Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: TEKA-TEKI MEREPEK...


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» TEKA-TEKI MEREPEK...

Please Mendaftar To Post


Oleh TEKA-TEKI MEREPEK...

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-01-05 12:00


1) Minyak apa yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M

2) Kuih apa yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.

3) Binatang apa power Karate?
Answer: Kuda belang.cuba kira berapa black belt dia ada.

4) Siapa yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan
kepada saya

5) Pintu apa.. walaupun dengan 10 org tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ada tulis 'TARIK'

6) Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Answer: Pembohong...

7) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
Answer: Usus

Binatang apa yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut

9) Nenek sapa jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknya si katak

10) Kenapa lelaki jarang kena penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'

11) Ape beza Secretary baik ngan sekretari kurang baik?
Answer: - Secretary baik................'Selamat pagi tuan' Secretary kurang baik...........'Dah pagi ni tuan'

12) Apa persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal korang...hehe

13) Tukang apa kalau dipanggil, dia menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur

14) Nak mencari sikit punya susah, bila dah dapat buang, apa bendanya?
Answer: Tahi hidung

15) Apa persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

16) Kenapa pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kena tebang, sapa nak cabut pokok kelapa ...

17) Gajah terbang dengan apa?
Answer: Dengan susah payah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

Ashraff
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.01.2005
Ahli No: 13678
Posting: 32
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-05 20:42


..kira lawaklah jugak...hihihi!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For AshraffProfil   Hantar PM kepada Ashraff   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-05 21:00




Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

sumayyah_mohdidris
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 12986
Posting: 19

Selangor  


posticon Posting pada: 30-01-05 00:33


Mimang merepek...sangat!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sumayyah_mohdidrisProfil   Hantar PM kepada sumayyah_mohdidris   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 02-02-05 00:26


wah nie kire lawak giler nie. nie kalo katak dengar teka-teki nie mesti dia dia melompat-lopat sebabnya memang katak suka melopat-lopat ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

salwa86
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13928
Posting: 20

Perak  


posticon Posting pada: 03-02-05 09:32


kui3.. memang lawak.. ketawa rasa nak terkeluar jantung..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salwa86Profil   Hantar PM kepada salwa86   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 04-02-05 20:52


heh heh heh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-02-05 22:39




okla...

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

azlini
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13669
Posting: 11
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-02-05 06:16


lawak lah ade bakat jadi pelawak antarabangsa

Bookmark and Share

    


  Member Information For azliniProfil   Hantar PM kepada azlini   Pergi ke azlini's Website   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-05 07:10


wat org gelak je....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-02-05 00:23


lawak ke? dah semua org ketawa..ana pun ketawa lah gak..hehehe

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-05 20:43




mmg merepek n merapu... tapi mmg sesuai utk release tension...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 15:51


emm...mata melirik laju,tersentuh di minda...senyuman terus meleret di bibir....:):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 15:56


betul tu sesejuksalju...:-):-):-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 16:06


entah apa-apa teka-teki tu. dah labagi teka-teki lepas tu jwab sendiri pulah 2..:-) :lol:
kira lawak la jugak..:lol:
heh heh heh heh.... :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-di :-di


-----------------
Ku Dambar Kasih mu Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 16:50


tengku ni macam tension tahap cipan saja...sampai keluar lawak macam ni...hehehehe :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 21:41


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-02-06 10:42


:lol: :lol: :lol: memang lawak.. :-di :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 13:43


bersemangat sya nak jawab tapi bila baca saja....tergelak seorang...tapi ok..memang lawak betul...kalau geng2 ujang baca sah anda akan di serapkan untuk bekerja dengannya...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 14:25


BEST BACA

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 14:51


Macam pernah baca saja teka-teki ni tapi dimana ya..?
:-di :-di :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

ummu02
Warga Rasmi
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22137
Posting: 19
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 14:59


:-di:-di:-di:-di:-di:-di:-di:-di:-di:-di
kelakar la jugak..
tapi pernah terbaca la teka-teki ni kat mana ya?
kat dalam internet agaknya.....
he he he he he he
:lol:lol:lol:lol:lol:lol:lol:lol:lol:lol

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu02Profil   Hantar PM kepada ummu02   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 15:08


:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
kelakar...kelakar.. :-di:lol:
teka-teki ni sgh merepek la...:lol:
he he he he he he :lol: :-di :-di
betul kata ummu02 tu...:lol:
maybe si pembuat teka-teki ambil kat dalam internet agaknya....:lol:
:-di:-di:-di:-di:-di:-di:-di:-di:-di:-di:-di:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 18:14


hik..hik..hik.. :lol: :lol: :lol: lawak betul....kalau nenek katak baca sure dia menari-nari..hahaha :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 18:39


:lol: :lol: memang lawak laaa.....ader2 saja laaa....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 16-02-06 19:15


orang yang hantar post ni mesti suka merepek............. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tengoklah cara dia merepek....


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us

"The Merciful The Compassionate"
[ Telah diedit oleh: ilhammusafir pada 16-02-06 19:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 03:09


pandai

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 09:09


bijak..bijak.... hehee... boleh lah juga tahan lawaknya.
:-) :-di :-di :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.136614 saat. Lajunya....