Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tak dapat menjadi paus gagah di lautan, jadilah keli lincah di sungai

-- Dari Buku Revolusi Mental

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 45 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: siapa kat sini yang akan menjadi sorang guru...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» siapa kat sini yang akan menjadi sorang guru...

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa kat sini yang akan menjadi sorang guru...

alhafiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3038
Posting: 48
Dari: pondok usang

columbia  


posticon Posting pada: 18-02-05 21:37




ana nak tanya pendapat bakal2 guru ni.... apakah perasaan antum rasenye bile first time masuk kelas untuk mengajar nanti....... ana InsyaAllah tak berape lame lg akan kesane le.
........

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhafizProfil   Hantar PM kepada alhafiz   Quote dan BalasQuote

akiera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14480
Posting: 99
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 18-02-05 21:51


gementarlah jugak,rasa gementar ni ana dapat rasa masa praktikum fasa 1 dulu,tapi bila dah lama perasaan tu hilang camtu je sebab seronok mengajar..x lama lg ana pun akan keluar mengajar

Bookmark and Share

    


  Member Information For akieraProfil   Hantar PM kepada akiera   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 18-02-05 22:26


Saya pun bakal cikgu gak.
Tapi lama lagi nak grad
Tapi next semestar ada school experience
Tak mengajar, cuma observe
Kakak2 ngan abang2 ada apa2 advise?

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

leeah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.02.2005
Ahli No: 14306
Posting: 1
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 19-02-05 12:27


saya baru je posting. Ya Allah..kena kat pedalaman sabah plak tu. x ada air..mharap air tangki n hujan je. alhamdulillah stakat ni dapat bertahan. murid2 plak bertuah semuanya....macam2 perangai..kena sbar. ibu bapa plak pantang anak kena pukul so beware!

Bookmark and Share

    


  Member Information For leeahProfil   Hantar PM kepada leeah   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 23:43




ana pun, insya-allah bakal bergelar guru jugak.lagi lima tahun yang perlu ditempuh before grad..skarang nie baru masuk 2nd sem utk foundation year. lagi setahun, pastu sambung degree kat UIAM, insya-allah..
ana takde pengalaman mengajar lagi..tapi jika difikirkan, tugas sebagai pendidik nie memang mencabar..selalu jugak imagine macam mana keadaannya bila berdepan dengan anak murid..
moga2 dipermudahkan tugas guru untuk mendidik generasi pewaris negara..amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Sweetie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14340
Posting: 121
Dari: Galaksi Bima Sakti

Perak  


posticon Posting pada: 21-02-05 00:41


sy!!! sy lom jd cikgu lg..Insyaallah lg 2 taun lg..risau gak..cuti sem nih ROS..takut nak gi skolah!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For SweetieProfil   Hantar PM kepada Sweetie   Pergi ke Sweetie's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-02-05 08:16


..ada keinginan juga nak jadi guru....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Haida_84
Warga Rasmi
Menyertai: 18.06.2004
Ahli No: 9533
Posting: 5
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 21-02-05 08:56




Saya berbesar hari kerana masih ada ramai lagi pelapis-pelapis guru kita....saya juga seperti sahabat-sahabat semua, bakal menempuh dunia keguruan dan pendidikan.... pada mulanya saya tak terfikir untuk menjadikan kerjaya guru sabagai kerjaya saya...disebabkan dorongan ibu dan ayah saya cuba... mula belajar mengambil subjek pendidikan saya rasa susah sangat, tapi sekarang saya dah sem. 4 saya rasa ia sebangai tanggungjawab saya untuk mendidik adik-adik saya nanti...
semoga sahabat-sahabat semua menjadikanlah kerjaya perguruan sebagai satu kerjaya yang paling mencabar...dan ingat, guru memikul tanggungjawab yang lebih besar....SELAMAT MENGAJAR DAN JIKA DI BERI PELUANG KITA JUMPA NANTI SEMASA BERTUGAS.... selamat berjuang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Haida_84Profil   Hantar PM kepada Haida_84   Quote dan BalasQuote

salamuNajah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14358
Posting: 98
Dari: darul ridwan

Perak  


posticon Posting pada: 21-02-05 10:47


InsyaAllah,ana pun bakal seorang pendidik pada suatu masa nanti.bersama-samalah kt berdoa agar dpt jd pendidik yg berdedikasi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For salamuNajahProfil   Hantar PM kepada salamuNajah   Quote dan BalasQuote

sea-tea
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14701
Posting: 171
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-02-05 20:45



ana...ana pun Insya Allah jadik cekgu dalam masa 5 tahun nanti...herm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sea-teaProfil   Hantar PM kepada sea-tea   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 10:09


ana baru je jadi guru tapi masih dalam kursuslah.....mula2 masuk kelas dulu,tak takut pun coz kita yang paling berkuasa dalam kelas,tulah bestnya jadi guru.....bila ada pelajar bergaduh suruh hulurkan tangan je tanda berdamai.....kalau banyak soalan,mestilah kena bersedia menghadapi segala kemungkinan....ana ada satu pengalaman, pelajar ana tanya pasal apa erti munawwarah dalam gelaran madinah al-munawwarah,masa tu ana tak pernah terfikir erti perkataan tu ,tapi guru ni sentiasa dalam pertolongan Allah yalah buat bend baik tujuan pun baik,spontan dalam minda ana time d mesir dulu,kalau ana pakai pakaian yang berwarna,orang arab cakap munawwar,ertinya bercahaya,apa lagi ana pun bercerita lah pasal tu pada pelajar ana.....kesimpulannya jangan takut kita sentiasa bersamanya,malaikat memayungi majlis ilmu.ikan di laut mendoakan........

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 14:51


Pada 18-02-05 21:37 , alhafiz posting:

!!! QUOTE !!!

ana nak tanya pendapat bakal2 guru ni.... apakah perasaan antum rasanya bila first time masuk kelas untuk mengajar nanti....... ana InsyaAllah tak berapa lama lagi akan kesane lah.


Selamat mengajar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.090586 saat. Lajunya....