Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang dihina semakin mulia. Yang menghina semakin terhina. Selalunya begitu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: selamat berposting untuk cikgu - cikgu


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» selamat berposting untuk cikgu - cikgu

Please Mendaftar To Post


Oleh selamat berposting untuk cikgu - cikgu

relajihad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2004
Ahli No: 12384
Posting: 118
Dari: Perak

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-05 08:03


selamat berposting untuk cikgu2... antum?

ana dapat mengajar di sk taman cendana, pasir gudang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For relajihadProfil   Hantar PM kepada relajihad   Pergi ke relajihad's Website   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 02-01-05 09:06



Tahniah akh relajihad. Tak sempat ana nak buka topik ni, anta dah buka dulu. Walau apapun tahniah. Selamat bertugas
Dah dapat rumah ke belum?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-05 14:28


selamat berposting...

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-05 15:45


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah jkk kerana contact ummimq sekeluarga setibanya ke Johor Baru tempoh hari. Allah hantar anakanda ke negeri Johor Darul Takzim walau hajat di hati nak ke pantai timur. InsyaAllah adalah hikmah tu. Ahlan wa sahlan.

Semoga ahli ukhwah.com yang baru mula mengajar akan tanamkan niat untuk berkhidmat kerana Allah SWT barulah tidak terasa keciwa sekiranya mendapat masalah kelak. Semua itu ujian bagi mereka yang ingin beriman kepada Nya.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Abu Laits Assamarqandi berkata: "Manusia dalam hal iman ada dua macam, ada yang imannya pemberian, dan ada yang pinjaman. Ada pun yang imannya pemberian, maka imannya dapat mencegah dari perbuatan dosa dan gemar berbuat taat. Sebaliknya yang imannya hanya pinjaman maka tidak dapat mencegah dari dosa dan tidak dapat mendorong untuk berbuat taat, sebab ia tidak memiliki segala yang dipinjam."
(Petikan Kitab 'Tanbihul Ghafilin')


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-05 16:41


ooo... cikgu-cikgu semua dah kena balik kesekolah....

saya balik ke asrama... he..he... mengajo diasrama, Rumah Penyayang. hu..pening-pening! silibus tak dapat lagi, keals mula esok! haru betol!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

habibah_ty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1617
Posting: 67
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-01-05 20:38



saya nak ucapkan kepada cikgu2 tu yang tengah buat posting tu atau paktikum tu....selamat mengajar....didiklah anak bangsa dengan sebaiknya....moga menjadi pelajar yang berakhlak, berilmu dan beretika....

Bookmark and Share

    


  Member Information For habibah_tyProfil   Hantar PM kepada habibah_ty   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1892
Posting: 255
Dari: temerloh

malaysia  


posticon Posting pada: 06-01-05 09:15


menjadi seorg pendidik... memerlukan stamina yg kuat sbb nak melayan karenah anak murid skrg yg makin advance

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 10-01-05 23:08


saye tak mengajar, tp diajar -so far lah-.


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-05 18:16




hmmm syoknya dah ngajar.... ana masih terkial-kial kat uum ni, tapi tak pe, sampai masa ana akan ikut jejak cikgu cikgi semua... cuti semester ni ana ada ROS kat sek lama ana. hehheh

apa pun tahniah pada cikgu cikgi semua, yg baru posting dan sebagainya. didik anak bangsa dengan niat yg suci murni


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.092843 saat. Lajunya....