Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang dihina semakin mulia. Yang menghina semakin terhina. Selalunya begitu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 1 hari, 4 jam, 26 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 8 jam, 33 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: ~Tanda-tanda seseorang lelaki telah jatuh cinta dengan sepenuh hati~


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» ~Tanda-tanda seseorang lelaki telah jatuh cinta dengan sepenuh hati~

Please Mendaftar To Post


Oleh ~Tanda-tanda seseorang lelaki telah jatuh cinta dengan sepenuh hati~

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-04 02:27


Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada
kekasihnya dgn ikhlas,perubahan sikapnya amat
mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini,
tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila
sudah jatuh cinta dgn relanya. Bahkan lelaki yg mabuk
cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk
kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan
mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Utk
melihat lelaki menangis amatlah payah.
Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:


1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya
dgn rela bukan krn terpaksa.


2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan
berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat
menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn
perasaan cemburunya yang meluap2.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn
dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn
kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila
kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian
kepadanya.
9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang
meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya
lebih dari org lain.
10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup
membantu kekasihnya melakukan apa saja.
11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh
kekasihnya.
12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan
daripanya terlalu lama.
13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya
sendiri.
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya
krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada
urusan penting dengannya.
17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya
walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasaserik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namundia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal
dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali
kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling
dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun
nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya
namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti
hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata
hanya untuk seorang perempuan.
HARGAILAH…….. ..




-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-12-04 02:34



Ada yang betul...ada yang tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 26-12-04 14:48


haha....yeke..tak kot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-04 09:22


cam mana irshadianz_boyz tau sume ni?.. msti ada pengalaman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

taurus84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4051
Posting: 42
Dari: UKM

Pahang  


posticon Posting pada: 27-12-04 10:05


YE KE? saya rasa terlalu over. Itu kalau dah kahwin bolehlah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For taurus84Profil   Hantar PM kepada taurus84   Pergi ke taurus84's Website   Quote dan BalasQuote

nice_pesan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 619
Posting: 126
Dari: cheras...

Perak  


posticon Posting pada: 28-12-04 02:49


suka nya klu la mcm tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nice_pesanProfil   Hantar PM kepada nice_pesan   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-12-04 10:35



ana rasa betul gak mgkin bg lelaki yg benar2 jujur pd cintanya.Nasihat ana bg muslimah semua, sekiranyer ada teman kita yg mempunyai semua ciri2 itu maka hargailah ia jgn sampai bila ia tiada di sisi kita baru kita merasa akan kehilangannya. Setiap insan dianugerahkan rs kasih & syg dlm diri masing2.sama2 kita fikirkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

orchidesa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12928
Posting: 133
Dari: perak-selangor

japan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-04 11:17


ada yg betul...ada gak yg salah...sebenarnya bukan saja lelaki yg berkelakuan begitu, kaum wanita pun ada gak camtu...kalau hati dah sayang lautan api pun sanggup direnangi.(yelah tu..)



Bookmark and Share

    


  Member Information For orchidesaProfil   Hantar PM kepada orchidesa   Pergi ke orchidesa's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-12-04 18:46




ada yg betul....ada yg tak....ada yg over...

tp mmg lelaki yg betul2 jatuh cinta mmg skit sebyk akan berubah untuk kebaikan gf nya....tp yg sensible biasanya mcm lebih kemas,baju tuck-in,kasut kilat dsbnya...

p/s : kenangan 10 thn dulu mengimbau mata...ohhh

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-04 19:08




Quote:
Nasihat ana bg muslimah semua, sekiranyer ada teman kita yg mempunyai semua ciri2 itu maka hargailah ia jgn sampai bila ia tiada di sisi kita baru kita merasa akan kehilangannya. Setiap insan dianugerahkan rs kasih & syg dlm diri masing2



Nasihat ana bg muslimah semua, sekiranya ada teman kita yang berperangai begitu, berhati-hatilah. Kerana jika silap langkah, boleh membawa ke arah maksiat. Hindarilah mainan perasaan kerana ia boleh dimanipulasi syaitan durjana.

Setiap orang memang dianugerahkan rasa kasih sayang namun haruslah disalurkan ke arah yang bijaksana dan berlandaskan ketaqwaan kepada Allah.....


P/S: Lepas kahwin, nak rentas lautan apa sekalipun bersama, rentaslah...... (Biasanya lepas kahwin syaitan tak kacau dah..)

-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

nysa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5481
Posting: 91
Dari: BuMi

egypt  


posticon Posting pada: 29-12-04 00:18


Quote:

On 2004-12-27 10:05, taurus84 wrote:
YE KE? saya rasa terlalu over. Itu kalau dah kahwin bolehlah..


betul la 2..kalu stkt hubby die je rase cam x wajar je

Bookmark and Share

    


  Member Information For nysaProfil   Hantar PM kepada nysa   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 29-12-04 16:14




Bertuahnya, orang yang memilikinya... cam tu, rupa2 nya??? cam mana, nak tau dia ikhlas atau tak pula?




Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

fuyutsuki_azuska
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2004
Ahli No: 11163
Posting: 70
Dari: Kuala Lumpur

japan  


posticon Posting pada: 29-12-04 20:33


sukar nak dpt seorang lelaki yg mcm tue skrg nie... memakan masa tapi tak mustahil

Bookmark and Share

    


  Member Information For fuyutsuki_azuskaProfil   Hantar PM kepada fuyutsuki_azuska   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-04 21:32



kalau dah kahwin...lagi selesa macam tu
wallahualam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-04 21:35


ele~
bukan boleh percya ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

sitirohani
Warga Rasmi
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12665
Posting: 9
Dari: skudai

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-04 21:36


ehh..best juga dapat ciri-ciri lelaki macam tu tapi buat semua saudaraku waspada dalam mencari lelaki nie takut tersalah pilih pulak..apa2 pun hati-hati ok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitirohaniProfil   Hantar PM kepada sitirohani   Quote dan BalasQuote

scotjr
Warga Rasmi
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1757
Posting: 19
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 29-12-04 22:04


\
hehehe...
i agree wif u

Bookmark and Share

    


  Member Information For scotjrProfil   Hantar PM kepada scotjr   Pergi ke scotjr's Website   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-12-04 23:09


5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn
dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn
kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila
kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian
kepadanya.


kadang2 yg di atas tu boleh menjadi sesuatu yg menakutkan... macam mana boleh timbulnya kes penderaan wanita??? even ade yg melakukannya sebelum berkahwin.... mungkin segelintirje yg begitu... ade juga yg baik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

anggerik_desa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7794
Posting: 60

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-01-05 00:57


yer ker ader lelaki mcm tu?mcm tak cayer jer.tapi,kalau betul ader macam tu,mana2 gadis pun takkan lepas tangan.yang paling penting,dalam memilih calon hidup kita mestilah teliti.jgn mase bercinta jer mcm tu..lps kahwin cinta ntah ke mana,janji ntah ke mana..



DIARI MUSLIMAH HIASI PERIBADI

Bookmark and Share

    


  Member Information For anggerik_desaProfil   Hantar PM kepada anggerik_desa   Quote dan BalasQuote

ai_ainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8216
Posting: 81
Dari: bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-01-05 05:27



Lepas saya baca,barulah saya sedar.... rupanya dia menyayangi saya. mungkin selama ni saya terlalu ambil remeh apa yang dia telah lakukan... sampai dia sayang kat saya pun saya tak perasan. apa pun terima kasih banyak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ai_ainulProfil   Hantar PM kepada ai_ainul   Quote dan BalasQuote

zinnirah_balqis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9756
Posting: 75
Dari: kolej mara banting, selangor, malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-05 09:21


assalamualaikum.bukankah bagus jika ciri-ciri itu ada pada seorang suami..dan bukan hanya ada ketika sedang kemasruk cinta. pengorbanan dan kesetiaan itu lebih bermakna melalui ikatan perkahwinan yang sah dan bukan hanya dengan memadu asmara tanpa ikatan yang suci murni itu. takut2...tersilap langkah....maksiat pula yang dtg...berhati-hatilah..khas untuk kaum muslimin...dan juga muslimat...kesemua ciri-ciri baik itu amatlah terpuji...teruatamnya..dalam institusi rumahtangga...lebih berkat.ketika masih belum mempunyai ikatan...berpada-pada dan bersedrhanlah...kerana belum ada jaminan untuk kite berbuata sesuka hati..alangkah indahnya hidup ini jika smua isteri an suami bersifat demikian. maka aman damailah rumahtangga...tiada masalahlah yang timbul naik turun di mahkamah syariah itu...ape yg ptg...bkn time bercinta...tp kemanisan rumahtangga yg patut dititikberatkan....renungilah bersama...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirah_balqisProfil   Hantar PM kepada zinnirah_balqis   Pergi ke zinnirah_balqis's Website   Quote dan BalasQuote

Naina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.03.2004
Ahli No: 8092
Posting: 41
Dari: Neither here nor there

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-01-05 18:15


fuyooooo taouching ma.. ahaz..bleh caye ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For NainaProfil   Hantar PM kepada Naina   Quote dan BalasQuote

nurse_intan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11770
Posting: 125

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-05 22:16




ish...untungnye kalo dpt kekasih yg mcm tu.
wujud ke org camtu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurse_intanProfil   Hantar PM kepada nurse_intan   Quote dan BalasQuote

dell
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11523
Posting: 8
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 03-01-05 17:26


Quote:

On 2004-12-26 02:27, Irshadianz_Boyz wrote:
Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada
kekasihnya dgn ikhlas,perubahan sikapnya amat
mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini,
tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila
sudah jatuh cinta dgn relanya. Bahkan lelaki yg mabuk
cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk
kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan
mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Utk
melihat lelaki menangis amatlah payah.
Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:


1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya
dgn rela bukan krn terpaksa.


2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan
berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat
menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn
perasaan cemburunya yang meluap2.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn
dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn
kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila
kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian
kepadanya.
9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang
meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya
lebih dari org lain.
10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup
membantu kekasihnya melakukan apa saja.
11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh
kekasihnya.
12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan
daripanya terlalu lama.
13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya
sendiri.
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya
krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada
urusan penting dengannya.
17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya
walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasaserik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namundia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal
dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali
kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling
dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun
nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya
namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti
hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata
hanya untuk seorang perempuan.
HARGAILAH…….. ..




-----------------
alhamdulillah



Bookmark and Share

    


  Member Information For dellProfil   Hantar PM kepada dell   Quote dan BalasQuote

sya_nurr
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2005
Ahli No: 13587
Posting: 9
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-01-05 14:21


ada yg betul ada yg cam tak SESUAI!!! lelaki menangis krn [email protected] lebih tepat kekasih. rasenye cam membazir je airmata tu.sbg lelaki kenalah tabah dlm hal-hal cam ni,kan?rasenye lelaki hanya bleh menangis dalam 3 keadaan: kerana takutkan ALLAH,kerana IBUBAPAnya dan apabila adanya KEMATIAN.stuju tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_nurrProfil   Hantar PM kepada sya_nurr   Pergi ke sya_nurr's Website   Quote dan BalasQuote

balqiszie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11822
Posting: 100
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 07-01-05 18:20




untungnya klu ada insan yg mencintai kita begitu ..
so hargailah ia kerana tak semua lelaki boleh menghargai insan yg dicintai nya begitu sekali

hargai lah mereka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqiszieProfil   Hantar PM kepada balqiszie   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-05 12:08


assalamualaikum...


Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

nur_salju
Warga Rasmi
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13290
Posting: 12
Dari: Negeri Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 09-01-05 21:17


menarik gak thread ni...semua tu akan berlaku klu si lelaki tu benar2 ikhlas ngan seorang girl tu...dan bertambah manis lagi lagi klu si lelaki tu nak jadikan girl tu suri hatinya yang sah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_saljuProfil   Hantar PM kepada nur_salju   Pergi ke nur_salju's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-01-05 10:40


macam tu yer!!baru ana tahu..tapi ana rasa bukan semua kot..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shayma
Warga Rasmi
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10410
Posting: 3
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 12-01-05 13:27


rasanya x semua lelaki cam2......

Bookmark and Share

    


  Member Information For shaymaProfil   Hantar PM kepada shayma   Pergi ke shayma's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 12-01-05 14:22


eei,certain tu tanda2 lelaki yang dah kemaruk nampak nyer.
bagi saya..lelaki FALL IN LOVE ni tak payah ler nak over carring pulak..ini bukannyer nak beri kebahagian..mengongkong hidup ada ler..
nanti jangan sampai di katakan 'menyampah' lak

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 20-01-05 10:19




Ish itu dah OVER sgt le tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-05 00:09


ye ke? cam tak caya plak hehehehe..mcm2 demi kekasih sanggup wat mcm2 ek...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-05 15:43


ada jugak lelaki mcm ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-02-05 16:01


Quote:

On 2005-01-02 09:21, zinnirah_balqis wrote:
assalamualaikum.bukankah bagus jika ciri-ciri itu ada pada seorang suami..dan bukan hanya ada ketika sedang kemasruk cinta. pengorbanan dan kesetiaan itu lebih bermakna melalui ikatan perkahwinan yang sah dan bukan hanya dengan memadu asmara tanpa ikatan yang suci murni itu. takut2...tersilap langkah....maksiat pula yang dtg...berhati-hatilah..khas untuk kaum muslimin...dan juga muslimat...kesemua ciri-ciri baik itu amatlah terpuji...teruatamnya..dalam institusi rumahtangga...lebih berkat.ketika masih belum mempunyai ikatan...berpada-pada dan bersedrhanlah...kerana belum ada jaminan untuk kite berbuata sesuka hati..alangkah indahnya hidup ini jika smua isteri an suami bersifat demikian. maka aman damailah rumahtangga...tiada masalahlah yang timbul naik turun di mahkamah syariah itu...ape yg ptg...bkn time bercinta...tp kemanisan rumahtangga yg patut dititikberatkan....renungilah bersama...wassalam



Setuju sangat2...alangkah bahagianya kalau dapat bakal suami yg ada ciri2 tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

yushidayaKISAS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13627
Posting: 62
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 16-02-05 23:01


hmmm betul tu, sy sokong.. saye rase kaum perempuan pun mcm tu juge... saye suku lagu nasyid tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yushidayaKISASProfil   Hantar PM kepada yushidayaKISAS   Pergi ke yushidayaKISAS's Website   Quote dan BalasQuote

nana_klate
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12131
Posting: 54
Dari: KeLaTe

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 12:10


Btul ker nih????Leh caye ker

-----------------
"Saat kau dilahirkan-Kau menangis dan Orang lain tersenyum-BERJUANGLAH agar disaat kau menghembus nafas terakhir-Kau tersenyum dan orang lain menangis..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nana_klateProfil   Hantar PM kepada nana_klate   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 13:15


assalamualaikum

ye ke laki lagu ni..., oooo.. baru eden tau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

syodel
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3679
Posting: 49
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-03-05 19:10


mm..lepas ana baca semua 23 perkara ni,ana raser ana ader tersenarai dlm 23 perkara ni.raser2 semua2 kot.hehe...mmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For syodelProfil   Hantar PM kepada syodel   Pergi ke syodel's Website   Quote dan BalasQuote

saffaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14994
Posting: 120
Dari: atas tanah

uganda   avatar


posticon Posting pada: 08-03-05 23:52


tp.. kite sume mesti ingat...cinta mesti diutamakan kepada Allah dan rasul-Nya terlebih dahulu...
kalo kerana Allah seseorang tue buat macam tue...
untung lah dier..kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For saffaaProfil   Hantar PM kepada saffaa   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 21:57




bagi kalau dia ikhlas, ye la tu..
nak tahu dia ikhlas, langsung di tak ajak kita kuar date dan pegang2 kita.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.151591 saat. Lajunya....