Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 1 hari, 3 jam, 47 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 7 jam, 54 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Mencari cinta seorang lelaki..........


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Mencari cinta seorang lelaki..........

Please Mendaftar To Post


Oleh Mencari cinta seorang lelaki..........

ash_wl
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2005
Ahli No: 13598
Posting: 13
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-05 23:46


...
sebagai hamba Allah yang bergelar wanita..tentu ramai yang ingin bersuamikan lelaki yang soleh..agar dapat dibimbing dalam mencari cinta Allah...namun camner cara yang sesuai dalam mencari pasangan yang soleh ini...Cukupkah dgn hanya berdoa atau harus disusuli dgn "mencari"..dan jikalau mencari..bagaimanakah cara yang sepatutnya dilakukan tanpa melanggar syariat islam..maksudnya menemui lelaki2 seperti ini...dimana dan bagaimana utk menemuinya..

Harap dapat berikan pendapat...


Bookmark and Share

    


  Member Information For ash_wlProfil   Hantar PM kepada ash_wl   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-01-05 00:23



ana rasa la, cara yg paling baik bg seorang wanita utk cari/dpt suami yg is by continuously improving ourselves from time to time, jadikan diri sendiri solehah & berakhlak mulia, etc. sebaik mana kita nak dalam seseorang tu, baik macam tu la kita kena jadi..
wallahu a'lam. sekadar pendapat ana yg kurang pengalaman ...

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-01-05 00:31




ANA ada terbaca kata-kata hikmah "Jika ingin isteri sebaik Fatimah, jadilah sebaik Ali"

Dan begitu juga formula JODOH yg dijanjikan Allah dlm al-Quran, sila baca ayat 26 surah An-Nur...
Yakinlah, jika anda berakhlak mulia, anda akan ditemukan dgn seorang yg berakhlak jua....

TQ.


-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-01-05 01:29


..pandangn analah yer..lelaki yg soleh ada di mana2..yg penting kalu akhlak kita selari dgn syariat i/Allah lelaki itu akan dtg kepada yg berhajatkn spt kata sahabat ana hanafi...usaha juga penting...benar jodoh x kemana tp kalu kita x mencarinya maybe x kan ketemu jodoh itu melainkn ia dtg kpd kita...sekadar pandangn shj.. mohon kemaafn jk terslh bahasa...

Wallahua'lam..

............................................
"Kekasih pilihan Allah dihadiahi dugaan hebat tanda kasihNya. Tidak dibiarkan lena dalam dakapan lazat melimpah. Tetapi, dihidangkan keperitan susah dan payah yang tiada sudah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 09-01-05 08:29





ooooo tak payah cari...sampai masa adalah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-01-05 12:00


hidup mati jodoh pertemuan di tentu ALLAH yg Esa

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

areniece
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13563
Posting: 19
Dari: johor

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 09-01-05 12:28



tertarik sungguh ngn tajuk ni....
cinta tu fitrah
tp camne nk kwl perasaan yg mendesak diri ini utk 'mencari' cinta lelaki???
bg sy,kalau cinta tu x de cukupla cinta Allah...tp kenape hati menafikan?tolongla...sy x mahu terperangkap dlm cinta lelaki yg x diredhai Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arenieceProfil   Hantar PM kepada areniece   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 09-01-05 16:33




kesian ash_wal...erm apa2 pon pendapat tue semua btol..lelaki yg baik hanya mengharapkan dapat isteri yg baik jugak..so kalo nak dpt suami soleh make sure diri sendiri pon bleh berubah menjadi solehah...lelaki yg baik/soleh xtgk paras rupa tetapi berapa tinggi seseorang wanita tue mengagumi lelaki yg bakal jd suaminye kelak

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-01-05 21:07


bercintalah dgn Pemilik Cinta itu.
pohon padaNya moga kita dikurniakan org yg menyintaiNya.
Dia tahu apa yg terbaik utk hambaNya.

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 13-01-05 20:24


b'doa itu juga salah satu drpd jln b'usaha.
yg penting harapan yg tak putus2 agar ketemu yg bagus kelak.
harus b'sangka baik, harus b'fikiran positive.
harus punya banyak kenalan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 14:38




Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik......


Wallahu a'lam



-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 15:02


`ku serahkan cinta ini kepada wanita solehah`

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Pu3Dla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8977
Posting: 76
Dari: Johor ke N9

Johor  


posticon Posting pada: 14-01-05 15:47


"Ya Allah, kurniakanlah kepadaku cinta-Mu &
kurniakan juga cinta orang yang mencintai-Mu serta
kurniakanlah cinta amalan yang mendekatkanku kepada cinta-Mu...amin"



Bookmark and Share

    


  Member Information For Pu3DlaProfil   Hantar PM kepada Pu3Dla   Quote dan BalasQuote

Pu3Dla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8977
Posting: 76
Dari: Johor ke N9

Johor  


posticon Posting pada: 14-01-05 15:49


"Ya Allah, kurniakanlah kepadaku cinta-Mu &
kurniakan juga cinta orang yang mencintai-Mu serta
kurniakanlah cinta amalan yang mendekatkanku kepada cinta-Mu...amin"



insyaAllah...pasti bertemu suatu masa nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Pu3DlaProfil   Hantar PM kepada Pu3Dla   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 16:19


carilah cinta yang sejati.....
yang ada hanyalah padaNya...
carilah cinta yang hakiki...
yang ada hanyalah padaNya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

INSANI
Warga Rasmi
Menyertai: 15.01.2005
Ahli No: 13726
Posting: 3
Dari: PERAK

Perak  


posticon Posting pada: 15-01-05 14:13


SESUNGGUHNYA CINTA AKAN TERBIT SENDIRI DALAM HATI TANPA KITA PAKSA DAN SEDARI.

BERDOALAH KEPADA ALLAH AGAR BEROLEH INSAN YANG SEJATI DAN SOLEH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For INSANIProfil   Hantar PM kepada INSANI   Quote dan BalasQuote

zahratunkhafiyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.12.2004
Ahli No: 13381
Posting: 28
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-01-05 14:50


Seorang lelaki.......
Berketurunan adam,
Punya 9 akal,1 nafsu,
Hati dan sikapnya sukar di mengerti,
Hawa dijadikan dari rusuk kirinya,
Bukan dari kepala untuk dijunjung,
Bukan juga dari kaki untuk dijadikan pengalas,
Tapi dari sisi untuk dijadikan teman hidup,
Dekat dengan lengan untuk dilindungi,
Dekat dengan hati untuk dicintai,
Mengertilah wahai adam.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratunkhafiyahProfil   Hantar PM kepada zahratunkhafiyah   Quote dan BalasQuote

aku_eus85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13619
Posting: 86
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-01-05 19:04


ALLAH menciptakan sesuatu ada sebabnya...
Dia mengadakan kamu, ada tujuannya....
setiap anak adam itu,apabila lahirnya di bumi ALLAH ini,telah ditetapkan 3 perkara baginya....
1. rezekinya
2. ajalnya
3. amalnya,[email protected]
Apa yang kita dpt,kita syukur!
Apa yg x dpt,redha.
Tentu ada sbb ALLAH menentukan demikian.
Jangan bimbang,kalau kita benar2 ikhlas hidup untk agamanya,ALLAH tidak lupa untuk menunjukkan jalan yg betul....
ISTIQAMAH....
WALLAHUA'LAM...... null

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_eus85Profil   Hantar PM kepada aku_eus85   Quote dan BalasQuote

chy-anggerik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.04.2004
Ahli No: 8698
Posting: 40
Dari: shah alam 2

Selangor  


posticon Posting pada: 15-01-05 22:49



jgn meminta diri dicintai orang sebaliknya berilah kasih sayang pada orang2 yang berada disekeliling kita...insyaallah Allah akan memberikan yang lebih baik daripada itu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For chy-anggerikProfil   Hantar PM kepada chy-anggerik   Quote dan BalasQuote

aisyahhumaira
Warga Rasmi
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9804
Posting: 14

Perak  


posticon Posting pada: 16-01-05 12:44


"cintailah sesiapa sahaja yg engkau sukai,tetapi pastikan cinta itu dpt mendekatkan diri mu kpd Al-Khaliq..."

"jika inginkan calon yg soleh/solehah..lihatlah dahulu dirimu.."

wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahhumairaProfil   Hantar PM kepada aisyahhumaira   Quote dan BalasQuote

NURPUTRI
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13755
Posting: 12
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 17-01-05 12:58



Wanita yang toyyibaat itu adalah untuk lelaki yang toyyibuunn, itu janji ALLAh. maka untuk dapat lelaki yang baik kita kena lengkapkan diri dengan sifat dan akhlak yang baik. segalanya bermula dari dalam diri kita sendiri. apa-apapun lelaki itu tidak layak dicintai lebih daripada ALLAH.wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For NURPUTRIProfil   Hantar PM kepada NURPUTRI   Quote dan BalasQuote

nysa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5481
Posting: 91
Dari: BuMi

egypt  


posticon Posting pada: 17-01-05 13:57


Oh Tuhan...ku mendamba cinta dan rahmat dari-MU
Ku pohon cinta insan yg menyintai-MU..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nysaProfil   Hantar PM kepada nysa   Quote dan BalasQuote

srikandi85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13219
Posting: 54
Dari: kota tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-05 14:05


'izinkan aku menjadi seperti siti khadijah yg mencari dan mendamba kasih seorang insan yg mampu membimbing diri menyelusur jalanan menuju mardhotillah..'

[ Posting ini telah di edit oleh: srikandi85 pada 2005-01-17 14:06 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi85Profil   Hantar PM kepada srikandi85   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 17-01-05 14:38


cinta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

anie_payrak
Warga Rasmi
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13303
Posting: 9
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-01-05 14:58




wahai sahabatku...
cintailah sesiapa sahaja asalkan cinta itu membawa kita kepada cinta ALLAH...wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For anie_payrakProfil   Hantar PM kepada anie_payrak   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-05 21:06


Quote:

On 2005-01-15 14:50, zahratunkhafiyah wrote:
Seorang lelaki.......
Berketurunan adam,
Punya 9 akal,1 nafsu,
Hati dan sikapnya sukar di mengerti,
Hawa dijadikan dari rusuk kirinya,
Bukan dari kepala untuk dijunjung,
Bukan juga dari kaki untuk dijadikan pengalas,
Tapi dari sisi untuk dijadikan teman hidup,
Dekat dengan lengan untuk dilindungi,
Dekat dengan hati untuk dicintai,
Mengertilah wahai adam.




Hai, dalam nampaknya kata-kata orang Kedah ni ye? Insya-Allah, akan cuba kumengerti.

-----------------
Kenapa kita selalu lupa pada-Nya?
Kenapa kita selalu lemah mempertahankan-Nya?
Kenapa kita tidak mampu menjadi hamba yang taat pada-Nya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

asrar_dya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14208
Posting: 21
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-03-05 11:41



memang kita perlu berdoa dan mencari..
tapi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asrar_dyaProfil   Hantar PM kepada asrar_dya   Quote dan BalasQuote

yushidayaKISAS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13627
Posting: 62
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 02-03-05 16:57



kite ni perempuan, susah sikit kot.. banyakkan lah berdoa untuk mendapatkan insan yang soleh..




ku pasrah kepdmu, kurniakanlah aku, psangan yang beriman bisa menemani aku,.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yushidayaKISASProfil   Hantar PM kepada yushidayaKISAS   Pergi ke yushidayaKISAS's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 02-03-05 17:11


Alhamdulillah dah jumpa ...tapi masing2 main ketuk2 pintu N tingkap..tak tahu bila masing2 nak ketuk N buka pintu.. Minah cowboy kalau jumpa dgn lelaki sunti ni..payah..!! serba salah dibuatnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

az-zinirah
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14392
Posting: 11
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-03-05 18:57



kalau nak carik lelaki yang soleh,kenalah jadi wanita yang solehah

-----------------
seorang yang peramah dan pemalu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zinirahProfil   Hantar PM kepada az-zinirah   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-03-05 15:50


...

Kepada akhawat-akhawat sekalian.

Yakinlah pada janji Allah s.w.t. Wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik juga. Begitulah sebaliknya. Rasulullah s.a.w mendapat teman hidup sesetia Khadijah r.a tanpa dia s.a.w merancang untuk mendapat pendamping semulia itu. Begitu juga Khadijah. Namun mereka berdua berhak bersama dan begitu juga para isteri Rasulullah s.a.w yang lain.

Lagi satu, perkahwinan ialah satu jalan untuk kita mencapai cinta Allah s.w.t. Dari cinta kita kepada suami, isteri, anak-anak, kita dapat merasakan keagungan Allah s.w.t dalam mencipta makhluknya. Betapa sayangnya kita kepada anak-anak kita, maka ketahuilah Allah sayang kita lebih tujuh puluh kali ganda berbanding dengan sayang kita kepada anak kita.

Bukalah hati kita untuk terima apa saja yang Allah s.w.t beri kepada kita. Redhalah. Itulah kunci kepada takwa. Berusahalah untuk dapat yang terbaik untuk diri kita. Namun, serahkanlah segalanya kepada Allah untuk menentukannya. Salah satu ciri takwa ialah, kita redha dengan apa yang Allah s.w.t berikan kepada kita walaupun sedikit cuma.

Kupernah bercinta, namun kutinggalkan kerana Allah s.w.t. Hidayah itu bukan dari hatiku, tetapi daripada ibuku yang mengingatkan.

Tiada cinta yang Allah redha kecuali melalui jalan perkahwinan. Full stop.

-----------------
Kenapa kita selalu lupa pada-Nya?
Kenapa kita selalu lemah mempertahankan-Nya?
Kenapa kita tidak mampu menjadi hamba yang taat pada-Nya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 09:45





Lelaki umpama helang
walau terbang tinggi melangit
walau jauh beribu batu mengembara
ia tetap akan hinggap didahan
yang kukuh....
yang diyakini...
yang selamat untuk keluarganya....
yang serasi dengannya....


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

aleyasyafira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13015
Posting: 100
Dari: melaka

canada   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 11:24



carilah wanita solehah utk kbhgiaan r/tangga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyasyafiraProfil   Hantar PM kepada aleyasyafira   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 06-04-05 05:30


Quote:

On 2005-03-06 15:50, themartyr wrote:
...

Kepada akhawat-akhawat sekalian.

Yakinlah pada janji Allah s.w.t. Wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik juga. Begitulah sebaliknya. Rasulullah s.a.w mendapat teman hidup sesetia Khadijah r.a tanpa dia s.a.w merancang untuk mendapat pendamping semulia itu. Begitu juga Khadijah. Namun mereka berdua berhak bersama dan begitu juga para isteri Rasulullah s.a.w yang lain.

Lagi satu, perkahwinan ialah satu jalan untuk kita mencapai cinta Allah s.w.t. Dari cinta kita kepada suami, isteri, anak-anak, kita dapat merasakan keagungan Allah s.w.t dalam mencipta makhluknya. Betapa sayangnya kita kepada anak-anak kita, maka ketahuilah Allah sayang kita lebih tujuh puluh kali ganda berbanding dengan sayang kita kepada anak kita.

Bukalah hati kita untuk terima apa saja yang Allah s.w.t beri kepada kita. Redhalah. Itulah kunci kepada takwa. Berusahalah untuk dapat yang terbaik untuk diri kita. Namun, serahkanlah segalanya kepada Allah untuk menentukannya. Salah satu ciri takwa ialah, kita redha dengan apa yang Allah s.w.t berikan kepada kita walaupun sedikit cuma.

Kupernah bercinta, namun kutinggalkan kerana Allah s.w.t. Hidayah itu bukan dari hatiku, tetapi daripada ibuku yang mengingatkan.

Tiada cinta yang Allah redha kecuali melalui jalan perkahwinan. Full stop.

-----------------
Image hosted by Photobucket.com




Pendapat ikhlas yang lahir daripada pengalaman sendiri, sesuatu yang sangat mahal harganya...
ALLAH yubarik fikum.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.145059 saat. Lajunya....