasQuote

shayuki

Menyertai: 05.12.2003
Ahli No: 5507
Posting: 164
Dari: Hira Shayuki

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 13:09


cadangan yang baik tuh,

premium members

tapi kena highlightkan apa benefit premium member.
Baru org berminat.

Kalau naikkan sikit, boleh dapat baju ukhwah ke.
Cadangan sahaje ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For shayukiProfil   Hantar PM kepada shayuki   Pergi ke shayuki's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 13:25


terima kasih lang_biru atas Tahniah tu... memang diakui oleh ramai orang Ukhwah.com lead di depan dan sentiasa ditiru dengan selamba.

Cadangan-cadangan tu dah banyak yang dilaksanakan.

Hanan Network pun berdaftar dengan ROB. Tak ada masalah. Nak membentuk Yayasan bukan satu benda mudah... Dan Yayasan Ukhwah.com berhasrat nak memberi bukan mengaut. Tak payah disuruh memang kita sedang mengusahakan untuk menjadi Yayasan, sekitar tahun 2005 atau 2006 ini. Sila tengok banner di atas: Sedang Menuju Yayasan Ukhwah.

Nak buat Sdn Bhd? Loan MARA? isk isk isk... lucunya... Untuk pengetahuan lang_biru, kalau tak ada business yang viable, know who (bukan know how), tak payah cakap pasal loan. Kalau loan Ceti Haram atau Along boleh kot....

Nak berdaftar bawah kelab pun bukannya perkara yang mudah... banyak karenah. Kalau setakat taruk nama bolehlah. > Contoh: KSH (Kelab Sahabat Hanan atau Komuniti Sahabat Hanan).

Apa lagi? Nak daftar persatuan? Inilah paling banyak karenah. Dengar khabarnya sampai sekarang PIN (bukan pin baju) tak lulus lagi pendaftarannya. Sampai diharamkan, Arqam tak pernah berdaftar bawah persatuan.

Kami MT dah berjanji tak akan mengenakan apa-apa pendaftaran atau what so called Premium Membership ke apa ke... jangankan kata RM5, RM1 pun taknak... Kami lebih suka jual produk.

Apa lagi? Ginilah... cuba lang_biru laksanakan semua itu terlebih dulu, kalau dah berjaya, Ukhwah.com ikut. Tak apa kali ini Ukhwah.com meniru pulak.

Apapun terima kasih. Jangan bimbang, kat dalam Ukhwah.com kebanyakannya intelek, berfikiran tinggi dan united. Susah senang bersama. Kat dalam ini sehingga kini tak ada yang capap (carik publisiti. Ada dulu MT capap dah kena buang), juga tak ada yang gipang, yang sembang-sembang kosong hokhekhokhek dan yang mengampu artis nasyid. Semua itu ada di komuniti lain tapi tak ada di Portal Ukhwah.com.

Kami di sini sedang berusaha mengatasi masalah ini. Kami bersyukur kerana ditemukan dengan satu syarikat hosting yang prihatin -- FIVIO.COM. Banyak kerjasama dijalin bersama FIVIO.COM untuk mengatasai masalah ini. Penyelesaian pertama: Dari co-lo berharga RM450 sebulan diiturunkan RM300.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 10-03-05 14:44


JK UTM tolong amik perhatian!!!!
tak silap ana pesta konvo -33 akan diadakan April nie kan..for sure their need artis terutama nasyid...so apa kata deal ngan ukhwah tuk find asrtis nasyid...konvo ke 31 yg lepas..xsilap ana hijjaz dpt RM6 ribu dr UTM..kalo komisen nie leh disalurkan ke ukhwah..mayb leh kurangkan beban..so JK UTM pls deal ngan pengarah konvo...ana pratical lan 4 tue..mintak tolong kwn yg lain handle prob nie!!!

-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 14:50


Bagus hafeezzul ! Cuba dapatkan contact tu. Inteam pun dah bawah penngurusan sendiri, senang nak cerita. Ukhwah.com pun kuat di UTM.

Kan dah kata: yang kat dalam Ukhwah.com kebanyakannya intelek dan sepakat.

Teruskan!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 17:06


memang betul Kang; warga Ukhwah.com memang sepakat!

JK UTM tahun ni buat apa ye?

Kang,
agaknya lang_biru tak tau Ukhwah.com dibawah syarikat pentadbir berdaftar; HANAN NETWORK!

Bukan main lagi cadangan tu....

macamana lagi cara nak jimatkan bandwidth....
err.. perlukah kita tiru komuniti yang giat meniru ukhwah.com tu?; kena hadkan waktu penggunaan Portal Ukhwah ini! hu..hu.. TAK SANGGUP!


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-05 11:36


salam
saya pun setuju ngan penjualan barangan cenderahati daripada ukhwah. hidupkan supermarket ukhwah... tapi biar kena ngan gayanya.. takut jadi serabut pula website ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

Ibnukhaldun04
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12270
Posting: 45
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-03-05 19:35


maap la yer menyampuk...

erm nak tanya ni .....ukhwah ada maybank jek ke..? bank2 lain ada tak ?sementara nak backup ni elok jugak kalu kita kempen seringgit seorang... sementara management dn ahli2 berhempas pulas memikir,mencarik dan melaksanakan idea2 baru utk ukhwah semakin kehadapan...

ermmm... tu je la kot... moga portal ni terus hidup dibawah keberkatan dan keredhaan Allah... aameeen..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnukhaldun04Profil   Hantar PM kepada Ibnukhaldun04   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-03-05 20:46


Nak buka akaun perniagaan Maybank pun kena RM2,000.00, so kalau banyak-banyak akaun, banyak ribu la.... Hanya ada Maybank sahaja. Senang, ceruk rata mana ada, tak payah ke kaunter, hanya ke mesin ATM sahaja.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-05 21:43



Nak kena ada banyak akaun ke? Macam2 soalan pelik. Akaun rasmi yang digunakan ialah akaun Maybank. So sesiapa yang nak beli buku Mutiara boleh buat pembayaran ke akaun Hanan Network no: 5123 1630 8046

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-03-05 22:13


guna maybank lbh mudah sbb di sesetengah tempat, ada disediakan mesin deposit tunai (mesin deposit cek pn ada). so, xperlu beratur/amik no giliran/isi borang deposit.cepat dan mudah kan?kemudahan dah tersedia....jd sama2 la menyumbang utk ukhwah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 11-03-05 22:29


enta ade akaun aper??bsn ker bcb??ke bank lain..kalo camtue klaur la dulu duit kat bank enta pastu gie mesin atm maybank tuk transfer laa..maybank kan byk skang..mane2 ade..kesian admin jgn peningkan diorg...bab kata pepatah nak seribu daya...so all the best k..yg lain bila lg??

-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-05 01:08


guna wang pos buleh ke?

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

Ibnukhaldun04
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12270
Posting: 45
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-03-05 13:07


oke oke oke ... sori, jgn mara eik...


pos jek la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnukhaldun04Profil   Hantar PM kepada Ibnukhaldun04   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-03-05 16:41


Ana cadangkn ukhwah com tubuhkan unit motivasi bagi pelajar-pelajar sekolah disamping mewujudkan kelas-kelas tuisyen..lagi pun ahli-ahli ukhwah dah ramai..dan bermacam-macam jurusan n ketgori...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

lang_biru
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 272
Posting: 213
Dari: utara ke selatan

Selangor  


posticon Posting pada: 12-03-05 21:45


Quote:

On 2005-03-10 13:25, Kang wrote:
terima kasih lang_biru atas Tahniah tu... memang diakui oleh ramai orang Ukhwah.com lead di depan dan sentiasa ditiru dengan selamba.



Cadangan-cadangan tu dah banyak yang dilaksanakan.



Hanan Network pun berdaftar dengan ROB. Tak ada masalah. Nak membentuk Yayasan bukan satu benda mudah... Dan Yayasan Ukhwah.com berhasrat nak memberi bukan mengaut. Tak payah disuruh memang kita sedang mengusahakan untuk menjadi Yayasan, sekitar tahun 2005 atau 2006 ini. Sila tengok banner di atas: Sedang Menuju Yayasan Ukhwah.



Nak buat Sdn Bhd? Loan MARA? isk isk isk... lucunya... Untuk pengetahuan lang_biru, kalau tak ada business yang viable, know who (bukan know how), tak payah cakap pasal loan. Kalau loan Ceti Haram atau Along boleh kot....



Nak berdaftar bawah kelab pun bukannya perkara yang mudah... banyak karenah. Kalau setakat taruk nama bolehlah. > Contoh: KSH (Kelab Sahabat Hanan atau Komuniti Sahabat Hanan).



Apa lagi? Nak daftar persatuan? Inilah paling banyak karenah. Dengar khabarnya sampai sekarang PIN (bukan pin baju) tak lulus lagi pendaftarannya. Sampai diharamkan, Arqam tak pernah berdaftar bawah persatuan.



Kami MT dah berjanji tak akan mengenakan apa-apa pendaftaran atau what so called Premium Membership ke apa ke... jangankan kata RM5, RM1 pun taknak... Kami lebih suka jual produk.



Apa lagi? Ginilah... cuba lang_biru laksanakan semua itu terlebih dulu, kalau dah berjaya, Ukhwah.com ikut. Tak apa kali ini Ukhwah.com meniru pulak.



Apapun terima kasih. Jangan bimbang, kat dalam Ukhwah.com kebanyakannya intelek, berfikiran tinggi dan united. Susah senang bersama. Kat dalam ini sehingga kini tak ada yang capap (carik publisiti. Ada dulu MT capap dah kena buang), juga tak ada yang gipang, yang sembang-sembang kosong hokhekhokhek dan yang mengampu artis nasyid. Semua itu ada di komuniti lain tapi tak ada di Portal Ukhwah.com.



Kami di sini sedang berusaha mengatasi masalah ini. Kami bersyukur kerana ditemukan dengan satu syarikat hosting yang prihatin -- FIVIO.COM. Banyak kerjasama dijalin bersama FIVIO.COM untuk mengatasai masalah ini. Penyelesaian pertama: Dari co-lo berharga RM450 sebulan diiturunkan RM300.

-----------------
Suatu kelainan hanya di www.softHands.com.my ...... anda berani ?



terima kasih di atas jawapan yang cukup bernas dan berwibawa.. semoga Allah mempermudahkan urusan kalian mencapai matlamat masing-masing.. semoga semua webmaster malaysia melayu dan islam ini mampu bersatu padu membentuk sebuah persekitaran yang kondusif, berusaha dan bekerja dengan penuh dedikasi serta mempunyai sifat akhlak mulia lagi terpuji...

regard,
Fahmy
Pixel Impact Design Studio
www.minef.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For lang_biruProfil   Hantar PM kepada lang_biru   Pergi ke lang_biru's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-03-05 13:34


Malang dan sedihnya, saya bukan webmaster.... Ada juga keinginan nak jadi webmaster tapi tak tercapai kerana ada satu sifat malu dalam diri saya: Sangat malu nak mengaku diri ini Webmaster sebab terlalu, teramat jauh lagi untuk menjadi Webmaster.

Setakat buat laman web, install phpbb takkan saya nak mengaku webmaster. Menjatuhkan maruah dan merendahkan perkataan WEBMASTER itu.

Saya hanya akan menoleh jika dipanggil Webmaster bila:

1. Design web saya membuat orang terpaku, kombinasi warna mengikut psikologi warna. Maknanya kena juga belajar psikologi warna.
2. Skrip-skrip program saya hafal macam hafal ABC
3. Boleh reka skrip sendiri macam Mozaks (Mohd Zaki)
4. Mahir dalam bahasa programing: php, asp, jsp, cfm.
5. Boleh pejam mata bila kendalikan database
6. Bila orang suruh buat program, saya angguk senyum.
7. Faham dan boleh kendali hardware, software server. Jangan nanti kalau orang tanya apa tu Apache Server kita cerita pasal red indian yang mempunyai server. Juga kenal fizikalnya server, co-lo, dedicated, 1U, 2U dsb. Kenal OS terkini: Linux, FreeBSD, Wins dll macam shayuki. Bukan hanya mengatakan, "Server idaman." Juga tahu keperluan server. Kalau setakat forum hokhekhokhek mengampu artis nasyid, nak buat apa server sendiri? Memadai hosting sahaja. Kalau faham laaa....
8. Boleh bagi solution macam ibnuyahya, gigibiru.
9. Dipercayai untuk maintain website korporat dengan bayaran ratusan ribu setahun.

Kalau setakat tahu install phpbb, ubah-ubah sikit, buat website, kemudian gipang habis ngaku webmaster takut nanti jadi bahan gelak.

Agak pelik juga mereka yang betul-betul hebat di luar sana (agak ramai juga di Ukhwah.com) memang taknak mengaku diri mereka webmaster. Akhlak mereka juga terpuji sebab itu tak gipang dan capap.

------
OK... semoga masalah kita ini segera selesai! Mari bersama menyelesaikan masalah Ukhwah.com


[ Posting ini telah di edit oleh: Kang pada 2005-03-13 17:38 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-05 00:49


assalamualaikum..
berforum-forum forum jugak, tapi yang penting masalah server ukhwah selesai. so apa citer dah yang terkini,
kalau boleh ana tahu sekarang dah berapa ek dana yang dikumpul utk server?kalau soalan ni umum, boleh PM pada ana.Ana akan tolong mana yang termampu. insyaAllah.dah 3 tahun web ni berkembang dan banyak benda input dan output yang semua ahli dapat, takkan nak biarkan ianya ditutup. jom semua lakukan sesuatu. lebihkan gerak kerja daripada berkata-kata. jom.....malaysia boleh...ukhwah pun lagi laaaa boleh..


wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

yuniky_dabest
Warga Rasmi
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14013
Posting: 9

Pahang  


posticon Posting pada: 18-03-05 22:34



semoga ALLAH merahmati portal ukhwah..
semoga masalah nie cepat selesai..
aminnn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yuniky_dabestProfil   Hantar PM kepada yuniky_dabest   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-05 13:27



Melayu mudah lupa -- bila Portal Ukhwah down semua akan menggelabah kemudian bila dah berjaya dibuka semula, semua kata-kata semangat nak membantu, nak mendapatkan mutiara hikmah sebagai sokongan terus hilang. Kebanyakan yang telah membantu dalam bentuk sokongan, pembelian mutiara, pencarian penaja bukanlah mereka yang menggempar gempurkan untuk membantu -- benarlah kata2 'Tong kosong memang kuat bunyinya'.

Portal Ukhwah bukan seperti web komuniti dan forum lain, ia memerlukan belanja yang begitu tinggi. Mungkin komuniti/forum biasa lain boleh bertahan hanya dengan hosting di mana2 server dengan bayaran lebih kurang RM200 setahun tapi Portal Ukhwah memerlukan bayaran lebih RM300 sebulan bersamaan dengan RM3,600 setahun. Ini belum termasuk pembelian back-up hard disk, dan alat2 ganti yang lain.

Pelbagai usaha telah dilakukan untuk mengumpulkan dana. Kiranya portal ukhwah seperti komuniti hok hek lain mungkin dana yang dikumpulkan telah berlebihan dan tidak membebankan. Sehingga kini telah hampir RM6K -RM8K telah dibelanjakan untuk menyambung nyawa Portal Ukhwah.

Terpulanglah...

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Nurhidayah83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.03.2005
Ahli No: 15147
Posting: 29

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 17:14



insyallah kita fikirkan caranya bersama sama k

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurhidayah83Profil   Hantar PM kepada Nurhidayah83   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 17:20


Quote:

On 2005-03-28 17:14, Nurhidayah83 wrote:

insyallah kita fikirkan caranya bersama sama k



Bagi yang belum memiliki buku Mutiara Hikmah boleh dapatkan sekarang..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 13:50


bantulah Ukhwah..bukan kurayu, bukan kupinta..tapi fikirkanlah jika keadaan ini sama berlaku kepada kita..maybe kita juga perlukan bantuan org kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-04-05 00:28


kalau sebelum ni kita lihat cadangan supaya setiap seorang ahli ukhwah bayar seringgit..so cam mana lak kalau kita lantik setiap negeri lancarkan tabung ur derma khas untuk ukhwah...dan bayar kat mereka yang di lantik...sebab ianya memudahkan

-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-04-05 13:33


satu cadagan dr saya sbg org baru..
sya tak pasti lak s/ada dah dilaksanakan @ belum atau dah ada org yg utarakan pendapat ni..

cadangan
adakan kursus yang berkaitan dengan dunia IT
eg. Introduction to PHP,Networking

saya pasti semua admin mempunyai basic IT yang cukup kuat dan boleh dikategorikan sebagai web master

br2 saya menghadiri kursus networking
yuran yang dikenankan boleh tahan jg
tp bg saya no problem coz under company

RM 150 - INDIVIDU
RM 250 - SYARIKAT KECIL
RM 500 - SAYRIKAT BESAR

sekadar cadangan
wallu'alam


Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 16:31


aper2 pn sy doakan agar mslh ini dpt diselesaikan..sy pn ahli baru dlm ukhwah nie..tak byk sy tau ttg portal ukhwah nie..aper2 sy tetap akan sokong perjalanna portal ini..semoga Allah s.w.t mempermudahakan urusan kita..Insya Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

fajar_rusile
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 94
Posting: 23
Dari: Manchester

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 02:39




Ana rasa pihak pengurusan Ukhwah.com belum lagi menyediakan saluran-saluran bagi penderma luar negara...

Ana yakin, ramai ahli dari luar negara ingin menderma untuk Ukhwah.com... kalau di Malaysia, bolehlah dimasukkan terus ke akaun bank pihak pengurus.. Tapi bagi ahli-ahli oversea, macamana?? hendak kirim dalam sampul surat, ana rasa sistem keselamatan Pos Malaysia tidak boleh dipercayai..

Salah satu cara transfer duit dengan selamat ialah melalui akaun Paypal atau yang sewaktu dengannya.. So, ana cadangkan pihak pengurus dapat membuka akaun di www.paypal.com ... InsyaAllah, akan ada sedikit sebanyak sambutan dari ahli-ahli yang berada di oversea.. Lebih-lebih lagi dari UK & Eire coz nilai RM 1 tidak sampai pun 20 pence bagi mereka yang berada di UK..


Bookmark and Share

    


  Member Information For fajar_rusileProfil   Hantar PM kepada fajar_rusile   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-05-05 02:57




errmm.. ana pun dah cadangkan ari tu.. akaun paypal insya Allah lbh selamat & mudah nak transfer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

shayuki

Menyertai: 05.12.2003
Ahli No: 5507
Posting: 164
Dari: Hira Shayuki

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 03:26


saya ada akaun paypal. transfer duit tuh kat saya, saya akan gantikan dengan duit RM dan hantar ke Kang Razzi by hand.

rumah dia 680 meter dari rumah aku jek

Bookmark and Share

    


  Member Information For shayukiProfil   Hantar PM kepada shayuki   Pergi ke shayuki's Website   Quote dan BalasQuote

areniece
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13563
Posting: 19
Dari: johor

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 13:00


x de akaun BCB ke?senang sket...tuje akaun yg sy ade ..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For arenieceProfil   Hantar PM kepada areniece   Quote dan BalasQuote

zula
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12629
Posting: 38
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 14-05-05 16:13


banyak sangat cadangan tak sempat nak baca lah semuanya....
1)ana harap jagan dibubarkan
2)ana nak bantu tapi tak tahu cara
3)yang pasal buku mutiara tu macam mana nak dapatkan ana bolehlah beli mana tau dapat tolong.....
-please..cadangkan pada ana macammana nak tolong nii

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulaProfil   Hantar PM kepada zula   Quote dan BalasQuote

shayuki

Menyertai: 05.12.2003
Ahli No: 5507
Posting: 164
Dari: Hira Shayuki

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 23:44


Alhamdulilah,

Saya receive 50 euro ( RM 240.217 ) dari salah satu ahli ukhwah. Alhamdulilah. Pemberi ialah anonymous :p

Insya Allah, lepas settle dengan paypal tuh, saya kasi ke Kang.

Salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For shayukiProfil   Hantar PM kepada shayuki   Pergi ke shayuki's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 23:51


Quote:

On 2005-05-15 23:44, shayuki wrote:
Alhamdulilah,

Saya receive 50 euro ( RM 240.217 ) dari salah satu ahli ukhwah. Alhamdulilah. Pemberi ialah anonymous :p

Insya Allah, lepas settle dengan paypal tuh, saya kasi ke Kang.

Salam



Terima kasih kepada insan tersebut. Terima kasih juga kepada shayuki kerana menggunakan akaun paypal anta. Moga dimurahkan rezeki dan sentiasa dalam lindungan Allah SWT.

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 16-05-05 00:47




akaun PayPal yang rasmi ada tak...
kalo wakil2 ni tak profesional pulak...

kalo dah ada PayPal yg rasmi, insyaALLAH ana azam akan habaq kat kwn2 kat sini utk donate...

PayPal mmg antara solution yg terbaik buat penderma2 dari luar negara...

-----------------
"Perjuangan Ibarat Mata Rantai.. Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir...Wallahua'lam"

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

shayuki

Menyertai: 05.12.2003
Ahli No: 5507
Posting: 164
Dari: Hira Shayuki

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 17:53


kasi jek kat saya

nak email paypal .. kasi PM.
Malas nak kasi kat sini takut spambot

Bookmark and Share

    


  Member Information For shayukiProfil   Hantar PM kepada shayuki   Pergi ke shayuki's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 17-05-05 22:20


baju dah buat
kemudian buku pun dah buat
kenapa tak cuba buat album kaset
tak kisahlah tak dimastering pun
just rekod live secara biasa
kan ramai rakan2 yang boleh bernasyid di sini
cuba buat satu album
kemudian jual di kalangan ahli ukhwah
cadangan saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Dari Bilik Admin
    »» Ukhwah.com dah sampai penghujung?

Read Only Forum
No Posting Allowed

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.19048 saat. Lajunya....