Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 73
Ahli: 0
Jumlah: 73




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 8 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 18 hari yang lalu
eme86: 19 hari yang lalu
sunan-faqih: 24 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: apa makna rindu sebenarnya?..


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» apa makna rindu sebenarnya?..

Please Mendaftar To Post


Oleh apa makna rindu sebenarnya?..

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-04 10:28



-mungkin soalan ni agak lucu dan membuang masa,tapi tak pa..
-just nak minta pendapat anda la...apa makna rindu yang sebenarnya....
R I N DU......

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-04 10:37


rindu?..rindu kat sape tu?..kikiki..ntah la..rase2 nye..kalo kite siang malam asyik igt kat org tu..ala.. macm org tua2 slalu kate..makan tak lalu..mandi tak basah..hihihi..sape skrg dalam kerinduan?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 24-12-04 10:52



hahaha...rindu..ala cakap rindu pun sape yg kesah....

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-04 11:01


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah rindu sepertimana perasaan lain letaknya di hati. Dan hati yang soleh akan melahirkan rindu yang syarak - rindu pada Allah SWT, pada Rasulullah saw, pada ibu bapa dan adik beradik.

Tapi rindu ni berdasarkan innamal a'malu binniat. Jadi sekiranya rindu pada kasih sayang dari lelaki atau wanita (peringkat umur remaja sememangnya begitu normalnya) maka hati-hatilah jangan sampai terperangkap dengan jerangkap samar syaitan - musuh nombor satu orang yang beriman.

Biarlah kasih sayang atau cinta yang diharap itu hanya pada bakal suami atau isteri maka insyaAllah barulah barakah hidup di dunia dan akhirat.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Orang yang sempurna akalnya ialah orang yang selalu memeriksa dirinya dan beramal untuk bekal sesudah mati. Sedangkan orang yang bodoh ialah orang yang sentiasa menurut hawa nafsunya dan mengharap keampunan Allah tanpa beramal. - Hadis Rasulullah saw.


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

elyss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12570
Posting: 90
Dari: pekan baru,riau

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-04 11:24


betul ummiq..sebagaimana yg lyss alami skrang merindui seseorang yg belum pasti org tu pun rindu kat lyss...kuikuikuikui... haih -_-'' telah ku cuba utk melupakan... telah kucuba jua utk tepus segala perasaan yang hadir.... namun apakan daya..rindu bertanndang jua,bermaharajalela di hati tanpa di undang....chewahh....!!!!!! alah ni memang normal bagi remaja cam lyss kan ummiq....????

-----------------
...diri ini tercari-cari identiti seorang wanita yang solehah... YA ALLAH berilah daku petunjuk dan hidayahMu..sesungguhnya hanya pada Mu ku meminta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For elyssProfil   Hantar PM kepada elyss   Quote dan BalasQuote

yusra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3482
Posting: 103
Dari: Kajang,Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 24-12-04 19:00


assalamualaikum...topik apa maknanya rindu..
pada saya rindu terasa apabila seseorang dah bersua dan telah memiliki sesuatu tetapi harus dilepaskan atas sebab tertentu mungkin kerana pelajaran..atau jarak yang memisahkan tapi hati ada sayang dan disitu bersinarlah rindu tapi rindu pada manusia kekadang tue sia2 tiada hasil(bukan selalu tau)...rindu pada Rasulullah..insyaAllah dapat manfaat diakhirat kelak nanti...rindu pada Nya..subhanallah..maha menakjubkan terima ke syurgawi..insyaAllah.wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusraProfil   Hantar PM kepada yusra   Pergi ke yusra's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-04 22:16




rindu? ape yek... bg ana, rindu tu maknenya kita t'kenang2, t'ingat... tapi tak semestinya kat manusia. kat bantal busuk pun org bleh rindu.. ye tak

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

islah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1910
Posting: 6

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-12-04 10:03


..
rindu...irulah fitrah kita manusia..perasaan ni mmg sentiasa ada..pd ana, kita akan merindui seseorang itu apabiala terkenangkan kebaikannya...kasih sayang yg dihulurkan..
rindu lebih bermakna kala berjauhan..hanya Tuhan jer yg tahu perasaan nie..seelok-eloknya kita sandarkan pd Allah kerna Dia lebih mengetahui apa yg terbaik utk kita...bila rindu, ana selalu tabahkan hati dan cuba b'cakap dgn diri sendiri...Moga Allah kurniakanku keberkatannya kerana aku merindu pd jalannNya...
"Moga suatu hari kita kan bertemu..agar terubat segala rindu dihati...janji kita hanya Allah yg Tahu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For islahProfil   Hantar PM kepada islah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-04 11:16


rindu serindu rindunya...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 27-12-04 12:39




rindu itu lukisan hati.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

cornation
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12840
Posting: 35

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-12-04 17:06


rindu tue lahir dari hati yg x boleh d pksa2.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cornationProfil   Hantar PM kepada cornation   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-04 17:13


Rindu,rindu kat yg istimewa tak pernah tapi rindu kat kucing..slalulah

Rindu tu perasaan seorg yg asyik terkenang jika tak jumpa

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-12-04 17:38


R = Redha Ilahi harapan diri...

I = Islah diri setiap masa

N = Noda & Dosa penghalang cinta suci

D = Doa dan harapan dipanjatkan sentiasa.

U = Ujian kesusahan tanda kasih Allah buat hambaNya.


TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-12-04 18:47




rindu itu adalah.....anugerah dari allah...

insan yang berhati nurani....punyai rasa rindu......



Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-01-05 15:38


rindu ialah satu perasann ingat yang amat sangat.. datangnya secara tiba-tiba, tidak boleh dipaksa... kata HM TUAH apabila kita rindu yang sebetulnya kita akan menghasilkan gelombang..dan orang yang kita rindu tu akan merasainya..kadang2 ye jugak bila saya ingat kat kakak saya tetiba je dia telefon..acapkali begitu..wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

anggerik_desa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7794
Posting: 60

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-01-05 01:05


rindu adlh satu perasaan yg x terungkap dgn kata2,indah dan istimewa di mana ia datang secara tiba2..kite jadik teringat-ingat,terkenang-kenang setiap saat manis dgn org yg kita sayang.kadang2 tersenyum sorang2 sampai kwn sebelah ingat kita dah hidap penyakit 'angau',xpun insane.hihihi...dan yg lebih indah jika org yg kita rindui pun dlm mase yg same turut rindukan kita.wallahualam



DIARI MUSLIMAH HIASI PERIBADI

Bookmark and Share

    


  Member Information For anggerik_desaProfil   Hantar PM kepada anggerik_desa   Quote dan BalasQuote

taurus84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4051
Posting: 42
Dari: UKM

Pahang  


posticon Posting pada: 03-01-05 08:57


RINDU KAT ALLLAH ITU LEBIH HAKIKI

Bookmark and Share

    


  Member Information For taurus84Profil   Hantar PM kepada taurus84   Pergi ke taurus84's Website   Quote dan BalasQuote

aisyah_kasihmuslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13450
Posting: 35
Dari: taiping,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-01-05 13:45



rindu....Hmm
Itulah yang dikatakan fitrah semulajadi manusia. Menyayangi dan merindui sesape pun...tapi mesti dikawal agar tak tersasar jauh dari batasan syara'.
nak rindu biasanya kat mak,ayah,adik beradik dan kawan2 le...
Kalo yang selain dari 2 biarlah jangan berlebihan2. Aku ingin sekali menjadi muslimah sejati yang taat pada Allah, Ibubapa dan agama...INSYAALAH


-----------------
segala-galanya.....
~HANYA TUHAN YANG TAHU~

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_kasihmuslimahProfil   Hantar PM kepada aisyah_kasihmuslimah   Pergi ke aisyah_kasihmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

byt
Warga Rasmi
Menyertai: 03.01.2005
Ahli No: 13503
Posting: 2
Dari: malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 03-01-05 17:10



rndu...?bsr makna sbnrny..tpi sy..Allah n parents 1st..klau nk mz kt sseorg tue..?berpada2 k..jgn merana diri dh la

Bookmark and Share

    


  Member Information For bytProfil   Hantar PM kepada byt   Pergi ke byt's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 03-01-05 22:03


-deleted-

[ Posting ini telah di edit oleh: alifmimyanun pada 2005-01-03 22:05 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 03-01-05 22:03


t'ingat org. tp di+ ngan rase nak jumpe.
kalu tak jumpe boleh mati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-05 02:54


Quote:

On 2004-12-28 17:38, MohdHanafi wrote:
R = Redha Ilahi harapan diri...

I = Islah diri setiap masa

N = Noda & Dosa penghalang cinta suci

D = Doa dan harapan dipanjatkan sentiasa.

U = Ujian kesusahan tanda kasih Allah buat hambaNya.


TQ.

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah



ana rindu lagi....

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-05 20:31




emm, sya_ryn.. dah faham ker makne rindu skarang...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 06-01-05 22:12



rindu hadir bak gelombang...... sekiranya kau tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-05 00:05




rindu pun biarlah bertempat

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-05 08:50


Quote:
emm, sya_ryn.. dah faham ker makne rindu skarang...

...masih ada rindu lagi nuraiman....tak faham lagi... ..rasanya da rindu plak ngan nuraiman_khairunnissa... ..
ada-ada je...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

areniece
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13563
Posting: 19
Dari: johor

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-01-05 12:17


assalamualaikum..first time join ruangan ni..oklah takrif rindu tu leh cari dlm kamus kot...hehe..em,bg saye rindu tu bile terkenangkan sesape jela...sape x pernah rindukan?sypn pernah rindu...kat mak,abah,family...hehe...tp rindu kat kaum adam tu pernahla...tp rasenye x ok sgt kot...sbb bile rindu tu jiwa rase x tenang...
so camne nk atasi ye??huhu...bykkan zikrullah...rindu yg confirm berbalas kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For arenieceProfil   Hantar PM kepada areniece   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 07-01-05 12:23





rindu pada keluarga !!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

cunye
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13551
Posting: 287
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-01-05 13:55


entah lah rindu tu satu yang subjektif as..kadang 2 rindu tak bertempat lebih lebih lagi kalau duduk sorang2 apa pun setiap kali rasa rindu as mesti menangis .....rindu paling feel bila dalam kesusahan..apa pun rindu itu sesuatu yang as suka sangat nak layan

Bookmark and Share

    


  Member Information For cunyeProfil   Hantar PM kepada cunye   Pergi ke cunye's Website   Quote dan BalasQuote

beecological
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14621
Posting: 250

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 11:07



hurm,,,ape yg pasti RINDU tuh benar2 menusuk kalbu......


---tiada yg memahami erti CINTA melainkan mereka yg MENAHANNYA....
---tiada yg mengerti erti RINDU melainkan mereka yg MEMENDAMNYA....



Bookmark and Share

    


  Member Information For beecologicalProfil   Hantar PM kepada beecological   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-03-05 23:38


rinduku ..............hanya bagi yang mengalaminya..

-----------------
Usaha, doa dan tawakkal kunci kejayaan dan kebahagiaan dunia akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 09-03-05 00:04



makkkk.. rindu pada masakan mak....heeeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-03-05 01:59




R - rasa sunyi tiba-tiba

I - ingat kepadanya

N - nak call tak boleh

D - doa sahaja

U - untuk tenangkan hati



Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 29-03-07 22:05


sukar ditafsir bagaimana rindu itu...yang ana tau..kita akan teringt dia bila rindu..itu saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 22:18


"Rindu itu adalah anugerah dari Allah,insan yang berhati nurani punyai rasa Rindu...
Orang2 yang bertaqwa rindukan kejujuran dan keikhlasan...
orang2 mukmin merindukan anak2 yang solah dan isteri2 yang solehah..."

Rindu itu adalah satu perasaan yang kita tak nampak tapi terasa di dalam hati kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 22:39


rindu........
rindu pada ummi dan ayah..
dah hmpir 2 bulan tak balik rumah ni...
(alhamdulillah tak duduk jejauh sampai kena naik belon...)

rindu pada ketenangan...
rindukan kesejahteraan...
rindukan keamanan..
rindukan syiar islam bertapak dipentas lakonan ini...

p/s: rindu jugak pada sahabat2 yang lama tidak bersua muka, rindu jugak pada teman yang telah lama diintai kerinduannya.. huhuhuu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 29-03-07 23:11


Pada 29-03-07 22:05 , miledi posting:

!!! QUOTE !!!

sukar ditafsir bagaimana rindu itu...yang ana tau..kita akan teringt dia bila rindu..itu saja


hehee..
yup..saya sokong..
tapi ingat kat siapa tu miledi??
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 29-03-07 23:39


rindu..........pada kawan sekolah......asrama.......lab.......segala-galanya pasal sekolah.....

baru terasa kehilangan.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 23:57


nak balikkkkkkkkkk....uwa3...rindu kat mak....


"bila rindu...terkenangmu siang, terasa sayu..syahdunya jiwaku..bila malam..makin suram..jauh terbang diriku melayang .."

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 00:45


rindu???? sukar untuk ditafsirkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 08:04


rindu kat mak ayah....nak balik rumah...tapi 2 bulan lagi baru boleh balik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 08:39


salam..

RINDU????
sukar untuk ditafsirkan.
hanya orang yang mengalaminya sahaja boleh merasainya.
bila perasaan rindu sudah menguasai, diri kita akan menjadi tidak keruan.
ingin bertemu dengan yang dirindui sebagai pengubat rindu dikala berjauhan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 30-03-07 12:13


biasa-biasa saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

munawarah07
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.03.2007
Ahli No: 29253
Posting: 24
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 12:30


rindu yang sebenar2nya hanya pada Yang Maha Esa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For munawarah07Profil   Hantar PM kepada munawarah07   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 13:30


rindu sesuatu prasaan yang amat subjektif...ssah diungkapkn dengan kata-kata...apa-apa pun...yang penting kita gunakan prasaan tu pada tmpatnye dan kawal prsaan tu sendiri dari mmbuatkn kita lagho...insyaALLAH kita akan dapat mrsai nkmat rindu tu sendiri jk betul cranya...yang penting jangan biarkan nafsu mnguasai dari...insyaALLAH... INNALLAHA MAA'NA..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 13:46


bila rindu rasa gelisah....
bila rindu tersenyum seorang-seorang...
bila rindu rasa nak nangis...

bila dah tak tahan rindu, ambil telefon call saja...

uwaaa ni ngah rindu kat mak.... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-07 00:42


rindu itu, banyak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.132615 saat. Lajunya....