Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 25 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: SIFAT LELAKI BERDASARKAN RAMBUTNYA...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» SIFAT LELAKI BERDASARKAN RAMBUTNYA...

Please Mendaftar To Post


Oleh SIFAT LELAKI BERDASARKAN RAMBUTNYA...

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-12-04 20:38



"Balik ni tengok rambut boyfriend ke, papa ke, abang ke adik atau pun suami ke, ataupun diri sendiri........

1) RAMBUT LURUS
- bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan berpotensi dalam bidang kesenian.

2) RAMBUT KERINTING TEBAL
- kurang bijak, degil, cenburu kuat, romantik, banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah diri, tidak suka termenung,

3) RAMBUT KERENTING NEGRO
- bijak, ego, cemburu buta, romantik , memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah

4) RAMBUT IKAL MAYANG
- bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, dan mudah memaaf kan seseorang dengan kesilapan lalu.

5) RAMBUT HALUS/LEMBUT
- bijak sangat, memilih, pemaaf, manja, tegas dan cepat melakukan perkerjaan dengan bersungguh-sungguh.

6) RAMBUT SIKIT
- bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang,ego, dan pandai membuka perniagaan walaupun kecil.

7) RAMBUT PERANG
- kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak lari daripada masalah.

RAMBUT TEBAL
- bijak, degil, cemburu, romantik, kasar, banyak kawan, dan pandai mengambil hati seseorang.

9) RAMBUT KUSUT
- sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa pertolongan.

10) RAMBUT BERUBAN
-kurang bijak, suka termenung, sosial sikit, berfikiran terbuka dan pandai selesai kan masalah diri. (additional ..++)

11) RAMBUT MOHICAN/PUNK
- pembersih, suka menyapu sampah, memberus kasut dan membersihkan sawang. amat sesuai di buat suami mahupun pembantu rumah.

12) RAMBUT BOTAK
- open-minded, senang dipandang terutama diwaktu malam tanpa menggunakan topi keledar ketika membawa motor mahupun mesin pemotong rumput. Celik 'IT' orang nya..

13) RAMBUT ALA 'ZAIBO'
- sesuai bekerja menurap jalanraya dan menyapu jem pada roti. 'Accident-prone' e.g kepala selalu jadi target ketika bermain bola kerana kes salahtafsir.

14) RAMBUT PALSU
- bersifat pendusta, pembohong dan buta 'IT' . Suka menabur janji dan amat jarang menabur wang di tepi-tepi jalan.

15) RAMBUT ALA 'PUA CHU KANG'
- don't play-play with this category haah..!! he will hentam you, you know? kenaper?? tak percayaee??

16) RAMBUT 'RONALDO'
- rambut ala si 'pekan' dlm citer Batu belah batu bertangkup. Lelaki jenis ini suka mencuri ikan goreng di rumah. dan bermain bebola ikan sebagai hobi " saja suka2....sekadar hiburan........



Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-04 20:55


ye!!artikel menarik dah datang dah!!ada2 je..hmm..kali ni rambut pulak..ala..nape bagi fesyen rambut lelaki je..perempuan?..TengkuHaiqal msti rambut tebal..ye la..siap ada muka TengkuHaiqal lagi kat sebelah tittle 'rambut tebal' tu..hihihi..jangan marah ye..gingie mmg suke menyakat orang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 23-12-04 21:13






oooo menarik juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-04 15:50



macam2lah TengkuHaiqal ni...

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

kasturi_hati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 13001
Posting: 31
Dari: Bumi Asing

usa  


posticon Posting pada: 26-12-04 14:32


kuikuikui..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasturi_hatiProfil   Hantar PM kepada kasturi_hati   Quote dan BalasQuote

humairoh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12634
Posting: 25
Dari: Baling

Kedah  


posticon Posting pada: 27-12-04 15:49


..

ader2 je...

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairohProfil   Hantar PM kepada humairoh   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 27-12-04 17:54


tak pernah plak dengar rambut botak.. klu kepala botak tu adalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-12-04 18:23


aik...rambut bruban biasanya org yg rajin brfikir.....
ini sudah tukar ka?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

Kaoru
Warga Rasmi
Menyertai: 27.12.2004
Ahli No: 13354
Posting: 14
Dari: Malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-12-04 20:59


Quote:

On 2004-12-27 18:23, telekung wrote:
aik...rambut bruban biasanya org yg rajin brfikir.....
ini sudah tukar ka?????



ha ah la rambut ayah saya beruban... tapi dia bijak

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaoruProfil   Hantar PM kepada Kaoru   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 27-12-04 22:18


ade2 jela tengkuhaiqal ni....
leh caya ke sume2 ni?????
kalau btul...sianla kat orang yang cepat beruban tu yerk.....hihihi..

-----------------
WARDAH.....SALAM UKHWAH UNTUK SEMUA

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

shy_guy
Warga Rasmi
Menyertai: 08.01.2005
Ahli No: 13613
Posting: 12
Dari: darul_eeman

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-01-05 00:37




mmm...kalu sorang tu asalnya RAMBUT IKAL MAYANG, pastu pegi kedai buat rebonding jadi RAMBUT LURUS, sebulan pastu pegi kedai buat BOTAK plak.. pastu pakai RAMBUT PALSU, bila dah tumbuh rambut baru tukar style jadi RAMBUT PUNK.. takkan sifat dia berubah tiap masa kot..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shy_guyProfil   Hantar PM kepada shy_guy   Quote dan BalasQuote

mawarkuning
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.07.2004
Ahli No: 9924
Posting: 24
Dari: aloq setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-05 00:28


macam sekadar untk lawak2 jer tu....x serius pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkuningProfil   Hantar PM kepada mawarkuning   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 11:39


assalamualaikum!!
bole caye ke ini....
pada pendapat saya rambut tak dapat mengambarkan sifat atau sikap sebenar seseorang itu...
bak kata orang putih la jangan menilai buku itu dari kulit nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 12:32


Pada 28-06-05 11:39 , imansyazwani posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum!!
bole caye ke ini....
pada pendapat saya rambut tak dapat mengambarkan sifat atau sikap sebenar seseorang itu...
bak kata orang putih la jangan menilai buku itu dari kulit nya...

Setuju,setuju! :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

cikacung
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.05.2005
Ahli No: 16419
Posting: 23
Dari: changloon

Kedah  


posticon Posting pada: 28-06-05 14:08


betui itu haykal,tak boleh main-main tentang benda ni,nanti orang akan percaya pada benda ni saja,bahayatu!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikacungProfil   Hantar PM kepada cikacung   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 14:11


ada satu jenis rambut lagi...
selalunya mereka yang mempunyai rambut jenis ini dikaitkan dengan perkara2 yang manis,
maka orangnya tentulah manis2 dan comel2,
rambut jenis ini dikenali sebagai....

RAMBUTAN.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 14:13


Assalamualaikum

sebenarnya sifat lelaki berdasarkan hatinya... kalau bersih..Alhamdulillah
Kalau hitam..emmmm...jejaga semua..kalau kelabu...kena bersihkan segera..

sebab sifat perbuatan manusia digerakkan dari hatinya...bukan rambutnya..
kalau sejahtera hatinya , sejahteralah sifat dan amalnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 28-06-05 14:24


ini lawaklah.........bukan pengetahuan am

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 14:42


Pada 28-06-05 14:24 , ahmad_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

ini lawaklah.........bukan pengetahuan am


lepas tension sekali sekali cik ahmad_azhar oii. apa salahnya melawak sikit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 12:49


Assalamualaikum w.b.t
Hemmm senang tanya diri sendiri..tak payah nak carik apa yang takde4 pada diri kita...tak pun tanya member rapat kita..apa yang ada pada kita...die lebih tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

zaiturqin
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2005
Ahli No: 13657
Posting: 14

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-06-05 13:45


tapi, ana memang belajar pasai psikologi, rambut manusia ada juga dengan kaitan peribadinya, dan biasanya bila ana jumpa orang yang rambut sekian2 perangai lebih kurang..mgkin ini ada kaitan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaiturqinProfil   Hantar PM kepada zaiturqin   Quote dan BalasQuote

viviana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2005
Ahli No: 14851
Posting: 36
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-06-05 14:18


ye ke sifat lelaki berdasarkan rambut?
pengetahuan baru tapi kelakar lah pulak....
yang tahu tu, boleh lah share... nice topic...
apapun IMAN no1, right?

Bookmark and Share

    


  Member Information For vivianaProfil   Hantar PM kepada viviana   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 16:18


siapa tahu rambut nabi macam mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 18:00


9) RAMBUT KUSUT
- sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa pertolongan.

--------------------

Ana lah ni agaknya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

musafir_alan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15302
Posting: 67
Dari: Quantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 18:30


:lol: :lol: :lol: :lol:

ha...ha...ha.... ada - ada saja

pandai2 buat fahaman sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_alanProfil   Hantar PM kepada musafir_alan   Pergi ke musafir_alan's Website   Quote dan BalasQuote

annur83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16501
Posting: 126
Dari: BuMi Allah, Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 30-06-05 20:57


assalamualaikum wrt...

erm..penah baca juga artikel pasal rambut ni...
memang apa jua sifat fizikal kita ni mencerminkan siapa kit sebenarnya..ikut pndgn ahli psikologi lah kan..
tapi,,tak semua tafsiran tentang rmbut ni betul..tapi..ada juga yang sama ngan diri kita ni...

ps:Kalau nak rambut cantik...pakailah rejoice..guna jari pun boleh..he2

Bookmark and Share

    


  Member Information For annur83Profil   Hantar PM kepada annur83   Quote dan BalasQuote

Noraida
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2004
Ahli No: 9486
Posting: 33
Dari: pasir mas

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-06-05 21:59


sayer sokong pendapat zulman tu,sebenarnyer sifat seseorang tu berdasarkan hatinyer...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoraidaProfil   Hantar PM kepada Noraida   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 22:07


semua perkara berpunca dari hati..jika baik hatinya, maka baiklah akhlaknya..jika buruk hatinya maka buruklah akhlaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 17:49


Pada 30-06-05 18:00 , MohdHanafi posting:

!!! QUOTE !!!

9) RAMBUT KUSUT
- sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa pertolongan.

--------------------

Ana lah ni agaknya?


kalau dah kusut tu, macam mana boleh kata pandai dalam pengurusan? mesti orangnya tension selalu, tu yang kusut saja tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 10:47


betul tu? ibarat pokok tidak berbuah...ada ilmu tapi tak praktikkaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 10:51


:lol:
hm... rambut lurus. suami...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 17:57


rambut palsu?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 18:46


tingkahlaku mu mencerminkan keperibadian mu...

segala perbuatan, percakapan,apa yang kita fikir dan melontarkan idea2 adalah berpunca daripada manifestasi hati....

[ Telah diedit oleh: Ghufranallah pada 05-07-05 18:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 21:39


kalau botak lepas itu ada sejemput saja rambut bagaimana...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 11:17


maknanya lelaki tu? memiliki hati yang bersih seperti licinnya kepalanya. walau bagaimanapun, hatinya sentiasa resah (sebab ada sejemput) disebabkan oleh hal2 yang kecil.

orang seperti ini suka berfikir (sebab tu? botak) tapi juga sering terlupa.

ps:Riyadhfannil ada rambut sejemput ke? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 16:48


mukasyaf ada-ada saja....
saya suka tengok orang y berambut lurus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

adiena
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17120
Posting: 31
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 11:26


kalau rambut lurus tapi ada ikal2 sikit...camana ek?nak tengok di kategori mana ye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adienaProfil   Hantar PM kepada adiena   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 13:50


sila tengok dikategori "rambut lurus tapi ada ikal2 sikit".

ps: sekian dimaklumkan. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 08-07-05 17:56


ermmm.. macam tulah pula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 18:12


macam tulah bagaimana afiqah_afaf?

ps: suka usik afiqah_afaf. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 16:32


!!! QUOTE !!!


14) RAMBUT PALSU
- bersifat pendusta, pembohong dan buta 'IT' . Suka menabur janji dan amat
jarang menabur wang di tepi-tepi jalan.

Rambut palsu pun ada yeer...? HIHHIEE... Itu pun buta IT. Kenapa
agaknya...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-11-08 16:36


Kalau rambut palsu macam mana pula....
pasti bijaaaaaaaaaaaaaaaaaak kan kan kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

daboyz8
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.02.2007
Ahli No: 28935
Posting: 37
Dari: Melaka.....JayBee(kerja kat sini....!!)

Melaka  


posticon Posting pada: 24-11-08 17:09


RAMBUT TEBAL
- bijak, degil, cemburu, romantik, kasar, banyak kawan, dan pandai mengambil hati seseorang




huahuahuahua :lol:
macam betul saja....huhuhu.. :malu:


-----------------
Salam Ukhwah untuk semua..


Bookmark and Share

    


  Member Information For daboyz8Profil   Hantar PM kepada daboyz8   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 07:46


Bawalah sikat selalu untuk mengelak rambut menjadi selekeh.
Pantang betul. HHEEE...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 09:25


tak tau nak bezakan lelaki rambut lurus dengan rambul ikal mayang..erm kena tunggu rambut dyorang panjg dulu ke??:-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

jubahputih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35515
Posting: 23
Dari: pantai timur tawau

Sabah  


posticon Posting pada: 25-11-08 09:32


Salam
:lucu: :lol: :-D
hua...hua...hua...lawaknya....... :-D :-D :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
ku akui kelemahan diri, ku insafi kekurangan ini, ku kesali kejahilan ini, terimalah..terimalah..terimalah..
taubatku ini..d hamparan ini ku meminta


Bookmark and Share

    


  Member Information For jubahputihProfil   Hantar PM kepada jubahputih   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 10:42


Kalau rambut ikal mayang dan dia mengubah fesyen kepada rambut botak, apakah sifat2 dia automatik akan bertukar??hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 11:12


kalau rambut macam rambutan???
macam mana pula????

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

fiza8373
Warga Rasmi
Menyertai: 02.11.2007
Ahli No: 31589
Posting: 20
Dari: Aloq Setaq to Ipoh

Kedah  


posticon Posting pada: 25-11-08 12:29


rambut pun boleh tunjuk sifat ek? urm...apapun nice topic juga :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiza8373Profil   Hantar PM kepada fiza8373   Pergi ke fiza8373's Website   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 14:20


Pada 25-11-08 12:29 , fiza8373 posting:

!!! QUOTE !!!

rambut pun boleh tunjuk sifat ek? urm...apapun nice topic juga :)


kita cuma boleh ramalkan, Allah yang menentukannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 15:39


uiks.. rambut pun boleh tengok sifat org ek.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 25-11-08 17:15


boleh percaya ke ini?
hehehe ;))

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

MatBoo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2008
Ahli No: 36066
Posting: 98

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-11-08 17:35


!!! QUOTE !!!

1) RAMBUT LURUS
- bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan berpotensi dalam bidang kesenian.


hmmm....macam tak kena saja dengan aku.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MatBooProfil   Hantar PM kepada MatBoo   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 18:56


saya seorang yang happy go lucky..but no too peramah..sebab jenis tak nayak cakap..huhu..jenis yang boleh dipercayai..jujur dan amanah (cheeewah..) suka brrfkir...agak malaz Kalau tak ada mood... erm..so rambut jenis apa saya ni agak-agak??:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

MatBoo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2008
Ahli No: 36066
Posting: 98

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-11-08 19:06


syemerly.. tau dah rambut jenis apa... RAMBUTAN.
hahahha.. tol ke tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For MatBooProfil   Hantar PM kepada MatBoo   Quote dan BalasQuote

mazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2008
Ahli No: 34011
Posting: 118
Dari: Bumi Darul Sunnah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 22:01


Siapa agaknya yang buat kajian begini? Saya rasa macam nak tergelak saja. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazriProfil   Hantar PM kepada mazri   Pergi ke mazri's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-08 08:21


Rambut RONALDO? Bermain bebola ikan? ADDEEHH...
Bermacam-macam onar pula... Ngeh3X...
Itu kalau rambut Ronaldo Brazil ke, atau rambut Cristiano Ronaldo Portugal?
HHEEE...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 02-12-08 10:26


Assalamualaikum

:lol: hehe...bagus sangat lah..kalau punk memang senang nak sapu sawang...pakai rambut pun boleh.. :-P :-P


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

wirrna
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 36544
Posting: 31

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 15:44


seringkali terjadi...bila hati dah sukai seseorang...tak sempat nak fikir rambutnya dari jenis apa...perangai yang macamana...semuanya elok belaka.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirrnaProfil   Hantar PM kepada wirrna   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 16:50


kadang-kadang apa yang ada kat rambut tak sama dengan hatinya dan sifat sebenarnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 18:50


Kena pakai kopiahlah terus jika macam ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 20:32


adui mula-mula percaya lah juga ,bila baca sampai habis rasa macam merapu pula hehehehehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 23:24


Pada 02-12-08 10:26 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

:lol: hehe...bagus sangat lah..kalau punk memang senang nak sapu sawang...pakai rambut pun boleh.. :-P :-P



:sopan: elok juga idea ni kan...tak payah susah2 cari penyapu.. macam-macam saja lah kan...kalau botak macam mana ye??


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 11-01-09 02:37


ceh, mula-mula saja serius, lepas tu buat lucu lah pulak. hampeh.

by the way,
saya ni berambut ikal yang tebal (lebat) 8-)


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 03:48


Pada 11-01-09 02:37 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

ceh, mula-mula saja serius, lepas tu buat lucu lah pulak. hampeh.

by the way,
saya ni berambut ikal yang tebal (lebat) 8-)



:sopan: haah lah..
apa-apa saja lah... cicak jatuh pun mati ye tak??? :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 12:07


Pada 28-06-05 14:13 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

sebenarnya sifat lelaki berdasarkan hatinya... kalau bersih..Alhamdulillah
Kalau hitam..emmmm...jejaga semua..kalau kelabu...kena bersihkan segera..

sebab sifat perbuatan manusia digerakkan dari hatinya...bukan rambutnya..
kalau sejahtera hatinya , sejahteralah sifat dan amalnya..


ehehe.. sebenarnya ini yang sebetulnya.. bukan pada rambut tapi pada hati.. bila yang didalam bersih,suci maka secara automatik..bersih dan suci juga lah yang diluar.. tak kira lah sama ada lurus,kerinting,botak,dan sebagainya.. :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 12:24


hehehe...macam-macam jnis rambut ada ye..ini betul-betul ke tpu2??..hahaha..kelakar saja kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-01-09 14:06


Pada 12-01-09 12:24 , Eisyaa posting:

!!! QUOTE !!!

hehehe...macam-macam jnis rambut ada ye..ini betul-betul ke tpu2??..hahaha..kelakar saja kan..


kalau botak pula....???

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 14:14


3) RAMBUT KERENTING NEGRO
- bijak, ego, cemburu buta, romantik , memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah


Jadi org di Timor Leste ni perangai mereka semua samalah sebab rambut mereka berada pada posisi num 3.

sah tak betul teori ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

fairouz84
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36578
Posting: 7
Dari: shah alam

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 00:05


saja untuk seronok pasal rambut ni,

kalau disusunkan mengikut ciri-ciri kemudian baru tentukan jenis rambut,
maknanya agak huru hara lah rambut saya ni, hehehe

sekarang ala2 mawi, senang nak urus, pendek saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairouz84Profil   Hantar PM kepada fairouz84   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 10:01


heh..betul ke ni... :berfikir:

mana dapat info ni tgku haiqal....???

kalau rambut tebal + ikal mayang ada tak??or campur saja no4 dengan no8 tu???? :berfikir:

nak tau sangat ni.... :lol:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.188796 saat. Lajunya....