Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: 10 ALASAN...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» 10 ALASAN...

Please Mendaftar To Post


Oleh 10 ALASAN...

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-01-05 10:37


10 ALASAN LELAKI TIDAK LAGI MENGHUBUNGI ANDA SETELAH PERTEMUAN PERTAMA

1.Anda terlalu banyak bicara.
2.Pakaian anda terlalu menjolok mata hingga mengundang perhatian orang lain.
3.Anda tidak tertawa saat dia berlawak.
4.Anda terlalu jujur tentang apa yang anda inginkan dari hubungan tersebut.
5.Anda berulangkali membicarakan tentang bekas teman lelaki anda.
6.Percakapan yang anda ‘jalinkan’ tidak bersangkutan dengan percakapannya.
7.Anda marah-marah pada kepada pelayan restoran hanya kerana dia terlambat membawakan pesanan anda.
8.Anda terlalu banyak mengeluh.
9.Anda kerap melihatnya dengan pandangan seribu tanda Tanya.
10.Anda memintanya pergi ke restoran dan tempat-tempat mahal.


10 PERKARA POSITIF BAHAWA ANDA TERPILIH SEBAGAI PASANGAN HIDUPNYA.

1.Si dia mengakui kebohongan yg telah dikatakannya pada masa lalu.
2.Si dia memperkenalkan anda kepada orang-orang yang ‘dekat’ dengannya.
3.Si dia memperlawa untuk menghantar anda pulang ke rumah.
4.Si dia mengakhiri percakapan di telefon dengan ucapan, “Aku Cinta Padamu” meski ketika dia sedang berada di pejabat.
5.Si dia mengatakannya “Saya yakin awak akan menjadi ibu yang baik untuk anak-anak saya.”
6.Si dia selalu ada ketika anda memerlukannya.
7.Si dia membela anda ketika keluarganya memberi komen tentang anda.
8.Si dia berhenti melakukan olahraga yang berbahaya hanya kerana dia menyedari bahawa betapa besarnya risiko misalnya ditimpa kemalangan. Oleh itu kerana tidak mahu anda bersedih, dia menghentikan hobinya yang mungkin boleh menyebabkan dirinya dalam keadaan bahaya.
9.Si dia selalu mengajak anda pada setiap acara keluarga.
10.Si dia mengajak anda membuka akaun bersama.


Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

miera84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13322
Posting: 63
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-01-05 20:04


..betul ke ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For miera84Profil   Hantar PM kepada miera84   Quote dan BalasQuote

murshidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9376
Posting: 33
Dari: PlaNet BumI

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-01-05 22:42


mane tau


Bookmark and Share

    


  Member Information For murshidahProfil   Hantar PM kepada murshidah   Pergi ke murshidah's Website   Quote dan BalasQuote

Nuhdi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2004
Ahli No: 11722
Posting: 86
Dari: Cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-05 15:09


........

kelakar la.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhdiProfil   Hantar PM kepada Nuhdi   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-01-05 15:28


[quote]
On 2005-01-21 10:37, TengkuHaiqal wrote:
10 ALASAN LELAKI TIDAK LAGI MENGHUBUNGI ANDA SETELAH PERTEMUAN PERTAMA


9.Anda kerap melihatnya dengan pandangan seribu tanda Tanya.


---> mcm maner tu?? hehehe...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 23-01-05 17:20


entahlah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

cunye
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13551
Posting: 287
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-01-05 20:35


tak betul la kadang2 ada je lelaki bila dah jumpa ..wanita tu berapa
lawa terus blah je atau lepas nie tak der date kali kedua...kenapa semua orang suka sangat dengan perempuan yang cantik.....kalau ada muka ,hidung mulut tu dah kira cantik la tue...lagi pun korang bukan tuhan yg nak tentukan siapa cantik ke tidak..ingat secantikk cantik kejadian ..manusia daaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For cunyeProfil   Hantar PM kepada cunye   Pergi ke cunye's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-01-05 20:59


rasanye ana setuju dengan TengkuHaikal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

assakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12662
Posting: 53
Dari: universiti malaya kl

Perak  


posticon Posting pada: 24-01-05 09:51


kalo dari segi islam camtu gak ke?


Bookmark and Share

    


  Member Information For assakinahProfil   Hantar PM kepada assakinah   Quote dan BalasQuote

balqiszie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11822
Posting: 100
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 25-01-05 16:24


ye ke nie tengku haikal?

rasanya ada yg betul dan ada gak yg tersasar..
bak kata bidalan 'TEPUK DADA TANYA IMAN'.

-----------------
hargailah sebuah persahabatan .,kerana disitu tersingkap segalanya......

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqiszieProfil   Hantar PM kepada balqiszie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106412 saat. Lajunya....