Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 1 hari, 6 jam, 25 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: konsert ganti solat hajat...?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» konsert ganti solat hajat...?

Please Mendaftar To Post


Oleh konsert ganti solat hajat...?

EmEmEs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.10.2004
Ahli No: 12052
Posting: 60
Dari: segumpal_Darah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-04 17:45


dipetik dari Berita Harian...

----------------------------------------------------------------
BUKAN MASA UNTUK BERSUKA RIA : PM

SUNGAI PETANI: Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, sekarang bukanlah masa untuk bersuka ria ketika negara dilanda kesedihan akibat bencana tsunami yang tidak pernah berlaku sebelum ini.

Perdana Menteri berkata, beliau sudah memberi peringatan kepada semua jabatan kerajaan supaya tidak menganjurkan acara keramaian sempena menyambut tahun baru 2005, malam esok.

“Kepada jabatan kerajaan, saya sudah beri arahan ini supaya jangan ada mana-mana pejabat pula secara bersendirian menganjurkan acara bersuka ria. Ini bukanlah masa untuk rakyat Malaysia bersuka ria ketika orang lain ditimpa kesedihan dan penderitaan.

“Jadi lebih baik sekiranya kita jadikan acara tahun baru ini sebagai acara untuk kita berdoa kepada Allah. Bagi kita yang tidak menderita seperti ini, kita berdoa mudah-mudahan kita tidak akan berjumpa lagi dengan bencana seperti ini,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap di Kampung Kepala......
--------------------------------------------------------------------

teringat kata seorang kawan (al-hafiz)....
"ada ayat al-quran lebih krg camni maksud dia : 'Dan apabila kamu di timpa ombak-ombak yg besar, kamu akan memohon dari Allah dgn penuh keikhlasan...'


subhanallah...Allah dah sebut lama dah...
cuma kita tak sedar...

sila beri komen..terima kasih..



-----------------
iNgatLah....
SabaR itu iMan,
Duit buKan kawaN,
DuNia haNya piNjaman,
Dan mAti taK beRtEman.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For EmEmEsProfil   Hantar PM kepada EmEmEs   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 31-12-04 17:49


Baguslah!
Satu keputusan yang bijak dari Pak Lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-04 19:03


alhamdulillah...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

anggerik_desa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7794
Posting: 60

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-01-05 12:42


alhamdulillah,solat hajat ini boleh dipraktikkan untuk masa2 yang akan dtg.sepatutnye dah start dulu.syabas kepada Pak Lah.kita perlu bersyukur krn masih dipjgkan umur oleh Allah pada tahun baru ini.sesungguhnya perjuangan kita di bumi Allah ini masih belum selesai.Kita sebagai khalifah di muka bumi......



DIARI MUSLIMAH HIASI PERIBADI

Bookmark and Share

    


  Member Information For anggerik_desaProfil   Hantar PM kepada anggerik_desa   Quote dan BalasQuote

anggerik_desa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7794
Posting: 60

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-01-05 12:43


alhamdulillah,solat hajat ini boleh dipraktikkan untuk masa2 yang akan dtg.sepatutnye dah start dulu.syabas kepada Pak Lah.kita perlu bersyukur krn masih dipjgkan umur oleh Allah pada tahun baru ini.sesungguhnya perjuangan kita di bumi Allah ini masih belum selesai.Kita sebagai khalifah di muka bumi......



DIARI MUSLIMAH HIASI PERIBADI

Bookmark and Share

    


  Member Information For anggerik_desaProfil   Hantar PM kepada anggerik_desa   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-01-05 14:05


alhamdulillah.. moge akan terus DIHARAMKAN smbutan new year ni...

kan molek + afdal kirenye kite bertafakur di atas sejadah dr terkinja-kinja.. terlompat-lompat..mcm etc.... muhasabah diri.. do reformation for urself..

>> mulekan hari kite dgn penuh keazaman, semoga akan mengukir kemenangan berpanjangan..<<



-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 01-01-05 14:08


btul...harap2 lps ni semua konsert mgkin leh ditukar menjadi ceramah agama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-05 14:17



moga2...jgn sekadar harapan tak bermakna

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

nursolehah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.04.2004
Ahli No: 8420
Posting: 72
Dari: depan pc

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-01-05 14:26


bagus ler...

-----------------
ukhwah itu bukan terletak pada pertemuan, bukan pada manisnya ucapan dibibir tetapi pada ingatan seseorang terhadap saudaranya di dalam doanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nursolehahProfil   Hantar PM kepada nursolehah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-01-05 15:15


molek la tuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-01-05 15:56


moga-moga kita tidak terlambat untuk melakukan sesuatu...maklumlah dunia nak akhir zaman... sekadar peringatan untuk diri snediri

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

ucu_nuriman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6663
Posting: 59
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-01-05 16:06




ucu setuju pandangan korang plus pandangan pak lah sendiri. bukan setakat konsert new year ajer yg patut diharamkan malah segala bentuk konsert yang melalaikan perlu dikurangkan skit demi sedikit. contohnya akademi fantasia yang kita tengok lbh banyak orang islam yang menyertainya. Umat islam sekarang lebih suka cari harta dengan jalan mudah. tapi mereka tak sedar akidah mereka tergadai. harap PM dapat ambik perhatian pada isu hiburan di malaysia yang semakin melampaui batas. WAALLAHUAA'LAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For ucu_nurimanProfil   Hantar PM kepada ucu_nuriman   Quote dan BalasQuote

nurkusza
Warga Rasmi
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12402
Posting: 20
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-05 20:56


alhamdulillah konsert tahun baru di batalkan dan diganti dengan solat hajat.syabah ana ucapkan buat paklah kite..harap2 solat hajat tetap dibuat untuk selamanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkuszaProfil   Hantar PM kepada nurkusza   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-05 22:20




TSUNAMI

Taubat Segera Usah Menantikan Akan Malapetaka Ilahi...


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-01-05 12:43


Quote:

On 2005-01-02 22:20, ismi_safiza wrote:


TSUNAMI

Taubat Segera Usah Menantikan Akan Malapetaka Ilahi...


-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com



TSUNAMI=Taubat Segera Usah Nantikan Akan Malapetaka Ilahi...


-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1892
Posting: 255
Dari: temerloh

malaysia  


posticon Posting pada: 03-01-05 13:01


satu fenomena baru kat malaysia... solat hajat...
alhamdulillah... satu perkembangan yang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 05-01-05 18:03


semoga tahun baru yang akan datang akan diadakan solat hajat ataupun program yang berunsur keagamaan.
baiklah berdoa kepada Allah semoga negara kita aman sentiasa,bukannya adakan konsert yang melalaikan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-01-05 18:32


alhamdulillah..sepatutnya dr dulu2 lagi dah buat solat hajat utk masuk thn baru..bukannye duk wat konsert...duk abis duit beli bunga api...dah turun bala baru nak ingat...tapi syukur gak lah coz masih lagi ingat...kalo dah turun bala pun wat dekk je....haru biru...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-05 16:26


Alhamdulilah itulah satu keputusan ang bijak. Moga ianya berkekalan dan sambutan yang di warnai dengan program-program yang bercorak ISLAMIK...Mudah-mudahan kita semua di lindungi di bawah Payung Rahmat Nya dan di jauhi dari malapetaka.

ISLAM itu Indah, marilah kita bersama tegakkan ajaran ISLAM.

islamic_life

- umarate kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai -


[ Posting ini telah di edit oleh: itsjustme pada 2005-01-08 16:27 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 08-01-05 20:31






sudah terkena baru hendak sedar !!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103912 saat. Lajunya....