Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Hasil besar tidak dapat dicapai dengan sekali gerakan. Kita harus terus bergerak ke depan, selangkah demi selangkah seperti ketika kita berjalan.
-- Samuel Smile

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 3
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 19 jam, 54 minit yang lalu
dentistinhouston: 21 jam, 50 minit yang lalu
ezequielvince: 23 jam, 12 minit yang lalu
shanejohnson: 4 hari yang lalu
wadud: 9 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: lagu nasyid yang anda tak boleh lupa...............


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» lagu nasyid yang anda tak boleh lupa...............

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh lagu nasyid yang anda tak boleh lupa...............

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 25-06-03 07:56


pilih lagu nasyid korang dan bagi tahu sebabnya????

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

wardatulislamiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 168
Posting: 90

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-06-03 09:29


assalamualaikum...

langit masih belum cerah
tampakan seri pudar suasana...
oh sahabatku kau tersenyum merawat sengsara yang berkarat di hati...
walau kau jauh nun di sana
takkan ku lupakan kenangan bersamamu
moga Allah kan memayungi
dengan rahmatnya kasih sayang terjalin...


huhuhu...ana suka sangat lagu ni...
kalau tak salah dari kumpulan sabda..
tajuk pun tak tau..
ana ni sorang yg amat menghargai persahabatan..
sebab tu ana suka sangat kat lagu ni...
special dedicated utk sahabat semua..

lagu ni mengingatkan ana pada sorang sahabat yang memang akrab ngn ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatulislamiyahProfil   Hantar PM kepada wardatulislamiyah   Pergi ke wardatulislamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

aina_nasuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1488
Posting: 144
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-06-03 09:51


TerKenang Sebuah MemoRi LalU
KisaH PeRsaHabatAn KiTa BeRsAma,
Di DalaM SaTu PeNgaJiaN,
MeNuNtUt IlMu Dan PeNgaLaman

Haa...lg nie betul2 bg nostalgia manis kpd ana..
nasyid nie masa ana di sek men dulu... kami(rakan2 ana) menasyidkannya pd akhit thn...ia betul2 meningatkan ana pd kenangan lalu..

Tinggal Kanangan..
Salam Rindu buat semua rakan2 SMAM 2000



Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_nasuhaProfil   Hantar PM kepada aina_nasuha   Quote dan BalasQuote

zaidah83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1486
Posting: 62
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-06-03 15:39


akum...
di hati ini...hanya tuhan yang tahu...
dihati ini..aku rindu padamu....
eh... silap lak.... tipu jek.. bukan lagu ni tapi, lagu ni....
selama ini......
ku mencari2......teman yang sejati...
buat menemani...perjuangan suci....
haaa... lagu ni la...sbbnye... dulu mase form 3 masuk nasyid wakil klas nyanyi lagu ni ngan kengkawan....pastu menang plak tuh.... tu pasallah lagu ni terngiang2 jek kat telinga ni sampaila skrg....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidah83Profil   Hantar PM kepada zaidah83   Quote dan BalasQuote

SiCantikManis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1472
Posting: 27
Dari: Ntah lah!!!

egypt  


posticon Posting pada: 26-06-03 08:06


nih kiter lak suker sangat lagu nih..

gerak langkahmu memikat hati
lirik senyummu manis sekali
namun kini aku menyedari
dia adalah ranjau berduri.

hehe lagu nsh.ranjau berduri


Bookmark and Share

    


  Member Information For SiCantikManisProfil   Hantar PM kepada SiCantikManis   Quote dan BalasQuote

haninuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 166
Posting: 148
Dari: UIA GoMBaK

Kedah  


posticon Posting pada: 26-06-03 10:27


Assalamualaikum WBT..

Nasyid mana yang ana minat...?? heee...banyak..tak tertaip rasanya.. hmm..bagi ana setiap group nasyid tu, ada special song and certain lirik diorg yang sangat mendalam maknanya sampai ana tak boleh lupaa... especially lagu yang berkaitan dgn Kecintaan Kpd Allah..

That's all
Wallahu taala A'lam

:: PenCinTa HiBuRaN IsLaM ::



-----------------
Tuhan..Syukur kehadratMu Kerna masih mengurniakan Setitis semangat..Untuk menghadapi..
Kehidupan untuk esok hari..Demi perjuangan hakiki..Kan kugenggam keazaman ini..Takkan kubiarkan ..
Terlerai lagi..



Bookmark and Share

    


  Member Information For haninuhaProfil   Hantar PM kepada haninuha   Quote dan BalasQuote

asrul_safwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 213
Posting: 154
Dari: Shah Alam....

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-06-03 10:39


Assalamualaikum......
Lagu yang paling tak leh lupa ialah lagu pahlawan agama.....
Lagu lama antara yang paling best lak ialah mengemis kasih.....
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For asrul_safwanProfil   Hantar PM kepada asrul_safwan   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 29-06-03 09:01


Assalamualaikum....
lagu yang x leh saye lupe..... lagu DOA PERPISAHAN...
hmm.... berpisah ngan kengkawan skolah... sedeh...
Wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

eisya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 948
Posting: 24
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-06-03 11:21


assalamualaikum...eisya pun salah seorang peminat irama nasyid...kalau nak diikutkan lagu mana yg paling eisya suka...banyak tu.tp yg paling,paling eisya suka lagu inteam...lilim seorang guru...menyentuh hati bila mendengar lagu ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eisyaProfil   Hantar PM kepada eisya   Quote dan BalasQuote

eisya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 948
Posting: 24
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-06-03 11:21


assalamualaikum...eisya pun salah seorang peminat irama nasyid...kalau nak diikutkan lagu mana yg paling eisya suka...banyak tu.tp yg paling,paling eisya suka lagu inteam...lilim seorang guru...menyentuh hati bila mendengar lagu ni...

-----------------
beburung berzikir di sangkar raudhah, menyambut azan di tabir senja, insan berkasih kerana Allah, bertemu berpisah kerana cintaNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eisyaProfil   Hantar PM kepada eisya   Quote dan BalasQuote

al-Hajari
Warga Rasmi
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1372
Posting: 14
Dari: Permatang Pauh

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-07-03 02:14


No matter what they say
No matter what they do
No matter what they think of u
U have got me& my heart too
No matter what they see
No matter what they feel
As long as u have got me
As long as u N i C....

huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-HajariProfil   Hantar PM kepada al-Hajari   Pergi ke al-Hajari's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-07-03 12:41


salam alaik..
lagu paling best??takde yg dpt dibanding2kan lagu nasyid ni..semuanya best..lebih-lebih lagi kalau Rabbani yg nyanyi..kuikui...

tp ni lagu yg cukup berkesan di hati...

[B]SEPI MUJAHID
para mujahid selalu sepi..
diperantauan yang jauh..
untuk menunaikan mesej perjuangan..
tanpa menoleh ke belakang..
di dalam hati mereka..
terselit gangguan cinta..
antara keluarga dan perjuangan..
namun hati mereka..
teguh laksana besi yang cair..
siapakah yang akan menyambung perjuangan ini..
siapakah yang akan membersihkan noda dan dosa..
siapa? oh..siapa?
bukankah tugas kita..
untuk generasi yang akan datang..
akan ku teruskan perjuangan ini..
untukku pusakakan kepada..
generasi di belakang ku nanti..
oh TUHAN..berilah aku kekuatan..
di mana pun ada ketenangan dan bahagia..
tak usah kau ragu dan bimbang..
TUHANMU TETAP BERSAMAMU..
>>>kenangan dimalukan di hadapan muslimin..kemudian diminta menyanyikan lagu ini di hadapan fasi muslimah dgn air mata berlinangan..hehe..zmn kecik2 mengajar erti tabah bila dah tua...

-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-07-03 16:59


lagu nasyid yg saya suka????banyak...antaranya ialah...ainulmardhiah,permaisuri hati.,kaulah teman kaulah sahabt....dll

-----------------
khalifah Allah di muka bumi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 02-07-03 18:33


Quote:

On 2003-06-25 09:29, wardatulislamiyah wrote:
assalamualaikum...

langit masih belum cerah
tampakan seri pudar suasana...
oh sahabatku kau tersenyum merawat sengsara yang berkarat di hati...
walau kau jauh nun di sana
takkan ku lupakan kenangan bersamamu
moga Allah kan memayungi
dengan rahmatnya kasih sayang terjalin...


huhuhu...ana suka sangat lagu ni...
kalau tak salah dari kumpulan sabda..
tajuk pun tak tau..
ana ni sorang yg amat menghargai persahabatan..
sebab tu ana suka sangat kat lagu ni...
special dedicated utk sahabat semua..

lagu ni mengingatkan ana pada sorang sahabat yang memang akrab ngn ana..

oh sahabat jujurnya hati mu..menanggung sensara derita hidupmu..onak duri ditempuh bersama kerana Allah..kite bertemu..dan kerananya..kite berpisah....

:hafiz pun suka lagu nie..best..
wasalam..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

kHaLiFaH_aLaM_MaYa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 802
Posting: 106
Dari: Capri Island

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-07-03 02:04


assalamualaikum,ermm
Titisan...air mata..menjadi saksi..di hari
ini,..tika dan saatnya tiba..untuk kita semua
berpisah,kenangan,suka dan duka tidak akan
kita lupakan,!
Sedih tul lah ,bila terdengar lagu nii,,isk..isk.. ,ws

-----------------
http://www.cash-banker.com/promo.php?from=khalifah03 -Money Machine

Jika Hati Disinari HidaYah,Membujur Lalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kHaLiFaH_aLaM_MaYaProfil   Hantar PM kepada kHaLiFaH_aLaM_MaYa   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-07-03 08:37


ermm.. lagu DAMAI dari kumpulan nasyid Nowseeheart

-----------------
" we support anti zionist movement "

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-07-03 02:44


nasyid yg ana tak leh nak lupa... alangkah indahnya hidup andai dapat kutatap wajahmu... kan pasti mengalir air mataku... ana rasa... nak sangat tatap muka rasulullah...lagi satu nasyid andai alam ini mampu berkata kata.. pastinya pujian buat dirimu.. di waktu itu akulah yg bertuah... punya sahabat spt mu... ana tak leh lupa sbb sahabat yg tak mungkin dapat di tukar ganti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 04-07-03 03:25


lagu nasyid yg akuzakie xleh lupa 'lagu satu muharram... SATU MUHARRAM DETIK PERMULAAN... lagu nie akuzakie dpt naib johan masa p'tandingan nasyid sekolah2.. yg bestnyer.. masuk p'tandingan masa sekolah rendah.. tp,akuzakie baru jumpa sijil penyertaan thn lps.. abah akuzakie simpan.. dan lagu yg paling minat akrab persahabatan.. seerat simpulan.. .. dan lagu yg RINDU dr kump.Hijjaz lakk m'ingatkan pd kwn akuzakie yg minat sgt lagu tue.. tp dia x dpt tamatkan pengajian.. biler dengar lagu tue.. t'ingat dia.. kengkawan serumah dulu masa study..

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

Ms_Nik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1455
Posting: 105
Dari: Malaysia Bumi Bertuah

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-07-03 21:05


lagu nasyid yg tak leh lupa byk sebenarnya....semuanya best2 belaka...tak leh lupe....erm, rasa ade satu kot...ni dia

ku dengar merdu bunyian suara azan....
berkumandang melantunkan seruan sembahyang...
berwudhuk taharah...
menyucikan diri...
solat lima waktu sehari semalam...

kini hamba dtg lagi...
pasrah berserah diri...
mengingatkan janji...
bahwa hidup mati ini...
lillahirobbil'alamin...

lagu tu selalu kuar dlm IKIM.fm....syahdunya !!!!


-----------------
:: Kejayaan yg luarbiasa itu hanya tercipta oleh insan biasa seperti kita ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ms_NikProfil   Hantar PM kepada Ms_Nik   Quote dan BalasQuote

wardatulislamiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 168
Posting: 90

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-07-03 18:04


eh,hafiz..enta pun suka lagu tu gak...
huhuhu...enta tau tak lagu tu tajuk apa?
ana dah lama cari...huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatulislamiyahProfil   Hantar PM kepada wardatulislamiyah   Pergi ke wardatulislamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

sweet_smile_schue
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2165
Posting: 12

Johor  


posticon Posting pada: 09-07-03 10:22



Jalinan

Indahnya suasana kita dihari ini
Ceria bersama bermesra
Erat silaturrahim saling hormat menghormati
Tuntutan agama yang mulia

Ooh! Mari bersama kita jalinkan
Kasih sayang sesama insan
Di hari ini kita mulakan
Moga kekal untuk selamanya

( korus )
Indahnya jika kita dapat bersama
Hidup selalu gembira di dunia ini
Lagi indahnya jika kita dapat bersama
Hidup di dalam gembira di akhirat sana

Erat Silaturrahim saling hormat menghormati
Tuntutan agama yang mulia
Yang tua dihormati
Yang muda disayangi
Cetuskan suasana harmoni

Ooh! Mari bersama kita jalinkan
Kasih sayang sesama insan
Di hari ini kita mulakan
Moga kekal untuk selamanya

( ulang korus 2X )
Kita jalinkan
Kasih sayang


Suke sangat lagu ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sweet_smile_schueProfil   Hantar PM kepada sweet_smile_schue   Pergi ke sweet_smile_schue's Website   Quote dan BalasQuote

charm_sofea
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.06.2003
Ahli No: 1817
Posting: 82
Dari: jengka vs skudai

Pahang  


posticon Posting pada: 09-07-03 10:41


rata2 lagu nasyid yg korang ckp tu mmg best, mmg charm suke...kan sweet schue...lagu jalinan tu sokmo kite nyanyi sesame kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For charm_sofeaProfil   Hantar PM kepada charm_sofea   Quote dan BalasQuote

bonny_hazreena
Warga Rasmi
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 518
Posting: 8
Dari: malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-07-03 09:51


memandangkan korang sakan bercerita ttg lagu nasyid kesukaan.. akupon nak citer gak laa lagu peberet aku.. heheh..
aku cukop suke ngan lagu RABIATUL ADAWIYAH.. nyanyian in-team.. byk sebab nape aku suke.. tapi sebab yangpaling besh ialah.. group aku menang tempat kedua dalam night of roses (malam perpisahan kat asrama) banyak giler dapat hamper! besh! kalo buleh diulang saat² itu.. beshnye!
eh? over la plak.. oklah .. tu jer.. sekian time kasih... weh! semalam kan.. mase aku merewang kat pertama complex.. aku nampak shah in-team.. dia cam biase la. murah ngan senyuman bile orang tengok dia.. artis yang baik la katekan.. tapi aku sikit muskil laa.. selalu kan.. artis ni beli barang (termasuk enset) kat tpt yang ala² grand jugak..(bagus la dia) sebnarnye.. aku ingat nak tegur.. tapi bodigad dia tu garang semacam je.. takut aku menengoknye..
alamak! terpesong topik la plak.. takpe kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bonny_hazreenaProfil   Hantar PM kepada bonny_hazreena   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 10-07-03 14:10


Usia Antara Masa

Lihat dedaunan kekeringan jua
Ku kutip bawa sang bayu
Layu tak berguna
Jiwa manusia di arus usianya
Tersalah tiada makna
Seandai tiba masa

Putaran roda kehidupan
Penuh warna-warna kesamaran
Jika kau ikuti jalanan
Sesat kan penghujungnya
Sedari masa berbeza
Berdetik usia kita
Janganlah terlena hingga ke akhirnya
Sujud pada yang Satu
Teguh keyakinanmu, lenturkanlah keimanan
Kasihmu kepadaNya
Tuhan Yang Satu


Rabbit suke lagu ni... Dulu maser kat matrik.. tiap2 hari dengar lagu ni...
Sebab ape??
Sebab rabbit suke Saujana....& Liriknya bagus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

iemahanim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1962
Posting: 89
Dari: Taman Ilmu dan Budi

Kedah  


posticon Posting pada: 10-07-03 22:33


selamat berjuang sahabatku
semoga ALlah berkatimu
Kenangan indah bersama
takkan ku biar ia berlalu
berjuanglah hingga ke akhirnya
dan ingatlah semua IKRAR kita.

iema suka sangat lagi ni....
ingat kenangan ngan member2 kat SMKAB..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iemahanimProfil   Hantar PM kepada iemahanim   Pergi ke iemahanim's Website   Quote dan BalasQuote

azygos
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 61
Posting: 56
Dari: RCMP

Perak  


posticon Posting pada: 10-07-03 22:35


lagu sekarang mmg best² belaka...
tp lagu lama adalah nostalgia masa muda² yg tak boleh dilupa...kan??

sewaktu azan mendayu-dayu,
ibuku pergi meniggalkan ku,
perginya takkan kembali lagi,
kerna takdir telah menentukan..
doa restu ku pohonkan untuk mu ibu,
semoga diri ibu bahgia di akhirat kekal abadi...

!!!! tp nyanyi dlm versi lama. bukan versi saujana yg telah diubah utk tujuan komersial..
sbb versi lama lebih menyentuh perasaan..
pada saya versi baru ni telah merubah mood lagu tersebut(sng kata tak berkenan la cara pembawaannye..)

lagu nilah lagu pertama saya bawa di stage..dan terus dpt johan..solo lagi 2

Bookmark and Share

    


  Member Information For azygosProfil   Hantar PM kepada azygos   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-07-03 00:18


assalamu'alaikum....

kalo ikutkan, akak minat byk nasyid... mane2 yg akak rasa touching lirik dia, pastu kena plak ngan lagu/rentak/irama dia... waa, leh nangih dibuek eh...

antara lagu yg paling akak suke...
1.munajat by nadamurni
2.mengemis kasih by the zikr
erkk, byk la lagi.... sbb akak suke lagu2 yg berlirik ketuhanan... syahdu sgt rasa...

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-07-03 13:49


akak pulak sukakan lagi kasih kekasih nyayian
in-team punya makna yang tersendiri

Kasih Kekasih

Tak perlu aku ragui
Sucinya cinta yang kau beri
Kita saling kasih mengasihi
Dengan setulus hati

Ayah ibu merestui
Menyarung cincin di jari
Dengan rahmat dari Ilahi
Cinta kita pun bersemi

Sebelum diijabkabulkan
Syariat tetap membataskan
Pelajari ilmu rumahtangga
Agar kita lebih bersedia
Menuju hari yang bahgia

Kau tahu ku merinduimu
Ku tahu kau menyintaiku... oh kasih
Bersabarlah sayang
Saat indah kan menjelma jua

Kita akan disatukan
Dengan ikatan pernikahan... oh kasih
Di sana kita bina
Tugu cinta mahligai bahgia

Semoga cinta kita
Di dalam redha Ilahi
Berdoalah selalu
Moga jodoh berpanjangan kasih kekasih

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 11:35


lagu yang takleh lupa lagu nie....

Kisah manusia yang terleka
Terhina di bumi sendiri
Kifarah Tarbiyah dari Ilahi

Hilanglah segala
Apa yang dibina
Kehancuran memusnah merata
Kehidupan insan tak bermaya

Linangan air mata
Suka bertukar duka
Cahaya harapan berubah gelita
Kepayahan hidup yang amat sengsara

Keamanan,kedamaian
Keharmonian dan kasih sayang
Harapan dalam kehidupan
Setiap insan

Hulurkan bantuan
kepada yang memerlukan
perhatian dan pembelaan
Belas kasihan

Semaikan benih keimanan
Agar ia tumbuh subur
mamayungi kita

Hentikan sengketa,hilangkanlah penderitaan
Kita sesama manusia,bersaudara
Derita mereka,juga penderitaan kita
Kita sesama manusia,bersaudara...

Sinar dan harapan,pastikan tiba
menerangi hidup diri kita
memerlukan pengorbanan semua

Masa hadapan yang kita impikan
Dunia yang penuh ceria
Hidup aman,sentosa,bahagia..

best betul lagu nie....ngan lagu nie....

A Street In Kosovo

On a street in Kosovo
a bullet when astray
into a mother's heart

In the skies of Kosovo
a missle whistle past
and tore her home apart
and so it goes..

It goes on and on
like night,with no respite
and no ray of light in sight

Hope goes up in smoke
and leave thousand cold
and trembling broken hearts.

It's too late when we die
to think back and do the things we knew
we should have done

Its too sad if we live
but close our eyes and ears
to sound of distant gun

Love come from within us
but if not given to those around us
is not love at all

sebab semuanya bersatu menyampaikan mesej keamanan...best.....


-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-07-03 12:58


Andainya tiada jodoh utk kesinggahsana,Kupasrahkan segalanya,kerna takdik yg akan menentukan impian kasih.

Ditanganmu Tuhan,ku sandar impian penentu jodoh pertemuan,Seandai dirinya tercipta utkku,rela ku menjadi miliknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-07-03 12:58


Andainya tiada jodoh utk kesinggahsana,Kupasrahkan segalanya,kerna takdik yg akan menentukan impian kasih.

Ditanganmu Tuhan,ku sandar impian penentu jodoh pertemuan,Seandai dirinya tercipta utkku,rela ku menjadi miliknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 02:41


ana pulak sgt lah tak leh lupe lirik ni...

tuhan..dosaku menggunung tinggi
tapi rahmat Mu melangit luas
harga selautan syukurku...
hanyalah setitis nikmat Mu di bumi...

rasanya lagu ni tajuknya mengemis kasih..nyanyian the zikr..
syahdu betul lagu ni...bila nasyid sesorang boleh nangis ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-07-03 10:11


Anis suka ngan lagu Sutera Kasih (inteam) dengan Selamat Berjuang (Brother)...

Kian lama terpenjara
Mencari makna cinta
Dalam ungkap kata bersulam dusta
Tika gerbang rahmat terbuka
Menjelma cinta suci
Seharum dan selembut sutera kasih

Disebalik lagu..ada makna tersembunyi...
Disebalik kekecewaan..pasti datang rahmat-Nya..
Disebalik segala kejadian..pasti terselit "SeiNdaH KaSih-Nya"




-----------------

Tertawalah pada segala cubaan, kerana dunia ini hanya kosong belaka, terimalah sepuluh kekalahan sebelum menerima satu kemenangan


Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

chibi_kawaii
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1574
Posting: 41
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 11:33


dlm bebnyk lagu nasyid, chibi plg suka lagu Rasulullah (hijjaz pnah nyanyikan). tuh klu lau lama ar. klu lagu baru plak, tak la baru sgt pon. dr in team. sbnrnye chibi x bape minat in team, tp chibi suke sgt lagu nur kasih. dan bebnyk lagu in team (no heart feelings erk in team fans...) chibi minat lagu tu je! part yg plg best yg doa tuh.

kurniakan daku serikanda serikandi
penyejuk di mata, penawar di hati
di dunia dia lah penyeri
di syrga menanti dia bidadara bidadari...


lagu nih mmg chibi akn dgr stp hari! best..!! mmg takleh lupa...

[ Posting ini telah di edit oleh: chibi_kawaii pada 2003-07-15 11:35 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_kawaiiProfil   Hantar PM kepada chibi_kawaii   Quote dan BalasQuote

al-Hajari
Warga Rasmi
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1372
Posting: 14
Dari: Permatang Pauh

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-07-03 14:15


huhu...Assalamualaikum..
hmm...nape ramai orang suke nasyid jiwang jiwang?
hmmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-HajariProfil   Hantar PM kepada al-Hajari   Pergi ke al-Hajari's Website   Quote dan BalasQuote

fawwaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 523
Posting: 38
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-07-03 01:29


salamun aleik...
ana plak suka lagu utk ibu2..cam lagu "ibu brgenang airmataku trbyg wajahmu yg redup sayu.."-aeman..lagu di pusara bonda-wildan, kasih ibu-far east, dan serentak dgnnya..tapi paling brkesan kat jiwa lagu ni:
"leterannya dr rasa luhur menegur seblom terlanjur,itulah yg diwarisi pesan ibu terpahat di hati bringat-ingatlah brpesan-pesan utk kebaijikan marah bukan kebencian tapi tanda sayang"
dan sebuah lagu arab lama "ghughaba'"...mmg ade makna sendiri..
wassalam..

-----------------
I want 2b what I was when I wanted 2b what I am not!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fawwazProfil   Hantar PM kepada fawwaz   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 19-07-03 21:30


lagu yg saya suker ialah
1)hijjaz-sumayyah
2)ÏÑ-tÊÃM-Rabiatul Adawiah
3)UNIC-jalinan

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

chibi_kawaii
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1574
Posting: 41
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 23:05


uiks...nasyid jiwang? ade nasyid jiwang ke??
ehem..!!~
perasaan cinta pon kan kurniaan Allah juga.
tak salah kan klu chibi meminatinya.
lg pon, dlm senikata nasyid yg chibi suke tu, ade sepotong doa di dlmnya.
lagu jiwang ade doa ker? ermmm....
ntah ler... :/


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_kawaiiProfil   Hantar PM kepada chibi_kawaii   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-07-03 00:23


Assalamualaikum em...lagu nasyid yang ana tak leh lupa bisikan nurani...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

iwan_sirdani_82
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 2300
Posting: 49
Dari: Melbourne, Australia

australia  


posticon Posting pada: 20-07-03 14:19


Assalamualaikum. Lagu yang ana takleh lupa memang banyak sangat. Sebabnya, kalau orang tanya lagu ni ingat tak? kalau saya ingat saya akan jawab ingatlah. Itulah maksudnya lagu nasyid yang tak boleh lupa kot?

Lawak ajalah. Lagu yang saya sangat-sangat tak boleh lupa ialah dua lagu ini. Satu dah disebut, yang lagi satu belum.

1) Soutul Amal - Nostalgia
2) Perjuangan - Saff-one

Awal bagi lagu Perjuangan
Perjuangan itu gerun dan mengerikan
Hebat dan dahsyat menggerunkan hati
Bagi mukmin di sini harga dan nilainya (2x)
Perjuangan itu bagai sampan di laut
Di atas, lapang; tiada perlindungan
Di bawah, air; melambung dan menggunung
Menongkah gelombang yang datang melanda


*Saya suka lagu ni sebab ia mengingatkan saya semasa berjuang bersama-sama sahabat di kampus dulu, sambil berjuang menegakkan amal islami dan yang paling besar sekali perjuangan melawan hawa nafsu semasa di kampus. Bila teringat balik, sedihnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iwan_sirdani_82Profil   Hantar PM kepada iwan_sirdani_82   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-07-03 12:44


NurkasihMu mendamai di kalbu jernih setulus tadahan doaku,rahmati daku dan permintaanku untuk bertemu di dalam restu...


Tuhan dosaku menggunung tinggi tapi taubatku tak ku tepati...Tuhan rahmatMu melangit luas terlalu sedikit ku bersyukur..Kini ku kembali padaMu...

Banyak yang suka...tapi yang ni betul2 terkena ngn diri ana..huu,,syahdu..

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-07-03 17:19


Nasyid yang ana tak boleh lupa...Untukmu-Durani

Pasal ape tau..?
Inilah nasyid tema JK UIA PJ

Sahabat..kubersyukur..
kerna mengenali dirimu,
Ku harap kitakan terus bersama..
Menghadapi segala suka duka,
Moga kejayaan milik kita...
Agar hidup menuju... mulia


Wallahua'lam

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-03 12:17


saya suka sangat lagu nasyid sumayyah...lirik nya puitis dan senilagunya bermutu...sumayyah kau dibunuh didunia sementara,untuk hidup di syurga yang selama-lamanya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

wardah_iium
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1375
Posting: 169
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-03 12:54


hmm...ana suka sangat lagu RATU SYAHADAH

Engkaulah permaisuru di mahligai tirani
anggun gayamu walau tersembunyi
kasihmu kau buktikan sebagai isteri
namun cintamu untuk Ilahi...

sebab?
makna di sebalik kata2 ni beri ana kekuatan untuk menjadi wanita yang berjiwa kental...X kiralah siapa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_iiumProfil   Hantar PM kepada wardah_iium   Quote dan BalasQuote

yeopmi_in-team
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 164
Posting: 104
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 25-07-03 17:23


ana paling suka :
tuhan ada Mu ada kedamaian ,
diribaan Mu kebahagian ,
tiada lagi rasa kesangsian di hati ,
cinta Mu cinta tulus suci murni ,
kasih Mu nan abadi ..........
lirik dia memang best & mantap

-----------------
[img]http://ukhwah.com/gallery/gallery/Art/yeopmi_in-team.gif[/img]

SALAM UKHWAH & SALAM PERSAUDARAAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopmi_in-teamProfil   Hantar PM kepada yeopmi_in-team   Pergi ke yeopmi_in-team's Website   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 28-07-03 09:48


saper minat UNIC? Nama UNIC abah saya yang bagi.
saya tak berape minat ngan UNIC.tapi lagu nya saya suka ialah jalinan,hanya tuhan yg tahu dan Ainul Mardhiah



-----------------
"http://www.ukhwah.com/images/signedika.gif">
Kita hendaklah berusaha utk kejayaan.Janganlah kta berputus asa walaupun halangan menimpa.

[ Posting ini telah di edit oleh: Admin pada 2003-07-29 13:47 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 13:37


dan melutiut ku berdiri
di hadapan mu tangisan ku keharuan,
hamba yang lemah serta hina,
engkau terima jua mendekati
besimpuh di bawah duli kebesaran mu.

lirik lagi munajat seorang hamba

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Jaydie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2450
Posting: 122
Dari: Wangsa Maju

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-07-03 13:15


salam...

Lagu nasyid yang saya tak boleh lupa ialah lagu Secerah Pawarna dendangan kumpulan The Zikr

Seindah sedamai
Pantai melambai gemalai
Begitulah hati
Merindu kasih yang padu
Bagaikan pepasir
Basah di simbah lautan
Begitulah perjuangan ini
Biar basah dengan
Iman dan ukhwah

Kita ingin segalanya indah
Sebersih pasir pantai memutih
Seindah dan secercah pewarna
Berseri ukhwah dipupuk kasih

Kita ingin segala terlerai
Dengki dan dendam
Kesumat musnah
Biar keihklasan berbicara
Di dada hati luas saujana



saya rasa lagu ni sesuai dengan ukhwah.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For JaydieProfil   Hantar PM kepada Jaydie   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-07-03 14:19


Lagu nasyid yang ana tak boleh lupaaa...

--

SAHABAT by SABDA

Ingin aku singkap kembali,
Kenangan lama agar bersemi,
Ingin ku ulangi kisah manis,
Agar terus bersemadi...

Ingatlah aku sebagai rakanmu,
Kenanglah aku dalam doamu,
Begitu indahnya kisah dahulu,
Engkau sebagai temanku...

Apabila engkau terjaga,
Satukanlah harapanku denganmu,
Kerana ia nya bakal berpadu,
Mimpi si penunggu yang setia...

Layarkanlah impian doamu,
Sesungguhnya aku masih mengingatimu,
Sebagai kawan, rakan dan teman,
Semoga kita diberkati Allah...

Ku doakan kepadamu,
Agar bahagia,
Di dunia dan akhirat...


---

Bila dengar lagu ni :

1* Mesti terikut menyanyi sekali...

2* Teringat ketika persembahan di sekolah dulu...

3* Yang paling utama, terkenang pada sahabat² di sekolah dulu dan di UIA Gombak...

Ana tujukan lagu ini khas buat sahabat² di Komuniti Ukhwah. Terima jangan tak terima nooo...

Allahu Ta'ala a'lam...





-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

[ Posting ini telah di edit oleh: SaLaFiaN pada 2003-07-29 14:20 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-07-03 14:32


akak plak lebih suka lagu2 nasyid lama... terutamanya lagu dari kump nadamurni dan the zikr... lagu2 yg berkonsepkan ketuhanan, antaranya Munajat (nadamurni), Antara 2 Cinta (the zikr), dll... lagu2 baru plak suka Epilog Silam (Haikal), Kembali (Fareast), Terima Kasih Tuhan (Mawaddah), dll... lagu yg paing tak lupa ialah Tafakur dendangan kump Zikraa...

Ya Allah... Ya Allah...

Di keheningan malam
Tafakur di kesyahduaan
Merindui janji-Mu Tuhan
Bantuan di perjuangan

Kutitiskan air mata
Taubat segala dosa
Moga terangkat penghijap kalbu
Antara kau dan aku

Di keheningan malam
Tafakur di kesyahduaan
Merindui janji-mu Tuhan
Bantuan di perjuangan

Kutitiskan air mata
Taubat segala dosa
Moga terangkat penghijab kalbu
Antara kau dan aku

Ya Allah ya Tuhanku
Kusujud pada kudrat-Mu
Kuserahkan jiwa ragaku
Pada takdir iradhat-Mu

Pimpinlah daku dalam redha-Mu
Kasihi daku dalam rahmat-Mu
Hanya pada-Mu aku mengadu
Ya Allah ya Tuhanku

Di keheningan malam
Tafakur di kesyahduaan
Merindui janji-Mu Tuhan
Bantuan di perjuangan

Kutitiskan air mata
Taubat segala dosa
Moga terangkat penghijab kalbu
Antara kau dan aku

Ya Allah ya Tuhanku
Ku sujud pada kudrat-Mu
Ku serahkan jiwa ragaku
Pada takdir iradhat-Mu

Pimpinlah daku dalam redha-Mu
Kasihi daku dalam rahmat-Mu
Hanya pada-Mu aku mengadu
Ya Allah ya Tuhanku

Ya Allah ya Tuhanku
Ku sujud pada kudrat-Mu
Ku serahkan jiwa ragaku
Pada takdir iradhat-Mu

Pimpinlah daku dalam redha-Mu
Kasihi daku dalam rahmat-Mu
Hanya padamu aku mengadu
Ya Allah ya Tuhanku

Ya Allah... Ya Allah...


-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 30-07-03 15:50


Assalamu'alaikum...
Kalau nasyid lama ana paling suka Munajat- Nadamurni & Antara Dua Cinta - The Zikr
Kalau nasyid baru banyak yang ana suka tapi antaranya Kerlipan Cinta- Rabbani, Kembali- Fareast, epilog Silam - Haikal, Ching Ai Ching Ai - Raihan

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 01-08-03 17:34


Selama ini hanya ada beberapa lagu nasyid yang benar2 ana suka & minat serta takleh nak dilupakan

TEMAN SEJATI::BROTHERS(dulu) BROTHERZ(sekarang)
Lagu nie seorang kawan yang bagi,alhamdulillah dia dah jadi muslimah yang sejati...
RAIHAN::SESUNGGUHNYA
TAFAKUR::ZIKRAA
FAREAST::KEMBALI
MUNAJAT::NADA MURNI


-----------------
[IMG]http://redoks.net/redoks/themes/fiappleblue210/forums/images/logo.gif[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-03 11:15


ape2 lagu nasyid semuanya best!!!

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 03-08-03 09:32


nyelah semua lagu nasyid best....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

i-z-a-h
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1537
Posting: 170
Dari: Brunei

brunei  


posticon Posting pada: 03-08-03 10:56


Assalamualaikum

Padamu Selamanya

Sejenak .. Ku Imbasi Kembali
Erti Pelayaran Usiaku
Ke Timur Ke Barat
Dunia Akhirat
Segalanya .. Ohh

Di Tengah Hangatnya Kejahilan
Membakar Hangus Keimanan
Dan Aku Hanyut
Tiada Berpaut
Layu Sudah Pedoman Diriku

Kini Bersendiri
Ku Meniti Hari
Ke Kanan Ke Kiri
Ku Menilai Kembali

Jalan Ku Lalui
Dosa Yang Telah Pergi
Walau Tanpa Ku Sedari
Air Mata Membasahi

Terasakan ... Terbuka
Kunci Pintu Hatiku
Timbullah Ketenangan Di Jiwa Yang Keliru
Terurai Kekusutan
Membaralah Cinta
MilikMu Yang Esa
Selamanya...

Favourite song... PadaMu selamanya by Saujana

sebab? sbb lagu nie.. semua ader... lirik best, melodi menhayat hati... merdu sayu pun ader.. semua ader.. vokal mmg best... izah tak leh lupe lagu nie.. sbb ade kenangan dimana bila nyanyi lagu nie.. terus nangis...

wassalam

-----------------
-->> Study can be stressful when i cant arrange my time, too bad i still cant arrange myself even i know i wanna be sucess <<--

Bookmark and Share

    


  Member Information For i-z-a-hProfil   Hantar PM kepada i-z-a-h   Pergi ke i-z-a-h's Website   Quote dan BalasQuote

amyazma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2134
Posting: 78
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-08-03 16:12


Assalamualaikum,
Saya suka semua lagu nasyid tak kiralah persahabatan, ketuhanan atau apa jer.
lagu yang paling saya suka sekali lagu selamanya kumpulan brothers
then lagu kedamaian(brothers), Untukmu(duranni)dan banyak lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyazmaProfil   Hantar PM kepada amyazma   Quote dan BalasQuote

manis_pemanis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2252
Posting: 48
Dari: alam maya

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-08-03 14:09


saya lak suka sgt kat lagu Permata Ayah Bonda...
masa blaja dulu kalau rasa malas nak study tu lagu ni lah yg saya pasang terus bersemangat nak blaja dan lagu ni terus menjadi lagu semangat utk saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For manis_pemanisProfil   Hantar PM kepada manis_pemanis   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-08-03 13:13


ana plak suka sangat lagu mawaddah yang terbaru
terima kasih tuhan
lagi satu lagu yang starting dia macam ni
"di keheningan malam,tafakur......"
ana tak tau apa tajuk dia
tapi lagu tu memang memeberikan pedoman kepada ana!
tima kasih engku salina sebab bagi lirik lagu tu
ana tak perasan tadi!

[ Posting ini telah di edit oleh: emechzedes_72 pada 2003-08-06 13:15 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 07-08-03 09:28


best ker kumpulan Mawaddah famous ker...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-08-03 18:00


lagu MAWADDAH...
TERIMA KASIH TUHAN...

Terima kasih wahai tuhanku
Yang sentiasa melimpahkan rahmatnya
Membenarkan aku menghadapMu Tuhan
Yang Maha Pengasih Yang Maha Penyayang

Untuk bercakap denganMu Tuhan
Mengizinkan ku minta padaMu
Memuja memuji sepenuh hatiku
Memohon munajat padaMu Ya Rabbi

...............


# first time dengar..hati nih sayu..bergenang airmata lalu menitislah ia ke bumi...

~pada-Mu selamanya-Saujana~kau sahabat kau teman-hijjaz~sutera kasih & tuhan yang Esa-inteam~untukmu palestin-raihan~

-----lagu2 yang syahdu..menyentuh sanubariku..----

p/s:sume lagu nasyid bes!!

-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-08-03 18:32


lagu nasyid yg paling ana suka dari kumpulan in-team nurkasih sampaikan ringtone hp ana pun lagu tu jugak sebabnya ia gitu istimewa..dan bermakna...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

peminat_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1152
Posting: 136
Dari: atas bumi bawah langit

singapore  


posticon Posting pada: 10-08-03 07:29


Hmm...kalau ana pulak mungkin lagu yg tak boleh lupa lagu Nur kasih jugak sebab pasal lagu tulah ana minat in-team.Dan juga lagu daripada in-team jugak, lagu bisikan nurani sebab bila sedang nangis, tiba2 lagu tu terngiang2 kat telinga(part Syah)...

-----------------
~ Yg pulang pegi usahlah dirintih
doakan saja dikurnia sejahtera
apa yg diratap dgn tangis
keharuan ,leraikan hiba
pujuklah hatimu
pemergiannya
iktibar buatmu.....~


Bookmark and Share

    


  Member Information For peminat_nasyidProfil   Hantar PM kepada peminat_nasyid   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-08-03 12:59


Ramainya peminat lagu nasyid,kalau saya minat semua lagu yang di nyayikan oleh kumpulan nasyid tanahair.Tapi ada satu lagu yang saya tak boleh lupa, lagu nyayian inteam, Hembusan Kasturi.....

***Seindahnya pelangi cantik
Mewarnai bumi
Menghiasi pentas dunia ini
Yang dulu kehilangan sinarnya

Selembutnya suara merdu
Menusuk di jiwa
Mengalunkan kata-kata hikmah
Membajai kekuatan diri

( korus )

***Tapi kini bertaburan
Titik noda-noda hitam
Berkeliaran di persadar kesenian
Menutur nista yang membimbangkan
Semuanya yang akan memandang
Kucuba mewarnainya kembali
Alunan suci yang abadi
Semerdu kalam Mu Ya Illahi
Memberi ketenangan di hati
Seindah sabda dan selawat nabi
Sunnah rasul contoh buat diri
Melengkapi kehidupan insani

Selembut bayu hembusan kasturi
Seindah cerianya suria pagi
Sedamai hati memuji Illahi
Bagaikan di taman firdausi

***Seharumnya wangi kasturi
Oh... tiada terperi
Harum baunya menghiasi diri
Dari hati kan jatuh ke hati
Pastinya dari hati yang bersih
Itulah hembusan kasturi

SYAHDUKAN LAGU NIE........




Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

pokjak
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1547
Posting: 383
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 12-08-03 21:02


assalamualaikum....

oklah ana suka lagu ....

sampaikan waktu ajal kan datang
malaikat maut segera menjelang
dicabut nyawa tiada terbilang
sakit terasa bukan kepalang..


lagu sungguh mengingat kan ana ttg mati....
so insafla ye...

wassalam..
minta maaf

............
pokjak


-----------------
assalamualaikum.....ingat org di sini......FITRAH SEMULA JADI MANUSIA LELAKI SUKAKAN WANITA...lelaki yang baik untuk wanita yang baik, wanita yang baik untuk lelaki yang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pokjakProfil   Hantar PM kepada pokjak   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-08-03 21:06


Uamat Islam harus cemerlang
Hari ini lebih baik dari semalam
........sampai habis....



Juga minat lagu nasyid lama....


Prof_Muslim
p/s: Join kumpulan nasyid
Pejung nasyid...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

izzatiaqilah
Warga Rasmi
Menyertai: 15.08.2003
Ahli No: 2974
Posting: 5
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-08-03 11:53


Ana pulak
lembut tuturmu tegas membela agama
gagah berani tiada tandingnya
Mulia akhlakmu didikan rumah kenabian
Penyinar segala kegelapan.

As-syura-far east

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzatiaqilahProfil   Hantar PM kepada izzatiaqilah   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 19-08-03 10:08


saya suka lagu inteam iaitu lilin seorang guru kerana lagu tu membuatkan kita teringat bahawa besarnya jasa dan pengorbanan guru kita

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

Rijaalun_Aqidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2699
Posting: 22
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 30-08-03 17:54


assalamualaukum. nasyid yang menjadi igauan ana sepanjang hari dan buat sahabat yang berjuang bersama-sama dengan ana, pasti ingat nasyid ini yang khas dicipta sebagai tema perjuangan kita.........

marilah wahai sahabat,
bersama kita bergandingan,
bersatu kita, bermuafakat,
seiring dan sejalan,

seruan Allah kita tegakkan,
berbekal satu keazaman,
kembalikan islam keseluruh dunia,
membawa kesejahteraan,

ayuh bangkitlah segera,
berjuanglah di jalan Allah,
kita pejuang, warisan islam,
syahid itu impian kita,

marilah kita bersatu,
banteras kezaliman,
hanya itu,yang dituntutkan,
ya Allah, Allahuakbar,

bersabarlah dimedan juang,
ianya satu kepastian,
menggenggamkan,satu tekad,
membina daulah islamiah..........takbir!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rijaalun_AqidahProfil   Hantar PM kepada Rijaalun_Aqidah   Quote dan BalasQuote

zunah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3189
Posting: 207
Dari: malaysia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-08-03 19:37


lagu nasyid yang ana ytakleh lupa ader 2... iaitu lagu nasyid NUR KASIH(IN TEAM) ngan ISTERI SOLEHAH(THE ZIKR).... lagu2 nyer sedap didengar... dan ana sebagai seorang wanita sudah tentunyer lagu tu memberi kesan pada diri ana..... kerana lagu tu adalah utk wanita.... semoga lagu tu.. dapat memberi pengajaran buat diri ana dan sekaligus membentuk diri ana menjadi seorang wanita solehah..............

-----------------
Beramal tanpa ilmu seperti berjalan tanpa mengikut jalan.
Beramal tanpa tujuan lebih banyak rosak dari baiknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zunahProfil   Hantar PM kepada zunah   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 17-09-03 20:48


saya sebenar suak semua lagu nasyid

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam_Jamilah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.09.2003
Ahli No: 3286
Posting: 16
Dari: Darul Ta'zim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-03 22:02


Assalamualaikum...

ana pulak suka sangat nasyid ni...

Ya Allah Engkau Tuhanku
Tiada Tuhan melainkan Engkau
Engkau Cinta Agungku
Nabi Muhammad pesuruhMu

Ya Allah Engkau sumber bahagia
Engkau sumber keselamatan
Ya Allah Engkau sumber keamanan
Engkau adalah segalanya

Ya allah Engkaulah pelindungku
Engkaulah sumber rezekiku
Di waktu sakit Kau sembuhkan
Diwaktu lapar Kau beri makan

Ya Allah Engkau Cinta Agungku
Cintaku haraplah dibalas
Ya Allah Engkau Cinta Agung
Janganlah cintaku tidak dibalas

Jangan biarkan ku tanpa pimpinan
Pimpinlah aku ke jalan yang benar
Kepada Engkaulah harapanku
Janganlah hampakan perasaanku


lagu dari kump. Qatrunnada...CINTA AGUNG
i dedicate this powerful song to all of you


-----------------
"Mencari kedamaian Jiwa...Di Dunia Yang Bergelora"....TERIMA KASIH YA ALLAH DI ATAS SEGALA DUGAAN DAN UJIAN HIDUP.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Maryam_JamilahProfil   Hantar PM kepada Maryam_Jamilah   Quote dan BalasQuote

thinker
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 781
Posting: 62

iraq  


posticon Posting pada: 18-09-03 17:41


paling suka NurKasih,lirik dia bermakna...suka jugak Ratu Syahadah..sebab bila sedih memikirkan masalah teringat part " walaupun didunia ku disiksa,namun tak terbayar nikmat disyurga..."

-----------------
"iman bukanlah penjara dijiwa,
yang selamanya bersembunyi,
tapi kemerdekaan yang hakiki..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For thinkerProfil   Hantar PM kepada thinker   Quote dan BalasQuote

maestroZ
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3414
Posting: 98
Dari: UIA PJ

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-09-03 00:18


byk ar lagu nasyid yg besh

[ Posting ini telah di edit oleh: maestroZ pada 2003-09-25 00:19 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestroZProfil   Hantar PM kepada maestroZ   Pergi ke maestroZ's Website   Quote dan BalasQuote

maestroZ
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3414
Posting: 98
Dari: UIA PJ

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-09-03 00:19


sokong I-Z-A-H!!! PadaMu Selamanya from Saujana mmg besh! Satu lagi yang rancak sket is RAHSIA. Sendiri pon besh gak. Kalo Nowseeheart lagu Kuharap Cinta and Kekasih. Uih...banyak lagi lagu nasyid yg besh2!!! Penuh kang.

-----------------
Kulari ke hutan kemudian menyanyiku, kulari ke pantai kemudian teriakku...Sepi, sepi dan sendiri aku benci.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestroZProfil   Hantar PM kepada maestroZ   Pergi ke maestroZ's Website   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 25-09-03 09:27


saya pun suka nur kasih mmg best

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-03 10:05


nasyid yg jd kenangan smapai skang ni...

BERAMAL BERAMAL AMAL KERANA ALLAH
BERAMAL BERAMAL AMAL KERRANA ALLAH
BERAMAL KERANA ALLAH
ITU SYIAR KAMI
BERAMAL KERANA ALLAH
ITU SYIAR KAMI

.......
......
...


MATI DIJALAN ALLAH
CITA TERTINGGI KAMI
MATI DIJALAN ALLAH
CITA TERTINGGI KAMI...


then lagu inteam sutera kasih terutama part ni..

TUHAN PADAMU ADA KEDAMAIAN
DIRIBAANMU KEBAHAGIAN
TIADA LAGI RASA KESANGSIAN DI HATI
CINTAMU CINTA TULUS SUCI MURNI
KASIH MU NAN ABADI...........

lagu raihan-SENYUM




Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

sayangi_Tuhan
Warga Rasmi
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4484
Posting: 12
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-10-03 08:23


nasyid ni memang ana tak boleh lupa iaitu dari kumpulan mawaddah ,first time dengar memang berjujuran air mata...


air mata ku

oh Tuhan berikanlah
sedikit rasa cintaMu padaku
semoga seluruh cintaku untukMu

oh Tuhan kurniakanlah sedikit
rasa takutkan Mu padaku s
semoga ku tidak takut selainMu

yaAllah
Ya Allah dengan rahmatMu kurniakanlah

YaAllah jadikanlah air mataku
diwaktu takut denganMu
pemadam api neraka mu
jatuhnya air mataku menggugurkan dosa -dosa ku

Tuhan kalau bukan dengan rahmatmu
aku tidak akan selamat
setidaknya jika bukan rahmatmu
aku tidak akan telepas dari azab mu

aku lemah
bantulah aku untuk bermujahadah selalu
syaitan sering,menipu dayaku
lindunglah aku darinya

aaaaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayangi_TuhanProfil   Hantar PM kepada sayangi_Tuhan   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 03:54


Andai aku
Bisa diberikan peluang
Pastiku mencuba
Mengukir kembali
Kisah kehidupan diri ini

Andai aku
Bisa diberikan perluang
Pastiku mencuba
Menggapai impian
Yang selama ini ku cita

OOoOOOOoOOOO

Kini hanya
Harapan yang kita impikan
Tak mungkin terjadi walaupun hanya
Seketika, Ia kan ________________

Redha menerima
Segala Rintangan
Jadi pedoman Kesilapan lalu
Ku pohon restu
Cinta yang satu
Kupercayakan
Pada kudratNYaAAAaaa..

###########

Kini bersendiri
Ku meniti hari
Ke kanan ke kiri
Ku mengimbau kembali
Jalan ku lalui
______________

Lagu yang ana tak boleh dan takkan lupakan InsyAllah. Lagu yang mengingatkan ana betapa hebatnya Ukhwah kami semua di Az Zahrah. Nabihah, Siti, Farahin, Anisah, Sis Khairun, Jameah, Munawarah.. and all Az Zahrahians. Thankz for being there.

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

sahabatku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 72
Posting: 120
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 10-11-03 06:31


permata ayah bonda -Firdaus



Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabatkuProfil   Hantar PM kepada sahabatku   Pergi ke sahabatku's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-11-03 21:23


Quote:

On 2003-09-25 10:05, anjang wrote:
nasyid yg jd kenangan smapai skang ni...

BERAMAL BERAMAL AMAL KERANA ALLAH
BERAMAL BERAMAL AMAL KERRANA ALLAH
BERAMAL KERANA ALLAH
ITU SYIAR KAMI
BERAMAL KERANA ALLAH
ITU SYIAR KAMI

.......
......
...


MATI DIJALAN ALLAH
CITA TERTINGGI KAMI
MATI DIJALAN ALLAH
CITA TERTINGGI KAMI...




assalamualaikum....

ana minat juga nasyid ni.....kali pertama ana nyanyi nasyid ni ketika ada nadwah di sekolah....boleh akhi anjang tuliskan lirik penuh lagu ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-11-03 21:54


saya minat lagu ni.....

kutermenung ditabir jendela,
kumerenung diriku yg hina,
kumenghitung amal dan pahala,
kumenangis kerna kekurangannya,

sebanyak buih dilautan,
beribu bintang diawangan,
berjuta pepasir di pantai,
sebanyak itulah dosa-dosa ku....

ya robbi..
dimana mu oh tuhan,
kuterdampar tanpa arah tujuan,
kerna ku mencari di mana kasihmu..
kerna aku dahagakan cinta mu

ya tuhan...
ku rayu pd mu,
ku memohonkan hidayahmu,
aku mahu di sisi mu (selalu
ku takutkan azab seksamu

sesungguhnya aku..jahil ttg esamu..
sesungguhnya aku...rindukan kasihmu!!!


heheh..lirik dan lagu ni..ciptaan saya sebenarnye...

-----------------
jadikan pengalaman itu sebuah kenderaan yg memandu dlm kehidupan agar kita menjadi lebih berhati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

nursyakirah_03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4360
Posting: 33
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 11-12-03 20:51




Saya suka lagu kemakam bonda,zinnirah,sahabat sejati dan damba kasih.....dan lain-lain....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nursyakirah_03Profil   Hantar PM kepada nursyakirah_03   Pergi ke nursyakirah_03's Website   Quote dan BalasQuote

scarlet
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 253
Posting: 102
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-03 12:04


..

Lagu nasyid yg saya takleh lupa antaranya..
Rintihan..

"Biar berlinangan air mata, kutakkan hentikannya
Biarkan ia menyembuh luka
Hilangkan rasa duka..
Tidak kutermampu menghadapi liku-liku
Oh sungguh ku tak mampu menghadapi semua itu
Oh sungguh ku tak upaya...

Jangan dibiarkan jerit perih kehidupan
Bisa meleraikan iman
Kan hancur semuanya
Walaupun menitis air mata darah
Tak bisa merubah segalanya
Melainkan taubat nasuha
Moga kan diterima..."

Lagu ini cukup berkaitan dgn saya.. menyentuh hati saya..Buat saya menangis. Lain2 nasyid mcm Terima kasih tuhan by Mawaddah, Cinta Agung by Qatrunnada.. pn buat saya menangis..
Tp lagu yg baru from UNIC, Demi Cinta yg Suci pn best..Lagi RAtu Syahadah by inteam pn best... Lagi Mentari Hidup by Haikal pn BEST!!!





Bookmark and Share

    


  Member Information For scarletProfil   Hantar PM kepada scarlet   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-12-03 12:48


Ana pula mmg tak boleh dengar lagu ini...setiap kali dengar..pastinya..menyusup kalbu nurani....sungguh sayu...mengalir air-mata bagi mereka yg betul2 dapat menghayati-NYa...

lagu itu tak lain dan tak bukan iaitu dari Kumpulan Raihan...yang berbunyi begini...dengar ye...ana nak nyanyi ni....
"....wahai Tuhan...ku tak layak ke Syurga..mu.....namun tak pula...aku sanggup...ke neraka...mu"

apa tajuk nya ye...lupa pula ana....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-03 12:57


ni lagu kesukaan ana dan kak mawarputih.

KESAKSIAN
BROTHERZ

*Bersaksilah Tuhanku satu

Segala puji bagi Tuhan
Hadir Muhammad bawa kebenaran
Walau disiksa dihina
Takkan sekaliku berpatah arah
Untukmu Agamamu
Untukku Kebesaran Tuhanku

Siksalah jasadku
takkan kutunduk pada kejahilanmu
........

....... nanti kak mawarputih sambungkan ek ehehe


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-12-03 13:04


Quote:

On 2003-12-12 12:57, littlemuslimah wrote:
ni lagu kesukaan ana dan kak mawarputih.

KESAKSIAN
BROTHERZ

....... nanti kak mawarputih sambungkan ek ehehe :grin



Insya Allah little... Akak try sambungkan lagu nie yer.....

*Bersaksilah Tuhanku satu (3x)

Segala puji bagi Tuhan
Hadir Muhammad bawa kebenaran
Walau disiksa dihina
Takkan sekaliku berpatah arah

Untukmu... Agamamu
Untukku... Kebesaran Tuhanku

Siksalah jasadku,
Takkan kutunduk pada kejahilanmu,
Kerna mengalir di seluruh tubuhku,
Kalimah tuhan dari lidah Rasulku,
Dan itu yang ku percaya....

Allahu Ahad....!!!

Deritaku menjadi saksi bisu,
Tanda kasihku kepada Yang Terulung,
Walau disirami debu yang menangis,
Genggamku ini tak ku lepaskan...
(tak ku lepaskan)

Panaslah Sang Mentari,
Lafaz kalimah tak kan ku henti...



Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

nurul_syamila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 625
Posting: 47
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 12-12-03 13:15


...

ana suka lagu di pusara bonda, ke makam bonda dan seorang gadis. ana suka gak lagu c u d ipt. ana suka lagu2 ni sebab liriknya yang mensyahdukan dan suara penyanyi yang sedap. may be kot!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_syamilaProfil   Hantar PM kepada nurul_syamila   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 14-12-03 15:36


ana suka lagu cintan dari inteam n unic....lagu ketuhanan dari Mawaddah.....n lagu sufi dari kumpulan Debu....tapi kebanyakkan kaset ana semua cetak rompak....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

fairudz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3322
Posting: 40
Dari: Timur Semenanjung Malaysia

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 12:15




-----------------------------------------------

ALANGKAH INDAH HIDUP INI
HIDUP BERSAMA ILLAHI
KEHENDAK ALLAH DIFAHAMI
PANDAI MENERIMA DARI-NYA

BIJAK MENGGUNAKAN NIKMAT-NYA
IA DI ANGGAP IBADAH
SEMUA DIBERI PAHALA
TARBIYAH ALLAH BERHIKMAH

SABAR DENGAN UJIAN
TANPA HISAB AKAN DIGANJARI
NIKMAT YANG DI BERI
MEMUDAHKAN UNTUK BERBAKTI
MERASAI PEMBERIANNYA
ITULAH TANDA BERSYUKUR
AKAN DITAMBAH LAGI NIKMAT YANG DIBERI

TERSEKSA BERMUJAHADAH
KERANA INGIN MENEMPUH JALAN
UNTUK MENUJU ALLAH
PANDUANNYA ALLAH TUNJUKKKAN

KORBAN HARTA FI SABILILLAH
AGAR BERDAULAT KALIMATULLAH
SETIAP SATU KEBAJIKAN 700 DIGANDAKAN

TAWAKKAL KEPADA ILLAHI
TERUTAMA MENGENAI REZEKI
TANPA RAGU2 WALAUPUN SEDIKIT
ADA JAMINAN PEMBELAAN DARI-NYA

BILA TAQWA PAKAIAN KITA
URUSAN KITA DIMUADAHKAN
KERANA KITA SUDAH MENJADI AHLILAH

BEGITU INDAH HIDUP BERSAMA TUHAN



" INDAHNYA HIDUP BERSAMA ILLAHI " versi asal oleh NADA MURNI.....skrg Hijjaz nyanyikan balik..
Tapi versi original lagi best pakai alat tradisional...]
Bunyi dia pun mendayu²..........
Best sangat.........





Bookmark and Share

    


  Member Information For fairudzProfil   Hantar PM kepada fairudz   Quote dan BalasQuote

zahrahtunnur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 5786
Posting: 78
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 12:41


....
ana memang x leh nak lupa lagu ni....coz kalo dgr,meremang bulu roma!

DEMI MASA(NAHWAN NUR)

demi masa
sesungghnya
manusia dlm kerugian
kec. yg briman
jua mrk yg bramal soleh
yg brpegang pd kebenaran
jua bpesan pd kesabaran

demi masa sesugghnya manusia dlm kerugian..(2x)

turunnya ayat mengingatkn kita
agar sentiasa mengingati masa

turunnya ayat mengingatkn kita
agar sntiasa mentaati masa
setiap ketika walau dmana jua brada hidup di dunia........

demi masa ssgguhnya manusia dlm kerugiannn......


p/s:bmohonlh pd ALLAH smoga kita X tergol. dlm gol org2 yg rugi-amin

wassalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrahtunnurProfil   Hantar PM kepada zahrahtunnur   Quote dan BalasQuote

aina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1092
Posting: 25
Dari: sg buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 03-01-04 13:00


As'kum... aina memang tak boleh nak lupa pd lagu ni. lagu nilah yg beri satu semangat pd aina jika aina ada masalah...

Jalan Bahagia... (Hijjaz)

bukan intan permata
bukan paras rupa
pandangan tuhan pada manusia
beriman dan bertakwa berakhlak mulia
disisi tuhan itu yang utama
siapa yang berbakti dengan ketabahan
sabar menempuh ketentuan tuhan
baginya syafat dunia akhirat
kurnia tuhan tidak terkira

didalam menjalani hidup didunia
tiada lepas dari pancaroba
kita yang diciptakan dengan kelemahan
perlukan petunjuk panduan tuhan
tiada yang kuasa melainkan Dia
mentakdir menentukan segalanya
supaya selamat dunia akhirat
tekun pada amal ibadat

ohhh.. tuhan yang Esa
padaMu kami panjatkan doa
moga dipelihara ditetapkan iman
dunia ini penuh cabaran
oh tuhan yang Esa
untuk Mu kami tempuh segala
pandanglah dengan rahmatMu
pandangan kasih Mu
pimpinlah kami jalan bahagia
selamanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaProfil   Hantar PM kepada aina   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 03-01-04 14:15




Mari, mari marilah
Dengarlah ini kisah oh kawan
Sangatlah berguna moga hidup aman bahagia

Dimalam yang pertama jumpa mertua tersentak si Jejaka diberitakan
Isterinya tidak sempurna rupa
Anggota zahirnya lumpuh semua
Tiada upaya mengurus diri

Terkejut si jejaka penuh persoalan dihatinya
Mungkinlah sudah jodoh itulah isterinya
Hibanya rasa hatinamun tetap redha pada takdir

Asalkan punya iman itulah paling penting
Saat-saat berjumpa
Terpesona memandang
Benarkah isterinya
Menawan sungguh cantik

Cari, cari carilah
Pasangan hidup betul-betul oh kawan
Bahagia berseri
Rumah tangga aman harmoni

Terhurai dijawablah oleh mertua
Zahirnya tak sempurna kiasan saja
Memberi makna sucinya diri
Wanita solehah terpelihara
Terharu si jejaka tuduk bersyukur

Jangan mudah percaya pada harta pangkat dan rupa
Indahnya dimata berawaslah
Rasul sudah bersabda
Insan punya agama akhlaknya mulia
Fahamilah

* ana minat lagu nie ada makna yg mendalam....
(moga ana ditemukan dgn wanita solehah)


:: AIRMATA LELAKI UMPAMA MUTIARA YANG TERBENAM DIDASAR LAUTAN DALAM BEGITU SUKAR UNTUK DIKELUARKAN ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 14:44




KELUARGA BAHAGIA(NOWSEEHEART)

Bahagia seluruh semesta
Bermula dari keluarga
Dari titisan susu ibu tercinta,
Mengalirlah sungai kasih abadi....

Tumbuh dari keringat ayah
Kita perah pengorbanannya
yang melimpah
Derai air matanya mengalir
Didarah kita membina cita-cita..........


p/s: minat sebab ana inginkan sebuah keluarga yang bahagia....

-----------------
to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

lein
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5374
Posting: 38
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 14:45



kalau saya lagu damai yang hilang-NSH.

lagu tu syahdu dan banyak maknanya.


[ Posting ini telah di edit oleh: lein pada 2004-01-03 14:47 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For leinProfil   Hantar PM kepada lein   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 15:43


hhmmmmmmmmmm........tak tau lah....ah!!brothers,teman sejati,in-team,lilin seorang guru,rabbani,pergi tak kembali,banyak lagilah!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

ahsanisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6382
Posting: 84
Dari: bandar ikan patin

Pahang  


posticon Posting pada: 30-01-04 11:38



Ana suka lagu yg berbentuk accapella ,mcm kump snada, yg paling ana suka lagu DURRANImcm ni lagu dia tapi tentang corus je nak selanjutnya dgr sendiri lagu dia pasti menyentuh perasaan ,lagu ni bertajuk hakikat,ceh mcm nak bernasyid pulak...... ok 1,2,3 emmmm...emmm.
JIWA DERITA DENGAN DOSA
HATI RASA KURANG AMAL PADANYA
ITULAH HAKIKAT SIFAT KEHAMBAAN
BAHAGIA......rasa macam salah jer , kalau salah maaflah tapi itulah lagu yg paling menyentuh perasaan bagi ana......

[ Posting ini telah di edit oleh: ahsanisya pada 2004-01-30 11:40 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahsanisyaProfil   Hantar PM kepada ahsanisya   Quote dan BalasQuote

Ar-Raihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 6769
Posting: 95

Perak  


posticon Posting pada: 03-02-04 17:13


aslm.
bagi raihana lagu yang paling menyentuh hati dan perasaan raihana ialah lagu 'DUHAI BONDA" yg di dendangkan kump nasyid nowseeheart sebab lagu tersebut ada serba sedikit menceritakan tentang diri raihana...
raihana harapkan bonda raihana tabah membesarkan kami adik beradik hingga dewasa...engkau ibu engkau bapa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ar-RaihanaProfil   Hantar PM kepada Ar-Raihana   Quote dan BalasQuote

Ar-Raihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 6769
Posting: 95

Perak  


posticon Posting pada: 03-02-04 17:18


aslm.
bagi raihana lagu yang paling menyentuh hati dan perasaan raihana ialah lagu 'DUHAI BONDA" yg di dendangkan kump nasyid nowseeheart sebab lagu tersebut ada serba sedikit menceritakan tentang diri raihana...
raihana harapkan bonda raihana tabah membesarkan kami adik beradik hingga dewasa...engkau ibu engkau bapa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ar-RaihanaProfil   Hantar PM kepada Ar-Raihana   Quote dan BalasQuote

Ar-Raihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 6769
Posting: 95

Perak  


posticon Posting pada: 03-02-04 17:18


aslm.
bagi raihana lagu yang paling menyentuh hati dan perasaan raihana ialah lagu 'DUHAI BONDA" yg di dendangkan kump nasyid nowseeheart sebab lagu tersebut ada serba sedikit menceritakan tentang diri raihana...
raihana harapkan bonda raihana tabah membesarkan kami adik beradik hingga dewasa...engkau ibu engkau bapa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ar-RaihanaProfil   Hantar PM kepada Ar-Raihana   Quote dan BalasQuote

daquayza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6050
Posting: 153
Dari: sp

Kedah  


posticon Posting pada: 03-02-04 17:33



ana pulak skrg ni paling minat lagu `sebuah pertemuan- hasil dendangan UNIC.
MasyaAllah, syahdu sungguh lagu tu kalau kita hayati betul-betul.

Tika kukealpaan
Kau bisikan bicara keinsafan
Kau beri kekuatan, tika aku
Diuji dgn dugaan
Saat kukehilangan keyakinan
Kau nyalakan harapan
Saat ku meragukan keampunan Tuhan
Kau katakan rahmatnya mengatasi segala....

Lagu ni byk mengingatkan ana pada ibu angkat ana. Rindu sgt...

SELAMAT BERJUANG SAHABATKU
SEMOGA ALLAH BERKATIMU
KENANGAN INDAH BERSAMAMU
TAKKAN KUBIAR IA BERLALU....

Bookmark and Share

    


  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» lagu nasyid yang anda tak boleh lupa...............

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.228592 saat. Lajunya....