Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 1 hari, 9 jam, 1 minit yang lalu
dentistinhouston: 1 hari, 10 jam, 57 minit yang lalu
ezequielvince: 1 hari, 12 jam, 19 minit yang lalu
shanejohnson: 5 hari yang lalu
wadud: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: cantiknya seorang wanita itu


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» cantiknya seorang wanita itu

Please Mendaftar To Post


Oleh cantiknya seorang wanita itu

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-05 15:35


cantiknya seorang wanita itu sebagai gadis
bkn kerana merah kilau lipstiks
pada wajah memekar senyum kosmetik
cantiknya seorang wanita itu sebagai remaja
x pada kulitnya mulus menggebu terdedah
cantik seorang wanita itu sebagai kaum hawa xkerana bijak meruntuh iman kaum adam
cantik seorang wanita itu sbg anak solehah
x menjerat diri pad akedurhakaan dan kemurkaan ilahi
cantik seorang wanita itu sebagai intelektualis
menyala obor mewangi setanggi profesionalis
cantik seorang wanita itu sebagai isteri
merempuh badai disisi suami
cantik seorang wanita itu sebagai menantu
menjauhi persekonkolan ipar lamai
cantik seorang wanita itu sebagai ibu
mencurahkan sepenuh kasih sayang dengan adil
cantik seorang wanita itu sebagai mentua
telus hati mengagih kasih pada semua
cantik seorang wanita itu sebagai nenek
menyaring teladan para anbia buat cucu cicit
cantik seorang wanita itu sebagai warganegara
peka membela nasib maruah negara
cantik seorang wanita itu sebagai akidah solehah
mengandam rindu kekasih pasrah di atas sejadah
cantik seorang wanita itu sebagai muslimat
tunjang agama pewaris nadi islam
menyumbang jasa dan bakti
memartabatkan islam dipersada dunia insyaallah


Bookmark and Share

    


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-02-05 15:48




Emm betul tu...cantiknya seseorang wanita tu terletak dr segi amalannya bukan kerana rupa paras semata-mata...Wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 17-02-05 16:12




ana, setuju dengan Acuyah tu... Not Easy to be The Best... Percaya pada takdir Allah, sabar... strive to excel, Never give up...

Sebelum menjadi contoh adik2, bimbing la diri sendiri dulu...



[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-02-17 16:17 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-05 16:40




indah sungguh ciptaanMu..


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 17-02-05 17:05


ya betulllllllllllllllll

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 17-02-05 18:25


...

"cantik seorang wanita itu sebagai akidah solehah
mengandam rindu kekasih pasrah di atas sejadah
cantik seorang wanita itu sebagai muslimat
tunjang agama pewaris nadi islam
menyumbang jasa dan bakti
memartabatkan islam dipersada dunia"... insyaAllah...
**************************************************************************************



Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-05 21:11




cantiknya....

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

ain_filzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3416
Posting: 207
Dari: bumi rantauan

brazil  


posticon Posting pada: 18-02-05 10:55




wanita sememangnya cantik.
kalau tak, takkan wwujud frasa
"seindah hiasan adalah wanita solehah"

tahniah kerana kepada anda yang bergelar wanita

-----------------
tiada puisi seindah kejujuran tiada lukisan seindah kesetiaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_filzahProfil   Hantar PM kepada ain_filzah   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-02-05 11:15




kecantikan seorang wanita terletak pada sifat malunya.klu perempuan tu ada malu,dia akan berasa malu jika dia melakukan kemungkaran
wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

yusra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3482
Posting: 103
Dari: Kajang,Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 18-02-05 11:35


betul tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusraProfil   Hantar PM kepada yusra   Pergi ke yusra's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_kk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11389
Posting: 129
Dari: healthy campus

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-05 11:55



a`a betul tu. Baguslah ada kesedaran begitu..syukur Pada ALLAH TAALA
................................................
Wanita,
Hiasan dunia..
seindah hiasan adalah wanita solehah..
yang akan membahagiakan
syurga di dalam rumah tangga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_kkProfil   Hantar PM kepada puteri_kk   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-05 12:44


semoga kita semua tergolong dalamnya....(perempuan sahaja)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

ieda85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14486
Posting: 45
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-05 13:22



wanita hiasan dunia
seindah hiasan dalah wanita solehah
yang akan membahagiakan syurga
didalam rumah tangga


Bookmark and Share

    


  Member Information For ieda85Profil   Hantar PM kepada ieda85   Quote dan BalasQuote

akiera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14480
Posting: 99
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 18-02-05 23:02


betapa bertuahnya menjadi wanita lebih-lebih lagi yang solehah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akieraProfil   Hantar PM kepada akiera   Quote dan BalasQuote

butterfly85
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13922
Posting: 12

Johor  


posticon Posting pada: 19-02-05 09:58


...
"Seindah hiasan adalah wanita solehah"
betapa beruntungnya wanita kerana wanita adalah salah satu ciptaan Allah yang istimewa. Wanita dikurniakan berbagai keistimewaan:
1. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali.
2. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki yang soleh.
3. Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki yang jahat.
Sedia maklum bahawa wanita adalah tulang rusuk lelaki. Bila tulang rusuk patah, rosaklah jantung, hati dan limpa...fikirkanlah.
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For butterfly85Profil   Hantar PM kepada butterfly85   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 22-02-05 12:33



betul tu, shah setuju sangat dengan kecantikan yang penulis katakan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 23:47




cantik wanita kerana kejernihan wajah,
manis wanita kerana senyuman indah,
ayu wanita kerana kesederhanaan lahiriah,
hebat wanita kerana kesabaran dan
mulia wanita kerana keimanan yang teguh.

ilal liqa'

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-02-05 01:27




alhamdulillah..ana bersyukur menjadi perempuan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-02-05 10:40


...
kecantikkan seseorg wanita ni slalunye t'letak pd keimanan akhlak dan amalannye.. tu je yg ana tau setakat ni..


-----------------
semua manusia membuat kesalahan ... x de seorg pon manusia di atas bumi ini yg perfect..


Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 24-02-05 11:10




Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

ibnu-albaytar
Warga Rasmi
Menyertai: 16.09.2005
Ahli No: 19039
Posting: 16
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 08-10-05 10:07


alhamdulillah...ana dilahirkan sebagai wanita.....betapa beruntungnya wanita kerana wanita adalah salah satu ciptaan Allah yang istimewa. Wanita dikurniakan berbagai keistimewaan:
1. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali.
2. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki yang soleh.
3. Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki yang jahat.

alhamdulillah...tingkatkan amal supaya dapat menjadi wanita solehah..... idaman lelaki soleh.....insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu-albaytarProfil   Hantar PM kepada ibnu-albaytar   Pergi ke ibnu-albaytar's Website   Quote dan BalasQuote

ema84_jb
Warga Rasmi
Menyertai: 24.08.2005
Ahli No: 18410
Posting: 6
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-10-05 15:04


semoger kita dapat menghiasi peribadi kita sebagai seorang wanita yang solehah....aminnnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For ema84_jbProfil   Hantar PM kepada ema84_jb   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 10:55


Pada 08-10-05 10:07 , ibnu-albaytar posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah...ana dilahirkan sebagai wanita.....betapa beruntungnya wanita kerana wanita adalah salah satu ciptaan Allah yang istimewa. Wanita dikurniakan berbagai keistimewaan:
1. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali.
2. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki yang soleh.
3. Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki yang jahat.

alhamdulillah...tingkatkan amal supaya dapat menjadi wanita solehah..... idaman lelaki soleh.....insyaallah...


insyaAllah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 11:09


:-) :-) kalau dapat seorang isteri yang macam tu.....

alangkah untung nyee.... :-di :-di :-di :-di


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 11:27


Pada 10-10-05 11:09 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:-) :-) kalau dapat seorang isteri yang macam tu.....

alangkah untung nyee.... :-di :-di :-di :-di

so, eme86 cepat2lah kahwin ye... :-):-):-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 13:06


> alhamdulillah...
> peliharalah anugerah Allah yang tak ternilai ini...

....seindah hiasan dunia adalah wanita solehah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 10:30


berusaha mencapai 'solehah'....
MUKMINAH SOLEHAH..... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Nurr_Iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4821
Posting: 83
Dari: UiTM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 11:49


sama-samalah kita kaum wanita.. berusaha untuk membentuk diri kita menjadi muslimah sejati..InsyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurr_ImanProfil   Hantar PM kepada Nurr_Iman   Quote dan BalasQuote

mawaddahkarimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18704
Posting: 60
Dari: bumi merdeka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 11:54


Sungguh indah ciptaan Tuhan... ;-)


-----------------
LAUTAN MAHABBAH PENGIKAT UKHWAH
KASIH BERSEMI MESRA ABADI
BEGITU INDAH UKWAHFILLAH
MENDAMBA KASIH CINTA ILLAHI
[ Telah diedit oleh: mawaddahkarimah pada 11-10-05 11:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddahkarimahProfil   Hantar PM kepada mawaddahkarimah   Quote dan BalasQuote

haiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6626
Posting: 79
Dari: malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 11:56


cerita pasal cantiknya wanita ni...
ana teringat satu cerita.

perasan tak....
kalau kita tengok pda binatang...
cont 1; burung merak ; merak jantan lebih cantik daripada merak betina dengan bulunya yang warna warni dan kembang bukan main cantik lagi kan.....

cont 2: rusa : rusa jantan juga lebih cantik daripda rusa betina dengan dia punya apa tu....tanduk ke apa tu..yang kat tas kepala tu... ana lupa lah pula namanya ap...

tapi....manusia pula....
allah kurniakan seorang wanita tu semulajadi cantik.
so, bersyukur lah kita....

cuma dalam penilaian cantik bagi wanita (bukan wanita saja tapi lelaki juga)...ada kriteria nya sendiri....

pada ana....cantiknya seseorang itu adalah dari dalam dan luar...
dan yang paling penting ialah kecantikan dalaman iaitu hati yang baik.

wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For haizaProfil   Hantar PM kepada haiza   Quote dan BalasQuote

mawaddahkarimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18704
Posting: 60
Dari: bumi merdeka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 11:59


Indahnya ciptaan Allah...


-----------------
LAUTAN MAHABBAH PENGIKAT UKHWAH
KASIH BERSEMI MESRA ABADI
BEGITU INDAH UKWAHFILLAH
MENDAMBA KASIH CINTA ILLAHI
[ Telah diedit oleh: mawaddahkarimah pada 11-10-05 12:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddahkarimahProfil   Hantar PM kepada mawaddahkarimah   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-10-05 12:03


semoga diriku mempunyai sifat2 kecantikan seorang wanita yang diberikan oleh achuyah..

Wanita yang solehah adalah wanita yang pandai menjaga diri daripada fitnah..lembut tutur katanya, baik budi pekertinya..dan paling penting pergaulannya dijaga. Wanita solehah adalah wanita yang pandai menjaga auratnya dan melakukan perkara yang mendekatkan dirinya kepada ILAHI. Semoga kita semua menjadi wanita solehah dan penyejuk mata kepada insan yang bergelar suami dan anak yang solehah kepada kedua orang tua. AMIN


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 11-10-05 12:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

moon_z
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2005
Ahli No: 19634
Posting: 6
Dari: tg karang

Selangor  


posticon Posting pada: 11-10-05 12:18


Wanita solehah adalah wanita yang seni untuk dimengertikan.
Biar di dunia namanya bukan siulan
Tapi di langit, namanya masyhur diseru
Wajahnya adalah ketenangan
Pandangannya adalah ketulusan
Lidahnya adalah kebenaran
Kadang-kala lisannya adalah pisau yang mencukur duri
Kadang-kala bisikannya mengumpul semangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For moon_zProfil   Hantar PM kepada moon_z   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 13:30


indahnya setiap ciptaan Tuhan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

permataputih
Warga Rasmi
Menyertai: 02.10.2005
Ahli No: 19510
Posting: 10

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 13:41


Pada 11-10-05 12:18 , moon_z posting:

!!! QUOTE !!!

Wanita solehah adalah wanita yang seni untuk dimengertikan.
Biar di dunia namanya bukan siulan
Tapi di langit, namanya masyhur diseru
Wajahnya adalah ketenangan
Pandangannya adalah ketulusan
Lidahnya adalah kebenaran
Kadang-kala lisannya adalah pisau yang mencukur duri
Kadang-kala bisikannya mengumpul semangat.


insyaALLAH...harap-harap berpeluang menjadi wanita solehah itu...
cantiknya wanita..terletak dari dalam dan luar...
cantiknya wanita terletak pada keimanan &ketqwaannya...
cantiknya wanita terletak pada cara menjaga ...
cantiknya wanita terletak pada kelembutannya...
erm...memang wanita itu cantik...alhamdulillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For permataputihProfil   Hantar PM kepada permataputih   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 11-10-05 13:49


assalamualaikum...

wanita hiasan dunia...seindah hiasan adalah wanita solehah........semoga insan yang bergelar wanita akan sentiasa menjaga adab dan akhlak seterusnya diberkati olehNya INSYALLAH.

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 15:13


cantik wanita itu bukan terletak pada paras rupa, tetapi terletak pada keikhlasan hati.

wanita itu cantik jika hatinya diserah dan diikat kepada Allah SWT.

ilal liqa'

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 08:57


Pada 11-10-05 13:41 , permataputih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-10-05 12:18 , moon_z posting:

!!! QUOTE !!!

Wanita solehah adalah wanita yang seni untuk dimengertikan.
Biar di dunia namanya bukan siulan
Tapi di langit, namanya masyhur diseru
Wajahnya adalah ketenangan
Pandangannya adalah ketulusan
Lidahnya adalah kebenaran
Kadang-kala lisannya adalah pisau yang mencukur duri
Kadang-kala bisikannya mengumpul semangat.


insyaALLAH...harap-harap berpeluang menjadi wanita solehah itu...
cantiknya wanita..terletak dari dalam dan luar...
cantiknya wanita terletak pada keimanan &ketqwaannya...
cantiknya wanita terletak pada cara menjaga ...
cantiknya wanita terletak pada kelembutannya...
erm...memang wanita itu cantik...alhamdulillah...


insyaAllah..wanita solehah.... :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

syafika
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2004
Ahli No: 11542
Posting: 45
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 09:29


Semoga kita semua kaum hawa menhadi wanita solehah.........InsyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafikaProfil   Hantar PM kepada syafika   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.157507 saat. Lajunya....