Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua masalah boleh diselesaikan dengan cemerlang, asalkan kita menumpukan pada penyelesaian, bukan pada masalah. Allah SWT menyertakan penyelesaian untuk setiap masalah.
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 2 hari yang lalu
wadud: 7 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu
muslimin23: 26 hari yang lalu
kasih_kekasih: 30 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Tangkpan Jawi: Gambar Jeslina Hashim!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Tangkpan Jawi: Gambar Jeslina Hashim!

Please Mendaftar To Post


Oleh Tangkpan Jawi: Gambar Jeslina Hashim!

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 06:20



Gambar Jeslina Hashim ketika di Zouk Club sebelum JAWI membuat serbuan.



Gambar ni saya terpaksa sensorkan bahagian dada Jeslina Hashim kerana rasanya keterlaluan untuk disiarkan.

Ini adalah bukti yang menunjukkan bahawa dia perlu di tangkap bukan dilokap tapi disaman dan dikaunseling! . Berpakaian seksi ditempat awam, bila dah jadi bahan cemuhan... baru nak cari simpati kononnya memperjuangkan hak asasi manusia. !

kalau nak yang uncensored, PM saya!


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 08:35




ooo... ni la pakaian yg dia pakai ek... maklum la... musim panas... sume org pakai gitu sbb skang musim panas sgt2 ek???(pinjam ayat dia dlm m*****) ... tu baru panas kat dunia Tuhan tunjuk pon x reti2 lagi... akhirat nnt mampu ke kite nak tahan azab panas yg berkali2 ganda tu ek?? Ma Sya Allah....

Moga2 Allah beri petunjuk dan kite yg lain ni amik la iktibar... sudah terang lagi kan nak bersuluh, mana baik mana buruk...

" Allahummaftah bainana wabaina qaumina bil haq wa anta khairul fatihiin...Amiin..."

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 09:13




Nauzubillah... apa dah jadi, apa dah jadi sampai sekarang tak sedar diri(lagu SM Salim) Dah banyak petunjuk yang Allah barikan untuk kita pikir dan menginsafinya... Tsunami baru-baru ni.... takkan insaf kat mulut jer...hati habuk pun tarak... Insaflah wahai Jeslina Hashim....

-----------------
to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 09:27


menyampah+geram+benci masa dgr statement dia dlm melodi mggu lps....

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-02-05 09:35


dunia....dunia........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 19-02-05 09:52




Malaysia, dilanda summer day!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 10:09




insaf ana tgk pic nie.. cara berpakaian yg mak dn ayah dia kata senonoh... cara berpakaian yg dia rasa ok sampai mintak satu guide line utk remaja berpakaian...hurm... apa nak kata, contoh islam hadhari.. sungguh memalukan... rasanya kalau dia ckp panas ye lakan.. malaysia kan tgh summer skrg pakai la bikini ke... ok lagi tue.. kan lg terbukak... sejuk je rasa.. esok kat sana tangung la...

teringat ana pada serangkap nasyid...

dunia tidak laksana embun yg dingin
tidak sedingin sang bayu pagi
dilanda gelisah tiada pedoman
mencari jalan illahi



[ Posting ini telah di edit oleh: aniisa_tasnim pada 2005-02-19 10:13 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 19-02-05 11:24



jaslina tu bajet lawak...lawak ape camtu...org biar buruk rupa jgn buruk perangai....
tak sedar lagi tu.....sedarlah sikit kita hidup kat dunia nie hanya sementara aje...bawalah insfa diri tu..
mengaku aje islam tapi akhlak kalah org x islam....ade mata lihat ,ade telinga dengar ..mane baik dan mane buruk...sesungguhnya Allah .s.w.t kurniakan akal fikiran adalah untuk berfikir bukan mengikut hawa nafsu ...
benci saya tengok dier tu..islam hanya pada name....tahu2 aje islam hanya pada name tu ape yer...?


[ Posting ini telah di edit oleh: vanadium_oksida pada 2005-02-19 11:27 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-02-05 11:37




itulah dia JESLINA JESNITA!!!

biarkan dia terjun dengan juak2nya....biarkan...biarkan....

esok2 cubalah bawak dia punye loyar jumpe Allah s.w.t. tengok mcm mane....kan?....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 19-02-05 11:39



bagus..bagus abang_imam nie ..nanti sapa2lah yg nak tolong carikan loyer utk jaslina tu untuk bertemu dengan Allah nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

budak85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11680
Posting: 23
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 11:46


pompan ni..(jeslina)..mmg seksi...tp dier sj xnk ngaku...eloknye..ngan mak bapak dier skali patut kene kaunseling...hukhukhuk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak85Profil   Hantar PM kepada budak85   Pergi ke budak85's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 12:01


cantiknya pakaian jeslina, malaysia sekarang ni musim summer ka?

contoh teladan, ibu bapa zaman moden,
mungkin benar jahiliyyah moden lebih teruk drp jahiliyyah kuno!
bukti dh nyata!

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

wandiana
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2005
Ahli No: 14440
Posting: 1
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-02-05 12:12


astagfirullah..kiter yg kalau tertengok gambar ni cuba-cubalah ambil pengajaran or ihtiman drnya agar x jadi macam tu dan cuba nasihat gol.mrk dan jgnlah asyik kutuk je..wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For wandianaProfil   Hantar PM kepada wandiana   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-02-05 12:18




di sebalik kita kutuk2 tu, kita doakan jeslina dpt hidayah dari Allah mcm abg H**mi yg berada di The Ship tak lama dulu bersama grup dia The Gim****.

skrg nie abg kita tu dah buat CNI dan berjinak2 dgn satu masjid baru di sempadan NS-Sgor(sebelah NS la...)



Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

humairak
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13040
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 13:30


SEMOGA ALLAH MEMBERI PETUNJUK DAN HIDAYAH PADA JESLINA HASHIM, KELUARGA DAN KENGKAWANNYA UNTUK BERUBAH DAN INSAF....
saya pun geram juga tapi bukan benci pada diri Jeslina tapi pada maksiat yang dia lakukan...
YA ALLAH, jauhkanlah diriku dari terjebak dengan benda-benda yang terkutuk disisimu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairakProfil   Hantar PM kepada humairak   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 19-02-05 15:15



Artis sebegini memang tak heran.... dah tak rasa malu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

ingrid-erez
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14512
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 16:22


Pesan Saidina Umar untuk JAWI

persoalan yg timbul, sejauhmanakah pihak JAWI melakukan tindakan menurut seperti kaedah saidina umar al-khattab yang mendidik umatnya, bukannya menghukum. Seerah menunjukkan bahawa Umar tidak pernah menghukum berdasarkan kepada operasi, intipan, serbuan atau ugutan badan pencegah maksiatnya. sebaliknya umar bertindak atas pengakuan pesalah sendiri hasil dari religion education yang diterapkan dalam sistem pemerintahannya.

lebih penting lagi, Umar sesekali tidak pernah berkasar dengan pesalah upama Gestapo tentera Nazi yg menghumban jews dalam bencana holocoust. Kalau adapun, beliau mengakui kesilapannya tersebut. tetapi tindakan JAWI persis dengan cara Gestapo ini. apa yang peliknya, PAS dilihat cuba menjuarai isu ini, walhal isu penindasan ahli-ahli Kohilal lebih patut diberi tumpuannya. malah ahli-ahlinya pun belum tertarbiyah lagi, inikan nak bicara soal yg jelas telah wujud diskriminasi agama dlm aspek pelaksanaan.

Pada saya tindakan PAS lebih utk cuba eksploitasi isu dari menawarkan satu gagasan pemikiran islam yg progresif. Insiden demostrasi terhadap konsert siti nurhaliza adalah satu study case terbaik yg mengambarkan PAS masih tiada dimensi hiburan. Mereka bertindak seperti anti-hiburan. Siti Nurhaliza yg dikira antara artis wanita yg paling sopan di dunia pun masih dikutuknya dan didemonstransnya di hadapan KUSTEM. Memang sungguh susah nak cari peribadi progresif seperti Al-Banna dan Aym Gymnastiar dalam PAS.

namun begitu saya sedar, nak cari pemimpin macam saidina umar di akhir zaman ini bukannya senang. Walaubagaimanapun inilah islam yang telah lama mengajar kita tentang konsep 'ruang awam' jauh sebelum teori ini dikemukakan oleh Juergen Habermas lagi. dan PAS tidak pernah menekuni ilmu ini, malah lebih memalukan lagi, PAS tidak pernah sedia untuk belajar mengenai cara pelaksanaan syariat dari kebijaksanaan khalifah yg kedua ini! Masha’allah!

………………………
Ingrid-Erez, muslimah kacukan Malay (bapa) dan Jews (Ibu). Dilahirkan di Kelantan, dan kini menuntut di Tel Aviv Univ, Israel. Prinsip hidupnya: "hanya Tuhan yg layak menghukum hambanya". Beliau boleh dihubungi melalui [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ingrid-erezProfil   Hantar PM kepada ingrid-erez   Quote dan BalasQuote

nurkusza
Warga Rasmi
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12402
Posting: 20
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 17:28


ya allah apa jadi dengan dunia sekarang
tak tahu ke azab di akhirat nanti
wahai jeslina dan sesiapa yg nak pakai begitu sedarlah kamu sebelum kamu disedarkan oleh azab siksaan allah.takutlah kamu


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkuszaProfil   Hantar PM kepada nurkusza   Quote dan BalasQuote

nurfara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7219
Posting: 56
Dari: Kuala Lumpur/Muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 19:13


insaf jugak tgk dia berpakaian camtu... pelik tp itu lah realitiari ni itu yang di katakan senonoh... moga2 ALLAH beri dia petunjuk sebelum terlewat..bkn setakat Jeslina shj... tp jugak kpd seluruh umat manusia ari ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfaraProfil   Hantar PM kepada nurfara   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-02-05 19:26



statement dia dalam melodi tak boleh pakai.Malu saya sebagai seorang islam.Kenapa nak salahkan kerajaan dan juga Jawi.Wajar diambil tindakan.Mentang2 artis.Setakat artis malaysia apa klas.Mentang2 public figure.Buat malu orang islam yer.Klu kerajaan buat guidelines pakaian utk remaja ada pulak yang tak nak ikut...rasa2 dia pun tak nak ikut.Musim panas kena pakai macam tu ker,rasanya tu malam...takkan panas kot.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 20:07


hu..hu.. sedihnya!

disebalik menasihati dan beristighfar dalam posting masing-masing, rupanya ramai yang munafik!

sebenarnya, ramai yang minta gambar unsensored !

munafiknya..... lebih baik jangan sibuk menasihati orang lain kalau diri sendiri perlu dinasihati.
--------------

baru test dengan offer PM kepada saya untuk gambar unsensored, dah pecah tembelang masing-masing....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 20:28



Jeslina 'biadap', hina Jawi dalam Melodi
Friday, February 18 @ 15:38:43 MYT


Oleh Wan Nordin Wan Yaacob
KUALA LUMPUR, 18 Feb (Hrkh) - Pelakon popular yang ditahan Jabatan Agama Islam Wilayah (Jawi),Jeslina Hashim disifatkan biadap berikutan kenyataan yang menghina penguatkuasa Jawi dalam rancangan Melodi minggu lalu.

Ketua Pemuda PAS Wilayah Persekutuan, Ustaz Riduan Mohd Noor berkata, pihaknya memandang serius kenyataan Jeslina itu yang sekaligus merendahkan kewibawaan institusi yang bertanggungjawab terhadap undang-undang Islam.
Kata Ustaz Riduan, Pemuda PAS kesal, media elektronik membenarkan kenyataan 'biadap' Jeslina yang jelas mempersendakan akta yang cuba dikuatkuasakan Jawi.

Bagaimanapun, media tidak pernah meminta wakil Jawi untuk memberi kenyataan balas sementara Jawi pula dikatakan ditekan pihak atasan.

Beliau berkata demikian semasa mengadakan sidang medianya di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) selepas majlis penyerahan memorandum bantahan campurtangan kabinet terhadap isu tangkapan Jeslina oleh Jawi beberapa hari lalu.

Turut mengiringi Ustaz Riduan ialah, Timbalannya, Ustaz Kamaruzzaman Mohammad, Exco Pemuda PAS Wilayah, Ustaz Mohd Izwan Mohd Yusop dan Mohd Shuhaimi.

Campurtangan itu mengakibatkan Jawi pada Isnin lalu bertindak membatalkan saman terhadap Jeslina dan beberapa rakan beliau yang ditahan pada 13 Januari di Kelab Malam Zouk.

Jeslina dituduh berkelakuan tidak sopan bersama beberapa rakannya di kelab malam tersebut sewaktu serbuan dilakukan.

Mengulas lanjut kenyataan Jeslina, Ustaz Riduan berkata, pelakon tersebut berani membuat kenyataan menghina tindakan Jawi akibat pembelaan yang Jeslina perolehi dari pemimpin politik dan pertubuhan di negara ini.

Katanya, kegilaan artis itu menghentam Jawi mendapat restu daripada beberap tokoh terkenal dalam masyarakat termasuk Menteri pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Dato' Seri Shahrizat Jalil; Ketua Puteri Umno, Noraini Ahmad; Presiden Sisters In Islam (SIS), Zainah Anwar dan anak mantan Perdana Menteri, Marina Mahathir.

Pemuda PAS Wilayah seterusnya mempertikai campurtangan itu yang akhirnya menyebelahi pelaku-pelaku maksiat yang terang-terang menghina Islam.

"apa yang kami kesalkan, dalam masa artis dibela berikutan perbuatan maksiat, program ceramah, usrah, tazkirah dan kuliah terus diharamkan kerana dikatakan memecahbelahkan ummah,"kata Ustaz Riduan.

Baginya senario yang berlaku sebenarnya menggambarkan tindakan yang mencerminkan apa yang dikehendaki Umno dalam konsep 'Islam Hadhari' mereka. "Islam Hadhari Umno hanya kosmetik untuk mengaburi mata rakyat.Penzinaan, maksiat, penagihan dadah,judi dan arak terus dibenarkan subur di bawah Islam Hadhari,"katanya. - mks.




Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 21:42


Quote:
hu..hu.. sedihnya!

disebalik menasihati dan beristighfar dalam posting masing-masing, rupanya ramai yang munafik!

sebenarnya, ramai yang minta gambar unsensored !

munafiknya..... lebih baik jangan sibuk menasihati orang lain kalau diri sendiri perlu dinasihati.
--------------

baru test dengan offer PM kepada saya untuk gambar unsensored, dah pecah tembelang masing-masing....



---> eheheh.. pandai pasang perangkap ek khairool... maka terpecahlah telur tembelang ek??? hehe.. nakal ko nih!!! ko tau sesorang je cukup la khairool sape mereka tuh... jgn lak heboh2 pasal mereka tuh... nnt org kata lagi buka aib org... ko jugak yg kena lagik mcm isu artis nasyid tuh... sian akak tgk.. hehe...

satu lagi pesanan : manusia ni mmg ramai pakai topeng... macam2 jenis topeng... ape pon, sentiasa husnuzzan pada org, tu lah yg lebih baik walau hakikatnye??? Wallahu A'alam bissowwab...

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

atok_jaddun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2004
Ahli No: 9027
Posting: 43
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 19-02-05 22:20


itulah dia manusia akhir zaman... maksiat berleluasa, perempuan yg tidak segan silu mendedahkan auratnya... manusia2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For atok_jaddunProfil   Hantar PM kepada atok_jaddun   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 22:40


emmm....

ni la dia muka-muka perosak umat akhir zaman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 20-02-05 00:14


Quote:
Seerah menunjukkan bahawa Umar tidak pernah menghukum berdasarkan kepada operasi, intipan, serbuan atau ugutan badan pencegah maksiatnya. sebaliknya umar bertindak atas pengakuan pesalah sendiri hasil dari religion education yang diterapkan dalam sistem pemerintahannya





ana cuma tertarik dgn statement ni jer.. firstly, saidina umar ra bertindak berdasarkan pengakuan pesalah hasil didikan agama yg diperoleh rakyat pd zmn tu.. jika cara operasi, serbuan dan intipan tak sesuai utk zmn ni, kaedah aper yg kita nak pakai.. takkan nak lihat org buat maksiat dpn mata, tunggu sampai depa mengaku baru kita nak bertindak kot.. didikan khalifah zmn dulu samakah dgn didikan agama yg kita perolehi pd zmn ni..??

secondly, if i'm not mistaken.. saidina umar ra juga pernah melakukan intipan sewaktu menjadi khalifah dulu utk melihat sendiri keadaan rakyatnya.. boleh buka kitab2 sirah semula & semak..

Allahu a'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 05:54


Quote:

On 2005-02-19 21:42, nur_indah wrote:

---> eheheh.. pandai pasang perangkap ek khairool... maka terpecahlah telur tembelang ek??? hehe.. nakal ko nih!!! ko tau sesorang je cukup la khairool sape mereka tuh... jgn lak heboh2 pasal mereka tuh... nnt org kata lagi buka aib org... ko jugak yg kena lagik mcm isu artis nasyid tuh... sian akak tgk.. hehe...

satu lagi pesanan : manusia ni mmg ramai pakai topeng... macam2 jenis topeng... ape pon, sentiasa husnuzzan pada org, tu lah yg lebih baik walau hakikatnye??? Wallahu A'alam bissowwab...



bukannya apa Kak Kaei, saja nak tengok, betulke ahli Ukhwah.com ni baik-baik belaka! bila saya dedahkan kesalahan orang, saya balik yang kena. selalunya manusia susah hendak menerima cerita yang hakiki dan benar. lebih-lebih lagi orang itiu idol mereka! tetapi terlalu mudah untuk mempercayai pekara yang tidak benar dan khabar angin!

sabar...wahai diriku

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-02-05 07:21


udah ler tuh..takyah ler nak mengutuk die..mana tau die dah taubat dan taubat die diterima allah..kan die dah lepas..karang ni plak yang tak pasal2 dapat dosa kering sebab mengutuk mengumpat die..

-----------------
streamyx

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 20-02-05 08:35



Entahla...balasan xnampak depan mata camtula. Arap dia akan berubah lepas ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

Maheran_dr
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2004
Ahli No: 12797
Posting: 5
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-02-05 10:57


inilah bahana kurangnya pendidikan agama..
kenyataan jes yang kononnya ingin meraih simpati mampu mengundang persepsi buruk masyarakat padanya...walau mcm mana pun dia kt sama2lah berdoa agar dia mendapat hidayah Allah...dan minta dijauhkan perkara ini berlaku pada kita...amin ya rabbal'alamin

Bookmark and Share

    


  Member Information For Maheran_drProfil   Hantar PM kepada Maheran_dr   Quote dan BalasQuote

ruhul_islami
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.12.2004
Ahli No: 13208
Posting: 124
Dari: Terengganu

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 11:18


Quote:

On 2005-02-19 16:22, ingrid-erez wrote:
Pesan Saidina Umar untuk JAWI

persoalan yg timbul, sejauhmanakah pihak JAWI melakukan tindakan menurut seperti kaedah saidina umar al-khattab yang mendidik umatnya, bukannya menghukum. Seerah menunjukkan bahawa Umar tidak pernah menghukum berdasarkan kepada operasi, intipan, serbuan atau ugutan badan pencegah maksiatnya. sebaliknya umar bertindak atas pengakuan pesalah sendiri hasil dari religion education yang diterapkan dalam sistem pemerintahannya.

lebih penting lagi, Umar sesekali tidak pernah berkasar dengan pesalah upama Gestapo tentera Nazi yg menghumban jews dalam bencana holocoust. Kalau adapun, beliau mengakui kesilapannya tersebut. tetapi tindakan JAWI persis dengan cara Gestapo ini. apa yang peliknya, PAS dilihat cuba menjuarai isu ini, walhal isu penindasan ahli-ahli Kohilal lebih patut diberi tumpuannya. malah ahli-ahlinya pun belum tertarbiyah lagi, inikan nak bicara soal yg jelas telah wujud diskriminasi agama dlm aspek pelaksanaan.

Pada saya tindakan PAS lebih utk cuba eksploitasi isu dari menawarkan satu gagasan pemikiran islam yg progresif. Insiden demostrasi terhadap konsert siti nurhaliza adalah satu study case terbaik yg mengambarkan PAS masih tiada dimensi hiburan. Mereka bertindak seperti anti-hiburan. Siti Nurhaliza yg dikira antara artis wanita yg paling sopan di dunia pun masih dikutuknya dan didemonstransnya di hadapan KUSTEM. Memang sungguh susah nak cari peribadi progresif seperti Al-Banna dan Aym Gymnastiar dalam PAS.

namun begitu saya sedar, nak cari pemimpin macam saidina umar di akhir zaman ini bukannya senang. Walaubagaimanapun inilah islam yang telah lama mengajar kita tentang konsep 'ruang awam' jauh sebelum teori ini dikemukakan oleh Juergen Habermas lagi. dan PAS tidak pernah menekuni ilmu ini, malah lebih memalukan lagi, PAS tidak pernah sedia untuk belajar mengenai cara pelaksanaan syariat dari kebijaksanaan khalifah yg kedua ini! Masha’allah!




Tersenyum ana baca posting nie. Moga Allah tunjukkan yang hak dan bathil kepada kita semua. Allah matlamat kita semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ruhul_islamiProfil   Hantar PM kepada ruhul_islami   Quote dan BalasQuote

IbnuKhaldun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6277
Posting: 41
Dari: damansara

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 12:10


nak buat macam mana..dah banyak dan makin jelas lah tanda-tanda hari kiamat...kes jeslina adalah bukti yang jelas..bagaimana...org yg berbuat perkara dosa diagung-agungkan..manakala org yg buat perkara mulia di hina.Rasulullah dah sebut lama dah tentang perkara nie.....memang ana kata org sekarang hebat-hebat sebab makin lama ana tengok makin berani langgar perintah allah..mungkin dia nak uji allah...yelah nak tgk bala allah tu betul atau tidak..selama nie dgr cerita dalam al-quran dan hadis je..tak nampak depan mata...pasal ibu ayah dia tu..biasalh mak-ayah zaman skrg nie..anak nak buat pun biarlah diorang dah besar..lagi satu memang ibu-ayah zaman skrg ...amik mudah tentang kehidupan anak2...nasihat ana buat jeslina..kalau..rasa kulit dah hebat..cuba...try dulu..taruk api lighter kat kulit..klu rasa panas...itu baru api dunia...bagaimana kulit yang terdedah tu..klu kena api neraka..fikirkan2lah..kita...bukan hidup selama-lamanya..ade masa nanti nyawa kita akan dicabut,...dan suatu hari nanti kita akan mengadap allah s.w.t....

Bookmark and Share

    


  Member Information For IbnuKhaldunProfil   Hantar PM kepada IbnuKhaldun   Quote dan BalasQuote

ruhul_islami
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.12.2004
Ahli No: 13208
Posting: 124
Dari: Terengganu

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 12:36


Iman umat Islam semakin pudar. Hukum syariat semakin hilang di hati umat Islam. Yang halal dan haram pun tidak diketahui. Yang tahu pun buat-buat tak tahu, memandang remeh. Allahu Akbar. Kau sedarkanlah kami semua ya Allah.. Kami terlalu lemah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ruhul_islamiProfil   Hantar PM kepada ruhul_islami   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 12:36




x pasti sama ada gambar ini yang terbaru sebelum di tangkap oleh JAWi atau gambar lama artis tersebut.

beberapa gambar yang saya perolehi untuk di analisa belum berhasil menjejaki ketulenan gambar dari segi author, tarikh di ambil , di impose dll. Setakat ini tiada gambar asli yang saya perolehi.

walaubagaimanapun, JAWi dah lama buat kerja-kerja penyerbuan. Dan dah ramai yang kena saman dengannya. Tapi yang peliknya yang sorang ni melenting bukan main

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-02-05 12:46


ni gambar lama. bukan time kat Zouk malam tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 14:36


emmm...

kalau gambar lame dan baru pun ape bezanyer????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

fainis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7590
Posting: 275
Dari: ardhil-lah

Selangor  


posticon Posting pada: 20-02-05 14:53


masyaAllah wana'uzubillahimin zalik


Bookmark and Share

    


  Member Information For fainisProfil   Hantar PM kepada fainis   Quote dan BalasQuote

fainis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7590
Posting: 275
Dari: ardhil-lah

Selangor  


posticon Posting pada: 20-02-05 14:53


masyaAllah wana'uzubillahimin zalik


Bookmark and Share

    


  Member Information For fainisProfil   Hantar PM kepada fainis   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 15:05


Quote:

On 2005-02-20 14:36, muslimin23 wrote:
emmm...

kalau gambar lame dan baru pun ape bezanyer????



bezanya fakta

apapun, dari segi kesalahan aurat.. tiada perbezaan

[ Posting ini telah di edit oleh: ibnuyahya pada 2005-02-20 15:06 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 15:50


astagfirullah halazim..
inilah artis skrang semakin teruk..
jgnlah kite jd mcm jeslina ni.. api allah sedang menungu2x tu..

-----------------
semua manusia membuat kesalahan ... x de seorg pon manusia di atas bumi ini yg perfect..


Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 20:34




ermmm...nau'zubillah
semoga Allah memberi petunjuk kepada org2 yg beriman
wallahualam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 21:50


Baca dulu dengan teliti sebelum menyampuk!

Saya tidak menyatakan gambar ini diambil pada hari Jeslina Hashim ditangkap.

Harus diingat!
Gambar ini memang di Zouk Club. Cuma ianya gambar lama! gambar ini bukan diambil pada hari JAWI membuat sebuan itu!

harus diingat sekali lagi!, gambar ini bukanlah impose atau rekaan semata-mata! ianya gambar tulen!

saya boleh sahkan gambar ini! gambar ini saya dapat dari kawan saya, wartawan majalah Wanita Hari Ini yang mengambil gambar selepas terserempak dengan Jeslina Hashim di Zouk Club sempena Birthday Party, dan saya scan ke komputer saya! negatifnya masih ada, gambarnya pun masih ada!
----------------------

itu sebab saya mengatakan Jeslina Hashim perlu ditangkap bukan untuk dilokap, tetapi untuk disaman dan dikaunseling! ia bukannya kesalahan pertama! sudah banyak kali dia berpakaian macam tu! bukan sekali, tapi berkali-kali!

Bezanya, selalu dia pakai macam tu, tak kena tangkap, tak salah! nila dah kena tangkap, baru salah!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 22:02




Quote:
Baca dulu dengan teliti sebelum menyampuk!


macam marah je bunyinya.


Quote:
Bezanya, selalu dia pakai macam tu, tak kena tangkap, tak salah! nila dah kena tangkap, baru salah!


apa yang salah tak salah ni.



Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

hsa
Warga Rasmi
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13646
Posting: 2
Dari: puchong

Selangor  


posticon Posting pada: 20-02-05 22:05



Geramnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Semoga dia insaf suatu hr nanti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hsaProfil   Hantar PM kepada hsa   Pergi ke hsa's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 20-02-05 22:18




erm rasenye pakaian mcm tue mmg trend muda mudi skang kan...kalo penah pegi klcc lagi dasyat budak 12tahun pakai pakaian dalam je jln2...so terpaksa la gak tgk..takkan nak jln tutup mata plak kan...apa2 pon salah ana gak sebab pegi klcc tue...nak pegi konikuniya sebernarnya..cari buku...tp ntahla..rasenye jeslina tu hanya kelompok kecil dar beribu lagi umat islam yg berpakain mcm tue...kebetulan die plak artis..so die terkenal..tp hakikatnye mmg byk yg mcm gini...kalo pikir2 kan boleh jd gila nak pikir camne nak tarik diorg nie...saper nak control golongan2 x phm nie// mmg akhir zaman tul laa....

-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 22:21


Quote:
apa yang salah tak salah ni.



cuba fahamkan betul-betul!

mencuri tak salah! tapi bila dah ditangkap, baru salah!


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 23:28




oo. macam tu. Jadi sekarang dia tak bersalah la sebab JAWI dah batalkan saman.

guro je. jgn mare

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 23:42


Assalamu-alaikum

JGN FIKIRKAN APA YG TELAH KITA LAKUKAN PADA HARI INI DAN SEMALAM, SEBALIKNYA FIKIRKAN APA YG AKAN KITA LAKUKAN ESOK DAN LUSA..................


MANA DAPAT FALSAFAH NI?!?!!!?!?!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-02-05 14:06


Assalamu-alaikum

AAAAikkkkk!!!!!!! Sudah tukar ka?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 21-02-05 14:28


masyaAllah..
ana rasa die sedang berbangga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-02-05 15:05


nakalnyer si khairoo ni... dia offer kat org gambar tu.. pastu dia pi gelak n kutuk kat org yg mintak gambar tu kat dia...

padahal dia simpan gambar tu lama dah.. siap dgn -ve nyer sekali lak tuhhh.....

kalo saya.. lama dah buang/koyak/bakar gambar tu...

jgn suka buka aib orang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1892
Posting: 255
Dari: temerloh

malaysia  


posticon Posting pada: 21-02-05 18:15


tu yang melenting... yang tak melenting....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

lieya83
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14499
Posting: 4
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-02-05 13:22


astaghfirullahal a'zim..............saya ni selalu ketinggalan.oo ini yg org p'katakan ttg jeslina........hai mmg patut allah turunkan bala bencana TSUNAMI ni itu sbg p'ingtn tapi umat islam tak sedar jg............lg2 rakyat m'sia sepatutnye ambl ikhtibr dr aper yg b'laku ni makin gaalk pula maksiat dilakukan...........saya menyeru pada diri saya dan rakan2 semua INSAFLAH! sungguhnye dunia semakin tua takkan nak tunggu kiamat bary nak taubat...........sungguhnye bnyk dah petanda kiamat allah tunjukkan.........antaranye KAUM HAWA LBH RAMAI DR ADAM...........pintu taubat msh t'buka so same2lah kita merebut dunia yg hakiki iaitu SYURGA

Bookmark and Share

    


  Member Information For lieya83Profil   Hantar PM kepada lieya83   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 22-02-05 18:47


Eeee.........menyampah!!!!..nilah...dah terang2 salah sendiri,nak salahkan JAWI balik! ntah ape2 ntah! saje je nak cube tegakkan benang yg basah!.. .BENCI!

Bookmark and Share

    


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-02-05 19:02


lama saya cari isu ni di postingkan dalam ukhwah, harinya jumpa juga..
peliknya, macamne jeslina boleh bagi komen2 bodoh begitu sedangkan dia berada di sebuah negara islam..alasan pakaian tidak keterlaluan mengikut keluarganya, serta hanya keluar berhibur amat bodoh kalau diterima oleh masyarakat...kalau sesiapa yang menyokong jeslina, tak tahu la apa yg difikirkanya, kita bukan mengamalkan dasar pergaulan yang terlalu terbuka, semoga semua pihak mengambil langkah sewajarnya, jangan nanti tidak memakai baju pun dikatakan SOPAN!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

akiera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14480
Posting: 99
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 22-02-05 21:43


tak tahulah dunia akhir zaman ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For akieraProfil   Hantar PM kepada akiera   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 00:01




Pendedahannya bukan memberikan impak baik kepada dirinya tetapi menjadikan impak negatif terhadap dirinya.Semoga kita semua dilindungiNya dan memperoleh hidayahnya.

Insya-Allah berbekallan sedikit ilmu yang ada, perggunakanlah.Walaupun ada kesalahan yang kadang2 kita juga lakukan.
Marilah kita melakukan perkara2 yang baik dan sentiasa mengharapkan kita diingati oleh Allah s.w.t...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 09:34


As-Suey

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 10:45




Yang Jeslina ni aku tak heran, memang belambak org camni.
Yang aku heran orang2 yg sokong/backing dia, diorang ni siap ade kuase, setengah tu ade islamic background lagi, tapi takut ngan jeslina.


Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

norhanan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4218
Posting: 116
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-02-05 11:48




Tgh merenung-renung diri sendiri...layak kah aku menghina hambamu ya Allah sedangkan hambamu ini adalah insan hina....sesungguh tiada yg sempurna melainkan Mu ya Allah...

Wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhananProfil   Hantar PM kepada norhanan   Quote dan BalasQuote

suflife_ezwan
Warga Rasmi
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10356
Posting: 9
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 23-02-05 11:53


Inilah realiti apa yang berlaku dizaman ini, semua permasalahan ini ada hubung kait dengan diri kita sendiri, keperihatinan ibubapa, keperihatinan para pemimpin, pembangunan sekeliling, rakan-rakan dan banyak lagi yang berlaku mungkin tanpa kita sedari....istighfar..sama-samalah kita memikirkan dan membuat tindakan yang sewajarnya agak anak-anak generasi bangsa 'Melayu Islam' dimasakan akan datang tahu apa itu istilah 'aurat'.Yang sedihnya sekarang ini ada dikalangan anak-anak 'Melayu Islam' mengucap dua kalimah syahadah pun tak reti,...kita kena ingat sekirangan sesuatu bala itu diturunkan ia akan menimpa keatas semua yang ada......ya Allah selamatkanlah kami semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For suflife_ezwanProfil   Hantar PM kepada suflife_ezwan   Quote dan BalasQuote

zinnirah_84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5026
Posting: 28
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-02-05 16:08


MASYA'ALLAH....apa nk jadi dgn dunia lani.manusia semakin lalai....inilah akibatnya apabila manusia tidak menitik beratkan nilai2 agama dlm kehidupan seharian.....Moga sinar hidayahNYA menyinari diri kita semua.....INSYA'ALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirah_84Profil   Hantar PM kepada zinnirah_84   Quote dan BalasQuote

zinnirah_84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5026
Posting: 28
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-02-05 16:08


MASYA'ALLAH....apa nk jadi dgn dunia lani.manusia semakin lalai....inilah akibatnya apabila manusia tidak menitik beratkan nilai2 agama dlm kehidupan seharian.....Moga sinar hidayahNYA menyinari diri kita semua.....INSYA'ALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirah_84Profil   Hantar PM kepada zinnirah_84   Quote dan BalasQuote

hairullizam
Warga Rasmi
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14478
Posting: 3
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-02-05 11:41


Quote:

On 2005-02-19 06:20, khairoo84 wrote:

Gambar Jeslina Hashim ketika di Zouk Club sebelum JAWI membuat serbuan.



Gambar ni saya terpaksa sensorkan bahagian dada Jeslina Hashim kerana rasanya keterlaluan untuk disiarkan.

Ini adalah bukti yang menunjukkan bahawa dia perlu di tangkap bukan dilokap tapi disaman dan dikaunseling! . Berpakaian seksi ditempat awam, bila dah jadi bahan cemuhan... baru nak cari simpati kononnya memperjuangkan hak asasi manusia. !

kalau nak yang uncensored, PM saya!


-----------------
assalamualaikum ape khabar dan selamat berkenalan .saya nizam asal melaka .sy harap dalan ruangan ini sy akan memperoleh kawan yang baik dan membentuk peribadi agar sy jadi insan yg lebih baik.



Bookmark and Share

    


  Member Information For hairullizamProfil   Hantar PM kepada hairullizam   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-05 12:11


Lagi kisah kejahilan......
-------------------------------------

saya pernah terbaca dalam sebuah majalah menganai impian artis.

ini kisah Syanie, pelakon berbadan besar

soalan;
"Apa yang akan mula-mula Syanie lakukan kalau badan Syanie cantik dan langsing?",

Jawapan Syanie;
"Kalau badan saya cantik, benda pertama yang akan Syanie lakukan ialah, menikmati keindahan pantai dengan pakai Bikini di Hawaii!!",



---------------------
Kisah Zila Bakarin.

"Saya pakai seksi sebab bersyukur dengan pemberian Tuhan",
------------------------

nah! tepuk dada tanya selera!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

mariatulqibtiah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13618
Posting: 19
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-02-05 13:15



na'uzubillahiminzalik! Pertama-tamanya ana mohon ampun dr Allah andai apa yg ana cakap nanti mengundang kemurkaan-Nya. Memang kita x nafikan kita memang marah+geram+sedih+benci, semuanya adala. Ada ke patut seorang yg beragama Islam tergamak berkata demikian. Maybe antara faktor dia bersikap demikian adalah dr didikan ibu bapanya di rumah. Sebab itula pentingnya didikan mak ayah nie... Kalau dr rumah pun berperangai x senonoh tambahan pulak kalau di tmpt awam mcm 2.. Kadang2 ana pun pelik jugakla dgn perangai umat Islam skrg nie... nak kata xp sek, mak bapak diorg hantar. Bila pegi sek dah tentu belajar agama, tp knp seolah-olah mcm x belajar agama. Itula mmg susah nak amalkan ilmu yg dipelajari, ana pun x terkecuali. Oleh itu, ana harap Allah ampunkan dosa kita semua dan moga Allah beri hidayah kpd kita dan terutamanya Jeslina serta yg seangkatan dengannya. "Al 'Ilmu bila 'amalin kasyajar bila samarin". wallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mariatulqibtiahProfil   Hantar PM kepada mariatulqibtiah   Quote dan BalasQuote

norhanan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4218
Posting: 116
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-02-05 10:03



maria...tu la namanya belajar shj tapi tak hayati ilmu yg disampaikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhananProfil   Hantar PM kepada norhanan   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-05 20:30




Hasil maklumat yang telah di trace dari gambar tersebut.
1. Di ambil menggunakan Digital Camera
2. Model : Kodak CX6330 Zoom Digital Camera
3. Tarikh Diambil: 5-1-2003 Jam 10.31Malam.
4. Resolusi asal : 1656 x 1242pixel

seperti posting sebelum ini, dari segi kesalahan aurat.. tiada perbezaan.

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-02-05 20:43




panas? subhanallah...!!! YA ALLAH YA TUHANKU!! KAU SEJUKKANLAH HATIKU INI!! panas lagi di neraka. kalau undang2 malaysia boleh ikut, kenapa undang2 agama islam tak boleh ikut? astaghfirullah...sedihnya ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 07:55




I am writing to air my view on the recent controversy regarding the raid by JAWI at a pub. It is a shame that no one from the Islamic NGOs (or govt, for that matter) stood up to defend Islam. Is Allah's law INFERIOR to human-made law? If Allah says it is a SIN to commit a certain act, is it not then considered a CRIME in Islam?? Why then, when someone blatantly says that "personal sins are not criminal", NOBODY cared (or dared) to state THE FACTS? . Please, SPEAK UP, or you'll soon be insignificant and irrelevant. Do something, and do not just watch as others mock and belittle your belief. That is, if you truly believe. A statement in the media would at least show that we are still worthy of the title "muslims".

Wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 09:05


assalamualaikum wa rahmatullah

Dari Abu Hurairah r.a., dari Nabi s.a.w., sabdanya: "Sesiapa yang menolong memberi nafas baharu kepada seseorang mukmin yang mengalami kesusahan yang menyesakkannya dari kesusahan-kesusahan dunia, nescaya Allah menolong melegakan kesusahan yang menyesakkannya dan kesusahan-kesusahan hari qiamat dan sesiapa yang menolong memudahkan susah payah seseorang, nescaya Allah menolong memudahkan susah payahnya di dunia dan di akhirat dan sesiapa yang menutup keaiban seseorang Islam, nescaya Allah menutup keaibannya di dunia dan di akhirat dan Allah tetap memberikan pertolongan yang diperlukan oleh seseorang, selagi orang itu memberikan pertolongan kepada saudaranya dan sesiapa yang berusaha menjalankan sebarang cara yang menyampaikannya mencapai ilmu pengetahuan, Allah akan memberi kemudahan kepadanya dengan usahanya itu untuk mendapat jalan yang membawanya ke Syurga dan tidak berhimpun sesuatu kaum dalam salah satu tempat dan tempat-tempat (yang dikhaskan untuk mencapai keredhaan) Allah dengan keadaan mereka membaca kitab Allah Al-Qur'an dan mentadarusnya sesama sendiri melainkan turunlah ketenteraman kepada mereka dan mereka pula diliputi oleh rahmat, juga mereka dikelilingi oleh malaikat, serta mereka dipuji oleh Allah Taala dalam kalangan makhluk-makhluk yang mulia di sisi-Nya dan sesiapa yang dilambatkan oleh amal usahanya (dari mencapai kebaikan), tidak akan dapat disegerakannya oleh nasab keturunannya".

(Muslim, Abu Daud dan Tirmizi)


Maksud hadis ini di antara lain menerangkan bahawa: Memberikan pertolongan kepada orang yang memerlukannya sama ada pertolongan itu kecil atau besar, amatlah baik kesudahannya kerana ia bukan sahaja akan mendapat pertolongan dan orang lain kelak, bahkan Allah Aza wa Jalla tetap memberikan pertolongan yang sejenis dengan perbuatannya yang baik itu - bukan sahaja di dunia bahkan di akhirat kelak. Maka alangkah bahagianya orang yang mendapat pertolongan dari Allah (S.W.T.) pada hari yang tidak ada sesiapa pun dapat memberikan sebarang pertolongan?

pendapat ana:
Apa yg ana ingin sebutkan di sini ialah kita sbg org Islam sepatutnya menolong menutup kesalahan atau keaiban orang Islam.maksud firman Allah:

"sesungguhnya setiap mukmin itu bersaudara"

Menurut beberapa buah hadis, bahawa sesiapa yang mendedahkan keaiban saudaranya, nescaya Allah akan mendedahkan keaibannya sekalipun di rumahnya sendiri.

Sayugia disebut, manusia itu dua jenis:

(a) - Orang yang tidak terkenal melakukan sesuatu maksiat, maka orang yang demikian, kalaulah ia terlanjur melakukan sesuatu perkara yang buruk, maka dialah orang yang dikehendaki diberi pertolongan menutup keburukan atau keaiban yang dilakukannya dan tidak harus didedahkan atau diperkatakan, kerana perbuatan yang demikian adalah perbuatan mengumpat yang nyata haramnya.

(b) - Orang yang terkenal berperangai buruk dan selalu melakukan maksiat, yang tidak menghiraukan apa yang dilakukannya dan tidak pula mengambil indah kepada apa yang dikatakan kepadanya maka orang yang demikan keadaannya dituntut membongkar kesalahannya supaya ia menerima hukuman.

Pertolongan menutup kesalahan dan keaiban seseorang Islam itu adalah dengan beberapa syarat:

1. kesalahan yang dilakukan itu berhubung dengan hak Allah Taala.

2. kesalahan itu dilakukan pada masa yang lalu.

3. kesalahan itu dilakukan oleh orang yang tidak terkenal berperangai buruk dan selalu melakukan maksiat.

4. orang itu tidak menjadi saksi atau rawi hadis atau pemegang amanah dan lain-lainnya dan orang-orang yang semestinya bersifat adil dan amanah.

walaupun ada nas:

"kamu sebaik2 umat yg diturunkan kpd manusia, yg menyeru kpd maaruf dan mencegah kpd mungkar"

namun ini bkn lah caranya krn Allah dan rasul-Nya telah tunjukkkan jalan & method yg sesuai utk berdakwah.... ana minta maaf jika ada tersalah atau tersilap dan ana sudi diperbetulkan... atas dasar satu fikrah, ana rasa antum tidak kisah dgn pndpt ana ni ...


wallahu ta'ala wa rasuluh a'lam.




Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

Rosbiru
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14737
Posting: 6
Dari: Putrajaya

Selangor  


posticon Posting pada: 26-02-05 10:48


maasya- Allah......menjatuhkan maruah seorang wanita dan ape yang paling memalukan ialah menjatuhkan kesucian islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RosbiruProfil   Hantar PM kepada Rosbiru   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 15:11


Serbuan di Zouk:
Tindakan JAWI bertentangan dengan Islam Hadhari!
Oleh Sharifah Shahirah Syed Barakbah
- Laman [email protected]

_____

Jeslina: Menerima sokongan padu SiS, Puteri Umno, NGO, Shaharizat dan
Marina.


Saya ingin mengambil kesempatan di sini untuk melahirkan rasa simpati
terhadap Jeslina Hashim, seorang artis yang terlibat dalam satu serbuan
Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) di kelab Zouk di Kuala
Lumpur baru-baru ini. Saya juga turut bersimpati dengan lebih kurang
100
orang pemuda dan pemudi yang turut ditahan oleh JAWI.
Saya ingin jelaskan di sini bahawa serbuan dan tangkapan yang dibuat
oleh JAWI ini amat bertentangan dengan konsep Islam Hadhari. Islam
Hadhari yang bertamadun tidak pernah membenarkan seseorang
diperlakukan
dengan kasar oleh pegawai-pegawai JAWI apatah lagi dia ditahan di
tempat
yang jelek bagi seorang Islam untuk kunjungi serta dalam keadaan yang
mengaibkan sehingga mendapat layanan seperti seorang `banduan'.
Saya ingin mempersoalkan mengapa tiada peraturan yang jelas mengenai
pengunjung yang dibenarkan pergi ke pub-pub atau kelab-kelab malam,
adakah orang Islam dibenarkan? Apakah pakaian yang dibenarkan? Mengapa
tidak dijadikan ia peraturan, dan jika sesiapa yang langgar peraturan
tersebut?
Ini tentunya membawa maksud tindakan ini amat bertentangan dengan Islam
Hadhari. Islam Hadhari yang memfokuskan tentang ketamadunan bangsa dan
kemajuan negara tidak pernah menyalahkan individu apabila individu
terbabit tidak menutup aurat. Apatah lagi jika seseorang itu memakai
baju tanpa lengan. Ini kerana individu terbabit bukanlah seksi sehingga
meniru artis barat yang terang-terangan lari dari nilai ketimuran.
Islam Hadhari juga tidak mengharamkan hiburan kerana pemuda-pemudi
Islam juga wajar mendapatkan hiburan selepas penat lelah bekerja atau
belajar di siang harinya. Apakah mereka bersalah sekiranya mereka ingin
bersuka dan berhibur sambil mendengar lagu kesukaan mereka secara
'live'?
Tindakan JAWI itu telah mencemarkan imej Islam Hadhari yang tentunya
melarang seseorang menghina remaja wanita berikutan pakaian mereka yang
dikatakan kurang sopan dan tidak membenarkan salah seorang daripada
mereka ke tandas untuk membuang air kecil.
Saya amat menyokong tindakan yang diambil oleh kepimpinan Pergerakan
Puteri Umno Malaysia yang menyediakan sebuah pasukan peguam untuk
membantu remaja-remaja wanita yang terlibat bagi mendapatkan hak
pembelaan yang sewajarnya di mahkamah.
Saya juga menyeru agar pihak JAWI atau mana-mana pihak berkuasa agama
negeri supaya tidak menjalankan operasi penguatkuasaan tanpa mengikut
garis panduan umum dan etika yang disediakan di samping mendapatkan
aduan awam terlebih dahulu.
Saya juga mengambil kesempatan di sini mengingatkan para mufti dan
agamawan tanahair khususnya Mufti Perak Datuk Seri Harussani Zakaria
agar tidak membelakangi pihak berkuasa agama dengan mengeluarkan fatwa
sebarangan seperti yang beliau katakan bahawa Konsert Sure Heboh TV3
adalah haram.
Saya berpandangan Konsert Sure Heboh TV3 patut diteruskan kerana ia
mendatangkan keuntungan kepada syarikat televisyen terbabit yang secara
tidak langsungnya menambahkan hasil pungutan cukai kerajaan.
Sekiranya pihak terbabit menganggap konsert tersebut menghalang orang
ramai menunaikan solat Maghrib, orang ramai sebenarnya tidak dihalang
untuk menunaikan solat Maghrib sebelum menyaksikan konsert terbabit.
Saya berharap kejadian yang memalukan sebegini rupa haruslah dijadikan
iktibar oleh JAWI dan pihak berkuasa agama negeri yang lain supaya ia
tidak lagi berulang di masa hadapan. Marilah kita sama-sama memajukan
negara kita dengan memberikan sumbangan yang lebih berfaedah.

Sharifah Shahirah Binti Syed Barakbah
Alor Setar, Kedah.
Bekas Exco Pergerakan Puteri Umno Malaysia -
18.02.2005 ([email protected] -
Emel: [email protected]/ [email protected])

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 15:24




Artis ni macam2 karenah. Tak habis2 kes yang ditimbulkan. Zaman dahulu memalukan jadi pelakun panggung, zaman sekarang ni diagung2kan sampai hal macam ni pun menteri2 boleh masuk campur. Entah apalah agaknya jasa artis2 ni pada negara sampai dilayan macam puteri raja.

Quote:
Islam Hadhari yang memfokuskan tentang ketamadunan bangsa dan kemajuan negara tidak pernah menyalahkan individu apabila individu terbabit tidak menutup aurat. Apatah lagi jika seseorang itu memakai baju tanpa lengan. Ini kerana individu terbabit bukanlah seksi sehingga meniru artis barat yang terang-terangan lari dari nilai ketimuran.



Kelakar baca. Nak bandingkan dengan artis barat pula. Lupa agaknya kita ni ada agama. Apa agaknya seksi pada pandangan mereka nih ye?

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 15:55


,

Islam hadhari x perlu dwujudkan pun sbnrnya, ini krn Islam sudah tersedia lengkap (islam itu tinggi dan tiada yg lebih tinggi darinya).

"Pengwujudan Islam hadhari bagaikan menganggap bhw Islam yg sedia ada masih belum sempurna...". (+- kata2 yg diucapkan oleh dato' Ishak Hj Baharom-bekas mufti krjn selanjur mngenai isu Islam hadhari))

Jadi, x kisahlah jika tndkn JAWI bttngan dgn islam hadhari ataupun tidak, asalkan ianya x bttngan dgn Islam asal yg dibangunkan oleh Rasulullah SAW & para sahabat r. anhum.

Apa yg ana nk ingatkan adlh jgnlah sampai gambar mereka yg mengaibkan tu pun disiarkan juga...maaf. wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

fathy
Warga Rasmi
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14153
Posting: 15
Dari: ....di mana bumi dipijak di situ Islam dijunjung...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 18:10



inilah yg disabdakan oeleh Rasulullah SAW berpakaian tetapi telanjang.....rasanya kat mesia masih tak kehabisan kain nak buat pakaian ....takkan org kaya macam jeslina dan family dia tak de duit nak beli kain kot......apapun bertaubatlah sebelum terlambat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathyProfil   Hantar PM kepada fathy   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 10:32


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah pendakwah bukan penghukum begitulah yang diperkatakan oleh para ulama'muktabar termasuk Dr Yusuf Qardhawi.

Jadi kita doakan agar beliau (Jeslina) diberi petunjuk dan hidayah Allah SWT, insaf dan sedar akan perbuatannya yang melanggar perintah Allah SWT.

Anak-anak dilahirkan atas fitrah dan ibu bapa yang meyahudikan, menasranikan, memajusikan. (mafhum hadis soheh). Jadi fitrah itu adalah Islam maka ibu bapa ada saham bila anak-anak tidak dididik untuk menjadi anak-anak yang soleh dan solehah.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - "Allah tidak melarang kamu berbuat baik dan adil kepada orang2 yg tidak memerangi kamu kerana agama." (mafhum AQ 60:0


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Salsabilla
Warga Rasmi
Menyertai: 01.03.2005
Ahli No: 14831
Posting: 3
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 01-03-05 17:12


Sebenarnya bukan jeslina hashim je yg macam tu... kalau diperhatikan ramai lagi artis melayu yang sama macam tu! harap2 kes jeslina ni dapat memberi kesedaran pada artis2 melayu yang lain!!! eh!! silap!! bukan artis je... semua orang la!!! JADIKAN IA SEBAGAI SATU KESEDARAN!!! Kita org melayu yang popular dengan adap dan budaya... sopan dan santun... faham2 la... wahai bangsa ku!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For SalsabillaProfil   Hantar PM kepada Salsabilla   Quote dan BalasQuote

az-zinirah
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14392
Posting: 11
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-03-05 18:01


masyaAllah...jeslina insaflah.dunia ni bkn untuk slama2nya,kita hanyalah peminjam...Allah berhak ambil makhluknya bila2 masa yang dia suka..tak gitu kenkawan[IMG]ingat dunia ini bukan kekal slama2nya[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zinirahProfil   Hantar PM kepada az-zinirah   Quote dan BalasQuote

Yob
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11600
Posting: 57
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 09:37




Teringat yob pada satu poster demostrasi di kg baru...poster tu bunyi nye cam ni

AL-GHAZALI YANG KUCARI
JESLINA YANG KU TEMUI
JAWI YANG KU MAKI

Kreatif gak poster ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For YobProfil   Hantar PM kepada Yob   Quote dan BalasQuote

muslimah88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8041
Posting: 40
Dari: BuMi BeRtUaH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-03-05 19:37


....
simpati..dan sedih sangat melihat keadaannya....Ya ALLAH...bukalah pintu hatinya agar dia kembali kejalan kebenaran...wana'uzubillahiminzalik...wsslm

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah88Profil   Hantar PM kepada muslimah88   Pergi ke muslimah88's Website   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-05 23:18


Masya Allah!
Apa nak jadi nie? Ingatlah firman Allah S.W.T. dalam surah al-Dzariat, "Sesungguhnya aku (yakni Allah) menciptakan jin dan manusia hanyalah untuk beribadah kepada-Ku". Justeru, sebelum roh terpisah dari jasad, bertaubatlah kepada-Nya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-05 11:59




Subhanallah tak tahu saya nak kata apa
Banyak2 bertaubatlah. Saya pun tak lah baik sangat, tapi sebagai artis haruslah jaga ketrampilan diri, kan Maaflh jika terkasar bahasa.



Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

saiful
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5373
Posting: 209
Dari: Marang,Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-03-05 10:00





Orang buat pakaian nak tutup tubuh badan...ni makin moden, makin banyak pakaian, makin tak nak pakaian pulak...kalau zaman batu dulu betullah takder pakaian tu pun diorang usaha cari pakaian tutup dengan kulit binatang, daun kayu...

tak payah pakai baju lah artis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifulProfil   Hantar PM kepada saiful   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-03-05 10:06


Inilah negara ISLAM HADHARI!!!!!

Hukum hakam sudah x penting..Yg penting Hadhari jek.... HEhe..pandai betul ulama besar Kjaan skrg nih.... Lebih hebat dari apa yang Nabi Muhammad pesan...

Mungkin Islam ni Hadhari jek..bila najib naik plak nanti islam yang macam mana pulak ye?

Perjuangan ayahnya yang belum selesai??



Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

jejaka_sabar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.10.2004
Ahli No: 12091
Posting: 50
Dari: sG pETANi,Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-03-05 16:16


UMAT AKHIR ZAMAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejaka_sabarProfil   Hantar PM kepada jejaka_sabar   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 05-04-05 22:23




tak tahu la apa yang nak jadi ngan umat sekarang ni. tak tahu la,
siapakah yang patut kita persalahkan? mak ayah? pemimpin?
shah pun bukannya orang baik tapi kalau kita tahu apa yang kita buat, apa niat kita, pasti kita di jalan yang benar. semua orang kata niat dia ikhlas nak tolong orang tapi majlis tu majlis maksiat.
mana kesedaran kita semua?


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

azmy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.02.2005
Ahli No: 14431
Posting: 28

Selangor  


posticon Posting pada: 09-05-05 16:33


Masya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For azmyProfil   Hantar PM kepada azmy   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 10:58


kebanyakan artis sekarang ni, makin banyak duit, makin susah nak beli kain! takut duit habis agaknya..sebab tu beli baju yang tak cukup jahit dan tak sempat nak jahit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 21-01-06 09:18


astagfirullah..wahai tuhan kami anugerahkan kami daripada suami2 dan zuriat2 kami sejuk mata memandang,dan jadikanlah kami imam kepada orang bertaqwa..amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 21-01-06 10:00


Assalamualaikum..
Tak habis lagi ke isu ni???? :-? Bukan dah lama ke perkara ni??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

diyan_huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2005
Ahli No: 21127
Posting: 102
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-01-06 12:00


dunia...dunia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyan_huwainaProfil   Hantar PM kepada diyan_huwaina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.253079 saat. Lajunya....