Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila seseorang itu sentiasa meninggi diri, dirinya saja yang lebih dari orang lain, dirinya saja yang hebat, pastilah dialah orang yang paling rendah nilai, maruah, akhlak dan kedudukannya
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 75
Ahli: 0
Jumlah: 75




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 8 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 18 hari yang lalu
eme86: 19 hari yang lalu
sunan-faqih: 24 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Sahabat Paling Baik


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Sahabat Paling Baik

Please Mendaftar To Post


Oleh Sahabat Paling Baik

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 03-02-05 15:47




Ada tak sesiapa yang perna ader kawan baik...terbaik dalam hidupnya?





Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 15:54


kawan baik.....
kawan bese ramai....
lagipun saya memang suker berkawan... x suker cari musuh....
nak dapatkan kawan yg terbaik tu payah jugak....
coz kita ni kena ar jadi yang terbaik jugak...
tapi kalau sesaper anggap saya ni kawan baik dia...
of course ar dia pun kawan baik saya....
coz sudi meletakkan diri saya dalam ruang istemewa pada dirinya.....

Thanx!!!!
Insya ALLAH takkan ku persia persahabatan kita....

[ Posting ini telah di edit oleh: edlin pada 2005-02-03 15:56 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 15:59




sahabat baik ana ialah PC n diari..

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 16:36


sahabat baik saya adalah ilmu.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 16:37


sahabat baik saya adalah ilmu.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 16:53




sahabat saya yg paling baik ialah orang yang suka mengkritik saya secara terbuka.

kritikan tidak bermakna dia benci, tapi memberi ruang utk kita memikirkan kebenarannya.

TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 17:13


sahabat baik adalah org yg ketawa bersamamu..
bersama2 menangisi kesedihanmu..
hadir bila kau memerlukannya...
dan sentiasa menghulurkan pertolongan tanpa sempat kau memintanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 03-02-05 17:13


Quote:

On 2005-02-03 16:53, MohdHanafi wrote:


sahabat saya yg paling baik ialah orang yang suka mengkritik saya secara terbuka.

kritikan tidak bermakna dia benci, tapi memberi ruang utk kita memikirkan kebenarannya.

TQ.

-----------------
@[email protected]





betul tu..kritik secara terbuka..
walaupun kadang2 boleh menyakitkan..
tp kita akan puas hati..


Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 17:19


Quote:

On 2005-02-03 17:13, cincai wrote:
sahabat baik adalah org yg ketawa bersamamu..
bersama2 menangisi kesedihanmu..
hadir bila kau memerlukannya...
dan sentiasa menghulurkan pertolongan tanpa sempat kau memintanya....





ana setuju

[ Posting ini telah di edit oleh: sutera_kasih85 pada 2005-02-03 17:19 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

hatiku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13249
Posting: 23
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-02-05 19:35


assalamualaikum..
sahabat yang paling baik...ramai tu paling pertama mak saya..kedua kembar saya..abang saya n famili saya...kawan plak ntahlah semua baik gak tapi yang paling baik tu emmm...payah nak cari sahabat yang masa sedih bersama dan masa gembira bersama coz ramai datang time dia orang susah..baru ingatlah tu...biasa dah...apapun semua baik..wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For hatikuProfil   Hantar PM kepada hatiku   Pergi ke hatiku's Website   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 20:34


sahabat sejati....
ibarat sekeping cermin...
yg memantulkan segala kebaikanmu...
yg mempamerkan segala kelemahanmu...
agar selalu kau muhasabah diri....
kau melihat dirimu pada dirinya...
dan pada dirimu kebaikannya...
dan pada dirinya menutupi kelemahanmu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

nur_salju
Warga Rasmi
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13290
Posting: 12
Dari: Negeri Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 03-02-05 20:34


sahabat baik sy...ialah kedua-dua ibu bapa sy..yg berjaya membentuk peribadi dan sahsiah diri ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_saljuProfil   Hantar PM kepada nur_salju   Pergi ke nur_salju's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 21:45


Quote:
sahabat baik sy...ialah kedua-dua ibu bapa sy..yg berjaya membentuk peribadi dan sahsiah diri ini...





ya betul tu. mereka lah insan yang mula2 bersama2 kita seawal kita dilahirkan. mak, abah, dirimu tiada pengganti...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 21:58


sahabat baik.......
yg ade padanya kebaikan yg membaikkan diri kita..
yg ade padanya yg menutupi kelemahan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 04-02-05 10:53




Quote:

sahabat saya yg paling baik ialah orang yang suka mengkritik saya secara terbuka.

kritikan tidak bermakna dia benci, tapi memberi ruang utk kita memikirkan kebenarannya.

TQ.
-----------------



eemm, cek hanafi ana setuju, sahabat sejati tak kan biar, diri kita hanyut dalam kesesatan...



Yang baik dr Allah, yg buru dr diri ana sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

habibah_ty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1617
Posting: 67
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-02-05 11:13



ana setuju kata mohdhanafi tu...kawan yang palig baik ialah kawan suka mengkritik di depan just kita boleh membetulkan kesilapan kita mana ada yamg salah pada diri kita.....itu palling saya suka....tapi setakat ini sukar mencari kawan seperti itu.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For habibah_tyProfil   Hantar PM kepada habibah_ty   Quote dan BalasQuote

ros_nur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1863
Posting: 56
Dari: Alam maya bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 04-02-05 11:17


sahabat paling baik ana adalah seluruh muslimin dan muslimat..hehe
setakat ni ada sahabat yg paling baik buat ana..kita boleh kenal seseorg tatkala kita mengalami masalah..tapi tak semestinya kawan yg tak menolong bukan sahabat baik

apa pun carilah sahabat untuk dunia dan akhirat


Bookmark and Share

    


  Member Information For ros_nurProfil   Hantar PM kepada ros_nur   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-02-05 16:59


kalau nak ikut ukhwah nyer bahasa..sahabat paling baik dlm hidup saya...
ni malaikat bahu kiri dan kanan saya...hehehe
kalau ikut saya..
sahabat baik saya...ibu saya sendiri..sebab dia yg jadi BANK NEGARA Malaysia saya selama saya belajar...selain kawan baik saya,awieszain yg byk membantu saya menghadapi kesukaran...dan menjadi mentor terbaik

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-02-05 19:04



kawan yang paling baik ada 3 orang.character berbeza.sorang warak,ulat buku,clever,pendiam.yang kedua,gila2,happy good luck tp mulut laser.kedua2 sama tempat belajar.yang terakhir...yang paling disayangi sahabat saya yang bekerja di bumiputera commerce.paling understanding............

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-05 21:52




ana setuju dgn kata-kata hanafi.
memanglah mula-mula ana mmg x boleh nk terima setiap"kutukan" drp kawan ana tu, sebab ana ni jenis keras hati dan degil.
tapi, alhamdulillah bila fikir2 balik mana nak cari kawan yg boleh tegur kita sebab dia sayangkan kita. lagipun, kata-kata dia mmg betul,
jazakallah ila ukhtie penghuni bait Nur Jannah...

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-05 22:32


Quote:

On 2005-02-03 16:53, MohdHanafi wrote:


sahabat saya yg paling baik ialah orang yang suka mengkritik saya secara terbuka.

kritikan tidak bermakna dia benci, tapi memberi ruang utk kita memikirkan kebenarannya.

TQ.

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::



tapi... hamba paling tak suka orang yang macam tuh!! ^_~x.... emoh emoh

hamba ada ramai kawan karib!! semua orang termasuk la semua ahli ukhwah.com ni kawan karib hamba!! Karib!!~

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

norhanan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4218
Posting: 116
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-02-05 23:21



Petikan drp buku 'Nak Ke Tak Nak' karya Dr. HM Tuah..
sahabat sejati diibaratkan cermin hidup...Cermin hidup adalah insan yg kita yakini boleh memberikan jawapan atau gambaran siapa kita,apa kita dan bagaimana kita dikhalayak sebenarnya...dgn kata lain seseorg yg boleh membicarakan ttg kita,perangai kita,sifat buruk kita,tindakan bodoh atau sifat terburu-buru,panas baran dan bermcm-mcm sifat mazmumah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhananProfil   Hantar PM kepada norhanan   Quote dan BalasQuote

AtikahBahtiar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12288
Posting: 48
Dari: Bandung

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-05 16:19


...bagi saya sahabat baik adalah sahabat yang sentiasa berada disamping kita samaada dalam kesusahan @ kesenangan.Sahabat baik juga selalu mengingatkan kita apabila kita buat salah & sentiasa mendorong kita ke jalan kebenaran.Semoga Allah mengurniakan kita sahabat seperti itu..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AtikahBahtiarProfil   Hantar PM kepada AtikahBahtiar   Quote dan BalasQuote

Bunga_Raya_Putih
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8358
Posting: 219
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-05 23:05


Sahabat baik saya adalah mereka apabila kita datang mereka suka dan apabila kita pergi mereka berdukacita. kawan baik juga menasihati kita atas apa yg kita buat salah dan menegur kita kerana sayangkan kita... hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bunga_Raya_PutihProfil   Hantar PM kepada Bunga_Raya_Putih   Quote dan BalasQuote

fashanasrah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2005
Ahli No: 13707
Posting: 13
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 22:21


...

Sahabat yang paling baik ialah ibu saya dan al-quran. kawan ramai tapi yang paling baik tu yang susah untuk kita cari.

Sesungguhnya untuk mencari sahabat yang paling baik, kita perlulah bersabar dengan segala rintangan yang akan ditempuhi bersama dengannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fashanasrahProfil   Hantar PM kepada fashanasrah   Quote dan BalasQuote

nurintannajihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12959
Posting: 83
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-05 12:20




SAHABAT SEJATI..
IBARAT MUTIARA....
SUKAR DITEMUI MESKIPUN KE DASAR LAUATN....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurintannajihahProfil   Hantar PM kepada nurintannajihah   Pergi ke nurintannajihah's Website   Quote dan BalasQuote

bdksmile82
Warga Rasmi
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 10996
Posting: 20

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-02-05 23:24



sahabat yang baik dapat membimbing kita kejalan ALLAH..
tiada kelalaian bersamanya..
tiada hasutan yang memburukkan..



Bookmark and Share

    


  Member Information For bdksmile82Profil   Hantar PM kepada bdksmile82   Quote dan BalasQuote

aleya_maisara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.02.2004
Ahli No: 6940
Posting: 97
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-05 00:56


sahabat yg paling2 baik ialah sahabat yg apabila kiter melihatnyer tersinar satu cahaya kejujuran....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleya_maisaraProfil   Hantar PM kepada aleya_maisara   Pergi ke aleya_maisara's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111001 saat. Lajunya....