Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 45 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: lelaki mesti mesti mempunyai ego yang tinggi ker!!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» lelaki mesti mesti mempunyai ego yang tinggi ker!!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh lelaki mesti mesti mempunyai ego yang tinggi ker!!!!!

yushidayaKISAS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13627
Posting: 62
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 12-02-05 13:36


assalamualaikum.... ni nak citer sikit... firs time saye berkawan ngan lelaki yg mempunyai ego yang sgt tinggi.. asal nak kwn je but lame2 nak jdkan kwn pun sakit hati.. depan kite ckp lain, dpn orang lain pure2 tak kenal kite.. hipokrit la tu,, maybe nak jage status. yela. selame ni orang pandang die sebagai lelaki yang pemalu, alim n berbudi bahasa.. klau orang tau die layan saye abih la kan. jatuhlah reputasi die... pastu, luahan hati die mane nak ngaku.. kawan2 gak jadi orang tengah.. bile di tanye, tak jwb langsung.. tiap2 hari bg msg tak nak jwb.. taknak kwn ngan die terhegeh2 tak nak putuskan hubungan... dah lame cube lupekan die, tibe2 je bg msg " aku masih suka kat kau, sudikah kau terime aku lagi" ceh! geramnyer... di tanye tak nak mengaku gak... geramnyer.... apepun, saye harap, saye akan jumpe seseorang yang boleh saye lupekan die walaupun susah untuk lupekan die... tapi, saye tak sanggup untuk teruskan hubungan yang tak pasti ni........ wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For yushidayaKISASProfil   Hantar PM kepada yushidayaKISAS   Pergi ke yushidayaKISAS's Website   Quote dan BalasQuote

suz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2004
Ahli No: 13406
Posting: 122
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-05 14:18


...

saya cadangkan buat solat sunat istikharah.biar Allah tentukan segalanya

hati ini milik Allah
diciptakan oleh Allah
hanya utk menyintai Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For suzProfil   Hantar PM kepada suz   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-05 15:59



penah gak jumpe laki cam nih tp takat mmber erk...
dia ni kwn lama kt sek rendah dulu... masuk erk sek menengah sama wat x tau erk.... ye aa .. dia ni dikenali sbg bdk baik,..x de nye nk ngaku kita ni kwn lama dia.....

tp ntah aa dia ni... ari tu ada dia pi tanya kita..."apsal awk sombong erk ngan sy??..."
tak paham,...tak paham,....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-02-05 16:18






biasalah lelaki....kontrol macho.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-02-05 16:21


control macho ek
hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-05 17:22


ego...
hmm...bukan namanya lelaki
la kalau dia tak ego...
ego n pentingkan diri sendiri...
itulah sifat seorg lelaki yg kurang matang....
opss...maaf kalau ada yg terasa....

tapi...satu hari nanti...
lelaki ego ni pasti..
akan tunduk pada keegoannya...


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-02-05 17:26


erk..pedih2

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-02-05 17:27




mmmm....betul jugak...

tp pompuan pun ada ego...

kalau tak de ego...masakan dia boleh cari jejaka lain yg sesuai dgn dia...

walhal dia dah kawan dgn kita...

pompuan pun ada ego nya...kan?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

baginda99
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12882
Posting: 56
Dari: Southern Thailand

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-05 17:39


2 x 5 je ABg_IMaM....biar mantap dulu baru carik kot..jumpe yg sesuai...masuk minang terus..insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For baginda99Profil   Hantar PM kepada baginda99   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 12-02-05 17:46







lawaknye.

walau apa pun cik yushida...jgn ler emosional sgt.
wat pe nak couple2 ni..
klo suke kawin je terus. klo x suke wat donno jer. byk lagi laki kat dunia ni........








Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 12-02-05 17:47


Nmpk sgt dia pentingkan diri.
Bolayan je org camtu!
Dia ingat dia hebat sgt?
Dia igt kita ni terhegeh2?
Boleh blah la

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 12-02-05 17:58




ada satu sifat tu yg kena ada kat lelaki. tak tepat kalau panggil 'ego'. tapi lebih kurang ler. kalau lelaki xde sifat tu mmg xboleh nak pimpin girls.



sy baca posting ni sy teringat cerpen yg sy tgh tulis. i/A kalau sempat sy post bila dah abis nanti.




Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 12-02-05 18:30


Alah..jangan layan, Wawa pernah juga ada orang minat tapi dia yang minat kita, dia yang jual mahal... Please lah!! Sesungguhnya, Wawa mmg tak teragak2 nak buat 'firs move' untuk inggalkan dorang tanpa 'notis', he he!! Wahai kaum perempuan, jgn layan lelaki mcm tu.. nampak sangat tak ada pendirian.. Kalau betul orang tu suka kat kita, pastinya dia tak nak lepaskan kita...N jalan terbaik untuk dia ak kehilangan kita ialah dia akan BERTERUS TERANG pada kita yang dia nak 'jaga' kita.. Hm..whateverlah.., terpulanglah pada pendapat masing2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-05 19:45


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah tugas remaja lelaki dan wanita adalah untuk menjadi anak- anak yang soleh dan solehah. Dan sekiranya masih sekolah, masih belajar maka tanggungjawab asas ialah belajar menjadi pelajar terbaik yang memerlukan segala tumpuan pada pelajaran.

Sekiranya sudah kerja dan mampu untuk bernikah maka uruskan keluarga dulu dan menikahlah dengan restu ibu bapa. Buatlah dengan cara yang betul jangan membelakangkan ibu bapa.

Jadi anak-anak kena balik pada track yang betul bukan sembrono dalam berkawan kerana semua itu adalah seolah-olah seperti 'mendekati zina' yang disebut dalam Al Quran.

Berhati-hatilah wahai anakanda semua kerana buat baik adalah amat payah kerana adanya musuh nombor satu syaitan yang sentiasa bekerja keras ajak lari dari landasan Islam sebenar. Dan untuk buat jahat mudah kerana syaitan juga yang bila telah berjaya malahan boleh membuatkan manusia lupa diri dan jadilah mereka umpama mayat hidup sebab hati sudah mati dengan melakukan maksiat dan kejahatan.

Hidup ini sekali maka lalui hidup ini dengan menurut Al Quran dan Sunnah agar hidup di akhirat kelak tenang dan layak mendapat Rahmat Allah SWT. Ameen.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Remember the three R's: Respect for self; Respect for others; Responsibility for all your actions.


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 14-02-05 09:53




Beware, cinta hiburan aje...





Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-02-05 10:23


wbt...
baik awak tak payah llayan lelaki cam tu...ramai lagi org yg blh bagi kebahagiaan , cuma kita yg x nampak

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-02-05 22:48


hurm..masing2 ada ego...nak yg terbaik..diri sendiri harus jadi baik dulu..

tp kalo laki cmtu lah...carik lain jer...ish buat sakit jiwa dan raga serta bakul lah...hehe

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-05 14:53


hihihi...tak namanye lelaki kalau tak ego..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-02-05 18:02


faham mcmne perasaan anti, saya pun pernah mengalaminya..tapi dia tutup keegoan dia dengan mengatakan takut berkomitmen sebab takut dia mengecewakan orang lain atau tidak mahu memikirkan soal begini dalam usia muda.saya terima pendirianya, walaupun saya sendiri konfius..btol ke ada org mcamni..lama kami berkawan..sampai 5 tahun. dalam tempoh itu saya memang tak berkomitmen langsung dengan org lain. saya menutup pintu hati saya pada orang lain..

bila fikir umo meningkat dan saya tak nak buang masa mengharap, saya amik keputusan nak discuss baik2 dan cari kata putus.saya jadikan 1.12005 sebagai tarikh segalanya, agar tahun 2005 ini saya boleh mulakan hidup baru.dia terkejut bila saya bangkitakn lagi soal tu, masih dengan alasan yang sama, cuma kali ni di tambah dengan soal nak bina kerjaya,saya dah nekad, nak tinggalkan dia dan tak nak terima dia sebagai kawan pun, bukan apa saya takut saya tak boleh terima orang lain kalau dia stay kawan ngan saya,dia mahu simpan semua barang2 buat kenangan,dan berharap persahabatan kami takkan putus sebab hal sebegni kecil,maybe kecil pada dia tp saya rasa cukup membuang masa, masa tu saya rasa dia sangat baik sebab tak pernah terbabit dalam soal perasaan begini.

cerita tu berlalu. saya pun dah boleh lupakanya, tapi semalam saya dikejutkan dengan cerita dia dan kekasih hatinya. terkejutnya saya, betapa selama ini die menyorokkan semua itu dari saya, tidak mahu berterus terang keadaan sebenar pada saya kerana keegoanya,takut saya akan lari dari hidupnya, dan kerana egonya dia tidak boleh terima saya yang membuangnya dari hidup saya, hilang respek saya pada dia, justeru biarlah lelaki dengan egonya, macam kita biarkan si luncai terjun dengan labunya, buatlah keputusan untuk diri kita sendiri, kerana lelaki ego begitu dayus dalam membuat keputusan!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

solehahSMUK
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2005
Ahli No: 14439
Posting: 5
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 17-02-05 21:38



Saya harap awak bersabar banyak2 mungkin bukan jodoh awak dgn dia.Apapun awak masih ada kanting.Mungkin dia setia orangnya.....awak nak lirik lagu tak?sepucuk suratku tulis menyatakan harapan,wlu pun ku kebimbangan namun kau berbeza pandangan.........CUDIPT...NOT CUDICU.....SAYA X saya tak ingat la lirik lagu ni,awak carila sendiri yek.

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahSMUKProfil   Hantar PM kepada solehahSMUK   Pergi ke solehahSMUK's Website   Quote dan BalasQuote

cunye
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13551
Posting: 287
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-02-05 03:00


bolayan je la kalau memang jodoh tue lain la cerita lari cam mana pun jumpa gak...kalau jodoh tue adlah tangungjawab anda utk mengubahnye tapi jika jodoh sampai ke akad nikah la yeeeeeeeeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For cunyeProfil   Hantar PM kepada cunye   Pergi ke cunye's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-02-05 09:22


lelaki macam tu mmg tak bleh pakai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-05 10:54


assalamualaikum...

sebenarnya sy pun ade gak kwn laki camtue...kiteorg kenal mlalui chat dan dah berkwn hampir 1 thn setengah...kiranya rapat gak la...sy hrp kan perhubunngan serius dgn dia dan dah pun meluahkan perasaan tp secara tersirat la...and dia pun faham..tp kan...dia cakap dia takleh timer sbb matlamat hdp dier..sy faham sgt tp kekdg rs tak leh timer gak sbb dia layan sy mmg baik sgt..caring dan paling penting "agama" dia ok dan slalu gak bimbing sy..skang nie dia blaja kat oversea...and dlm sebulan ader la 2/3 kali dia call...tp sy sendiri conpius sama ada dia suka sy ker tak ataupun dia anggap sy nie skadar kwn je ke...dan skang rasanya sy mmg tak leh nak mengharap pd dier...entahla sukar gak nak lalui situasi nie...yer la dah suka kan dan bg sy susah ak jumpa laki camnie...tp takper...ALLAH maha mengetahui yg terbaik buat hambaNya...kalau ader jodoh dgn dier aderla...kalau tak...moga bertemu dgn yg lebih baik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

akiera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14480
Posting: 99
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 18-02-05 22:48


biasalah lelaki.apa2 pun sabar jelah,memanglah tak tahan dengan perangai ego diorang ni tapi bila lame-lame diorang akan faham sendiri,tak kemana pun ego diorang ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akieraProfil   Hantar PM kepada akiera   Quote dan BalasQuote

aiesyakisas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12267
Posting: 40
Dari: johor bahru atau selangor

Johor  


posticon Posting pada: 19-02-05 11:46


..semoga Yushidaya meerima apa yang saya hendak katakan..terlebih dahulu cinta ialah lumrah bagi setiap manusia,cinta kepada Allah kekal abadi,cinta manusia hanya di dunia..sekiranya hendak mencari 'cinta sejati'dari insan bergelar lelaki memang sukar ditemui ..lebih-lebih lagi lelaki yang sukar melafazkan kata cinta ataupu ego yang tinggi...mereka merupakan golongan yang bukan hipokrit tetapi takut untuk menjalinkan hubungan dengan saudari kerana takut dengan persepsi rakan-rakan yang lain..lebih-lebih lagi si lelaki yang mempunyai jawatan dalam sekolah ataupun yang kononnya macam thiqah..ataupun saya merasakan yus sendiri yang tidak memberi green light kepada kawan lelaki untuk berterus terang..fahamilah perasaan dia dan masing -masing mempuyai ego tersendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiesyakisasProfil   Hantar PM kepada aiesyakisas   Pergi ke aiesyakisas's Website   Quote dan BalasQuote

budak85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11680
Posting: 23
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 12:17


~~bese r tue...~~
~~namepun laki...kalu ego tu x setggi gunung...bukn laki r namenyer..~~
~~wat dunno je ngan mamat tuh...abaikn...~~
~~hukhukhuk..~~



Bookmark and Share

    


  Member Information For budak85Profil   Hantar PM kepada budak85   Pergi ke budak85's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 14:53


Pada 16-02-05 14:53 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

hihihi...tak namanya lelaki kalau tak ego..


Jangan tak ada langsung. At least sedikit. Huhu.

p/s: Bad memory.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.173793 saat. Lajunya....