Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Selalunya, bila kita berusaha menenggelamkan kapal orang lain, kita lupa untuk mengawal kapal kita sendiri. Kapal kita tenggelam terlebih dahulu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tonghuan
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43136

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 76
Ahli: 0
Jumlah: 76




  Yang Masuk Ke Sini
tonghuan: 12 jam, 36 minit yang lalu
khairoo84: 1 hari, 1 jam, 48 minit yang lalu
wyd1014: 3 hari yang lalu
lidah-penghunus: 6 hari yang lalu
muslimiman: 21 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
nur_tinta: 28 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: perempuan anti lelaki???


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» perempuan anti lelaki???

Please Mendaftar To Post


Oleh perempuan anti lelaki???

adrianahayati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14476
Posting: 54
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-05 16:02



saya ada seorang kawan perempuan yg anti lelaki.saya pun taktau nak kata apa lagi kat dia sbb saya dah byk kali tanya napa dia anti pd lelaki,tapi dia diam jer.saya selalu kata pd dia jgn terlampau benci pd org lain,kelak kita akan menyayanginya.apa patut saya buat?dia selalu jer buat plan nak kenakan sapa2 lelaki yg dia rasa tak suka.Saya tak faham apa tujuan dia buat camtu.Dia kata dia akan rasa puas hati kalo dpt kenakan org yg dia benci.Tapi kat pompuan tak pernah pulak dia buat camtu...entahlah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adrianahayatiProfil   Hantar PM kepada adrianahayati   Quote dan BalasQuote

anishayani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14233
Posting: 28
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-05 16:10



hmmm...aper nak cakap ye...kata kat kawan awak tu ..meskipun pernah ader lelaki yang pernah melukai hati dier..tak semua lelaki begitu.. tak baik benci sesama umat..lainlah kalau ader sebab yang munasabah (cth:hani)tau..semoga kawan adrianahayati dpt bukakan pintu hati dier dan jgn menghukum mereka yg x berdosa...

[ Posting ini telah di edit oleh: anishayani pada 2005-02-25 16:14 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For anishayaniProfil   Hantar PM kepada anishayani   Pergi ke anishayani's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-02-05 16:20




Huh bahaya tu...jgn jd lesbian dah la...cubala nasihatkan dia...try bawak jumpa kaunselor... InsyaAllah...manusia boleh berubah jika dia ada keinginan utk berubah...sama-samalah kita doakan utk dia yer...

[ Posting ini telah di edit oleh: Rindu_Rahayu pada 2005-02-25 16:23 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-02-05 10:37


perempuan anti lelaki tak kemane..nanti kene kawin ngan laki gak..lain lah kalo dia mmg takmo kawin kan.....

ermm..mungkin ade something bad kut yg happen...nevermind..she'll be fine..nanti12 bile dah jumpe the right guy..terbukalah pintu hati dia yg telah dikunci dgn mangga siap rantai lagi...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-02-05 10:42


ask her to try on me. tgk sapa yg terkena.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

salamuNajah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14358
Posting: 98
Dari: darul ridwan

Perak  


posticon Posting pada: 27-02-05 11:05


assalamualaikum
ana setuju ngan Rindu_Rahayu,try jumpa kaunselor,ni bknnya something happen tapi dh bykthing happen ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salamuNajahProfil   Hantar PM kepada salamuNajah   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 28-02-05 16:26


biarkan je, nanti lame2 elok la tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

beecological
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14621
Posting: 250

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 16:31




hurm,,,saye rase perkare benci lelaki nih dah biase terutamenye di kalangan perempuan yg masih skolah,,lebih2 lagi kalo skolah pompuan...walaupon ade gak yg gedik kat skolah pompuan,tapi byk lagi kan kelompok2 lainnyer....

saye rase,kawan awak tuh mesti ade sbb yg kukuh nape die benci lelaki.....mungkin die tak nak jawab pertanyaan awak tuh(kenape die neci lelaki)mungkin sbb die rase blom masenyer lagi die beritahu kat awak,atau mungkin die dapat rasekan yg awak takkan paham walaupon die beritahu awak alasannye....

hurm,,tapi fitrah perempuan mmg suke disayangi dan ingin dibelai...satu hari nnt kawan awak tuh pasti akan berubah juge,,tapi mungkin payah utk die mempercayai lelaki dlm erti kate lain mencintai mane2 lelaki dgn mudah...lelaki yg dapat menmbat hatinye itu nnt pasti seorg yg sgt2 dikagumi kawan awak tuh...

mungkin kwn awak tuh benci kat lelaki sbb,background family die ke?or die pernah kene cabul ke sebelum nih(maaf cakap,,andaian sahaja)or mungkin die benci dgn kes2 rogol,atau mungkin die pernah ditipu lelaki sblom nih....

ape2 pon,awak sebagai kawan kene seimbang dlm menasihati die....die perlukan teman perempuan...sbb die tak peduli kalau takde lelaki yg menambat hatinye,tapi die mesti akan resah kalau kawan perempuan meninggalkannye...

wallahu'alam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For beecologicalProfil   Hantar PM kepada beecological   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 28-02-05 16:32


mungkin dia ada fobia terhadap lelaki..
ada peristiwa yang telah berlaku menyebabkan dia benci kepada lelaki...
moga Allah akan memberi dia petunjuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 16:36




pada pendapat ana, tak boleh dibiarkan..nanti ramai org pandang serong kat dia. selepas itu, lelaki takut untuk berdamping dengan dia..ana rasa kemungkinan dia ada masalah. dia nak luahkan tapi dia segan sangat. mungkin hatinya pernah dipermainkan banyak kali. walaupun dia jujurm tapi si lelaki tak jujur. disebabkan itu dia merana dan pendam. hati dia terluka sangat. untuk menghilangkan luka tu, mungkin itu caranya dengan membalas dendam atau mengenakan lelaki tu...mcm dia dah putus asa untuk bercinta kembali dan dia tidak percaya dengan kata2 lelaki tu. ana rasa..bagus juga cadangan Rindu tu. bawalah dia pergi ke kaunselor. kalau dia masih berusia muda, insya Allah dia akan sedar bila dia dah dewasa kelak.insya Allah. ana doakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

ummuhabibah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2064
Posting: 45

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-02-05 16:38


Mungkin anti lelaki dia sekejap je tuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuhabibahProfil   Hantar PM kepada ummuhabibah   Pergi ke ummuhabibah's Website   Quote dan BalasQuote

nuruliman1412
Warga Rasmi
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12941
Posting: 5

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-02-05 17:08



Pasti sahabat tersebut mempunyai pengalaman yang hanya orang yang pernah mengalaminya sahaja yang boleh faham...
so,menjadi tanggungjawab kita sebagai sahabat untuk membimbingnya................

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuruliman1412Profil   Hantar PM kepada nuruliman1412   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 18:10




Bagus juga sikap tu ada pada dirinya buat masa ni... tidaklah nanti dia terjebak dgn budaya couple yg merosakkan.

Ttg sikap anti tu, ana fikirlah suatu hari akan terbuka jua hatinya utk menerima kehadiran pelengkap hidupnya apabila sampai seru...maybe dia anti lelaki sebab tengok ramai rakan2 perempuannya yg terjebak dgn cinta di alam belum kahwin.....so dia xnak jadi begitu..

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-02-05 18:23


Quote:

On 2005-02-28 18:10, MohdHanafi wrote:


Bagus juga sikap tu ada pada dirinya buat masa ni... tidaklah nanti dia terjebak dgn budaya couple yg merosakkan.

Ttg sikap anti tu, ana fikirlah suatu hari akan terbuka jua hatinya utk menerima kehadiran pelengkap hidupnya apabila sampai seru...maybe dia anti lelaki sebab tengok ramai rakan2 perempuannya yg terjebak dgn cinta di alam belum kahwin.....so dia xnak jadi begitu..

-----------------
Jangan sayangi lemak anda!.




daripada budaya lesbian. lagi teruk. apa yg bagus????

[ Posting ini telah di edit oleh: Jackie_uniten7 pada 2005-02-28 18:25 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

pengembara_firdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14784
Posting: 185
Dari: dunia kemahasiswaan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-02-05 19:55


tak baik benci lelaki pasal saya lelaki tau...
nak benci lelaki buleh....maybe pernah dikecewakan...awka nak dendam ngan lelaki pun buleh..tapi bukan camtuh caranyer...cuba try cuba test...hihihihi..jadi perempuan yg terbaik...
hiasi diri dengan keindahan sifat mahmudah...allah berjanji kan...lelaki yg baik utk perempuan yg baik...begitulah sebaliknyer...so?do the best...just do it....salam [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara_firdausiProfil   Hantar PM kepada pengembara_firdausi   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 20:08




ayah dia bukan lelaki ker?...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 13:15


Quote:

On 2005-02-28 20:08, nuraiman_khairunnissa wrote:


ayah dia bukan lelaki ker?...

-----------------
no pain..no gain..



betul2...ayah dia seorang lelaki gak kan...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-03-05 13:21


wbt

rasanya jgn lah terlampau anti sangat..sebab perempuan ngn lelaki ni bersifat saling melengkapi....




Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

malaywoodz
Warga Rasmi
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14632
Posting: 8
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-03-05 13:32


semua...
Perasaan benci memang ada pada setiap diri manusia...bergantunglah kepada perkara yang di benci...mengenai konteks ini, buat apa nak benci lelaki, lelaki kan makhluk ciptaan tuhan yang memang dipasangkan untuk wanita. Kalau benci kerana perangai dan sikap yang tak baik itu boleh terimalah...kerana Adam wujudnya Hawa... semua makhluk ada kekurangan dan kelebihannya...

Diharap yang silap di perbetulkan,
yang kurang ditambah-tambahkan,
yang elok dimolek-molekkan..
----------------
Tidak ku minta lahir ke dunia.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For malaywoodzProfil   Hantar PM kepada malaywoodz   Quote dan BalasQuote

adrianahayati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14476
Posting: 54
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-05 13:34


assalammualaikum..
baru-baru ni dia ada bergaduh dgn sorang lelaki sbbnya saya taktau,tapi sampai ada satu kali tu saya dgr dia cakap dia nak bunuh lelaki tu.Saya makin takut jd kwn sebilik dia sbb manalah tau dia bunuh saya plak.lagipun dia slalu berperangai pelik misalnya mnengamuk tak tentu pasal,hempas semua brg dll.adakalanya saya rasa dia mcm terlampau berdendam dgn lelaki dan mungkin betul dia alami sakit jiwa.saya akan cuba ikut nasihat rindu_rahayu.tentang kenapa dia anti lelaki tu,mungkin betul juga dia ada alami perkara pd masa lampau yg teruk sbb pernah sekali dia kata dgn saya"kenapa kau ingatkan aku ttg masa lampau aku yg cukup aku benci!!"saya tak faham dan taktau camna nak tolong dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adrianahayatiProfil   Hantar PM kepada adrianahayati   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-03-05 13:58


soalanya?dia kawan ngan tomboy gak ke?..kalau dia sorang je maknanya dia tak de perasaan lagi kat pompuan n dia Takkan jadi lesbian... lesbian ngan tomboy kan lain...rasanya mungkin ada samting antara dia dan lelaki yg terdekat dalam idup dia..maybe mak dia di tinggalkan ayah dia..atau samting yang lagi berat yang buatkan dia benci sesangat ngan lelaki..rasanya diaa perlukan masa untuk kembali kepada fitrah,hawa kan di jadiakn dr tulang rusuk adam...mungkin suatu hari hati dia akan lembut

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-05 11:33


salam
sebab tu la jangan terlalu mengikut perasaan... dalam segala hal..... syukurlah saya masih waras dalam pertimbangan. cita2 dan harapan mak abah saya dahulukan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.135204 saat. Lajunya....